Siirry suoraan sisältöön

Tietojenkäsittely, S23: Ohjelmistojen kehittäminen ja Tietojärjestelmät

Tunnus: PTIETS23

Tutkinto:
Liiketalouden ammattikorkeakoulututkinto

Tutkintonimike:
Tradenomi (AMK)

Laajuus:
210 op

Kesto:
3.5 vuotta (210 op)

Aloituslukukausi:
Syksy 2023

Opetuskieli:
suomi

Koulutuksen kuvaus

Tietojenkäsittelyn koulutus antaa sinulle vahvan perusosaamisen, jota voit soveltaa monissa työtehtävissä yrityksissä ja julkisella sektorilla. Valmistumisen jälkeen työpaikkasi voi olla esimerkiksi minkä tahansa alan yrityksen tai kunnan tietohallinto-osastolla. Työtehtäviäsi voivat olla esimerkiksi tietojärjestelmien hankinta, kehitys ja ylläpito, tietoturvasta vastaaminen, tai yrityksen verkkosivujen tai sovellusten kehittäminen.

Tietojenkäsittelyn opinnoissa saat IT-tradenomin ammatissa tarvittavan liiketoiminnan, projektihallinnan, tietojärjestelmien, tietojenkäsittelyn, ohjelmoinnin, tietosuojan ja tietoturvan perusosaamisen. Tietojenkäsittelyn koulutuksessa pääset opiskelemaan esimerkiksi tietoturvaan liittyviä taitoja kuten riskinhallintaa, auditointia ja tietoturvatestausta, liiketoiminnan tietojärjestelmien ja sovellusten sekä internet-sivujen suunnitteluun ja laatimiseen liittyviä taitoja kuten ohjelmointia, ohjelmistotuotantoa sekä www-sivujen, sovellusten ja tietokantojen kehittämistä. Lisäksi perehdyt uusien teknologioiden sovelluksiin kuten esineiden internet, massadatan analytiikka ja pilvipalvelut.

Opintojesi aikana saat myös perustiedot kestävästä kehityksestä ja ilmastoasioista sekä perehtyvät aiheeseen tietojenkäsittelyn kannalta.

Opiskelu tietojenkäsittelyn koulutuksessa on käytännönläheistä. Opiskelussa painottuu myös yhteistyö työelämän kanssa, jota teemme muun muassa tietoturvalaboratorioissa sekä yrityksen kaltaisessa oppimisympäristössä theFIRMA. TheFIRMA on Turun ammattikorkeakoulussa toimiva projektioppimisympäristö, jossa opiskelijat voivat suorittaa ammatillisia ja syventäviä opintoja alueen yritysten kanssa tehtävissä yhteistyö- ja asiakasprojekteissa. TheFIRMA:an voi hakeutua opiskelemaan missä vaiheessa opintoja tahansa ja suoritettavien opintojen laajuus voi vaihdella muutamasta opintopisteestä useaan kymmeneen opintopisteeseen.

Tietojenkäsittelyn koulutus toteutetaan samassa rakennuksessa kuin tieto- ja viestintätekniikan insinöörikoulutus. Tämä edesauttaa opiskelijoiden välistä yhteistyötä ja vapaavalintaisten ICT-opintojen opiskelussa.

Osaamistavoitteet

Tietojenkäsittelyn opintoihin kuuluu teoreettisia opintoja, harjoituksia, harjoittelua työelämässä ja opinnäytetyö. Koulutus on jaoteltu perus- ja ammattiopintoihin, vapaasti valittaviin opintoihin ja harjoitteluun.

Ensimmäisenä opiskeluvuonna tietojenkäsittelyn opinnoissa keskityt perusopintojen omaksumiseen. Perusopintojen aikana opit perusteet ohjelmoinnista, tietoverkoista ja tietoturvasta, www-kehityksestä, liiketoiminnasta, joita sovelletaan keväällä opintojaksolla, jossa opiskelijat toimivat projektiryhmän jäseninä. Opintojakson aikana opiskelijat oppivat projektihallintaa, versionhallintaa ja tiimityöskentelyä sekä käyttävät projekteissa tarvittavia IT-ohjelmistoja ja pilvipalveluja.

