Siirry suoraan sisältöön

Ajoneuvo- ja kuljetustekniikka: PAUTOS21

Tunnus: PAUTOS21

Tutkinto:
Tekniikan ammattikorkeakoulututkinto

Tutkintonimike:
Insinööri (AMK)

Laajuus:
240 op

Kesto:
4 vuotta (240 op)

Aloituslukukausi:
Syksy 2021

Opetuskieli:
suomi

Koulutuksen kuvaus

AJONEUVO- JA KULJETUSTEKNIIKAN KOULUTUS, 2021

Koulutuksen kuvaus

Koulutuksen tavoitteena on valmentaa opiskelijat ajoneuvojen tekniikkaan sekä kuljetuksiin niin, että he työllistyvät auto-, moottori- tai konealalle suunnittelun, valmistuksen, operoinnin, huollon tai kaupan tehtäviin. Opintomahdollisuudet kattavat myös ajoneuvokatsastuksen sekä kuljetustekniset suunnittelu-, operointi- ja markkinointitehtävät. Ajoneuvo- ja kuljetusalan merkitys yhteiskunnan toimivuudelle on suuri ja työllistymisnäkymät ovat hyvät.

Insinööri tarvitsee työtehtävissään teknisen osaamisen lisäksi kielitaitoa, asiakas- ja talousosaamista, sosiaalisia taitoja sekä johtamisvalmiuksia. Nämä kuuluvat olennaisena osana kaikkien opintojen laaja-alaisiin osaamistavoitteisiin.

Opinnot koostuvat ydinosaamisesta, laajentavasta osaamisesta, vapaasti valittavista opinnoista, harjoittelusta sekä opinnäytetyöstä. Opinnot on jaksoteltu 15 opintopisteen kokonaisuuksiin. Opinnäytetyössä opiskelija soveltaa tietojaan ja taitojaan alaansa liittyvässä työelämästä saatavassa toimeksiannossa, joka voi liittyä esim. autoliikkeen merkkihuollon toiminnan kehittämiseen tai kuljetusyrityksen ajoreitityksen optimointiin.

Koulutuksessa noudatetaan ns. innovaatiopedagogiikka, jonka tavoitteena on luoda opiskelijoille valmiudet toimia uutta luovasti, aloitteellisesti ja innovatiivisesti jo opiskelun aikana sekä myöhemmin työelämässä.

Innovaatiopedagogiikan periaatteet sisältävät lähiopetusta, opetuskeskustelua, ryhmä- ja seminaaritöitä, osallistavia menetelmiä, tutkimus- ja kehitystyötä, työpaikkavierailuja sekä omaehtoista opiskelua. Korkeakouluopiskelu edellyttää opiskelijalta oma-aloitteisuutta ja aktiivisuutta opintojen suunnittelussa ja toteuttamisessa. Opintojen suunnittelussa käytetään työkaluna henkilökohtaista opiskelusuunnitelmaa (HOPS), johon kirjataan opiskelijan oppimistavoitteet.

Insinöörin työtehtävät ovat kasvavasti projektiluonteisia. Opiskelussa tämä näkyy korkeakoulun tutkimus-, kehitys ja innovaatiotoimintaan (TKI) liittyvinä hankkeina, joilla kehitetään opiskelijoiden valmiuksia projektitoimintaan. Projekteissa ratkaistaan todellisesta työelämästä esiin nousevia ongelmia ja lisätään opiskelijoiden sekä ohjaavien opettajien ajantasaista osaamista. Esimerkkejä projekteista ovat dieselpäästömittauksen kehittäminen sekä sähköbussien elinkaaritarkastelut, rengas- ja tuulilasitutkimukset, uusien tuotteiden lanseeraukset sekä korjaamoiden ja katsastustoiminnan laadunvalvonta.

Koulutuksessa painotetaan myös kansainvälistymistä, ja kansainvälisen kokemuksen hankkimista suositellaan. Vaihtoehdot ovat joko opiskelijavaihto tai kesätyöskentely ulkomailla. Vaihto-opiskelu tai työskentely ulkomailla ei pidennä opiskeluaikaa.

Turun AMK:n ajoneuvo- ja kuljetustekniikan erityispiirteinä ovat katsastuskoulutus sekä suuntautuminen myös raskaiden ajoneuvojen tekniikkaan. Koulutuksen ja tutkimuksen painopistealueita ovat myös ajoneuvoliikenteen ympäristövaikutukset yleisesti sekä erityisesti energiankulutuksen minimointi, joka heijastuu suoraan kasvihuonepäästöihin.

