Siirry suoraan sisältöön

Bioanalyytikko (AMK), S23A: PBIOS23A

Tunnus: PBIOS23A

Tutkinto:
Sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinto

Tutkintonimike:
Bioanalyytikko (AMK)

Laajuus:
210 op

Kesto:
3.5 vuotta (210 op)

Aloituslukukausi:
Syksy 2023

Opetuskieli:
suomi

Koulutuksen kuvaus

Bioanalyytikkona työskentelet kliinisen laboratoriotyön asiantuntijana terveydenhuollon kliinisissä laboratorioissa tai lääke- ja biotieteellisissä tutkimuslaboratorioissa. Työssäsi edistät väestön hyvinvointia, tuotat potilaan hoidon ja hoidon kehittämisen edellyttämiä laboratoriotutkimuksia ja toimit aktiivisessa yhteistyössä muiden terveydenhuollon ammattiryhmien kanssa. Kliinisen laboratoriotyön asiantuntijana hallitset laadukkaan näytteenoton, näytteiden analysoinnin sekä tutkimustulosten laadunvarmistuksen. Valmistuttuasi voit hakeutua myös kansainvälisiin työtehtäviin. Valmistuttuasi Valvira antaa sinulle oikeuden toimia laillistettuna laboratoriohoitajana.

Bioanalyytikkokoulutuksen aikana hankit laaja-alaiset käytännön perustiedot ja –taidot, joita osaat tulevassa työssäsi innovatiivisesti soveltaa. Opiskelet moderneissa tiloissa Turun terveysosaamisen ytimessä Kupittaan kampuksella. Oppimisympäristönä toimii ajanmukaisilla laitteilla ja välineillä varustettu bioanalyytikkokoulutuksen opetuslaboratorio.

Valmistuttuasi bioanalyytikoksi sinulla on mahdollisuus suorittaa jatko-opintoina ylempi ammattikorkeakoulututkinto tai yliopistossa suoritettava ylempi korkeakoulututkinto.

Koulutuksen rakenne ja sisältö 210 op

Ydinosaaminen 170 op
• perusopinnot
• ammattiopinnot ja niihin liittyvät käytännön harjoitukset
• harjoittelu työelämäympäristössä 50 op (sis. 15 op harjoittelua opetuslaboratoriossa)

Laajentava osaaminen 40 op
• oman asiantuntijuuden kehittäminen 10 op
• opinnäytetyö 15 op
• monialaiset valinnaiset opinnot 15 op

Perusopinnoissa hankit ammatillisen osaamisen perustan, valmiudet korkeakouluopiskeluun sekä asetuksen ammattikorkeakoulusta (424/2003) mukaisen kielitaidon. Osoittamasi kielitaito ilmoitetaan tutkintotodistuksessa.

Ammattiopinnoissa saavutat laaja-alaisen osaamisen, jota tarvitset työskennellessäsi kliinisen laboratoriotyön eri erikoisaloilla.

Harjoittelussa yhdistät teoreettisten ammattiopintojen tietoa omaan osaamiseesi harjoitellessasi laboratoriotyössä tarvittavia taitoja. Harjoittelet ohjatusti bioanalyytikkokoulutuksen opetuslaboratoriossa, kliinisissä laboratorioissa terveydenhuollon eri organisaatioissa tai biolääketieteellisissä tutkimuslaboratorioissa. Osan harjoittelusta voit suorittaa kansainvälisessä opiskelijavaihdossa. Vaihto-opiskelijat voivat osallistua englanninkielellä tarjottavaan ammattiaineiden harjoitteluun opetuslaboratoriossa (30 op).

Laajentavan osaamisen opinnoissa laajennat omaa erikoisosaamistasi syventymällä mielenkiintosi mukaan yhteen tai useampaan kliinisen laboratoriotyön erikoisalaan. Voit syventää osaamistasi osallistumalla käynnissä oleviin hankkeisiin, kehittämisprojekteihin, työskennellä bioanalytiikan opetuslaboratoriossa tai osallistua opiskelijaohjaukseen laboraatioharjoituksissa.

Opinnäytetyösi teet työelämälähtöisessä kehittämis- tai tutkimushankkeessa, jolla osoitat valmiutesi työskennellä itsenäisesti ja käyttää kriittisesti tutkimustietoa.

