Hyvinvointi, terveyden edistäminen ja yrittäjyysLaajuus (3 op)
Tunnus: 7051084
Laajuus
3 op
Osaamistavoitteet
Opiskelija
- osaa suun terveydenhuollon ammatinharjoittamisen ja yrittäjyyden perusteet
- osaa kuvata suun terveyden ja osallisuuden edistämisen merkityksen asiakkaan hyvinvoinnin tukemisessa
Sisältö
Sisältö
- lainsäädäntö
- yrittäjyys
- arvoperusta
- asiakaslähtöisyys
- suun terveyden edistäminen ja omahoito
- moniammatillisuus ja monialaisuus
Esitietovaatimukset
Osia ammattiopinnoista suoritettuna
Ilmoittautumisaika
02.12.2024 - 17.01.2025
Ajoitus
01.01.2025 - 30.05.2025
Opintopistemäärä
3 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Terveys ja hyvinvointi
Toimipiste
Kupittaan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
10 - 30
Koulutus
- Hammasteknikon koulutus
Opettaja
- Noora Laiho
- Johannes Halttu
- Sari Silmäri
Ryhmät
-
PHAMMS23Hammasteknikkokoulutus (AMK), S23
Tavoitteet
Opiskelija
- osaa suun terveydenhuollon ammatinharjoittamisen ja yrittäjyyden perusteet
- osaa kuvata suun terveyden ja osallisuuden edistämisen merkityksen asiakkaan hyvinvoinnin tukemisessa
Sisältö
Sisältö
- lainsäädäntö
- yrittäjyys
- arvoperusta
- asiakaslähtöisyys
- suun terveyden edistäminen ja omahoito
- moniammatillisuus ja monialaisuus
Oppimateriaalit
Its- ja/ta teams -alueilta löytyvä oppimateriaali.
Opetusmenetelmät
Vastuutiimissä toimiminen
* tiimityöskentely
* itsenäinen työskentely
Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys
Opintojaksolla opitaan toimimaan ja työskentelemään ht-koulutuksen hammaslaboratoriotiloissa työelämälähtöisesti kestävän kehityksen mukaisesti.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Toteutuksella ei ole valinnaisia suoritustapoja, vaan se on osa työelämälähtöistä laboratoriotoimintaa, joka kuuluu jokaisen opiskelijan toimintaan opintojen aikana.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
3 op = 81 tuntia opiskelijan työtä
kevät 2op = 54h
syksy 1op = 27h
Sisällön jaksotus
Opiskelija osallistuu opintojakson aikana suun terveyden hyvinvoinnin, terveyden edistämisen ja/tai yrittäjyyden toteuttamiseen ja/tai kehittämiseen (2op) sekä vastuualue -toiminnan kehittämiseen (1op).
Viestintäkanava ja lisätietoja
ITS, teams, sähköposti, tiimin yhteiset palaverit
Arviointiasteikko
H-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Läsnäolo
Aktiivinen osallistuminen vastuutiimin toimintaan
Vastuutiimin tehtävien suorittaminen (tuntikirjanpito, toimintasuunnitelma, toiminnan raportointi yms. tiimille tarkoitetut koulutusta ja Dentechin toimintaa tukevat tehtävät)
Kevätlukukaudella vastuutiimitoiminta arvioidaan Hyväksytty / Hylätty -> Numeerinen arvosana koko vuoden toiminnasta annetaan syyslukukauden 2015 päätteeksi.
Hylätty (0)
Opiskelija osallistuu vain vähäisessä määrin tai ei osallistu lainkaan vastuutiiminsä toimintaan.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)
1= Opiskelija ei osoita kiinnostusta vastuutiiminsä toiminta-alueen tehtäviin. Hänellä on hankaluuksia osallistua tai hän on osallistunut vain vähäisessä määrin vastuutiiminsä töiden ja tehtävien tekemiseen. Hän kokee epävarmuutta työn teossa ja/tai tilojen, materiaalien ja laitteiden käytössä ja huollossa. Hänellä on vaikeuksia saada oma osuutensa valmiiksi lukukauden aikana.
