Food Project (5 op)
Toteutuksen tunnus: TE00BR60-3007
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
02.12.2023 - 04.03.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
04.03.2024 - 30.04.2024
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- Yhteiset palvelut
- Opetuskielet
- englanti
- Koulutus
- Bio- ja kemiantekniikan koulutus
- Opettajat
- Eija Kulju
- Ryhmät
-
PBIOKES21Bio- ja kemiantekniikan koulutus
-
PBIOKES21elintarvikePBIOKES21elintarvike
- Opintojakso
- TE00BR60
Toteutuksella on 6 opetustapahtumaa joiden yhteenlaskettu kesto on 30 t 45 min.
Aika | Aihe | Tila |
---|---|---|
To 04.04.2024 klo 08:15 - 12:00 (3 t 45 min) |
Brewing day 3 groups 3, 4 Food Project TE00BR60-3007 |
LEM_A140
Tuotekehityskeittiö (biokeittiö)
|
To 04.04.2024 klo 12:15 - 14:00 (1 t 45 min) |
Introlecture for analyses in UTU Food Project TE00BR60-3007 |
UTU_Pha_ET
|
Ma 08.04.2024 klo 08:30 - 16:00 (7 t 30 min) |
Food Project TE00BR60-3007 |
UTU Pharmacity Pha_ET
|
To 18.04.2024 klo 08:00 - 16:00 (8 t 0 min) |
Sensory analysis Food Project TE00BR60-3007 |
|
Ma 22.04.2024 klo 10:00 - 16:00 (6 t 0 min) |
Food Project TE00BR60-3007 |
LEM_A140
Tuotekehityskeittiö (biokeittiö)
|
To 25.04.2024 klo 08:15 - 12:00 (3 t 45 min) |
Final seminar presenations Food Project TE00BR60-3007 |
LEM_B171
Aino muunto byod
|
Arviointiasteikko
H-5
Sisällön jaksotus
Sisältö:
Oluen valmistusprosessit; mäskäys, vierteen keitto, hiivaus, pääkäyminen, jälkikäyminen ja astiointi
Oluen kemia
Prosessin omavalvonta sekä laadunvarmistusanalyysit
Tutkimustyö liittyen projektin toimeksiantoon
Ajoitus 6.3.-30.4.2024
Tavoitteet
Opiskelija osaa:
• hankkia tietoa elintarvikeprojektista (esim. projektin vaatima teoria, työmenetelmät, työturvallisuus)
• toimia laboratoriossa elintarvikeprojektin vaatimalla tavalla (hygienia, toiminta tuotekehityskeittiössä)
• työskennellä projektin jäsenenä ja osaa suunnitella työnsä ajankäytön
• soveltaa teoriaa käytännön ongelmien ratkaisemiseen
• toimia tutkimus- ja kehittämishankkeissa sekä esitellä projektin etenemistä
• raportoida asianmukaisella tavalla projektin eri vaiheissa
Sisältö
Työn vaatima:
• projektisuunnitelma
• teoria (määritellään opintojakson alussa)
• työmenetelmät
• laadukkaan tuloksen vaatimat toimenpiteet (koejärjestelyjen ja tilastollisen tuloksen tulkinnan vaatimukset)
• raportointi ja viestintä (suullinen ja kirjallinen)
• ajankäytön seuranta
Oppimateriaalit
Materiaali its learning -alustalla sekä yhteisellä Teams-sivustolla.
Opetusmenetelmät
Projektityö
Tehtäväperusteinen oppiminen
Tutkimus
Kirjallisuusselvitys
Verkko-oppiminen
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Ei tenttiä.
Kansainvälisyys
KV-opinnot
Tiimiopinnot
Tehtäväperusteinen oppiminen
Työelämäperusteisuus
Projektityö
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opiskelijat oppivat valmistamaan olutta yhteistyössä kurssin Turun yliopiston opiskelijoiden kanssa.
-Ryhmät valmistavat olutta toimeksiannon mukaisesti. Tehtävä koostuu seuraavista osioista: projektisuunnitelma (word), oluen valmistus ja analysointi , joiden pohjalta analyysien tulokset (excel) sekä raportti (PowerPoint)
-aistinvaraisten testien suunnittelu sekä toteutus
Opiskelijan tekemä työ 5 x 27 h.
Lisätiedot
Opintojakso toteutetaan englanniksi ja kurssi on yhteiskurssi Turun yliopiston elintarvikekemian kanssa.
Opintojakson pohjavaatimuksena on 2 vuotta kemiantekniikan koulutusta tai vastaavat tiedot ja osaaminen. Näitä voi olla esim 2 vuoden työskentely laboratoriympäristössä, panimossa tai tekniikan alalla.
Yhteydenotto sähköpostilla sekä elintarvikemodulin Whatsapp-ryhmässä.