Ravitsemushoito (3 op)
Toteutuksen tunnus: TH00BV84-3007
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
02.12.2023 - 10.03.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
01.01.2024 - 30.11.2024
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 3 op
- Lähiosuus
- 3 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Toimipiste
- Kupittaan kampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 10 - 30
- Koulutus
- Ensihoitajakoulutus
Toteutuksella on 3 opetustapahtumaa joiden yhteenlaskettu kesto on 9 t 45 min.
Aika | Aihe | Tila |
---|---|---|
Ke 03.04.2024 klo 12:30 - 15:45 (3 t 15 min) |
Ravitsemushoito TH00BV84-3007 |
ICT_B2026
Teoriatila muunto
|
Ma 23.09.2024 klo 13:00 - 15:30 (2 t 30 min) |
Ravitsemushoito TH00BV84-3007 |
etänä
|
Ma 07.10.2024 klo 10:00 - 14:00 (4 t 0 min) |
Ravitsemushoito TH00BV84-3007 |
etänä
|
Arviointiasteikko
H-5
Sisällön jaksotus
Ravitsemushoito I-osa 2 op keväällä 2024
• Ravintoaineiden tarve ja tehtävät elimistössä
• Asiakkaiden ravitsemustilan arviointi ja sen merkitys
• Ravitsemussuositusten mukainen ruokavalio terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä eri ikäkausina
Ravitsemushoito II-osa 1 op syksyllä 2024
• Sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemushoito ja ohjaus sekä sairauksiin liittyvät yleisimmät erityisruokavaliot.
Tavoitteet
Tavoitteet
• Tietää ravintoaineet, ravintoaineiden tarpeen ja merkityksen
• Osaa arvioida ihmisen ravitsemustarpeita
• Osaa soveltaa suomalaisia ravitsemussuosituksia kansansairauksien ehkäisyssä ja hoidossa
• Osaa integroida ravitsemushoitoa ja -ohjausta yhdessä monialaisen asiantuntijaverkoston kanssa sisätauti- ja kirurgisen potilaan hoitotyössä
Sisältö
Sisällöt
• Ravintoaineiden tarve ja tehtävät elimistössä
• Asiakkaiden ravitsemustilan arviointi ja sen merkitys
• Ravitsemussuositusten mukainen ruokavalio terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä eri ikäkausina
• Sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemushoito ja ohjaus sekä sairauksiin liittyvät yleisimmät erityisruokavaliot
Oppimateriaalit
Ravitsemushoito I-osa:
Voutilainen E, Fogelholm M & Mutanen M. 2015. Ravitsemustaito. Sanoma Pro.
Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014. Valtion ravitsemusneuvottelukunta. Helsinki 2014 (www.vrn.fi)
Tarkemmin oppimateriaali annetaan ensimmäisellä opetustunnilla.
Ravitsemushoito II-osa:
Ravitsemushoitosuositus. Valtion ravitsemusneuvottelukunta ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Ohjaus 3/2023
Sinisalo, L. 2015. Ravitsemus hoitotyössä.
Tarkemmin oppimateriaali ensimmäisellä opetustunnilla.
Opetusmenetelmät
Toteutetaan keskustelevana opetuksena, pienryhmätyöskentelynä ja oppimistehtävinä ja -tenttinä.
Tarkemmin osioiden toteutus ItsLearning-alustalla. Toteutus käydään läpi I-osan ja II-osan ensimmäisellä opetustunnilla.
Kansainvälisyys
Tiimioppiminen ja ryhmätyöskentely
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Ravitsemushoito I-osa 2 op, 54 tuntia opiskelijan työtä, joista opetustunteja 10 ja opiskelijan itsenäistä opiskelua (sis.tehtävät, tenttiin valmistautumisen ja tentin) ja ryhmätyöskentelyä 44 tuntia.
Ravitsemushoito II-osa 1 op, 27 tuntia opiskelijan työtä, joista opetustunnit 7 ja itsenäistä opiskelua ja ryhmätyöskentelyä 20 h.