2= Opiskelija tekee vastuutiiminsä työt ja tehtävät tyydyttävästi ja palauttaa osuutensa lukukauden aikana, mutta hän tarvitsee tukea päivittäisessä hammaslaboratorio-toimintaan osallistumisessa. Opiskelija osoittaa ymmärtäneensä vastuutiiminsä toiminta-alueen ja sen tehtävät ja yrittäneensä, mutta kokee epävarmuutta työn teossa ja/tai tilojen, materiaalien ja laitteiden käytössä ja huollossa.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4)
3= Opiskelija osallistuu oma-aloitteisesti vastuutiiminsä toimintaan, hän on yritteliäs, tekee tiiminsä työt ja tehtävät oikea aikaisesti lukukauden aikana ja töiden laatu on hyvä-keskinkertainen. Opiskelija osoittaa ymmärtäneensä vastuutiiminsä tehtävien luonteen ja yrittäneensä parhaansa. Hän myös osoittaa huolellisuutta työn teossa sekä tilojen, materiaalien ja laitteiden käytössä.
4= Opiskelija osoittaa kiinnostusta vastuutiiminsä toimintaan osallistumisesta. Hän on oma-aloitteinen ja tekee vastuualueen tehtävät ryhmänsä kanssa valmiiksi ajallaan. Työn / töiden ja tehtävien laatu on kiitettävä.
Opiskelija on ryhmänsä kanssa kaiken kaikkiaan huolellinen töiden ja tehtävien sekä tilojen, materiaalien ja laitteiden käytön ja huollon suhteen. Lisäksi hän huomioi hyvin toiset opiskelijat.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
5= Opiskelija osoittaa innostusta ja kiinnostusta vastuutiiminsä toimintaan osallistumisesta. Hän osoittaa oma-aloitteellisuutta, yritteliäisyyttä ja tekee osoitetut tehtävät ryhmänsä kanssa valmiiksi ajallaan. Työn / töiden ja tehtävien laatu on erinomainen.
Opiskelija on kaiken kaikkiaan huolellinen töiden ja tehtävien sekä tilojen, materiaalien ja laitteiden käytön ja huollon suhteen. Lisäksi hän huomioi toiminnassaan toiset opiskelijat niin omassa kuin muissakin tiimeissä.
Esitietovaatimukset
Osia ammattiopinnoista suoritettuna
Ilmoittautumisaika
02.12.2023 - 31.01.2024
Ajoitus
01.01.2024 - 30.05.2024
Opintopistemäärä
3 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Terveys ja hyvinvointi
Toimipiste
Kupittaan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
5 - 25
Koulutus
- Hammasteknikon koulutus
Opettaja
- Noora Laiho
- Sari Silmäri
Vastuuopettaja
Sari Silmäri
Ryhmät
-
PHAMMS22Hammasteknikkokoulutus (AMK), S22
Tavoitteet
Opiskelija
- osaa suun terveydenhuollon ammatinharjoittamisen ja yrittäjyyden perusteet
- osaa kuvata suun terveyden ja osallisuuden edistämisen merkityksen asiakkaan hyvinvoinnin tukemisessa
Sisältö
Sisältö
- lainsäädäntö
- yrittäjyys
- arvoperusta
- asiakaslähtöisyys
- suun terveyden edistäminen ja omahoito
- moniammatillisuus ja monialaisuus
Oppimateriaalit
Its- ja/ta teams -alueilta löytyvä oppimateriaali.
