Englantia kulttuurituottajilleLaajuus (5 op)
Opintojakson tunnus: C-02631-KUKI1
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 5 op
- Opetuskieli
- suomi
- englanti
- Korkeakoulu
- Humanistinen ammattikorkeakoulu
Osaamistavoitteet
Opiskelija - Osaa kertoa omasta koulutuksestaan ja alastaan englanniksi. - Osaa aktiivisesti käyttää oman alansa sanastoa sekä suullisesti että kirjallisesti. - Osaa viestiä moniammatillisissa työyhteisöissä sekä suullisesti että kirjallisesti englannin kielellä. - Osaa toimia erilaisissa kansainvälisissä ammatillisissa tilanteissa englannin kielellä. - Ymmärtää asiatyylin ja arkikielen eron ja osaa käyttää niitä asianmukaisesti.
Sisältö
- kirjallinen ja suullinen viestintä erilaisissa työelämän vuorovaikutustilanteissa (esim. kasvokkain tapahtuva ja digitaalinen viestintä, työnhaku, raportointi, ohjaus) - oman alan tiedon hankinta ja hyödyntäminen ammattitaidon ylläpitämisessä.
Esitietovaatimukset
Opiskelijalla tulee olla riittävät taustatiedot englannin kielestä (peruskoulu/lukio). Opiskelijan tulee olla suorittanut Humakin englannin lähtötasotesti ja, mikäli testin tulos näin osoittaa, suorittanut englannin kielen valmentavat opinnot 3op.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Arvosana 1: vastaa eurooppalaisen viitekehyksen taitotasoa B1 / opiskelija osoittaa hallitsevansa vähintään 48 % asetetuista tavoitteista Arvosana 2: vastaa eurooppalaisen viitekehyksen taitotasoa B1 - B2 / opiskelija osoittaa hallitsevansa vähintään 58 % asetetuista tavoitteista
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Arvosana 3: vastaa eurooppalaisen viitekehyksen taitotasoa B2 / opiskelija osoittaa hallitsevansa vähintään 68 % asetetuista tavoitteista Arvosana 4: vastaa eurooppalaisen viitekehyksen taitotasoa B2 - C1 / opiskelija osoittaa hallitsevansa vähintään 78 % asetetuista tavoitteista
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Arvosana 5: vastaa eurooppalaisen viitekehyksen taitotasoa C1 - C2 / opiskelija osoittaa hallitsevansa vähintään 90 % asetetuista tavoitteista
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Hylätty Arvosana 0: vastaa eurooppalaisen viitekehyksen taitotasoa A1 - A2 / opiskelija ei hallitse opintojakson vähimmäistavoitteita Ammatillisista kielten opintojaksoista annetaan erikseen opintojaksoarviointi ja päättötodistuksessa näkyvä taitotasoarviointi. Englannin ja ruotsin opintojaksoarvioinnin perusteena ovat jatkuva näyttö (vähintään 70 % läsnäolo), opintojakson tehtävät ja tentti. Opintojakson tehtävät on suoritettava ennen tenttiä ja ne arvioidaan asteikolla hyväksytty - hylätty. Kun toinen kotimainen kieli on suomi, arviointi perustuu tentin sijasta tiettyihin opintojaksotehtäviin, jotka arvioidaan numeerisesti. Opintojakson tentissä arvioidaan sekä opiskelijan suullista kielitaitoa että kirjallista kielitaitoa. Kielten opintojen arvioinnissa noudatetaan eurooppalaiseen viitekehykseen perustuvia kielten taitotaso-kuvauksia (https://www.oph.fi/sites/default/files/documents/kielten_taitotasoasteikko.pd f). Ruotsista ja englannista annetaan opiskelijalle erikseen myös korkeakoululainsäädännön mukainen taitotasomerkintä tutkintotodistukseen. Tämä taitotasomerkintä perustuu kielen opintojakson lopputentin arvosanoihin. Ruotsin kielen osaamistavoitteet perustuvat Valtioneuvoston asetukseen ammattikorkeakouluista 15.5.2003/352 sekä Valtioneuvoston asetukseen suomen ja ruotsin kielen taidon osoittamisesta valtionhallinnossa 12.6.2003/481. Tutkintotodistukseen tulee merkintä siitä, onko toisen kotimaisen kielen osaamisen taso hyvä vai tyydyttävä. Tällöin toisen kotimaisen kielen tutkintotodistuksen arviointi on joko tyydyttävä (tenttiarvosana on 1–3) tai hyvä (tenttiarvosana on 4–5). Toisen kotimaisen kielen kielitaitotaso merkitään kahdella erillisellä arvosanalla: suullinen kielitaito ja kirjallinen kielitaito. Tutkintotodistukseen tulee merkintä myös vieraan kielen (englannin) taitotason saavuttamisesta, joka merkitään yhdellä arvosanalla: suullinen ja kirjallinen kielitaito, ja sen hyväksytty arvosana on ”osoitettu”.
Oppimateriaalit
Kirjallisuus Artikkelit Blogit Videot Podcastit
Lisätiedot
Opintojaksolla opitaan kulttuurialan englantia, mm. englanniksi esiintymistä ja asiatyylistä kirjoittamista. Opintojaksolla käsiteltävät teemat nousevat Humakin kulttuurituotannon koulutuksen opetussuunnitelmasta (mm. korkeakouluopiskelu, taiteet, yrittäjyys, talous, tapahtumatuotanto, kestävä kehitys, alan toimijat. Opintojakso on kattava paketti kulttuurialan englannista, opiskelijat ovat vuorovaikutuksessa keskenään ja voivat valita sisältöjä oman kiinnostuksenkohteensa mukaan. Opintojakso sopii kulttuurialalla ja taiteiden parissa työskenteleville, jotka tarvitsevat työssään em. teemoihin liittyvää englannin kielen osaamista. Opiskelija tarvitsee opintojaksolla kannettavan tietokoneen sekä mahdollisuuden osallistua verkko-opetukseen ja videoiden tekemiseen (Internet-yhteys, mahdollisuus tuottaa ja vastaanottaa kuvaa ja ääntä).