Siirry suoraan sisältöön

Sairaanhoitajakoulutus, Turku, S20A: PSHTS20A

Tunnus: PSHTS20A

Tutkinto:
Sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinto

Tutkintonimike:
Sairaanhoitaja (AMK)

Laajuus:
210 op

Kesto:
3.5 vuotta (210 op)

Aloituslukukausi:
Syksy 2020

Opetuskieli:
suomi

Koulutuksen kuvaus

KOULUTUKSEN KUVAUS
Sairaanhoitaja (AMK)/ Bachelor of Nursing on hoitotyön asiantuntija, jonka tehtävänä yhteiskunnassa on lähellä ihmistä tukea yksilöitä, perheitä ja yhteisöjä määrittämään, saavuttamaan ja ylläpitämään terveyttään. Tukemalla ihmisten ja yhteisöjen voimavaroja hän auttaa ihmistä myös kohtaamaan sairastumisen, vammautumisen ja kuoleman. Hän toimii itsenäisesti hoitotyön asiantuntijana ja yhteistyössä eri ammattiryhmien kanssa asiakkaiden kotona ja eri sosiaali-, terveydenhuollon ja kolmannen sektorin alueilla, digitaalisissa palveluympäristöissä, toteuttaen ja kehittäen hoitotyötä ja ammattiaan.

Hoitotyön asiantuntijuuteen sisältyy kyky kehittää ja uudistaa toimintaa tutkimustietoon ja muuhun näyttöön perustuen. Hänellä on valmiudet yrittäjyyteen, kansainvälisiin tehtäviin, yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen ja elinikäiseen oppimiseen tietoyhteiskunnan jäsenenä. Sairaanhoitajan ammatissa toimiminen edellyttää vahvaa eettistä, kriittistä ja ammatillista ajattelun ja päätöksenteon taitoa.

Yksilöllinen hoitotyö pohjautuu ihmisen kokonaisvaltaiseen näkemiseen ja ihmisen kunnioittamiseen. Hoitotyön tehtävänä on vastata ihmisten yksilöllisiin terveystarpeisiin, jotka liittyvät inhimilliseen olemassaoloon ja hyvinvointiin. Hoitotyö vastaa omalta osaltaan yhteiskunnan terveyspoliittisten tavoitteiden toteutumisesta ja muotoutumisesta sekä kestävän kehityksen edistämisestä.

Sairaanhoitajakoulutuksen oppimissuunnitelma pohjautuu:
- Suomen terveyspolitiikan terveyden edistämistä ja väestön terveysongelmiin vastaamista korostaviin tavoitteisiin ja tulevaisuudennäkymiin
- ammatinharjoittamista koskevaan lainsäädäntöön ja ammattikorkeakouluja koskevaan lainsäädäntöön
- kansainvälisiin sopimuksiin ja suosituksiin, erityisesti EU-direktiivit 2005/36 ja 2013/55/EY
- Eurooppalaiseen tutkintojen ja osaamisen viitekehykseen (European Qualifications Framework = EQF) taso 6 ja kansalliseen tutkintojen viitekehykseen (National Qualifications Framework = NQF) (www.minedu.fi/OPM) taso 6
- valtakunnalliset sairaanhoitajan ydinosaamisen vaateet ja arviointisuositukset (yleSHarviointi)
- Turun ammattikorkeakoulun strategia ja muut ammattikorkeakoulun ohjeet ja säännöt esim. innovaatiopedagogiikka ja innovaatiokompetenssit

Osaamispolut, erikoisalat ja pätevyydet
Sairaanhoitajan koulutusta määrittävät EU-direktiivit 2005/36 ja 2013/55/EY. Sairaanhoitajan ammatissa voi toimia vain tutkinnon suorittanut, laillistettu ammattihenkilö. Tutkinnon suoritettuaan opiskelija voi hakea ammattioikeuksia Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvirasta. Valmistuttuaan opiskelija voi työskennellä terveyskeskuksissa, sairaaloissa ja muissa hoitolaitoksissa, lääkäriasemilla, terveysalan järjestöissä sekä itsenäisenä yrittäjänä. Tavallisin ammattinimike on sairaanhoitaja.

Opinnot muodostuvat seuraavasti:

YDINOSAAMINEN
• perusopinnot 18 op
• ammattiopinnot 72 op
• harjoittelu 90 op, josta opinnäytetyö on 15 op

LAAJENTAVA OSAAMINEN
• vaihtoehtoiset suuntavat opinnot 15 op
• vapaasti valittavat opinnot 15 op