Lisäksi perusopinnoissa opitaan ensimmäisen vuoden aikana viestintää suomen ja englannin kielillä, sekä saadaan perustaidot tietojenkäsittelyssä tarvittavasta matematiikasta. Perusopintoihin kuuluvaa ruotsia opiskelet toisen vuoden aikana. Ensimmäisen vuoden ammattiopinnoissa keskityt liiketoiminnan perusteisiin, ohjelmointiin, tietosuojaan, palvelimiin ja käyttöjärjestelmiin sekä tietokantoihin.

Ammattiopinnot suuntautuvat 2. opintovuonna osaamispolkuihin. Tietojenkäsittelyn koulutuksessamme on tarjolla neljä osaamispolkua: Ohjelmistojen suunnittelu ja tietojärjestelmät, Ohjelmistotekniikka ja projektinhallinta (Software Engineering and Project Management), Tietoverkot ja kyberturva (Data Networks and Cybersecurity) sekä Datatekniikka ja tekoäly (Data Engineering and Artificial Intelligence). Osaamispolut Ohjelmistotekniikka ja projektinhallinta, Tietoverkot ja kyberturva sekä Datan hallinta ja tekoäly ovat yhteisiä tieto- ja viestintätekniikan insinöörikoulutuksen vastaavien osaamispolkujen kanssa ja niissä opetuskielenä on englanti.

Osaamispolun Ohjelmistojen kehittäminen ja tietojärjestelmät toisen opiskeluvuoden ammattiopinnot liittyvät ohjelmistotuotantoon, selaimen (FrontEnd) ja palvelinpuolen (BackEnd) ohjelmointiin, liiketoiminnan tietojärjestelmiin, niiden kehittämiseen ja hankkimiseen, ohjelmistotuotantoon sekä data-analytiikkaan ja koneoppimiseen. Lisäksi syvennät osaamistasi vapaasti valinnaisilla opinnoilla. Kolmannen vuoden ammattiopinnoissa alkaa syventävä vaihe, jolloin laajennat osaamistasi ohjelmistojen sekä liiketoiminnan kehittämisestä. Vaihtoehtoisesti voit syventää osaamistasi tutkimus ja kehitysprojektissa. Osaamispolusta valmistunut voi esimerkiksi toimia yrityksessä ohjelmistosuunnittelijana, ohjelmoijana, ohjelmistotestaajana, sovellussuunnittelijana, tietohallintopäällikkönä tai tietojärjestelmävastaavana.

Osaamispolun Ohjelmistotekniikka ja projektinhallinta toisen opiskeluvuoden ammattiopinnot liittyvät projektihallintaan, ohjelmistotekniikkaan ja FrontEnd-ohjelmointiin. Lisäksi syvennät osaamistasi vapaasti valinnaisilla opinnoilla. Suoritat ammattiopintoja pääosin The FIRMA-oppimisympäristössä perinteisen opiskelun sijaan. Kolmannen vuoden ammattiopintojen syventävä vaihe sisältää opintoja BackEnd- ja sovellusohjelmoinnista, projektihallinnasta ja teknistä myynnistä. Osaamispolusta valmistunut voi esimerkiksi toimia yrityksessä ohjelmistosuunnittelijana, ohjelmoijana, sovellussuunnittelijana tai projektipäällikkönä.

Osaamispolussa Tietoverkot ja kyberturva toisen opiskeluvuoden ammattiopinnot liittyvät tietoverkkoihin, ja niiden tietoturvaan sekä tietoturvariskien hallintaan. Lisäksi syvennät osaamistasi vapaasti valinnaisilla opinnoilla. Kolmannen vuoden ammattiopinnoissa alkaa syventävä vaihe, jolloin perehdyt erityisesti tietoturvatestaukseen sekä kyberturvaan käytännössä. Osaamispolusta valmistunut voi esimerkiksi toimia yrityksessä tietoturvatestaajana, tietoverkkojen ylläpitäjänä tai tietototurvapäällikkönä.

