Siirry suoraan sisältöön

ValmistusLaajuus (5 op)

Tunnus: 5031380

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija:
- ymmärtää digitaalisen ketjun eri osat suunnittelun ja valmistuksen välillä
- ymmärtää ja osaa hyödyntää käyttäjälähtöisen suunnittelun, ergonomian ja muotoilun mahdollisuuksia asiakasta miellyttävän, tehokkaan, turvallisen, ekologisen ja taloudellisen tuotteen suunnittelussa
- tuntee ainetta lisäävän valmistuksen mahdollisuudet sekä rajoitukset

Sisältö

- tuotannon simulaatiot, CAM, CIM
- työkalut, toleranssit, SPC
- Ihminen teknisen laitteen käyttäjänä, kyvyt ja rajoitteet (fyysinen ja kognitiivinen ergonomia)
- ainetta lisäävä valmistus

Ilmoittautumisaika

09.12.2023 - 08.01.2024

Ajoitus

08.01.2024 - 30.04.2024

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Kone- ja meritekniikka sekä muotoilu

Opetuskielet
  • Suomi
Opettaja
  • Jussi Liikkanen
  • Markku Seppälä
Ryhmät
  • KMMMODDigitaalinenTuoteprosessi
    KMM Digitaalinen tuoteprosessi
  • PKONTK22
    Konetekniikan koulutus
  • PKONTS21
    Konetekniikka S21

Tavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija:
- ymmärtää digitaalisen ketjun eri osat suunnittelun ja valmistuksen välillä
- ymmärtää ja osaa hyödyntää käyttäjälähtöisen suunnittelun, ergonomian ja muotoilun mahdollisuuksia asiakasta miellyttävän, tehokkaan, turvallisen, ekologisen ja taloudellisen tuotteen suunnittelussa
- tuntee ainetta lisäävän valmistuksen mahdollisuudet sekä rajoitukset

Sisältö

- tuotannon simulaatiot, CAM, CIM
- työkalut, toleranssit, SPC
- Ihminen teknisen laitteen käyttäjänä, kyvyt ja rajoitteet (fyysinen ja kognitiivinen ergonomia)
- ainetta lisäävä valmistus

Oppimateriaalit

Harjoitustehtävät ja tuntimateriaali. Optimaan kertyvä materiaali ja internet linkit, ohjelmien käyttöohjeet.

Opetusmenetelmät

Menetelmäluennot, opettajan antamat tehtäväkohtaiset ohjeet, tunneilla tehtävät harjoitustyöt ja itsenäinen työskentely.

Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys

Tekemällä oppiminen, itsenäinen työskentely, itsearviointi

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Sovitaan erikseen tapauskohtaisesti, esim. AHOT menettelyn mukaisesti

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opintojakso koostuu kontaktiopetuksesta, tuntityöskentelystä sekä itsenäisestä työskentelystä. 1op = 27h opiskelijantyötä.
Kontaktiopetusta lähtökohtaisesti 12-13h /opintopiste., itsenäistä työskentelyä 12-16h opintopiste. Työjärjestykseen merkitty aika ja paikka.

Sisällön jaksotus

Seppälä: Ihminen teknisen laitteen käyttäjänä, ergonomia ja käyttöliittymä suunnittelu, käytettävyystutkimus

Viestintäkanava ja lisätietoja

Its / opintojaksokohtainen työtila

Arviointiasteikko

H-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Tuntityöskentely sekä harjoitus- ja projektitehtävät.

Hylätty (0)

Sovittuja tehtäviä ei ole palautettu Its:n opintojaksokohtaisen työtilan palautuslaatikkoon.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Pääosa tehtävistä on palautettu, mutta tehtävät ovat puutteellisia tai toteutettu huolimattomasti.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Kaikki tehtävät suoritettu hyvin ja huolellisesti.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Huolellisesti tehtyjen tehtävien lisäksi osoitettu kiitettävää osaamista ja kiinnostusta aiheeseen, esimerkiksi ylimääräisten tehtävien avulla.

Ilmoittautumisaika

10.12.2022 - 08.01.2023

Ajoitus

09.01.2023 - 28.04.2023

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Kone- ja meritekniikka sekä muotoilu

Toimipiste

Kupittaan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Opettaja
  • Jussi Liikkanen
  • Markku Seppälä
Ryhmät
  • KMMMODDigitaalinenTuoteprosessi
    KMM Digitaalinen tuoteprosessi

Tavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija:
- ymmärtää digitaalisen ketjun eri osat suunnittelun ja valmistuksen välillä
- ymmärtää ja osaa hyödyntää käyttäjälähtöisen suunnittelun, ergonomian ja muotoilun mahdollisuuksia asiakasta miellyttävän, tehokkaan, turvallisen, ekologisen ja taloudellisen tuotteen suunnittelussa
- tuntee ainetta lisäävän valmistuksen mahdollisuudet sekä rajoitukset

Sisältö

- tuotannon simulaatiot, CAM, CIM
- työkalut, toleranssit, SPC
- Ihminen teknisen laitteen käyttäjänä, kyvyt ja rajoitteet (fyysinen ja kognitiivinen ergonomia)
- ainetta lisäävä valmistus

Oppimateriaalit

Harjoitustehtävät ja tuntimateriaali. Optimaan kertyvä materiaali ja internet linkit, ohjelmien käyttöohjeet.