Perusopintojen tavoitteena on, että opiskelija kehittyy viestintä- ja kansainvälisyysosaamisessaan, omaksuu näyttöön perustuvan tutkivan työotteen toimintatavakseen opiskelijana ja hoitotyön asiantuntijana sekä hankkii asetuksen (A 1120/2014) tarkoittaman kielitaidon.
Ammattiopintojen tavoitteena on, että opiskelija sisäistää eettisesti korkeatasoisen, tutkimusperustaisen toimintatavan sekä terveyden edistämisen periaatteet. Hän kehittyy eri-ikäisten ihmisten terveysongelmiin vastaajana ja perehtyy asianomaisen ammatillisen tehtäväalueen keskeisiin ongelmakokonaisuuksiin ja sovellutuksiin sekä niiden tieteellisiin perusteisiin siten, että kykenee itsenäisesti työskentelemään tehtäväalueen asiantuntijatehtävissä, kehitystyössä ja yrittäjänä. Ammattiopintojen tietoperustana on hoitotieteeseen pohjautuva hoitotieto, johon opiskelija kytkee ammatin kannalta keskeisten muiden tieteenalojen tietoperustaa.
Ammattitaitoa edistävä harjoittelu (90 op) on kiinteä osa hoitotyön koulutuksen opintoja. Opiskelija suorittaa ammattitaitoa edistävää harjoittelua erilaisissa hoito- ja toimintaympäristöissä, joissa hän kehittää systemaattisesti hoitokäsitystään ja -taitoaan syventäen opiskelunsa tavoitteita opintojen edetessä. Harjoittelu on ammattikorkeakoulun opettajan ohjaamaa ja ammattitaitoisen hoitohenkilökunnan valvonnassa ja sellaisissa yksiköissä, joissa on asianmukainen määrä ammattihenkilöstöä ja asianmukaiset potilashoidon apuvälineet.
Sairaanhoitajakoulutusta antava oppilaitos on vastuussa teoreettisen ja kliinisen opetuksen yhteensovittamisesta koko koulutuksen ajan. Harjoitteluympäristöinä toimivat laajasti monipuoliset uudet sosiaali- ja terveysalan ympäristöt.

Opinnäytetyö (15 op) on osa harjoittelua. Opinnäytetyössä opiskelija osoittaa valmiutensa työskennellä itsenäisesti ja käyttää kriittisesti tutkimusperustaista tietoa hoitotyössä ja sen kehittämisessä. Opinnäytetyöt on kytketty ammattikorkeakoulun tutkimusryhmä- ja liiketoimintaan. Kypsyysnäyte on opinnäytetyön alalta kirjoitettu näyte, joka osoittaa perehtyneisyyttä alaan ja suomen tai muun koulusivistyskielen taitoa.

Suuntaavat opinnot 15 op
Opiskelija voi valita kulloinkin tarjolla olevista suuntaavat opintojaksoista 15 op. Näiden tarkoituksena on laajentaa osaamista ja antaa mahdollisuuden suunnata osaamista kiinnostavalle osaamisen alueelle. Suuntaavia opintoja on esimerkiksi akuutti- ja tehohoidon, sisätauti-kirurgisen, perioperatiivisen, geriatrisen, iho-, silmä-, ja korvasairauksia sairastavien potilaiden, mielenterveys- ja psykiatrisen hoitotyön, lasten, nuorten ja perheen hoitotyön, terveyden edistämisen, seksuaaliterveyden ja palliatiivisen hoitotyön alueelta. Kaikkia näitä suuntaavia opintoja ei ole välttämättä aina tarjolla, vaan tarjonta ja vaihtoehdot riippuvat muiden muassa opiskelijoiden kiinnostuksesta ja valinnoista sekä ammattikorkeakoulun kulloisistakin mahdollisuuksista tarjota vaihtoehtoja.

Vapaasti valittavien opintojen (15 op) avulla opiskelija syventää ja laajentaa hoitotyön ammatillista osaamistaan.

Palautejärjestelmä

Opiskelijat osallistuvat opetuksen ja sen toteutuksen suunnitteluun erilaisissa työryhmissä. Opiskelija arvioi oppimistaan ja antaa palautetta opetuksen suunnittelusta ja toteutuksesta opintojaksoittain, laajemmin lukuvuosittain ja koulutuksen loppuvaiheessa koko koulutuksesta. Opiskelijoiden antama palaute huomioidaan koulutuksen kehittämisessä.

Ura- ja jatko-opintomahdollisuudet

Sairaanhoitajan ammattikorkeakoulututkinto tarjoaa monipuoliset kansalliset ja kansainväliset työuramahdollisuudet. Tutkinto antaa jatko-opintomahdollisuuden ylempään ammattikorkeakoulututkintoon sekä kotimaisissa ja ulkomaisissa yliopistoissa suoritettavaan ylempään korkeakoulututkintoon. Opiskelijan urakehitystä tuetaan koko opintojen ajan.

Osaamistavoitteet

Sairaanhoitajakoulutuksen osaamistavoitteet perustuvat Euroopan unionin yhteisesti määriteltyyn direktiiviin, kansallisiin lakeihin ja kansallisesti sovittuihin osaamisalueisiin.