Monialaisissa valinnaisissa opinnoissa (15 op) laajennat osaamistasi suorittamalla omaa urapolkuasi tukevia opintoja ammattikorkeakoulun opintotarjonnasta.

Opintojen eri vaiheissa huomioit kestävän kehityksen periaatteiden mukaisen toiminnan oman ammattialasi näkökulmasta käsin.

Osaamistavoitteet

Bioanalyytikko-opiskelijana kehityt kriittisessä ja luovassa ajattelussa sekä tiimityö- ja verkostoitumistaidoissa yksilö-, yhteisö- ja verkostotasolla. Kehityt kliinisen laboratoriotyön tunnistajasta osaajaksi ja edelleen sen innovatiiviseksi kehittäjäksi.

Laboratoriotyön tunnistajana opit keskeisiä kliinisen laboratoriotyön perustaitoja, jotka ovat laadukkaan ja turvallisen laboratoriotyön perusta. Osaat nimetä laboratoriotutkimusprosessin vaiheet ja huomioit prosessin laadun kannalta keskeisiä tekijöitä. Hankit ammattialakohtaisia perusedellytyksiä kriittiselle ajattelulle ja ongelmanratkaisutaitojen kehittymiselle. Laboratoriotyön tunnistajana saat ensimmäiset kokemukset työelämästä ja alat hahmottaa osaamistasi alan ammattilaisena. Opit näyttöön perustuvaa toimintaa ja saat valmiuksia tutkitun tiedon käyttöön.

Kehittyessäsi kliinisen laboratoriotyön osaajaksi opiskelet erikoisalojen perustietoja ja –taitoja. Osaamisesi lisääntyessä kykenet tarkastelemaan omaa ja työyhteisön toimintaa. Harjoitteluissa erikoisalojen laboratorioissa laajennat työelämäverkostojasi ja sitoudut osaksi työyhteisöä.

Kliinisen laboratoriotyön kehittäjänä saat valmiuksia kriittiseen ajatteluun, tutkitun tiedon käyttöön sekä arviointiin ja näyttöön perustuvan tiedon hyödyntämiseen, joita hyödynnät opinnäytetyöprosessissasi sekä erilaisten työelämälähtöisten projektien toteutuksessa.

Bioanalyytikon osaaminen sisältää seuraavat koulutusalakohtaiset kompetenssialueet:
• asiakaspalvelu- ja ohjausosaaminen
• biolääketieteellinen osaaminen
• laatu- ja turvallisuusosaaminen
• laboratoriotutkimusprosessiosaaminen
• laboratoriotyön ammattieettinen osaaminen
• tutkimus-, kehittämis- ja johtamisosaaminen
• kestävä kehitys

Asiakaspalvelu- ja ohjausosaaminen on hyvää asiakaspalvelua ja kykyä toimia laboratoriotutkimusten asiantuntijana sekä ohjaajana terveydenhuollon moniammatillisessa työympäristössä.

Biolääketieteellistä osaamista on tieto elimistön biokemiallisista reaktioista ja tiedon soveltaminen kliinisen laboratoriotyön osaamisalueella.

Laatu- ja turvallisuusosaaminen tarkoittaa laboratorion laatujärjestelmien ja työturvallisuussäädösten tuntemista ja niiden noudattamista.

Laboratoriotutkimusprosessiosaaminen on laadukasta näytteenottoa, analyysilaitteiden toimintaperiaatteiden hallintaa sekä tulosten luotettavuuden arviointia.

Laboratoriotyön ammattieettinen osaaminen edellyttää vahvaa eettistä, kriittistä ja ammatilliseen ajatteluun ja päätöksentekoon perustuvaa taitoa.

Tutkimus-, kehittämis- ja johtamisosaaminen on näyttöön perustuvan tiedon käyttöä toiminnassa.

Kestävän kehityksen mukainen toiminta on kykyä huomioida kestävän kehityksen ekologinen, taloudellinen, sosiaalinen ja kulttuurinen näkökulma omassa työssä ja toiminnassa. Kestävän kehityksen tavoitteena on turvata sekä nykyisille että tuleville sukupolville hyvän elämän mahdollisuudet.