Osaamispolussa Datatekniikka ja tekoäly toisen opiskeluvuoden ammattiopinnot liittyvät tietomallien suunnitteluun, datan analysointiin ja visualisointiin, koneoppimiseen sekä tekoälyn perusteihin. Lisäksi syvennät osaamistasi vapaasti valinnaisilla opinnoilla. Kolmannen vuoden ammattiopinnoissa alkaa syventävä vaihe, jolloin perehdyt erityisesti tekoälyn soveltamiseen käytännössä. Osaamispolusta valmistunut voi esimerkiksi toimia yrityksessä järjestelmäsuunnittelijana, data-arkkitehtinä tai tekoälyratkaisujen kehittäjänä.

Osaamispoluissa osallistut kolmannen vuoden aikana monialaiseen innovaatioprojektiin, jossa kehität ratkaisun elinkeinoelämän haasteeseen. Neljäntenä opiskeluvuotena viimeistelet opinnäytetyön, jota aloitat jo kolmannen vuoden aikana.

Pedagogiset toimintatavat

Koulutus toteutetaan Turun ammattikorkeakoulun innovaatiopedagogiikan periaatteita noudattaen. Oppimismenetelmät vaihtelevat opintojaksokohtaisesti. Oppimistasi tuetaan esimerkiksi teoriaopetuksella, laboratoriotyöskentelyllä, harjoitustöillä ja työelämälähtöisillä projekteilla, jota tapahtuu myös theFIRMA-oppimisympäristössä. Opinnoissa sovelletaan aktivoivia menetelmiä, joissa oma roolisi aktiivisena tiedon hankkijana ja soveltajana korostuu. Lisäksi yhteistyö- ja ryhmätyötaitosi kehittyvät. Osa opinnoista suoritetaan verkko-opintoina, joita voit suorittaa myös kesälukukauden aikana. Tietojenkäsittelyn opintojen ammattiopinnoista suuri osa (noin 50 op) toteutetaan englannin kielellä. Lisäksi hyödynnämme kansainvälistä CDIO-viitekehityksen (cdio.org) toimintatapoja koulutuksessa.

Osa ammattiopinnoista voidaan suorittaa soveltavissa tutkimus- ja tuotekehitysprojekteissa. Opintoihin sisältyy runsaasti projektimuotoista opiskelua, jossa korostuu yhteistyö alueen yritysten ja muiden alan toimijoiden kanssa. Vapaasti valittavien opintojen lisäksi myös ammattiopintoihin on mahdollista sisällyttää joustavasti muiden koulutusten opintoja ja projektitoimintaa. Opintoja on mahdollista edistää myös 3,5 vuoden tavoiteaikaa nopeammin, kun hyödynnät esimerkiksi kesälukukauden tarjontaa.

Moni IT-tradenomi toimii jossakin vaiheessa uraansa joko itsenäisenä yrittäjänä tai yrityksen vastuullisissa johto- tai asiantuntijatehtävissä. Yrittäjyysvalmiuksien kehittymistä tuetaan myös tarjoamalla mahdollisuuksia toteuttaa esimerkiksi projekteja, harjoittelua tai opinnäytetyö oman yrityksen toimintaan liittyen.

