Siirry suoraan sisältöön

Medianomi S21: Mainonnan suunnittelu

Tunnus: PMEDIS21

Tutkinto:
Kulttuurialan ammattikorkeakoulututkinto

Tutkintonimike:
Medianomi (AMK)

Laajuus:
240 op

Kesto:
4 vuotta (240 op)

Aloituslukukausi:
Syksy 2021

Opetuskieli:
suomi

Koulutuksen kuvaus

Koulutuksen tavoite
Media-alan koulutus antaa opiskelijalle työmarkkinoilla tarvittavat vankat perustaidot ja -tiedot elokuvan, journalismin tai mainonnan suunnittelun osaamisalueilta ja siten edellytykset ammattitaidon jatkuvaan kehittämiseen, projektinhallintaan ja yrittäjyyteen.

Turun ammattikorkeakoulun media-alan koulutukseen on mahdollisuus hakeutua neljän eri hakukohteen kautta:
• elokuva
• journalismi
• mainonnan suunnittelu
• tuotanto ja projektinhallinta

Koulutuksen rakenne ja sisältö
Opiskelijan tutkinto muodostuu henkilökohtaisten valintojen mukaiseksi. Opinnot jakautuvat ydinosaamiseen ja laajentavaan osaamiseen. Sama opintokokonaisuus voi olla eri opiskelijoille jompaakumpaa näistä. Molemmat sisältävät temaattisia osaamiskokonaisuuksia, jotka koostuvat yhdestä tai useammasta opintojaksosta. Laajentavan osaamisen minimilaajuus on 30 opintopistettä, mutta se voi olla suurempikin. Näiden avulla opiskelijalla on monipuolinen valinnanmahdollisuus rakentaa oma osaamispolkunsa tulevaan ammattiin. Opiskelija voi valita monialaisen tutkinnon, jossa on usean eri osaamisalueen tai koulutusalan opintoja. Hänellä on myös mahdollisuus keskittyä yhteen osaamisalueeseen ja syventää sitä useilla eri opintojaksoilla. Näillä valinnoilla opiskelija syventää erityistä osaamistaan työmarkkinoilla.

Jokaisen opiskelijan tulee suorittaa vuosittain 60 opintopistettä yhteisestä tarjonnasta. Tutoropettaja auttaa opiskelijaa laatimaan vuosittaisen henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman (HOPS). Kolmantena opiskeluvuotena opiskelijan oma rooli opintojen rytmittämisessä ja valinnoissa korostuu.

Ydinosaamista syntyy seuraavissa opintokokonaisuuksissa
• Perusopinnot
• Media-alan ammatilliset opinnot
• Harjoittelu
• Opinnäytetyö

Laajentavaa osaamista syntyy seuraavissa opintokokonaisuuksissa
• Media-alan syventävät ammattiopinnot
• Harjoittelu
• Opinnäytetyö
• Vapaasti valittavat opinnot
• Projektiopinnot

Opinnot media-alalla perustuvat osittain käytännön oppimisympäristöissä työskentelyyn. Ryhmässä toimiminen ja projektien toteuttaminen ovat olennainen osa koulutusta. Valmistuakseen ammattiin opiskelija kehittää innovaatiokompetenssejaan. Opiskelun aikana korostuvat kriittinen ajattelu, aloitekyky, luovuus, tiimityö ja verkostoituminen. Koulutuksessa huomioidaan muuttuvan työelämän tarpeet ja kestävä kehitys.

Opintojen aikana opiskelijalla on mahdollisuus tehdä yhteistyötä media-alan opiskelijoiden lisäksi koko Taideakatemian ja muiden Turun ammattikorkeakoulun opiskelijoiden kanssa. Opintojen vahva kytkös työelämään mm. projektien ja harjoittelun yhteydessä luo hyvät mahdollisuudet ajantasaiseen ja työelämän tarpeisiin vastaavaan koulutukseen sekä mahdollisuudet ammattikentälle verkostoitumiseen opintojen aikana.

Opinnoissa menestyminen edellyttää opiskelijalta yleissivistystä, oma-aloitteisuutta, ideointikykyä, luovuutta, vuorovaikutus- ja tiimityötaitoja, analyyttisyyttä, vastuunottokykyä ja muutosvalmiutta.

