Siirry suoraan sisältöön

Teatteri-ilmaisunohjaaja syksy 2020: PTEATS20

Tunnus: PTEATS20

Tutkinto:
Kulttuurialan ammattikorkeakoulututkinto

Tutkintonimike:
Teatteri-ilmaisun ohjaaja (AMK)

Laajuus:
240 op

Kesto:
4 vuotta (240 op)

Aloituslukukausi:
Syksy 2020

Opetuskieli:
suomi

Koulutuksen kuvaus

Koulutuksen tavoite
Teatteri-ilmaisun ohjaajakoulutuksen tavoitteena on valmistaa teatterialan eri tehtäviin aloite- ja yhteistyökykyisiä, laaja-alaisesti taiteita arvostavia ja persoonallisia pedagogeja ja taiteilijoita. Koulutuksesta valmistuneilla on monipuoliset teatteriala tiedot ja taidot sekä kyky soveltaa osaamistaan. Valmistuneet tuntevat teatterin traditiota ja nykusuuntauiksia ja hahmottavat oman toimintansa niiden jatkumona. Valmistuneet kykenevät edistämään ja kehittämään teatterialaa sekä toimimaan erilaisissa yhteisöissä monitaiteisesti.

Rakenne
Opinnot jakautuvat ydinosaamiseen ja laajentavaan osaamiseen . Osaamistavoitteiltaan toisiinsa liittyvät opintojaksot muodostavat laajempia opintomoduleita. Opinnot sisältävät oman alan perus- ja ammattiopintoja, 30 op työharjoittelua, 30 op vapaasti valittavia opintoja sekä 25 opintopisteen laajuisen opinnäytetyön. Opintoihin sisältyy 60 op laajuiset opettajan pedagogiset opinnot.

Sisältö
Opintojen pääsisältö koostuu teatterialan tietojen ja taitojen opiskelusta sekä teatteripedagogiikasta. Oppiminen tapahtuu usein taiteellispedagogisissa projekteissa. Opinnot sisältävät sekä esityksen ohjaamisen että ryhmän ohjaamisen opintoja. Opinnoissa opitaan paitsi ohjaamista myös muita teatterialan taitoja, kuten näyttelijäntyö, fyysinen ilmaisu, dramaturgia, skenografia ja nukenrakentaminen ja -käsittely. Ohjaamista ja esityksen valmistamista opitaan eri lähtökohdista. Teoriaan tutustuminen ja analyysitaidot kuuluvat kaikkiin opintoihin. Opiskelija tutustuu myös teatterin audiovisuaalisiin osa-alueisiin. Opintojen aikana opiskelija toimii useissa työelämälähtöisissä projekteissa, joissa opitaan taiteellispedagogisen sisällön tuottamista ja toteuttamista. Opiskelija toimii erilaisten yhteisöjen ja kohderyhmien kanssa, monissa toimintaympäristöissä ja tiloissa. Taideakatemian monitaiteinen ympäristö antaa opiskelijoille ainutlaatuiset mahdollisuudet osallistua erilaisiin yhteisproduktioihin. Taiteidenvälisyys toteutuu/voi toteutua eri alojen opiskelijoiden kanssa tehtävissä yhteistyöprojekteissa erityisesti koulutuksen loppuvaiheessa.

Osaamispolut
Opintojen ytimessä on teatterialan taitojen ja tietojen jatkuva kartuttaminen. Koulutuksessa tuetaan opiskelijan omaa ammatillista kasvua, vahvistetaan ammatillisia vahvuuksia, ja ohjataan kehittämään puuttuvia ominaisuuksia, tietoja ja taitoja.

Opiskelija voi valinnoillaan painottaa opintojaan erilaisille opintopoluille (mm. vapaasti valittavien opintojen sisällöt, projektien tehtäväsisällöt, työharjoittelujen tehtäväsisältöjen valinta, opinnäytetyön aiheen valinta). Koulutuksessa tuetaan ja ohjataan opiskelijaa oman ammatillisen osaamisprofiilin kehittämiseen sekä kiinnostuksen mukaan oman osaamisen "reunoilla" toimimiseen. Näin ollen syntyy uusia osaamisen muotoja ja hybridejä.

Teatterikoulutuksessa on mahdollisuus suunnata nukketeatteritaitojen osaamispolulle. Jokaisella opiskelijalla on 15 op yhteisiä nukketeatteritaitoja, jonka lisäksi opiskelijan on mahdollista painottua projekteissaan, vapaasti valittavissa opinnoissaan, työharjoittelussaan sekä opinnäytetyössään nukketeatteriin.