Yleissairaanhoidosta vastaavan sairaanhoitajan pätevyysvaatimukset EU-direktiivi 2013/55
a) pätevyys määrittää itsenäisesti tarpeelliset hoitotoimenpiteet ajantasaista teoreettista ja kliinistä tietoa käyttäen sekä suunnitella, organisoida ja toteuttaa hoitotoimenpiteitä potilashoidon yhteydessä
b) pätevyys työskennellä tehokkaasti yhdessä muiden terveysalan toimijoiden kanssa, mukaan lukien osallistuminen hoitohenkilökunnan käytännön koulutukseen
c) pätevyys rohkaista henkilöitä, perheitä ja ryhmiä terveellisiin elintapoihin ja itsensä hoitamiseen
d) pätevyys aloittaa itsenäisesti välittömät pelastustoimet sekä toteuttaa toimenpiteitä kriisi- ja katastrofitilanteissa
e) pätevyys antaa itsenäisesti neuvoja, tietoja ja tukea hoitoa tarvitseville henkilöille ja heidän läheisilleen
f) pätevyys varmistaa itsenäisesti sairaanhoidon laatu ja arviointi
g) pätevyys toteuttaa kattavaa ammatillista viestintää ja tehdä yhteistyötä muissa terveysalan ammateissa toimivien kanssa
h) pätevyys analysoida hoidon laatua parantaakseen omaa työsuoritustaan yleissairaanhoidosta vastaavana sairaanhoitajana

Sairaanhoitajakoulutuksen osaamisalueet, jotka on valtakunnallisesti määritelty ovat ammatillisuus ja eettisyys, asiakaslähtöisyys, kommunikointi ja moniammatillisuus, terveyden edistäminen, informaatioteknologia ja kirjaaminen, johtaminen ja työntekijyysosaaminen, tiedonhallinta, ohjaus- ja opetusosaaminen sekä omahoidon tukeminen, kliininen hoitotyö (kliinisen hoitotyön perusosaaminen, sisätautien hoitotyön osaaminen, kirurgisen ja perioperatiivisen hoitotyön osaaminen, lapsen, nuoren ja perheen hoitotyön osaaminen, mielenterveys- ja päihdehoitotyön osaaminen, ikääntyneen hoitotyön osaaminen, hoitotyön osaaminen erilaisissa palveluympäristöissä, erityistukea tarvitsevan hoitotyön osaaminen, lääkehoito), näyttöön perustuva toiminta, yrittäjyys ja kehittäminen, laadun varmistus, sosiaali- ja terveydenhuollon, palvelujärjestelmä ja, potilas- ja asiakasturvallisuus.

Turun ammattikorkeakoulun määrittelemät innovaatiokompetenssit integroituvat sairaanhoitajakoulutuksen kompetensseihin. Innovaatiokompetenssit muodostuvat yksilö-, yhteisö- ja verkostotason osaamisista ja ne kattavat seuraavat viisi osaamisen ulottuvuutta: kriittinen ajattelu, aloitekyky, luovuus, tiimityö ja verkostoituminen.

Ammatillisen kasvun prosessi etenee oppimissuunnitelman mukaisesti. Ammatillista kasvua tuetaan koko opintojen ajan vuositeemojen edetessä alkuvaiheen hoitotyön perusteiden osaajasta, hoitamisen eri osa-alueiden osaajan ja hoitamisen erityiskysymyksiin perehtynyt osaaja-vaiheen kautta hoitotyön osaajavaiheeseen. Opiskelun edetessä opiskelija arvioi omaa osaamistaan suhteessa koulutuksen osaamistavoitteisiin.

Pedagogiset toimintatavat

Opiskelu toteutuu Turun ammattikorkeakoulun innovaatiopedagogiikan lähtökohtien mukaan, jonka keskeisinä lähtökohtina ovat monialaisuus, tutkimus- ja kehitystoiminta, joustavat opetussuunnitelmat, yrittäjyys ja palvelutoiminta sekä kansainvälisyys. Innovaatiopedagogiikka perustuu kokeiluun, tiedon ja osaamisen jakamiseen sekä eri näkökulmien yhdistämiseen. Tavoitteena on opiskelijan ammatillisen osaamisen ja innovaatiokompetenssien kehittyminen. Opiskelija nähdään aktiivisena, itsenäisenä ja vastuullisena oppijana. Opettaja luo olosuhteita oppimiselle, tukee, kannustaa ja ohjaa sekä antaa palautetta opiskelijan oppimisesta.

Opiskelu sairaanhoitajakoulutuksessa tapahtuu korkeakoulussa ja terveyden ja sosiaalihuollon yksiköissä. Opintoja suunnitellaan, toteutetaan ja arvioidaan työelämän edustajien, opiskelijoiden ja opettajien yhteisissä tiimeissä, tietoa soveltaen, tekemällä ja kokeilemalla. Työelämälähtöisissä projekteissa on mahdollisuus tehdä monialaista ja – ammatillista yhteistyötä eri toimialoja edustavien yritysten ja muiden ammattilaisten kanssa.

