Siirry suoraan sisältöön

Food Project (5 op)

Toteutuksen tunnus: TE00BR60-3008

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
02.12.2024 - 12.01.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
03.03.2025 - 30.04.2025
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Yhteiset palvelut
Opetuskielet
englanti
Koulutus
Bio- ja kemiantekniikan koulutus
Opettajat
Eija Kulju
Ryhmät
PBIOKES22
Bio- ja kemiantekniikan koulutus
PBIOKES22A
PBIOKES22A
PBIOKES22B
PBIOKES22B
Opintojakso
TE00BR60

Toteutuksella on 20 opetustapahtumaa joiden yhteenlaskettu kesto on 96 t 45 min.

Aika Aihe Tila
To 13.02.2025 klo 12:15 - 14:00
(1 t 45 min)
Kick-off Food Project TE00BR60-3008
Teams
Ma 03.03.2025 klo 10:00 - 12:00
(2 t 0 min)
Food Project TE00BR60-3008
LEM_A313 Oppimistila BYOD
To 06.03.2025 klo 10:00 - 12:00
(2 t 0 min)
Food Project TE00BR60-3008
Turun yliopisto
Ma 10.03.2025 klo 10:00 - 12:00
(2 t 0 min)
Food Project TE00BR60-3008
LEM_A314 Oppimistila BYOD
To 13.03.2025 klo 08:00 - 10:00
(2 t 0 min)
Food Project TE00BR60-3008
LEM_B164 Tapio muunto
To 13.03.2025 klo 10:00 - 12:00
(2 t 0 min)
Food Project TE00BR60-3008
LEM_A313 Oppimistila BYOD
Ma 17.03.2025 klo 08:00 - 16:00
(8 t 0 min)
Food Project TE00BR60-3008
LEM_A140 Tuotekehityskeittiö (biokeittiö)
To 20.03.2025 klo 08:00 - 16:00
(8 t 0 min)
Food Project TE00BR60-3008
LEM_A140 Tuotekehityskeittiö (biokeittiö)
Ma 24.03.2025 klo 10:00 - 14:00
(4 t 0 min)
Food Project TE00BR60-3008
LEM_A140 Tuotekehityskeittiö (biokeittiö)
To 27.03.2025 klo 08:00 - 14:00
(6 t 0 min)
Food Project TE00BR60-3008
LEM_A140 Tuotekehityskeittiö (biokeittiö)
Ma 31.03.2025 klo 10:00 - 16:00
(6 t 0 min)
Food Project TE00BR60-3008
LEM_A140 Tuotekehityskeittiö (biokeittiö)
To 03.04.2025 klo 08:00 - 16:00
(8 t 0 min)
Food Project TE00BR60-3008
LEM_A140 Tuotekehityskeittiö (biokeittiö)
Ma 07.04.2025 klo 08:30 - 16:00
(7 t 30 min)
Analyses in UTU - Food Project TE00BR60-3008
UTU laboratories
To 10.04.2025 klo 08:30 - 16:00
(7 t 30 min)
Analyses in UTU - Food Project TE00BR60-3008
UTU laboratories
Ma 14.04.2025 klo 08:30 - 16:00
(7 t 30 min)
Analyses in UTU - Food Project TE00BR60-3008
UTU laboratories
To 17.04.2025 klo 08:30 - 16:00
(7 t 30 min)
Analyses in UTU - Food Project TE00BR60-3008
UTU laboratories
To 17.04.2025 klo 12:00 - 14:00
(2 t 0 min)
Food Project TE00BR60-3008
UTU
To 24.04.2025 klo 12:00 - 14:00
(2 t 0 min)
Sensory Test - Food Project TE00BR60-3008
LEM_B166 Kullervo
Ma 28.04.2025 klo 09:00 - 12:00
(3 t 0 min)
Final seminars - Food Project TE00BR60-3008
LEM_A311 Oppimistila BYOD
Ke 28.05.2025 klo 08:00 - 16:00
(8 t 0 min)
Food Project TE00BR60-3008
LEM_A173_Lemminkäinen Lemminkäinen
Muutokset varauksiin voivat olla mahdollisia.

