Siirry suoraan sisältöön

Ensihoitajakoulutus, Turku, K23: PENHOK23

Tunnus: PENHOK23

Tutkinto:
Sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinto

Tutkintonimike:
Ensihoitaja (AMK)

Laajuus:
240 op

Kesto:
4 vuotta (240 op)

Aloituslukukausi:
Kevät 2023

Opetuskieli:
suomi

Koulutuksen kuvaus

Ensihoitaja (AMK) / Bachelor of Emergency nursing on ensihoidon asiantuntija. Koulutuksen tavoitteena on tuottaa osaamista, jota ensihoitaja tarvitsee työssään ensihoidon ja hoitotyön asiantuntijana. Ensihoitaja toimii itsenäisesti hoitotyön asiantuntijana yhteistyössä eri ammattiryhmien kanssa. Ensihoitajan tehtävänä on vastata väestön äkillisiin terveydentilan muutoksiin, tunnistaa korkeariskiset potilaat ja hoitaa heitä sovittuja hoito-ohjeita noudattaen. Ammatissa toiminen edellyttää korkeatasoista eettistä, kriittistä ja ammatillista ajattelua, sekä näyttöön perustuvaa päätöksenteon taitoa. Asiantuntijuuteen sisältyy kyky jatkuvaan oppimiseen, oman ja työyhteisön toiminnan kehittämiseen, terveydenhuoltoalan ennakointiin ja uudistamiseen, sekä kyky monikulttuuriseen ja kansainväliseen työskentelyyn. Asiantuntijuuteen sisältyy myös kyky yrittäjyyteen ja yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen. Ensihoitotyö vastaa omalta osaltaan yhteiskunnan terveyspoliittisten tavoitteiden toteutumisesta ja muotoutumisesta sekä kestävän kehityksen edistämisestä. Valmistuttuaan ensihoitaja voi työskennellä ensihoitajan ja/tai sairaanhoitajan tehtävissä, ensihoitajatutkinnon suorittanut laillistetaan terveydenhuollon ammattihenkilöksi sairaanhoitajana.

Ensihoitajakoulutuksen oppimissuunnitelma pohjautuu:

- Suomen terveyspolitiikan terveyden edistämistä ja väestön terveysongelmiin vastaamista korostaviin tavoitteisiin ja tulevaisuudennäkymiin
- ammatinharjoittamista koskevaan lainsäädäntöön ja ammattikorkeakouluja koskevaan lainsäädäntöön
- OPM:n asettaman Terveysalan ammattikorkeakoulutus 2005 -työryhmän tuottamiin osaamiskuvauksiin (www.minedu.fi/julkaisut/)
- kansainvälisiin sopimuksiin ja suosituksiin, erityisesti EU-direktiivit 2005/36 ja 2013/55/EY
- Eurooppalaiseen tutkintojen ja osaamisen viitekehykseen (European Qualifications Framework = EQF) taso 6 ja kansalliseen tutkintojen viitekehykseen (National Qualifications Framework = NQF) (www.minedu.fi/OPM) taso 6
- valtakunnalliset sairaanhoitajan ydinosaamisen vaateet ja arviointisuositukset (yleSHarviointi)
- Ensihoitajien valtakunnallisiin osaamiskuvauksiin (2017) (Liite 1.)
- Turun ammattikorkeakoulun strategiaan ja muihin koulutusta sääteleviin dokumentteihin (esimerkiksi tutkintosääntö).

Osaamispolut, erikoisalat ja pätevyydet

Ensihoitajan/Sairaanhoitajan ammatissa voi toimia vain tutkinnon suorittanut, laillistettu ammattihenkilö (Laki terveydenhuollon ammattihenkilöistä 559/1994). Ensihoitajan/ Sairaanhoitajan koulutusta määrittelee EU-direktiivi 2005/36 ja 2013/55/EY. Tutkinnon suoritettuaan opiskelija voi hakea ammattioikeuksia Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvirasta. Ensihoitajatutkinnon suorittanut laillistetaan terveydenhuollon ammattihenkilöksi sairaanhoitajana, vaikka ensihoitajat työskentelevät sekä ensihoitajan että sairaanhoitajan tehtävissä. Tutkinnon suoritettuaan ensihoitaja voi työskennellä sosiaali- ja terveydenhuollon julkisissa ja yksityisissä palveluissa, kolmannen sektorin alueilla tai itsenäisenä yrittäjänä (tyypillisiä ammattinimikkeitä ovat: Ensihoitaja tai sairaanhoitaja).

