Vastuullinen esihenkilötyö (5op)
Opintojakson tunnus: KH00DM91
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 5 op
- Opetuskieli
- suomi
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa:
- kuvailla matkailu- ja ravintola-alan erityispiirteiden vaikutusta johtamiseen
- ottaa huomioon henkilöstön osallistamisen merkityksen esihenkilötyössä
- soveltaa käytäntöön työsuhteeseen liittyviä, osapuolten oikeuksia ja velvollisuuksia koskevia lainsäännöksiä
- johtaa monimuotoista ja -kulttuurista työympäristöä
Sisältö
- Esimiehen eri roolit ja tehtävät organisaatiossa
- Työlainsäädäntö, TES ja henkilöstöresursointi
- Yhteistyö, kohtaamiset ja ryhmäilmiöt
- Työnantajamielikuvan vaikutukset
- Hyvä henkilöstöjohtaminen ja organisaation menestys
- Rekrytointi ja perehdyttäminen
- Osaamisen johtaminen ja kehittäminen
- Työhyvinvoinnin johtaminen
- Monikulttuurinen työyhteisö