Siirry suoraan sisältöön

Kuvataiteen koulutus S24: PKUVAS24

Tunnus: PKUVAS24

Tutkinto:
Kulttuurialan ammattikorkeakoulututkinto

Tutkintonimike:
Kuvataiteilija (AMK)

Laajuus:
240 op

Kesto:
4 vuotta (240 op)

Aloituslukukausi:
Syksy 2024

Opetuskieli:
suomi

Koulutuksen kuvaus

KOULUTUKSEN TAVOITE
Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemian kuvataiteen koulutus on nelivuotinen, 240 opintopisteen laajuinen kokonaisuus, joka johtaa kuvataiteilija (AMK) -tutkintoon. Koulutus antaa vankat perustiedot ja -taidot kuvataiteilijan tai valokuvataiteilijan ammattiin valitun erikoistumisalan mukaan.

Koulutuksessa korostetaan opiskelijan oman taiteellisen ilmaisun sekä ammatillisen toiminnan ja työelämävalmiuksien kehittämistä. Nykytaiteen metodit ja tekniikat antavat lukuisia toteutusmahdollisuuksia, joita opiskelija voi soveltaa omassa taiteellisessa ilmaisussaan ja erilaisissa työelämän toimeksiannoissa. Koulutuksen jälkeen valmistunut kuvataiteilija osaa toimia ja kehittää omaa taiteilijuuttaan taiteen kentällä ja moniammatillisessa yhteistyössä. Kuvataiteen koulutuksessa huomioidaan taiteilijan vastuu sosiaalisesta ja ekologisesta kestävyydestä.

Kuvataide näkyy ja vaikuttaa yhteiskunnassa. Turun ammattikorkeakoulun, Turun kaupungin ja Varsinais-Suomen strategisissa linjauksissa korostetaan kulttuurialan merkitystä alueen hyvinvoinnin, yhteistyön, kilpailukyvyn ja vetovoimaisuuden lisääjänä. Taide on osa hyvää elämää.

Kuvataiteen koulutuksella on vahvat alueelliset, valtakunnalliset ja kansainväliset yhteistyöverkostot. Koulutuksessa toteutetaan kuvataidekoulutuksen ja -kasvatuksen kansallista visiota 2030 esimerkiksi taiteenalan yhdenvertaisuuden ja monikulttuurisuuden edistämisessä sekä koulutuksen saavutettavuuden parantamisessa.

KOULUTUKSEN RAKENNE JA SISÄLTÖ
Kuvataiteen opiskelu on käytännönläheistä ja yhteisöllistä. Opinnot sisältävät esimerkiksi erilaisiin menetelmiin ja teemoihin liittyvää työpajatyöskentelyä, taiteellisia projekteja ja ammattialan käytänteiden harjoittelua. Kuvataiteilijan työnkuvaa vastaavissa oppimistehtävissä kehitetään omaa ilmaisua ja opitaan erilaisia nykytaiteen toimintatapoja. Käytännön työskentelyn rinnalla harjoitetaan katsomista ja kriittistä ajattelua teoriaopinnoissa. Opettajien kanssa käytävissä palautekeskusteluissa, ryhmän yhteisissä katselmuksissa ja seminaaritilaisuuksissa opiskelija analysoi ja arvioi oppimistaan ja oman taiteellisen työskentelynsä kehittymistä.

Opinnot jakautuvat ydinosaamiseen ja laajentavaan osaamiseen. Ydinosaamiseen kuuluvat yhteiset kieliopinnot, taiteen historian ja teorian sekä ammattikäytäntöjen perusteet ja ammattiopintoja oman valinnan mukaan. Laajentava osaaminen muodostuu omasta taiteellisesta työskentelystä, harjoittelusta, projektiopinnoista, vapaasti valittavista opinnoista ja opinnäytetyöstä.

Kuvataiteen oppimissuunnitelma on joustava ja mahdollistaa erilaiset oppimispolut. Esimerkiksi ammattiopintojen valikoimasta voi yhdessä tutoropettajan kanssa rakentaa omia tavoitteita tukevan henkilökohtaisen oppimissuunnitelman (HOPS). Myös harjoittelun ja vapaasti valittavien opintojen valinnoilla voi syventää omaa suuntaustaan. Kaksi kertaa vuodessa järjestettävän työpajaviikon aikana opiskelija voi laajentaa omaa osaamistaan esimerkiksi animaatioon, kuratoinnin käytäntöihin, nykytaiteen ajankohtaisiin ilmiöihin, performanssitaiteeseen, valokuvan analogisiin menetelmiin jne.