Opiskelijalla on mahdollisuus suorittaa opintoja myös koko vuoden aikana, mutta pääasiallinen opetus sijoittuu syys- ja kevätlukukaudelle. Opiskelija suorittaa opintojensa osana yrittäjyysopintoja, joiden lisäksi hän voi halutessaan laajentaa yrittäjyysosaamistaan valinnoillaan.
Oppimismenetelmiä ovat monimuotoiset aktivoivat lähi-, verkko-, projekti- ja simulaatiomenetelmät sekä harjoittelu. Ammatillista toimintaa opitaan moniammatillisissa ja Turun ammattikorkeakoulun monialaisissa tiimeissä harjoitellen vastuullisesti ja turvallisesti hoitoon liittyviä perus- ja erityistilanteita. Oppimista tuetaan uusilla monipuolisilla digitaalisilla verkko-oppimisympäristöillä ja moderneilla oppimistiloilla ja välineillä IoT-kampus Salossa, ICT-City ja Medisiina D:n simulaatiotilat Turussa sekä muissa Health Campus Turun mahdollistamissa ympäristöissä.
Opintojen ohjauksen ja oppimisen tukemisen yleistavoitteena on, että opiskelija etenee opinnoissaan oppimissuunnitelman mukaan. Hoitotyön asiantuntijuuden oppiminen on prosessi, jonka edistämiseen opiskelija saa tukea eri tavoin toteutettavasta tuutoroinnista. Opiskelijaa ohjataan opiskelun alusta alkaen, ja jokaiselle opiskelijaryhmälle nimetään opettajatuutori, jonka lisäksi tukena ovat myös opettajat, opinto-ohjaaja ja muut opetuksen tukihenkilöt. Tuutorointi voi olla henkilökohtaista tai ryhmäkohtaista ja se liittyy teoriaopintoihin ja harjoitteluun.
Opiskelija laatii ohjattuna henkilökohtaisen oppimissuunnitelman (HOPS), joka ohjaa opintojen ajallista, sisällöllistä ja menetelmällistä etenemistä. Opiskelija voi määrätyin perustein rakentaa osaamisprofiiliaan muissa kotimaisissa tai ulkomaisissa korkeakouluissa tai muissa oppilaitoksissa suorittamillaan osaamistavoitteita vastaavilla suorituksilla. Lisäksi hän voi hakea hyväksilukua muulla tavalla hankitun vastaavan tasoisen osaamisen perusteella. Opiskelijan osaaminen arvioidaan todistusten tai muun näytön perusteella. Opintojen ja osaamisen osoittamisvelvollisuus on opiskelijalla.

Kansainvälisyyden tavoitteena on, että opiskelijan maailmankuva avartuu, hän oppii ymmärtämään eri kulttuureja ja pystyy työskentelemään monikulttuurisissa toimintaympäristöissä. Kansainvälisyystoiminnan muotoja ovat opiskelu vierailla kielillä, kotikansainvälistyminen (esim. vaihto-opiskelijoiden tuutorointi), osallistuminen International semesterin opintoihin, opiskelu ulkomailla, harjoittelu ulkomailla sekä erilaiset seminaarit ja kansainväliset tutkimus- ja kehittämisprojektit. Opiskelu ulkomailla on erikseen sovittavalla tavalla osa Suomessa suoritettavaa tutkintoa eikä se pidennä opiskeluaikaa. Koulutukseen sisältyy 30 op englanninkielisiä opintoja.

Arviointi

Oppimisen arvioinnin kohteena ovat asiantuntijuuden kehittyminen ja sen edellytykset. Arviointi on oppimista ohjaavaa ja kehittävää ja se kohdistuu sekä oppimisprosessiin että oppimistulokseen. Tutkinnon suorittaminen edellyttää yleisten työelämätaitojen ja sairaanhoitajan koulutuksen spesifisten osaamistavoitteiden, ja niistä johdettujen arviointikriteereiden mukaista osaamista. Kunkin opintojakson arviointiperusteet on kuvattu yleisellä tasolla oppimissuunnitelmassa ja tarkemmin opintojakson toteutussuunnitelmassa. Arvioinnissa hyödynnetään erilaisia menetelmiä. Opintojaksojen arvosana ilmoitetaan arvosanalla 0-5 tai sanallisena arviona hyväksytty/ hylätty. Harjoittelun hyväksytty suoritus edellyttää tavoitteiden saavuttamisen lisäksi oppimissuunnitelman opintopisteiden laajuista osallistumista. Tämän lisäksi opiskelija saa suullista tai kirjallista palautetta, jonka avulla hän oppii tuntemaan omia vahvuuksiaan ja kehittämiskohteita. Osaamisen arvioinnissa käytetään valtakunnallisesti kehitettyjä, kaikille sairaanhoitajien koulutuksille sovittuja arviointimenetelmiä ja arviointisisältöjä, mutta myös ammattikorkeakoulukohtaisia menetelmiä. Osaamisen arviointi tapahtuu mahdollisimman lähellä sitä todellista tilannetta, jossa asioita opitaan.

Jatkuva arviointi tukee opiskelijaa tavoitteiden asettamisessa ja saavuttamisessa. Opettajan ja itsearvioinnin ohella arvioijana voivat olla muut opiskelijat vertaisarvijoijina sekä työelämässä toimivat ohjaajat ja muut yhteistyökumppanit. Henkilökohtaisen oppimissuunnitelman (HOPS) toteutumista seurataan ja sitä päivitetään opintojen edetessä opettajatuutorin kanssa käytävissä kehityskeskusteluissa ja innovaatiokompetenssien itsearvioinnin pohjalta. Opiskelijan vastuulla on opintojen eteneminen ja tarvittaessa ohjauksen hakeminen.

