Työyhteisöviestintä (5 op)
Toteutuksen tunnus: 3011364-3053
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
02.12.2024 - 03.02.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
03.02.2025 - 03.06.2025
Toteutus on käynnissä.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- Turun ammattikorkeakoulu
- Toimipiste
- Salo IoT Campus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 25 - 45
- Koulutus
- Liiketalouden koulutus
- Opettajat
- Anne Antero
- COS Opettaja
- Ryhmät
-
MLIISK25Liiketalouden monimuotokoulutus Salo, kevät 2025
- Opintojakso
- 3011364
Toteutuksella on 6 opetustapahtumaa joiden yhteenlaskettu kesto on 14 t 0 min.
Aika | Aihe | Tila |
---|---|---|
Ma 03.02.2025 klo 13:00 - 16:00 (3 t 0 min) |
Työyhteisöviestintä 3011364-3053 |
SAL_2139a_Afrodite
Afrodite
|
To 13.03.2025 klo 18:00 - 19:00 (1 t 0 min) |
Työyhteisöviestintä 3011364-3053 |
Kyselytunti (tutkimusraportti)
|
Ma 24.03.2025 klo 13:00 - 16:00 (3 t 0 min) |
Työyhteisöviestintä 3011364-3053 |
SAL_2139a_Afrodite
Afrodite
|
To 10.04.2025 klo 18:00 - 19:00 (1 t 0 min) |
Työyhteisöviestintä 3011364-3053 |
Kyselytunti (tutkimusraportti, oikeakielisyys)
|
Ma 19.05.2025 klo 13:00 - 16:00 (3 t 0 min) |
Työyhteisöviestintä 3011364-3053 |
SAL_2139a_Afrodite
Afrodite
|
Ti 03.06.2025 klo 13:00 - 16:00 (3 t 0 min) |
Työyhteisöviestintä 3011364-3053 |
SAL_2139a_Afrodite
Afrodite
|
Arviointiasteikko
H-5
Sisällön jaksotus
The course is a professional communication course (not a grammar course) and is intended for students whose native language is Finnish or otherwise have C2-level language proficiency. The course is not an S2 course. It is aimed at business administration students.
Opintojakso on ammatillisen viestinnän kurssi (ei kielioppikurssi), ja se on tarkoitettu äidinkieleltään suomenkielisille tai muuten C2-kielitaitotason omaaville opiskelijoille. Kurssi ei ole S2-kurssi. Jakso on suunnattu vain monimuodon tradenomiopiskelijoille.
Opintojakso toteutetaan monimuoto-opetuksena, ja lähitunneille osallistuminen on välttämätöntä oppimisen, tiedonkulun ja ryhmätyöskentelyn onnistumisen kannalta. Voit olla pois enintään yhdestä lähituntitapaamisesta, ja jos se osuus juuri aloitustuntiin, ilmoita siitä opettajalle sähköpostitse ja ilmoittaudu ITSissä pienryhmääsi. Pienryhmät muodostetaan ITSin ilmoittautumistoimintoa hyödyntäen.
Opiskelijan ilmoittautuminen opintojaksolle poistetaan aloitustunnin jälkeen, jos opiskelija ei ole osallistunut aloitustunnille tai ei ole muutakaan näyttöä aikomuksesta suorittaa opintojakso.
Ohje: Opiskelijan ei tule luovuttaa opettajalle mitään henkilökohtaisia tai arkaluontoisia tietoja (esim. terveystiedot) kurssin yhteydessä.
Opintojaksolla harjoitellaan asiatyylisen ja saavutettavuusvaatimusten mukaisen tekstin tuottamista, lähdemerkintätekniikkaa, yhteiskirjoittamista, kielenhuollon apuvälineiden käyttöä sekä esiintymis- ja vuorovaikutustaitoja.
Tavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- osaa analysoida oman alansa ammattitekstejä ja käyttää saatua tietoa hyväkseen uusissa tilanteissa
- osaa tuottaa asiatyylisen ja johdonmukaisen kirjallisen ja suullisen esityksen hyödyntäen hankkimaansa lähdeaineistoa
- osaa käyttää kielenhuollon oppaita oman viestintänsä tukena
- tunnistaa erilaiset puheenvuorolajit ja argumentoinnin keinot
- osaa arvioida omia viestintätaitojaan
- osaa kehittää viestintäänsä saamansa palautteen perusteella ja antaa rakentavaa palautetta
- osaa arvioida viestinnällisiä taitojaan osana tulevaa ammattitaitoaan
- tunnistaa yhteisöviestintään liittyvät tyylilliset näkökulmat
- tuntee yhteisöjen sisäisen ja ulkoisen viestinnän periaatteet.