Media-alan yhteiset opinnot ovat kaikille pakollisia. Nämä jakautuvat seuraavasti: kieliopinnot, ilmaisu ja analyysi sekä media-alan työskentely-ympäristöt.

Media-alan ammatilliset opinnot mahdollistavat opiskelijan erikoistumisen haluamalleen osaamispolulle. Laajentaakseen osaamistaan opiskelija voi valita opintoja media-alan syventävien ammattiopintojen tarjonnasta ja toisen osaamisalueen ammattiopinnoista, muiden koulutusalojen opetustarjonnasta tai opiskelija voi suorittaa ulkomailla vaihto-opintoja. Nämä opinnot voivat olla joko ammattiopintoja tai vapaasti valittavia opintoja.

Harjoittelun aikana opiskelija perehtyy oman ammattialansa tehtäviin todellisessa työympäristössä. Työharjoittelu jakautuu ajallisesti useaan osaan.

Projektiopinnoissa opiskelija soveltaa taitojaan käytännön työelämäprojekteissa, tutkimus- ja kehityshankkeissa ja omissa tuotannoissa.

Vapaasti valittavia opintoja opiskelija voi ottaa ammattikorkeakoulun opintotarjonnasta tai muiden oppilaitosten tarjonnasta, projekteista tai työelämästä.

Opinnäytetyö on kirjallisen työn ja opiskelijan ammattialaan liittyvän käytännöllisen tai taiteellisen työn kokonaisuus. Opinnäytetyön tekemistä tukevat menetelmä- ja kehittämisopinnot.

Opiskelija voi myös osoittaa aikaisemmin hankkimaansa osaamista tai opiskelun aikana ammattikentällä tapahtuvaa oppimista ja suorittaa opintoja näiden avulla.

Osaamistavoitteet

Elokuva
Elokuvan opinnoissa opiskelija suuntaa ja syventää osaamistaan omien edellytysten ja opintotarjonnan mukaan käsikirjoittamiseen, kuvaamiseen, leikkaamiseen, äänisuunnitteluun tai tuotannollisiin tehtäviin. Koulutus antaa tekniset perusvalmiudet alan työtehtävissä toimimiseen, perehdyttää elokuvalliseen kerrontaan sekä tuotannollisiin tehtäviin. Omat opiskelijatuotannot, erilaiset elokuvalliset tilaustyöt ja harjoittelut elokuvatuotannoissa tarjoavat mahdollisuuden syventää osaamista.

Journalismi
Journalismin opinnoissa opiskelija suuntaa osaamistaan uutis- ja toimitustyöhön, monimediajournalismiin tai viestintäammattilaisen työtehtäviin. Journalismin opinnoissa harjaannutaan yhdistämään eri viestimille ominaisia ilmaisukeinoja innovatiivisella tavalla monimediaympäristössä. Monimediajournalisti hallitsee ideoinnin, tiedonhankinnan ja haastattelun sekä kuvaamisen, äänittämisen, editoinnin ja julkaisemisen. Valmistunut opiskelija työskentelee tiedotusvälineessä, freelancerina tai muissa media-alan viestintätehtävissä.

Viestintäammattilaisen opinnoissa perehdytään yhteisön tai yrityksen viestien välittämiseen, vuorovaikutukselliseen viestintään eri sidosryhmille sekä viestinnän suunnitteluun. Valmistuttuaan opiskelija toimii viestintäammattilaisena yrityksessä, yhteisössä tai yrittäjänä.

Mainonnan suunnittelu
Mainonnan suunnittelun osaamisalueen tavoitteena on antaa mainonnan visuaalisen suunnittelun, tekstisuunnittelun sekä markkinointiviestinnän projektijohtamisen perusvalmiudet. Opinnoissa korostuvat markkinointiviestinnän teorian soveltaminen luoviin sisältöihin, kirjallinen ja visuaalinen ilmaisu, projektien suunnittelu ja tiimityöskentely. Opinnoissaan opiskelija voi painottaa kirjallista ilmaisua, visuaalista ilmaisua ja/tai markkinointiviestinnän projektin hallintaan liittyviä osa-alueita. Opiskelijan on mahdollista erikoistua myös mainostoimiston projektipäällikön tehtäviin. Mainonnan suunnittelun opiskelijat valmentautuvat markkinointiviestinnän ammattilaisiksi ja työskentelevät mainos- ja markkinointitoimistoissa tai muissa yrityksissä ja yhteisöissä tai yrittäjinä.