Arviointi

Arvioinnin kohteena on osaaminen ja sen kehittyminen opintojen edetessä. Arviointimenetelmät vaihtelevat opintojaksoittain opiskeltavien sisältöjen osaamistavoitteiden perusteella. Osaamista arvioidaan sekä yksilö että tiimitasolla. Arvioinnin kohteena voivat olla paitsi ammatilliset taidot, myös yleiset työelämätaidot kuten ryhmätyöskentely, kommunikointi ja vuorovaikutus, sekä palautetaidot. Arviointi voi perustua esimerkiksi tehtäväsarjojen tai oppimistehtävien tekemiseen, erilaisten projektien lopputuotoksiin ja niiden esittelyyn tai tentteihin. Monien opintojaksojen arvosanaan vaikuttaa lisäksi se, miten opiskelija pysyy sovitussa aikataulussa, koska työelämässä yksityis- ja julkissektorilla tehdään paljon projektityötä, jossa aikataulujen hallinta on keskeistä. Opettajan ohella arvioijana voivat olla myös muut opiskelijat, vertaisarvioijina.
Opintojaksojen arvosana ilmoitetaan numerona 0-5 tai sanallisena arviona hyväksytty/hylätty. Tämän lisäksi opiskelija saa usein myös suullista tai kirjallista palautetta, jonka avulla hän oppii tuntemaan omia erityisvahvuuksiaan ja kehittämiskohteitaan. Opintojaksokohtaisten opintosuoritusten arvioinnin lisäksi tavoitteena on kehittää opiskelijan valmiuksia arvioida omaa oppimistaan ja kehittymistään, muun muassa itsearviointien kautta.

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2023-2024 2024-2025 2025-2026 2026-2027 Syksy 2023 Kevät 2024 Syksy 2024 Kevät 2025 Syksy 2025 Kevät 2026 Syksy 2026 1. / 2023 2. / 2023 3. / 2024 4. / 2024 5. / 2024 1. / 2024 2. / 2024 3. / 2025 4. / 2025 5. / 2025 1. / 2025 2. / 2025 3. / 2026 4. / 2026 5. / 2026 1. / 2026 2. / 2026
YDINOSAAMINEN

(Valitaan opintopisteitä: 180)

180
PTIETS23-1001
Viestinnän perusteet

(Valitaan kaikki)

18
1001005 English Professional Skills, B2 5 5 5 2.5 2.5
TT00BU34 Suomen kieli ja viestintä 5 5 5 2.5 2.5
100115 Svenska i arbetslivet, skriftlig kommunikation 2 2 2 0.7 0.7 0.7
100114 Svenska i arbetslivet, muntlig kommunikation 1 1 1 0.3 0.3 0.3
5000BH71 Projektipaja 5 5 5 2.5 2.5
PTIETS23-1002
Tietojenkäsittelyn perusteet 1

(Valitaan kaikki)

15
TT00BS23 Tietojenkäsittelyn matematiikka 5 5 5 2.5 2.5
TT00CJ66 Perehdytys Informaatioteknologiaan: liiketoiminta ja ohjelmointi 5 5 5 2.5 2.5
5051215 Tietoverkkojen ja tietoturvan perusteet 5 5 5 2.5 2.5
PTIETS23-1003
Tietojenkäsittelyn perusteet 2

(Valitaan kaikki)

15
3011635 Palvelimet ja käyttöjärjestelmät 5 5 5 1.7 1.7 1.7
5051271 Tietokannat 5 5 5 1.7 1.7 1.7
TT00CJ69 Perehdytys Informaatioteknologiaan: projektityöskentely ja osaamispolut 5 5 5 1.7 1.7 1.7
PTIETS23-1004
Liiketoiminnan kehittäminen

(Valitaan kaikki)

15
3011631 Liiketoiminnan perusteet 5 5 5 1.7 1.7 1.7
3011580 Data protection and Privacy 5 5 5 1.7 1.7 1.7
5051111 Ohjelmoinnin perusteet 5 5 5 1.7 1.7 1.7
PTIETS23-1005
Projektiosaaminen ja yrittäjyys

(Valitaan kaikki)

10
3041225 Innovation Project 10 10 10 3.3 3.3 3.3
PTIETS23-1006
Harjoittelu

(Valitaan kaikki)

30
5000BM82 Perusharjoittelu 10 10 10 3.3 3.3 3.3
5000BM83 Alakohtainen harjoittelu 10 10 10 3.3 3.3 3.3
5000BM84 Ammattiharjoittelu 10 10 10 3.3 3.3 3.3
PTIETS23-1007
Opinnäytetyö