Pedagogiset toimintatavat

Bioanalyytikkokoulutuksen oppimissuunnitelma perustuu osaamislähtöisyyteen ja huomioi muutokset työelämän osaamisvaatimuksissa. Oppiminen edellyttää sinulta aktiivista otetta ja vastuun ottamista omasta oppimisestasi erilaisissa oppimisympäristöissä. Opettaja ohjaa sinua tiedon rakentamisessa, oppimisessa ja tiedon soveltamisessa. Opiskelet itsenäisesti, erilaisissa tiimeissä ja työelämäharjoitteluissa.

Rakentamasi tietopohja yhdistyy käytäntöön opetuslaboratoriossa toteutuvassa ammattiaineiden harjoittelussa ja moniammatillisissa simulaatioharjoituksissa. Keskeisenä oppimisympäristönä toimii bioanalyytikkokoulutuksen opetuslaboratorio, jossa opettaja mahdollistaa erilaisia projekteja, joita opiskelijatiimit toteuttavat yhteisvastuullisesti. Monialaisissa projekteissa valmentaudut työelämässä tarvittavaan moniammatilliseen tiimityöskentelyyn ja yrittäjyyteen. Toimiessasi vertaisohjaajana laajennat osaamistasi opettamalla oman ja muiden terveysalojen tulevia ammattilaisia.

Jokaiseen opintojaksoon sisältyy verkossa toteutuvaa oppimista. Osa opintojaksoista toteutuu kokonaan verkossa ja ne on mahdollista suorittaa kesäopintoina tai henkilökohtaisen oppimissuunnitelman mukaisesti. Englanninkielinen verkko-oppimiskokonaisuus (60 op) muodostuu ammattikorkeakoulujen yhteisesti laatimista verkko-opinnoista, joista voit suorittaa osia ydinosaamisena tai laajentavana osaamisena.

Kansainvälistyt aidosti monikulttuurisessa toimintaympäristössä työskentelemällä opetuslaboratoriossa englannin kielellä tarjottavassa harjoittelussa yhdessä vaihto-opiskelijoiden kanssa. Kansainvälisyyden muotoja ovat lisäksi vaihto-opiskelijoiden tuutorointi sekä erilaiset seminaarit ja projektit. Tutkinnon osia tai harjoitteluja voit suorittaa ulkomailla.

Opintojen ohjauksessa laadit henkilökohtaisen oppimissuunnitelman (eHOPS), jossa kuvaat opintojesi etenemisen sisällöllisesti ja ajallisesti. Päivität eHOPSisi vuosittain ja tuutor-opettajasi tukee sinua suunnitelmasi toteuttamisessa.

Arviointi

Jatkuvan arvioinnin tavoitteena on tukea oppimistasi ja ohjata ammatillista kasvuasi. Osaamistasi arvioidaan suhteessa opintojakson osaamistavoitteisiin, joka kuvataan opintojakson toteutussuunnitelmassa. Saat ohjausta henkilökohtaisten tavoitteiden laatimiseen ja teet suunnitelman niiden toteuttamiseksi. Harjaannut vertais- ja itsearvioinnissa, oman oppimisen reflektoinnissa, palautteen vastaanottamisessa sekä rakentavan palautteen antamisessa. Saat suullista ja kirjallista palautetta edistymisestäsi ammatillisessa kasvussasi erityisesti ohjatussa harjoittelussa.

Opiskelijana sinulla on oikeus ja velvollisuus osallistua korkeakouluyhteisön kehittämiseen eri kanavien kautta. Koulutuksen laadun arvioimiseksi sinulta kerätään opintojaksokohtaista suullista ja kirjallista palautetta. Lisäksi järjestetään koulutuksen yhteisiä palautepäiviä, joissa voit vaikuttaa koulutuksen kehittämiseen.

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2023-2024 2024-2025 2025-2026 2026-2027 Syksy 2023 Kevät 2024 Syksy 2024 Kevät 2025 Syksy 2025 Kevät 2026 Syksy 2026 1. / 2023 2. / 2023 3. / 2024 4. / 2024 5. / 2024 1. / 2024 2. / 2024 3. / 2025 4. / 2025 5. / 2025 1. / 2025 2. / 2025 3. / 2026 4. / 2026 5. / 2026 1. / 2026 2. / 2026
YDINOSAAMINEN

(Valitaan kaikki)

170
PBIOS23A-1016
Ammatillinen kasvu

(Valitaan kaikki)