Kaikissa opinnoissa opiskelija kehittyy myös innovaatiokompetensseissa. Turun ammattikorkeakoulun määrittelemät innovaatiokompetenssit ovat eurooppalaisen tutkintojen viitekehyksen (EQF) mukaisia. Innovaatiokompetenssit muodostuvat yksilö-, yhteisö- ja verkostotason osaamisista ja ne kattavat seuraavat viisi osaamisen ulottuvuutta: kriittinen ajattelu, aloitekyky, luovuus, tiimityö ja verkostoituminen.

Opinnäytetyön kuvaus
Opinnäytetyö on kirjallisen työn ja opiskelijan ammattialaan liittyvän käytännöllisen tai taiteellisen työn kokonaisuus. Opinnäytetyön voi toteuttaa myös portfoliomuotoisena, osana työelämäprojekteja, tutkimus- ja kehityshankkeita sekä kansainvälistä toimintaa. Opinnäytetyön tekemistä tukevat 5 opintopisteen laajuiset menetelmä- ja kehittämisopinnot.

Pedagogiset toimintatavat

Opiskelu ammattikorkeakoulussa on itseohjautuvaa ja käytännönläheistä. Opettajan tehtävänä on olla valmentaja, joka auttaa itsenäistä opiskelijaa saavuttamaan ammatillisen tavoitteensa. Erilaisissa ryhmissä työskentelyllä on myös suuri paino opinnoissa. Opintojen aikana tarjotaan mahdollisuuksia monialaisiin työryhmiin sekä media-alan sisällä että muiden alojen kanssa verkostoituen.

Ammattiopinnot ja projektiopinnot on tiiviisti kytketty media-alan oppimisympäristöihin, jotka simuloivat ammattikentän toimintakäytäntöjä:
• elokuva: Karuselli – av-tuotantotalo
• journalismi: Tutka – verkkomedia (http://tutka.pro), Kampusradio
• mainonnan suunnittelu: Guru – Turun AMKn sisäinen mainostoimisto (http://guru.turkuamk.fi)
• viestintä: Meedio – Taideakatemian tiedotus ja viestintä
• Opiskelijaosuuskunta Karisma

Tutkimus- ja kehittämistyöhön liittyvät hankkeet ja projektit ovat oleellinen osa opintoja. Näissä opiskelija verkostoituu niin työelämän kuin suomalaisten ja kansainvälisten korkeakoulujen edustajien kanssa. Myös työelämästä tulevat toimeksiannot kuuluvat oleellisena osana media-alan koulutukseen.

Turun ammattikorkeakoulun opinnot tukevat media-alan yrittäjyyttä ja rohkaisevat opiskelijoita sen aloittamiseen. Opiskelijan on mahdollista suorittaa myös muiden ammattikorkeakoulun alojen opintoja ja pidentää lukukauttaan kesäopintotarjonnalla.

Arviointi

Opetuksen ja oppimisen arviointi on jatkuva ja kokonaisvaltainen prosessi. Oppimista ja opetuksen laatua arvioidaan palautekeskustelujen, harjoitustehtävien, esseiden, raporttien, analyysien ja tenttien avulla. Palautekeskusteluissa toteutuu myös ryhmässä tapahtuva vertaisarviointi. Käytössä on verkko-oppimisympäristössä toimiva palautejärjestelmä, jolla kerätään palautetta etenkin yhteisten opintojen toteutuksesta. Arvioinnissa voidaan käyttää myös oppilaitoksen ulkopuolisia asiantuntijoita.

Kerran vuodessa järjestetään media-alan palautepäivä, jossa käsitellään koulutus- ja tutkimuspäällikön johdolla opiskelijaryhmien koostama palautemateriaali. Palautepäiväkeskusteluun osallistuvat myös opettajat ja kt-päällikkö. Palautepäivässä käsitellyistä ja esiin nousseista kysymyksistä koostetaan toimenpidesuunnitelma.

Opintojaksoarviointi tapahtuu pääsääntöisesti asteikolla 1 - 5 / hylätty, osa opintosuorituksista arvioidaan asteikolla hyväksytty-hylätty. Hyväksytty-hylätty -asteikkoa käytettäessä toteutussuunnitelmassa määritetään, mitä arvosanatasoa hyväksytty suoritus vastaa.

