Siirry suoraan sisältöön

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan koulutus, insinööri S24: Infratekniikan suuntautumisen opinnot

Tunnus: PRAKIS24

Tutkinto:
Tekniikan ammattikorkeakoulututkinto

Tutkintonimike:
Insinööri (AMK)

Laajuus:
240 op

Kesto:
4 vuotta (240 op)

Aloituslukukausi:
Syksy 2024

Opetuskieli:
suomi

Koulutuksen kuvaus

Insinööri (amk) tutkintoon johtavassa Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan koulutuksessa opiskellaan ammatillisia perusvalmiuksia alan asiantuntija- ja esimiestehtäviä varten. Koulutuksen tavoitteena on kouluttaa rakennusalalle motivoituneita, osaavia ja käytännön valmiudet omaavia tulevia ammattilaisia. Rakennusinsinöörin tulee hallita rakennusalan yleinen tietous siten, että hän sopeutuu nopeasti alan tehtäviin ja kykenee myöhemmin toimimaan itsenäisesti rakennusteollisuuden eri tehtävissä. Lisäksi hänellä tulee olla riittävä kielitaito ja valmiudet suulliseen ja kirjalliseen alan asioiden hoitoon. Valmistuvien insinöörien vahvuuksia ovat valitun ammatillisen osaamispolun lisäksi projekti- ja laatuosaaminen.

Koulutuksen keskeisenä tavoitteena on huomioida rakennusalan kelpoisuusvaatimukset Ympäristöministeriön ohjeen YM4/601/2015 12.3.2015 mukaisesti. Koulutus tarjoaa tutkinnon lisäksi vaaditut kelpoisuuden edellyttämät opinnot työnjohdon ja suunnittelun erilaisiin tehtäviin.

Koulutuksen rakenne ja sisältö
Koulutus ja opiskelu koostuvat ydinosaamisesta ja laajentavasta osaamisesta. Ydinosaamiseen sisältyy pakolliset perus- ja aineopinnot. Laajentavan osaamiseen sisältyy 30 opintopisteen laajuiset vapaasti valittavat opinnot ja opinnäytetyö 20 op. Koulutuksen kokonaislaajuus on 240 opintopistettä ja ohjeellinen opiskeluaika neljä vuotta.

Perusopinnot koostuvat mm. matemaattis-luonnontieteellisistä opinnoista, insinööriaineista sekä kieli- ja viestintäopinnoista. Peruspinnot painottuvat kahdelle ensimmäiselle vuodelle ja tukevat koulutuksen kokonaistavoitteiden saavuttamista. Opinnot ovat ammatillisesti eriytyneitä ja suuntautuneita, sekä luovat pohjaa ammatillisten valmiuksien omaksumiselle.

Ammattiaineet koostuvat 3. ja 4. vuoden aikana suoritettavista pääaineopinnoista, jotka jakautuvat valitun osaamispolun mukaisesti talonrakentamisen rakennesuunnitteluun, kiinteistöjen korjausrakentamiseen ja tuotantoon, infratekniikkaan sekä LVI-tekniikkaan. Opintoja on kussakin pääainekokonaisuudessa yhteensä 45 opintopistettä, jotka jakautuvat 15 opintopisteen moduuleihin.

Riippuen opiskelijan valitsemasta pääainekokonaisuudesta on mahdollista suorittaa Ympäristöministeriön ohjeen (YM4/601/2015 12.3.2015) mukaiset kelpoisuuden edellyttämät opinnot eri vaativuusluokissa (tavanomainen, vaativa, poikkeuksellisen vaativa). Talonrakennuksen rakennesuunnitteluun suuntautuneet voivat saada kelpoisuuden edellyttämät opinnot kantavien rakenteiden suunnittelutehtävään vaativassa suunnittelutehtävässä materiaalikohtaisesti. Edellytyksenä on kyseisen rakennemateriaalin (betoni, puu ja/tai teräs) osalta suoritetut opinnot. Vastaavasti opiskelija voi opintovalinnoilla saada pohjarakennesuunnittelun kelpoisuuden edellyttämät opinnot vaativassa luokassa. LVI-tekniikan opinnot antavat valmiudet suunnittelijan pätevyyksiin opintokokonaisuudesta riippuen vaativiin suunnittelutehtäviin saakka.

Suuntautumalla korjauspuolelle ja suorittamalla tuotantopuolen työpaikkaopintojen edellyttämät opinnot on mahdollista saavuttaa vastaavan työnjohtajan kelpoisuuden edellyttämät opinnot vaativassa tai poikkeuksellisen vaativassa luokassa.

Perus- ja ammattiopintojen lisäksi opiskelijan tulee valita 30 opintopistettä korkeakoulutasoisia vapaasti valittavia opintoja. Opintojen tulee ensi sijassa tukea ja edesauttaa muita opintoja ja parantaa ammatissa suoriutumista valmistumisen jälkeen. Opiskelijan suositellaan valitsevan vapaasti valittaviin opintoihin oman osaamispolun opintoja tukevia ammattiopintoja niin että ne tukevat kelpoisuusvaatimusten täyttymistä. Opinnot tulee valita ensisijaisesti Turun Ammattikorkeakoulun koulutustarjonnasta.