Kaikille Turun ammattikorkeakoulussa opiskeleville tarjotaan opintojen alkupuolella yrittäjyyden perusopinnot sekä mahdollistetaan tiimiyrittäjyys projekteissa. Opiskelijan oma yritystoiminta hyväksiluetaan opintoihin ja sitä tuetaan monialaisella mentorointitoiminnalla (yrityskiihdyttämöt eli Business Club, BC). Taideakatemiassa toimii opiskelijoiden Kulttuuriosuuskunta Karisma, jossa toimimalla voi opiskelija oppii käytännössä kulttuurialan yrittäjyystaitoja. Yrittäjyystaitojen ja –asenteen kehittämistä tapahtuu opiskelijan itse valitsemissaan projektien sisällöissä ja työtehtävissä, vapaasti valittavissa opinnoissa ja harjoittelussa.

Erikoisalat ja pätevyydet
Opintoihin sisältyy 60 op laajuiset opettajan pedagogiset opinnot.

Palautejärjestelmä
Opiskelijan rooli toiminnan kehittämisessä määrittyy Turun AMK:n laatujärjestelmän Excellence-polun mukaisesti . Teatterikoulutus toteutuu tiiviissä vuorovaikutuksessa opettajien ja oppilaiden välillä ja välitöntä palautetta annetaan ja saadaan päivittäin. Opiskelijapalautetta kerätään mm. henkilökohtaisissa tapaamisissa, opintojaksopalautteilla sekä Turun AMK:n opiskelijakyselyllä. Opiskelijoiden valitsemat johtoryhmäedustajat osallistuvat Taideakatemian johtoryhmän toimintaan. Kaikki palautetieto kootaan yhteen joka lukuvuosi järjestettävillä koulutuksen palautepäivillä. Palautepäivillä käsitellyistä ja esiin nousseista kysymyksistä koostetaan kehittämissuunnitelma, joka annetaan tiedoksi opiskelijoille ja henkilökunnalle ja jonka edistymistä seurataan säännöllisesti mm. johtoryhmävastaavien kanssa.

Uramahdollisuudet ja jatko-opintomahdollisuudet
Oman taiteenalansa asiantuntijatehtäviin pedagogeina ja taiteilijoina. Jatko-opintomahdollisuudet koti- ja ulkomaiset maisteriohjelmat sekä 3 vuoden työkokemuksen jälkeen YAMK-ohjelmat. Teatteri-ilmaisun ohjaaja toimii usein yrittäjänä tai freelancerinä.

Osaamistavoitteet

Koulutuksen osaamistavoitteet jakautuvat kolmeen eri tasoon:
• Erikoistumisalakohtaiset kompetenssit
• Esittävien taiteiden ja musiikin yhteiset kompetenssit
• Kaikille Turun AMK:n tutkinnoille yhteiset innovaatiokompetenssit

Teatteri-ilmaisunohjaajan erikoistumisalan kompetenssit

Pedagoginen osaaminen teatteriopettajana ja ryhmän ohjaajana
• osaa opettaa teatteri-ilmaisun perusteita
• osaa luoda teatterilähtöisiä sisältöjä eri kohderyhmille
• osaa ohjata ryhmää rakentavasti toiminnan eri vaiheissa
• osaa ryhmäilmiöiden perusteet ja osaa hyödyntää tietoja ohjaamisessaan

Teatteritaidot ja tiedot
• osaa toteuttaa esityksiä eri lähtökohdista (tekstilähtöisesti, ryhmälähtöisesti jne.)
• tuntee dramaturgian, audiovisuaalisen suunnittelun ja skenografian perusteet ja osaa käyttää niitä esityksen valmistamisessa
• osaa hyödyntää nukketeatteritaitoja esitysten valmistamisessa
• osaa esiintyä ja näytellä
• tuntee länsimaisen teatterihistorian ja nukketeatterin historian sekä osaa esitysanalyysin perusteet
• osaa projektinhallinnanja esitystuotannon perusvaatimukset

