Siirry suoraan sisältöön

Konetekniikka K22: Tuotekehitys

Tunnus: PKONTK22

Tutkinto:
Tekniikan ammattikorkeakoulututkinto

Tutkintonimike:
Insinööri (AMK)

Laajuus:
240 op

Kesto:
4 vuotta (240 op)

Aloituslukukausi:
Kevät 2022

Opetuskieli:
suomi

Koulutuksen kuvaus

Konetekniikan koulutus antaa sinulle vahvan teknisen perusosaamisen, jota voit soveltaa monissa työtehtävissä teknologiateollisuudessa. Opinnoissasi painottuvat itsenäinen ote ja monipuolisuus. Pääpaino on käytännönläheisessä opetuksessa, johon liittyvät monipuoliset laboratoriotyöt ja teollisuuslähtöiset projektitehtävät. Valmistumisesi jälkeen tyypillisiä toimenkuvia ovat mm. asiantuntija-, suunnittelu-, kehitys-, käyttö-, myynti-, koulutus-, laadunvarmistus- tutkimus- ja esimiestehtävät teknologiateollisuudessa. Valmistuttuasi omaat valmiuksia myös oman yrityksen perustamiseen.

Perusopinnoissa saat koneinsinöörin ammatissa tarvittavan matemaattisluonnontieteellisen perustan, koneteknisen perusosaamisen sekä kieli-, talous- ja vuorovaikutustaidot. Ammattiopinnoissa perehdyt valitsemiisi tekniikan osa-alueisiin ja teollisuuden toimialoihin.

Konetekniikan opinnoissa painotetaan käytännönläheisyyttä, teoriaosaamista unohtamatta. Ammattiopinnot toteutetaan monimuotoisesti mm. projektitöissä yhteistyössä alueen elinkeinoelämän kanssa. Käytettävissä olevat tilat ja laitteet tarjoavat modernin ja todellisen oppimisympäristön, jossa tukenasi ovat kokeneet opettajat ja henkilökunta.

Voit opiskella koneteknistä alaa myös kansainvälisesti. Kattava yhteistyökorkeakouluverkostomme tarjoaa sinulle erinomaisen mahdollisuuden hankkia kansainvälistä osaamista, josta on hyötyä valmistuttuasi.
Suuntautumiset, erikoisalat ja pätevyydet


Kone- ja tuotantotekniikassaopiskelija voi suunnata opintojaan valitsemalla moduuleja seuraavilta konetekniikan osaamisalueilta :
•Meritekniikka (METE)
•Koneautomaatiotekniikka (KAUT)
•Moottori- ja energiateknologia (MOTE)
•Tuotantotekniikka (TUTE)
•Tuotekehitys (TUKE)
•Muotoilu (MUOT)

tai henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaisesti muusta AMK:n opetustarjonnasta. Opintojen rakenne ja opintojaksot on kuvattu tarkemmin lukusuunnitelmataulukossa.


Meritekniikan(METE) osaamisalueen moduulit valinnut insinööri saa yleistietämyksen kaikista laivatekniikan osa-alueista sekä valmiudet erikoistua työelämässä laivanrakennuksen ja merenkulun erikoiskysymyksiin. Meriteollisuus on Suomessa dynaaminen ja laajasti verkostoitunut ala, jonka yrityksistä monet kuuluvat markkinajohtajiin maailmalla. Siksi laivatekniikan insinöörien työllistyminen on jatkuvasti pysynyt hyvänä ja kykyjen mukaan eteneminen organisaatiossa voi olla nopeaa. Toisaalta moni valitsee pitkäjänteisen kehittymisen arvostetuksi laivateorian tai -tuotannon huippuasiantuntijaksi. Laivanrakennus on perinteisesti hyvin kansainvälistä, joten monelle tarjoutuu mahdollisuus työskentelyyn ulkomailla. Suuri risteilijä on ’itsenäinen uiva kaupunki’, joka sisältää monien alojen erikoistekniikkaa viihdekeskuksista turvallisuusratkaisuihin ja ympäristönsuojeluun.

Opintoihin kuuluu tuotekehitystä, talous- ja projektinhallintaa ja johtamistaitoja. Nykyaikaiset digitaaliset suunnittelu- ja tuotantomenetelmät ovat toimialan tärkeä kilpailutekijä. Valmistuvan laivanrakentajan IT-taidoille on vahva kysyntä.

