Siirry suoraan sisältöön

Insinööri (ylempi YAMK), Tutkimusryhmäopinnot: YTUTTK21

Tunnus: YTUTTK21

Tutkinto:
Tekniikan ylempi ammattikorkeakoulututkinto

Tutkintonimike:
Insinööri (ylempi AMK)

Laajuus:
60 op

Kesto:
1.5 vuotta (60 op)

Aloituslukukausi:
Kevät 2021

Opetuskieli:
suomi

Koulutuksen kuvaus

Tavoite:

Turun ammattikorkeakoulun Master Schoolista valmistuu asiantuntijoita ja johtajia oman alansa kehittäjiksi ja työelämän uudistajiksi. Master-tutkinto avaa ovia uudenlaiseen ammatilliseen urakehitykseen. Master-tason asiantuntijoista Suomi saa lisää kilpailukykyistä osaamista. Master Schoolin koulutukset on jaettu kahteen polkuun: Leadership Excellence -polun koulutuksissa kehityt esimiehenä tai johtajana ja Professional Excellence -polun koulutuksissa kehität osaamistasi vaativalle asiantuntijatasolle.

Tutkimusryhmäopinnot ovat osa Professional-polun tarjontaa. Opiskelija työskentelee osana tutkimusryhmää ja hänelle laaditaan opintojensa alussa oma henkilökohtainen opintosuunnitelma, jossa huomioidaan opiskelijan aiempi osaaminen ja kokemus. Edellytyksenä koulutukseen valittavalle on, että opinnot niveltyvät opiskelijan ja tutkimusryhmän ydintoimintaan. Opiskelija erikoistuu opinnoissaan johonkin tutkimusryhmän painopistealueista ja voi suunnata osaamisaluettaan omalle tai uusille asiantuntijuusalueille.

Opiskelija toimii opiskelun aikana hakemassaan tutkimusryhmässä tutkimusryhmän jäsenenä: projektipäällikkönä tai asiantuntijana. Koulutuksen sisältö rakentuu opiskelijan henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman sekä meneillään olevien tai hakuun tulevien hankkeiden perusteella.

Opinto-oikeus myönnetään johonkin Turun ammattikorkeakoulun YAMK-koulutukseen, riippuen tutkimusryhmän valinnasta.

Lisätietoa opetuskielistä:

Koulutuksen ensisijainen opetuskieli on suomi. Tutkimusryhmien toimintaympäristö on kuitenkin kansainvälinen ja opinnot toteutetaan usein osana hankkeita, joissa tarvitaan hyvää englannin kielen taitoa.

Koulutuksen sisältö:

Opiskelija voi erikoistua opinnoissaan ja opinnäytetyöskentelyssä tutkimusryhmätyöskentelyn painopistealueisiin. Vapaasti valittavia opintoja voit valita muista saman tasoisista koulutuksista.

Opiskelu toteutetaan monimuotoisena, jolloin siihen voi sisältyä verkko-, luento-, ryhmä-, lähi-ja etäopetusta sekä itsenäistä työskentelyä. Opiskelussa korostuvat yhteisöllisyys ja tiimityö. Opiskelija laatii opiskelun alkuvaiheessa henkilökohtaisen oppimissuunnitelman (HOPS), joka liittyy tiiviisti opinnäytetyön toteuttamiseen.

Opiskelija käy henkilökohtaiset oppimissuunnitelmakeskustelut (HOPS) tutoropettajan kanssa heti opintojen alettua ja silloin sovitaan opintojen aihekohtaisesta painotuksesta, muun muassa opinnäytetyön aihealue huomioiden.

Erikoistumista tapahtuu syventävien opintojen ja vapaasti valittavien opintojen kautta sekä 30 opintopisteen laajuisessa opinnäytetyössä.

Pääaineen tai erikoistumisalan valinta:

Opiskelija valitsee tutkimusryhmän hakuvaiheessa ja voi siten painottaa opintojaan tutkimusryhmän aihealueiden mukaan. Lisätietoja tutkimusryhmistä ja niiden vahvuusalueista saa Turun AMK:n verkkosivuilta. Ennen hakua on otettava yhteyttä tutkimusryhmän vetäjään, jolta saa lisätietoa ryhmän toiminnasta ja painopisteistä ja siitä, onko ryhmään mahdollista ottaa mukaan uusia opiskelijoita.

Opintojen rakenne:

Tutkimusryhmäopinnot-koulutuksen laajuus on 60 op ja kesto työn ohessa suoritettuna on 1,5 vuotta. Tutkintonimike on insinööri (YAMK).

Opinnot koostuvat:
• syventävistä opinnoista (ydinosaaminen) 20 op
• vapaasti valittavista opinnoista (laajentava osaaminen) 10 op
• opinnäytetyöstä 30 op.