Esittävien taiteiden ja musiikin asiantuntijuus ja ammattitaito

Pedagogiset kompetenssit
• tuntee keskeiset oman taiteenalansa opetusmenetelmät sekä opetusmateriaalit
• osaa toimia joustavasti eritasoisten ja eri-ikäisten oppijoiden kanssa eri toimintaympäristöissä
• on perehtynyt opettamiseen ja opettajan työhön yhteiskunnallisessa, filosofisessa ja psykologisessa
• viitekehyksessä sekä opettajan ammattitaidon perusteisiin
• osaa kehittää omaa opettajuuttaan ja taidepedagogiikkaa luovan ja tutkimuksellisen työtavan avulla
• mieltää itsensä opettajaksi ja kasvattajaksi, joka työskentelee oppijoiden taidesuhteen rakentajana

Taiteidenvälisyyden kompetenssit
• tunnistaa muissa taiteissa ominaisuuksia ja laatuja, jotka mahdollistavat yhteistyön ja
• vuorovaikutuksen oman alan kanssa
• Osaa hahmottaa oman alansa osana laajempaa taidekenttää
• Tuntee perustiedot esittävien taiteiden toimintatavoista, historiasta ja kontekstista

Taiteilija-pedagogin työelämäkompetenssit
• Tuntee taiteilijan ja taiteilija-pedagogin eri ansaintamalleja ja työrooleja
• Osaa toimia taiteilijan ja taidepedagogin erilaisissa työrooleissa ja kehittää niitä

Esiintymisen ja esityskokonaisuuden rakentamisen kompetenssit
• Esiintyminen/ improvisaatio/ dramaturgia/ esityksen rytmi/ esitystekniikka

Yksilöosaamisen innovaatiokompetenssit Yhteisöosaamisen innovaatiokompetenssit Verkosto-osaamisen innovaatiokompetenssit
• kykenee itsenäiseen ajatteluun ja päätöksentekoon
• osaa toimia tavoitteellisesti ja sinnikkäästi
• kykenee luovaan ongelmaratkaisuun ja työtapojen kehittämiseen
• osaa arvioida ja kehittää osaamistaan ja oppimistapojaan
• osaa toimia yhteistyökykyisesti monialaisessa tiimissä ja työyhteisössä
• osaa toimia oma-aloitteisesti ja vastuullisesti yhteisön tavoitteiden mukaisesti
• osaa toteuttaa tutkimus- ja kehittämishankkeita soveltaen ja yhdistäen erialojen tietoja ja menetelmiä
• osaa toimia eettisten ja yhteiskuntavastuullisten periaatteiden mukaisesti
• osaa toimia työelämän vuorovaikutus- ja viestintätilanteissa • osaa luoda ja ylläpitää työelämäyhteyksiä
• osaa toimia verkostoissa
• kykenee moniammatilliseen ja -kulttuuriseen yhteistyöhön
• kykenee kansainväliseen viestintään ja vuorovaikutukseen

Pedagogiset toimintatavat

Teatteri-ilmaisun ohjaajakoulutuksessa painottuu opettajan ja opiskelijan vuorovaikutus, opiskelijayhteisön vertaisoppiminen sekä opintojen edetessä yhä syvempi opiskelijan toimijuus oman ammatillisuuden kehittäjänä. Opiskelija on läpi opintojen dialogisessa suhteessa tutoropettajaansa sekä eri projektien ohjaaviin opettajiin. Opiskelija saa henkilökohtaista tutorointia oman ammatillisen osaamisen suuntaamisessa.

Teatterialalla työskentely alkaa ensimmäisenä opiskelupäivänä. Työelämän kollegiaalisiin suhteisiin ja verkostoitumiseen suunnataan koulutuksen ensimmäisestä opiskelupäivästä lähtien. Opiskelijat ovat vertaiskollegoita, nykyisiä ja tulevia työtovereita. Pidemmälle edenneet opiskelijat ovat tutoreita ja mentoreita. Opettajien lisäksi opiskelijakollegat toimivat muun henkilökunnan kanssa ammatillisessa suhteessa, esimerkiksi esitysprojekteihin liittyy suhde tekniikan ja tuotannon henkilökuntaan, viestintään, projektihenkilökuntaan jne. Kerran lukukaudessa toteutettavat projektiviikot tuovat kaikki esittävien taiteiden ja musiikin opiskelijat yhteen ja mahdollistavat omalta osaltaan taiteidenvälisten kontaktien syntymisen.