Koneautomaationosaamisalue (KAUT) kouluttaa insinöörejä nykyaikaisiin teollisuuden robotiikka sovelluksiin teollisuudessa. Osaamisalue pitää sisällään muun muassa erilaisia tiedonsiirtotekniikoita, robotiikkaa, koneturvallisuutta ja automaation suunnittelua. Opiskelijat oppivat ymmärtämään modernien tuotantorobottien ja laitteistojen rakennetta ja käyttöä teollisuudessa. Koulutuksen tavoitteena on kehittää kykyä tietää ja simuloida eri tuotantojärjestelmiä tehdastasolla, sekä robottisolun tasolla. Koulutus antaa myös valmiuden robottijärjestelmien ohjelmointiin turvastandardeja unohtamatta.

Moottori- ja energiateknologiaan (MOTE) syventynyt insinööri on energia- ja polttomoottoritekniikan asiantuntija. Hän työskentelee suunnittelutoimistoissa, energiateknisten koneiden ja laitteiden sekä polttomoottorien tuotannossa, suunnittelussa ja huollossa, voimayhtiöissä tai voimalaitoksissa. Myös kauppaan, johtamiseen, prossin käyttöön, laadunvarmistukseen ja tutkimukseen liittyvät tehtävät voivat kuulua moottori- ja energiateknologiaan perehtyneen insinöörin työnkuvaan.

Moottori- ja energiateknologiaan syventynyt opiskelija perehtyy energian tuotantoon ja polttomoottoritekniikkaan sekä energiajärjestelmien suunnitteluun. Hän osaa soveltaa oppimaansa työelämälähtöisissä suunnittelu- ja projektitöissä. Koulutus antaa energia-alan sekä polttomoottoritekniikan perustietouden siten, että valmistunut insinööri sopeutuu nopeasti alan tehtäviin ja kokemusta saatuaan pystyy toimimaan edellä mainituissa tehtävissä sekä itsenäisesti että projektitiimin jäsenenä.

Tuotantotekniikan osaamisalue (TUTE) kouluttaa insinöörejä, jotka opinnoissaan perehtyvät teollisuuden kone- ja laitetuotannossa tarvittaviin valmistus- ja materiaaliteknisiin asioihin. He oppivat hyödyntämään modernien tuotantokoneiden ja laitteiden mahdollisuuksia sekä ymmärtävät tuotannon suunnittelun ja virtaustehokkuuden taloudelliset vaikutukset. Koulutuksen tavoitteena on myös kehittää järjestelykykyä, esimies-, yrittäjyys- ja vuorovaikutustaitoja sekä itsenäistä työskentelyvalmiutta, joita tarvitaan kone- ja laitetuotannon suunnittelun ja tuotannon ohjauksen sekä toimittajaverkostojen asiantuntijatehtävissä.

Tuotantotekniikan opiskelija saa koulutuksessa hyvät teoreettiset valmiudet ja käytännön läheisen osaamisen tehokkaissa oppimisympäristöissä eri tuotantoteknologioihin, tuotantoautomaation järjestelmiin sekä tuotannon suunnitteluun, ohjaukseen ja laadunhallintaan. Tuotantotekniikkaan syventynyt opiskelija tuntee ja hallitsee monia teollisuuden valmistusmenetelmiä sekä erikoistuu koneistus- ja laitetuotantoon sekä levytyöhön ja hitsaukseen. Hän osaa valita teknisin ja taloudellisin perustein valmistustavan, tuotannon ohjausperiaatteet ja tuotteiden laadunhallintamenetelmät. Hän osaa toimia tuotantoinsinöörinä sekä tuotantoyksiköissä että toimittajaverkoston asiantuntijatehtävissä.

Tuotekehityksestä (TUKE) valmistunut insinööri on suunnittelun ja tuotekehityksen asiantuntija, joka yhteistyössä myynnin ja valmistuksen kanssa kehittää asiakaslähtöisesti teknisiä tuotteita ja palveluja. Tuotekehitysinsinööri työskentelee teollisuusyrityksen suunnittelu- ja tuotekehitysosastolla tai insinööritoimistossa. Työtehtävät ovat asiantuntijatehtäviä ja kokemuksen kasvaessa projektien tai suunnittelun ja tuotekehityksen johtotehtäviä. Suuntautuminen tuotannon ja myynnin tehtäviin on myös mahdollista, koska suunnittelijat työskentelevät yhteistyössä näiden alojen kanssa.

Tuotekehityksen koulutuksessa annetaan vahva koneenrakennuksen teoreettinen tietotaito, materiaalitekniikan ja modernin valmistustekniikan tuntemus sekä tietokoneavusteisen suunnittelun, tuotetiedonhallinnan osaaminen. Nykyaikainen kansainvälinen tuotekehitys edellyttää asiakaslähtöisyyttä, tiimitaitoja, luovuutta, projektinhallinnan osaamista ja kielitaitoa.