(Valitaan kaikki)

17
5000BL68 Tutkimusviestintä 2 2 2 0.7 0.7 0.7
TE00BM91 Opinnäytetyö 15 7.5 7.5 7.5 7.5 2.5 2.5 2.5 3.8 3.8
PTIETS23-1018
OHJELMISTOJEN KEHITTÄMINEN JA TIETOJÄRJESTELMÄT

(Valitaan kaikki)

60
PTIETS23-1019
Ohjelmistotuotanto 1

(Valitaan kaikki)

15
3011632 Yrityksen tieto- ja toiminnanohjausjärjestelmät 5 5 5 2.5 2.5
5051125 Olio-ohjelmointi 5 5 5 2.5 2.5
TT00CE05 Selainohjelmointi 5 5 5 2.5 2.5
PTIETS23-1020
Ohjelmistotuotanto 2

(Valitaan kaikki)

15
3011465 Ohjelmistotuotanto ja mallintaminen 5 5 5 1.7 1.7 1.7
TT00CJ65 Palvelinpuolen www-ohjelmointi 5 5 5 1.7 1.7 1.7
3011633 Data-analytiikka ja Koneoppiminen 5 5 5 1.7 1.7 1.7
PTIETS23-1021
Ohjelmistotuotanto 3

(Valitaan kaikki)

15
TT00CD87 Pilvipalvelut 5 5 5 2.5 2.5
3011640 Application Security 5 5 5 2.5 2.5
TE00BR90 Advanced Application Development 5 5 5 2.5 2.5
PTIETS23-1022
R&D Module / TKI Projekti

(Valitaan opintopisteitä: 15)

15
TT00CD85 DevOps 5 5 5 1.7 1.7 1.7
TT00CD86 Tekoälyn soveltaminen 5 5 5 1.7 1.7 1.7
TT00BN30 Liiketoiminnan kehitysprojekti 5 5 5 1.7 1.7 1.7
TT00CD88 TK-projekti 5 - 15 15 15 5 5 5
LAAJENTAVA OSAAMINEN

(Valitaan kaikki)

30
PTIETS23-1027
OPTIONAL STUDIES

(Valitaan opintopisteitä: 30)

30 20 10 10 10 10 5 5 5 5 3.3 3.3 3.3
Yhteensä 210 70 43 74.5 7.5 30 40 15 28 15 59.5 7.5 15 15 13.5 13.5 13.5 7.5 7.5 9.4 9.4 9.4 7.5 7.5 19.9 19.9 19.9 3.8 3.8

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

Asetuksen mukainen jäsentely AMK

Valtioneuvoston asetus ammattikorkeakouluista 1129/2014 2 § Opintojen rakenne Ammattikorkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin kuuluu: 1) perus- ja ammattiopintoja; 2) vapaasti valittavia opintoja; 3) ammattitaitoa edistävää harjoittelua; 4) opinnäytetyö.

