Skip to main content

Manufacturing (5 cr)

Code: 5031380-3006

General information


Enrollment

09.12.2023 - 08.01.2024

Timing

08.01.2024 - 30.04.2024

Number of ECTS credits allocated

5 op

Mode of delivery

Contact teaching

Teaching languages

  • Finnish

Teachers

  • Jussi Liikkanen
  • Markku Seppälä

Groups

  • KMMMODDigitaalinenTuoteprosessi
  • PKONTK22
  • PKONTS21
  • 08.01.2024 14:00 - 16:00, Valmistus 5031380-3006
  • 11.01.2024 12:00 - 15:00, Valmistus 5031380-3006
  • 15.01.2024 14:00 - 16:00, Valmistus 5031380-3006
  • 18.01.2024 12:00 - 15:00, Valmistus 5031380-3006
  • 22.01.2024 14:00 - 16:00, Valmistus 5031380-3006
  • 25.01.2024 12:30 - 15:00, Valmistus 5031380-3006
  • 29.01.2024 14:00 - 16:00, Valmistus 5031380-3006
  • 01.02.2024 12:00 - 15:00, Valmistus 5031380-3006
  • 05.02.2024 14:00 - 16:00, Valmistus 5031380-3006
  • 08.02.2024 12:00 - 16:00, Valmistus 5031380-3006
  • 15.02.2024 12:00 - 14:00, Valmistus 5031380-3006
  • 26.02.2024 14:00 - 16:00, Valmistus 5031380-3006
  • 29.02.2024 12:30 - 15:00, Valmistus 5031380-3006
  • 07.03.2024 12:30 - 16:45, Valmistus 5031380-3006
  • 14.03.2024 12:30 - 15:00, Valmistus 5031380-3006
  • 21.03.2024 12:30 - 16:45, Valmistus 5031380-3006
  • 28.03.2024 12:30 - 15:00, Valmistus 5031380-3006
  • 04.04.2024 12:30 - 15:00, Valmistus 5031380-3006 LABROJEN VARAKERTA
  • 11.04.2024 12:30 - 16:00, Valmistus 5031380-3006 Sandvik-vierailu
  • 18.04.2024 12:30 - 15:30, Valmistus 5031380-3006 Labrojen loppuesitykset

Objective

Opintojakson suoritettuaan opiskelija:
- ymmärtää digitaalisen ketjun eri osat suunnittelun ja valmistuksen välillä
- ymmärtää ja osaa hyödyntää käyttäjälähtöisen suunnittelun, ergonomian ja muotoilun mahdollisuuksia asiakasta miellyttävän, tehokkaan, turvallisen, ekologisen ja taloudellisen tuotteen suunnittelussa
- tuntee ainetta lisäävän valmistuksen mahdollisuudet sekä rajoitukset

Content

- tuotannon simulaatiot, CAM, CIM
- työkalut, toleranssit, SPC
- Ihminen teknisen laitteen käyttäjänä, kyvyt ja rajoitteet (fyysinen ja kognitiivinen ergonomia)
- ainetta lisäävä valmistus

Evaluation scale

H-5