Siirry suoraan sisältöön

Bio- ja elintarvikeprosessitLaajuus (5 op)

Opintojakson tunnus: 5021188

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa kuvata eri yksikköoperaatioissa ja -prosesseissa, lämmönsiirrossa sekä nesteiden ja kaasujen siirrossa tarvittavia laitteita ja menetelmiä. Opiskelija osaa kuvata erilaisten kemianteollisuuden prosessien erityispiirteitä ja osaa valita ja mitoittaa eri prosesseille tarvittavia valmistus- ja analyysilaitteita. Hänosaa hyödyntää prosessiosaamista teknologiansiirtohankkeissa, ohjauksen ja analyysien suunnittelussa ja siirtämisessä tuotantomittakaavan.Opiskelija osaa kuvata tyypillisiä tuotantoprosesseja, jotka rakentuvat useista erillisistä yksikköoperaatioista ja -prosesseista (esim. suodatus, tislaus, reaktorit). Lisäksi opiskelija osaa kuvata eri yksikköoperaatioissa ja -prosesseissa, lämmönsiirrossa sekä nesteiden ja kaasujen siirrossa tarvittavia laitteita ja menetelmiä.

Sisältö

Opintojaksolla käsitellään bio- ja elintarvikeprosessien erityispiirteitä ja niihin liittyviä prosessi- ja analyysilaitteita sekä mittausmenetelmiä. Opintojakso toteutetaan osittainenglanniksi yhteisopettajuutena niin, että mukana on sekä prosessitekniikan että englannin kielen ja viestinnän opettajat.Prosessitekniikan yleiskuvaus, tuotantoprosessien yksikköoperaatiot ja -prosessit sekä esimerkkejä laitteista ja menetelmistä. Lämmönsiirron ja neste- ja kaasuvirtauksien perusteet, venttiilien ja pumppujen toiminta sekä lämmönsiirtolaitteiden ja virtauslaitteistojen mitoitus.

Siirry alkuun