Opiskelija voi valinnoillaan suuntautua seuraaviin opintopolkuihin:
1. Ajoneuvosuunnittelu
2. Jälkimarkkinointi
3. Katsastus
4. Kuljetukset

Opiskelijan tulevia tehtävänimikkeitä ovat esim. suunnitteluinsinööri, huoltoneuvoja, työnjohtaja, jälkimarkkinointipäällikkö, katsastusinsinööri, logistiikkainsinööri ja ajojärjestelijä.
AMK-insinöörin jatko-opintomahdollisuudet ovat moninaiset. Ne sisältävät esim. ylemmät AMK-insinöörikoulutukset kolmen vuoden työkokemuksen jälkeen sekä tiedekorkeakoulujen joustavat diplomi-insinöörikoulutukset heti AMK-tutkinnon suorittamisen jälkeen. Myös jatkokouluttautuminen ulkomailla on mahdollista.

Osaamistavoitteet

Osaamistavoitteet

Koulutusalakohtainen yleinen osaaminen:

Koulutuksella on matemaattisluonnontieteellinen perusta. Opiskelija osaa soveltaa matematiikkaa, osaa hyödyntää fysiikan lainalaisuuksia ja osaa mitata luotettavasti teknisiä suureita. Hän tuntee valmistustekniikkaa, yleisimmät materiaalit ja kemikaalit sekä niiden ominaisuudet. Hän hallitsee myös tuotekehityksen, lujuuskysymysten ja niin valitessaan myös koneensuunnittelun periaatteet. Hän osaa käyttää tietoteknisiä välineitä sekä toimia ja viestiä työyhteisöissä.

Opiskelija osaa toimia esimiehenä sekä yrittäjänä ja ymmärtää asiakaspalvelun merkityksen. Hän tuntee liiketoiminnan edellytykset sekä osaa kehittää auto- ja kuljetusliikkeiden businessideoita. Hän osaa toimia työsuojelumääräysten mukaisesti sekä tuntee työnantajan, työntekijän sekä kuluttajan oikeudet ja velvollisuudet.

Ajoneuvosuunnittelun osaaminen:

Opiskelija osaa analysoida ajoneuvojen rakenteiden ja järjestelmien toimintaa sekä osaa suunnitella komponentteja ja osakokonaisuuksia tarkoituksenmukaisesti. Hän tuntee kokonaistaloudellisesti ja ympäristöllisesti optimoidut ratkaisut. Hän hallitsee ajoneuvon dynaamisen käyttäytymisen lainalaisuudet ja sen rajat eri ajotilanteissa. Hän tuntee elektroniikan, diagnostiikan ja tietoliikenteen sovellutukset autoissa. Hän hallitsee pääkohdat ajoneuvoihin ja kuljetuksiin liittyvästä lainsäädännöstä.

Jälkimarkkinoinnin osaaminen:

Opiskelija osaa toimia korjaamoympäristössä sekä asiakkaita palvelevan huoltoneuvojan että asentajien kanssa toimivan työnjohtajan tehtävissä. Hän myös hallitsee korjaamon liiketoiminnan kehittämisen, korjaamon taloussuunnittelun sekä sen johtamisen. Yritysyhteistyö sekä yhteistyö muiden alan kouluttajien kanssa mahdollistavat ajantasaisen, käytännönläheisen sekä todenmukaisen oppimisympäristön.

Katsastusosaaminen:

Opiskelija osaa ajoneuvokatsastukseen liittyvät säännökset, tuntee katsastusjärjestelmät sekä katsastajan työhön liittyvät oikeudet ja velvollisuudet. Hän hallitsee ajoneuvojen käyttöön, katsastukseen sekä ajoneuvotekniikkaan liittyvän säädöshierarkian rakenteen. Hän osaa etsiä tietoa sekä soveltaa säädöskokoelman sisältöä käytännön tilanteisiin. Opiskelija tuntee kevyen ajoneuvokaluston katsastusohjeet, katsastusmenetelmät, laitteiden käytön sekä katsastuksen arvosteluperusteet.
Niille opiskelijoille, joilla on 6 kk:n korjaamokokemus tai autoalan perustutkinto (esim. ajoneuvoasentaja), katsastusopintojen suorittaminen mahdollistaa osallistumisen viranomaiskokeeseen. Kokeen hyväksytty suorittaminen oikeuttaa määräaikaiskatsastajana toimimiseen.

