Suun terveydenhoidon perusteetLaajuus (5 op)
Tunnus: 7051059
Laajuus
5 op
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa
- tunnistaa suun terveydenhoitotyön tieteellisen ja eettisen perustan
- kuvata suuhygienistin roolin suun terveydenhuollossa ja toimintaympäristöissä
- kuvata suun terveydenhoitotyön työ- ja ympäristöterveydelliset sekä turvallisuusnäkökohdat
- tunnistaa vastaanoton toimintavalmiuteen liittyvät tehtävät
- kuvata suun terveydenhuollon asiakirjakäytänteet ja esittää asiakaskirjaamisen
- selittää perusteet ravintoaineista, ravinnon ja terveyden yhteyksistä sekä ruoan valintaan vaikuttavista tekijöistä
Sisältö
Suun terveydenhoitotyön tieteellinen ja eettinen perusta
Suuhygienistin rooli suun terveydenhuollossa ja toimintaympäristössä
Suun terveydenhoitotyön työ- ja ympäristöterveydelliset sekä turvallisuusnäkökohdat
Vastaanoton toimintavalmius
Suun terveydenhuollon asiakirjakäytänteet
Ravitsemus suun terveydenhuollossa
Ilmoittautumisaika
02.07.2024 - 31.07.2024
Ajoitus
01.08.2024 - 31.12.2024
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Terveys ja hyvinvointi
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
15 - 25
Koulutus
- Suuhygienistikoulutus
Opettaja
- Johanna Kurtti
- Päivi Pietikäinen
- Sini Kieksi
Ryhmät
-
PSUUNS24Suuhygienisti (AMK), S24
Tavoitteet
Opiskelija osaa
- tunnistaa suun terveydenhoitotyön tieteellisen ja eettisen perustan
- kuvata suuhygienistin roolin suun terveydenhuollossa ja toimintaympäristöissä
- kuvata suun terveydenhoitotyön työ- ja ympäristöterveydelliset sekä turvallisuusnäkökohdat
- tunnistaa vastaanoton toimintavalmiuteen liittyvät tehtävät
- kuvata suun terveydenhuollon asiakirjakäytänteet ja esittää asiakaskirjaamisen
- selittää perusteet ravintoaineista, ravinnon ja terveyden yhteyksistä sekä ruoan valintaan vaikuttavista tekijöistä
Sisältö
Suun terveydenhoitotyön tieteellinen ja eettinen perusta
Suuhygienistin rooli suun terveydenhuollossa ja toimintaympäristössä
Suun terveydenhoitotyön työ- ja ympäristöterveydelliset sekä turvallisuusnäkökohdat
Vastaanoton toimintavalmius
Suun terveydenhuollon asiakirjakäytänteet
Ravitsemus suun terveydenhuollossa
Oppimateriaalit
SUPE ja RAV: Käydään läpi ensimmäisellä opetuskerralla.
Opetusmenetelmät
Sini Kieksi, Suun terveydenhoidon perusteet (SUPE) 3 op:
Keskusteleva luento-opetus
Pienryhmätyöskentely ja harjoitukset
Oppimista edistävät tehtävät ja oppimisen testit
Itsenäinen opiskelu ja oppimisen osoittaminen kirjallisessa tentissä
Johanna Kurtti, Ravitsemus suun terveydenhoidossa (RAV) 2 op:
Toteutetaan keskustelevana opetuksena sekä pienryhmätyöskentelynä.
Itsenäinen opiskelu, oppimista edistävät tehtävät sekä tentti.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Supe/Kieksi: tentti viikolla 41. Uusintatenttien ajankohdat katsotaan tarkemmin ensimmäisellä opetuskerralla. Tenttiajankohdat löytyvät ItsLearning-alustalta.
RAV/Kurtti: tentti viikolla 41. Uusintatenttien ajankohdat katsotaan tarkemmin ensimmäisellä opetuskerralla. Tenttiajankohdat löytyvät ItsLearning-alustalta.
Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys
Sini Kieksi, Suun terveydenhoidon perusteet (SUPE) 3 op:
Opintojaksolla opitaan suun terveydenhoidon perusteita työelämätarpeiden pohjalta. Opintojakso
integroituu opintojaksoon Suun terveydenhoidon perusteet simulaatiotilanteessa.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Suun terveydenhoidon perusteet (SUPE) 3 op: 81 h opiskelijan työtä, joista lähitunteja 24 ja
itsenäistä työskentelyä 57 h .Opintojakso sisältää eri laajuisia kirjallisia oppimistehtäviä sekä opintojakson aikana suoritetaan oppimisen testejä ja lopputentti.
RAV 2 op: 54 tuntia opiskelijan työtä, joista opetustunteja 10, ryhmätyöskentelyä ja opiskelijan itsenäistä opiskelua (sis. tehtävät, tenttiin valmistautuminen) 44 tuntia.
Sisällön jaksotus
Opinnot sijoittuvat viikoille 35 - 41
Suun terveydenhoidon perusteet (SUPE) 3 op
- Suun terveydenhoitotyön hoitotiimi ja suuhygienistin rooli
- Suun terveydenhoitotyön eettiset periaatteet ja tieteellinen perusta
- Suun terveydenhuollon asiakirjakäytänteet ja -merkinnät
- Vastaanoton toimintavalmius
- Suun terveydenhoitotyön laitteisto, käyttö ja huolto
- Suun terveydenhoitotyön hygienia
- Suun terveydenhoitotyön ergonomia
Ravitsemus suun terveydenhoidossa (RAV) 2 op
•Ravitsemuksen perusteet sekä ravitsemuksen ja terveyden välisiä yhteyksiä huomioiden erityisesti suun terveys
•Ravitsemus eri ikäkausina
•Ruokapäiväkirjan tarkastelua ja analysointia
Arviointiasteikko
H-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Sini Kieksi 3 op
Opintojakson aikana suoritettavat oppimista edistävät tehtävät arvioidaan asteikolla hyväksytty/hylätty. Oppimisen testit ja lopputentti arvioidaan numeraalisesti. Opintojakson osan kokonaisarviointi muodostuu näiden keskiarvosta.
RAV: numeerinen arviointi (tehtävä hyväksytty/hylätty ja tentti: numeerinen arviointi)
Opintojakson kokonaisarvosana muodostuu SUPE ja RAV keskiarvosta
Ilmoittautumisaika
02.07.2023 - 03.09.2023
Ajoitus
01.08.2023 - 20.11.2023
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Terveys ja hyvinvointi
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
5 - 30
Koulutus
- Suuhygienistikoulutus
Opettaja
- Johanna Kurtti
- Päivi Pietikäinen
- Sini Kieksi
Vastuuopettaja
Päivi Pietikäinen
Ryhmät
-
PSUUNS23Suuhygienisti (AMK), S23
Tavoitteet
Opiskelija osaa
- tunnistaa suun terveydenhoitotyön tieteellisen ja eettisen perustan
- kuvata suuhygienistin roolin suun terveydenhuollossa ja toimintaympäristöissä
- kuvata suun terveydenhoitotyön työ- ja ympäristöterveydelliset sekä turvallisuusnäkökohdat
- tunnistaa vastaanoton toimintavalmiuteen liittyvät tehtävät
- kuvata suun terveydenhuollon asiakirjakäytänteet ja esittää asiakaskirjaamisen
- selittää perusteet ravintoaineista, ravinnon ja terveyden yhteyksistä sekä ruoan valintaan vaikuttavista tekijöistä
Sisältö
Suun terveydenhoitotyön tieteellinen ja eettinen perusta
Suuhygienistin rooli suun terveydenhuollossa ja toimintaympäristössä
Suun terveydenhoitotyön työ- ja ympäristöterveydelliset sekä turvallisuusnäkökohdat
Vastaanoton toimintavalmius
Suun terveydenhuollon asiakirjakäytänteet
Ravitsemus suun terveydenhuollossa
Oppimateriaalit
SUPE ja RAV: Käydään läpi ensimmäisellä opetuskerralla.
Opetusmenetelmät
Sini Kieksi, Suun terveydenhoidon perusteet (SUPE) 3 op:
Keskusteleva luento-opetus
Pienryhmätyöskentely ja harjoitukset
Oppimista edistävät tehtävät ja oppimisen testit
Itsenäinen opiskelu ja oppimisen osoittaminen kirjallisessa tentissä
Johanna Kurtti, Ravitsemus suun terveydenhoidossa (RAV) 2 op:
Toteutetaan keskustelevana opetuksena sekä pienryhmätyöskentelynä.