Syventävät opinnot koostuvat menetelmäopinnoista sekä aiempia opintoja laajentavista ammatillisista opinnoista, joista pääosa suoritetaan henkilökohtaisen oppimissuunnitelman (HOPS) mukaisesti tutkimusryhmän toimintaympäristössä.

Vapaasti valittavilla opinnoilla voit laajentaa osaamistasi sisällyttämällä opintoja omasta tai muista koulutuksista tai muiden korkeakoulujen tarjonnasta. Vapaasti valittavia opintoja on tarjolla runsaasti myös täysin virtuaalisena verkko-opetuksena.

Normaalin koulutustarjontaan kuuluvien opintojaksojen laajuus on tyypillisesti 5 op ja niihin liittyviä lähiopetuspäiviä on keskimäärin kaksi.

Opinnäytetyö:

Opinnäytetyö toteutetaan kehittämishankkeena, jossa on selkeä tutkimuksellinen ote ja tiivis kytkentä käytännön työhön. Opinnäytetyö toteutetaan normaalisti tutkimusryhmän hankkeissa, mutta se voidaan toteuttaa myös työelämän toimintaympäristössä.

Opinnäytetyössä korostuu työelämän, työn tai työyhteisön kehittäminen sekä valmius itsenäiseen vaativaan asiantuntijatyöhön. Opinnäytetyössä opiskelija osoittaa hallitsevansa tiedonhankinta-, tutkimus- ja kehittämismenetelmiä sekä soveltavansa tutkimustietoutta analyyttisesti ja kriittisesti.

Uramahdollisuudet:

YAMK-insinöörit sijoittuvat laajasti työelämän eri sektoreille. Urapolku voi löytyä esimerkiksi teollisuuden tuotekehitystehtävistä tai laitteiden ja järjestelmien tuotannon kehitystyöstä, myynnistä, käyttöönotosta tai ylläpidosta. Eri organisaatioiden hallintoyksiköt työllistävät runsaasti alan insinöörejä ja monet sijoittuvat elinkeinoelämän ja julkisen sektorin projektinhallinta- ja konsultointitehtäviin. Insinööri voi toimia myös itsenäisenä yrittäjänä.

Pätevyys:

Ylempi AMK -tutkinto on korkeakoulututkinto, joka antaa saman kelpoisuuden julkisiin virkoihin ja tehtäviin kuin esimerkiksi yliopistossa suoritettu ylempi korkeakoulututkinto.

Kansainvälistyminen:

Kansainvälistyminen lähtee opiskelijan omista tarpeista tehtäväkuvan mukaan. Opinnäytetyöhön voidaan kytkeä kansainvälinen näkökulma esimerkiksi osallistumalla oman alan kansainväliseen konferenssiin tai seminaariin. Kansainvälisellä näkökulmalla tuetaan osaltaan myös kielitaiton kehittymistä. Suuri osa opintojaksojen ja oppimistehtävien lähdemateriaalista on kansainvälisistä ammatti- ja tiedeaineistoa. Myös kansainvälinen opiskelijavaihto on mahdollista.

Yhteistyö muiden toimijoiden kanssa:

Insinööri (ylempi AMK)- koulutuksia suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä työelämän kanssa. Tutkimus- ja kehitystoiminnassa on mukana useita paikallisia ja kansainvälisiä kumppaneita. Työelämäyhteys muodostuu ensisijaisesti opiskelijan, opiskelijan työpaikan ja koulutuksen välille. Erilaisissa tehtävissä työskentelevien opiskelijoiden keskinäisellä vuorovaikutuksella on merkittävä osuus ammattitaidon kehittymisessä ja yhteistyöverkostojen luomisessa.

Opiskelija voi osallistua myös Turun ammattikorkeakoulussa tai partneriyliopistoissa järjestettäviin International Semester -tyyppisiin intensiivi- ja vaihto-opiskeluohjelmiin.

Joustavan opinto-oikeuden puitteissa voit osallistua mm. Turun yliopiston ja Åbo Akademin opintojaksoille ja sisällyttää näitä suorituksia omaan tutkintoosi. Voit hyödyntää myös Suomen ammattikorkeakoulujen yhteistä verkko-opintotarjontaa CampusOnline. http://campusonline.fi/

Tutkimukselliset painopisteet:

Tutkimukselliset painopisteet vaihtelevat tutkimusryhmittäin, ja näistä on hyvä keskustella tutkimusryhmän vetäjän kanssa ennen hakua.

