Siirry suoraan sisältöön

Ravitsemushoito (1 op)

Toteutuksen tunnus: TH00BY20-3004

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
02.12.2024 - 14.01.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
01.01.2025 - 12.02.2025
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
1 op
Lähiosuus
1 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Toimipiste
Kupittaan kampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
10 - 30
Koulutus
Kätilökoulutus
Opettajat
Johanna Kurtti
Ryhmät
PKATIS24
Kätilö (AMK), päivätoteutus
Opintojakso
TH00BY20

Toteutuksella on 2 opetustapahtumaa joiden yhteenlaskettu kesto on 6 t 30 min.

Aika Aihe Tila
Ti 14.01.2025 klo 08:15 - 10:45
(2 t 30 min)
Ravitsemushoito TH00BY20-3004
etänä
Ke 29.01.2025 klo 08:00 - 12:00
(4 t 0 min)
Ravitsemushoito TH00BY20-3004
etänä
Muutokset varauksiin voivat olla mahdollisia.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Sisällön jaksotus

Ravitsemushoito 1 op:
Sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemushoito ja ohjaus sekä sairauksiin liittyvät erityisruokavaliot

Opetustunnit keväällä 2025 viikoilla 3-5

Tavoitteet

Ravitsemushoito 1 op KRAV

Tavoitteet

Opiskelija:
• Osaa integroida ravitsemushoitoa ja -ohjausta yhdessä monialaisen asiantuntijaverkoston kanssa sisätauti- ja kirurgisen potilaan hoitotyössä

Sisältö

Sisältö

• Sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemushoito ja ohjaus sekä sairauksiin liittyvät yleisimmät erityisruokavaliot

Oppimateriaalit

Ravitsemushoitosuositus. Valtion ravitsemusneuvottelukunta ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Ohjaus 3/2023.
Sinisalo, L. 2015. Ravitsemus hoitotyössä.

Tarkemmin oppimateriaali ensimmäisellä tunnilla.

Opetusmenetelmät

Toteutetaan keskustelevana opetuksena, pienryhmätyöskentelynä sekä oppimistehtävinä.
Keskeisinä teemoina ovat sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemustilan arviointi, ravitsemushoidon suunnittelu, toteutus ja arviointi.

Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys

Tiimioppiminen ja ryhmätyöskentely

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Ravitsemushoito 1 op = opiskelijan työtä 27 h; josta opetustunnit 7 h ja itsenäinen työskentely 20 h (itsenäinen opiskelu, ryhmätyöskentely ja ravitsemustehtävien teko).

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty: Opiskelija suorittaa opintojaksolle sisältyvät oppimistehtävät ja osoittaa riittävää tietämystä opintojakson tavoitteiden mukaisista sisällöistä.

Hylätty: Opiskelija ei suorita opintojakson tehtäviä eikä osoita riittävää tietämystä opintojakson tavoitteiden mukaisista sisällöistä.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arviointi hyväksytty / hylätty. Hyväksytyn suorituksen edellytyksenä on yksilö- ja ryhmätehtävien suorittaminen. Ryhmätyöhön liittyvä poissaolo korvataan osallistumalla toisen ryhmän vastaaviin tunteihin; ryhmätehtävien tekemiseen ja esittämiseen tai muulla erikseen sovittavalla tavalla.

Siirry alkuun