Itsenäinen opiskelu, oppimista edistävät tehtävät sekä tentti.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Supe/Kieksi: tentti viikolla 42. Uusintatenttien ajankohdat katsotaan tarkemmin ensimmäisellä opetuskerralla. Tenttiajankohdat löytyvät ItsLearning-alustalta.
RAV/Kurtti: tentti viikolla 40. Uusintatenttien ajankohdat katsotaan tarkemmin ensimmäisellä opetuskerralla. Tenttiajankohdat löytyvät ItsLearning-alustalta.
Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys
Sini Kieksi, Suun terveydenhoidon perusteet (SUPE) 3 op:
Opintojaksolla opitaan suun terveydenhoidon perusteita työelämätarpeiden pohjalta. Opintojakso
integroituu opintojaksoon Suun terveydenhoidon perusteet simulaatiotilanteessa.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Suun terveydenhoidon perusteet (SUPE) 3 op: 81 h opiskelijan työtä, joista lähitunteja 24 ja
itsenäistä työskentelyä 57 h .Opintojakso sisältää eri laajuisia kirjallisia oppimistehtäviä sekä opintojakson aikana suoritetaan oppimisen testejä ja lopputentti.
RAV 2 op: 54 tuntia opiskelijan työtä, joista opetustunteja 10, ryhmätyöskentelyä ja opiskelijan itsenäistä opiskelua (sis. tehtävät, tenttiin valmistautuminen) 44 tuntia.
Sisällön jaksotus
Opinnot ajoittuvat viikoille 35 - 42
Suun terveydenhoidon perusteet (SUPE) 3 op
- Suun terveydenhoitotyön hoitotiimi ja suuhygienistin rooli
- Suun terveydenhoitotyön eettiset periaatteet ja tieteellinen perusta
- Suun terveydenhuollon asiakirjakäytänteet ja -merkinnät
- Vastaanoton toimintavalmius
- Suun terveydenhoitotyön laitteisto, käyttö ja huolto
- Suun terveydenhoitotyön hygienia
- Suun terveydenhoitotyön ergonomia
Ravitsemus suun terveydenhoidossa (RAV) 2 op
•Ravitsemuksen perusteet sekä ravitsemuksen ja terveyden välisiä yhteyksiä huomioiden erityisesti suun terveys
•Ravitsemus eri ikäkausina
•Ruokapäiväkirjan tarkastelua ja analysointia
Arviointiasteikko
H-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Sini Kieksi 3 op
Opintojakson aikana suoritettavat oppimista edistävät tehtävät arvioidaan asteikolla hyväksytty/hylätty. Oppimisen testit ja lopputentti arvioidaan numeraalisesti. Opintojakson osan kokonaisarviointi muodostuu näiden keskiarvosta.
RAV: numeerinen arviointi (tehtävä hyväksytty/hylätty ja tentti: numeerinen arviointi)
Opintojakson kokonaisarvosana muodostuu SUPE ja RAV keskiarvosta
Ilmoittautumisaika
02.07.2022 - 30.09.2022
Ajoitus
22.08.2022 - 31.12.2022
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Terveys ja hyvinvointi
Toimipiste
Kupittaan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
1 - 25
Koulutus
- Suuhygienistikoulutus
Opettaja
- Johanna Kurtti
- Päivi Pietikäinen
Ryhmät
-
PSUUNS22Suuhygienisti (AMK), S22
Tavoitteet
Opiskelija osaa
- tunnistaa suun terveydenhoitotyön tieteellisen ja eettisen perustan
- kuvata suuhygienistin roolin suun terveydenhuollossa ja toimintaympäristöissä
- kuvata suun terveydenhoitotyön työ- ja ympäristöterveydelliset sekä turvallisuusnäkökohdat
- tunnistaa vastaanoton toimintavalmiuteen liittyvät tehtävät
- kuvata suun terveydenhuollon asiakirjakäytänteet ja esittää asiakaskirjaamisen
- selittää perusteet ravintoaineista, ravinnon ja terveyden yhteyksistä sekä ruoan valintaan vaikuttavista tekijöistä
Sisältö
Suun terveydenhoitotyön tieteellinen ja eettinen perusta
Suuhygienistin rooli suun terveydenhuollossa ja toimintaympäristössä
Suun terveydenhoitotyön työ- ja ympäristöterveydelliset sekä turvallisuusnäkökohdat
Vastaanoton toimintavalmius
Suun terveydenhuollon asiakirjakäytänteet
Ravitsemus suun terveydenhuollossa
Oppimateriaalit
SUPE ja RAV: Käydään läpi ensimmäisellä opetuskerralla.
