Att bemöta klienten inom social- och hälsovård, CEFR B1.1Laajuus (1 - 3 op)
Opintojakson tunnus: C-02507-V200BJ28
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 1 - 3 op
- Opetuskieli
- suomi
- Korkeakoulu
- Satakunnan ammattikorkeakoulu
Osaamistavoitteet
Opiskelija laajentaa osaamistaan terveyden ja hyvinvoinnin alan keskeisissä asiakaspalvelutilanteissa suullisesti sekä kirjallisesti ruotsin kielellä. Opiskelija rohkaistuu käyttämään ruotsin kieltä itsevalitsemillaan kielitaidon osa-alueilla sekä kartuttaa viestintäosaamistaan erilaisissa työelämän vuorovaikutustilanteissa. Opiskelija oppii tunnistamaan omia vahvuuksiaan ja kehittymistarpeitaan ja kehittämään niitä valitsemillaan osa-alueilla ruotsin kielessä. Hän vahvistaa tuntemustaan kaksi- ja ruotsinkielisistä toimintaympäristöistä terveyden ja hyvinvoinnin alalla. Opintojakso vahvistaa opiskelijan yhteistyö- ja verkostoitumistaitoja oman alan toimijoiden kanssa ja tukee hänen harjoittelu- ja työllistymismahdollisuuksiaan kaksi- ja/tai ruotsinkielisessä toimintaympäristössä. Tavoitetaso B1 eurooppalaisen viitekehyksen taitotasoasteikolla.
Sisältö
Keskeiset suulliset ja kirjalliset asiakaspalvelutilanteet terveyden ja hyvinvoinnin alalla, ruotsin kielen kieli- ja viestintäosaamisen sekä kaksi- ja ruotsinkielisten toimintaympäristöjen tuntemuksen laajentaminen, omien kielelllisten vahvuuksien ja kehittymistarpeiden tunnistaminen ja kehittäminen, orientoituminen erilaisiin harjoittelu- ja työllistymismahdollisuuksiin kaksi- ja/tai ruotsinkielisessä toimintaympäristössä.
Esitietovaatimukset
Suosituksena tutkintoon kuuluvien ruotsin kielen opintojaksojen SY220302 Svenska i arbetslivet, muntlig färdighet ja SY220301 Svenska i arbetslivet, skriftlig färdighet suorittaminen tai vastaava osaaminen (taitotaso CEFR B1.1).
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opiskelija hallitsee keskeistä terveyden ja hyvinvoinnin alan sanastoa ja selviytyy erilaisissa alan asiakaspalvelutilanteissa ruotsin kielellä. Opiskelija tuntee kaksi- ja ruotsinkielisiä toimintaympäristöjä terveyden ja hyvinvoinnin alalla. Hän tunnistaa omat vahvuutensa ja kehittymistarpeensa ruotsin kielen eri osa-alueilla ja kehittää niitä. Opiskelija suunnittelee toimintaansa tavoitteellisesti ja pysyy aikataulussa. Hän kantaa vastuuta omasta toiminnastaan.