Koulutuksen aikana opiskelijat toteuttavat ammattikorkeakoulun palvelu- tai tutkimustoimintaan liittyviä projektitöitä, joiden laajuus on yhteensä min. 5 op.

Opiskelijoiden työelämävalmiudet ja osaaminen kehittyvät toimimalla työelämälähtöisissä TKI- ja palveluprojekteissa, harjoittelujaksoilla ja yrityksille tehtävien opinnäytetöiden ja projektien kautta. Ohjatun työharjoittelun ja mahdollisten työpaikkaopintojen (Korjausrakentamisen pääaineopinnot) tavoitteena on soveltaa käytäntöön opittua teoriaa. Tavoitteena on lisäksi oman ammattikuvan kehittämien ja siinä toimiminen. Harjoittelu mahdollistaa tutustumisen rakennusalan yrityksiin ja henkilöstöön. Ohjattu työharjoittelu suoritetaan koulutuksen aikana kolmessa jaksossa keväisin. Työharjoittelun ja työpaikkaopintojen laajuus on yhteensä 30-45 op.

Uramahdollisuudet opintopoluittain
Rakennusinsinööriopinnoissa erikoistutaan yhden ja puolen vuoden opintojen jälkeen opiskelijan valinnan mukaan jollekin kolmesta opintopolusta, jotka tarjoavat monipuolisesti erilaisia uramahdollisuuksia.

Infratekniikan työpaikat ovat valtion laitosten, kaupunkien, kuntien konsulttitoimistojen ja urakoitsijoiden piirissä. Em. valtion laitoksia ovat lähinnä tie-, rautatie-, ilmailu- sekä vesi- ja ympäristöhallitus ja niiden piiriorganisaatiot. Kaupungeissa yhdyskuntatekniikan insinöörejä tarvitsevat vesi- ja viemärilaitokset sekä katurakennusosastot. Tehtävät ovat suunnittelupuolella suunnitteluinsinöörin ja tuotantopuolella työnsuunnittelua, kustannus- ja jälkilaskentaa, hankintatehtäviä, työmaainsinöörin tai työpäällikön tehtäviä. Insinööri voi työskennellä edelleen valvonta- tai rakennuttajainsinöörinä, opettajana, myynti-insinöörinä jne.

Korjausrakentamisen ja tuotannon työtehtävät sijoittuvat työelämässä joko korjausrakentamisen tai kiinteistöhallinnan tehtäviin. Työtehtävät ovat tyypillisesti konsultti- tai urakoitsijayrityksissä, tehtävien painottuessa suunnitteluun tai hallintoon ja työn johtamiseen. Kiinteistöjohtamisen insinöörejä on myös isännöitsijöinä ja kiinteistöpäällikköinä. Opintopolulla perehdytään erityisesti korjausrakentamisen prosessien ja tekniikoiden hallintaan. Eri rakennusosien ja rakenteiden korjaustarpeet perustuvat rakennuksen kunnon ja käyttökelpoisuuden arviointiin kuntoarvion ja kuntotutkimusten avulla. Opintoihin kuuluvat työpaikkaopinnot, jotka suoritetaan joko työmaalla tai kiinteistöhallinnan tehtävissä. Työpaikkaopintojen edellytyksenä on kelpoisuusvaatimusten johdosta suorittaa tuotantojohtamisen opintojaksoja. Opiskelija voi siten sijoittua myös rakennustuotannon eri tehtäviin rakennusliikkeissä. Tehtävät voivat olla esim. työn- ja projektinjohdon, tuotannon suunnittelun ja ohjauksen, määrä- ja kustannuslaskennan tai hankinnan parissa.

Talonrakentamisen rakennesuunnittelun työpaikat ovat pääosin yksityisellä sektorilla alan suunnittelutoimistoissa tai rakennusliikkeissä ja rakennustuoteteollisuudessa. Työtehtäviä löytyy myös julkisen hallinnon alalta, kuten teknisten virastojen ja toimistojen palveluksessa. Jossain määrin työpaikkoja on tarjolla myös kaupan ja opetuksen palveluksessa sekä tutkimuslaitoksissa. Rakennesuunnittelijan tehtävät ovat monipuoliset riippuen eri rakenteiden ja materiaalin tuomista haasteista. Valmistumisen jälkeen insinööri voi myös työskennellä esim. rakennusvalvonnan, rakennuttamisen tai myynnin tehtävissä.

LVI-tekniikan insinöörin työtehtävät sisältävät LVI-suunnittelua, LVI-valvontaa sekä LVI-työnjohtajan tehtäviä. Työmahdollisuuksia löytyy myös kiinteistöautomaation parista sekä uusiutuvan lämmitysenergian alalta. Työkohteet ovat pääsääntöisesti korjaus- tai uudisrakennushankkeissa. LVI-tekniikan insinööri on monialainen ammattilainen, joka työskentelee yhdessä muiden rakennusalojen kanssa yhdessä. Työpaikat ovat pääsääntöisesti yksityisellä sektorilla sekä julkisen hallinnon puolella esimerkiksi rakennusvalvonnan tarkastusinsinöörinä.

