Skip to main content

Responsible Management Skills in the Tourism and Catering Industry: JOTMARAS25

Code: JOTMARAS25

Degree title
Ei tutkintoon johtava koulutus
Credits
32 ects
Duration
1 years (32 cr)
Start semester
Autumn 2025
Teaching language
Finnish

Descriptions

Koulutuksessa syvennät osaamistasi matkailu- ja ravitsemisalan palveluiden suunnittelussa, organisoinnissa, toteutuksessa ja kehittämisessä. Koulutuksessa painottuvat etenkin ruoka- ja ravintolapalveluiden konseptointi ja palveluprosessien kehittäminen, ruoan ja juoman gastronomia, tulevaisuuskestävä liiketoiminta sekä yrityksen toiminta laajemmassa kontekstissa esimerkiksi osana ruokamatkailua.

Tällä koulutuksella vastataan työelämässä todettuun osaajatarpeeseen. Yritykset ovat lähestyneet ammattikorkeakoulua tarpeesta etenkin ravitsemisalan esihenkilötyön osaamiseen;
ravintola-alan esihenkilöistä on pulaa (esim. ravintolapäälliköt ja vuoropäälliköt). Uudessa koulutusmallissa Turun ammattikorkeakoulu yhdessä alueen yritysyhteistyökumppanien kanssa on nyt suunnitellut tarpeisiin vastaavan esihenkilötyön koulutuksen sisällön.

Tämä koulutus on opintoja uuden osaamisen hankkimiseen ilman tutkinnon suorittamista. Opintojaksot ovat Turun ammattikorkeakoulun opetussuunnitelmien mukaista opetusta. Suoritetut opintopisteet on mahdollista soveltuvin osin hyväksilukea jatkossa osaksi ammattikorkeakoulussa suoritettavaa tutkintoa.

Objective

Esihenkilötyön ja johtamisen opinnot valmistavat sinua toimimaan tehokkaasti ja vastuullisesti johtotehtävissä huomioiden työyhteisön ja työhyvinvoinnin merkityksen.
Opit ymmärtämään yrityksen strategian merkityksen, toteuttamaan sitä sekä toimimaan tuloksellisesti. Paneudut asiakas- ja henkilöstökokemuksen tärkeyteen. Perehdyt alan kilpailutilanteeseen ja -trendeihin ja kehität taitojasi kannattavien tuotteiden ja palveluiden suunnittelussa. Opit analysoimaan ja hyödyntämään taloudellista tietoa päätöksenteossa.

Development

Opiskelu on monimuoto-opiskelua, joka toteutuu lähiopetuksena ja itsenäisenä opiskeluna. Erilaisia oppimistehtäviä pyritään linkittämään aitoihin tilanteisiin esim. omaan työhön, organisaatioon tai yritykseen. Näissä tehtävissä opiskelija on aktiivinen. Lähiopetuksessa käsitellään tehtäviä yhdessä muiden opiskelijoiden kanssa, jolloin vastavuoroisuus oppimisessa nousee tärkeäksi. Opettajat toimivat oppimisen ohjaajina, jotka tukevat opiskelijan oppimisprosessia koko opintojen ajan.

Further information

Arvioinnin kohteena on osaaminen ja sen kehittyminen. Arviointimenetelmiä ja –kriteereitä käytetään monipuolisesti ja arviointiin tuodaan eri näkökulmia. Yhtenä arvioinnin tavoitteena on, että opiskelija oppii itse arvioimaan omaa osaamistaan ja kehittämään työskentelyään.

Arviointi voidaan toteuttaa monella eri tavalla ja se voi perustua esim. tentteihin, tehtävien ja laajempien oppimistehtävien tekemiseen. Kunkin opintojakson arviointiperusteet kuvataan opintojakson toteutussuunnitelmassa.

Opintojaksojen arvosana ilmoitetaan numerona 0-5 tai sanallisena arviona hyväksytty/hylätty. Tämän lisäksi opiskelija tai opiskelijaryhmä saa usein myös suullista tai kirjallista palautetta, jonka avulla opiskelija oppii tuntemaan omia vahvuuksiaan ja kehittämiskohteitaan.

Select timing, structure or classification view

Show study timings by semester, study year or period

Code Name Credits (cr) 2025-2026 Autumn 2025 Spring 2026 1. / 2025 2. / 2025 3. / 2026 4. / 2026 5. / 2026
Total 32

Code Name Credits (cr)
JOTMARAS25-1001
Responsible Management Skills in the Tourism and Catering Industry

(Choose all )

25 - 32
KH00DM89 Responsible Business in Catering Industry 5
KH00DM90 Sustainable procurement 3
KH00DM91 Responsible Leadership 5
KH00DM92 Financial Management 5
KH00DM94 Practical Training or Innovation Project 3 - 10
KH00DM95 Orientation 2
KH00DM96 Study Guidance and Career Planning 2

Due to the timing of optional and elective courses, credit accumulation per semester / academic year may vary.

Go back to top of page