Opinnot muodostuvat seuraavasti:

YDINOSAAMINEN
-perusopinnot 9 op
-ammattiopinnot 106 op
-harjoittelu 90 op
-syventävä osaaminen 20 op

LAAJENTAVA OSAAMINEN
-vapaasti valittavat opinnot 15 op


Perusopintojen tavoitteena on, että opiskelija omaksuu näyttöön perustuvan tutkivan työotteen sekä kehittyy viestintätaidoissa ja hankki asetuksen (A1120/2014) tarkoittaman kielitaidon.

Ammattiopintojen tavoitteena on, että opiskelija sisäistää eettisesti korkeatasoisen, tutkimusperustaisen toimintatavan sekä ensihoidon ja hoitotyön osaamisen. Hän kehittyy eri-ikäisten ihmisten terveysongelmiin vastaajana ja perehtyy asianomaisen ammatillisen tehtäväalueen keskeisiin ongelmakokonaisuuksiin ja sovellutuksiin sekä niiden tieteellisiin perusteisiin siten, että kykenee itsenäisesti työskentelemään tehtäväalueen asiantuntijatehtävissä, kehitystyössä ja yrittäjänä. Ammattiopintojen tietoperustana on hoitotieteeseen pohjautuva hoitotieto, johon opiskelija kytkee ammatin kannalta keskeisten muiden tieteenalojen tietoperustaa.
Ammattitaitoa edistävä harjoittelu on kiinteä osa ensihoitaja koulutuksen opintoja. Opiskelija suorittaa ammattitaitoa edistävää harjoittelua erilaisissa toimintaympäristöissä, joissa hän kehittää systemaattisesti hoitotyöhön liittyvää tietoa ja taitoa syventäen opiskelunsa tavoitteita opintojen edetessä. Harjoittelu on ammattikorkeakoulun opettajan ohjaamaa ja tapahtuu ammattitaitoisen hoitohenkilökunnan valvonnassa. Oppilaitos vastaa teoreettisen ja kliinisen opetuksen yhteensovittamisesta koko koulutuksen ajan. Harjoitteluympäristöinä toimivat erilaiset sosiaali- ja terveysalan ympäristöt.

Ensihoitotyön syventävien opintojen tavoitteena on syventää ensihoidon asiantuntijuutta mm. yksilön, perheen, ryhmän ja yhteisön sekä yhteiskunnallisen ensihoitotyön osa-alueilla.

Opinnäytetyön tavoitteena on, että opiskelija osoittaa valmiutensa työskennellä itsenäisesti ja käyttää kriittisesti tutkimusperustaista tietoa terveydenhuollon asiakkaaseen, potilaaseen tai väestöön kohdistuvassa hoitotyössä ja sen kehittämisessä. Opinnäytetyö on osa harjoittelua ja toteutetaan tiiviissä yhteistyössä erilaisten sosiaali- ja terveysalan ympäristöjen kanssa. Opinnäytetyöhön kuuluu kypsyysnäyte, joka on opinnäytetyön alalta kirjoitettu näyte, joka osoittaa perehtyneisyyttä alaan ja suomen tai muun koulusivistyskielen taitoa.

Vapaasti valittavien opintojen avulla opiskelija syventää ja laajentaa hoitotyön ammatillista osaamistaan. Vapaasti valittavat opinnot sijoittuvat pääosin syventävien opintojen alueelle.

Palautejärjestelmä
Opiskelijat osallistuvat opetuksen ja sen toteutuksen suunnitteluun erilaisissa työryhmissä. Opiskelija arvioi oppimistaan ja antaa palautetta opetuksen suunnittelusta ja toteutuksesta opintojaksoittain, laajemmin lukuvuosittain ja koulutuksen loppuvaiheessa koko koulutuksesta. Opiskelijoiden antama palaute huomioidaan koulutuksen kehittämisessä.

Ura- ja jatko-opintomahdollisuudet
Ensihoitajan ammattikorkeakoulututkinto tarjoaa monipuoliset kansalliset ja kansainväliset työuramahdollisuudet. Tutkinto antaa jatko-opintomahdollisuuden ylempään ammattikorkeakoulututkintoon sekä kotimaisissa ja ulkomaisissa yliopistoissa suoritettavaan ylempään korkeakoulututkintoon. Opiskelijan urakehitystä tuetaan koko opintojen ajan.

