Siirry suoraan sisältöön

Food Project (5 op)

Toteutuksen tunnus: TE00BR60-3007

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

02.12.2023 - 04.03.2024

Ajoitus

04.03.2024 - 30.04.2024

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Yhteiset palvelut

Toimipiste

Lemminkäisenkatu

Opetuskielet

  • Englanti

Koulutus

  • Bio- ja kemiantekniikan koulutus

Opettaja

  • Eija Kulju

Ryhmät

  • PBIOKES21
    Bio- ja kemiantekniikan koulutus
  • PBIOKES21elintarvike
    PBIOKES21elintarvike
  • 04.03.2024 10:00 - 12:00, Course start Food Project TE00BR60-3007
  • 07.03.2024 10:15 - 12:00, Visiting lecturer Heikki Vuokko Sinebrychoff Oy Food Project TE00BR60-3007
  • 11.03.2024 09:15 - 12:00, Luento klo 9.15 A313, labrakierros sen jälkeen Food Project TE00BR60-3007
  • 14.03.2024 08:30 - 12:00, Food Project TE00BR60-3007
  • 18.03.2024 08:00 - 16:00, Brewing day 1 groups 1,2 Food Project TE00BR60-3007
  • 21.03.2024 08:00 - 16:00, Brewing day 1 Group 3, 4 Food Project TE00BR60-3007
  • 25.03.2024 10:00 - 13:00, Brewing day 2 groups 1, 2Food Project TE00BR60-3007
  • 28.03.2024 09:15 - 12:00, Brewing day 2 groups 3, 4Food Project TE00BR60-3007
  • 02.04.2024 08:15 - 12:00, Brewing day 3 groups 1, 2Food Project TE00BR60-3007
  • 04.04.2024 08:15 - 12:00, Brewing day 3 groups 3, 4 Food Project TE00BR60-3007
  • 04.04.2024 12:15 - 14:00, Introlecture for analyses in UTU Food Project TE00BR60-3007
  • 08.04.2024 08:30 - 16:00, Food Project TE00BR60-3007
  • 18.04.2024 08:00 - 16:00, Sensory analysis Food Project TE00BR60-3007
  • 22.04.2024 10:00 - 16:00, Food Project TE00BR60-3007
  • 25.04.2024 08:15 - 12:00, Final seminar presenations Food Project TE00BR60-3007

Tavoitteet

Opiskelija osaa:
• hankkia tietoa elintarvikeprojektista (esim. projektin vaatima teoria, työmenetelmät, työturvallisuus)
• toimia laboratoriossa elintarvikeprojektin vaatimalla tavalla (hygienia, toiminta tuotekehityskeittiössä)
• työskennellä projektin jäsenenä ja osaa suunnitella työnsä ajankäytön
• soveltaa teoriaa käytännön ongelmien ratkaisemiseen
• toimia tutkimus- ja kehittämishankkeissa sekä esitellä projektin etenemistä
• raportoida asianmukaisella tavalla projektin eri vaiheissa

Sisältö

Työn vaatima:
• projektisuunnitelma
• teoria (määritellään opintojakson alussa)
• työmenetelmät
• laadukkaan tuloksen vaatimat toimenpiteet (koejärjestelyjen ja tilastollisen tuloksen tulkinnan vaatimukset)
• raportointi ja viestintä (suullinen ja kirjallinen)
• ajankäytön seuranta

Oppimateriaalit

Materiaali its learning -alustalla sekä yhteisellä Teams-sivustolla.

Opetusmenetelmät

Projektityö
Tehtäväperusteinen oppiminen
Tutkimus
Kirjallisuusselvitys
Verkko-oppiminen

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Ei tenttiä.

Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys

KV-opinnot
Tiimiopinnot
Tehtäväperusteinen oppiminen
Työelämäperusteisuus
Projektityö

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opiskelijat oppivat valmistamaan olutta yhteistyössä kurssin Turun yliopiston opiskelijoiden kanssa.
-Ryhmät valmistavat olutta toimeksiannon mukaisesti. Tehtävä koostuu seuraavista osioista: projektisuunnitelma (word), oluen valmistus ja analysointi , joiden pohjalta analyysien tulokset (excel) sekä raportti (PowerPoint)
-aistinvaraisten testien suunnittelu sekä toteutus

Opiskelijan tekemä työ 5 x 27 h.

Sisällön jaksotus

Sisältö:
Oluen valmistusprosessit; mäskäys, vierteen keitto, hiivaus, pääkäyminen, jälkikäyminen ja astiointi
Oluen kemia
Prosessin omavalvonta sekä laadunvarmistusanalyysit
Tutkimustyö liittyen projektin toimeksiantoon

Ajoitus 6.3.-30.4.2024

Viestintäkanava ja lisätietoja

Opintojakso toteutetaan englanniksi ja kurssi on yhteiskurssi Turun yliopiston elintarvikekemian kanssa.
Opintojakson pohjavaatimuksena on 2 vuotta kemiantekniikan koulutusta tai vastaavat tiedot ja osaaminen. Näitä voi olla esim 2 vuoden työskentely laboratoriympäristössä, panimossa tai tekniikan alalla.

Yhteydenotto sähköpostilla sekä elintarvikemodulin Whatsapp-ryhmässä.

Arviointiasteikko

H-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Course includes assessed tasks
Tasks are evaluated(mainly) on a scale:
excellent 2 p
good 1 p
To be added/late -1
Given points from each task are summed up to give final grade