Opetusmenetelmät
Päivi Pietikäinen, Suun terveydenhoidon perusteet (SUPE) 3 op:
Keskusteleva luento-opetus
Pienryhmätyöskentely ja harjoitukset
Oppimista edistävät tehtävät ja oppimisen testit
Itsenäinen opiskelu ja oppimisen osoittaminen kirjallisessa tentissä
Johanna Kurtti, Ravitsemus suun terveydenhoidossa (RAV) 2 op:
Toteutetaan keskustelevana opetuksena sekä pienryhmätyöskentelynä.
Itsenäinen opiskelu, oppimista edistävät tehtävät sekä tentti.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Supe/Pietikäinen: tentti viikolla 43. Uusintatenttien ajankohdat katsotaan tarkemmin ensimmäisellä opetuskerralla. Tenttiajankohdat löytyvät ItsLearning-alustalta.
RAV/Kurtti: tentti viikolla 41. Uusintatenttien ajankohdat katsotaan tarkemmin ensimmäisellä opetuskerralla. Tenttiajankohdat löytyvät ItsLearning-alustalta.
Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys
Päivi Pietikäinen, Suun terveydenhoidon perusteet (SUPE) 3 op:
Opintojaksolla opitaan suun terveydenhoidon perusteita työelämätarpeiden pohjalta. Opintojakso
integroituu opintojaksoon Suun terveydenhoidon perusteet simulaatiotilanteessa.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Suun terveydenhoidon perusteet (SUPE) 3 op: 81 h opiskelijan työtä, joista lähitunteja 24 ja
itsenäistä työskentelyä 57 h .Opintojakso sisältää eri laajuisia kirjallisia oppimistehtäviä sekä opintojakson aikana suoritetaan oppimisen testejä ja lopputentti.
RAV 2 op: 54 tuntia opiskelijan työtä, joista opetustunteja 10, ryhmätyöskentelyä ja opiskelijan itsenäistä opiskelua (sis. tehtävät, tenttiin valmistautuminen) 44 tuntia.
Sisällön jaksotus
Opinnot ajoittuvat viikoille 35 - 43
Suun terveydenhoidon perusteet (SUPE) 3 op
- Suun terveydenhoitotyön hoitotiimi ja suuhygienistin rooli
- Suun terveydenhoitotyön eettiset periaatteet ja tieteellinen perusta
- Suun terveydenhuollon asiakirjakäytänteet ja -merkinnät
- Vastaanoton toimintavalmius
- Suun terveydenhoitotyön laitteisto, käyttö ja huolto
- Suun terveydenhoitotyön hygienia
- Suun terveydenhoitotyön ergonomia
Ravitsemus suun terveydenhoidossa (RAV) 2 op
•Ravitsemuksen perusteet sekä ravitsemuksen ja terveyden välisiä yhteyksiä huomioiden erityisesti suun terveys
•Ravitsemus eri ikäkausina
•Ruokapäiväkirjan tarkastelua ja analysointia
Arviointiasteikko
H-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Päivi Pietikäinen 3 op
Opintojakson aikana suoritettavat oppimista edistävät tehtävät arvioidaan asteikolla hyväksytty/hylätty. Oppimisen testit ja lopputentti arvioidaan numeraalisesti. Opintojakson osan kokonaisarviointi muodostuu näiden keskiarvosta.
RAV: numeerinen arviointi (tehtävä hyväksytty/hylätty ja tentti: numeerinen arviointi)
Opintojakson kokonaisarvosana muodostuu SUPE ja RAV keskiarvosta