Opetusmenetelmät
Vastuutiimissä toimiminen
* tiimityöskentely
* itsenäinen työskentely
Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys
Opintojaksolla opitaan toimimaan ja työskentelemään ht-koulutuksen hammaslaboratoriotiloissa työelämälähtöisesti.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Toteutuksella ei ole valinnaisia suoritustapoja, vaan se on osa työelämälähtöistä laboratoriotoimintaa
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
3 op = 81 tuntia opiskelijan työtä
kevät 2op = 54h
syksy 1op = 27h
Sisällön jaksotus
Opiskelija osallistuu opintojakson aikana suun terveyden hyvinvoinnin, terveyden edistämisen ja/tai yrittäjyyden toteuttamiseen ja/tai kehittämiseen (2op) sekä vastuualue -toiminnan kehittämiseen (1op)
Viestintäkanava ja lisätietoja
ITS, teams, sähköposti, tiimin yhteiset palaverit
Arviointiasteikko
H-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Läsnäolo
Aktiivinen osallistuminen vastuutiimin toimintaan
Vastuutiimin tehtävien suorittaminen (tuntikirjanpito, toimintasuunnitelma, toiminnan raportointi yms. tiimille tarkoitetut tehtävät)
Hylätty (0)
Opiskelija osallistuu vain vähäisessä määrin tai ei osallistu lainkaan vastuutiiminsä toimintaan.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)
1= Opiskelija ei osoita kiinnostusta vastuutiiminsä toiminta-alueen tehtäviin. Hänellä on hankaluuksia osallistua tai hän on osallistunut vain vähäisessä määrin vastuutiiminsä töiden ja tehtävien tekemiseen. Hän kokee epävarmuutta työn teossa ja/tai tilojen, materiaalien ja laitteiden käytössä ja huollossa. Hänellä on vaikeuksia saada oma osuutensa valmiiksi luku-kauden aikana.
2= Opiskelija tekee vastuutiiminsä työt ja tehtävät tyydyttävästi ja palauttaa osuutensa luku-kauden aikana, mutta hän tarvitsee vielä runsaasti tukea päivittäiseen hammaslaboratorio-toimintaan osallistumisessa. Opiskelija osoittaa ymmärtäneensä vastuutiiminsä toiminta-alueen ja sen tehtävät ja yrittäneensä, mutta kokee epävarmuutta työn teossa ja/tai tilojen, materiaalien ja laitteiden käytössä ja huollossa.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4)
3= Opiskelija osallistuu oma-aloitteisesti vastuutiiminsä toimintaan, hän on yritteliäs, tekee tiiminsä työt ja tehtävät oikea aikaisesti lukukauden aikana ja töiden laatu on hyvä-keskinkertainen. Opiskelija osoittaa ymmärtäneensä vastuutiiminsä tehtävien luonteen ja yrittäneensä parhaansa. Hän myös osoittaa huolellisuutta työn teossa sekä tilojen, materiaalien ja laitteiden käytössä.
4= Opiskelija osoittaa kiinnostusta vastuutiiminsä toimintaan osallistumisesta. Hän on oma-aloitteinen ja tekee vastuualueen tehtävät ryhmänsä kanssa valmiiksi ajallaan. Työn / töiden ja tehtävien laatu on kiitettävä.
Opiskelija on ryhmänsä kanssa kaiken kaikkiaan huolellinen töiden ja tehtävien sekä tilojen, materiaalien ja laitteiden käytön ja huollon suhteen. Lisäksi hän huomioi hyvin toiset opiskelijat.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
5= Opiskelija osoittaa innostusta ja kiinnostusta vastuutiiminsä toimintaan osallistumisesta. Hän osoittaa oma-aloitteellisuutta, yritteliäisyyttä ja tekee osoitetut tehtävät ryhmänsä kanssa valmiiksi ajallaan. Työn / töiden ja tehtävien laatu on erinomainen.
Opiskelija on kaiken kaikkiaan huolellinen töiden ja tehtävien sekä tilojen, materiaalien ja laitteiden käytön ja huollon suhteen. Lisäksi hän huomioi toiminnassaan toiset opiskelijat niin omassa kuin muissakin tiimeissä.
