Siirry suoraan sisältöön

Potilas terveyspalvelujärjestelmässäLaajuus (5 op)

Opintojakson tunnus: 7031324

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa kuvata suomalaisen sosiaali- ja terveyspolitiikan lähtökohdat osaa esittää sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmän kokonaisuuden osaa esittää terveydenhuoltoa koskevat keskeiset lait ja asetukset tietää terveydenhuollon suunnitelmia, jotka on laadittu poikkeusoloja varten osaa ravitsemuksen peruskäsitteet, ravintofysiologian perusteet ja ravitsemus tilan arvioinnin menetelmät pystyäkseen arvioimaan potilaan ravitsemustilan ja ravinnon tarpeen osaa määritellä terveen ihmisen elimistön rakenteen ja toiminnan niin, että ymmärtää elinjärjestelmien normaalitoiminnan ja toimintojen säätelyn osaa selittää terveen ihon rakenteen ja toiminnan osaa selittää ihmisen tuki- ja liikuntaelimistön rakenteen ja toiminnan osaa selittää ihmisen ruoansulatusjärjestelmän rakenteen ja toiminnan osaa selittää ihmisen nestetasapainon säätelyn ja virtsaneritysjärjestelmän rakenteen ja toiminnan saa selittää hengitys- ja verenkiertoelimistön rakenteen ja toiminnan osaa selittää ihmisen puolustusjärjestelmän rakenteen ja toiminnan

Sisältö

Potilas palvelujärjestelmässä 2 op POPA keskeiset terveydenhuoltoon liittyvät lait, asetukset ja ohjeet: Terveydenhuoltolaki, laki potilaan asemasta ja oikeuksista, henkilörekisterilaki, mielenterveyslaki, kehitysvammalaki, tartuntatautilaki, päihdehuoltolaki, laki terveydenhuollon ammattihenkilöistä, muut keskeiset lait sosiaali- ja terveyspalveluorganisaatio sosiaali- ja terveyspolitiikka osana hyvinvointiyhteiskuntaa valtion, läänin ja kunnan vastuu terveyspalvelujen tuottamisessa ja palvelujen valvonnassa sosiaali- ja terveyspalvelut ja terveyspalveluorganisaatio hoidon porrastus ja hoitotakuu sosiaaliturva- ja KELA:n etuudet poikkeusoloihin varautuminen (lainsäädäntö, valmiussuunnitelmat, kriisiapu, viranomaisyhteistyö) moniammatillinen yhteistyö ja verkostoituminen järjestöt ja yhteistyöRavitsemus 1 op RAVITerveen ihmisen ravitsemusSairaalapotilaan ravinnon tarveAnatomia ja fysiologia 1 2op ANF1SolutKudoksetIhoTuki- ja liikuntaelimistöRuoansulatuselimistöNestetasapainoHengitysVeriVerenkiertoPuolustusjärjestelmä

Siirry alkuun