Siirry suoraan sisältöön

ElintarviketuotantoprosessitLaajuus (10 op)

Opintojakson tunnus: TE00BG34

Opintojakson perustiedot


Laajuus
10 op

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa:
- nimetä elintarviketeollisuuden keskeisimmät prosessit
- arvioida elintarvikkeiden säilyvyyteen vaikuttavia tekijöitä
- kehittää elintarvikkeiden säilyvyyden parantamista teollisten prosessien avulla
- arvioida prosessivaiheiden vaikutukset tuotelaatuun
- määritellä maidon erityispiirteet raaka-aineena ja maidon eri komponenttien hyödyntämismahdollisuudet sekä maitotuotteiden valmistusprosessit ja -laitteistot
- määritellä eri viljalajit ja tunnistaa viljan erityispiirteet raaka-aineena ja niiden eri komponenttien hyödyntämismahdollisuudet
- arvioida viljan laatuun vaikuttavia tekijöitä ja määritellä viljatuotteiden valmistusprosessit ja -laitteistot
-tunnistaa liha-alan raaka-aineet, lihan laatuun ja käyttöominaisuuksiin vaikuttavia tekijöitä ja osaa soveltaa tärkeimpiä lihavalmisteiden valmistusprosesseja.

Sisältö

Opintojaksolla käsitellään elintarviketeollisuuden keskeisimpiä prosesseja ja niihin liittyviä erityispiirteitä. Opiskellaan elintarvikehygieniaa ja sen soveltamista eri elintarvikeprosesseissa. Opintojaksolla käydään läpi elintarvikkeiden säilyvyyteen vaikuttavia tekijöitä eri tuotantoprosesseissa. Opiskellaan myös maito-, vilja- sekä lihatuotteiden valmistusprosesseja ja niiden erityispiirteitä.

Opintojakso toteutetaan sekä teoriaopetuksena että laboratoriotöiden avulla. Jaksoon kuuluu erinäisiä ryhmätöitä sekä tutustumiskäynnit alueen elintarviketeollisuuteen.

Siirry alkuun