Osaamistavoitteet

Ensihoitaja- /sairaanhoitajakoulutuksen osaamistavoitteet perustuvat Euroopan unionin yhteisesti määriteltyyn direktiiviin, kansallisiin lakeihin ja kansallisesti sovittuihin osaamisalueisiin. Ensihoitajakoulutus sisältää pätevyyden toimia yleissairaanhoidosta vastaavana sairaanhoitajana. Yleissairaanhoidosta vastaavan sairaanhoitajan pätevyysvaatimuksia määrittelee EU-direktiivi 2013/55, sekä valtakunnallisesti määritellyt osaamistavoitteet. Edellisten perusteella yleissairaanhoidosta vastaavalla sairaanhoitajalla tulee olla muun muassa:

Pätevyys:
-määrittää itsenäisesti tarpeelliset hoitotoimenpiteet ajantasaista teoreettista ja kliinistä tietoa käyttäen sekä suunnitella, organisoida ja toteuttaa hoitotoimenpiteitä potilashoidon yhteydessä
-työskennellä tehokkaasti yhdessä muiden terveysalan toimijoiden kanssa, mukaan lukien osallistuminen hoitohenkilökunnan käytännön koulutukseen
-rohkaista henkilöitä, perheitä ja ryhmiä terveellisiin elintapoihin ja itsensä hoitamiseen
-aloittaa itsenäisesti välittömät pelastustoimet sekä toteuttaa toimenpiteitä kriisi- ja katastrofitilanteissa
-antaa itsenäisesti neuvoja, tietoja ja tukea hoitoa tarvitseville henkilöille ja heidän läheisilleen
-varmistaa itsenäisesti sairaanhoidon laatu ja arviointi
-toteuttaa kattavaa ammatillista viestintää ja tehdä yhteistyötä muissa terveysalan ammateissa toimivien kanssa
-analysoida hoidon laatua parantaakseen omaa työsuoritustaan yleissairaanhoidosta vastaavana sairaanhoitajana

Osaaminen:
-ammatillisuudesta, eettisyydestä, asiakaslähtöisyydestä, kommunikoinnista ja moniammatillisuudesta
- terveyden edistämisestä
-informaatioteknologiasta, kirjaamisesta ja tiedonhallinnasta
- johtamisesta ja työntekijyydestä
- ohjauksesta ja opetuksesta sekä omahoidon tukemisesta
- kliinisestä hoitotyöstä (osa-alueina: kliinisen hoitotyön perusosaaminen, sisätautien hoitotyön osaaminen, kirurgisen ja perioperatiivisen hoitotyön osaaminen, lapsen, nuoren ja perheen hoitotyön osaaminen, mielenterveys- ja päihdehoitotyön osaaminen, ikääntyneen hoitotyön osaaminen, hoitotyön osaaminen erilaisissa palveluympäristöissä, erityistukea tarvitsevan hoitotyön osaaminen, lääkehoito)
-näyttöön perustuvasta toiminnasta, yrittäjyydestä, sekä kehittämisestä
- laadun varmistuksesta ja potilas- ja asiakasturvallisuudesta
- sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujärjestelmästä

Edellisten lisäksi on ensihoitajan (AMK) osaamisalueiksi valtakunnallisesti määritelty:
Hoidon tarpeen arviointi ja päätöksenteko, Potilasturvallinen hoitotason ensihoitotyö, Ensihoito-lääketiede ja farmakologia, Ensihoidon teknologian käyttö sekä Ensihoidon palvelujärjestelmä.


Turun ammattikorkeakoulun määrittelemät innovaatiokompetenssit integroituvat ensihoitajakoulutuksen osaamiseen ja pätevyyteen. Innovaatiokompetenssit muodostuvat yksilö-, yhteisö- ja verkostotason osaamisista ja ne kattavat seuraavat viisi osaamisen ulottuvuutta: kriittinen ajattelu, aloitekyky, luovuus, tiimityö ja verkostoituminen.

Ammatillisen kasvun prosessi etenee oppimissuunnitelman mukaisesti. Ammatillista kasvua tuetaan koko opintojen ajan. Opiskelun edetessä opiskelija arvioi omaa osaamistaan suhteessa koulutuksen osaamistavoitteisiin.

Pedagogiset toimintatavat

Opiskelu toteutuu Turun ammattikorkeakoulun innovaatiopedagogiikan lähtökohtien mukaan. Innovaatiopedagogiikan keskeisinä lähtökohtina ovat monialaisuus, tutkimus- ja kehitystoiminta, joustavat opetussuunnitelmat, yrittäjyys ja palvelutoiminta sekä kansainvälisyys. Innovaatiopedagogiikka perustuu kokeiluun, tiedon ja osaamisen jakamiseen sekä eri näkökulmien yhdistämiseen. Tavoitteena on opiskelijan ammatillisen osaamisen ja innovaatiokompetenssien kehittyminen. Opiskelija nähdään aktiivisena, itsenäisenä ja vastuullisena oppijana. Opettaja luo olosuhteita oppimiselle, tukee, kannustaa ja ohjaa sekä antaa palautetta opiskelijan oppimisesta.

Opiskelu ensihoitajakoulutuksessa tapahtuu korkeakoulussa ja terveyden ja sosiaalihuollon yksiköissä. Opintoja suunnitellaan, toteutetaan ja arvioidaan työelämän edustajien, opiskelijoiden ja opettajien yhteisissä tiimeissä, tietoa soveltaen, tekemällä ja kokeilemalla. Työelämälähtöisissä projekteissa on mahdollisuus tehdä monialaista ja -ammatillista yhteistyötä eri toimialoja edustavien yritysten ja muiden ammattilaisten kanssa.

