Food Processes 1 (3 op)
Toteutuksen tunnus: TE00BX89-3004
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
01.06.2024 - 06.09.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
25.10.2024 - 18.12.2024
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 3 op
- Lähiosuus
- 3 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 50
- Opettajat
- Eija Kulju
- Ryhmät
-
PBIOKES22Bio- ja kemiantekniikan koulutus
-
PBIOKES22ElintarvikePBIOKES22Elintarvike
- Opintojakso
- TE00BX89
Toteutuksella on 8 opetustapahtumaa joiden yhteenlaskettu kesto on 19 t 0 min.
Aika | Aihe | Tila |
---|---|---|
Pe 25.10.2024 klo 12:00 - 14:00 (2 t 0 min) |
Intro Food Processes 1 TE00BX89-3004 |
LEM_A309
Teoriatila
|
Pe 01.11.2024 klo 12:00 - 14:00 (2 t 0 min) |
Visiting lecturer Food Processes 1 TE00BX89-3004 |
LEM_A309
Teoriatila
|
Pe 08.11.2024 klo 12:00 - 15:00 (3 t 0 min) |
Ekskursio Suomen Nestle. Food Processes 1 TE00BX89-3004 |
LEM_A309
Teoriatila
|
Pe 15.11.2024 klo 12:00 - 15:00 (3 t 0 min) |
Lecture 2. Food Processes 1 TE00BX89-3004 |
LEM_A309
Teoriatila
|
Pe 22.11.2024 klo 12:00 - 14:00 (2 t 0 min) |
Lecture 3. Food Processes 1 TE00BX89-3004 |
LEM_A309
Teoriatila
|
Pe 29.11.2024 klo 12:00 - 15:00 (3 t 0 min) |
Lecture 4. Food Processes 1 TE00BX89-3004 |
LEM_A309
Teoriatila
|
Pe 13.12.2024 klo 12:00 - 14:00 (2 t 0 min) |
Exam Food Processes 1 TE00BX89-3004 |
LEM_A309
Teoriatila
|
Ma 13.01.2025 klo 15:00 - 17:00 (2 t 0 min) |
Uusintatentti Food Processes 1 TE00BX89-3004 |
LEM_A313
Teoriatila
|
Arviointiasteikko
H-5
Sisällön jaksotus
After this course the participant:
- can describe key processes used in food industry
- can evaluate factors affecting food products shelf life
- can develop food products shelf life using industrial processing
- can evaluate influences of different processes on product final quality
- can describe and intepret Basic phenomenan influencing food processing
- can give examples of food industry production methods
Temperature independent processes, temperature depending processes, energy removal processes and post-processes .
Tavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa nimetä elintarviketeollisuudessa käytettävät keskeisimmät prosessit (lämpötilariippuvaiset prosessit, lämpötilariippumattomat prosessit, energian poistoprosessit, jälkiprosessointi) sekä arvioida elintarvikkeiden säilyvyyteen vaikuttavia tekijöitä. Opiskelija osaa arvioida prosessivaiheiden vaikutukset tuotelaatuun kestävän kehityksen näkökulmasta sekä arvioida prosessivaiheiden vaikutukset tuotteiden säilyvyyteen. Opiskelija osaa kuvata tärkeimpiä pakkausteknologioita sekä ymmärtää pakkauksen merkityksen elintarvikkeen laatuun. Opiskelija osaa antaa esimerkkejä elintarvikkeiden tuotantomenetelmistä.
Sisältö
- Elintarviketeollisuuden keskeisimmät yksikköprosessit
- Elintarviketeollisuuden keskeisimmät tuotantoprosessit
- Uuselintarvikkeet
Oppimateriaalit
Materials delivered during lessons. Relevant material searched from internet
Opetusmenetelmät
The course will include theory classroom teaching and team work. Problem based learning, research, literature study, web material
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Final exam at the end of the course 13.12.2024.
Kansainvälisyys
Team learning, Based on working-life needs, Digi-learning
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
For individual implementation, please contact Eija Kulju.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Assignments, work-shop presentations, Total workload 3x26,7 h
Lisätiedot
Course will be held during Autumn semester 2024.