Food processes and manufacturing and hygiene in food processingLaajuus (5 op)
Opintojakson tunnus: TE00BV67
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 5 op
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa kuvata elintarvikkeiden valmistusprosesseja alkutuotannosta ruokapöytään ottaen huomioon kestävän kehityksen periaatteet ja elintarviketeollisuuden muutostarpeet. Opiskelija tunnistaa ja osaa soveltaa elintarvikelainsäädäntöä sekä osaa tunnistaa elintarvikehygieniaan liittyvät perusperiaatteet. Opiskelija osaa suunnitella elintarvikeprosessin omavalvontaa hyödyntäen HACCP-periaatteita.
Sisältö
- Elintarviketeollisuus Suomessa ja sen merkitys
- Ruokaketju
- Elintarvikelainsäädäntö; EU-lainsäädäntö sekä paikallisesti sovellettava Suomen elintarvikelainsäädäntö
- Elintarvikehygienia ja sen merkitys tuotteen laadulle
- Elintarvikealan yrityksen omavalvonta
- HACCP