Muotoiluun(MUOT) erikoistunut insinööri osaa suunnitella ymmärrettäviä ja toimivia sekä esteettisesti käyttäjää miellyttäviä tuotteita osaksi erilaisia käyttö- ja työympäristöjä. Lisäksi hänen on pystyttävä yhdessä muiden ammattilaisten kanssa tekemään niistä tuotannollisesti järkeviä sekä kaupallisesti menestyviä. Muotoiluinsinöörin työssä keskeistä on käyttäjä- ja asiakaslähtöisyyteen perustuva ihmisen ja järjestelmän vuorovaikutuksen syvällinen ymmärtäminen sekä tuotekehitysprosessin hallinta. Nämä muodostavat vankan pohjan esimerkiksi käyttäjäkokemuksen (UX) ja käyttöliittyminen suunnitteluun (UI) ja toimimiselle muotoilijana suunnittelutiimissä.


Opinnäytetyön kuvaus


Konetekniikan koulutukseen liittyy oleellisesti opinnäytetyö, jossa pääset soveltamaan oppimiasi tietoja ja taitoja. Se on usein käytännön ongelmien ratkaisua ja toimii siltana sijoituttaessa työelämään. Opinnäytetyössä korostuu opiskelijan itsenäinen ote ja valmius suoriutua insinööritason tehtävistä. Töitä ohjaavat ammattikorkeakoulun kokeeneet opettajat ja elinkeinoelämän edustajat. Voit katsoa esimerkkejä opinnäytetöistä www.theseus.fi.


Uramahdollisuudet


Konetekniikan insinöörit ovat erittäin haluttuja työmarkkinoilla. Koulutuksen monipuoliset perusopinnot ja erikoistumisvaihtoehdot mahdollistavat laajan sijoittautumisen teollisuuteen ja elinkeinoelämään. Tyypilliset työtehtävät löytyvät insinööritoimistoista, sekä tuotannon ja teknisen kaupan tehtävistä. Kokemuksen myötä uramahdollisuudet monipuolistuvat vaativiin asiantuntijatehtäviin sekä esimies- ja johtotehtäviin.


Esimerkkejä tehtävänimikkeistä

•Automaatioinsinööri
•Tuotekehittelypäällikkö
•Suunnitteluinsinööri
•Projektipäällikkö
•Käyttöinsinööri
•Tuotantoinsinööri
•Laatuinsinööri
•Tekninen myyjä
•Ostoinsinööri


Jatko-opintomahdollisuudet


Konetekniikan insinööritutkinto (AMK) antaa vahvan perusvalmiuden insinöörin ammattiin. Voit myöhemmin syventää osaamistasi Turun ammattikorkeakoulussa suorittamalla ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon (YAMK). Sinulla tulee olla perustutkinnon jälkeen kolmen vuoden työkokemus asianomaiselta alalta. Työkokemukseksi voidaan hyväksyä myös aiemmin suoritetun opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinnon jälkeinen, korkeakoulututkintoa edeltävä työkokemus, jotta voit hakea YAMK koulutuksiin. Tarjolla on teknologiaosaamisen johtaminen, ympäristöteknologian ja meritekniikan YAMK koulutus.

Diplomi-insinööriksi tähtääville tarjotaan Turun ammattikorkeakoulun ja teknillisten yliopistojen yhteistyönä suunniteltuja opintopolkuja, mikä mahdollistaa DI-tutkinnon suorittamisen nopeasti ja joustavasti heti AMK-tutkinnon jälkeen.


Yhteystiedot


Opinto-ohjaaja
Johanna Gadd
Sähköposti: johanna.gadd(at)turkuamk.fi
Puhelin: +358 44 907 4554

Osaamistavoitteet

Koneinsinööriltä edellytetään vahvaa matemaattis-luonnontieteellisestä ydinosaamista, konetekniikan perusosaamista, sitä laajentavaa osaamista joltain erikoistumisalueelta sekä hyviä työelämävalmiuksia, joihin kuuluvat mm. verkosto-osaaminen, kielitaito ja kansainvälisen toimintaympäristön edellyttämät vuorovaikutustaidot. Koulutusalakohtaisten kompetenssien lisäksi opintojen läpileikkaavana tavoitteena ovat työelämän edellyttämät innovaatiokompetenssit yksilö-, yhteisö- ja verkostotasolla. Tavoitellut innovaatiokompetenssit ovat kriittinen ajattelu, aloitekyky, luovuus, tiimityö ja systeeminen ajattelu.