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2020-2021 2021-2022 2022-2023 2023-2024 Syksy 2020 Kevät 2021 Syksy 2021 Kevät 2022 Syksy 2022 Kevät 2023 Syksy 2023 1. / 2020 2. / 2020 3. / 2021 4. / 2021 5. / 2021 1. / 2021 2. / 2021 3. / 2022 4. / 2022 5. / 2022 1. / 2022 2. / 2022 3. / 2023 4. / 2023 5. / 2023 1. / 2023 2. / 2023
YDINOSAAMINEN

(Valitaan opintopisteitä: 180)

180
1001006 Suomen kieli ja viestintä 3 3 3 1 1 1
1001004 English Professional Skills, B2 3 3 3 1.5 1.5
TH00BU61 Client-Oriented Social and Health Services 2 2 2 0.7 0.7 0.7
TH00BU62 Nursing Science, Ethics and Evidence Based Approach in the Nursing Profession 5 5 5 1.7 1.7 1.7
PSHTS20A-1001
Korkeakouluopiskelu- ja työelämätaidot

(Valitaan kaikki)

4
1002354 Korkeakouluopiskelu- ja työelämätaidot 1 1 1 1 0.5 0.5
1002355 Korkeakouluopiskelu- ja työelämätaidot 2 1 1 1 0.5 0.5
1002356 Korkeakouluopiskelu- ja työelämätaidot 3 1 1 0.5 0.5 0.3 0.3 0.2 0.2 0.2
1002357 Korkeakouluopiskelu- ja työelämätaidot 4 1 1 0.5 0.5 0.3 0.3 0.2 0.2 0.2
PSHTS20A-1002
Toinen kotimainen kieli, ruotsi, B1

(Valitaan kaikki)

3 3 3 1 1 1
100114 Svenska i arbetslivet, muntlig kommunikation 1 1 1 0.3 0.3 0.3
100115 Svenska i arbetslivet, skriftlig kommunikation 2 2 2 0.7 0.7 0.7
PSHTS20A-1003
Ihmisen elimistön toiminta ja hänen tutkimisensa perusta

(Valitaan kaikki)

11
7031483 Ihmisen elimistön toiminnan perusta 7 7 7 3.5 3.5
7031484 Ihmisen immuniteetin ja ravitsemuksen perusta sekä mikrobiologia 4 4 4 2 2
PSHTS20A-1024
Hoitotyön perusosaaminen

(Valitaan kaikki)

9
7031485 Hoidon tarpeet ja niistä lähtevä voimavaraistava hoitotyö 4 4 4 2 2
7031486 Lääkehoito 5 5 3 2 1.5 1.5 0.7 0.7 0.7
PSHTS20A-1013
Sisä- ja syöpätauteja sairastavan potilaan hoitotyö

(Valitaan kaikki)

10
TH00BU63 Sisätautipotilaan hoitotyö 6 6 6 2 2 2
TH00BU64 Kliininen fysiologia ja laboratoriolääketiede 1 1 1 0.3 0.3 0.3
TH00BU65 Ravitsemushoito 1 1 1 0.3 0.3 0.3
TH00BU66 Cancer Patient's Nursing 2 2 2 0.7 0.7 0.7
PSHTS20A-1014
Kirurgisen ja perioperatiivisen potilaan hoitotyö

(Valitaan kaikki)

10
TH00BU67 Kirurginen hoitotyö 5 5 5 2.5 2.5
TH00BU68 Perioperatiivinen hoitotyö 4 4 4 2 2
TH00BU69 Radiografia, sädehoito ja säteilyturvallisuus 1 1 1 0.5 0.5
PSHTS20A-1015
Lapsen, nuoren ja perheen hoitotyö

(Valitaan kaikki)

8
TH00BU70 Lasten ja nuorten hoitotyö 5 5 5 1.7 1.7 1.7
TH00BU71 Seksuaali- ja lisääntymisterveys 3 3 3 1 1 1
PSHTS20A-1016
Mielenterveys- ja päihdehoitotyö

(Valitaan kaikki)

7
TH00BU72 Mielenterveys- ja päihdehoitotyö 7 7 7 3.5 3.5
PSHTS20A-1017
Ikääntyneen ja erityistukea tarvitsevan hoitotyö

(Valitaan kaikki)

6
TH00BU73 Gerontologinen hoitotyö 3 3 3 1 1 1
TH00BU74 Vammaisten hoitotyö ja monikulttuurisuus 1 1 1 0.3 0.3 0.3
TH00BU75 Palliatiivinen hoitotyö 2 2 2 0.7 0.7 0.7
PSHTS20A-1018
Hoitotyö erilaisissa palveluympäristöissä ja poikkeusoloissa

(Valitaan kaikki)

6
TH00BU76 Hoitotyö vastaanotto- ja kotiin vietävissä palveluissa 3 3 3 1.5 1.5
TH00BU77 Rokotusosaaminen 2 2 2 1 1
TH00BU78 Poikkeusolojen hoitotyö 1 1 1 0.5 0.5
PSHTS20A-1019
Johtaminen, laadunvarmistus ja työntekijyysosaaminen sosiaali- ja terveyslalalla

