Food Processes 2 (5 op)
Toteutuksen tunnus: TE00BY03-3005
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
02.12.2024 - 12.01.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
13.01.2025 - 09.03.2025
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- Yhteiset palvelut
- Opetuskielet
- suomi
- Koulutus
- Bio- ja kemiantekniikan koulutus
- Opettajat
- Jarno Pusa
- Eija Kulju
- Ryhmät
-
PBIOKES22Bio- ja kemiantekniikan koulutus
-
PBIOKES22ElintarvikePBIOKES22Elintarvike
- Opintojakso
- TE00BY03
Toteutuksella on 11 opetustapahtumaa joiden yhteenlaskettu kesto on 47 t 0 min.
Aika | Aihe | Tila |
---|---|---|
Ma 13.01.2025 klo 10:00 - 12:00 (2 t 0 min) |
Introkerta Food Processes 2 TE00BY03-3005 |
LEM_A317
Teoriatila
|
Ma 13.01.2025 klo 12:00 - 15:00 (3 t 0 min) |
Introkerta Food Processes 2 TE00BY03-3005 |
LEM_A109e
Prosessihalli
LEM_A122 Fermentointi LEM_A140 Tuotekehityskeittiö (biokeittiö) |
To 16.01.2025 klo 10:00 - 12:00 (2 t 0 min) |
Food Processes 2 TE00BY03-3005 |
LEM_A306
Teoriatila
|
Ma 20.01.2025 klo 10:00 - 16:00 (6 t 0 min) |
Prosessilabra 1 Food Processes 2 TE00BY03-3005 |
LEM_A109e
Prosessihalli
LEM_A122 Fermentointi LEM_A140 Tuotekehityskeittiö (biokeittiö) |
To 23.01.2025 klo 08:00 - 14:00 (6 t 0 min) |
Prosessilabra 2 Food Processes 2 TE00BY03-3005 |
LEM_A109e
Prosessihalli
LEM_A122 Fermentointi LEM_A140 Tuotekehityskeittiö (biokeittiö) |
Ma 27.01.2025 klo 09:00 - 11:00 (2 t 0 min) |
Food Processes 2 TE00BY03-3005 |
LEM_B163
Vellamo muunto
|
Ma 03.02.2025 klo 09:00 - 11:00 (2 t 0 min) |
Excursion to Bunge Finland - Food Processes 2 TE00BY03-3005 |
|
To 06.02.2025 klo 08:00 - 14:00 (6 t 0 min) |
Prosessilabra 3 Food Processes 2 TE00BY03-3005 |
LEM_A109e
Prosessihalli
LEM_A122 Fermentointi LEM_A140 Tuotekehityskeittiö (biokeittiö) |
Ma 10.02.2025 klo 10:00 - 16:00 (6 t 0 min) |
Prosessilabra 4 Food Processes 2 TE00BY03-3005 |
LEM_A109e
Prosessihalli
LEM_A122 Fermentointi LEM_A140 Tuotekehityskeittiö (biokeittiö) |
Ma 24.02.2025 klo 09:00 - 15:00 (6 t 0 min) |
Prosessilabra 5 Food Processes 2 TE00BY03-3005 |
LEM_A140
Tuotekehityskeittiö (biokeittiö)
LEM_A122 Fermentointi LEM_A109e Prosessihalli |
Ma 03.03.2025 klo 09:00 - 15:00 (6 t 0 min) |
Wine fermentation pairs 1 and 5 + Rästilabra - Food Processes 2 TE00BY03-3005 |
LEM_A122
Fermentointi
|
Arviointiasteikko
H-5
Sisällön jaksotus
Opintojakso toteutetaan laboratoriotyökurssina. Opintojaksolla tehdään pakolliset laboratoriotyöt, jotka pitävät sisällään yleisiä elintarviketeollisuudessa käytettyjä prosessilaitteita. Teoriaosuuteen kuuluvat myös itsenäisesti tehtävät kotitehtävät aihekokonaisuuteen liittyen. Kurssi pitää sisällään vierailijaluennoitsijan.
Laboratoriotyöt ajoittuvat ajanjaksolle 20.1.-10.3.25, laboratoriotyöt ajoittuvat maanantaille viikottain. Teoriaosuudet sekä analytiikkaosuus tuotteista torstaisin.
Tavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa:
• nimetä elintarviketeollisuuden keskeisimmät prosessit
• Käyttää ja tunnistaa elintarviketeollisuuden keskeisimpiä yksikköprosesseja
• Arvioida elintarviketuotantoa kestävän kehityksen periaatteiden kannalta
• arvioida elintarvikkeiden säilyvyyteen vaikuttavia tekijöitä
• arvioida prosessivaiheiden vaikutukset tuotelaatuun
• määritellä maidon erityispiirteet raaka-aineena ja maidon eri komponenttien hyödyntämismahdollisuudet sekä maitotuotteiden valmistusprosessit ja –laitteistot
• määritellä eri viljalajit ja tunnistaa viljan erityispiirteet raaka-aineena ja niiden eri komponenttien hyödyntämismahdollisuudet sekä arvioida viljan laatuun vaikuttavia tekijöitä ja määritellä viljatuotteiden valmistusprosessit ja –laitteistot
• tunnistaa liha-alan raaka-aineet, lihan laatuun ja käyttöominaisuuksiin vaikuttavia tekijöitä ja osaa soveltaa tärkeimpiä lihavalmisteiden valmistusprosesseja
Sisältö
• Elintarviketeollisuuden keskeisimmät yksikköprosessit
• Elintarviketeollisuuden keskeisimmät tuotantoprosessit
• Uuselintarvikkeet
• Kestävä kehitys elintarviketuotannossa
Oppimateriaalit
Itslearningin kurssialustalla.
Opetusmenetelmät
Käytännön läheinen laboratoriotyöskentely sekä parityöskentely, tiedonhakua, web materiaali.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Ei tenttiä.
Kansainvälisyys
Käytännön läheinen oppiminen
Laboratoriotyöskentely
Tiimityöskentely
Kv-opiskelu
Ongelmanratkaisu
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Valinnainen suoritustapa sovitaan Eija Kuljun kanssa.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Laboratoriotyöskentely 5 x 8 h sekä introkerta 2 h : 44 h
Verkko-opiskelua ja itsenäistä työskentelyä yksin tai pienryhmässä: 91 h
Lisätiedot
Sähköposti sekä elintarvikemodulin Whatsapp-ryhmä.