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2021-2022 2022-2023 2023-2024 2024-2025 Syksy 2021 Kevät 2022 Syksy 2022 Kevät 2023 Syksy 2023 Kevät 2024 Syksy 2024 Kevät 2025 1. / 2021 2. / 2021 3. / 2022 4. / 2022 5. / 2022 1. / 2022 2. / 2022 3. / 2023 4. / 2023 5. / 2023 1. / 2023 2. / 2023 3. / 2024 4. / 2024 5. / 2024 1. / 2024 2. / 2024 3. / 2025 4. / 2025 5. / 2025
YDINOSAAMINEN

(Valitaan opintopisteitä: 130)

130
MEDIA-ALAN YHTEISET OPINNOT

(Valitaan opintopisteitä: 55)

55
KU00BT02 Opintoihin orientoituminen 1 1 1 0.5 0.5
Kieliopinnot

(Valitaan kaikki)

9
1001006 Suomen kieli ja viestintä 3 3 3 1 1 1
100114 Svenska i arbetslivet, muntlig kommunikation 1 1 1 0.3 0.3 0.3
100115 Svenska i arbetslivet, skriftlig kommunikation 2 2 2 0.7 0.7 0.7
1001004 English Professional Skills, B2 3 3 3 1.5 1.5
Työskentely-ympäristö

(Valitaan kaikki)

20
KU00BT41 Media-alan toimintaympäristö 5 5 5 1.7 1.7 1.7
KU00BT42 Lainsäädäntö ja etiikka media-alalla 5 5 5 2.5 2.5
2081305 Media-alan yrittäjyys 5 5 5 2.5 2.5
2081309 Projektin suunnittelu 5 5 5 1.7 1.7 1.7
Ilmaisu ja analyysi

(Valitaan kaikki)

15
2001053 Kirjallinen ilmaisu 5 5 5 2.5 2.5
2001052 Valokuvaus ja kuvankäsittely 5 5 5 2.5 2.5
2081339 Audiovisuaalinen ilmaisu 5 5 5 2.5 2.5
Media-alan valinnaiset yhteiset opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 10)

10
2081307 Visuaalinen kulttuuri ja media-analyysi 5 5 5 2.5 2.5
KU00BT57 Valinnainen opinto kulttuurialan tarjonnasta 5 5 5 2.5 2.5
MEDIA-ALAN AMMATTIOPINNOT

(Valitaan opintopisteitä: 45)

45
Mainonnan suunnittelun ammattiopinnot

(Valitaan opintopisteitä: 45)

45
Mainonnan suunnittelun yhteiset ammattiopinnot

(Valitaan kaikki)

30
KU00BZ01 Markkinoinnin perusteet 5 5 5 2.5 2.5
2081322 Markkinointiviestinnän perusteet 5 5 5 1.7 1.7 1.7
KU00BZ02 Luova suunnittelutiimi 5 5 5 1.7 1.7 1.7
2081324 Art direction ja copywriting 5 5 5 1.7 1.7 1.7
2081325 Konseptisuunnittelu 5 5 5 2.5 2.5
2081326 Kampanjasuunnittelu 5 5 5 2.5 2.5
Mainonnan suunnittelun valinnaiset ammattiopinnot

(Valitaan opintopisteitä: 15)

15
KU00BT40 Visuaalinen suunnittelu eri medioihin 5 5 5 2.5 2.5
2081328 Kampanja-AD 5 5 5 1.7 1.7 1.7
2081329 Copywriting eri medioihin 5 5 5 2.5 2.5
2081330 Kampanja-copywriter 5 5 5 1.7 1.7 1.7
2081331 Brändin hallinta 5 5 5 1.7 1.7 1.7
PMEDIS21-1001
HARJOITTELU

(Valitaan opintopisteitä: 30)

30 10 10 10 10 10 10 3.3 3.3 3.3 3.3 3.3 3.3 5 5
LAAJENTAVA OSAAMINEN

(Valitaan opintopisteitä: 110)

110
MEDIA-ALAN VAIHTOEHTOISET AMMATTIOPINNOT JA PROJEKTIOPINNOT

(Valitaan opintopisteitä: 50)