Kuljetusosaaminen:

Opiskelija tuntee lähi- ja kaukokuljetusten eri muodot sekä osaa suunnitella kuljetuksia ja jakelua. Hän osaa valita kuljetuskalustoa sekä suunnitella sen operointia. Hän tuntee kuljetusteknologiat ja pystyy kehittämään niitä sekä osaa kehittää yrityksen logistisia prosesseja. Hän tuntee sisäisten kuljetusten järjestelyt, käytettävät kuljetusvälineet sekä kustannusten muodostumisen. Hän osaa suunnitella ulkoista logistiikkaa sekä toimitusketjun hallintaa. Hän hallitsee tilaus-toimitusprosessin sekä osaa käyttää logistiikan informaatiojärjestelmiä, tuntee kuljetusmarkkinat sekä alan toimintatavat.

Innovaatiokompetenssit:

Turun AMK:ssa noudatettavan innovaatiopedagogiikan tavoitteena on tuottaa alakohtaisten kompetenssien lisäksi innovaatiokompetensseja. Kehittyneiden innovaatiokompetenssien avulla valmistuvat opiskelijat kykenevät osallistumaan työelämän kehitysprosesseihin innovaatioita tuottavalla tavalla.

Turun ammattikorkeakoulun innovaatiokompetenssit kattavat seuraavat viisi osaamisen ulottuvuutta: kriittinen ajattelu, aloitekyky, luovuus, tiimityö ja verkostoituminen. Ne muodostuvat yksilö-, yhteisö- ja verkostotason osaamisista.

Yksilöosaaminen on sitä, että opiskelijalla on monipuoliset opintoalansa perustiedot ja -taidot, joiden pohjalle hän voi rakentaa kehittymisensä spesialistiksi omassa työtehtävässään. Tämän kehittymiseen motivoidaan esim. palkitsemalla kotitehtävien tekemisestä. Yhteisöosaaja osaa toimia rakentavasti ja ideoivasti yhdessä työyhteisön muiden jäsenten kanssa. Valmiudet tähän kehittyvät opintojen aikana tehtävien ryhmätöiden muodossa. Verkosto-osaamisella tarkoitetaan taitoja toimia useiden organisaatioiden yhteisessä verkostossa. Tähän valmentaudutaan työelämäyhteyksien ja projektien kautta.

Pedagogiset toimintatavat

Pedagogiset toimintatavat

Toimimme innovaatiopedagogiikan periaatteiden mukaisesti. Innovaatiopedagogiikan mukainen oppiminen on prosessi, jonka avulla ihminen valikoi, tulkitsee ja työstää aistiensa avulla vastaanottamaansa tietoa. Oppijalla on aktiivinen rooli oppimisprosessissa, hän esimerkiksi saa tehtävän hakea ja jalostaa tietoa sekä jakaa sitä opiskelutovereilleen (opi opettamalla -periaate). Oppiminen ei ole passiivista tiedon vastaanottamista vaan se on opiskelijan omaa aktiivista tiedon rakentamista ja liittämistä aikaisemmin opittuun.

Oppimisessa korostetaan vuorovaikutusta ja sosiaalisia suhteita, ja oppiminen rakennetaan yhdessä muiden oppijoiden kanssa. Tämä tarkoittaa, että opettajan lisäksi myös opiskelijat jakavat toisilleen sekä opettajalle hankkimaansa tietoa ja osaamista. Oppimisen elementtejä ovat myös itseohjautuvuus, yhteistyö ja ammatillinen kasvu. Opettajan rooli on tarjota oppimiseen näkökulmia, tukea sekä toimia tutorina.

Opetusmenetelmiin kuuluvat aktivoivat oppimis- ja opetusmenetelmät, monialaisuus, tutkimus- ja kehitystoiminnan integroituminen opintoihin, työelämälähtöisyys, oppimissuunnitelmien joustavuus, yrittäjyys ja kansainvälisyys. Monialaisuus toteutuu esim. yhteisprojekteissa muiden kuin insinööriopiskelijoiden kanssa. Työelämälähtöisyydestä hyvä esimerkki on opiskelijoiden harjoittelujakso talvisin Ivalossa toimivassa kansainvälisessä huipputason ajoneuvo- ja rengastestausyrityksessä.

Toimintaperiaatteisiin kuuluu myös opintojen joustavuus. Perusopintojen suorittamisen jälkeisissä ammattiainevalinnoissa opiskelijalla on laajat mahdollisuudet suunnata opintonsa omien tavoitteidensa mukaisiksi. Opiskelija voi valita opintoja myös muista koulutuksista. Esim. yrittäjiksi ryhtymistä suunnittelevat opiskelijat voivat valita tutkintoonsa talouspainotteisia opintoja. Myös kesäaikaan voi opiskella esim. verkkokurssien muodossa.