Pedagogiset toimintatavat

Opiskelijat ottavat vastuun oppimisestaan ja omaksuvat oppimisen taitoja. Opiskelu on monipuolista lähiopetusta sekä itsenäistä opiskelua kirjallisuuden ja erilaisten oppimistehtävien avulla. Opiskelu sisältää runsaasti käytännönläheisiä harjoituksia ja tiimityötä. Työelämäyhteistyö on merkittävässä roolissa. Yrityksiltä saatuja käytännön toimeksiantoja ratkotaan projektitöinä. Erilaiset toimeksiannot yrityksiltä kartuttavat osaamista ja synnyttävät hyviä kontakteja ja verkostoja työelämään. Innovaatiokompetensseja harjaannutetaan opiskelujen aikana soveltamalla teoriaa käytäntöön yhteistyöverkostoissa.

Pedagogisilla ratkaisuilla pyritään edesauttamaan sitä, että opiskelijat osaavat toimia muuttuvissa olosuhteissa ja omaksuvat elinikäisen oppisen ajatuksen.

Opintoja voi liittää myös opiskelijan työhön tai omaan yritystoimintaan. Työharjoittelu on hyvä mahdollisuus peilata oppimaansa työtehtäviin ja auttaa tunnistamaan omia vahvuuksiaan ja kehittämiskohteitaan. Etenkin kesäopinnoissa korostuvat ajasta ja paikasta riippumaton opiskelu esim. verkkokursseilla.

Opintojen ohjauksen ja oppimisen tukemisen tavoitteena on, että opiskelija etenee opinnoissaan oppimissuunnitelman mukaan. Opiskelijan henkilökohtainen oppimissuunnitelman ohjaa opintojen ajallista ja sisällöllistä etenemistä. Tuutoropettaja on opiskelijan tukena ja seuraa opintojen etenemistä. Opiskelijalla on itsellään vastuu oppimisestaan.

Arviointi

Kunkin moduulin ja opintojakson osaamistavoitteet on kuvattu opinto-oppaassa ja tarkemmin opintojakson toteutussuunnitelmassa. Arviointia peilataan osaamistavoitteisiin. Arvioinnilla pyritään ohjaamaan oppimista. Opintojaksojen arviointi voi perustua moniin eri seikkoihin, esim. oppimistehtävien tekemiseen, tentteihin, prosessin hallintaan ja erilaisten projektien lopputuotoksiin ja niiden esittelyyn. Arviointi voi olla itsearviointia, vertaisarviointia ja opettaja-arviointia sekä perustua toimeksiantajayrityksen antamaan palautteeseen.

Opintojaksojen arvosana ilmoitetaan numerona 0 – 5 tai sanallisena arviona hyväksytty/hylätty. Tämän lisäksi opiskelija saa usein myös suullista tai kirjallista palautetta.

Kuvaus

Tuotekehitys ja suunnittelu

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2021-2022 2022-2023 2023-2024 2024-2025 2025-2026 Kevät 2022 Syksy 2022 Kevät 2023 Syksy 2023 Kevät 2024 Syksy 2024 Kevät 2025 Syksy 2025 3. / 2022 4. / 2022 5. / 2022 1. / 2022 2. / 2022 3. / 2023 4. / 2023 5. / 2023 1. / 2023 2. / 2023 3. / 2024 4. / 2024 5. / 2024 1. / 2024 2. / 2024 3. / 2025 4. / 2025 5. / 2025 1. / 2025 2. / 2025
YDINOSAAMINEN
105
PKONTK22-1041
Insinöörin perustyövälineet

(Valitaan kaikki)

15
5031273 Insinöörifysiikka 1 4 4 4 2 2
5031274 Insinöörimatematiikan perusteet 5 5 5 2.5 2.5
5031275 Tietotekniikka 1 1 1 0.5 0.5
5000BH71 Projektipaja 5 5 5 1.7 1.7 1.7
PKONTK22-1042
Teollinen valmistus

(Valitaan kaikki)

15
5031277 Materiaalitekniikka 5 5 5 2.5 2.5
5031282 Tuotedokumentaatio 5 5 5 2.5 2.5
5031276 Valmistustekniikka 3 3 3 1.5 1.5
5031278 Tulitöiden turvallisuuskoulutus 1 1 1 0.5 0.5
5031279 Työturvallisuuskoulutus 1 1 1 0.5 0.5
PKONTK22-1043
Physical Modelling