Jatko-opintomahdollisuudet:

Ylemmän AMK-tutkinnon jälkeen on mahdollista hakeutua yliopistoon tutkijakoulutukseen (lisensiaatti, tohtori). Vastaanottava tiedekunta kuitenkin määrittelee aina omat sisäänoton kriteerinsä edellyttäen toisinaan siltaopintoja. Siltaopintojen tarkoituksena on varmistaa opiskelijan lähtötiedot nimenomaan tieteellisen tutkimustyön kannalta.

Tutkinto antaa kelpoisuuden hakeutua ammatilliseen opettajankoulutukseen.

Osaamistavoitteet

Opiskelija työskentelee osana tutkimusryhmää ja hänelle laaditaan opintojensa alussa oma henkilökohtainen opintosuunnitelma, jossa huomioidaan opiskelijan aiempi osaaminen ja kokemus.Edellytyksenä koulutukseen valittavalle on, että opinnot niveltyvät opiskelijan ja tutkimusryhmän ydintoimintaan. Opiskelija erikoistuu opinnoissaan johonkin tutkimusryhmän painopistealueista ja voi suunnata osaamisaluettaan omalle tai uusille asiantuntijuusalueille.

Opiskelija toimii opiskelun aikana hakemassaan tutkimusryhmässä tutkimusryhmän jäsenenä: projektipäällikkönä tai asiantuntijana.Koulutuksen sisältö rakentuu opiskelijan henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman sekä meneillään olevien tai hakuun tulevien hankkeiden perusteella. Insinööri (ylempi AMK) -opinnot sisältävät syventäviä ammattiopintoja 20 op ja vapaasti valittavia opintoja 10 op sekä 30 op laajuisen opinnäytetyön.

Pedagogiset toimintatavat

Koulutuksessa sovelletaan aktiivisia oppimismenetelmiä, jotka edellyttävät opiskelijalta vastuunottoa opinnoistaan. Opintoihin kuuluu vaihtelevasti teoriaopetusta ja laboratoriotyöskentelyä lähipäivinä sekä verkko-opintoja, harjoitustöitä, projekteja ja työharjoittelua etäopiskeluna.

Arviointi

Arviointi tapahtuu arvosanoilla 1-5, joissakin osasuorituksissa Hyväksytty/Hylätty. Opinnäytetyön osalta on julkaistu oma arviointitaulukko.

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2020-2021 2021-2022 Kevät 2021 Syksy 2021 Kevät 2022 3. / 2021 4. / 2021 5. / 2021 1. / 2021 2. / 2021 3. / 2022 4. / 2022 5. / 2022
YDINOSAAMINEN

(Valitaan kaikki)

20
YTUTTK21-1001
Tulevaisuuden tekijät

(Valitaan kaikki)

10
MS00BP40 Tulevaisuuden toimintaympäristöt 5 5 5 2.5 2.5
MS00BP16 Tutkimus- ja kehittämismenetelmät 5 3.3 3.3 1.7 1.7
YTUTTK21-1002
Opinnot tutkimusryhmässä

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 10)

10 5 5 5 5 1.7 1.7 1.7 2.5 2.5
LAAJENTAVA OSAAMINEN

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 10)

10
YTUTTK21-1003
Vapaasti valittavat opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 10)

10 8.3 5 3.3 2.5 2.5 1.7 1.7
OPINNÄYTETYÖ

(Valitaan kaikki)

30
MS00BP41 Opinnäytetyö 30 5 18.3 5 5 13.3 1.7 1.7 1.7 2.5 2.5 6.7 6.7
Yhteensä 60 5 26.6 5 10 16.6 1.67 1.67 1.67 5 5 8.37 8.37 0

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

Asetuksen mukainen jäsentely YAMK

Valtioneuvoston asetus ammattikorkeakouluista 1129/2014 2 § Opintojen rakenne 1) syventäviä ammattiopintoja; 2) vapaasti valittavia opintoja; 3) opinnäytetyö.

Opinnäytetyö
Opinnäytetyö
Syventävät ammattiopinnot
Tulevaisuuden toimintaympäristöt
Tutkimus- ja kehittämismenetelmät
Vapaasti valittavat

Ei liitettyjä opintojaksoja

Luokittelemattomat

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
YDINOSAAMINEN

(Valitaan kaikki)

20
YTUTTK21-1001
Tulevaisuuden tekijät

(Valitaan kaikki)

10
MS00BP40 Tulevaisuuden toimintaympäristöt 5
MS00BP16 Tutkimus- ja kehittämismenetelmät 5
YTUTTK21-1002
Opinnot tutkimusryhmässä

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 10)

10
LAAJENTAVA OSAAMINEN

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 10)

10
YTUTTK21-1003
Vapaasti valittavat opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 10)

10
OPINNÄYTETYÖ

(Valitaan kaikki)

30
MS00BP41 Opinnäytetyö 30