3
TH00CO74 Ammatillinen kasvu 1 1 1 1 0.3 0.3 0.3
TH00CO75 Ammatillinen kasvu 2 1 1 1 0.3 0.3 0.3
TH00CO81 Ammatillinen kasvu 3 1 1 1 0.3 0.3 0.3
PBIOS23A-1001
Viestintä- ja kehittämistyöosaaminen

(Valitaan kaikki)

16
1001006 Suomen kieli ja viestintä 3 3 3 1.5 1.5
1001004 English Professional Skills, B2 3 3 3 1 1 1
TH00BT83 Asiakaslähtöiset sosiaali- ja terveyspalvelut 2 2 2 0.7 0.7 0.7
TH00BO20 Kehittämis-, tutkimus- ja innovaatio-osaaminen 5 5 5 1.7 1.7 1.7
TH00CO59 Kliinisen tutkimustyön perusteet ja kestävä kehitys 3 3 3 1.5 1.5
PBIOS23A-1002
Toinen kotimainen kieli, ruotsi, B1

(Valitaan kaikki)

3
100114 Svenska i arbetslivet, muntlig kommunikation 1 1 1 0.5 0.5
100115 Svenska i arbetslivet, skriftlig kommunikation 2 2 2 1 1
PBIOS23A-1003
Luonnon- ja lääketieteellinen osaaminen

(Valitaan kaikki)

7
7073127 Ensiapu 2 2 2 1 1
TH00CI68 Anatomia ja fysiologia 3 3 3 1.5 1.5
TH00CO80 Matematiikka ja kemia bioanalyytikon työssä 2 2 2 1 1
PBIOS23A-1004
Kliininen näytteenotto ja vierianalytiikka

(Valitaan kaikki)

10
TH00CO66 Kliininen näytteenotto ja vierianalytiikka 1 5 5 5 2.5 2.5
TH00BT63 Kliininen näytteenotto ja vierianalytiikka 2 5 5 5 1.7 1.7 1.7
PBIOS23A-1005
Kliininen fysiologia ja neurofysiologia

(Valitaan kaikki)

10
7073110 Kliininen fysiologia 5 5 3 2 1.5 1.5 0.7 0.7 0.7
TH00BO41 Kliinisen fysiologian erikoistutkimukset 3 3 3 1 1 1
7073132 Neurofysiologia 2 2 2 0.7 0.7 0.7
PBIOS23A-1006
Kliininen mikrobiologia ja patologia

(Valitaan kaikki)

13
TH00CO60 Kliininen mikrobiologia 1 4 4 4 2 2
TH00CO61 Kliininen mikrobiologia 2 4 4 4 1.3 1.3 1.3
7073114 Kliininen mikrobiologia 3 1 1 1 0.3 0.3 0.3
7073122 Patologia 4 4 4 2 2
PBIOS23A-1007
Kliininen kemia ja hematologia

(Valitaan kaikki)

21
TH00CO62 Kliininen kemia 1 2 2 2 0.7 0.7 0.7
TH00CO63 Kliininen kemia 2 5 5 5 2.5 2.5
TH00CO64 Kliininen kemia 3 5 5 5 1.7 1.7 1.7
TH00CI69 Hematologia 1 3 3 3 1 1 1
TH00CI70 Hematologia 2 3 3 3 1.5 1.5
TH00BT69 Immunologia ja immunohematologia 3 3 3 1 1 1
Molekyyligenetiikka

(Valitaan kaikki)

6
TH00BT66 Solu- ja molekyylibiologia 2 2 2 0.7 0.7 0.7
TH00CO71 Molekyyligenetiikka 4 4 4 2 2
PBIOS23A-1008
Harjoittelu

(Valitaan kaikki)

81
PBIOS23A-1009
Professional Basics Practice

(Valitaan kaikki)

31
TH00CO67 Basics of Clinical Laboratory Work 1 5 5 5 2.5 2.5
TH00CO68 Basics of Clinical Laboratory Work 2 10 10 10 3.3 3.3 3.3
TH00CO69 Basics of Clinical Laboratory Work 3 9 9 9 4.5 4.5
TH00CO70 Basics of Clinical Laboratory Work 4 7 7 7 2.3 2.3 2.3
PBIOS23A-1010
Bioanalytiikan työelämäharjoittelu

(Valitaan kaikki)