Ensimmäisen vuoden opinnoissa edetään taiteellisen työskentelyn perusteista ammattiopintoihin. Kuvataiteen toimintatapoihin ja ammattikenttään tutustutaan käytännön kautta. Perehdytään myös työturvallisiin ja kestäviin toimintatapoihin. Teoria- ja kieliopinnot kulkevat käytännön prosessien rinnalla.

Toisen vuoden opinnoissa painopiste on kuvataiteen tai valokuvan työpajatyyppisissä ammattiopinnoissa, joissa opiskelija perehtyy erilaisiin nykytaiteen lähestymistapoihin, käytäntöihin ja teorioihin. Kuvataiteen koulutuksen ammattiopinnoissa opiskelija voi syventyä kuvanveistoon, maalaukseen, taidegrafiikkaan tai valokuvataiteeseen. Kuvataiteen koulutukseen tulevat ulkomaiset vaihto-opiskelijat sijoittuvat ammattiopintoihin, joten opetus on osaksi englanninkielistä. Toisen vuoden aikana tutustutaan sekä taiteilijayrittäjänä toimimiseen että nykytaiteen teoriaan ja käytäntöihin, esimerkiksi tila- ja aikasidonnaiseen taiteeseen ja liikkuvan kuvan ilmaisukeinoihin.

Kolmannen vuoden opinnoissa syvennetään taiteellista työskentelyä, sekä kehitetään dokumentoinnin ja esillepanon käytäntöjä. Kolmannen vuoden opiskelijoita kannustetaan kansainväliseen opiskelijavaihtoon koulun tarjoamien verkostojen kautta. Baltian ja pohjoismaisten kuvataidekorkeakoulujen KUNO-verkosto mahdollistaa lyhyet vaihdot ja esimerkiksi Erasmus+-ohjelman kautta on mahdollisuus pidempiaikaisiin vaihtoihin.

Neljännen vuoden opinnot rakentuvat opinnäytetyön ympärille. Opiskelija toteuttaa tutkimuksellisen ja taiteellisen opinnäytetyön, jonka työskentelyprosessi vastaa kuvataiteilijan työn todellisuutta. Taiteellinen opinnäytetyö toteutetaan työelämäyhteistyönä. Opinnäytetyötä edeltävät taiteen teoriaopinnot antavat opiskelijalle valmiuksia taiteelliseen tutkimukseen ja kuvataidealan kehittämiseen. Tutkiva ja kehittävä kuvataiteilijuus on opinnäytetyöprosessin keskiössä.

Vapaasti valittavia opintoja (30 op) opiskelija voi valita kuvataiteen opetustarjonnasta, Turun AMK:n muiden koulutusalojen opetustarjonnasta, henkilökohtaisen oppimissuunnitelman mukaisesti vaihto-opintoina tai käytännön taideprojekteina esimerkiksi osana tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa.

Harjoittelun (30 op) aikana opiskelija perehtyy oman ammattialansa tehtäviin todellisessa työympäristössä. Harjoittelun pyrkimyksenä on valmentaa opiskelija työllistämään itsensä monipuolisesti erilaisissa kuvataiteen asiantuntijatehtävissä. Osa harjoittelusta on integroitu osaksi opinnäytetyöprosessia. Harjoittelua voi suorittaa myös ulkomailla, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiohankkeissa tai osana kuvataiteen palvelutoimintaa.

OSAAMISPOLUT, ERIKOISALAT JA PÄTEVYYDET
Kuvataiteen koulutuksessa on kuvataiteen ja valokuvan erikoistumisalat. Ennakkotehtävät ja valintakoe tehdään valittuun erikoistumisalaan.

Kuvataide
Kuvataiteen opinnoissa voi syventyä nykytaiteeseen kuvanveiston, maalauksen tai taidegrafiikan menetelmin. Osaamista laajennetaan mm. valokuvan ja liikkuvan kuvan ilmaisukeinoihin, julkiseen taiteeseen sekä ajankohtaisiin yhteiskunnallisiin teemoihin. Ammatillista identiteettiä vahvistetaan ja syvennetään kuvataiteilijan työtä vastaavissa harjoitteluissa sekä taideprojekteissa.

