Skip to main content

Nutritional Care (3 cr)

Code: TH00BV84-3008

General information


Enrollment
02.12.2024 - 17.03.2025
Registration for the implementation has ended.
Timing
01.03.2025 - 30.11.2025
Implementation is running.
Number of ECTS credits allocated
3 cr
Local portion
3 cr
Mode of delivery
Contact learning
Campus
Kupittaa Campus
Teaching languages
Finnish
Seats
10 - 30
Degree programmes
Degree Programme in Emergency Care
Teachers
Johanna Kurtti
Course
TH00BV84

Realization has 3 reservations. Total duration of reservations is 8 h 0 min.

Time Topic Location
Mon 17.03.2025 time 10:00 - 11:30
(1 h 30 min)
Ravitsemushoito TH00BV84-3008
etänä
Mon 24.03.2025 time 08:15 - 11:30
(3 h 15 min)
Ravitsemushoito TH00BV84-3008
etänä
Tue 01.04.2025 time 12:30 - 15:45
(3 h 15 min)
Ravitsemushoito TH00BV84-3008
ICT_B2043 Teoriatila / kuvallisen ilmaisun tila
Changes to reservations may be possible.

Evaluation scale

H-5

Content scheduling

Ravitsemushoito I-osa 2 op keväällä 2025, opetustunnit viikoilla 12-14
• Ravintoaineiden tarve ja tehtävät elimistössä
• Asiakkaiden ravitsemustilan arviointi ja sen merkitys
• Ravitsemussuositusten mukainen ruokavalio terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä eri ikäkausina

Ravitsemushoito II-osa 1 op syksyllä 2025, opetustunnit viikoilla 36-38
• Sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemushoito ja ohjaus sekä sairauksiin liittyvät yleisimmät erityisruokavaliot.

Objective

Objectives
• Students will be familiar with nutrients and understand the need and significance of nutrients
• Students will be able to assess the nutritional needs of people
• Students will know how to apply the Finnish nutrition recommendations in the prevention and treatment of national diseases
• Students will be able to cooperate with a multidisciplinary expert network to integrate nutritional care and guidance into the nursing of internal medicine and surgical patients

Content

Contents
• Nutritional needs and the roles of nutrients in the human organism
• Assessment of the nutritional status of customers and the importance of the assessment
• The importance of diets that comply with the dietary guidelines in promoting health and preventing endemic diseases
• Nutritional care and counselling for internal medicine and surgical patients and special diets most commonly associated with these ailments

Materials

Ravitsemushoito I-osa:
Voutilainen E, Fogelholm M & Mutanen M. 2015. Ravitsemustaito. Sanoma Pro.
Kestävää terveyttä ruoasta – kansalliset ravitsemussuositukset 2024. Valtion ravitsemusneuvottelukunta ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Helsinki 2024 (www.vrn.fi)
Tarkemmin oppimateriaali annetaan ensimmäisellä opetustunnilla.

Ravitsemushoito II-osa:
Ravitsemushoitosuositus. Valtion ravitsemusneuvottelukunta ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Ohjaus 3/2023
Sinisalo, L. 2015. Ravitsemus hoitotyössä.
Tarkemmin oppimateriaali ensimmäisellä opetustunnilla.

Teaching methods

Toteutetaan keskustelevana opetuksena, pienryhmätyöskentelynä ja oppimistehtävinä ja -tenttinä.

Tarkemmin osioiden toteutus ItsLearning-alustalla. Toteutus käydään läpi I-osan ja II-osan ensimmäisellä opetustunnilla.

International connections

Tiimioppiminen ja ryhmätyöskentely

Student workload

Ravitsemushoito I-osa 2 op, 54 tuntia opiskelijan työtä, joista opetustunteja 10 ja opiskelijan itsenäistä opiskelua (sis.tehtävät, tenttiin valmistautumisen ja tentin) ja ryhmätyöskentelyä 44 tuntia.

Ravitsemushoito II-osa 1 op, 27 tuntia opiskelijan työtä, joista opetustunnit 7 ja itsenäistä opiskelua ja ryhmätyöskentelyä 20 h.

Go back to top of page