Opiskelijalla on mahdollisuus suorittaa opintoja ympäri vuoden, mutta pääasiallinen opetus sijoittuu syys- ja kevätlukukaudelle. Oppimismenetelmiä ovat monimuotoiset aktivoivat lähi-, verkko-, projekti- ja simulaatiomenetelmät sekä harjoittelu. Oppimista tuetaan uusilla monipuolisilla digitaalisilla verkko-oppimisympäristöillä ja moderneilla oppimistiloilla ja välineillä erilaisissa Turun AMK:n, sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmän, Health Campus Turun ja muissa moninaisissa ympäristöissä.
Opintojen ohjauksen ja oppimisen tukemisen yleistavoitteena on, että opiskelija etenee opinnoissaan oppimissuunnitelman mukaan. Hoitotyön asiantuntijuuden oppiminen on prosessi, jonka edistämiseen opiskelija saa tukea eri tavoin toteutettavasta tutoroinnista. Opiskelijaa ohjataan opiskelun alusta alkaen, ja jokaiselle opiskelijaryhmälle nimetään opettajatuutori, jonka lisäksi tukena ovat myös opettajat, opinto-ohjaaja ja muut opetuksen tukihenkilöt. Tutorointi voi olla henkilökohtaista tai ryhmäkohtaista.

Opiskelija laatii ohjattuna henkilökohtaisen oppimissuunnitelman (HOPS), joka ohjaa opintojen ajallista, sisällöllistä ja menetelmällistä etenemistä. Opiskelija voi määrätyin perustein rakentaa osaamisprofiiliaan muissa kotimaisissa tai ulkomaisissa korkeakouluissa tai muissa oppilaitoksissa suorittamillaan osaamistavoitteita vastaavilla suorituksilla. Lisäksi hän voi hakea hyväksilukua muulla tavalla hankitun vastaavan tasoisen osaamisen perusteella. Opiskelijan osaaminen arvioidaan todistusten tai muun näytön perusteella. Opintojen ja osaamisen osoittamisvelvollisuus on opiskelijalla.

Kansainvälisyyden tavoitteena on, että opiskelijan maailmankuva avartuu, hän oppii ymmärtämään eri kulttuureja ja pystyy työskentelemään monikulttuurisissa toimintaympäristöissä. Kansainvälisyystoiminnan muotoja ovat opiskelu vierailla kielillä, kotikansainvälistyminen (esim. vaihto-opiskelijoiden tutorointi), osallistuminen International Semester -opintoihin, opiskelu ulkomailla, harjoittelu ulkomailla sekä erilaiset seminaarit ja kansainväliset tutkimus- ja kehittämisprojektit. Opiskelu ulkomailla on erikseen sovittavalla tavalla osa Suomessa suoritettavaa tutkintoa eikä se pidennä opiskeluaikaa. Ensihoitajakoulutukseen sisältyy 30 op englanninkielisiä opintoja.

Arviointi

Oppimisen arvioinnin kohteena ovat asiantuntijuuden kehittyminen ja sen edellytykset. Arviointi on oppimista ohjaavaa ja kehittävää ja se kohdistuu sekä oppimisprosessiin että oppimistulokseen. Tutkinnon suorittaminen edellyttää yleisten työelämätaitojen ja ensihoitajakoulutuksen spesifisten osaamistavoitteiden, ja niistä johdettujen arviointikriteereiden mukaista osaamista. Kunkin opintojakson arviointiperusteet on kuvattu yleisellä tasolla oppimissuunnitelmassa ja tarkemmin opintojakson toteutussuunnitelmassa. Arvioinnissa hyödynnetään erilaisia menetelmiä. Opintojaksojen arvosana ilmoitetaan arvosanalla 0-5 tai sanallisena arviona hyväksytty/hylätty. Harjoittelun hyväksytty suoritus edellyttää tavoitteiden saavuttamisen lisäksi oppimissuunnitelman opintopisteiden laajuista osallistumista. Tämän lisäksi opiskelija saa suullista tai kirjallista palautetta, jonka avulla hän oppii tuntemaan omia vahvuuksiaan ja kehittämiskohteitaan. Osaamisen arvioinnissa käytetään sekä valtakunnallisesti kehitettyjä yleissairaanhoidon ja hoitotason ensihoidon osaamisen arviointeja että ammattikorkeakoulukohtaisia arviointimenetelmiä.

