Food Project (5 op)
Toteutuksen tunnus: TE00BR60-3008
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
02.12.2024 - 12.01.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
03.03.2025 - 30.04.2025
Toteutus on käynnissä.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- Yhteiset palvelut
- Opetuskielet
- englanti
- Koulutus
- Bio- ja kemiantekniikan koulutus
- Opettajat
- Eija Kulju
- Ryhmät
-
PBIOKES22Bio- ja kemiantekniikan koulutus
-
PBIOKES22APBIOKES22A
-
PBIOKES22BPBIOKES22B
- Opintojakso
- TE00BR60
Toteutuksella on 20 opetustapahtumaa joiden yhteenlaskettu kesto on 96 t 45 min.
Aika | Aihe | Tila |
---|---|---|
To 13.02.2025 klo 12:15 - 14:00 (1 t 45 min) |
Kick-off Food Project TE00BR60-3008 |
Teams
|
Ma 03.03.2025 klo 10:00 - 12:00 (2 t 0 min) |
Food Project TE00BR60-3008 |
LEM_A313
Teoriatila
|
To 06.03.2025 klo 10:00 - 12:00 (2 t 0 min) |
Food Project TE00BR60-3008 |
Turun yliopisto
|
Ma 10.03.2025 klo 10:00 - 12:00 (2 t 0 min) |
Food Project TE00BR60-3008 |
LEM_A314
Teoriatila
|
To 13.03.2025 klo 08:00 - 10:00 (2 t 0 min) |
Food Project TE00BR60-3008 |
LEM_B164
Tapio muunto
|
To 13.03.2025 klo 10:00 - 12:00 (2 t 0 min) |
Food Project TE00BR60-3008 |
LEM_A313
Teoriatila
|
Ma 17.03.2025 klo 08:00 - 16:00 (8 t 0 min) |
Food Project TE00BR60-3008 |
LEM_A140
Tuotekehityskeittiö (biokeittiö)
|
To 20.03.2025 klo 08:00 - 16:00 (8 t 0 min) |
Food Project TE00BR60-3008 |
LEM_A140
Tuotekehityskeittiö (biokeittiö)
|
Ma 24.03.2025 klo 10:00 - 14:00 (4 t 0 min) |
Food Project TE00BR60-3008 |
LEM_A140
Tuotekehityskeittiö (biokeittiö)
|
To 27.03.2025 klo 08:00 - 14:00 (6 t 0 min) |
Food Project TE00BR60-3008 |
LEM_A140
Tuotekehityskeittiö (biokeittiö)
|
Ma 31.03.2025 klo 10:00 - 16:00 (6 t 0 min) |
Food Project TE00BR60-3008 |
LEM_A140
Tuotekehityskeittiö (biokeittiö)
|
To 03.04.2025 klo 08:00 - 16:00 (8 t 0 min) |
Food Project TE00BR60-3008 |
LEM_A140
Tuotekehityskeittiö (biokeittiö)
|
Ma 07.04.2025 klo 08:30 - 16:00 (7 t 30 min) |
Analyses in UTU - Food Project TE00BR60-3008 |
UTU laboratories
|
To 10.04.2025 klo 08:30 - 16:00 (7 t 30 min) |
Analyses in UTU - Food Project TE00BR60-3008 |
UTU laboratories
|
Ma 14.04.2025 klo 08:30 - 16:00 (7 t 30 min) |
Analyses in UTU - Food Project TE00BR60-3008 |
UTU laboratories
|
To 17.04.2025 klo 08:30 - 16:00 (7 t 30 min) |
Analyses in UTU - Food Project TE00BR60-3008 |
UTU laboratories
|
To 17.04.2025 klo 12:00 - 14:00 (2 t 0 min) |
Food Project TE00BR60-3008 |
UTU
|
To 24.04.2025 klo 12:00 - 14:00 (2 t 0 min) |
Sensory Test - Food Project TE00BR60-3008 |
LEM_B166
Kullervo
|
Ma 28.04.2025 klo 09:00 - 12:00 (3 t 0 min) |
Final seminars - Food Project TE00BR60-3008 |
LEM_A311
Teoriatila
|
Ke 28.05.2025 klo 08:00 - 16:00 (8 t 0 min) |
Food Project TE00BR60-3008 |
LEM_A173_Lemminkäinen
Lemminkäinen
|
Arviointiasteikko
H-5
Sisällön jaksotus
Sisältö:
Oluen valmistusprosessit; mäskäys, vierteen keitto, hiivaus, pääkäyminen, jälkikäyminen ja astiointi
Oluen kemia
Prosessin omavalvonta sekä laadunvarmistusanalyysit
Tutkimustyö liittyen projektin toimeksiantoon
Ajoitus 3.3.-30.4.2025
Tavoitteet
Opiskelija osaa:
• hankkia tietoa elintarvikeprojektista (esim. projektin vaatima teoria, työmenetelmät, työturvallisuus)
• toimia laboratoriossa elintarvikeprojektin vaatimalla tavalla (hygienia, toiminta tuotekehityskeittiössä)
• työskennellä projektin jäsenenä ja osaa suunnitella työnsä ajankäytön
• soveltaa teoriaa käytännön ongelmien ratkaisemiseen
• toimia tutkimus- ja kehittämishankkeissa sekä esitellä projektin etenemistä
• raportoida asianmukaisella tavalla projektin eri vaiheissa
Sisältö
Työn vaatima:
• projektisuunnitelma
• teoria (määritellään opintojakson alussa)
• työmenetelmät
• laadukkaan tuloksen vaatimat toimenpiteet (koejärjestelyjen ja tilastollisen tuloksen tulkinnan vaatimukset)
• raportointi ja viestintä (suullinen ja kirjallinen)
• ajankäytön seuranta
Oppimateriaalit
Materiaali its learning -alustalla sekä yhteisellä Teams-sivustolla.
Opetusmenetelmät
Projektityö
Tehtäväperusteinen oppiminen
Tutkimus
Kirjallisuusselvitys
Verkko-oppiminen
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Ei tenttiä.
Kansainvälisyys
KV-opinnot
Tiimiopinnot
Tehtäväperusteinen oppiminen
Työelämäperusteisuus
Projektityö
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Yhteydenotto Eija Kuljuun.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opiskelijat oppivat valmistamaan olutta yhteistyössä kurssin Turun yliopiston opiskelijoiden kanssa.
-Ryhmät valmistavat olutta toimeksiannon mukaisesti. Tehtävä koostuu seuraavista osioista: projektisuunnitelma (word), oluen valmistus ja analysointi , joiden pohjalta analyysien tulokset (excel) sekä raportti (PowerPoint)
-aistinvaraisten testien suunnittelu sekä toteutus
Opiskelijan tekemä työ 5 x 27 h.
Lisätiedot
Opintojakso toteutetaan englanniksi ja kurssi on yhteiskurssi Turun yliopiston elintarvikekemian kanssa.
Opintojakson pohjavaatimuksena on 2 vuotta kemiantekniikan koulutusta tai vastaavat tiedot ja osaaminen. Näitä voi olla esim 2 vuoden työskentely laboratoriympäristössä, panimossa tai tekniikan alalla.
Yhteydenotto sähköpostilla sekä elintarvikemodulin Whatsapp-ryhmässä.