Jatko-opiskelumahdollisuudet
Jatko-opintomahdollisuutena ovat ylempi AMK-tutkinto ja diplomi-insinööritutkinto.

Opiskelijoiden vaikutusmahdollisuudet
Opiskelijoilla on mahdollisuus vaikuttaa oman tutkintonsa sisältöön pääainevalinnoilla sekä vapaasti valittavien opintojen ja opinnäytetyön sekä harjoittelupaikkojen valinnan muodossa. Opiskelijoilla on mahdollisuus antaa opintojaksokohtaista palautetta sekä osallistua vuosittain tehtävään opiskelijatyytyväisyyskyselyyn ja siihen liittyvään palautepäivään.

Kansainvälistyminen
Rakennustekniikan koulutuksella on laaja kansainvälinen verkosto, johon kuuluu eurooppalaisia korkeakouluja. Näistä korkeakouluista on vuosittain vaihdossa rakennusalan opiskelijoita, joille tarjottavaan englanninkieliseen opetukseen myös omat opiskelijat ovat velvoitettuja tutkintovaatimusten täyttymiseksi osallistumaan. Vaihtokorkeakoulujen opettajavaihdon kautta meillä tarjotaan myös englanninkielisiä vierailijaluentoja. Tämä vieraskielinen opetus kuuluu kansainvälisiin opintoihin. Lisäksi kannustetaan opiskelijoita hakemaan vaihto-opiskeluun, kesätöihin ja työharjoitteluun ulkomaille.

Opiskelijalla on mahdollisuus suorittaa lisää vapaasti valittavia kv-opintoja esim. energia-ja ympäristötekniikan koulutuksista.

Osaamistavoitteet

Koulutuksen osaamistavoitteena on antaa opiskelijalle valmiudet toimia rakennusinsinöörin monitahoisissa työtehtävissä esim. asiantuntija-, johto-, kehitys- tai esimiestehtävissä. Kokemuksen myötä tehtävät monipuolistuvat, mikä edellyttää laaja-alaista rakennusalan ja elinkeinoelämän tuntemusta.

Keskeisenä osaamistavoitteena on rakennusalan kelpoisuusvaatimusten täyttyminen Ympäristöministeriön ohjeen YM4/601/2015 12.3.2015 mukaisesti, vrt. kohta Koulutuksen rakenne ja sisältö. Insinööri (amk) tutkinto rakennus- ja yhdyskuntatekniikan koulutuksessa antaa opintovalinnoista riippuen yhdessä myöhemmin hankitun työkokemuksen kanssa kelpoisuuden toimia erilaisissa rakennusalan kelpoisuuden edellyttämissä tehtävissä (työnjohto, suunnittelu). Edelleen tutkinnon ja riittävän työkokemuksen jälkeen on mahdollista hakea vaadittuja pätevyyksiä, esim. FISE:n pätevyydet.

Ammatillisena tavoitteena on antaa tiedot rakennesuunnittelun, infratekniikan korjausrakentamisen ja tuotannon sekä LVI-tekniikan pääaloista ja niiden teoreettisista perusteista sekä antaa valmius toimia teollisuuden ja julkisten yhteisöjen palveluksessa eri alojen asiantuntemusta edellyttävissä tehtävissä. Opetuksellisena tavoitteena on antaa valmius soveltaa ja kehittää rakennus- ja kiinteistöalaan kuuluvia järjestelmiä, palveluita ja tuotteita sekä niiden toteuttamista, käyttötekniikkaa ja taloutta sekä antaa valmius kyseisten alojen asiantuntijatehtäviin ja jatko-opintoihin.

Oppimisjatkumon keskeisenä tarkoituksena on tuottaa opiskelijoille työelämässä vaadittavia taitoja, kuten vuorovaikutus-, tiimityö- ja verkostoitumistaitoja. Osaamisen keskiössä on mm. kokonaisuuksien hahmottaminen, ryhmätyöskentely, järjestelykyky, itsenäinen päätöksenkyky, vastuuntunto ja täsmällisyys. Ammatillisen osaamisen kehittämisen edellytys on kyky luovaan toimintaan.

Pedagogiset toimintatavat

Koulutuksessa toimitaan Turun ammattikorkeakoulun pedagogiikan periaatteiden mukaisesti. Opetuksessa sovelletaan opintojakson osaamisen kannalta soveliainta menetelmää. Käytettäviin oppimismenetelmiin vaikuttavat mm. vuosikurssi, opetettava aihe, ryhmäkoko, käytettävissä olevat tilat ja resurssit. Käynnissä olevat tutkimushankkeet ja yritysyhteistyötoimeksiannot pyritään yhdistämään opetukseen. Rakennustekniikan koulutuksessa tehdään tiivistä yhteistyötä useiden rakennusalan toimijoiden kanssa, mikä mahdollistaa erilaiset työelämälähtöiset oppimistehtävät, projektit, yritysvierailut ja vierailevat luennoitsijat. Oppimisympäristöissä tavoitellaan monialaisuutta, kansainvälisyyttä ja yrittäjyyttä. Opiskelijan aikaisemmat opinnot ja tutkinnot huomioidaan HOPS:in laatimisessa rakennusalan alan kelpoisuusvaatimusten sallimissa rajoissa.

