Ravitsemushoito (3op)
Opintojakson tunnus: TH00BV84
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 3 op
- Opetuskieli
- suomi
Osaamistavoitteet
Tavoitteet
•	Tietää ravintoaineet, ravintoaineiden tarpeen ja merkityksen 
•	Osaa arvioida ihmisen ravitsemustarpeita
•	Osaa soveltaa suomalaisia ravitsemussuosituksia kansansairauksien ehkäisyssä ja hoidossa 
•	Osaa integroida ravitsemushoitoa ja -ohjausta yhdessä monialaisen asiantuntijaverkoston kanssa sisätauti- ja kirurgisen potilaan hoitotyössä
                    
Sisältö
Sisällöt
•	Ravintoaineiden tarve ja tehtävät elimistössä 
•	Asiakkaiden ravitsemustilan arviointi ja sen merkitys
•	Ravitsemussuositusten mukainen ruokavalio terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä eri ikäkausina
•	Sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemushoito ja ohjaus sekä sairauksiin liittyvät yleisimmät erityisruokavaliot