(Valitaan opintopisteitä: 3)

3 3 3 1 1 1
TH00BU79 Johtaminen, laadunvarmistus ja työntekijyysosaaminen sosiaali- ja terveyslalalla 3 3 3 1.5 1.5
PSHTS20A-1026
AMMATTITAITOA EDISTÄVÄ HARJOITTELU

(Valitaan kaikki)

90
PSHTS20A-1025
Prekliininen harjoittelu

(Valitaan kaikki)

9
7031506 Potilaan tutkimisen prekliininen harjoittelu 2 2 2 1 1
7031507 Hoitotyön perusteiden prekliininen harjoittelu 4 4 4 2 2
7031508 Lääkehoidon prekliininen harjoittelu 2 2 2 1 1
7031509 Nestehoidon prekliininen harjoittelu 1 1 1 0.3 0.3 0.3
PSHTS20A-1022
Kliininen harjoittelu

(Valitaan kaikki)

66
7031517 Hoitotyön perusteet 5 5 5 1.7 1.7 1.7
TH00BU80 Sisätauti-kirurgisenpotilaan hoitotyö 1 7 7 7 3.5 3.5
TH00BU81 Sisätauti-kirurgisenpotilaan hoitotyö 2 8 8 8 2.7 2.7 2.7
TH00BU82 Mielenterveys- ja päihdepotilaan hoitotyö 7 7 7 3.5 3.5
TH00BU83 Hoitotyö perusterveydenhuollossa 8 8 8 2.7 2.7 2.7
TH00BU84 Hoitotyön kehittäminen, johtaminen ja yrittäjyys 7 7 7 2.3 2.3 2.3
TH00BU85 Hoitotyön erityisosaaminen 1 7 7 7 3.5 3.5
TH00BX62 Hoitotyön erityisosaaminen 2A 5 5 5 2.5 2.5
TH00BX63 Hoitotyön erityisosaaminen 2B 4 4 4 2 2
TH00BU87 Hoitotyön erityisosaaminen 3 8 8 8 2.7 2.7 2.7
Opinnäytetyö

(Valitaan kaikki)

15
TH00BU88 Kehittämis-, tutkimus- ja innovaatio-osaaminen 3 3 3 1 1 1
TH00BU89 Opinnäytetyön suunnittelu 4 4 4 1.3 1.3 1.3
TH00BU90 Opinnäytetyön raportointi ja kypsyysnäyte 8 8 8 4 4
LAAJENTAVA OSAAMINEN

(Valitaan opintopisteitä: 30)

30
PSHTS20A-1023
Vaihtoehtoiset suuntaavat opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 15)

15
TH00BU92 Akuutti-, teho-, ja päivystyshoitotyö 5 5 5 2.5 2.5
TH00BU91 Gerontologisen hoitotyön syventävät opinnot 5 5 5 2.5 2.5
TH00BU93 Ihmislähtöinen palliatiivinen hoito 5 5 5 2.5 2.5
TH00BU94 Iho-, silmä- ja korvasairauksia sairastavan potilaan hoitotyö 5 5 5 2.5 2.5
TH00BU95 Lasten, nuorten ja perheen hoitotyön syventävät opinnot 5 5 5 2.5 2.5
TH00BU96 Mielenterveys- ja psykiatrisen hoitotyön erityiskysymykset opinnot 5 5 5 2.5 2.5
TH00BU97 Palliatiivisessa hoidossa olevan potilaan oire- ja kivunhoito 5 5 5 2.5 2.5
TH00BU98 Perioperatiivisen hoitotyön syventävät opinnot 5 5 5 2.5 2.5
TH00BU99 Potilaan ja läheisten kokonaisvaltainen tuki ja vuorovaikutus palliatiivisessa hoidossa 5 5 5 2.5 2.5
TH00BV01 Sisätauti-kirurgisen potilaan hoitotyön syventävät opinnot 5 5 5 2.5 2.5
TH00BV02 Terveyden edistämisen syventävät opinnot 5 5 5 2.5 2.5
TH00BV63 Seksuaalisuus ihmisen elämänkaaressa 5 5 5 2.5 2.5
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT

(Valitaan opintopisteitä: 15)

15 10 5 5 2.5 2.5 1.7 1.7 1.7
Yhteensä 210 54 63 103 20 28 26 27.5 35.5 80.5 22.5 20 14 14 8.7 8.7 8.7 13.8 13.8 12 12 12 40.3 40.3 7.5 7.5 7.5 10 10

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

Asetuksen mukainen jäsentely AMK

Valtioneuvoston asetus ammattikorkeakouluista 1129/2014 2 § Opintojen rakenne Ammattikorkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin kuuluu: 1) perus- ja ammattiopintoja; 2) vapaasti valittavia opintoja; 3) ammattitaitoa edistävää harjoittelua; 4) opinnäytetyö.