Kansainvälisyyteen kannustetaan vaihto-opiskelujaksojen sekä ulkomaisen harjoittelun muodossa. Näiden hyödyntämiseen tarjotaan opiskelijoille valmiit puitteet. Myös "kotikansainvälistyminen" eli toiminta ulkomailta tulleiden vaihto-opiskelijoiden kanssa sekä englanninkieliseen opetukseen osallistuminen tukevat kansainvälistymistavoitteita.

Olennainen osa pedagogisia toimintatapoja on välitön vuorovaikutus opiskelijoiden ja opetta-jien välillä. Keräämme opiskelijoilta palautetta sekä keskustellen että tietojärjestelmän anonyymin palautekanavan kautta. Noudatamme jatkuvan palautteen periaatetta sekä opettajalta opiskelijalle että opiskelijalta opettajalle. Lisäksi määrävälein järjestetään palautekeskustelutilaisuuksia, joiden tarkoituksena on luoda oppimista edistävää ilmapiiriä.

Arviointi

Arviointi

Osaamisperusteisessa oppimissuunnitelmassa arvioinnin kohteena on osaaminen ja sen kehittyminen. Käytössä on erilaisia arviointimenetelmiä ja -kriteereitä. Arviointi on realistista ja yhdenmukaista opintojakson tavoitteiden kanssa.

Osa opintojaksoista arvioidaan kirjallisilla tenteillä, jotka arvioidaan asteikolla 0-5. Hyväksytty suoritus edellyttää vähintään ykkösen saavuttamista. Joitakin opintojaksoja arvioidaan asteikolla hyväksytty/hylätty. Kirjallisen arvioinnin lisäksi opetushenkilöstö on perehtynyt arvioimaan opiskelijan edistystä myös suullisesti. Kannustavan palautteen avulla opiskelija saadaan kiinnittämään huomiota oppimisen kannalta oikeisiin asioihin. Koska innovaatiokompetenssien kehittyminen on kaikkien tutkintojen tavoitteena, myös niiden kehittymistä voidaan arvioida käyttämällä Turun AMK:ssa tähän tarkoitukseen kehitettyä arviointityökalua.

Ulkoisen arvioinnin lisäksi myös itse- ja vertaisarviointimenettelyjä käytetään. Opiskelijoita haastetaan arvioimaan omaa kehittymistään esim. vertaamalla osaamista ennen ja jälkeen tietyn opintojakson. Vertaisarviointia käytetään esim. opiskelijaryhmien arvioidessa toinen toistensa seminaariesitelmien sisältöä sekä esiintymistaitoja.

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2021-2022 2022-2023 2023-2024 2024-2025 Syksy 2021 Kevät 2022 Syksy 2022 Kevät 2023 Syksy 2023 Kevät 2024 Syksy 2024 Kevät 2025 1. / 2021 2. / 2021 3. / 2022 4. / 2022 5. / 2022 1. / 2022 2. / 2022 3. / 2023 4. / 2023 5. / 2023 1. / 2023 2. / 2023 3. / 2024 4. / 2024 5. / 2024 1. / 2024 2. / 2024 3. / 2025 4. / 2025 5. / 2025
YDINOSAAMINEN

(Valitaan kaikki)

105
PAUTOS21-1001
Johdatus insinööriopintoihin I

(Valitaan kaikki)

15 15 15 7.5 7.5
5011142 Insinöörimatematiikka I 5 5 5 2.5 2.5
5011082 Autotekniikan Perusrakenteet 5 5 5 2.5 2.5
5091085 Tietotekniikka 5 5 5 2.5 2.5
PAUTOS21-1002
Johdatus insinööriopintoihin II

(Valitaan kaikki)

15 10 10 5 5
5000BH71 Projektipaja 5 5 5 2.5 2.5
5011143 Matematiikan harjoitukset I 2 2 2 1 1
5011146 Insinöörifysiikan perusteet 5 5 5 2.5 2.5
1001006 Suomen kieli ja viestintä 3 3 3 1 1 1
PAUTOS21-1003
Insinöörin perustaidot I

(Valitaan kaikki)

15 15 15 5 5 5
5011144 Insinöörimatematiikka II 5 5 5 1.7 1.7 1.7
5011145 Insinöörifysiikka ja fysikaalinen tutkimus 5 5 5 1.7 1.7 1.7
1001004 English Professional Skills, B2 3 3 3 1 1 1
TE00BQ51 Asiakaspalvelu ja asiakkuuksien hoito 2 2 2 0.7 0.7 0.7
PAUTOS21-1004
Insinöörin perustaidot II

(Valitaan kaikki)