50
PMEDIS21-1002
VAIHTOEHTOISET AMMATTIOPINNOT

(Valitaan opintopisteitä: 40)

10 - 40 20 5 10 10 5 5 5 3.3 3.3 3.3 2.5 2.5
PMEDIS21-1003
PROJEKTIOPINNOT

(Valitaan opintopisteitä: 40)

10 - 40 5 5 10 5 5 5 5 1.7 1.7 1.7 2.5 2.5 2.5 2.5 1.7 1.7 1.7
KU00BT56 Hanke- tai tilausprojekti 5 5 5 1.7 1.7 1.7
PMEDIS21-1004
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT

(Valitaan opintopisteitä: 30)

30 5 5 20 5 5 10 10 1.7 1.7 1.7 1.7 1.7 1.7 5 5 3.3 3.3 3.3
OPINNÄYTETYÖ

(Valitaan opintopisteitä: 30)

30
2081343 Opinnäytetyön menetelmät, rakenne ja ohjaus 5 5 5 1.7 1.7 1.7
KU00BO27 Opinnäytetyö (kirjallinen) 10 - 25 25 25 8.3 8.3 8.3
KU00BO28 Opinnäytetyö (taiteellinen, tuotannollinen tai käytännön työ) 0 - 15
Yhteensä 240 57 53 10 25 26 31 33 20 5 5 0 25 13 13 10.5 10.5 10.5 16.5 16.5 6.8 6.8 6.8 2.5 2.5 1.7 1.7 1.7 0 0 8.3 8.3 8.3

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

Asetuksen mukainen jäsentely AMK

Valtioneuvoston asetus ammattikorkeakouluista 1129/2014 2 § Opintojen rakenne Ammattikorkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin kuuluu: 1) perus- ja ammattiopintoja; 2) vapaasti valittavia opintoja; 3) ammattitaitoa edistävää harjoittelua; 4) opinnäytetyö.

Ammattiopinnot
Elokuvailmaisu
Jälkituotanto 1
Harjoituselokuva 1
Elokuvan tuotannon hallinta
Dialogikäsikirjoittaminen
Dramaturgia ja näyttelijän ohjaus
Elokuvan kuvasuunnittelu ja elokuvaus
Elokuvan äänisuunnittelu
Jälkituotanto 2
Harjoituselokuva 2
Journalistinen kirjoittaminen
Radiojournalismi
Videojournalismi
Uutistuotanto
Toimitustyö
Radiotuotanto
Videoreportaasi
Journalistisen sisällön kehittäminen
Viestintäammattilaisen työnkuva ja tehtävät
Viestinnän keinot ja tavoitteet
Viestinnän suunnittelu ja kehittäminen
Markkinoinnin perusteet
Markkinointiviestinnän perusteet
Luova suunnittelutiimi
Art direction ja copywriting
Konseptisuunnittelu
Kampanjasuunnittelu
Visuaalinen suunnittelu eri medioihin
Kampanja-AD
Copywriting eri medioihin
Kampanja-copywriter
Brändin hallinta
Projektijohtaminen
Tiimijohtaminen
Johtamistaito ja kehittyminen johtajana
Projektin talous
Elokuvan rahoitus
Sponsorointi ja yhteistyö
Projektien toiminta- ja työskentely-ympäristöt
Hanke- tai tilausprojekti
Harjoittelu

Ei liitettyjä opintojaksoja

Opinnäytetyö
Opinnäytetyön menetelmät, rakenne ja ohjaus
Opinnäytetyö (kirjallinen)
Opinnäytetyö (taiteellinen, tuotannollinen tai käytännön työ)
Perusopinnot
Opintoihin orientoituminen
Suomen kieli ja viestintä
Svenska i arbetslivet, muntlig kommunikation
Svenska i arbetslivet, skriftlig kommunikation
English Professional Skills, B2
Media-alan toimintaympäristö
Lainsäädäntö ja etiikka media-alalla
Media-alan yrittäjyys
Projektin suunnittelu
Kirjallinen ilmaisu
Valokuvaus ja kuvankäsittely
Audiovisuaalinen ilmaisu
Visuaalinen kulttuuri ja media-analyysi
Valinnainen opinto kulttuurialan tarjonnasta
Vapaasti valittavat