Ammattiopinnot
Ihmisen elimistön toiminnan perusta
Ihmisen immuniteetin ja ravitsemuksen perusta sekä mikrobiologia
Hoidon tarpeet ja niistä lähtevä voimavaraistava hoitotyö
Lääkehoito
Sisätautipotilaan hoitotyö
Kliininen fysiologia ja laboratoriolääketiede
Ravitsemushoito
Cancer Patient's Nursing
Kirurginen hoitotyö
Perioperatiivinen hoitotyö
Radiografia, sädehoito ja säteilyturvallisuus
Lasten ja nuorten hoitotyö
Seksuaali- ja lisääntymisterveys
Mielenterveys- ja päihdehoitotyö
Gerontologinen hoitotyö
Vammaisten hoitotyö ja monikulttuurisuus
Palliatiivinen hoitotyö
Hoitotyö vastaanotto- ja kotiin vietävissä palveluissa
Rokotusosaaminen
Poikkeusolojen hoitotyö
Johtaminen, laadunvarmistus ja työntekijyysosaaminen sosiaali- ja terveyslalalla
Akuutti-, teho-, ja päivystyshoitotyö
Gerontologisen hoitotyön syventävät opinnot
Ihmislähtöinen palliatiivinen hoito
Iho-, silmä- ja korvasairauksia sairastavan potilaan hoitotyö
Lasten, nuorten ja perheen hoitotyön syventävät opinnot
Mielenterveys- ja psykiatrisen hoitotyön erityiskysymykset opinnot
Palliatiivisessa hoidossa olevan potilaan oire- ja kivunhoito
Perioperatiivisen hoitotyön syventävät opinnot
Potilaan ja läheisten kokonaisvaltainen tuki ja vuorovaikutus palliatiivisessa hoidossa
Sisätauti-kirurgisen potilaan hoitotyön syventävät opinnot
Terveyden edistämisen syventävät opinnot
Harjoittelu
Potilaan tutkimisen prekliininen harjoittelu
Hoitotyön perusteiden prekliininen harjoittelu
Lääkehoidon prekliininen harjoittelu
Nestehoidon prekliininen harjoittelu
Hoitotyön perusteet
Sisätauti-kirurgisenpotilaan hoitotyö 1
Sisätauti-kirurgisenpotilaan hoitotyö 2
Mielenterveys- ja päihdepotilaan hoitotyö
Hoitotyö perusterveydenhuollossa
Hoitotyön kehittäminen, johtaminen ja yrittäjyys
Hoitotyön erityisosaaminen 1
Hoitotyön erityisosaaminen 3
Opinnäytetyö
Kehittämis-, tutkimus- ja innovaatio-osaaminen
Opinnäytetyön suunnittelu
Opinnäytetyön raportointi ja kypsyysnäyte
Perusopinnot
Suomen kieli ja viestintä
English Professional Skills, B2
Client-Oriented Social and Health Services
Nursing Science, Ethics and Evidence Based Approach in the Nursing Profession
Korkeakouluopiskelu- ja työelämätaidot 1
Korkeakouluopiskelu- ja työelämätaidot 2
Korkeakouluopiskelu- ja työelämätaidot 3
Korkeakouluopiskelu- ja työelämätaidot 4
Svenska i arbetslivet, muntlig kommunikation
Svenska i arbetslivet, skriftlig kommunikation
Vapaasti valittavat

Ei liitettyjä opintojaksoja

Luokittelemattomat
Hoitotyön erityisosaaminen 2A
Hoitotyön erityisosaaminen 2B
Seksuaalisuus ihmisen elämänkaaressa

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
YDINOSAAMINEN

(Valitaan opintopisteitä: 180)

180
1001006 Suomen kieli ja viestintä 3
1001004 English Professional Skills, B2 3
TH00BU61 Client-Oriented Social and Health Services 2
TH00BU62 Nursing Science, Ethics and Evidence Based Approach in the Nursing Profession 5
PSHTS20A-1001
Korkeakouluopiskelu- ja työelämätaidot

(Valitaan kaikki)

4
1002354 Korkeakouluopiskelu- ja työelämätaidot 1 1
1002355 Korkeakouluopiskelu- ja työelämätaidot 2 1
1002356 Korkeakouluopiskelu- ja työelämätaidot 3 1
1002357 Korkeakouluopiskelu- ja työelämätaidot 4 1
PSHTS20A-1002
Toinen kotimainen kieli, ruotsi, B1

(Valitaan kaikki)

3
100114 Svenska i arbetslivet, muntlig kommunikation 1
100115 Svenska i arbetslivet, skriftlig kommunikation 2
PSHTS20A-1003
Ihmisen elimistön toiminta ja hänen tutkimisensa perusta

(Valitaan kaikki)

11
7031483 Ihmisen elimistön toiminnan perusta 7
7031484 Ihmisen immuniteetin ja ravitsemuksen perusta sekä mikrobiologia 4
PSHTS20A-1024
Hoitotyön perusosaaminen

(Valitaan kaikki)

9
7031485 Hoidon tarpeet ja niistä lähtevä voimavaraistava hoitotyö 4
7031486 Lääkehoito 5
PSHTS20A-1013
Sisä- ja syöpätauteja sairastavan potilaan hoitotyö