15 15 15 5 5 5
5011101 Matematiikan harjoitukset II 2 2 2 0.7 0.7 0.7
5011147 Statiikka 5 5 5 1.7 1.7 1.7
TE00BQ19 Logistiikan ja teollisen hankinnan perusteet 4 4 4 1.3 1.3 1.3
TE00CB18 Kemia 2 2 2 0.7 0.7 0.7
TE00CB19 Työturvallisuus 2 2 2 0.7 0.7 0.7
PAUTOS21-1005
Valmennus ammattiopintoihin I

(Valitaan kaikki)

15 15 15 7.5 7.5
5011150 Fysikaaliset projektityöt 5 5 5 2.5 2.5
TE00BQ13 Autolaboraatiot 3 3 3 1.5 1.5
TE00BQ43 Tekninen piirtäminen 4 4 4 2 2
100115 Svenska i arbetslivet, skriftlig kommunikation 2 2 2 1 1
100114 Svenska i arbetslivet, muntlig kommunikation 1 1 1 0.5 0.5
PAUTOS21-1006
Valmennus ammattiopintoihin II

(Valitaan kaikki)

15 15 15 7.5 7.5
5011152 Dynamiikka 5 5 5 2.5 2.5
TE00BQ18 Yritystoiminnan perusteet 5 5 5 2.5 2.5
TE00BQ45 Sähkötekniikan perusteet 5 5 5 2.5 2.5
PAUTOS21-1007
Soveltavat insinööritaidot I

(Valitaan kaikki)

15 15 15 5 5 5
KH00BL80 Esihenkilö- ja työyhteisötaidot sekä työoikeus 3 3 3 1 1 1
TE00BL82 Materiaali- ja valmistustekniikka 4 4 4 1.3 1.3 1.3
TE00BQ46 Autosähkötekniikka 5 5 5 1.7 1.7 1.7
TE00CK04 Talousosaaminen 3
LAAJENTAVA OSAAMINEN

(Valitaan opintopisteitä: 135)

135
TE00BL66 Innovaatioprojekti 10 10 10 3.3 3.3 3.3
PAUTOS21-1026
Ajoneuvojen voimanlähteet

(Valitaan kaikki)

12 12 12 6 6
TE00BR98 Fuel and Lubrication Technology 5 5 5 2.5 2.5
5011119 Moottoritekniikka ja päästöjen hallinta 5 5 5 2.5 2.5
5011058 Moottorimittaukset 2 2 2 1 1
AJONEUVOTEKNIIKKA

(Valitaan kaikki)

3
TE00BZ75 3D CAD 1 3 3 3 1.5 1.5
PAUTOS21-1008
Soveltavat insinööritaidot II

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 15)

15 15 15 5 5 5
5011104 Lujuusopin perusteet 2 2 2 0.7 0.7 0.7
5011106 Termodynamiikan perusteet 3 3 3 1 1 1
5011118 Auton ajotilan perusteet 5 5 5 1.7 1.7 1.7
TE00BQ38 Auton alustarakenteet 5 5 5 1.7 1.7 1.7
PAUTOS21-1011
Jälkimarkkinointi

(Valitaan kaikki)

13 15 15 7.5 7.5
5011157 Korjaamotekniikka ja -laboraatiot 5 5 5 2.5 2.5
TE00BQ47 Autoelektroniikka 5 5 5 2.5 2.5
TE00CP77 Autokoritekniikka 3 3 3 1.5 1.5
PAUTOS21-1027
Ajoneuvosuunnittelu 1

(Valitaan kaikki)

17 15 15 5 5 5
TE00BQ76 Alustarakenteiden suunnittelu 5 5 5 1.7 1.7 1.7
TE00BZ78 3D CAD 2 2 2 2 0.7 0.7 0.7
TE00CL58 Ajoneuvon energiankulutus 5 5 5 1.7 1.7 1.7
5011120 Voimansiirto ja tehontarve 5 5 5 1.7 1.7 1.7
KULJETUKSET

(Valitaan kaikki)

54
TE00CD44 Raskaiden ajoneuvojen kuormatilat 5 5 5 2.5 2.5
PAUTOS21-1013
Kuljetustoiminta

(Valitaan opintopisteitä: 16)

16 12 12 4 4 4
KH00BT75 Kuljetusten suunnittelu 5 5 5 1.7 1.7 1.7
KH00BS86 Kuljetustalous 3 3 3 1 1 1
KH00BT76 Kuljetusteknologia 3 3 3 1 1 1
KH00BS87 Varastoteknologiat ja materiaalinohjaus 4 4 4 1.3 1.3 1.3
PAUTOS21-1014
Kuljetus ja huolinta

(Valitaan opintopisteitä: 15)

15 15 15 7.5 7.5
5011163 Kuljetusmuodot 5 5 5 2.5 2.5
KH00CI56 Kuljetukset ja kv-kauppa 2 2 2 1 1
TE00BQ67 Green Logistics 5 5 5 2.5 2.5
PAUTOS21-1021
Raskas ajoneuvotekniikka