(Valitaan kaikki)

15
5031280 Engineering Physics 2 5 5 5 2.5 2.5
5031281 3D Modelling 5 5 5 2.5 2.5
1001005 English Professional Skills, B2 5 5 5 2.5 2.5
PKONTK22-1044
Mekaniikka

(Valitaan kaikki)

15
5031283 Differentiaalilaskenta 5 5 5 2.5 2.5
5031284 Lujuusopin perusteet 5 5 5 2.5 2.5
5031285 Teknillinen mekaniikka 5 5 5 2.5 2.5
PKONTK22-1045
Dynamiikka

(Valitaan kaikki)

15
5031287 Integraalilaskenta 4 4 4 2 2
5031286 Fysiikan laboratoriotyöt 3 3 3 1.5 1.5
1001006 Suomen kieli ja viestintä 3 3 3 1.5 1.5
5031288 Lujuusopin rakenteet 5 5 5 2.5 2.5
PKONTK22-1046
Mekatroniikka

(Valitaan kaikki)

15
5031289 Sähkö- ja automaatiotekniikka 5 5 5 2.5 2.5
5031290 Hydrauliikka ja pneumatiikka 5 5 5 2.5 2.5
5031400 Koneenosien suunnittelu 5 5 5 2.5 2.5
PKONTK22-1047
Projektinhallinta

(Valitaan kaikki)

15 15 15 5 5 5
TE00BZ26 Tilastolliset menetelmät 2 2 2 0.7 0.7 0.7
100114 Svenska i arbetslivet, muntlig kommunikation 1 1 1 0.3 0.3 0.3
100115 Svenska i arbetslivet, skriftlig kommunikation 2 2 2 0.7 0.7 0.7
TE00BL66 Innovaatioprojekti 10 10 10 3.3 3.3 3.3
LAAJENTAVA OSAAMINEN

(Valitaan opintopisteitä: 60)

60
PKONTK22-1068
Tuotekehitystekniikka

(Valitaan opintopisteitä: 60)

60
PKONTK22-1069
Tuotekehitysprosessi

(Valitaan kaikki)

15
5031376 Tuotteen elinkaaren hallinta 5 5 5 2.5 2.5
5031377 Suunnittelu ja kustannukset 3 3 3 1.5 1.5
5031378 Tuotekehitys 7 7 7 3.5 3.5
PKONTK22-1070
Koneensuunnittelu

(Valitaan kaikki)

15
5011133 Koneenosien suunnittelu 2 2 2 2 1 1
5031341 Finite Element Method FEM 6 6 6 3 3
5031328 Koneensuunnitteluprojekti 7 7 7 3.5 3.5
PKONTK22-1071
Digitaalinen tuoteprosessi

(Valitaan kaikki)

15
5031379 Suunnittelu 5 1.7 3.3 1.7 3.3 1.7 1.7 1.7
5031380 Valmistus 5 1.7 3.3 1.7 3.3 1.7 1.7 1.7
5031381 Käyttö, huolto ja kierrätys 5 1.7 3.3 1.7 3.3 1.7 1.7 1.7
PKONTK22-1072
Tuotekehitys- tai suunnitteluprojekti

(Valitaan kaikki)

15
5031324 Product Development Project Work 1 8 5 5 2.5 2.5
5031325 Product Development Project Work 2 7 5 5 2.5 2.5
PKONTK22-1078
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT

(Valitaan opintopisteitä: 30)

30
PKONTK22-1079
Harjoittelu

(Valitaan kaikki)

30
5031362 Perusharjoittelu 1A 5 5 5 1.7 1.7 1.7
5031363 Perusharjoittelu 1B 2 2 2 1 1
5031094 Perusharjoittelu 2 8 8 8 4 4
5031095 Ammattiharjoittelu 1 7 7 7 3.5 3.5
5031096 Ammattiharjoittelu 2 8 8 8 4 4
PKONTK22-1080
OPINNÄYTETYÖ

(Valitaan kaikki)

15
5031272 Opinnäytetyö 15 15 15 5 5 5
Yhteensä 240 35 62 58.1 41.9 8 35 32 30 23 35.1 16.9 25 8 15.9 15.9 3.4 16 16 15 15 0 11.5 11.5 12.5 12.5 10.1 8.6 8.6 10 10 5 4 4

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

Asetuksen mukainen jäsentely AMK

Valtioneuvoston asetus ammattikorkeakouluista 1129/2014 2 § Opintojen rakenne Ammattikorkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin kuuluu: 1) perus- ja ammattiopintoja; 2) vapaasti valittavia opintoja; 3) ammattitaitoa edistävää harjoittelua; 4) opinnäytetyö.