Viimeiselle opintovuodelle ajoittuva opinnäytetyö tehdään opiskelijan hankkiman työelämätoimeksiannon pohjalta. Opinnäytetyössä opiskelijan tulee osoittaa oman ammattialan osaaminen, tutkimuksellisen lähestymistavan hallinta ja tilaajan tahtotilan täyttäminen perustellulla ratkaisulla.

Arviointi

Koulutusten arvioinnin kohteena on osaaminen. Osaaminen perustuu sekä yksityiskohtien että kokonaisuuksien hallinnasta. Arviointitavat ovat monimuotoisia ja korostavat myös opiskelijan omaa kykyä arvioida niin omaa kuin kanssaopiskelevien osaamista. Arvioinnissa käytetään myös vuorovaikutteisia menetelmiä (itsearviointia, vertaisarviointia ja ulkoista arviointia). Arviointi on luonteeltaan kehittävää ja sillä tuetaan oppimista. Opintojaksojen arviointiperusteet ja arvosanan muodostuminen kuvataan opintojaksoittain toteutussuunnitelmissa.

Opintojaksot arvioidaan pääsääntöisesti numeerisella asteikolla 0-5. Numeerisessa arvioinnissa hyväksytty suoritus edellyttää vähintään arvosanan yksi saavuttamista. Perinteisen kirjallisen arvioinnin lisäksi opetushenkilöstö voi arvioida opiskelijan edistymistä myös suullisesti ja antamalla tarvittaessa palautetta esim. harjoitustyöstä, jonka avulla opiskelija saadaan kiinnittämään huomiota keskeisiin asioihin (ns. formatiivinen arviointi). Palautekeskustelujen tarkoituksena on myös luoda oppimista edistävää ilmapiiriä.

Kuvaus

Infratekniikan suuntautumisen opintotarjonta

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2024-2025 2025-2026 2026-2027 2027-2028 Syksy 2024 Kevät 2025 Syksy 2025 Kevät 2026 Syksy 2026 Kevät 2027 Syksy 2027 Kevät 2028 1. / 2024 2. / 2024 3. / 2025 4. / 2025 5. / 2025 1. / 2025 2. / 2025 3. / 2026 4. / 2026 5. / 2026 1. / 2026 2. / 2026 3. / 2027 4. / 2027 5. / 2027 1. / 2027 2. / 2027 3. / 2028 4. / 2028 5. / 2028
YDINOSAAMINEN

(Valitaan kaikki)

105
PRAKIS24-1001
Insinöörin perustaidot

(Valitaan kaikki)

15 15 15 7.5 7.5
TE00CQ16 Insinöörimatematiikan perusteet 5 5 5 2.5 2.5
1001006 Suomen kieli ja viestintä 3 3 3 1.5 1.5
5041190 Statiikka 3 3 3 1.5 1.5
TE00CS36 Tekninen piirtäminen 2 2 2 1 1
TE00BO12 Johdatus rakennusalaan 2 1 1 0.5 0.5 0.5 0.5 0.3 0.3 0.2 0.2 0.2 0.3 0.3 0.2 0.2 0.2
PRAKIS24-1002
Yhdyskunta- ja talonrakennuksen perusteet

(Valitaan kaikki)

15 15 15 7.5 7.5
TE00CS37 Yhdyskuntatekniikan perusteet 5 5 5 2.5 2.5
TE00CS38 Talonrakennuksen ja talotekniikan perusteet 5 5 5 2.5 2.5
TE00CS39 Kestävä rakentaminen 2 2 2 1 1
1001004 English Professional Skills, B2 3 3 3 1.5 1.5
PRAKIS24-1003
Insinöörin matemaattiset perusteet

(Valitaan kaikki)

15 15 15 5 5 5
TE00CS40 Calculus 5 5 5 1.7 1.7 1.7
5041188 Fysiikka 5 5 5 1.7 1.7 1.7
5041191 Staattisesti määrätyt rakenteet 3 3 3 1 1 1
5101024 Työturvallisuus 2 2 2 0.7 0.7 0.7
PRAKIS24-1004
Rakentamisen perusteet

(Valitaan kaikki)

15 15 15 5 5 5
TE00CS49 Rakentamistalouden ja projektinhallinnan perusteet 6 6 6 2 2 2
TE00CS44 Rakennesuunnittelun perusteet 3 3 3 1 1 1
TE00CS45 Korjausrakentamisen perusteet 3 3 3 1 1 1
TE00CS29 Svenska i arbetslivet muntlig kommunikation 1 1 1 0.3 0.3 0.3
TE00CS28 Svenska i arbetslivet skriftlig kommunikation 2 2 2 0.7 0.7 0.7
PRAKIS24-1006
Geotekniikka ja projektinhallinta

(Valitaan kaikki)

15 15 15 7.5 7.5
7040284 Geotekniikka 4 4 4 2 2
TE00CS46 Rakentamisen laadunhallinta 2 2 2 1 1
TE00CS47 Infran ja talonrakentamisen tietomallit 3 3 3 1.5 1.5
5041194 CAD-suunnittelu 3 3 3 1.5 1.5
TE00CQ24 SUSTIS Kestävän kehityksen projekti 3 3 3 1.5 1.5
PRAKIS24-1007
Rakennusmateriaalien toiminta

