Ravitsemushoito (3op)
Toteutuksen tunnus: TH00BV84-3004
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
 - 02.07.2022 - 09.09.2022
 - Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
 
- Ajoitus
 - 01.08.2022 - 31.07.2023
 - Toteutus on päättynyt.
 
- Opintopistemäärä
 - 3 op
 
- Lähiosuus
 - 3 op
 
- Toteutustapa
 - Lähiopetus
 
- Yksikkö
 - Terveys ja hyvinvointi
 
- Toimipiste
 - Kupittaan kampus
 
- Opetuskielet
 - suomi
 
- Paikat
 - 10 - 33
 
- Koulutus
 - Ensihoitajakoulutus
 
Toteutukselle Ravitsemushoito TH00BV84-3004 ei valitettavasti löytynyt varauksia. Varauksia ei ole mahdollisesti vielä julkaistu tai toteutus on itsenäisesti suoritettava.
Arviointiasteikko
H-5
                    
Sisällön jaksotus
Ravitsemushoito I-osa 2 op syksyllä 2022
• Ravintoaineiden tarve ja tehtävät elimistössä 
• Asiakkaiden ravitsemustilan arviointi ja sen merkitys 
• Ravitsemussuositusten mukainen ruokavalio terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä eri ikäkausina 
Ravitsemushoito II-osa 1 op keväällä 2023
• Sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemushoito ja ohjaus sekä sairauksiin liittyvät yleisimmät erityisruokavaliot. Keskeisinä teemoina ovat sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemustilan arviointi, ravitsemushoidon suunnittelu, toteutus ja arviointi.
                    
Tavoitteet
Tavoitteet
•	Tietää ravintoaineet, ravintoaineiden tarpeen ja merkityksen 
•	Osaa arvioida ihmisen ravitsemustarpeita
•	Osaa soveltaa suomalaisia ravitsemussuosituksia kansansairauksien ehkäisyssä ja hoidossa 
•	Osaa integroida ravitsemushoitoa ja -ohjausta yhdessä monialaisen asiantuntijaverkoston kanssa sisätauti- ja kirurgisen potilaan hoitotyössä
                    
Sisältö
Sisällöt
•	Ravintoaineiden tarve ja tehtävät elimistössä 
•	Asiakkaiden ravitsemustilan arviointi ja sen merkitys
•	Ravitsemussuositusten mukainen ruokavalio terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä eri ikäkausina
•	Sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemushoito ja ohjaus sekä sairauksiin liittyvät yleisimmät erityisruokavaliot
                    
Oppimateriaalit
Ravitsemushoito I-osa: 
Voutilainen E, Fogelholm M & Mutanen M. 2015. Ravitsemustaito. Sanoma Pro. 
Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014. Valtion ravitsemusneuvottelukunta. Helsinki 2014 (www.vrn.fi) 
Tarkemmin oppimateriaali annetaan ensimmäisellä opetustunnilla.
Ravitsemushoito II-osa:
Valtion ravitsemusneuvottelukunta 2010 Ravitsemushoito. Suositus sairaaloihin, terveyskeskuksiin, palvelu- ja hoitokoteihin sekä kuntoutuskeskuksiin.
Voutilainen E. Fogelholm M. & Mutanen M. 2015 Ravitsemustaito s. 169 - 202.
Sinisalo, L. 2015. Ravitsemus hoitotyössä.
Tarkemmin oppimateriaali ensimmäisellä opetustunnilla.
                    
Opetusmenetelmät
Toteutetaan keskustelevana opetuksena, pienryhmätyöskentelynä ja oppimistehtävinä ja -tenttinä.
Tarkemmin osioiden toteutus ItsLearning-alustalla. Toteutus käydään läpi I-osan ja II-osan ensimmäisellä opetustunnilla.
                    
Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys
Tiimioppiminen ja ryhmätyöskentely
                    
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Ravitsemushoito I-osa 2 op, 54 tuntia opiskelijan työtä, joista opetustunteja 10 ja opiskelijan itsenäistä opiskelua (sis.tehtävät, tenttiin valmistautumisen ja tentin) ja ryhmätyöskentelyä 44 tuntia. 
Ravitsemushoito II-osa 1 op, 27 tuntia opiskelijan työtä, josta opetustunnit 7 ja itsenäistä opiskelua ja ryhmätyöskentelyä 20 h.
                    
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Kokonaisuus (ravitsemushoito 3 op) numeerinen arviointi:
I-osa numeerinen arviointi (tehtävät asteikolla hyväksytty/hylätty ja tentti numeerinen arviointi)
II-osa arviointi hyväksytty /hylätty. Hyväksytyn suorituksen edellytyksenä on yksilö- ja ryhmätehtävien suorittaminen. Ryhmätyöhön liittyvä poissaolo korvataan osallistumalla toisen ryhmän vastaaviin tunteihin; ryhmätehtävien tekemiseen ja esittämiseen tai muulla erikseen sovittavalla tavalla.