Jatkuva arviointi tukee opiskelijaa tavoitteiden asettamisessa ja saavuttamisessa. Opettajan ja itsearvioinnin ohella arvioijana voivat olla muut opiskelijat vertaisarvioitsijoina sekä työelämässä toimivat ohjaajat ja muut yhteistyökumppanit. Henkilökohtaisen oppimissuunnitelman (HOPS) toteutumista seurataan ja sitä päivitetään opintojen edetessä opettajatuutorin kanssa käytävissä kehityskeskusteluissa ja innovaatiokompetenssien itsearvioinnin pohjalta. Opiskelijan vastuulla on opintojen eteneminen ja tarvittaessa ohjauksen hakeminen.

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2022-2023 2023-2024 2024-2025 2025-2026 2026-2027 Kevät 2023 Syksy 2023 Kevät 2024 Syksy 2024 Kevät 2025 Syksy 2025 Kevät 2026 Syksy 2026 3. / 2023 4. / 2023 5. / 2023 1. / 2023 2. / 2023 3. / 2024 4. / 2024 5. / 2024 1. / 2024 2. / 2024 3. / 2025 4. / 2025 5. / 2025 1. / 2025 2. / 2025 3. / 2026 4. / 2026 5. / 2026 1. / 2026 2. / 2026
PENHOK23-1001
YDINOSAAMINEN

(Valitaan kaikki)

113
PENHOK23-1002
Asiakaslähtöinen sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmä ja terveyden edistäminen

(Valitaan kaikki)

6
TH00BV76 Suomen kieli ja viestintä asiakaslähtöisessä sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmässä 3 3 3 1 1 1
TH00BV75 Englannin kieli ja näyttöön perustuva hoitotyö 3 3 3 1 1 1
PENHOK23-1003
Toinen kotimainen kieli, ruotsi, B1

(Valitaan kaikki)

3
100114 Svenska i arbetslivet, muntlig kommunikation 1 1 1 0.3 0.3 0.3
100115 Svenska i arbetslivet, skriftlig kommunikation 2 2 2 0.7 0.7 0.7
PENHOK23-1004
Hoitotyön ja ensihoitotyön perusosaaminen

(Valitaan kaikki)

18
TH00BV77 Hoitotyön perusosaaminen 8 10 10 3.3 3.3 3.3
TH00BV78 Ensihoitotyön perusteet 10 10 10 5 5
PENHOK23-1005
Ihmisen elimistön toiminta

(Valitaan kaikki)

9
TH00BV79 Anatomia ja fysiologia 4 4 4 1.3 1.3 1.3
TH00BV80 Ihmisen immuniteetti ja mikrobiologia 1 1 1 0.3 0.3 0.3
TH00BV81 Potilaan tutkiminen 4 3 3 1 1 1
PENHOK23-1006
Turvallisen lääkehoidon ja ravitsemuksen toteuttaminen

(Valitaan kaikki)

11
TH00BV82 Lääkehoito 5 5 5 1.7 1.7 1.7
TH00BV83 Nestehoito 3 3 3 1.5 1.5
TH00BV84 Ravitsemushoito 3 1 1 1 1 0.3 0.3 0.3 0.5 0.5
PENHOK23-1007
Sisätautien hoitotyön ja ensihoidon osaaminen

(Valitaan kaikki)

13
TH00BV85 Sisätautipotilaan hoitotyö 7 7 3.5 3.5 1.8 1.8 1.2 1.2 1.2
TH00BV86 Akuutisti sairastuneen potilaan ensihoito 5 5 5 2.5 2.5
TH00BV87 Kliininen fysiologia ja laboratoriolääketiede 1 1 1 0.5 0.5
PENHOK23-1008
Kirurgisen hoito- ja ensihoitotyön sekä perioperatiivisen hoitotyön osaaminen

(Valitaan kaikki)

15
TH00BV88 Kirurgisen potilaan hoitotyö 4 4 4 1.3 1.3 1.3
TH00BV89 Akuutisti vammautuneen ja kirurgisen potilaan ensihoito 5 5 5 2.5 2.5
TH00BV90 Perioperatiivinen hoitotyö 5 5 5 1.7 1.7 1.7
TH00BV91 Radiografia ja sädehoito 1 1 1 0.3 0.3 0.3
PENHOK23-1009
Lapsen, nuoren ja perheen ensihoidon ja hoitotyön osaaminen

(Valitaan kaikki)

9
TH00BV92 Lasten ensihoito ja hoitotyö 5 5 5 2.5 2.5
TH00BV93 Seksuaali- ja lisääntymisterveys ensihoidossa ja hoitotyössä, naisen hoitotyö 4 4 4 2 2
PENHOK23-1010
Mielenterveys- ja päihdehoitotyön osaaminen hoitotyössä ja ensihoidossa

(Valitaan kaikki)