Teatterialan tietojen ja taitojen kartuttaminen tapahtuu suhteessa teatterikenttään ja työelämään. Ensimmäisestä opiskeluvuodesta alkaen koulutuksessa toteutetaan projekteja mm. koululuokissa, museoissa ja muissa yhteisöissä ja instituutioissa. Osassa projekteista toimitaan osana Turun AMK:n TKI-hankkeita. Opiskelijan oma vastuu työelämäkontaktien luomisesta sekä oman osaamisen syventämisestä lisääntyy vuosittain opintojen edetessä. Mm. työharjoittelupaikkojen löytäminen kuuluu opiskelijan itseohjautuvaan työhön.

Kaiken oppimisen lähtökohtana on opiskelijan oma aktiivinen, itseohjautuva ja dialoginen toiminta.

Taideakatemian opiskelijoiden Kulttuuriosuuskunta Karsima on yksi yrittäjyyteen ohjaava oppimisympäristö, jossa työelämän tilauksia toteutetaan ja yrityksen toiminnan perusteet opitaan.

Kansainvälisyys toteutuu muun muassa vaihto-ohjelmien, kansainvälisten hankkeiden, englanninkielisen opetuksen muodossa.

Arviointi

Arviointi perustuu tutkinnon, modulien ja opintojaksojen osaamistavoitteisiin, joiden saavuttamista arvioidaan. Jatkuva, rakentava arviointi on keskeistä kaikessa koulutuksessa. Opiskelijoita ohjataan rakentavaan itsensä arviointiin ja kykyyn toimia vertaisarvioijana.

Esitystuotannoissa produktioiden tulokset asettuvat myös julkisen arvioinnin kohteeksi. Opiskelijaesitykissä käy paitsi oppilaitosyhteisön jäsenet, myös muu yleisö sekä median edustajat.

Osaamisen arvioinnin tukena käytetään arviointikehikkoa:

OPINTOJEN PERUSVAIHE (1.-2.OPINTOVUOSI)

Arvosana 1. Opiskelija:
o toimii annettujen ohjeiden mukaisesti
o tunnistaa keskeiset ammattikäsitteet ja termistön
o osallistuu yhteisön vuorovaikutustilanteisiin
o käyttää oman taiteenalansa perustekniikkoja ja välineistöä

Arvosana 3. Opiskelija:
o laajentaa osaamistaan hyödyntäen oppimisympäristöä
o käyttää keskeisiä ammattikäsitteitä tarkoituksenmukaisesti
o yhdistää aiemmin opittua työskentelyynsä
o tunnistaa työskentelynsä eettiset ja ekologiset lähtökohdat
o tiedostaa taiteellisen toimintansa perusteet

Arvosana 5. Opiskelija:
o toimii itseohjautuvasti ja tavoitteellisesti
o arvioi oppimaansa suhteessa aiempaan osaamiseensa
o kehittää ammatillista osaamistaan taiteellisessa ilmaisussa
o perustelee persoonallisen taidenäkemyksensä selkeästi

OPINTOJEN SYVENTÄVÄ VAIHE (3.-4.OPINTOVUOSI)

Arvosana 1. Opiskelija:
o soveltaa annettuja ohjeita tarkoituksenmukaisesti työskentelyssään
o käyttää ja soveltaa ammattikäsitteitä sujuvasti taiteellisessa toiminnassa
o osallistuu dialogisesti yhteisön vuorovaikutustilanteisiin
o hallitsee monipuolisesti oman taiteenalansa ammattitekniikoita ja välineistöä

Arvosana 3. Opiskelija:
o tunnistaa oppimistapansa ja kykenee oppimistyyliensä kehittämiseen
o itsearvioi perustellusti taidollista ja taiteellista ammatillista osaamistaan
o yhdistää ja soveltaa aiemmin opittuja luovasti työskentelyssään
o kehittää osaamistaan eettisten ja ekologisten periaatteiden mukaisesti
o analysoi ja kehittää taiteellista ja taidekasvatuksellista toimintaansa

Arvosana 5.Opiskelija:
o hallitsee laajat esittävän taiteen taidot ja tiedot ja soveltaa niitä luovasti
o analysoi ja kehittää taiteenalansa työskentelytapoja
o analysoi ja edistää taiteenalansa kehitystä
o työskentelee ammatillisesti ja luovasti taiteenalansa erilaisissa työtehtävissä