Esitietovaatimukset
Osia ammattiopinnoista suoritettuna
Ilmoittautumisaika
02.07.2022 - 31.07.2022
Ajoitus
01.08.2022 - 31.12.2022
Opintopistemäärä
3 op
TKI-osuus
1 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Terveys ja hyvinvointi
Toimipiste
Kupittaan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
5 - 30
Koulutus
- Hammasteknikon koulutus
Opettaja
- Milla Lahdenperä
- Sari Silmäri
Ryhmät
-
PHAMMS21Hammasteknikkokoulutus (AMK), S21
Tavoitteet
Opiskelija
- osaa suun terveydenhuollon ammatinharjoittamisen ja yrittäjyyden perusteet
- osaa kuvata suun terveyden ja osallisuuden edistämisen merkityksen asiakkaan hyvinvoinnin tukemisessa
Sisältö
Sisältö
- lainsäädäntö
- yrittäjyys
- arvoperusta
- asiakaslähtöisyys
- suun terveyden edistäminen ja omahoito
- moniammatillisuus ja monialaisuus
Opetusmenetelmät
Hammastekniikan liiketoiminnan yhteydessä tai tutkimusprojektissa työskentelynä tapahtuva oppiminen.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
3 op = 81 tuntia opiskelijan työtä
Sisällön jaksotus
Opiskelija osallistuu opintojakson aikana suun terveyden hyvinvoinnin, terveyden edistämisen ja/tai yrittäjyyden toteuttamiseen ja/tai kehittämiseen (2op) sekä vastuualue -toiminnan kehittämiseen (1op)
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Esitietovaatimukset
Osia ammattiopinnoista suoritettuna
Ilmoittautumisaika
02.07.2022 - 31.07.2022
Ajoitus
01.08.2022 - 31.12.2022
Opintopistemäärä
3 op
Virtuaaliosuus
2 op
Toteutustapa
34 % Lähiopetus, 66 % Etäopetus
Yksikkö
Terveys ja hyvinvointi
Toimipiste
Kupittaan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
10 - 25
Koulutus
- Röntgenhoitajakoulutus
Opettaja
- Säde Huhtanen
- Petteri Aatsinki
- Jarno Huhtanen
Ryhmät
-
PRÖNTS20Röntgenhoitaja (AMK), päivätoteutus
Tavoitteet
Opiskelija
- osaa suun terveydenhuollon ammatinharjoittamisen ja yrittäjyyden perusteet
- osaa kuvata suun terveyden ja osallisuuden edistämisen merkityksen asiakkaan hyvinvoinnin tukemisessa
Sisältö
Sisältö
- lainsäädäntö
- yrittäjyys
- arvoperusta
- asiakaslähtöisyys
- suun terveyden edistäminen ja omahoito
- moniammatillisuus ja monialaisuus
Oppimateriaalit
Ilmoitetaan opintojakson aikana
Opetusmenetelmät
Monimuoto opiskelu (lähitunnit, tehtävät, opintokäynnit, pienryhmätyöskentely, projektit)
Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys
Työelämälähtöisyys ja konstruktivistinen oppiminen
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
3 op= 81 tuntia opiskelijan työtä
Sisällön jaksotus
Ajoitus: Syksy 2022
Hyvinvointi, terveyden edistäminen ja yrittäjyys. Projektit, CV, yrittäjyys/röntgenhoitajan ura mahdollisuuksi
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Esitietovaatimukset
Osia ammattiopinnoista suoritettuna
Ilmoittautumisaika
01.06.2021 - 30.09.2021
Ajoitus
01.08.2021 - 03.01.2022
Opintopistemäärä
3 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Terveys ja hyvinvointi
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
10 - 30
Koulutus
- Hammasteknikon koulutus
Opettaja
- Milla Lahdenperä
- Pasi Alander
- Sari Silmäri
Ryhmät
-
PHAMMS20Hammasteknikkokoulutus (AMK), S20
Tavoitteet
Opiskelija
- osaa suun terveydenhuollon ammatinharjoittamisen ja yrittäjyyden perusteet
- osaa kuvata suun terveyden ja osallisuuden edistämisen merkityksen asiakkaan hyvinvoinnin tukemisessa
Sisältö
Sisältö
- lainsäädäntö
- yrittäjyys
- arvoperusta
- asiakaslähtöisyys
- suun terveyden edistäminen ja omahoito
- moniammatillisuus ja monialaisuus
Opetusmenetelmät
Hammastekniikan liiketoiminnan yhteydessä tai tutkimusprojektissa työskentelynä tapahtuva oppiminen.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
3 op
Sisällön jaksotus
Opiskelija osallistuu opintojakson aikana suun terveyden hyvinvoinnin, terveyden edistämisen ja/tai yrittäjyyden toteuttamiseen ja/tai kehittämiseen.
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Esitietovaatimukset
Osia ammattiopinnoista suoritettuna