50
7073060 Näytteenotto ja asiakaspalveluosaaminen 5 5 5 1.7 1.7 1.7
7073057 Kliininen laboratoriotyöosaaminen 20 20 10 10 5 5 3.3 3.3 3.3
TH00CO65 Laajentava laboratoriotyöosaaminen 10 10 10 5 5
TH00BT70 Projektiosaaminen 1 5 5 5 2.5 2.5
TH00BT94 Projektiosaaminen 2 5 5 5 1.7 1.7 1.7
TH00BT95 Projektiosaaminen 3 5 5 5 2.5 2.5
LAAJENTAVA OSAAMINEN

(Valitaan kaikki)

40
PBIOS23A-1014
Asiantuntijana terveysalan toimintaympäristössä

(Valitaan opintopisteitä: 10)

10
TH00CO72 Opetus ja ohjaus kliinisessä laboratoriossa 1 - 10 7 7 2.3 2.3 2.3
TH00CO73 Isotooppilääketiede 2 2 2 1 1
TH00CO53 Kanyloinnin perusteet 1 1 1 0.3 0.3 0.3
PBIOS23A-1012
Opinnäytetyö

(Valitaan kaikki)

15
TH00BT96 Opinnäytetyön suunnittelu 5 2 3 2 3 0.7 0.7 0.7 1.5 1.5
TH00BT97 Opinnäytetyön toteutus 5 5 2 3 1 1 1 1 1
TH00BT98 Opinnäytetyön raportointi ja kypsyysnäyte 5 5 5 2.5 2.5
PBIOS23A-1013
Vapaasti valittavat opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 15)

15 5 10 5 10 1.7 1.7 1.7 5 5
Yhteensä 210 67 59 47 22 30 37 28 31 20 27 22 15 15 12.4 12.4 12.4 14 14 10.4 10.4 10.4 10 10 8.9 8.9 8.9 11 11

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

Asetuksen mukainen jäsentely AMK

Valtioneuvoston asetus ammattikorkeakouluista 1129/2014 2 § Opintojen rakenne Ammattikorkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin kuuluu: 1) perus- ja ammattiopintoja; 2) vapaasti valittavia opintoja; 3) ammattitaitoa edistävää harjoittelua; 4) opinnäytetyö.

Ammattiopinnot
Kliinisen tutkimustyön perusteet ja kestävä kehitys
Ensiapu
Anatomia ja fysiologia
Matematiikka ja kemia bioanalyytikon työssä
Kliininen näytteenotto ja vierianalytiikka 1
Kliininen näytteenotto ja vierianalytiikka 2
Kliininen fysiologia
Kliinisen fysiologian erikoistutkimukset
Neurofysiologia
Kliininen mikrobiologia 1
Kliininen mikrobiologia 2
Kliininen mikrobiologia 3
Patologia
Kliininen kemia 1
Kliininen kemia 2
Kliininen kemia 3
Hematologia 1
Hematologia 2
Immunologia ja immunohematologia
Solu- ja molekyylibiologia
Molekyyligenetiikka
Basics of Clinical Laboratory Work 1
Basics of Clinical Laboratory Work 2
Basics of Clinical Laboratory Work 3
Basics of Clinical Laboratory Work 4
Opetus ja ohjaus kliinisessä laboratoriossa
Isotooppilääketiede
Kanyloinnin perusteet
Harjoittelu
Näytteenotto ja asiakaspalveluosaaminen
Kliininen laboratoriotyöosaaminen
Laajentava laboratoriotyöosaaminen
Projektiosaaminen 1
Projektiosaaminen 2
Projektiosaaminen 3
Opinnäytetyö
Opinnäytetyön suunnittelu
Opinnäytetyön toteutus
Opinnäytetyön raportointi ja kypsyysnäyte
Perusopinnot
Ammatillinen kasvu 1
Ammatillinen kasvu 2
Ammatillinen kasvu 3
Suomen kieli ja viestintä
English Professional Skills, B2
Asiakaslähtöiset sosiaali- ja terveyspalvelut
Kehittämis-, tutkimus- ja innovaatio-osaaminen
Svenska i arbetslivet, muntlig kommunikation
Svenska i arbetslivet, skriftlig kommunikation
Vapaasti valittavat

Ei liitettyjä opintojaksoja

Luokittelemattomat

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
YDINOSAAMINEN

(Valitaan kaikki)

170
PBIOS23A-1016
Ammatillinen kasvu

(Valitaan kaikki)