(Valitaan kaikki)

15 15 15 7.5 7.5
5041192 Lujuusopin perusteet 3 3 3 1.5 1.5
5041187 Rakennusfysiikka 5 5 5 2.5 2.5
5041195 Betonimateriaalitekniikka 5 5 5 2.5 2.5
TE00BO13 Fysiikan mittaukset ja raportointi 2 2 2 1 1
PRAKIS24-1008
Betoni- ja pohjarakenteet

(Valitaan kaikki)

15 15 15 5 5 5
5041186 Rakennusainekemia 2 2 2 0.7 0.7 0.7
5041201 Pohjarakennus 5 5 5 1.7 1.7 1.7
TE00CT44 Infrarakentaminen 3 3 3 1 1 1
5041168 Johtamisen perusteet 2 2 2 0.7 0.7 0.7
5041196 Betonityöt 3 3 3 1 1 1
LAAJENTAVA OSAAMINEN

(Valitaan opintopisteitä: 135)

135
PRAKIS24-CATEGORY-1000
Suuntautumisalakohtaiset perusmoduulit

(Valitaan opintopisteitä: 15)

15
PRAKIS24-1040
Rakennustuotannon ohjaus

(Valitaan kaikki)

10 10 10 3.3 3.3 3.3
TE00CS50 Rakennusalan hankinnat ja sopimukset 5 5 5 1.7 1.7 1.7
TE00CS51 Tuotannonohjaus ja aikataulut 5 5 5 1.7 1.7 1.7
PRAKIS24-1011
Infratekniikan moduulit

(Valitaan kaikki)

45
PRAKIS24-1012
Väylien perusopinnot

(Valitaan kaikki)

15 15 15 7.5 7.5
TE00CT45 Tie- ja geometriatekniikka 3 3 3 1.5 1.5
TE00CT46 Rakenne ja kuivatus 3 3 3 1.5 1.5
TE00CT47 Maanrakennustekniikka 3 3 3 1.5 1.5
TE00CT48 Vesihuollon suunnittelu 3 3 3 1.5 1.5
5041031 Infran pohjarakenteet 3 3 3 1.5 1.5
PRAKIS24-1014
Väylien suunnittelu

(Valitaan kaikki)

15 15 15 5 5 5
TE00CT49 Liikennetekniikka 3 3 3 1 1 1
TE00CT51 Tie- ja katuhankkeen mallintaminen 3 3 3 1 1 1
5041270 Siltatekniikan perusteet 3 3 3 1 1 1
TE00CT52 Tiensuunnittelu 3 3 3 1 1 1
TE00CT53 Kadun suunnittelu 3 3 3 1 1 1
PRAKIS24-1016
Väylien tuotanto ja syventävät opinnot

(Valitaan kaikki)

15 15 15 7.5 7.5
TE00CT56 Vesi- ja kalliorakentaminen 5 5 5 2.5 2.5
TE00CT54 Infran tuotannon suunnittelu ja aikataulut 2 2 2 1 1
TE00CT55 Planning at Urban Areas 4 4 4 2 2
5041276 Siltojen korjaus ja kunnossapito 2 2 2 1 1
5041274 Teiden ja katujen kunnossapito 2 2 2 1 1
PRAKIS24-1036
Rakennusalan erityismoduulit

(Valitaan kaikki)

5
7040295 Talonrakennuksen pohjarakenteet 3 3 3 1 1 1
TE00CT57 Mittaustekniikka 2 2 2 0.7 0.7 0.7
PRAKIS24-1037
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT

(Valitaan opintopisteitä: 30)

0 - 30
5041232 Tietotekniikka 3 3 3 1.5 1.5
5041044 Tieturva 1 1 1 1 0.3 0.3 0.3
5041045 Tieturva 2 1 1 1 0.3 0.3 0.3
5041284 Ympäristöakustiikka 5 5 5 2.5 2.5
TE00BP11 Research Hatchery 1 - 8 8 8 4 4
TE00BG10 Earthquake Geotechnical Engineering 1 1 1 0.5 0.5
PRAKIS24-1010
PROJEKTIOSAAMINEN

(Valitaan kaikki)

15
TE00BO14 Projektityöt 1 5 5 5 2.5 2.5
TE00BL66 Innovaatioprojekti 10 10 10 5 5
PRAKIS24-1038
HARJOITTELU

(Valitaan kaikki)

30 10 10 10 10 10 10 3.3 3.3 3.3 3.3 3.3 3.3 3.3 3.3 3.3
5041082 Harjoittelu I 10 10 10 3.3 3.3 3.3
5041083 Harjoittelu II 10 10 10 3.3 3.3 3.3
5041177 Harjoittelu III 10 10 10 3.3 3.3 3.3
PRAKIS24-1039
OPINNÄYTETYÖ

(Valitaan kaikki)

20 20 20 6.7 6.7 6.7
TE00CT58 Opinnäytetyön perusteet 1 1 0.5 0.5 0.3 0.3 0.2 0.2 0.2
TE00CM26 Opinnäytetyö 19 19 19 6.3 6.3 6.3
Yhteensä 240 75 66 56 52 31.5 43.5 30.5 35.5 26.5 29.5 33 19 15.8 15.8 14.6 14.6 14.6 15.3 15.3 12 12 12 13.3 13.3 9.8 9.8 9.8 16.5 16.5 6.33 6.33 6.33

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

Asetuksen mukainen jäsentely AMK

Valtioneuvoston asetus ammattikorkeakouluista 1129/2014 2 § Opintojen rakenne Ammattikorkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin kuuluu: 1) perus- ja ammattiopintoja; 2) vapaasti valittavia opintoja; 3) ammattitaitoa edistävää harjoittelua; 4) opinnäytetyö.