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2020-2021 2021-2022 2022-2023 2023-2024 Syksy 2020 Kevät 2021 Syksy 2021 Kevät 2022 Syksy 2022 Kevät 2023 Syksy 2023 Kevät 2024 1. / 2020 2. / 2020 3. / 2021 4. / 2021 5. / 2021 1. / 2021 2. / 2021 3. / 2022 4. / 2022 5. / 2022 1. / 2022 2. / 2022 3. / 2023 4. / 2023 5. / 2023 1. / 2023 2. / 2023 3. / 2024 4. / 2024 5. / 2024
YDINOSAAMINEN

(Valitaan kaikki)

150
1001006 Suomen kieli ja viestintä 3 3 3 1.5 1.5
1001004 English Professional Skills, B2 3 3 3 1 1 1
KU00BN16 Taiteidenväliset projektipäivät 1 1 1 0.4 0.6 0.2 0.2 0.2 0.2 0.2
KU00BN17 Taiteidenväliset projektipäivät 2 1 1 0.4 0.6 0.2 0.2 0.2 0.2 0.2
KU00BN31 Teatterialan työelämätietous ja yrittäjyys 3 3 1.2 1.8 0.6 0.6 0.6 0.6 0.6
2011407 Opettajan ammattitaidon perusteet AOKK 10 10 10 5 5
PTEATS20-1001
Korkeakouluopiskelu- ja työelämätaidot

(Valitaan kaikki)

5
1002354 Korkeakouluopiskelu- ja työelämätaidot 1 1 1 1 0.5 0.5
1002355 Korkeakouluopiskelu- ja työelämätaidot 2 1 1 0.4 0.6 0.2 0.2 0.2 0.2 0.2
1002356 Korkeakouluopiskelu- ja työelämätaidot 3 1 1 0.4 0.6 0.2 0.2 0.2 0.2 0.2
1002357 Korkeakouluopiskelu- ja työelämätaidot 4 1 1 0.4 0.6 0.2 0.2 0.2 0.2 0.2
1002358 Korkeakouluopiskelu- ja työelämätaidot 5 1 1 0.4 0.6 0.2 0.2 0.2 0.2 0.2
PTEATS20-1002
Toinen kotimainen kieli, ruotsi, B1

(Valitaan kaikki)

3
100114 Svenska i arbetslivet, muntlig kommunikation 1 1 1 0.5 0.5
100115 Svenska i arbetslivet, skriftlig kommunikation 2 2 2 1 1
PTEATS20-1003
Teatterin analyysiopinnot

(Valitaan kaikki)

11
2011506 Teatterihistoria 5 5 5 1.7 1.7 1.7
2011485 Nykyteatterin historia 3 3 3 1 1 1
2011504 Nukketeatterin historia 3 3 3 1.5 1.5
PTEATS20-1004
Teatterin projektiopinnot

(Valitaan kaikki)

18
2011402 Projektiopinnot 1 5 5 2 3 1 1 1 1 1
2011486 Projektiopinnot 2 5 5 5 1.7 1.7 1.7
KU00BN56 Projektiopinnot 3 8 8 3 5 1.5 1.5 1.7 1.7 1.7
PTEATS20-1005
Ohjaaminen

(Valitaan kaikki)

28
KU00BN57 Esityksen ohjaamisen lähtökohdat 5 5 5 2.5 2.5
KU00BN58 Ohjaamiseen valmistautuminen 3 3 3 1.5 1.5
2011463 Tekstilähtöinen ohjaaminen 5 5 5 1.7 1.7 1.7
KU00BN59 Visuaalisen teatterin ohjaaminen 5 5 5 2.5 2.5
2011404 Ryhmän ohjaaminen ja pedagogiikka 1 5 5 5 2.5 2.5
2011405 Ryhmän ohjaaminen ja pedagogiikka 2 5 5 2 3 1 1 1 1 1
PTEATS20-1006
Teatteri-ilmaisun ammattitekniikat

(Valitaan kaikki)