Ammattiopinnot
Teollisuuden ohjausjärjestelmät
Tuotantoautomaation perusteet
Automaation mekaniikkasuunnittelu
Ohjausjärjestelmät ja käyttösovellukset
Tiedonsiirtotekniikat ja käyttöliittymät
Ohjelmointi
Teollisuusrobotiikka
Konenäkö ja sensoritekniikat
Hydrauliikkasovellukset
Polttomoottoritekniikan perusteet
Virtaus- ja lämmönsiirtotekniikka
Energiatekniikan mittaukset
Voimalaitostekniikka
Kunnossapito- ja käyttövarmuustekniikka
Diesel- ja kaasumoottorit
Prosessi- ja laitossuunnittelu
Kylmätekniikka
Mallinnus ja simulointi
Uusiutuvat energialähteet
Päästöjen hallinta ja puhdistustekniikka
Meriliikenne ja laivatuotanto
Laivan sisustus, varustelu ja LVI- järjestelmät
Veneet ja veneteollisuus
Laivan koneistot
Laivan järjestelmät
Laivan sähköjärjestelmät ja automaatio
Laivan kelluvuus ja vakavuus
Laivan vastus, tehontarve ja merikelpoisuus
Laivan rakenteet
Levytyö- ja liitostekniikka
Koneistustekniikka
Ainetta lisäävä valmistus
Valmistustekniikan laboratoriotyöt
Työväline- ja työnsuunnittelu
Mittaus- ja laatutekniikat
Hitsausprosessit ja -laitteet
Hitsausmetallurgia
Hitsauksen laadun ja kustannusten hallinta
Tuotannon ohjaus (ERP)
Tuotantotalous
Tuotteen elinkaaren hallinta
Suunnittelu ja kustannukset
Tuotekehitys
Koneenosien suunnittelu 2
Finite Element Method FEM
Koneensuunnitteluprojekti
Suunnittelu
Valmistus
Käyttö, huolto ja kierrätys
Product Development Project Work 1
Product Development Project Work 2
Käyttäjälähtöisyys, ergonomia ja käytettävyys
Harjoittelu
Perusharjoittelu 1A
Perusharjoittelu 1B
Perusharjoittelu 2
Ammattiharjoittelu 1
Ammattiharjoittelu 2
Opinnäytetyö
Opinnäytetyö
Perusopinnot
Insinöörifysiikka 1
Insinöörimatematiikan perusteet
Tietotekniikka
Materiaalitekniikka
Tuotedokumentaatio
Valmistustekniikka
Tulitöiden turvallisuuskoulutus
Työturvallisuuskoulutus
Engineering Physics 2
3D Modelling
English Professional Skills, B2
Differentiaalilaskenta
Lujuusopin perusteet
Teknillinen mekaniikka
Integraalilaskenta
Fysiikan laboratoriotyöt
Suomen kieli ja viestintä
Lujuusopin rakenteet
Sähkö- ja automaatiotekniikka
Hydrauliikka ja pneumatiikka
Koneenosien suunnittelu
Vapaasti valittavat

Ei liitettyjä opintojaksoja

Luokittelemattomat
Projektipaja
Tilastolliset menetelmät
Svenska i arbetslivet, muntlig kommunikation
Svenska i arbetslivet, skriftlig kommunikation
Innovaatioprojekti
Kunnossapito ja kunnonvalvonta
Koneturvallisuus
Käytettävyyden ja koneturvallisuuden projektityö
Engineering Project
Laivan suunnittelutehtävä
Laivan yleissuunnittelu
Valmistustekniikan laboratoriotyöt, jatkokurssi
Tuotannon johtaminen, työsuojelu ja esimiehen henkilöstöasiat
Visuaalinen kommunikointi
Muotoilun digitaalinen visualisointi ja mallintaminen
Ideointimenetelmät
Prototypoinnin mahdollisuudet
Konseptimuotoilu
Muotoiluajattelu
Palvelumuotoilu
Johdatus matematiikkaan ja fysiikkaan
Ruotsin kielen perustaidot

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
YDINOSAAMINEN
105
PKONTK22-1041
Insinöörin perustyövälineet

(Valitaan kaikki)

15
5031273 Insinöörifysiikka 1 4
5031274 Insinöörimatematiikan perusteet 5
5031275 Tietotekniikka 1
5000BH71 Projektipaja 5
PKONTK22-1042
Teollinen valmistus

(Valitaan kaikki)