(Valitaan (kpl): 15)

15 15 15 5 5 5
5011121 Raskaat ajoneuvot 5 5 5 1.7 1.7 1.7
7010281 Hydrauliikka ja pneumatiikka 5 5 5 1.7 1.7 1.7
TE00BP39 Voimansiirto ja tehontarve 3 3 3 1 1 1
TE00CB01 Raskaiden ajoneuvojen laboraatiot 3 3 3 1 1 1
PAUTOS21-1028
KATSASTUS

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 18)

18
TE00BZ76 Katsastuksen yleisjakso 3 3 3 1.5 1.5
TE00BZ77 Katsastuslaboraatiot 2 2 2 1 1
PAUTOS21-1018
Katsastus-moduuli

(Valitaan kaikki)

13 13 13 4.3 4.3 4.3
TE00BP70 Kevyt määräaikaiskatsastus ja laboraatiot 5 5 5 1.7 1.7 1.7
TE00BP73 Katsastusharjoittelu 5 5 5 1.7 1.7 1.7
TE00BP39 Voimansiirto ja tehontarve 3 3 3 1 1 1
PAUTOS21-1022
HARJOITTELU

(Valitaan kaikki)

30
3101194 Perusharjoittelu 10 10 10 3.3 3.3 3.3
5091105 Ammattiharjoittelu 1 10 10 10 3.3 3.3 3.3
5091106 Ammattiharjoittelu 2 10 10 10 3.3 3.3 3.3
PAUTOS21-1023
OPINNÄYTETYÖ

(Valitaan kaikki)

20
3101220 Tutkimusmenetelmät ja tilastollinen osaaminen 5 5 5 1.7 1.7 1.7
5011001 Opinnäytetyö 15 15 15 5 5 5
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT

(Valitaan opintopisteitä: 30)

30
1000414 Projekti 5 5 5 1.7 1.7 1.7
1000322 Saksa 1 5 5 5 2.5 2.5
1000323 Saksa 2 5 5 5 1.7 1.7 1.7
PAUTOS21-1024
Ajoneuvosuunnittelu 2

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 15)

5 - 15 15 15 7.5 7.5
3101223 Tuotekehitys ja suunnittelumenetelmät 5 5 5 2.5 2.5
TE00BQ48 Kilpa-autotekniikka 5 5 5 2.5 2.5
7010317 New Fuels and Drive Systems for Vehicles 5 5 5 2.5 2.5
PAUTOS21-1030
Kuljetusten kustannukset ja vastuut

(Valitaan kaikki)

12 13 13 6.5 6.5
5011075 Ajoneuvon polttoaineenkulutus 5 5 5 2.5 2.5
5011016 Auto- ja kuljetusalan juridiikka 3 3 3 1.5 1.5
KH00BZ42 Logistiikan ohjaus ja informaatio 4 4 4 2 2
PAUTOS21-1019
Työelämämoduuli

(Valitaan kaikki)

15 15 15 7.5 7.5
5011068 Työelämäopinnot I 7 7 7 3.5 3.5
5011069 Työelämäopinnot II 8 8 8 4 4
TE00CM11 Johdatus ajoneuvoteollisuuteen 5 5 5 2.5 2.5
TE00CQ40 Testaustoiminta UTAC Ivalossa 5
TE00CT32 Ajoneuvomaalaus 2
Yhteensä 240 70 97 121 62 27 43 40 57 50 71 42 20 13.5 13.5 14.5 14.5 14.5 20 20 19.1 19.1 19.1 25 25 23.9 23.9 23.9 21 21 6.7 6.7 6.7

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

Asetuksen mukainen jäsentely AMK

Valtioneuvoston asetus ammattikorkeakouluista 1129/2014 2 § Opintojen rakenne Ammattikorkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin kuuluu: 1) perus- ja ammattiopintoja; 2) vapaasti valittavia opintoja; 3) ammattitaitoa edistävää harjoittelua; 4) opinnäytetyö.