64
2011395 Fyysinen ilmaisu 1 2 2 2 1 1
2011396 Fyysinen ilmaisu 2 3 3 3 1 1 1
2011464 Näyttelijäntyö 5 5 5 2.5 2.5
2011397 Näyttämöilmaisu 1 2 2 2 1 1
2011398 Näyttämöilmaisu 2 3 3 3 1 1 1
2011517 Dramaturgia 1 5 5 2 3 1 1 1 1 1
2011518 Dramaturgia 2 5 5 5 1.7 1.7 1.7
2011465 Devising 5 5 5 2.5 2.5
KU00BN60 Forum-teatteri 4 4 4 2 2
2011467 Nukenkäsittely 5 5 5 2.5 2.5
2011468 Nukenrakennus 5 5 5 1.7 1.7 1.7
2011515 Audiovisuaalinen suunnittelu 1 2 2 1 1 0.5 0.5 0.3 0.3 0.3
2011516 Audiovisuaalinen suunnittelu 2 3 3 3 1.5 1.5
2011523 Skenografia 3 3 3 1.5 1.5
KU00BN61 Yleisötyö 4 4 4 2 2
KU00BN62 Dokumenttiteatteri 5 5 5 1.7 1.7 1.7
KU00BN63 Improvisaatio 3 3 3 1 1 1
LAAJENTAVA OSAAMINEN

(Valitaan kaikki)

90
PTEATS20-1007
Opetusharjoittelu

(Valitaan kaikki)

10
2011408 Opetusharjoittelu 1 5 5 2 3 1 1 1 1 1
2011409 Opetusharjoittelu 2 5 5 2 3 1 1 1 1 1
Työharjoittelu

(Valitaan opintopisteitä: 20)

20 5 5 10 2 3 2 3 4 6 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 2 2 2 2 2
PTEATS20-1008
Vapaasti valittavat opinnot

(Valitaan kaikki)

30
2001044 Vapaasti valittavat opinnot 30 4 7 5 14 4 4 3 2 3 7 7 1.3 1.3 1.3 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 3.5 3.5 2.3 2.3 2.3
PTEATS20-1009
Opinnäytetyö

(Valitaan kaikki)

30
2032220 Tutkiva ja kehittävä opettaja (AOKK) 5 5 5 1.7 1.7 1.7
KU00BN21 Opinnäytetyöseminaari 5 5 2 3 1 1 1 1 1
KU00BN65 Opinnäytetyön kirjallinen osio 5 5 2 3 1 1 1 1 1
KU00BN64 Opinnäytetyön taiteellinen osio 15 15 6 9 3 3 3 3 3
Yhteensä 240 60 55 55 50 31.8 28.2 23.8 31.2 31.6 23.4 24.4 25.6 15.9 15.9 9.4 9.4 9.4 11.9 11.9 10.5 10.5 10.5 15.8 15.8 7.9 7.9 7.9 12.2 12.2 8.5 8.5 8.5

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

Asetuksen mukainen jäsentely AMK

Valtioneuvoston asetus ammattikorkeakouluista 1129/2014 2 § Opintojen rakenne Ammattikorkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin kuuluu: 1) perus- ja ammattiopintoja; 2) vapaasti valittavia opintoja; 3) ammattitaitoa edistävää harjoittelua; 4) opinnäytetyö.

Ammattiopinnot

Ei liitettyjä opintojaksoja

Harjoittelu
Opetusharjoittelu 1
Opetusharjoittelu 2
Opinnäytetyö
Tutkiva ja kehittävä opettaja (AOKK)
Perusopinnot

Ei liitettyjä opintojaksoja

Vapaasti valittavat
Vapaasti valittavat opinnot
Luokittelemattomat
Suomen kieli ja viestintä
English Professional Skills, B2
Taiteidenväliset projektipäivät 1
Taiteidenväliset projektipäivät 2
Teatterialan työelämätietous ja yrittäjyys
Opettajan ammattitaidon perusteet AOKK
Korkeakouluopiskelu- ja työelämätaidot 1
Korkeakouluopiskelu- ja työelämätaidot 2
Korkeakouluopiskelu- ja työelämätaidot 3
Korkeakouluopiskelu- ja työelämätaidot 4
Korkeakouluopiskelu- ja työelämätaidot 5
Svenska i arbetslivet, muntlig kommunikation
Svenska i arbetslivet, skriftlig kommunikation
Teatterihistoria
Nykyteatterin historia
Nukketeatterin historia
Projektiopinnot 1
Projektiopinnot 2
Projektiopinnot 3
Esityksen ohjaamisen lähtökohdat
Ohjaamiseen valmistautuminen
Tekstilähtöinen ohjaaminen
Visuaalisen teatterin ohjaaminen
Ryhmän ohjaaminen ja pedagogiikka 1
Ryhmän ohjaaminen ja pedagogiikka 2
Fyysinen ilmaisu 1
Fyysinen ilmaisu 2
Näyttelijäntyö
Näyttämöilmaisu 1
Näyttämöilmaisu 2
Dramaturgia 1
Dramaturgia 2
Devising
Forum-teatteri
Nukenkäsittely
Nukenrakennus
Audiovisuaalinen suunnittelu 1
Audiovisuaalinen suunnittelu 2
Skenografia
Yleisötyö
Dokumenttiteatteri
Improvisaatio
Opinnäytetyöseminaari
Opinnäytetyön kirjallinen osio
Opinnäytetyön taiteellinen osio

