Siirry suoraan sisältöön

Food Project (5 op)

Toteutuksen tunnus: TE00BR60-3008

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
02.12.2024 - 12.01.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
03.03.2025 - 30.04.2025
Toteutus on käynnissä.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Yhteiset palvelut
Opetuskielet
englanti
Koulutus
Bio- ja kemiantekniikan koulutus
Opettajat
Eija Kulju
Ryhmät
PBIOKES22
Bio- ja kemiantekniikan koulutus
PBIOKES22A
PBIOKES22A
PBIOKES22B
PBIOKES22B
Opintojakso
TE00BR60

Toteutuksella on 20 opetustapahtumaa joiden yhteenlaskettu kesto on 96 t 45 min.

Aika Aihe Tila
To 13.02.2025 klo 12:15 - 14:00
(1 t 45 min)
Kick-off Food Project TE00BR60-3008
Teams
Ma 03.03.2025 klo 10:00 - 12:00
(2 t 0 min)
Food Project TE00BR60-3008
LEM_A313 Teoriatila
To 06.03.2025 klo 10:00 - 12:00
(2 t 0 min)
Food Project TE00BR60-3008
Turun yliopisto
Ma 10.03.2025 klo 10:00 - 12:00
(2 t 0 min)
Food Project TE00BR60-3008
LEM_A314 Teoriatila
To 13.03.2025 klo 08:00 - 10:00
(2 t 0 min)
Food Project TE00BR60-3008
LEM_B164 Tapio muunto
To 13.03.2025 klo 10:00 - 12:00
(2 t 0 min)
Food Project TE00BR60-3008
LEM_A313 Teoriatila
Ma 17.03.2025 klo 08:00 - 16:00
(8 t 0 min)
Food Project TE00BR60-3008
LEM_A140 Tuotekehityskeittiö (biokeittiö)
To 20.03.2025 klo 08:00 - 16:00
(8 t 0 min)
Food Project TE00BR60-3008
LEM_A140 Tuotekehityskeittiö (biokeittiö)
Ma 24.03.2025 klo 10:00 - 14:00
(4 t 0 min)
Food Project TE00BR60-3008
LEM_A140 Tuotekehityskeittiö (biokeittiö)
To 27.03.2025 klo 08:00 - 14:00
(6 t 0 min)
Food Project TE00BR60-3008
LEM_A140 Tuotekehityskeittiö (biokeittiö)
Ma 31.03.2025 klo 10:00 - 16:00
(6 t 0 min)
Food Project TE00BR60-3008
LEM_A140 Tuotekehityskeittiö (biokeittiö)
To 03.04.2025 klo 08:00 - 16:00
(8 t 0 min)
Food Project TE00BR60-3008
LEM_A140 Tuotekehityskeittiö (biokeittiö)
Ma 07.04.2025 klo 08:30 - 16:00
(7 t 30 min)
Analyses in UTU - Food Project TE00BR60-3008
UTU laboratories
To 10.04.2025 klo 08:30 - 16:00
(7 t 30 min)
Analyses in UTU - Food Project TE00BR60-3008
UTU laboratories
Ma 14.04.2025 klo 08:30 - 16:00
(7 t 30 min)
Analyses in UTU - Food Project TE00BR60-3008
UTU laboratories
To 17.04.2025 klo 08:30 - 16:00
(7 t 30 min)
Analyses in UTU - Food Project TE00BR60-3008
UTU laboratories
To 17.04.2025 klo 12:00 - 14:00
(2 t 0 min)
Food Project TE00BR60-3008
UTU
To 24.04.2025 klo 12:00 - 14:00
(2 t 0 min)
Sensory Test - Food Project TE00BR60-3008
LEM_B166 Kullervo
Ma 28.04.2025 klo 09:00 - 12:00
(3 t 0 min)
Final seminars - Food Project TE00BR60-3008
LEM_A311 Teoriatila
Ke 28.05.2025 klo 08:00 - 16:00
(8 t 0 min)
Food Project TE00BR60-3008
LEM_A173_Lemminkäinen Lemminkäinen
Muutokset varauksiin voivat olla mahdollisia.

Arviointiasteikko

H-5

Sisällön jaksotus

Sisältö:
Oluen valmistusprosessit; mäskäys, vierteen keitto, hiivaus, pääkäyminen, jälkikäyminen ja astiointi
Oluen kemia
Prosessin omavalvonta sekä laadunvarmistusanalyysit
Tutkimustyö liittyen projektin toimeksiantoon

Ajoitus 3.3.-30.4.2025

Tavoitteet

Opiskelija osaa:
• hankkia tietoa elintarvikeprojektista (esim. projektin vaatima teoria, työmenetelmät, työturvallisuus)
• toimia laboratoriossa elintarvikeprojektin vaatimalla tavalla (hygienia, toiminta tuotekehityskeittiössä)
• työskennellä projektin jäsenenä ja osaa suunnitella työnsä ajankäytön
• soveltaa teoriaa käytännön ongelmien ratkaisemiseen
• toimia tutkimus- ja kehittämishankkeissa sekä esitellä projektin etenemistä
• raportoida asianmukaisella tavalla projektin eri vaiheissa

Sisältö

Työn vaatima:
• projektisuunnitelma
• teoria (määritellään opintojakson alussa)
• työmenetelmät
• laadukkaan tuloksen vaatimat toimenpiteet (koejärjestelyjen ja tilastollisen tuloksen tulkinnan vaatimukset)
• raportointi ja viestintä (suullinen ja kirjallinen)
• ajankäytön seuranta

Oppimateriaalit

Materiaali its learning -alustalla sekä yhteisellä Teams-sivustolla.

Opetusmenetelmät

Projektityö
Tehtäväperusteinen oppiminen
Tutkimus
Kirjallisuusselvitys
Verkko-oppiminen

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Ei tenttiä.

Kansainvälisyys

KV-opinnot
Tiimiopinnot
Tehtäväperusteinen oppiminen
Työelämäperusteisuus
Projektityö

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Yhteydenotto Eija Kuljuun.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opiskelijat oppivat valmistamaan olutta yhteistyössä kurssin Turun yliopiston opiskelijoiden kanssa.
-Ryhmät valmistavat olutta toimeksiannon mukaisesti. Tehtävä koostuu seuraavista osioista: projektisuunnitelma (word), oluen valmistus ja analysointi , joiden pohjalta analyysien tulokset (excel) sekä raportti (PowerPoint)
-aistinvaraisten testien suunnittelu sekä toteutus

Opiskelijan tekemä työ 5 x 27 h.

Lisätiedot

Opintojakso toteutetaan englanniksi ja kurssi on yhteiskurssi Turun yliopiston elintarvikekemian kanssa.
Opintojakson pohjavaatimuksena on 2 vuotta kemiantekniikan koulutusta tai vastaavat tiedot ja osaaminen. Näitä voi olla esim 2 vuoden työskentely laboratoriympäristössä, panimossa tai tekniikan alalla.

Yhteydenotto sähköpostilla sekä elintarvikemodulin Whatsapp-ryhmässä.

Siirry alkuun