3
TH00CO74 Ammatillinen kasvu 1 1
TH00CO75 Ammatillinen kasvu 2 1
TH00CO81 Ammatillinen kasvu 3 1
PBIOS23A-1001
Viestintä- ja kehittämistyöosaaminen

(Valitaan kaikki)

16
1001006 Suomen kieli ja viestintä 3
1001004 English Professional Skills, B2 3
TH00BT83 Asiakaslähtöiset sosiaali- ja terveyspalvelut 2
TH00BO20 Kehittämis-, tutkimus- ja innovaatio-osaaminen 5
TH00CO59 Kliinisen tutkimustyön perusteet ja kestävä kehitys 3
PBIOS23A-1002
Toinen kotimainen kieli, ruotsi, B1

(Valitaan kaikki)

3
100114 Svenska i arbetslivet, muntlig kommunikation 1
100115 Svenska i arbetslivet, skriftlig kommunikation 2
PBIOS23A-1003
Luonnon- ja lääketieteellinen osaaminen

(Valitaan kaikki)

7
7073127 Ensiapu 2
TH00CI68 Anatomia ja fysiologia 3
TH00CO80 Matematiikka ja kemia bioanalyytikon työssä 2
PBIOS23A-1004
Kliininen näytteenotto ja vierianalytiikka

(Valitaan kaikki)

10
TH00CO66 Kliininen näytteenotto ja vierianalytiikka 1 5
TH00BT63 Kliininen näytteenotto ja vierianalytiikka 2 5
PBIOS23A-1005
Kliininen fysiologia ja neurofysiologia

(Valitaan kaikki)

10
7073110 Kliininen fysiologia 5
TH00BO41 Kliinisen fysiologian erikoistutkimukset 3
7073132 Neurofysiologia 2
PBIOS23A-1006
Kliininen mikrobiologia ja patologia

(Valitaan kaikki)

13
TH00CO60 Kliininen mikrobiologia 1 4
TH00CO61 Kliininen mikrobiologia 2 4
7073114 Kliininen mikrobiologia 3 1
7073122 Patologia 4
PBIOS23A-1007
Kliininen kemia ja hematologia

(Valitaan kaikki)

21
TH00CO62 Kliininen kemia 1 2
TH00CO63 Kliininen kemia 2 5
TH00CO64 Kliininen kemia 3 5
TH00CI69 Hematologia 1 3
TH00CI70 Hematologia 2 3
TH00BT69 Immunologia ja immunohematologia 3
Molekyyligenetiikka

(Valitaan kaikki)

6
TH00BT66 Solu- ja molekyylibiologia 2
TH00CO71 Molekyyligenetiikka 4
PBIOS23A-1008
Harjoittelu

(Valitaan kaikki)

81
PBIOS23A-1009
Professional Basics Practice

(Valitaan kaikki)

31
TH00CO67 Basics of Clinical Laboratory Work 1 5
TH00CO68 Basics of Clinical Laboratory Work 2 10
TH00CO69 Basics of Clinical Laboratory Work 3 9
TH00CO70 Basics of Clinical Laboratory Work 4 7
PBIOS23A-1010
Bioanalytiikan työelämäharjoittelu

(Valitaan kaikki)

50
7073060 Näytteenotto ja asiakaspalveluosaaminen 5
7073057 Kliininen laboratoriotyöosaaminen 20
TH00CO65 Laajentava laboratoriotyöosaaminen 10
TH00BT70 Projektiosaaminen 1 5
TH00BT94 Projektiosaaminen 2 5
TH00BT95 Projektiosaaminen 3 5
LAAJENTAVA OSAAMINEN

(Valitaan kaikki)

40
PBIOS23A-1014
Asiantuntijana terveysalan toimintaympäristössä

(Valitaan opintopisteitä: 10)

10
TH00CO72 Opetus ja ohjaus kliinisessä laboratoriossa 1 - 10
TH00CO73 Isotooppilääketiede 2
TH00CO53 Kanyloinnin perusteet 1
PBIOS23A-1012
Opinnäytetyö

(Valitaan kaikki)

15
TH00BT96 Opinnäytetyön suunnittelu 5
TH00BT97 Opinnäytetyön toteutus 5
TH00BT98 Opinnäytetyön raportointi ja kypsyysnäyte 5
PBIOS23A-1013
Vapaasti valittavat opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 15)

15