7
TH00BV94 Mielenterveys- ja päihdehoitotyö ensihoidossa ja hoitotyössä 5 5 5 1.7 1.7 1.7
TH00BV95 Väkivaltaisen käyttäymisen ennaltaehkäisy ja väkivaltaisen henkilön kohtaaminen ensihoidossa ja hoitotyössä 2 2 2 0.7 0.7 0.7
PENHOK23-1011
Ikääntyneen ja erityistukea tarvitsevan potilaan osaaminen hoitotyössä ja ensihoidossa

(Valitaan kaikki)

9
TH00BV96 Ikääntyneen, erityistukea tarvitsevan potilaan ensihoito ja hoitotyö 5 5 5 1.7 1.7 1.7
TH00BV97 Syöpäpotilaan hoitotyö 2 2 2 0.7 0.7 0.7
TH00BV98 Palliatiivinen hoitotyö 2 2 2 0.7 0.7 0.7
PENHOK23-1012
Ensihoidon ja hoitotyön osaaminen erilaisissa toimintaympäristöissä

(Valitaan kaikki)

13
TH00BV99 Akuutisti sairastuneen ja vammaut. potilaan hoito sairaalassa 5 5 5 1.7 1.7 1.7
TH00BW00 Tehohoitotyö 5 5 5 2.5 2.5
TH00BW01 Potilaan ohjaus erilaisissa toimintaympäristöissä 3 3 3 1 1 1
PENHOK23-1013
LAAJENTAVA OSAAMINEN

(Valitaan kaikki)

127
PENHOK23-1014
Hoitotason ensihoito

(Valitaan kaikki)

12
TH00BW02 Hoitotason ensihoitotyö 9 9 9 3 3 3
TH00BW03 Ensihoitolääketiede 2 2 2 0.7 0.7 0.7
TH00BW04 Neurologia 1 1 1 0.3 0.3 0.3
PENHOK23-1015
Ensihoitotyön erityisosaaminen ja johtaminen ensihoidossa ja hoitotyössä

(Valitaan kaikki)

10
TH00BW05 Johtaminen, laadunvarmistus ja työntekijyysosaaminen 3 3 3 1.5 1.5
TH00BW06 Ensihoidon johtaminen 2 2 2 1 1
TH00BW07 Ensihoidon erityisosaaminen 1 ja lopputestaus 5 5 5 2.5 2.5
PENHOK23-1016
Ensihoidon ja hoitotyön kliininen harjoittelu

(Valitaan kaikki)

90
TH00CD71 Hoitotyön perusteet 6
TH00BW09 Perustason ensihoidon harjoittelu 8 8 8 2.7 2.7 2.7
TH00BW10 Sisätauti-kirurgisenpotilaan hoitotyö 1 8 4 4 4 4 2 2 2 2
TH00CD72 Sisätauti-kirurgisenpotilaan hoitotyö 2 8
TH00CD73 Mielenterveyden- ja päihdepotilaan hoitotyö tai lasten hoitotyö 8
TH00CD74 Anestesiahoitotyö 6
TH00BW14 Hoitotason ensihoidon harjoittelu 8 4 4 4 4 1.3 1.3 1.3 1.3 1.3 1.3
TH00BW15 Ensi- ja hoitotyön yrittäjyys 5 5 5 2.5 2.5
TH00CD75 Ensihoidon ja hoitotyön erityisosaaminen 1 8
TH00CD76 Ensihoidon ja hoitotyön erityisosaaminen 2 10
PENHOK23-1017
Opinnäytetyö

(Valitaan kaikki)

15
TH00BW18 Kehittämis-, tutkimus- ja innovaatio-osaaminen ensihoidossa ja hoitotyössä 3 3 3 1.5 1.5
TH00BW19 Opinnäytetyön suunnitelma 4 4 4 1.3 1.3 1.3
TH00BW20 Opinnäytetyön raportointi ja kypsyysnäyte 8 4 4 4 4 1.3 1.3 1.3 2 2
PENHOK23-1018
Vapaasti valittavat opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 15)

15 1 2 1 1 1 0.3 0.3 0.3 0.5 0.5 0.3 0.3 0.3
TH00BW21 Ensihoidon erityisosaaminen 2 5 5 5 1.7 1.7 1.7
PENHOK23-1019
Opetusensihoidon opinnot

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 10)

5 - 10
TH00CS07 Opetusensihoidon perusteet 5 5 5 2.5 2.5
TH00CS08 Opetusensihoidon syventävät opinnot 5 5 5 2.5 2.5
Yhteensä 240 30 73 48 29 14 30 37.5 35.5 18 30 13 16 14 9.9 9.9 9.9 18.8 18.8 11.9 11.9 11.9 9 9 10.1 10.1 10.1 6.5 6.5 5.3 5.3 5.3 7 7

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

Asetuksen mukainen jäsentely AMK

Valtioneuvoston asetus ammattikorkeakouluista 1129/2014 2 § Opintojen rakenne Ammattikorkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin kuuluu: 1) perus- ja ammattiopintoja; 2) vapaasti valittavia opintoja; 3) ammattitaitoa edistävää harjoittelua; 4) opinnäytetyö.