Ammattiopinnot
Kuljetusmuodot
Harjoittelu
Perusharjoittelu
Ammattiharjoittelu 1
Ammattiharjoittelu 2
Opinnäytetyö
Tutkimusmenetelmät ja tilastollinen osaaminen
Opinnäytetyö
Perusopinnot
Insinöörimatematiikka I
Autotekniikan Perusrakenteet
Matematiikan harjoitukset I
Insinöörifysiikan perusteet
Insinöörimatematiikka II
Insinöörifysiikka ja fysikaalinen tutkimus
Matematiikan harjoitukset II
Statiikka
Fysikaaliset projektityöt
Dynamiikka
Lujuusopin perusteet
Termodynamiikan perusteet
Auton ajotilan perusteet
Vapaasti valittavat
Hydrauliikka ja pneumatiikka
Luokittelemattomat
Tietotekniikka
Projektipaja
Suomen kieli ja viestintä
English Professional Skills, B2
Asiakaspalvelu ja asiakkuuksien hoito
Logistiikan ja teollisen hankinnan perusteet
Kemia
Työturvallisuus
Autolaboraatiot
Tekninen piirtäminen
Svenska i arbetslivet, skriftlig kommunikation
Svenska i arbetslivet, muntlig kommunikation
Yritystoiminnan perusteet
Sähkötekniikan perusteet
Esihenkilö- ja työyhteisötaidot sekä työoikeus
Materiaali- ja valmistustekniikka
Autosähkötekniikka
Talousosaaminen
Innovaatioprojekti
Fuel and Lubrication Technology
Moottoritekniikka ja päästöjen hallinta
Moottorimittaukset
3D CAD 1
Auton alustarakenteet
Korjaamotekniikka ja -laboraatiot
Autoelektroniikka
Autokoritekniikka
Alustarakenteiden suunnittelu
3D CAD 2
Ajoneuvon energiankulutus
Voimansiirto ja tehontarve
Raskaiden ajoneuvojen kuormatilat
Kuljetusten suunnittelu
Kuljetustalous
Kuljetusteknologia
Varastoteknologiat ja materiaalinohjaus
Kuljetukset ja kv-kauppa
Green Logistics
Raskaat ajoneuvot
Voimansiirto ja tehontarve
Raskaiden ajoneuvojen laboraatiot
Katsastuksen yleisjakso
Katsastuslaboraatiot
Kevyt määräaikaiskatsastus ja laboraatiot
Katsastusharjoittelu
Voimansiirto ja tehontarve
Projekti
Saksa 1
Saksa 2
Tuotekehitys ja suunnittelumenetelmät
Kilpa-autotekniikka
New Fuels and Drive Systems for Vehicles
Ajoneuvon polttoaineenkulutus
Auto- ja kuljetusalan juridiikka
Logistiikan ohjaus ja informaatio
Työelämäopinnot I
Työelämäopinnot II
Johdatus ajoneuvoteollisuuteen
Testaustoiminta UTAC Ivalossa
Ajoneuvomaalaus

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
YDINOSAAMINEN

(Valitaan kaikki)

105
PAUTOS21-1001
Johdatus insinööriopintoihin I

(Valitaan kaikki)

15
5011142 Insinöörimatematiikka I 5
5011082 Autotekniikan Perusrakenteet 5
5091085 Tietotekniikka 5
PAUTOS21-1002
Johdatus insinööriopintoihin II

(Valitaan kaikki)

15
5000BH71 Projektipaja 5
5011143 Matematiikan harjoitukset I 2
5011146 Insinöörifysiikan perusteet 5
1001006 Suomen kieli ja viestintä 3
PAUTOS21-1003
Insinöörin perustaidot I

(Valitaan kaikki)

15
5011144 Insinöörimatematiikka II 5
5011145 Insinöörifysiikka ja fysikaalinen tutkimus 5
1001004 English Professional Skills, B2 3
TE00BQ51 Asiakaspalvelu ja asiakkuuksien hoito 2
PAUTOS21-1004
Insinöörin perustaidot II

(Valitaan kaikki)

15
5011101 Matematiikan harjoitukset II 2
5011147 Statiikka 5
TE00BQ19 Logistiikan ja teollisen hankinnan perusteet 4
TE00CB18 Kemia 2
TE00CB19 Työturvallisuus 2
PAUTOS21-1005
Valmennus ammattiopintoihin I

(Valitaan kaikki)

15
5011150 Fysikaaliset projektityöt 5
TE00BQ13 Autolaboraatiot 3
TE00BQ43 Tekninen piirtäminen 4
100115 Svenska i arbetslivet, skriftlig kommunikation 2
100114 Svenska i arbetslivet, muntlig kommunikation 1
PAUTOS21-1006
Valmennus ammattiopintoihin II

(Valitaan kaikki)

15
5011152 Dynamiikka 5
TE00BQ18 Yritystoiminnan perusteet 5
TE00BQ45 Sähkötekniikan perusteet 5
PAUTOS21-1007
Soveltavat insinööritaidot I

(Valitaan kaikki)

