Siirry suoraan sisältöön

Food processes and manufacturing and hygiene in food processingLaajuus (5 op)

Opintojakson tunnus: TE00BV67

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa kuvata elintarvikkeiden valmistusprosesseja alkutuotannosta ruokapöytään ottaen huomioon kestävän kehityksen periaatteet ja elintarviketeollisuuden muutostarpeet. Opiskelija tunnistaa ja osaa soveltaa elintarvikelainsäädäntöä sekä osaa tunnistaa elintarvikehygieniaan liittyvät perusperiaatteet. Opiskelija osaa suunnitella elintarvikeprosessin omavalvontaa hyödyntäen HACCP-periaatteita.

Sisältö

- Elintarviketeollisuus Suomessa ja sen merkitys
- Ruokaketju
- Elintarvikelainsäädäntö; EU-lainsäädäntö sekä paikallisesti sovellettava Suomen elintarvikelainsäädäntö
- Elintarvikehygienia ja sen merkitys tuotteen laadulle
- Elintarvikealan yrityksen omavalvonta
- HACCP

Siirry alkuun