Siirry suoraan sisältöön

Food Processes 2 (5 op)

Toteutuksen tunnus: TE00BY03-3005

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

02.12.2024 - 12.01.2025

Ajoitus

13.01.2025 - 09.03.2025

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Yhteiset palvelut

Toimipiste

Lemminkäisenkatu

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Bio- ja kemiantekniikan koulutus

Opettaja

  • Jarno Pusa
  • Eija Kulju

Ryhmät

  • PBIOKES22Elintarvike
    PBIOKES22Elintarvike
  • PBIOKES22
    Bio- ja kemiantekniikan koulutus
  • 13.01.2025 10:00 - 16:00, Food Processes 2 TE00BY03-3005
  • 16.01.2025 10:00 - 12:00, Food Processes 2 TE00BY03-3005
  • 20.01.2025 10:00 - 16:00, Food Processes 2 TE00BY03-3005
  • 23.01.2025 10:00 - 12:00, Food Processes 2 TE00BY03-3005
  • 27.01.2025 10:00 - 16:00, Food Processes 2 TE00BY03-3005
  • 30.01.2025 10:00 - 12:00, Food Processes 2 TE00BY03-3005
  • 03.02.2025 10:00 - 16:00, Food Processes 2 TE00BY03-3005
  • 06.02.2025 10:00 - 12:00, Food Processes 2 TE00BY03-3005
  • 10.02.2025 10:00 - 16:00, Food Processes 2 TE00BY03-3005

Tavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa:
• nimetä elintarviketeollisuuden keskeisimmät prosessit
• Käyttää ja tunnistaa elintarviketeollisuuden keskeisimpiä yksikköprosesseja
• Arvioida elintarviketuotantoa kestävän kehityksen periaatteiden kannalta
• arvioida elintarvikkeiden säilyvyyteen vaikuttavia tekijöitä
• arvioida prosessivaiheiden vaikutukset tuotelaatuun
• määritellä maidon erityispiirteet raaka-aineena ja maidon eri komponenttien hyödyntämismahdollisuudet sekä maitotuotteiden valmistusprosessit ja –laitteistot
• määritellä eri viljalajit ja tunnistaa viljan erityispiirteet raaka-aineena ja niiden eri komponenttien hyödyntämismahdollisuudet sekä arvioida viljan laatuun vaikuttavia tekijöitä ja määritellä viljatuotteiden valmistusprosessit ja –laitteistot
• tunnistaa liha-alan raaka-aineet, lihan laatuun ja käyttöominaisuuksiin vaikuttavia tekijöitä ja osaa soveltaa tärkeimpiä lihavalmisteiden valmistusprosesseja

Sisältö

• Elintarviketeollisuuden keskeisimmät yksikköprosessit
• Elintarviketeollisuuden keskeisimmät tuotantoprosessit
• Uuselintarvikkeet
• Kestävä kehitys elintarviketuotannossa

Oppimateriaalit

Itslearningin kurssialustalla.

Opetusmenetelmät

Käytännön läheinen laboratoriotyöskentely sekä parityöskentely, tiedonhakua, web materiaali.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Ei tenttiä.

Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys

Käytännön läheinen oppiminen
Laboratoriotyöskentely
Tiimityöskentely
Kv-opiskelu
Ongelmanratkaisu

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Valinnainen suoritustapa sovitaan Eija Kuljun kanssa.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Laboratoriotyöskentely 5 x 8 h sekä introkerta 2 h : 44 h
Verkko-opiskelua ja itsenäistä työskentelyä yksin tai pienryhmässä: 91 h

Sisällön jaksotus

Opintojakso toteutetaan laboratoriotyökurssina. Opintojaksolla tehdään pakolliset laboratoriotyöt, jotka pitävät sisällään yleisiä elintarviketeollisuudessa käytettyjä prosessilaitteita. Teoriaosuuteen kuuluvat myös itsenäisesti tehtävät kotitehtävät aihekokonaisuuteen liittyen. Kurssi pitää sisällään vierailijaluennoitsijan.

Laboratoriotyöt ajoittuvat ajanjaksolle 20.1.-10.3.25, laboratoriotyöt ajoittuvat maanantaille viikottain. Teoriaosuudet sekä analytiikkaosuus tuotteista torstaisin.

Viestintäkanava ja lisätietoja

Sähköposti sekä elintarvikemodulin Whatsapp-ryhmä.

Arviointiasteikko

H-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arviointi kohdistuu oppimistehtäviin sekä aktiiviseen osallistumiseen laboratoriotyöskentelyyn.
Opintojakson suorittaminen hyväksytysti edellyttää kaikkien oppimistehtävien suorittamista hyväksytysti sekä kaikkien laboratoriotöiden suorittamista hyväksytysti raportoiden.
Lopputentti arvioidaan 1-5.

Arviointi:
Laboratoriotöiden raportit 50%
Itsenäisesti suoritettavat tehtävät ja laboratoriotyöskentely 50%

Hylätty (0)

Opiskelija ei ole suorittanut hyväksytysti annettuja tehtäviä/osioita.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot. Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä ja ajatuksia aiemmin oppimaansa soveltaen