15
KH00BL80 Esihenkilö- ja työyhteisötaidot sekä työoikeus 3
TE00BL82 Materiaali- ja valmistustekniikka 4
TE00BQ46 Autosähkötekniikka 5
TE00CK04 Talousosaaminen 3
LAAJENTAVA OSAAMINEN

(Valitaan opintopisteitä: 135)

135
TE00BL66 Innovaatioprojekti 10
PAUTOS21-1026
Ajoneuvojen voimanlähteet

(Valitaan kaikki)

12
TE00BR98 Fuel and Lubrication Technology 5
5011119 Moottoritekniikka ja päästöjen hallinta 5
5011058 Moottorimittaukset 2
AJONEUVOTEKNIIKKA

(Valitaan kaikki)

3
TE00BZ75 3D CAD 1 3
PAUTOS21-1008
Soveltavat insinööritaidot II

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 15)

15
5011104 Lujuusopin perusteet 2
5011106 Termodynamiikan perusteet 3
5011118 Auton ajotilan perusteet 5
TE00BQ38 Auton alustarakenteet 5
PAUTOS21-1011
Jälkimarkkinointi

(Valitaan kaikki)

13
5011157 Korjaamotekniikka ja -laboraatiot 5
TE00BQ47 Autoelektroniikka 5
TE00CP77 Autokoritekniikka 3
PAUTOS21-1027
Ajoneuvosuunnittelu 1

(Valitaan kaikki)

17
TE00BQ76 Alustarakenteiden suunnittelu 5
TE00BZ78 3D CAD 2 2
TE00CL58 Ajoneuvon energiankulutus 5
5011120 Voimansiirto ja tehontarve 5
KULJETUKSET

(Valitaan kaikki)

54
TE00CD44 Raskaiden ajoneuvojen kuormatilat 5
PAUTOS21-1013
Kuljetustoiminta

(Valitaan opintopisteitä: 16)

16
KH00BT75 Kuljetusten suunnittelu 5
KH00BS86 Kuljetustalous 3
KH00BT76 Kuljetusteknologia 3
KH00BS87 Varastoteknologiat ja materiaalinohjaus 4
PAUTOS21-1014
Kuljetus ja huolinta

(Valitaan opintopisteitä: 15)

15
5011163 Kuljetusmuodot 5
KH00CI56 Kuljetukset ja kv-kauppa 2
TE00BQ67 Green Logistics 5
PAUTOS21-1021
Raskas ajoneuvotekniikka

(Valitaan (kpl): 15)

15
5011121 Raskaat ajoneuvot 5
7010281 Hydrauliikka ja pneumatiikka 5
TE00BP39 Voimansiirto ja tehontarve 3
TE00CB01 Raskaiden ajoneuvojen laboraatiot 3
PAUTOS21-1028
KATSASTUS

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 18)

18
TE00BZ76 Katsastuksen yleisjakso 3
TE00BZ77 Katsastuslaboraatiot 2
PAUTOS21-1018
Katsastus-moduuli

(Valitaan kaikki)

13
TE00BP70 Kevyt määräaikaiskatsastus ja laboraatiot 5
TE00BP73 Katsastusharjoittelu 5
TE00BP39 Voimansiirto ja tehontarve 3
PAUTOS21-1022
HARJOITTELU

(Valitaan kaikki)

30
3101194 Perusharjoittelu 10
5091105 Ammattiharjoittelu 1 10
5091106 Ammattiharjoittelu 2 10
PAUTOS21-1023
OPINNÄYTETYÖ

(Valitaan kaikki)

20
3101220 Tutkimusmenetelmät ja tilastollinen osaaminen 5
5011001 Opinnäytetyö 15
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT

(Valitaan opintopisteitä: 30)

30
1000414 Projekti 5
1000322 Saksa 1 5
1000323 Saksa 2 5
PAUTOS21-1024
Ajoneuvosuunnittelu 2

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 15)

5 - 15
3101223 Tuotekehitys ja suunnittelumenetelmät 5
TE00BQ48 Kilpa-autotekniikka 5
7010317 New Fuels and Drive Systems for Vehicles 5
PAUTOS21-1030
Kuljetusten kustannukset ja vastuut

(Valitaan kaikki)

12
5011075 Ajoneuvon polttoaineenkulutus 5
5011016 Auto- ja kuljetusalan juridiikka 3
KH00BZ42 Logistiikan ohjaus ja informaatio 4
PAUTOS21-1019
Työelämämoduuli

(Valitaan kaikki)

15
5011068 Työelämäopinnot I 7
5011069 Työelämäopinnot II 8
TE00CM11 Johdatus ajoneuvoteollisuuteen 5
TE00CQ40 Testaustoiminta UTAC Ivalossa 5
TE00CT32 Ajoneuvomaalaus 2