(Valitaan kaikki)

10
TH00BU63 Sisätautipotilaan hoitotyö 6
TH00BU64 Kliininen fysiologia ja laboratoriolääketiede 1
TH00BU65 Ravitsemushoito 1
TH00BU66 Cancer Patient's Nursing 2
PSHTS20A-1014
Kirurgisen ja perioperatiivisen potilaan hoitotyö

(Valitaan kaikki)

10
TH00BU67 Kirurginen hoitotyö 5
TH00BU68 Perioperatiivinen hoitotyö 4
TH00BU69 Radiografia, sädehoito ja säteilyturvallisuus 1
PSHTS20A-1015
Lapsen, nuoren ja perheen hoitotyö

(Valitaan kaikki)

8
TH00BU70 Lasten ja nuorten hoitotyö 5
TH00BU71 Seksuaali- ja lisääntymisterveys 3
PSHTS20A-1016
Mielenterveys- ja päihdehoitotyö

(Valitaan kaikki)

7
TH00BU72 Mielenterveys- ja päihdehoitotyö 7
PSHTS20A-1017
Ikääntyneen ja erityistukea tarvitsevan hoitotyö

(Valitaan kaikki)

6
TH00BU73 Gerontologinen hoitotyö 3
TH00BU74 Vammaisten hoitotyö ja monikulttuurisuus 1
TH00BU75 Palliatiivinen hoitotyö 2
PSHTS20A-1018
Hoitotyö erilaisissa palveluympäristöissä ja poikkeusoloissa

(Valitaan kaikki)

6
TH00BU76 Hoitotyö vastaanotto- ja kotiin vietävissä palveluissa 3
TH00BU77 Rokotusosaaminen 2
TH00BU78 Poikkeusolojen hoitotyö 1
PSHTS20A-1019
Johtaminen, laadunvarmistus ja työntekijyysosaaminen sosiaali- ja terveyslalalla

(Valitaan opintopisteitä: 3)

3
TH00BU79 Johtaminen, laadunvarmistus ja työntekijyysosaaminen sosiaali- ja terveyslalalla 3
PSHTS20A-1026
AMMATTITAITOA EDISTÄVÄ HARJOITTELU

(Valitaan kaikki)

90
PSHTS20A-1025
Prekliininen harjoittelu

(Valitaan kaikki)

9
7031506 Potilaan tutkimisen prekliininen harjoittelu 2
7031507 Hoitotyön perusteiden prekliininen harjoittelu 4
7031508 Lääkehoidon prekliininen harjoittelu 2
7031509 Nestehoidon prekliininen harjoittelu 1
PSHTS20A-1022
Kliininen harjoittelu

(Valitaan kaikki)

66
7031517 Hoitotyön perusteet 5
TH00BU80 Sisätauti-kirurgisenpotilaan hoitotyö 1 7
TH00BU81 Sisätauti-kirurgisenpotilaan hoitotyö 2 8
TH00BU82 Mielenterveys- ja päihdepotilaan hoitotyö 7
TH00BU83 Hoitotyö perusterveydenhuollossa 8
TH00BU84 Hoitotyön kehittäminen, johtaminen ja yrittäjyys 7
TH00BU85 Hoitotyön erityisosaaminen 1 7
TH00BX62 Hoitotyön erityisosaaminen 2A 5
TH00BX63 Hoitotyön erityisosaaminen 2B 4
TH00BU87 Hoitotyön erityisosaaminen 3 8
Opinnäytetyö

(Valitaan kaikki)

15
TH00BU88 Kehittämis-, tutkimus- ja innovaatio-osaaminen 3
TH00BU89 Opinnäytetyön suunnittelu 4
TH00BU90 Opinnäytetyön raportointi ja kypsyysnäyte 8
LAAJENTAVA OSAAMINEN

(Valitaan opintopisteitä: 30)

30
PSHTS20A-1023
Vaihtoehtoiset suuntaavat opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 15)

15
TH00BU92 Akuutti-, teho-, ja päivystyshoitotyö 5
TH00BU91 Gerontologisen hoitotyön syventävät opinnot 5
TH00BU93 Ihmislähtöinen palliatiivinen hoito 5
TH00BU94 Iho-, silmä- ja korvasairauksia sairastavan potilaan hoitotyö 5
TH00BU95 Lasten, nuorten ja perheen hoitotyön syventävät opinnot 5
TH00BU96 Mielenterveys- ja psykiatrisen hoitotyön erityiskysymykset opinnot 5
TH00BU97 Palliatiivisessa hoidossa olevan potilaan oire- ja kivunhoito 5
TH00BU98 Perioperatiivisen hoitotyön syventävät opinnot 5
TH00BU99 Potilaan ja läheisten kokonaisvaltainen tuki ja vuorovaikutus palliatiivisessa hoidossa 5
TH00BV01 Sisätauti-kirurgisen potilaan hoitotyön syventävät opinnot 5
TH00BV02 Terveyden edistämisen syventävät opinnot 5
TH00BV63 Seksuaalisuus ihmisen elämänkaaressa 5
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT

(Valitaan opintopisteitä: 15)

15