Valokuva
Valokuvan opinnoissa perehdytään valokuvataiteen käytäntöihin sekä valokuvan teknisiin ja ilmaisullisiin mahdollisuuksiin. Osaamista laajennetaan muihin nykytaiteen ilmaisukeinoihin, julkiseen taiteeseen sekä ajankohtaisiin yhteiskunnallisiin teemoihin. Ammatillista identiteettiä vahvistetaan ja syvennetään valokuva työtä vastaavissa harjoitteluissa sekä taideprojekteissa.

URAMAHDOLLISUUDET
Valmistuneena voi toimia itsenäisenä kuvataiteilijana ja alan asiantuntijana tai laaja-alaisesti valokuvan eri ammattikentillä.

ESIMERKKEJÄ TEHTÄVÄNIMIKKEISTÄ
26510 Taidemaalari
26512 Graafikko
26513 Kuvanveistäjä
26519 Muu kuvataiteilija
34310 Muotokuvaaja
34311 Mainoskuvaaja
34312 Lehtivalokuvaaja
34319 Muu valokuvaaja
X0110 Yrittäjä

JATKO-OPINTOMAHDOLLISUUDET
Kuvataiteilija (AMK) -tutkinto antaa hakukelpoisuuden soveltuviin ylempiin korkeakoulututkintoihin suomalaisissa ja kansainvälisissä korkeakouluissa ja yliopistoissa.

Osaamistavoitteet

Kuvataiteen koulutuksen tavoitteena on, että valmistunut kuvataiteilija osaa toimia ammatillisesti taiteen kentällä ja esittää julkisesti työnsä tuloksia. Hän tuntee nykytaiteen ilmiöitä ja taiteen historiaa sekä tunnistaa taiteen eri suuntausten ja ilmiöiden välisiä suhteita. Hän kykenee tarkastelemaan omaa taiteellista toimintaansa suhteessa taiteen traditioon ja tuntee taiteen kentän toimintatapoja alueellisesti, valtakunnallisesti ja kansainvälisesti. Valmistunut kuvataiteilija omaa dokumentoivan, tutkivan ja kehittävän otteen taiteelliseen työskentelyyn.

Valmistuneella kuvataiteilijalla on valmiudet käyttää kuvataiteen tekniikoita ja välineitä tarkoituksenmukaisella tavalla sekä kehittää teknistä, ilmaisullista ja teoreettista osaamistaan. Samalla hän tunnistaa oman osaamisensa sekä moniammatillisen yhteistyön mahdollisuudet. Opintojen aikana harjoitellaan ryhmä- ja vuorovaikutustaitoja sekä kuvataiteilijan työhyvinvointitaitoja.

Kuvataiteen opinnoissa kannustetaan tekemään itsenäisiä taiteellisia valintoja sekä kehitetään valmiuksia arvioida ja analysoida omaa ja toisten taiteellista toimintaa. Valmistunut kuvataiteilija ymmärtää taiteilijan ammatin toimintatavat ja kehittämisen mahdollisuudet muuttuvassa yhteiskunnassa. Hän huomio taiteellisessa työskentelyssään kestävän tulevaisuuden kysymykset, kokonaisvaltaisen ajattelun ja omaa ennakoivan kehittämisotteen. Valmistunut kuvataiteilija osaa soveltaa osaamistaan ja viestiä siitä erilaisissa yhteyksissä.

Pedagogiset toimintatavat

Kuvataiteen opetuksessa painopiste on käytännönläheisessä, työpajamuotoisessa toiminnassa, jossa harjoitetaan kuvataiteilijan käytännön taitoja ja ajattelua. Ammattiaineiden työpajoissa painottuvat nykytaiteen käytännöt ja ilmaisutavat sekä taiteen tekemisen prosessit. Työpajaopetuksen rinnalla kulkevat teoriaopinnot, joissa oma taiteellinen työskentely suhteutuu nykytaiteen käytäntöihin ja traditioihin. Oppimissuunnitelma on joustava ja mahdollistaa opiskelijoille erilaisia reittejä ja mahdollisuuksia valmistua kuvataiteilijan ammattiin. Opintojaksojen toteutuksissa painotetaan innovaatiopedagogiikan mukaisesti pedagogista moninaisuutta. Opintoihin kuuluu osallistuminen julkiseen näyttelytoimintaan koulun galleriatiloissa tai muissa tiloissa. Opintojen edetessä opiskelijoiden itsenäisen työn osuus kasvaa ja opettajan rooli muuttuu ohjaavaksi. Neljäntenä vuonna toteutettavaan opinnäytetyöhön kuuluu taiteellista työskentelyä reflektoiva ja taustoittava tutkimuksellinen osuus sekä itsenäinen taiteellinen työ. Opinnäyteseminaareissa opiskelija esittelee taiteellista työskentelyään, sen lähtökohtia, toteutusta ja tuloksia.