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
YDINOSAAMINEN

(Valitaan kaikki)

150
1001006 Suomen kieli ja viestintä 3
1001004 English Professional Skills, B2 3
KU00BN16 Taiteidenväliset projektipäivät 1 1
KU00BN17 Taiteidenväliset projektipäivät 2 1
KU00BN31 Teatterialan työelämätietous ja yrittäjyys 3
2011407 Opettajan ammattitaidon perusteet AOKK 10
PTEATS20-1001
Korkeakouluopiskelu- ja työelämätaidot

(Valitaan kaikki)

5
1002354 Korkeakouluopiskelu- ja työelämätaidot 1 1
1002355 Korkeakouluopiskelu- ja työelämätaidot 2 1
1002356 Korkeakouluopiskelu- ja työelämätaidot 3 1
1002357 Korkeakouluopiskelu- ja työelämätaidot 4 1
1002358 Korkeakouluopiskelu- ja työelämätaidot 5 1
PTEATS20-1002
Toinen kotimainen kieli, ruotsi, B1

(Valitaan kaikki)

3
100114 Svenska i arbetslivet, muntlig kommunikation 1
100115 Svenska i arbetslivet, skriftlig kommunikation 2
PTEATS20-1003
Teatterin analyysiopinnot

(Valitaan kaikki)

11
2011506 Teatterihistoria 5
2011485 Nykyteatterin historia 3
2011504 Nukketeatterin historia 3
PTEATS20-1004
Teatterin projektiopinnot

(Valitaan kaikki)

18
2011402 Projektiopinnot 1 5
2011486 Projektiopinnot 2 5
KU00BN56 Projektiopinnot 3 8
PTEATS20-1005
Ohjaaminen

(Valitaan kaikki)

28
KU00BN57 Esityksen ohjaamisen lähtökohdat 5
KU00BN58 Ohjaamiseen valmistautuminen 3
2011463 Tekstilähtöinen ohjaaminen 5
KU00BN59 Visuaalisen teatterin ohjaaminen 5
2011404 Ryhmän ohjaaminen ja pedagogiikka 1 5
2011405 Ryhmän ohjaaminen ja pedagogiikka 2 5
PTEATS20-1006
Teatteri-ilmaisun ammattitekniikat

(Valitaan kaikki)

64
2011395 Fyysinen ilmaisu 1 2
2011396 Fyysinen ilmaisu 2 3
2011464 Näyttelijäntyö 5
2011397 Näyttämöilmaisu 1 2
2011398 Näyttämöilmaisu 2 3
2011517 Dramaturgia 1 5
2011518 Dramaturgia 2 5
2011465 Devising 5
KU00BN60 Forum-teatteri 4
2011467 Nukenkäsittely 5
2011468 Nukenrakennus 5
2011515 Audiovisuaalinen suunnittelu 1 2
2011516 Audiovisuaalinen suunnittelu 2 3
2011523 Skenografia 3
KU00BN61 Yleisötyö 4
KU00BN62 Dokumenttiteatteri 5
KU00BN63 Improvisaatio 3
LAAJENTAVA OSAAMINEN

(Valitaan kaikki)

90
PTEATS20-1007
Opetusharjoittelu

(Valitaan kaikki)

10
2011408 Opetusharjoittelu 1 5
2011409 Opetusharjoittelu 2 5
Työharjoittelu

(Valitaan opintopisteitä: 20)

20
PTEATS20-1008
Vapaasti valittavat opinnot

(Valitaan kaikki)

30
2001044 Vapaasti valittavat opinnot 30
PTEATS20-1009
Opinnäytetyö

(Valitaan kaikki)

30
2032220 Tutkiva ja kehittävä opettaja (AOKK) 5
KU00BN21 Opinnäytetyöseminaari 5
KU00BN65 Opinnäytetyön kirjallinen osio 5
KU00BN64 Opinnäytetyön taiteellinen osio 15