Ammattiopinnot
Puurakenteiden perusteet
Teräsrakenteiden perusteet
Betonirakenteiden perusteet
Rakennusalan hankinnat ja sopimukset
Tuotannonohjaus ja aikataulut
Termodynamiikka
LVI-tekniset järjestelmät
Asuinrakennuksen energiatase
Tie- ja geometriatekniikka
Rakenne ja kuivatus
Maanrakennustekniikka
Vesihuollon suunnittelu
Infran pohjarakenteet
Liikennetekniikka
Tie- ja katuhankkeen mallintaminen
Siltatekniikan perusteet
Tiensuunnittelu
Kadun suunnittelu
Vesi- ja kalliorakentaminen
Infran tuotannon suunnittelu ja aikataulut
Planning at Urban Areas
Siltojen korjaus ja kunnossapito
Teiden ja katujen kunnossapito
Tuotantotekniikka ja työmaasuunnittelu
Tehtäväsuunnittelu
Työmaan kustannushallinta
Korjaushankkeen suunnittelu
Korjausrakentamisen suunnittelu
Korjaustyön suunnittelu ja toteutus
Kiinteistötalous ja strategia
Kiinteistölainsäädäntö
Isännöinti
Kiinteistöalan tietotekniikka, laskentatoimi ja kirjanpito
Kiinteistön hoito ja kunnossapito
Työpaikkaopinnot
Staattisesti määräämättömät rakenteet
Lujuusopin jatkokurssi
Rakenteiden 3D -mallinnus
Rakennussuunnittelu
Puurakenteiden jatkokurssi
Betonirakenteiden jatkokurssi
Teräsrakenteiden jatkokurssi
Prefabricated Concrete Structures
Masonry
Computer-aided Structural Analysis
Rakenteiden palomitoitus
Rakenteiden paloturvallisuus
Virtaus- ja lämmönsiirtotekniikka
Pumput, puhaltimet, putkistot ja kanavat
Vesi- ja viemäritekniikka
Ilmanvaihto- ja ilmastointitekniikka
Lämmönjakojärjestelmät
Lämmöntuotto (kaukolämpö ja vaihtimet)
LVI-tekniset mittaukset
Jäähdytystekniikka
Lämpöpumppujärjestelmät
Ilmanvaihto, ilmastointitekniikka ja sisäilmasto-olosuhteet
Säätötekniikka ja kiinteistöautomaatio
LVI-suunnittelun dokumentointi
Ison LVI-laitoksen suunnittelu
Tietomallipohjainen LVI-suunnittelu
Talonrakennuksen pohjarakenteet
Mittaustekniikka
Projektityöt 1
Innovaatioprojekti
Harjoittelu
Harjoittelu I
Harjoittelu II
Harjoittelu III
Opinnäytetyö
Opinnäytetyön perusteet
Opinnäytetyö
Perusopinnot
Insinöörimatematiikan perusteet
Suomen kieli ja viestintä
Statiikka
Tekninen piirtäminen
Johdatus rakennusalaan
Yhdyskuntatekniikan perusteet
Talonrakennuksen ja talotekniikan perusteet
Kestävä rakentaminen
English Professional Skills, B2
Calculus
Fysiikka
Staattisesti määrätyt rakenteet
Työturvallisuus
Rakentamistalouden ja projektinhallinnan perusteet
Rakennesuunnittelun perusteet
Korjausrakentamisen perusteet
Svenska i arbetslivet muntlig kommunikation
Svenska i arbetslivet skriftlig kommunikation
Geotekniikka
Rakentamisen laadunhallinta
Infran ja talonrakentamisen tietomallit
CAD-suunnittelu
SUSTIS Kestävän kehityksen projekti
Lujuusopin perusteet
Rakennusfysiikka
Betonimateriaalitekniikka
Fysiikan mittaukset ja raportointi
Rakennusainekemia
Pohjarakennus
Infrarakentaminen
Johtamisen perusteet
Betonityöt
Vapaasti valittavat
Matemaattisten aineiden perustaidot
Fräscha upp din svenska
Tietotekniikka
Tieturva 1
Tieturva 2
Tulitöiden turvallisuuskoulutus
Ympäristöakustiikka
Rakennusakustiikka
Research Hatchery
History of Architecture
Earthquake Geotechnical Engineering
Blended Intensive Course
Rakentamisen tietomallit (BIM) perusteet
Varusmiespalvelun johtajakoulutus
Luokittelemattomat