Opetusmenetelmät

Menetelmäluennot, opettajan antamat tehtäväkohtaiset ohjeet, tunneilla tehtävät harjoitustyöt ja itsenäinen työskentely.

Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys

Tekemällä oppiminen, itsenäinen työskentely, itsearviointi

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Sovitaan erikseen tapauskohtaisesti, esim. AHOT menettelyn mukaisesti

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opintojakso koostuu kontaktiopetuksesta, tuntityöskentelystä sekä itsenäisestä työskentelystä. 1op = 27h opiskelijantyötä.
Kontaktiopetusta lähtökohtaisesti 12-13h /opintopiste., itsenäistä työskentelyä 12-16h opintopiste. Työjärjestykseen merkitty aika ja paikka.

Sisällön jaksotus

Seppälä: Ihminen teknisen laitteen käyttäjänä, ergonomia ja käyttöliittymä suunnittelu, käytettävyystutkimus

Viestintäkanava ja lisätietoja

Its / opintojaksokohtainen työtila

Arviointiasteikko

H-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Tuntityöskentely sekä harjoitus- ja projektitehtävät.

Hylätty (0)

Sovittuja tehtäviä ei ole palautettu Its:n opintojaksokohtaisen työtilan palautuslaatikkoon.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Pääosa tehtävistä on palautettu, mutta tehtävät ovat puutteellisia tai toteutettu huolimattomasti.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Kaikki tehtävät suoritettu hyvin ja huolellisesti.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Huolellisesti tehtyjen tehtävien lisäksi osoitettu kiitettävää osaamista ja kiinnostusta aiheeseen, esimerkiksi ylimääräisten tehtävien avulla.

Ilmoittautumisaika

11.12.2021 - 31.01.2022

Ajoitus

10.01.2022 - 29.04.2022

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Kone- ja meritekniikka sekä muotoilu

Toimipiste

Sepänkatu

Opetuskielet
  • Suomi
Opettaja
  • Jussi Liikkanen
  • Markku Seppälä
Ryhmät
  • KMMMODDigitaalinenTuoteprosessi
    KMM Digitaalinen tuoteprosessi

Tavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija:
- ymmärtää digitaalisen ketjun eri osat suunnittelun ja valmistuksen välillä
- ymmärtää ja osaa hyödyntää käyttäjälähtöisen suunnittelun, ergonomian ja muotoilun mahdollisuuksia asiakasta miellyttävän, tehokkaan, turvallisen, ekologisen ja taloudellisen tuotteen suunnittelussa
- tuntee ainetta lisäävän valmistuksen mahdollisuudet sekä rajoitukset

Sisältö

- tuotannon simulaatiot, CAM, CIM
- työkalut, toleranssit, SPC
- Ihminen teknisen laitteen käyttäjänä, kyvyt ja rajoitteet (fyysinen ja kognitiivinen ergonomia)
- ainetta lisäävä valmistus

Oppimateriaalit

Harjoitustehtävät ja tuntimateriaali. Optimaan kertyvä materiaali ja internet linkit, ohjelmien käyttöohjeet.

Opetusmenetelmät

Menetelmäluennot, opettajan antamat tehtäväkohtaiset ohjeet, tunneilla tehtävät harjoitustyöt ja itsenäinen työskentely.

Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys

Tekemällä oppiminen, itsenäinen työskentely, itsearviointi

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Sovitaan erikseen tapauskohtaisesti, esim. AHOT menettelyn mukaisesti

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opintojakso koostuu kontaktiopetuksesta, tuntityöskentelystä sekä itsenäisestä työskentelystä. 1op = 27h opiskelijantyötä.
Kontaktiopetusta lähtökohtaisesti 12-13h /opintopiste., itsenäistä työskentelyä 12-16h opintopiste. Työjärjestykseen merkitty aika ja paikka.

Sisällön jaksotus

Seppälä: Ihminen teknisen laitteen käyttäjänä, ergonomia ja käyttöliittymä suunnittelu, käytettävyystutkimus

Viestintäkanava ja lisätietoja

Optima.turkuamk.fi / opintojaksokohtainen kansio.

Arviointiasteikko

H-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Tuntityöskentely sekä harjoitus- ja projektitehtävät.

Hylätty (0)

Sovittuja tehtäviä ei ole palautettu Optiman kurssikohtaiseen palautuslaatikkoon.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Pääosa tehtävistä on palautettu, mutta tehtävät ovat puutteellisia tai toteutettu huolimattomasti.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Kaikki tehtävät suoritettu hyvin ja huolellisesti.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Huolellisesti tehtyjen tehtävien lisäksi osoitettu kiitettävää osaamista ja kiinnostusta aiheeseen, esimerkiksi ylimääräisten tehtävien avulla.