Tutkimus-, kehitys- ja innovaatiohankkeissa (TKI) ja muissa yhteistyöprojekteissa toimitaan yhdessä työelämän kanssa. Yhteistyökumppaneita ovat mm. alueen taidemuseot, taiteilijaseurat sekä erilaiset yritykset ja yhteisöt. Yhteistyössä voidaan toteuttaa näyttelyitä, taidetapahtumia, työpajoja, julkista taidetta tai taidetta soveltavia tuotteita, tapahtumia tai palveluja. Yhteistyöprojektien lisäksi harjoittelu antaa mahdollisuuksia verkostoitua sekä täydentää ja soveltaa omaa osaamistaan käytännössä. Harjoitteluseminaareissa esitellään harjoittelukokemuksia ja arvioidaan osaamisen kehittymistä. Vapaasti valittavien ja projektiopintojen avulla opiskelija voi syventää osaamistaan kuvataiteen projekteissa ja laajentaa osaamistaan muille ammattialoille.

Valtakunnallisten hankkeiden ohella on tarjolla myös kansainvälisten yhteistyötahojen kanssa toteutettavia hankkeita. Lisäksi kansainvälisiä kontakteja voi solmia KUNO-verkoston työpajoissa, pidemmässä opiskelijavaihdoissa tai kansainvälisessä harjoittelussa. Työpaja- ja taiteellisen työskentelyn opetus (yhteensä 60 op) toteutetaan osittain englanniksi silloin, kun kursseille osallistuu vaihto-opiskelijoita.

Arviointi

Oman työn ja oppimisen arviointi on jatkuva ja kokonaisvaltainen prosessi. Opintojakson aikana oppimista arvioidaan monipuolisesti esimerkiksi palautekeskustelujen, harjoitustehtävien, esseiden, raporttien, analyysien tai tenttien avulla. Palautekeskustelujen ja vertaisarvioinnin kautta kehitetään opiskelijoiden taitoa arvioida ja kehittää omaa toimintaansa. Arvioinnin kohteena on opintojakson tavoitteiden mukainen osaaminen ja sen kehittyminen. Arviointi on dialogista ja rakentuu opiskelijan, opettajien ja ryhmän välisissä keskusteluissa. Arvioinnissa voidaan käyttää myös oppilaitoksen ulkopuolisia asiantuntijoita.

Kuvataiteen opetusta ja oppimisprosesseja kehitetään dialogissa opiskelijoiden ja opettajien kanssa, esimerkiksi opintojaksopalautteen muodossa ja vuosittaisissa opiskelijapalautepäivissä. Kuvataiteen koulutuksen työelämän edustajien, yhteistyökumppanien ja kouluttajien valtakunnallisissa ja kansainvälisissä verkostoissa kehitetään mm. koulutuksen tulevaisuuden osaamistavoitteita ja toimintaympäristöjä.

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2024-2025 2025-2026 2026-2027 2027-2028 Syksy 2024 Kevät 2025 Syksy 2025 Kevät 2026 Syksy 2026 Kevät 2027 Syksy 2027 Kevät 2028 1. / 2024 2. / 2024 3. / 2025 4. / 2025 5. / 2025 1. / 2025 2. / 2025 3. / 2026 4. / 2026 5. / 2026 1. / 2026 2. / 2026 3. / 2027 4. / 2027 5. / 2027 1. / 2027 2. / 2027 3. / 2028 4. / 2028 5. / 2028
YDINOSAAMINEN

(Valitaan opintopisteitä: 120)