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
YDINOSAAMINEN

(Valitaan kaikki)

105
PRAKIS24-1001
Insinöörin perustaidot

(Valitaan kaikki)

15
TE00CQ16 Insinöörimatematiikan perusteet 5
1001006 Suomen kieli ja viestintä 3
5041190 Statiikka 3
TE00CS36 Tekninen piirtäminen 2
TE00BO12 Johdatus rakennusalaan 2
PRAKIS24-1002
Yhdyskunta- ja talonrakennuksen perusteet

(Valitaan kaikki)

15
TE00CS37 Yhdyskuntatekniikan perusteet 5
TE00CS38 Talonrakennuksen ja talotekniikan perusteet 5
TE00CS39 Kestävä rakentaminen 2
1001004 English Professional Skills, B2 3
PRAKIS24-1003
Insinöörin matemaattiset perusteet

(Valitaan kaikki)

15
TE00CS40 Calculus 5
5041188 Fysiikka 5
5041191 Staattisesti määrätyt rakenteet 3
5101024 Työturvallisuus 2
PRAKIS24-1004
Rakentamisen perusteet

(Valitaan kaikki)

15
TE00CS49 Rakentamistalouden ja projektinhallinnan perusteet 6
TE00CS44 Rakennesuunnittelun perusteet 3
TE00CS45 Korjausrakentamisen perusteet 3
TE00CS29 Svenska i arbetslivet muntlig kommunikation 1
TE00CS28 Svenska i arbetslivet skriftlig kommunikation 2
PRAKIS24-1006
Geotekniikka ja projektinhallinta

(Valitaan kaikki)

15
7040284 Geotekniikka 4
TE00CS46 Rakentamisen laadunhallinta 2
TE00CS47 Infran ja talonrakentamisen tietomallit 3
5041194 CAD-suunnittelu 3
TE00CQ24 SUSTIS Kestävän kehityksen projekti 3
PRAKIS24-1007
Rakennusmateriaalien toiminta

(Valitaan kaikki)

15
5041192 Lujuusopin perusteet 3
5041187 Rakennusfysiikka 5
5041195 Betonimateriaalitekniikka 5
TE00BO13 Fysiikan mittaukset ja raportointi 2
PRAKIS24-1008
Betoni- ja pohjarakenteet

(Valitaan kaikki)

15
5041186 Rakennusainekemia 2
5041201 Pohjarakennus 5
TE00CT44 Infrarakentaminen 3
5041168 Johtamisen perusteet 2
5041196 Betonityöt 3
LAAJENTAVA OSAAMINEN

(Valitaan opintopisteitä: 135)

135
PRAKIS24-CATEGORY-1000
Suuntautumisalakohtaiset perusmoduulit

(Valitaan opintopisteitä: 15)

15
PRAKIS24-1009
Kantavat rakenteet

(Valitaan kaikki)

15
TE00CS48 Puurakenteiden perusteet 5
5041278 Teräsrakenteiden perusteet 5
5041111 Betonirakenteiden perusteet 5
PRAKIS24-1040
Rakennustuotannon ohjaus

(Valitaan kaikki)

10
TE00CS50 Rakennusalan hankinnat ja sopimukset 5
TE00CS51 Tuotannonohjaus ja aikataulut 5
PRAKIS24-1041
LVI-tekniikan perusteet

(Valitaan kaikki)

12
TE00CM75 Termodynamiikka 5
TE00CS52 LVI-tekniset järjestelmät 3
TE00CS53 Asuinrakennuksen energiatase 4
PRAKIS24-1011
Infratekniikan moduulit

(Valitaan kaikki)

45
PRAKIS24-1012
Väylien perusopinnot

(Valitaan kaikki)

15
TE00CT45 Tie- ja geometriatekniikka 3
TE00CT46 Rakenne ja kuivatus 3
TE00CT47 Maanrakennustekniikka 3
TE00CT48 Vesihuollon suunnittelu 3
5041031 Infran pohjarakenteet 3
PRAKIS24-1014
Väylien suunnittelu

(Valitaan kaikki)

15
TE00CT49 Liikennetekniikka 3
TE00CT51 Tie- ja katuhankkeen mallintaminen 3
5041270 Siltatekniikan perusteet 3
TE00CT52 Tiensuunnittelu 3
TE00CT53 Kadun suunnittelu 3
PRAKIS24-1016
Väylien tuotanto ja syventävät opinnot

(Valitaan kaikki)

15
TE00CT56 Vesi- ja kalliorakentaminen 5
TE00CT54 Infran tuotannon suunnittelu ja aikataulut 2
TE00CT55 Planning at Urban Areas 4
5041276 Siltojen korjaus ja kunnossapito 2
5041274 Teiden ja katujen kunnossapito 2
PRAKIS24-1018
Korjausrakentamisen moduulit

(Valitaan kaikki)

60
PRAKIS24-1019
Tuotannon suunnittelu

(Valitaan kaikki)

15
TE00CS78 Tuotantotekniikka ja työmaasuunnittelu 5
TE00CS79 Tehtäväsuunnittelu 5
TE00CS80 Työmaan kustannushallinta 5
PRAKIS24-1020
Korjaustyön suunnittelu