Arviointiasteikko

H-5

Sisällön jaksotus

Sisältö:
Oluen valmistusprosessit; mäskäys, vierteen keitto, hiivaus, pääkäyminen, jälkikäyminen ja astiointi
Oluen kemia
Prosessin omavalvonta sekä laadunvarmistusanalyysit
Tutkimustyö liittyen projektin toimeksiantoon

Ajoitus 3.3.-30.4.2025

Tavoitteet

Opiskelija osaa:
• hankkia tietoa elintarvikeprojektista (esim. projektin vaatima teoria, työmenetelmät, työturvallisuus)
• toimia laboratoriossa elintarvikeprojektin vaatimalla tavalla (hygienia, toiminta tuotekehityskeittiössä)
• työskennellä projektin jäsenenä ja osaa suunnitella työnsä ajankäytön
• soveltaa teoriaa käytännön ongelmien ratkaisemiseen
• toimia tutkimus- ja kehittämishankkeissa sekä esitellä projektin etenemistä
• raportoida asianmukaisella tavalla projektin eri vaiheissa

Sisältö

Työn vaatima:
• projektisuunnitelma
• teoria (määritellään opintojakson alussa)
• työmenetelmät
• laadukkaan tuloksen vaatimat toimenpiteet (koejärjestelyjen ja tilastollisen tuloksen tulkinnan vaatimukset)
• raportointi ja viestintä (suullinen ja kirjallinen)
• ajankäytön seuranta

Oppimateriaalit

Materiaali its learning -alustalla sekä yhteisellä Teams-sivustolla.

Opetusmenetelmät

Projektityö
Tehtäväperusteinen oppiminen
Tutkimus
Kirjallisuusselvitys
Verkko-oppiminen

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Ei tenttiä.

Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys

KV-opinnot
Tiimiopinnot
Tehtäväperusteinen oppiminen
Työelämäperusteisuus
Projektityö

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Yhteydenotto Eija Kuljuun.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opiskelijat oppivat valmistamaan olutta yhteistyössä kurssin Turun yliopiston opiskelijoiden kanssa.
-Ryhmät valmistavat olutta toimeksiannon mukaisesti. Tehtävä koostuu seuraavista osioista: projektisuunnitelma (word), oluen valmistus ja analysointi , joiden pohjalta analyysien tulokset (excel) sekä raportti (PowerPoint)
-aistinvaraisten testien suunnittelu sekä toteutus

Opiskelijan tekemä työ 5 x 27 h.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Course includes assessed tasks
Tasks are evaluated(mainly) on a scale:
excellent 2 p
good 1 p
To be added/late -1
Given points from each task are summed up to give final grade

Hylätty (0)

Kaikkia osasuorituksia ei ole suoritettu hyväksytysti.

Opiskelijalla tulee olla hyväksytyt suoritukset kaikista tehtävistä. Mikäli suorituksia puttuu, niitä ei ole palautettu sovittuun palautuspäivään mennessä tai tehtävä ei ole hyväksytty.

HUOM! Loppuarviointiin osallistuminen on pakollinen osasuoritus.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelijalla on projektin aiheeseen liittyvää osaamista.
Opiskelija osaa suunnitella, toteuttaa ja raportoida laboratoriotyöskentelyn perustasolla.
Opiskelija hallitsee aiheeseen liittyvät perustekniikat.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelijalla on eri tietolähteistä hankittua projektin aiheeseen liittyvää osaamista.
Opiskelija osaa suunnitella, toteuttaa ja raportoida laboratoriotyöskentelyn hyvin.
Opiskelija hallitsee aiheeseen liittyvät perustekniikat hyvin.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelijalla on laajasti eri tietolähteistä hankittua projektin aiheeseen liittyvää osaamista.
Opiskelija osaa suunnitella, toteuttaa ja raportoida laboratoriotyöskentelyn laaja-alaisesti.
Opiskelija hallitsee aiheeseen liittyvät perustekniikat hyvin ja osaa soveltaa niitä.
Englanniksi

Lisätiedot

Opintojakso toteutetaan englanniksi ja kurssi on yhteiskurssi Turun yliopiston elintarvikekemian kanssa.
Opintojakson pohjavaatimuksena on 2 vuotta kemiantekniikan koulutusta tai vastaavat tiedot ja osaaminen. Näitä voi olla esim 2 vuoden työskentely laboratoriympäristössä, panimossa tai tekniikan alalla.

Yhteydenotto sähköpostilla sekä elintarvikemodulin Whatsapp-ryhmässä.

Siirry alkuun