120 55 53 12 27 28 27 26 4 8 13.5 13.5 9.3 9.3 9.3 13.5 13.5 8.7 8.7 8.7 2 2 2.7 2.7 2.7
1001006 Suomen kieli ja viestintä 3 3 3 1 1 1
100114 Svenska i arbetslivet, muntlig kommunikation 1 1 1 0.5 0.5
100115 Svenska i arbetslivet, skriftlig kommunikation 2 2 2 1 1
1001004 English Professional Skills, B2 3 3 3 1.5 1.5
KU00CW39 Johdanto kuvataiteen opintoihin 5 5 5 2.5 2.5
KU00CW40 Työturvallisuus ja kestävät toimintatavat 5 5 5 2.5 2.5
2021144 Näyttelyprosessi 5 5 5 1.7 1.7 1.7
KU00CW97 Ammattina kuvataiteilija 5 5 5 1.7 1.7 1.7
KU00CW35 Liikkuvan kuvan perusteet 5 5 5 1.7 1.7 1.7
KU00CW36 Liikkuvan kuvan ilmaisukeinot 5 5 5 1.7 1.7 1.7
KU00CW41 Tila ja aika 5 5 5 2.5 2.5
KU00CW42 Julkisen taiteen prosessit 5 5 5 1.7 1.7 1.7
2021098 Taiteen historia ja filosofia 5 5 3 2 1.5 1.5 0.7 0.7 0.7
2021145 Nykytaiteen historia ja teoria 5 5 5 2.5 2.5
2021087 Analyysitaidot 5 5 3 2 1.5 1.5 0.7 0.7 0.7
Kuvataiteen työpajat

(Valitaan opintopisteitä: 6)

6 2 2 2 1 1 1 1 1 1 0.5 0.5 0.3 0.3 0.3 0.5 0.5 0.3 0.3 0.3 0.5 0.5 0.3 0.3 0.3
Ammattiopintoihin johdattavat opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 15)

15 15 13 2 6.5 6.5 0.7 0.7 0.7
KU00CW43 Digitaalisen työskentelyn perusteet 5 5 5 2.5 2.5
KU00CW37 Piirtämisen perusteet 5 5 5 2.5 2.5
KU00CW38 Nykypiirtäminen 5 5 3 2 1.5 1.5 0.7 0.7 0.7
2021032 Valokuvan historia 5 5 5 2.5 2.5
KU00CW29 Valokuvauksen perusteet 5 5 5 2.5 2.5
KU00CW30 Pimiötyö 5 5 3 2 1.5 1.5 0.7 0.7 0.7
Kuvataiteen vaihtoehtoiset ammattiopinnot

(Valitaan opintopisteitä: 35)

35 10 25 10 10 15 3.3 3.3 3.3 5 5 5 5 5
KU00CW17 Plastinen muovailu ja valutekniikat 10 10 10 3.3 3.3 3.3
KU00CW21 Maalauksen perusteet 10 10 10 3.3 3.3 3.3
KU00CW25 Taidegrafiikan koho- ja syväpainomenetelmät 10 10 10 3.3 3.3 3.3
KU00CW31 Digitaalinen työskentely 5 5 5 1.7 1.7 1.7
KU00CW32 Studio ja valaisu 5 5 5 1.7 1.7 1.7
KU00CW18 Puu ja metalli - kuvanveiston rakenteelliset lähtökohdat 10 10 10 5 5
KU00CW19 Kuvanveiston (loputtomat) materiaalit 10 10 10 3.3 3.3 3.3
KU00CW20 Kuvanveiston laajentuneet käytännöt 5 5 5 1.7 1.7 1.7
KU00CW22 Maalauksen menetelmät I 10 10 10 5 5
KU00CW23 Maalauksen menetelmät II 5 5 5 1.7 1.7 1.7
KU00CW24 Maalauksen syventävät opinnot 10 10 10 3.3 3.3 3.3
KU00CW26 Taidegrafiikan uusia menetelmiä ja ilmaisullisia ulottuvuuksia 10 10 10 5 5
KU00CW27 Taidegrafiikan syventäviä menetelmiä - litografia ja serigrafia 10 10 10 3.3 3.3 3.3
KU00CW28 Taidegrafiikan syventävä työskentely ja laajentuneet käytännöt 5 5 5 1.7 1.7 1.7
KU00CW33 Dokumentaarinen työskentely 10 10 10 5 5
KU00CW34 Valokuva ja nykytaide 10 10 10 3.3 3.3 3.3
2021058 Valokuvateoria 5 5 5 1.7 1.7 1.7
KU00CH06 Havaintoon perustuva piirustus I 5
KU00CH07 Havaintoon perustuva piirustus II 5
LAAJENTAVA OSAAMINEN