(Valitaan kaikki)

15
5041243 Korjaushankkeen suunnittelu 5
5041244 Korjausrakentamisen suunnittelu 4
5041245 Korjaustyön suunnittelu ja toteutus 6
PRAKIS24-1021
Kiinteistönhallinta

(Valitaan kaikki)

15
5041246 Kiinteistötalous ja strategia 4
5041247 Kiinteistölainsäädäntö 2
5041248 Isännöinti 3
5041249 Kiinteistöalan tietotekniikka, laskentatoimi ja kirjanpito 2
5041250 Kiinteistön hoito ja kunnossapito 4
PRAKIS24-1022
Työpaikkaopinnot

(Valitaan kaikki)

15
5101058 Työpaikkaopinnot 15
PRAKIS24-1023
Rakennesuunnittelun moduulit

(Valitaan kaikki)

45
PRAKIS24-1024
Rakennetekniikan perusopinnot

(Valitaan kaikki)

15
5041251 Staattisesti määräämättömät rakenteet 3
TE00BO16 Lujuusopin jatkokurssi 3
5041253 Rakenteiden 3D -mallinnus 4
TE00CS84 Rakennussuunnittelu 5
PRAKIS24-1026
Rakennetekniikan aineopinnot

(Valitaan kaikki)

15
TE00CS81 Puurakenteiden jatkokurssi 5
TE00CS82 Betonirakenteiden jatkokurssi 5
TE00CS83 Teräsrakenteiden jatkokurssi 5
PRAKIS24-1028
Rakennetekniikan syventävät opinnot

(Valitaan kaikki)

15
5041290 Prefabricated Concrete Structures 3
5041073 Masonry 3
TE00BU03 Computer-aided Structural Analysis 2
TE00CS85 Rakenteiden palomitoitus 5
TE00CS86 Rakenteiden paloturvallisuus 2
PRAKIS24-1030
LVI-tekniikan moduulit

(Valitaan kaikki)

70
PRAKIS24-1031
LVI-tekniikan perusteet 2

(Valitaan kaikki)

14
TE00CS34 Virtaus- ja lämmönsiirtotekniikka 4
5100BI15 Pumput, puhaltimet, putkistot ja kanavat 5
TE00BO73 Vesi- ja viemäritekniikka 5
PRAKIS24-1032
LVI-tekniikka 3

(Valitaan kaikki)

13
TE00BO67 Ilmanvaihto- ja ilmastointitekniikka 5
TE00CT64 Lämmönjakojärjestelmät 4
TE00CT65 Lämmöntuotto (kaukolämpö ja vaihtimet) 4
PRAKIS24-1033
LVI-tekniikan syventävät opinnot 1

(Valitaan kaikki)

14
TE00BO72 LVI-tekniset mittaukset 5
TE00BO70 Jäähdytystekniikka 5
TE00CR54 Lämpöpumppujärjestelmät 4
PRAKIS24-1034
LVI-tekniikan syventävät opinnot 2

(Valitaan kaikki)

13
TE00BO75 Ilmanvaihto, ilmastointitekniikka ja sisäilmasto-olosuhteet 5
TE00BO71 Säätötekniikka ja kiinteistöautomaatio 5
TE00CT66 LVI-suunnittelun dokumentointi 3
PRAKIS24-1035
LVI-tekniikan ja taloautomaation projektiopinnot

(Valitaan kaikki)

16
TE00CT67 Ison LVI-laitoksen suunnittelu 10
TE00CT68 Tietomallipohjainen LVI-suunnittelu 6
PRAKIS24-1036
Rakennusalan erityismoduulit

(Valitaan kaikki)

5
7040295 Talonrakennuksen pohjarakenteet 3
TE00CT57 Mittaustekniikka 2
PRAKIS24-1037
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT

(Valitaan opintopisteitä: 30)

0 - 30
TE00CQ15 Matemaattisten aineiden perustaidot 5
TE00CS04 Fräscha upp din svenska 3
5041232 Tietotekniikka 3
5041044 Tieturva 1 1
5041045 Tieturva 2 1
5031278 Tulitöiden turvallisuuskoulutus 1
5041284 Ympäristöakustiikka 5
TE00BF89 Rakennusakustiikka 5
TE00BP11 Research Hatchery 1 - 8
5041097 History of Architecture 4
TE00BG10 Earthquake Geotechnical Engineering 1
TE00CS35 Blended Intensive Course 3
TE00BJ36 Rakentamisen tietomallit (BIM) perusteet 3
TE00BP07 Varusmiespalvelun johtajakoulutus 0 - 10
PRAKIS24-1010
PROJEKTIOSAAMINEN

(Valitaan kaikki)

15
TE00BO14 Projektityöt 1 5
TE00BL66 Innovaatioprojekti 10
PRAKIS24-1038
HARJOITTELU

(Valitaan kaikki)

30
5041082 Harjoittelu I 10
5041083 Harjoittelu II 10
5041177 Harjoittelu III 10
PRAKIS24-1039
OPINNÄYTETYÖ

(Valitaan kaikki)

20
TE00CT58 Opinnäytetyön perusteet 1
TE00CM26 Opinnäytetyö 19