Ammattiopinnot

Ei liitettyjä opintojaksoja

Harjoittelu

Ei liitettyjä opintojaksoja

Opinnäytetyö
Tutkimusviestintä
Perusopinnot

Ei liitettyjä opintojaksoja

Vapaasti valittavat

Ei liitettyjä opintojaksoja

Luokittelemattomat
English Professional Skills, B2
Suomen kieli ja viestintä
Svenska i arbetslivet, skriftlig kommunikation
Svenska i arbetslivet, muntlig kommunikation
Projektipaja
Tietojenkäsittelyn matematiikka
Perehdytys Informaatioteknologiaan: liiketoiminta ja ohjelmointi
Tietoverkkojen ja tietoturvan perusteet
Palvelimet ja käyttöjärjestelmät
Tietokannat
Perehdytys Informaatioteknologiaan: projektityöskentely ja osaamispolut
Liiketoiminnan perusteet
Data protection and Privacy
Ohjelmoinnin perusteet
Innovation Project
Perusharjoittelu
Alakohtainen harjoittelu
Ammattiharjoittelu
Opinnäytetyö
Introduction to Networks
Programming for networks and information security
Linux and Virtualization
Routing, Switching and Wireless Essentials
Enterprise Networking, Security and Automation
Network Security
Information Security Risk Management
Operational Security
Wireless Communications Systems
Information Security Testing and Assessment
Cybersecurity Situational Awareness
Advanced Information Security Risk Management
Introduction to ICT Projects
Sovellusohjelmointi
Olio-ohjelmointi
Project Management
Front-End Development
Software Engineering and Modelling
Back-End Development
Advanced Application Development
ICT Projects
Technical Sales
Yrityksen tieto- ja toiminnanohjausjärjestelmät
Olio-ohjelmointi
Selainohjelmointi
Ohjelmistotuotanto ja mallintaminen
Palvelinpuolen www-ohjelmointi
Data-analytiikka ja Koneoppiminen
Pilvipalvelut
Application Security
Advanced Application Development
DevOps
Tekoälyn soveltaminen
Liiketoiminnan kehitysprojekti
TK-projekti
Introduction to Data Engineering
Introduction to Artificial Intelligence
Basic skills for Data Management
Big Data Engineering
Data Structures and Algorithms
Data Analytics and Machine Learning
Cloud Services
Advanced topics in Data Engineering & AI
Deep Learning
Data Engineering Project
AI Project
Software Development Operations

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
YDINOSAAMINEN

(Valitaan opintopisteitä: 180)

180
PTIETS23-1001
Viestinnän perusteet

(Valitaan kaikki)

18
1001005 English Professional Skills, B2 5
TT00BU34 Suomen kieli ja viestintä 5
100115 Svenska i arbetslivet, skriftlig kommunikation 2
100114 Svenska i arbetslivet, muntlig kommunikation 1
5000BH71 Projektipaja 5
PTIETS23-1002
Tietojenkäsittelyn perusteet 1

(Valitaan kaikki)

15
TT00BS23 Tietojenkäsittelyn matematiikka 5
TT00CJ66 Perehdytys Informaatioteknologiaan: liiketoiminta ja ohjelmointi 5
5051215 Tietoverkkojen ja tietoturvan perusteet 5
PTIETS23-1003
Tietojenkäsittelyn perusteet 2

(Valitaan kaikki)

15
3011635 Palvelimet ja käyttöjärjestelmät 5
5051271 Tietokannat 5
TT00CJ69 Perehdytys Informaatioteknologiaan: projektityöskentely ja osaamispolut 5
PTIETS23-1004
Liiketoiminnan kehittäminen

(Valitaan kaikki)

15
3011631 Liiketoiminnan perusteet 5
3011580 Data protection and Privacy 5
5051111 Ohjelmoinnin perusteet 5
PTIETS23-1005
Projektiosaaminen ja yrittäjyys

(Valitaan kaikki)

10
3041225 Innovation Project 10
PTIETS23-1006
Harjoittelu

(Valitaan kaikki)

30
5000BM82 Perusharjoittelu 10
5000BM83 Alakohtainen harjoittelu 10
5000BM84 Ammattiharjoittelu 10
PTIETS23-1007
Opinnäytetyö

(Valitaan kaikki)

17
5000BL68 Tutkimusviestintä 2
TE00BM91 Opinnäytetyö 15
PTIETS23-1008
DATA NETWORKS AND CYBERSECURITY

(Valitaan kaikki)

60
PTIETS23-1009
DNC intromoduuli

(Valitaan kaikki)

15
TE00BU11 Introduction to Networks 5
TT00BO26 Programming for networks and information security 5
5051265 Linux and Virtualization 5
PTIETS23-1010
Networking Theory and Skills

(Valitaan kaikki)

15
TE00BU42 Routing, Switching and Wireless Essentials 5
TE00BU43 Enterprise Networking, Security and Automation 5
TE00BL63 Network Security 5
PTIETS23-1011
Cybersecurity for Business and Industry