(Valitaan opintopisteitä: 120)

120 5 7 48 60 5 7 23 25 25 35 1.7 1.7 1.7 2.3 2.3 2.3 11.5 11.5 8.3 8.3 8.3 12.5 12.5 11.7 11.7 11.7
2021159 Taide nyt 5 5 5 2.5 2.5
KU00CW46 Taiteellinen työskentely 10 10 5 5 2.5 2.5 1.7 1.7 1.7
KU00CW47 Taiteen esittämisen käytännöt 5 5 5 1.7 1.7 1.7
Projektiopinnot

(Valitaan opintopisteitä: 10)

10 10 10 5 5
Vapaasti valittavat opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 30)

30 5 2 8 15 5 2 3 5 10 5 1.7 1.7 1.7 0.7 0.7 0.7 1.5 1.5 1.7 1.7 1.7 5 5 1.7 1.7 1.7
2021140 Kansainväliset vaihto-opinnot 5
2021141 Kansainväliset vaihto-opinnot 10
2021162 Kansainväliset vaihto-opinnot 15
Harjoittelu

(Valitaan opintopisteitä: 30)

30 5 10 15 5 10 10 5 1.7 1.7 1.7 3.3 3.3 3.3 5 5 1.7 1.7 1.7
KU00BY82 Opinnäytetyöhön liittyvä harjoittelu 5 - 15
PKUVAS24-1005
Opinnäytetyö

(Valitaan kaikki)

30 30 5 25 2.5 2.5 8.3 8.3 8.3
2021164 Tutkiva ja kehittävä kuvataiteilija 5 5 5 2.5 2.5
2021166 Taiteellinen opinnäytetyö 15 15 15 5 5 5
2021167 Tutkimuksellinen opinnäytetyö 10 10 10 3.3 3.3 3.3
Yhteensä 240 98 126 30 30 39 59 56 70 13 17 5 25 19.5 19.5 19.8 19.8 19.8 28 28 23.4 23.4 23.4 6.5 6.5 5.8 5.8 5.8 2.5 2.5 8.33 8.33 8.33

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

Asetuksen mukainen jäsentely AMK

Valtioneuvoston asetus ammattikorkeakouluista 1129/2014 2 § Opintojen rakenne Ammattikorkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin kuuluu: 1) perus- ja ammattiopintoja; 2) vapaasti valittavia opintoja; 3) ammattitaitoa edistävää harjoittelua; 4) opinnäytetyö.

Ammattiopinnot
Näyttelyprosessi
Liikkuvan kuvan perusteet
Liikkuvan kuvan ilmaisukeinot
Tila ja aika
Julkisen taiteen prosessit
Digitaalisen työskentelyn perusteet
Piirtämisen perusteet
Nykypiirtäminen
Valokuvan historia
Valokuvauksen perusteet
Pimiötyö
Plastinen muovailu ja valutekniikat
Maalauksen perusteet
Taidegrafiikan koho- ja syväpainomenetelmät
Digitaalinen työskentely
Studio ja valaisu
Puu ja metalli - kuvanveiston rakenteelliset lähtökohdat
Kuvanveiston (loputtomat) materiaalit
Kuvanveiston laajentuneet käytännöt
Maalauksen menetelmät I
Maalauksen menetelmät II
Maalauksen syventävät opinnot
Taidegrafiikan uusia menetelmiä ja ilmaisullisia ulottuvuuksia
Taidegrafiikan syventäviä menetelmiä - litografia ja serigrafia
Taidegrafiikan syventävä työskentely ja laajentuneet käytännöt
Dokumentaarinen työskentely
Valokuva ja nykytaide
Valokuvateoria
Havaintoon perustuva piirustus I
Havaintoon perustuva piirustus II
Taide nyt
Taiteellinen työskentely
Taiteen esittämisen käytännöt
Harjoittelu
Opinnäytetyöhön liittyvä harjoittelu
Opinnäytetyö
Tutkiva ja kehittävä kuvataiteilija
Taiteellinen opinnäytetyö
Tutkimuksellinen opinnäytetyö
Perusopinnot
Suomen kieli ja viestintä
Svenska i arbetslivet, muntlig kommunikation
Svenska i arbetslivet, skriftlig kommunikation
English Professional Skills, B2
Johdanto kuvataiteen opintoihin
Työturvallisuus ja kestävät toimintatavat
Taiteen historia ja filosofia
Nykytaiteen historia ja teoria
Analyysitaidot
Vapaasti valittavat
Kansainväliset vaihto-opinnot
Kansainväliset vaihto-opinnot
Kansainväliset vaihto-opinnot
Luokittelemattomat
Ammattina kuvataiteilija