Ei liitettyjä opintojaksoja

Luokittelemattomat
Käsikirjoitus, ohjaus ja tuotanto
Käsikirjoitusklinikka
Nuke alkeet
Media eriarvoisuuden purkajana, luentosarja
Media eriarvoisuuden purkajana, työpaja
Sosiaalinen media strategisena työkaluna
Dokumenttielokuvan käsikirjoitus
Dokumenttielokuva case studies
Tyylilajiharjoitukset -opintojakso
Journalismi vaikuttamisen kohteena
Mobile Documentary
Monimedialliset tarinat
Video mapping
Project Planning
Tekoäly journalistin työkaluna
Dokumenttielokuvan tuotanto
Mainosvideo
Työhyvinvointi ja organisaation kehittäminen
Media eriarvoisuuden purkajana, luentosarja
Media eriarvoisuuden purkajana, työpaja
Vastuullinen media
Kansainvälinen projektiympäristö / Hanke- tai tilausprojekti
Journalistina kansainvälisessä ympäristössä
Sosiaalisen median uutisjournalismi

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
YDINOSAAMINEN

(Valitaan opintopisteitä: 130)

130
MEDIA-ALAN YHTEISET OPINNOT

(Valitaan opintopisteitä: 55)

55
KU00BT02 Opintoihin orientoituminen 1
Kieliopinnot

(Valitaan kaikki)

9
1001006 Suomen kieli ja viestintä 3
100114 Svenska i arbetslivet, muntlig kommunikation 1
100115 Svenska i arbetslivet, skriftlig kommunikation 2
1001004 English Professional Skills, B2 3
Työskentely-ympäristö

(Valitaan kaikki)

20
KU00BT41 Media-alan toimintaympäristö 5
KU00BT42 Lainsäädäntö ja etiikka media-alalla 5
2081305 Media-alan yrittäjyys 5
2081309 Projektin suunnittelu 5
Ilmaisu ja analyysi

(Valitaan kaikki)

15
2001053 Kirjallinen ilmaisu 5
2001052 Valokuvaus ja kuvankäsittely 5
2081339 Audiovisuaalinen ilmaisu 5
Media-alan valinnaiset yhteiset opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 10)

10
2081307 Visuaalinen kulttuuri ja media-analyysi 5
KU00BT57 Valinnainen opinto kulttuurialan tarjonnasta 5
MEDIA-ALAN AMMATTIOPINNOT

(Valitaan opintopisteitä: 45)

45
Elokuvan ammattiopinnot

(Valitaan opintopisteitä: 45)

45
Elokuvan yhteiset ammattiopinnot

(Valitaan kaikki)

20
KU00BZ03 Käsikirjoitus, ohjaus ja tuotanto 5
KU00BT24 Elokuvailmaisu 5
KU00BT25 Jälkituotanto 1 5
KU00BT26 Harjoituselokuva 1 5
Elokuvan valinnaiset ammattiopinnot

(Valitaan opintopisteitä: 25)

25
KU00BT27 Elokuvan tuotannon hallinta 5
KU00BT28 Dialogikäsikirjoittaminen 5
KU00BT29 Dramaturgia ja näyttelijän ohjaus 5
KU00BT30 Elokuvan kuvasuunnittelu ja elokuvaus 5
KU00BT31 Elokuvan äänisuunnittelu 5
KU00BT32 Jälkituotanto 2 5
KU00BT33 Harjoituselokuva 2 5
Journalismin ammattiopinnot

(Valitaan opintopisteitä: 45)

45
Journalismin yhteiset ammattiopinnot

(Valitaan kaikki)

15
KU00BY98 Journalistinen kirjoittaminen 5
KU00BT05 Radiojournalismi 5
KU00BT06 Videojournalismi 5
Journalismin ja viestinnän valinnaiset ammattiopinnot

(Valitaan opintopisteitä: 30)

30
KU00BT07 Uutistuotanto 5
KU00BY99 Toimitustyö 5
KU00BT09 Radiotuotanto 5
KU00BT10 Videoreportaasi 5
KU00BT12 Journalistisen sisällön kehittäminen 5
KU00BT13 Viestintäammattilaisen työnkuva ja tehtävät 5
KU00BT14 Viestinnän keinot ja tavoitteet 5
KU00BZ00 Viestinnän suunnittelu ja kehittäminen 5
Mainonnan suunnittelun ammattiopinnot