15
5031277 Materiaalitekniikka 5
5031282 Tuotedokumentaatio 5
5031276 Valmistustekniikka 3
5031278 Tulitöiden turvallisuuskoulutus 1
5031279 Työturvallisuuskoulutus 1
PKONTK22-1043
Physical Modelling

(Valitaan kaikki)

15
5031280 Engineering Physics 2 5
5031281 3D Modelling 5
1001005 English Professional Skills, B2 5
PKONTK22-1044
Mekaniikka

(Valitaan kaikki)

15
5031283 Differentiaalilaskenta 5
5031284 Lujuusopin perusteet 5
5031285 Teknillinen mekaniikka 5
PKONTK22-1045
Dynamiikka

(Valitaan kaikki)

15
5031287 Integraalilaskenta 4
5031286 Fysiikan laboratoriotyöt 3
1001006 Suomen kieli ja viestintä 3
5031288 Lujuusopin rakenteet 5
PKONTK22-1046
Mekatroniikka

(Valitaan kaikki)

15
5031289 Sähkö- ja automaatiotekniikka 5
5031290 Hydrauliikka ja pneumatiikka 5
5031400 Koneenosien suunnittelu 5
PKONTK22-1047
Projektinhallinta

(Valitaan kaikki)

15
TE00BZ26 Tilastolliset menetelmät 2
100114 Svenska i arbetslivet, muntlig kommunikation 1
100115 Svenska i arbetslivet, skriftlig kommunikation 2
TE00BL66 Innovaatioprojekti 10
LAAJENTAVA OSAAMINEN

(Valitaan opintopisteitä: 60)

60
PKONTK22-1048
Koneautomaatiotekniikka

(Valitaan opintopisteitä: 60)

60
PKONTK22-1049
Koneautomaatio

(Valitaan kaikki)

15
5031388 Teollisuuden ohjausjärjestelmät 5
5031389 Tuotantoautomaation perusteet 5
5031390 Automaation mekaniikkasuunnittelu 5
PKONTK22-1050
Automaation ohjausjärjestelmät

(Valitaan kaikki)

15
5031391 Ohjausjärjestelmät ja käyttösovellukset 6
5031392 Tiedonsiirtotekniikat ja käyttöliittymät 4
5031393 Ohjelmointi 5
PKONTK22-1051
Tuotantoautomaation uudet menetelmät

(Valitaan kaikki)

15
5031394 Teollisuusrobotiikka 6
5031395 Konenäkö ja sensoritekniikat 4
5031396 Hydrauliikkasovellukset 5
PKONTK22-1052
Tuotantolaitteiden käytettävyys ja koneturvallisuus

(Valitaan kaikki)

15
TE00BJ35 Kunnossapito ja kunnonvalvonta 5
TE00BJ34 Koneturvallisuus 5
TE00BP15 Käytettävyyden ja koneturvallisuuden projektityö 5
PKONTK22-1053
Moottori- ja energiateknologia

(Valitaan opintopisteitä: 60)

60
PKONTK22-1054
Energia- ja polttomoottoritekniikka

(Valitaan kaikki)

15
5031270 Polttomoottoritekniikan perusteet 5
5031260 Virtaus- ja lämmönsiirtotekniikka 5
5031261 Energiatekniikan mittaukset 5
PKONTK22-1055
Energiantuotanto

(Valitaan kaikki)

15
5031262 Voimalaitostekniikka 5
5031361 Kunnossapito- ja käyttövarmuustekniikka 5
5031264 Diesel- ja kaasumoottorit 5
PKONTK22-1056
Energiajärjestelmien suunnittelu

(Valitaan kaikki)

15
5031265 Prosessi- ja laitossuunnittelu 5
5031266 Kylmätekniikka 5
5031267 Mallinnus ja simulointi 5
PKONTK22-1057
Energia- ja ympäristöteknologia

(Valitaan kaikki)

15
5031135 Uusiutuvat energialähteet 5
5031269 Päästöjen hallinta ja puhdistustekniikka 5
5031090 Engineering Project 5
PKONTK22-1058
Meritekniikka

(Valitaan opintopisteitä: 60)

60
PKONTK22-1059
Meri-, telakka- ja veneteollisuus

(Valitaan kaikki)

15
5031327 Meriliikenne ja laivatuotanto 7
5031329 Laivan sisustus, varustelu ja LVI- järjestelmät 5
5031330 Veneet ja veneteollisuus 3
PKONTK22-1060
Laivan koneistot

(Valitaan kaikki)