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
YDINOSAAMINEN

(Valitaan opintopisteitä: 120)

120
1001006 Suomen kieli ja viestintä 3
100114 Svenska i arbetslivet, muntlig kommunikation 1
100115 Svenska i arbetslivet, skriftlig kommunikation 2
1001004 English Professional Skills, B2 3
KU00CW39 Johdanto kuvataiteen opintoihin 5
KU00CW40 Työturvallisuus ja kestävät toimintatavat 5
2021144 Näyttelyprosessi 5
KU00CW97 Ammattina kuvataiteilija 5
KU00CW35 Liikkuvan kuvan perusteet 5
KU00CW36 Liikkuvan kuvan ilmaisukeinot 5
KU00CW41 Tila ja aika 5
KU00CW42 Julkisen taiteen prosessit 5
2021098 Taiteen historia ja filosofia 5
2021145 Nykytaiteen historia ja teoria 5
2021087 Analyysitaidot 5
Kuvataiteen työpajat

(Valitaan opintopisteitä: 6)

6
Ammattiopintoihin johdattavat opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 15)

15
KU00CW43 Digitaalisen työskentelyn perusteet 5
KU00CW37 Piirtämisen perusteet 5
KU00CW38 Nykypiirtäminen 5
2021032 Valokuvan historia 5
KU00CW29 Valokuvauksen perusteet 5
KU00CW30 Pimiötyö 5
Kuvataiteen vaihtoehtoiset ammattiopinnot

(Valitaan opintopisteitä: 35)

35
KU00CW17 Plastinen muovailu ja valutekniikat 10
KU00CW21 Maalauksen perusteet 10
KU00CW25 Taidegrafiikan koho- ja syväpainomenetelmät 10
KU00CW31 Digitaalinen työskentely 5
KU00CW32 Studio ja valaisu 5
KU00CW18 Puu ja metalli - kuvanveiston rakenteelliset lähtökohdat 10
KU00CW19 Kuvanveiston (loputtomat) materiaalit 10
KU00CW20 Kuvanveiston laajentuneet käytännöt 5
KU00CW22 Maalauksen menetelmät I 10
KU00CW23 Maalauksen menetelmät II 5
KU00CW24 Maalauksen syventävät opinnot 10
KU00CW26 Taidegrafiikan uusia menetelmiä ja ilmaisullisia ulottuvuuksia 10
KU00CW27 Taidegrafiikan syventäviä menetelmiä - litografia ja serigrafia 10
KU00CW28 Taidegrafiikan syventävä työskentely ja laajentuneet käytännöt 5
KU00CW33 Dokumentaarinen työskentely 10
KU00CW34 Valokuva ja nykytaide 10
2021058 Valokuvateoria 5
KU00CH06 Havaintoon perustuva piirustus I 5
KU00CH07 Havaintoon perustuva piirustus II 5
LAAJENTAVA OSAAMINEN

(Valitaan opintopisteitä: 120)

120
2021159 Taide nyt 5
KU00CW46 Taiteellinen työskentely 10
KU00CW47 Taiteen esittämisen käytännöt 5
Projektiopinnot

(Valitaan opintopisteitä: 10)

10
Vapaasti valittavat opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 30)

30
2021140 Kansainväliset vaihto-opinnot 5
2021141 Kansainväliset vaihto-opinnot 10
2021162 Kansainväliset vaihto-opinnot 15
Harjoittelu

(Valitaan opintopisteitä: 30)

30
KU00BY82 Opinnäytetyöhön liittyvä harjoittelu 5 - 15
PKUVAS24-1005
Opinnäytetyö

(Valitaan kaikki)

30
2021164 Tutkiva ja kehittävä kuvataiteilija 5
2021166 Taiteellinen opinnäytetyö 15
2021167 Tutkimuksellinen opinnäytetyö 10