Sisältö
1. Yksilön viestintä
- oman alan ammattitekstien analyysi, tulkinta ja kirjoittaminen
- asiatyyliset tekstit ja hyvän yleiskielen hallinta
- työelämän puheviestintätilanteet ja argumentointitilanteet
- suullisen esityksen rakentaminen ja havainnollistaminen
- omien viestintätaitojen arviointi
- palautteen anto ja vastaanotto
2. Yhteisöviestintä
- sidosryhmäviestintä
- sisäinen ja ulkoinen viestintä
Oppimateriaalit
Kurssin työtilassa ITSissä oleva oppimismateriaali, tuntimateriaalit, kirjallisuutta opiskelijan oman valinnan mukaan, opiskelijoiden tekeillä olevat ja valmiit työt. Kirjallisissa tehtävissä käytetään Turun AMK:n lähdemerkintäohjeita ja opintojaksoraporttipohjaa (ei opinnäytetyöraporttipohjaa tai itse tehtyä kirjoituspohjaa).
Opetusmenetelmät
Tutkiva oppiminen, tekemällä oppiminen, uuden sisällön yhdistäminen jo opittuun tietoon, prosessikirjoittaminen, ryhmätyöskentely, itse- ja vertaisarviointi, lukeminen ja luetun vieminen käytäntöön.
Osan tehtävistä voi tehdä vain lähitunneilla.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Kurssilla on Oikeakielisyys ja lähdemerkinnät -tentti, johon valmistaudutaan ITS-työtilassa olevan materiaalin avulla ja joka on tehtävissä itsenäisesti määrätyn ajan. Tentti on osa tehtäväkokonaisuutta, ja sitä ei voi uusia. Tentissä ei ole hyväksymisen alarajaa, vaan tentistä saadut pisteet kerryttävät kokonaispistemäärää.
Kansainvälisyys
Kestävä tulevaisuus edellyttää viestintätaitoisia työntekijöitä, jotka osaavat vaikuttaa ja toimia vastuullisesti monenlaisissa organisaatioissa. Viestinnän opintojakso tukee tätä tavoitetta. Opintojaksolla opiskelijat oppivat ilmaisemaan näkemyksiään luotettaviin lähteisiin perustuen sekä kirjallisesti että suullisesti. Opiskelijat harjoittelevat esittämään näkemyksiään rakentavasti, kuuntelemaan muita ja viemään osaltaan eteenpäin muutoksia, jotka tukevat kestävän kehityksen tavoitteita. Lisäksi näitä geneerisiä taitoja painotetaan opintojakson toteutuksessa ja menetelmissä, millä vahvistetaan opiskelijoiden kykyä toimia tiimeissä ja yksilöinä vastuullisina viestijöinä.
Opintojaksolla käytetään digitaalista opiskelumateriaalia ja sähköistä oppimisympäristöä videoiden ja tekstien palauttamiseen sekä materiaalin jakamiseen. Lähitunneilla tarvitaan tietokonetta.
Ilmoittautuminen kurssille tarkoittaa sitoutumista kurssin aikatauluihin, kurssin pelisääntöjen noudattamista ja aktiivista ja vastuullista työskentelyä pienryhmän kanssa. Varmistathan, että kurssille osallistuminen on realistista, koska kurssilla ei ole mahdollisuutta yksilöllisiin aikatauluihin. Työt tehdään määräaikoina, niin kuin työelämässä. Jos et ole ehtinyt osallistua pienryhmän työskentelyyn tai palauttaa tehtäviäsi määräpäivinä, ilmoittaudu seuraavaan vastaavaan toteutukseen ja varaa toteutuksen tarvittava työaika.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Opintojaksolla ei ole valinnaisia suoritustapoja. Opintojaksoa ei voi suorittaa täysin itsenäisesti tai osallistumatta pienryhmätyöskentelyyn.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Kurssin tehtäviä ovat
1. Opinnäytetyön analyysi
2. Pientehtävät
3. Tutkimusraportti
4. Oikeakielisyys ja lähdemerkinnät -tentti
5. Kolmen pointin puhe
6. Osallistuminen vuorovaikutusseminaariin
Kokonaistyömäärä on noin 135 tuntia, joka koostuu lähitunneista, pienryhmätyöskentelystä ja itsenäisestä työskentelystä.
Lisätiedot
Kurssilla viestitään oppitunneilla ja ITSissä. Kurssia koskevaan viestintään ei käytetä sähköpostia. Hyvän viestintätavan mukaisesti jokaisen vastuulla on, että kurssia koskevat tiedot (ja kysymykset ja vastaukset) ovat kaikille osallistujille nähtävillä samaan aikaan.
48 TUNNIN VIESTINTÄSÄÄNTÖ. Kurssia koskeviin viesteihin tulee vastata 48 tunnin kuluessa (koskee opiskelijoita ja opettajaa). Jos opiskelija ei vastaa esimerkiksi pienryhmäläistensä viesteihin 48 tunnin kuluessa, ryhmäläiset pyytävät opettajaa ottamaan yhteyttä opiskelijaan. Jos opiskelija ei vastaa opettajan viestiin 24 tunnin kuluessa, hänet poistetaan pienryhmästä ja kurssi päättyy siihen. 48 tuntia käsittää vain arkipäivät, ei viikonloppuja tai opettajan työvapaata.