(Valitaan kaikki)

15
3011369 Information Security Risk Management 5
5051245 Operational Security 5
TT00CD89 Wireless Communications Systems 5
PTIETS23-1012
Cybersecurity for Networked Systems

(Valitaan kaikki)

15
5051244 Information Security Testing and Assessment 5
TE00BZ70 Cybersecurity Situational Awareness 5
TE00CP91 Advanced Information Security Risk Management 5
PTIETS23-1013
SOFTWARE ENGINEERING AND PROJECT MANAGEMENT

(Valitaan kaikki)

60
PTIETS23-1014
Introduction to Software Engineering

(Valitaan kaikki)

15
TE00BR81 Introduction to ICT Projects 10
5000BL73 Sovellusohjelmointi 5
PTIETS23-1015
Software Development

(Valitaan kaikki)

15
5000BK77 Olio-ohjelmointi 5
TE00BR83 Project Management 5
TE00BR85 Front-End Development 5
PTIETS23-1016
Full Stack Development

(Valitaan kaikki)

15
TE00BR84 Software Engineering and Modelling 5
TE00BR86 Back-End Development 5
TE00BR90 Advanced Application Development 5
PTIETS23-1017
Software Business

(Valitaan kaikki)

15
TE00BR87 ICT Projects 10
TE00BR88 Technical Sales 5
PTIETS23-1018
OHJELMISTOJEN KEHITTÄMINEN JA TIETOJÄRJESTELMÄT

(Valitaan kaikki)

60
PTIETS23-1019
Ohjelmistotuotanto 1

(Valitaan kaikki)

15
3011632 Yrityksen tieto- ja toiminnanohjausjärjestelmät 5
5051125 Olio-ohjelmointi 5
TT00CE05 Selainohjelmointi 5
PTIETS23-1020
Ohjelmistotuotanto 2

(Valitaan kaikki)

15
3011465 Ohjelmistotuotanto ja mallintaminen 5
TT00CJ65 Palvelinpuolen www-ohjelmointi 5
3011633 Data-analytiikka ja Koneoppiminen 5
PTIETS23-1021
Ohjelmistotuotanto 3

(Valitaan kaikki)

15
TT00CD87 Pilvipalvelut 5
3011640 Application Security 5
TE00BR90 Advanced Application Development 5
PTIETS23-1022
R&D Module / TKI Projekti

(Valitaan opintopisteitä: 15)

15
TT00CD85 DevOps 5
TT00CD86 Tekoälyn soveltaminen 5
TT00BN30 Liiketoiminnan kehitysprojekti 5
TT00CD88 TK-projekti 5 - 15
Data Engineering and Artificial Intelligence

(Valitaan kaikki)

60
PTIETS23-1023
Data Engineering & AI Essentials

(Valitaan kaikki)

15
TT00CN68 Introduction to Data Engineering 5
TT00CO51 Introduction to Artificial Intelligence 5
TT00CN80 Basic skills for Data Management 5
PTIETS23-1024
Basic Processes for Data Engineering & AI

(Valitaan kaikki)

15
TT00CN70 Big Data Engineering 5
TT00CN71 Data Structures and Algorithms 5
TT00CO52 Data Analytics and Machine Learning 5
PTIETS23-1025
Advanced Processes for Data Engineering & AI

(Valitaan kaikki)

15
TT00CN73 Cloud Services 5
TT00CN74 Advanced topics in Data Engineering & AI 5
TT00CN75 Deep Learning 5
PTIETS23-1026
Applications of Data Engineering & AI

(Valitaan kaikki)

15
TT00CN76 Data Engineering Project 5
TT00CN77 AI Project 5
TT00CN78 Software Development Operations 5
LAAJENTAVA OSAAMINEN

(Valitaan kaikki)

30
PTIETS23-1027
OPTIONAL STUDIES

(Valitaan opintopisteitä: 30)

30