(Valitaan opintopisteitä: 45)

45
Mainonnan suunnittelun yhteiset ammattiopinnot

(Valitaan kaikki)

30
KU00BZ01 Markkinoinnin perusteet 5
2081322 Markkinointiviestinnän perusteet 5
KU00BZ02 Luova suunnittelutiimi 5
2081324 Art direction ja copywriting 5
2081325 Konseptisuunnittelu 5
2081326 Kampanjasuunnittelu 5
Mainonnan suunnittelun valinnaiset ammattiopinnot

(Valitaan opintopisteitä: 15)

15
KU00BT40 Visuaalinen suunnittelu eri medioihin 5
2081328 Kampanja-AD 5
2081329 Copywriting eri medioihin 5
2081330 Kampanja-copywriter 5
2081331 Brändin hallinta 5
Tuotannon ja projektinhallinnan ammattiopinnot

(Valitaan opintopisteitä: 30)

30
Tuotannon ja projektinhallinnan yhteiset ammattiopinnot

(Valitaan kaikki)

15
KU00BT16 Projektijohtaminen 5
KU00BT17 Tiimijohtaminen 5
KU00BT18 Johtamistaito ja kehittyminen johtajana 5
Tuotannon ja projektinhallinnan valinnaiset ammattiopinnot

(Valitaan opintopisteitä: 15)

15
KU00BT19 Projektin talous 5
KU00BT20 Elokuvan rahoitus 5
KU00BT21 Sponsorointi ja yhteistyö 5
KU00BT22 Projektien toiminta- ja työskentely-ympäristöt 5
PMEDIS21-1001
HARJOITTELU

(Valitaan opintopisteitä: 30)

30
LAAJENTAVA OSAAMINEN

(Valitaan opintopisteitä: 110)

110
MEDIA-ALAN VAIHTOEHTOISET AMMATTIOPINNOT JA PROJEKTIOPINNOT

(Valitaan opintopisteitä: 50)

50
PMEDIS21-1002
VAIHTOEHTOISET AMMATTIOPINNOT

(Valitaan opintopisteitä: 40)

10 - 40
KU00CJ90 Käsikirjoitusklinikka 1 - 10
KU00CP88 Nuke alkeet 5
KU00CP89 Media eriarvoisuuden purkajana, luentosarja 2
KU00CP90 Media eriarvoisuuden purkajana, työpaja 3
KU00CQ67 Sosiaalinen media strategisena työkaluna 5
KU00CQ80 Dokumenttielokuvan käsikirjoitus 4
KU00CQ81 Dokumenttielokuva case studies 1
KU00CQ83 Tyylilajiharjoitukset -opintojakso 5
KU00CQ97 Journalismi vaikuttamisen kohteena 5
2081288 Mobile Documentary 5
KU00CS32 Monimedialliset tarinat 5
KU00CS33 Video mapping 5
KU00CE03 Project Planning 5
KU00CS67 Tekoäly journalistin työkaluna 5
KU00CS90 Dokumenttielokuvan tuotanto 5
KU00CL98 Mainosvideo 5
KU00CX89 Työhyvinvointi ja organisaation kehittäminen 5
KU00CX90 Media eriarvoisuuden purkajana, luentosarja 2
KU00CX91 Media eriarvoisuuden purkajana, työpaja 3
KU00CX92 Vastuullinen media 5
KU00CX93 Kansainvälinen projektiympäristö / Hanke- tai tilausprojekti 5
KU00CX94 Journalistina kansainvälisessä ympäristössä 5
KU00CX98 Sosiaalisen median uutisjournalismi 1 - 5
PMEDIS21-1003
PROJEKTIOPINNOT

(Valitaan opintopisteitä: 40)

10 - 40
KU00BT56 Hanke- tai tilausprojekti 5
PMEDIS21-1004
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT

(Valitaan opintopisteitä: 30)

30
OPINNÄYTETYÖ

(Valitaan opintopisteitä: 30)

30
2081343 Opinnäytetyön menetelmät, rakenne ja ohjaus 5
KU00BO27 Opinnäytetyö (kirjallinen) 10 - 25
KU00BO28 Opinnäytetyö (taiteellinen, tuotannollinen tai käytännön työ) 0 - 15