Ammattiopinnot
Hoitotyön perusosaaminen
Ensihoitotyön perusteet
Anatomia ja fysiologia
Ihmisen immuniteetti ja mikrobiologia
Potilaan tutkiminen
Lääkehoito
Nestehoito
Ravitsemushoito
Sisätautipotilaan hoitotyö
Akuutisti sairastuneen potilaan ensihoito
Kliininen fysiologia ja laboratoriolääketiede
Kirurgisen potilaan hoitotyö
Akuutisti vammautuneen ja kirurgisen potilaan ensihoito
Perioperatiivinen hoitotyö
Radiografia ja sädehoito
Lasten ensihoito ja hoitotyö
Seksuaali- ja lisääntymisterveys ensihoidossa ja hoitotyössä, naisen hoitotyö
Mielenterveys- ja päihdehoitotyö ensihoidossa ja hoitotyössä
Väkivaltaisen käyttäymisen ennaltaehkäisy ja väkivaltaisen henkilön kohtaaminen ensihoidossa ja hoitotyössä
Ikääntyneen, erityistukea tarvitsevan potilaan ensihoito ja hoitotyö
Syöpäpotilaan hoitotyö
Palliatiivinen hoitotyö
Akuutisti sairastuneen ja vammaut. potilaan hoito sairaalassa
Tehohoitotyö
Potilaan ohjaus erilaisissa toimintaympäristöissä
Hoitotason ensihoitotyö
Ensihoitolääketiede
Neurologia
Johtaminen, laadunvarmistus ja työntekijyysosaaminen
Ensihoidon johtaminen
Ensihoidon erityisosaaminen 1 ja lopputestaus
Harjoittelu
Hoitotyön perusteet
Perustason ensihoidon harjoittelu
Sisätauti-kirurgisenpotilaan hoitotyö 1
Sisätauti-kirurgisenpotilaan hoitotyö 2
Mielenterveyden- ja päihdepotilaan hoitotyö tai lasten hoitotyö
Anestesiahoitotyö
Hoitotason ensihoidon harjoittelu
Ensi- ja hoitotyön yrittäjyys
Ensihoidon ja hoitotyön erityisosaaminen 1
Ensihoidon ja hoitotyön erityisosaaminen 2
Opinnäytetyö
Kehittämis-, tutkimus- ja innovaatio-osaaminen ensihoidossa ja hoitotyössä
Opinnäytetyön suunnitelma
Opinnäytetyön raportointi ja kypsyysnäyte
Perusopinnot
Suomen kieli ja viestintä asiakaslähtöisessä sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmässä
Englannin kieli ja näyttöön perustuva hoitotyö
Svenska i arbetslivet, muntlig kommunikation
Svenska i arbetslivet, skriftlig kommunikation
Vapaasti valittavat
Ensihoidon erityisosaaminen 2
Luokittelemattomat
Opetusensihoidon perusteet
Opetusensihoidon syventävät opinnot

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
PENHOK23-1001
YDINOSAAMINEN

(Valitaan kaikki)

113
PENHOK23-1002
Asiakaslähtöinen sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmä ja terveyden edistäminen

(Valitaan kaikki)

6
TH00BV76 Suomen kieli ja viestintä asiakaslähtöisessä sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmässä 3
TH00BV75 Englannin kieli ja näyttöön perustuva hoitotyö 3
PENHOK23-1003
Toinen kotimainen kieli, ruotsi, B1

(Valitaan kaikki)

3
100114 Svenska i arbetslivet, muntlig kommunikation 1
100115 Svenska i arbetslivet, skriftlig kommunikation 2
PENHOK23-1004
Hoitotyön ja ensihoitotyön perusosaaminen

(Valitaan kaikki)

18
TH00BV77 Hoitotyön perusosaaminen 8
TH00BV78 Ensihoitotyön perusteet 10
PENHOK23-1005
Ihmisen elimistön toiminta

(Valitaan kaikki)

9
TH00BV79 Anatomia ja fysiologia 4
TH00BV80 Ihmisen immuniteetti ja mikrobiologia 1
TH00BV81 Potilaan tutkiminen 4
PENHOK23-1006
Turvallisen lääkehoidon ja ravitsemuksen toteuttaminen

(Valitaan kaikki)

11
TH00BV82 Lääkehoito 5
TH00BV83 Nestehoito 3
TH00BV84 Ravitsemushoito 3
PENHOK23-1007
Sisätautien hoitotyön ja ensihoidon osaaminen