15
5031331 Laivan koneistot 6
5031332 Laivan järjestelmät 6
5031333 Laivan sähköjärjestelmät ja automaatio 3
PKONTK22-1061
Laivan vakavuus ja rungon suunnittelu

(Valitaan kaikki)

15
5031334 Laivan kelluvuus ja vakavuus 7
5031335 Laivan vastus, tehontarve ja merikelpoisuus 5
5031336 Laivan rakenteet 3
PKONTK22-1062
Laivan suunnittelu

(Valitaan kaikki)

15
TE00BX75 Laivan suunnittelutehtävä 10
TE00BX77 Laivan yleissuunnittelu 5
PKONTK22-1063
Tuotantotekniikka

(Valitaan opintopisteitä: 60)

60
PKONTK22-1064
Valmistustekniikka

(Valitaan kaikki)

15
5031384 Levytyö- ja liitostekniikka 5
5031311 Koneistustekniikka 5
5031385 Ainetta lisäävä valmistus 2
5031386 Valmistustekniikan laboratoriotyöt 3
PKONTK22-1065
Tuotannon kehittäminen

(Valitaan kaikki)

15
5031314 Työväline- ja työnsuunnittelu 5
5031315 Mittaus- ja laatutekniikat 5
5031383 Valmistustekniikan laboratoriotyöt, jatkokurssi 5
PKONTK22-1066
Hitsaustekniikka

(Valitaan kaikki)

15
5031318 Hitsausprosessit ja -laitteet 5
5031319 Hitsausmetallurgia 5
5031320 Hitsauksen laadun ja kustannusten hallinta 5
PKONTK22-1067
Tuotannon suunnittelu

(Valitaan kaikki)

15
5031316 Tuotannon ohjaus (ERP) 4
5031317 Tuotantotalous 6
TE00BS46 Tuotannon johtaminen, työsuojelu ja esimiehen henkilöstöasiat 5
PKONTK22-1068
Tuotekehitystekniikka

(Valitaan opintopisteitä: 60)

60
PKONTK22-1069
Tuotekehitysprosessi

(Valitaan kaikki)

15
5031376 Tuotteen elinkaaren hallinta 5
5031377 Suunnittelu ja kustannukset 3
5031378 Tuotekehitys 7
PKONTK22-1070
Koneensuunnittelu

(Valitaan kaikki)

15
5011133 Koneenosien suunnittelu 2 2
5031341 Finite Element Method FEM 6
5031328 Koneensuunnitteluprojekti 7
PKONTK22-1071
Digitaalinen tuoteprosessi

(Valitaan kaikki)

15
5031379 Suunnittelu 5
5031380 Valmistus 5
5031381 Käyttö, huolto ja kierrätys 5
PKONTK22-1072
Tuotekehitys- tai suunnitteluprojekti

(Valitaan kaikki)

15
5031324 Product Development Project Work 1 8
5031325 Product Development Project Work 2 7
PKONTK22-1073
Muotoilu

(Valitaan opintopisteitä: 60)

60
PKONTK22-1074
Käyttäjälähtöisyys, ergonomia ja käytettävyys

(Valitaan kaikki)

15
5031382 Käyttäjälähtöisyys, ergonomia ja käytettävyys 15
PKONTK22-1075
Visualisointi ja mallintaminen

(Valitaan kaikki)

15
TE00BR18 Visuaalinen kommunikointi 8
TE00BR19 Muotoilun digitaalinen visualisointi ja mallintaminen 7
PKONTK22-1076
Ideointi, konseptointi ja prototypointi

(Valitaan kaikki)

15
TE00BX12 Ideointimenetelmät 5
TE00BX13 Prototypoinnin mahdollisuudet 5
TE00BX14 Konseptimuotoilu 5
PKONTK22-1077
Muotoiluajattelu ja palvelumuotoilu

(Valitaan kaikki)

15
TE00BX15 Muotoiluajattelu 5
TE00BX16 Palvelumuotoilu 10
PKONTK22-1078
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT

(Valitaan opintopisteitä: 30)

30
TE00BZ27 Johdatus matematiikkaan ja fysiikkaan 2
5031041 Ruotsin kielen perustaidot 3
PKONTK22-1079
Harjoittelu

(Valitaan kaikki)

30
5031362 Perusharjoittelu 1A 5
5031363 Perusharjoittelu 1B 2
5031094 Perusharjoittelu 2 8
5031095 Ammattiharjoittelu 1 7
5031096 Ammattiharjoittelu 2 8
PKONTK22-1080
OPINNÄYTETYÖ

(Valitaan kaikki)

15
5031272 Opinnäytetyö 15