(Valitaan kaikki)

13
TH00BV85 Sisätautipotilaan hoitotyö 7
TH00BV86 Akuutisti sairastuneen potilaan ensihoito 5
TH00BV87 Kliininen fysiologia ja laboratoriolääketiede 1
PENHOK23-1008
Kirurgisen hoito- ja ensihoitotyön sekä perioperatiivisen hoitotyön osaaminen

(Valitaan kaikki)

15
TH00BV88 Kirurgisen potilaan hoitotyö 4
TH00BV89 Akuutisti vammautuneen ja kirurgisen potilaan ensihoito 5
TH00BV90 Perioperatiivinen hoitotyö 5
TH00BV91 Radiografia ja sädehoito 1
PENHOK23-1009
Lapsen, nuoren ja perheen ensihoidon ja hoitotyön osaaminen

(Valitaan kaikki)

9
TH00BV92 Lasten ensihoito ja hoitotyö 5
TH00BV93 Seksuaali- ja lisääntymisterveys ensihoidossa ja hoitotyössä, naisen hoitotyö 4
PENHOK23-1010
Mielenterveys- ja päihdehoitotyön osaaminen hoitotyössä ja ensihoidossa

(Valitaan kaikki)

7
TH00BV94 Mielenterveys- ja päihdehoitotyö ensihoidossa ja hoitotyössä 5
TH00BV95 Väkivaltaisen käyttäymisen ennaltaehkäisy ja väkivaltaisen henkilön kohtaaminen ensihoidossa ja hoitotyössä 2
PENHOK23-1011
Ikääntyneen ja erityistukea tarvitsevan potilaan osaaminen hoitotyössä ja ensihoidossa

(Valitaan kaikki)

9
TH00BV96 Ikääntyneen, erityistukea tarvitsevan potilaan ensihoito ja hoitotyö 5
TH00BV97 Syöpäpotilaan hoitotyö 2
TH00BV98 Palliatiivinen hoitotyö 2
PENHOK23-1012
Ensihoidon ja hoitotyön osaaminen erilaisissa toimintaympäristöissä

(Valitaan kaikki)

13
TH00BV99 Akuutisti sairastuneen ja vammaut. potilaan hoito sairaalassa 5
TH00BW00 Tehohoitotyö 5
TH00BW01 Potilaan ohjaus erilaisissa toimintaympäristöissä 3
PENHOK23-1013
LAAJENTAVA OSAAMINEN

(Valitaan kaikki)

127
PENHOK23-1014
Hoitotason ensihoito

(Valitaan kaikki)

12
TH00BW02 Hoitotason ensihoitotyö 9
TH00BW03 Ensihoitolääketiede 2
TH00BW04 Neurologia 1
PENHOK23-1015
Ensihoitotyön erityisosaaminen ja johtaminen ensihoidossa ja hoitotyössä

(Valitaan kaikki)

10
TH00BW05 Johtaminen, laadunvarmistus ja työntekijyysosaaminen 3
TH00BW06 Ensihoidon johtaminen 2
TH00BW07 Ensihoidon erityisosaaminen 1 ja lopputestaus 5
PENHOK23-1016
Ensihoidon ja hoitotyön kliininen harjoittelu

(Valitaan kaikki)

90
TH00CD71 Hoitotyön perusteet 6
TH00BW09 Perustason ensihoidon harjoittelu 8
TH00BW10 Sisätauti-kirurgisenpotilaan hoitotyö 1 8
TH00CD72 Sisätauti-kirurgisenpotilaan hoitotyö 2 8
TH00CD73 Mielenterveyden- ja päihdepotilaan hoitotyö tai lasten hoitotyö 8
TH00CD74 Anestesiahoitotyö 6
TH00BW14 Hoitotason ensihoidon harjoittelu 8
TH00BW15 Ensi- ja hoitotyön yrittäjyys 5
TH00CD75 Ensihoidon ja hoitotyön erityisosaaminen 1 8
TH00CD76 Ensihoidon ja hoitotyön erityisosaaminen 2 10
PENHOK23-1017
Opinnäytetyö

(Valitaan kaikki)

15
TH00BW18 Kehittämis-, tutkimus- ja innovaatio-osaaminen ensihoidossa ja hoitotyössä 3
TH00BW19 Opinnäytetyön suunnitelma 4
TH00BW20 Opinnäytetyön raportointi ja kypsyysnäyte 8
PENHOK23-1018
Vapaasti valittavat opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 15)

15
TH00BW21 Ensihoidon erityisosaaminen 2 5
PENHOK23-1019
Opetusensihoidon opinnot

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 10)

5 - 10
TH00CS07 Opetusensihoidon perusteet 5
TH00CS08 Opetusensihoidon syventävät opinnot 5