•   Nutritional Care TH00BV84-3004 01.08.2022-31.07.2023  3 credits  (PENHOS22) +-
    Competence objectives of study unit
    Objectives
    • Students will be familiar with nutrients and understand the need and significance of nutrients
    • Students will be able to assess the nutritional needs of people
    • Students will know how to apply the Finnish nutrition recommendations in the prevention and treatment of national diseases
    • Students will be able to cooperate with a multidisciplinary expert network to integrate nutritional care and guidance into the nursing of internal medicine and surgical patients
    Content of study unit
    Contents

    • Nutritional needs and the roles of nutrients in the human organism

    • Assessment of the nutritional status of customers and the importance of the assessment

    • The importance of diets that comply with the dietary guidelines in promoting health and preventing endemic diseases

    • Nutritional care and counselling for internal medicine and surgical patients and special diets most commonly associated with these ailments

    Teacher(s) in charge

    Johanna Kurtti

    Learning material

    Ravitsemushoito I-osa:
    Voutilainen E, Fogelholm M & Mutanen M. 2015. Ravitsemustaito. Sanoma Pro.
    Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014. Valtion ravitsemusneuvottelukunta. Helsinki 2014 (www.vrn.fi)
    Tarkemmin oppimateriaali annetaan ensimmäisellä opetustunnilla.

    Ravitsemushoito II-osa:
    Valtion ravitsemusneuvottelukunta 2010 Ravitsemushoito. Suositus sairaaloihin, terveyskeskuksiin, palvelu- ja hoitokoteihin sekä kuntoutuskeskuksiin.
    Voutilainen E. Fogelholm M. & Mutanen M. 2015 Ravitsemustaito s. 169 - 202.
    Sinisalo, L. 2015. Ravitsemus hoitotyössä.
    Tarkemmin oppimateriaali ensimmäisellä opetustunnilla. (not translated)

    Learning methods

    Toteutetaan keskustelevana opetuksena, pienryhmätyöskentelynä ja oppimistehtävinä ja -tenttinä.

    Tarkemmin osioiden toteutus ItsLearning-alustalla. Toteutus käydään läpi I-osan ja II-osan ensimmäisellä opetustunnilla. (not translated)

    Objects, timing and methods of assessment

    Kokonaisuus (ravitsemushoito 3 op) numeerinen arviointi:
    I-osa numeerinen arviointi (tehtävät asteikolla hyväksytty/hylätty ja tentti numeerinen arviointi)
    II-osa arviointi hyväksytty /hylätty. Hyväksytyn suorituksen edellytyksenä on yksilö- ja ryhmätehtävien suorittaminen. Ryhmätyöhön liittyvä poissaolo korvataan osallistumalla toisen ryhmän vastaaviin tunteihin; ryhmätehtävien tekemiseen ja esittämiseen tai muulla erikseen sovittavalla tavalla. (not translated)

    Teaching language

    Finnish

    Timing

    01.08.2022 - 31.07.2023

    Enrollment date range

    02.07.2022 - 09.09.2022

    Group(s)
    • PENHOS22
    Seats

    10 - 33

    Responsible unit

    Health and Well-being

    Teachers and responsibilities

    Johanna Kurtti (not translated)

    Degree Programme(s)

    Degree Programme in Emergency Care

    Campus

    Kupittaa Campus

    RDI share

    0.00 credits

    Share of online studies

    0.00 credits

    Assessment scale

    H-5

    Pedagogic approaches

    Tiimioppiminen ja ryhmätyöskentely (not translated)

    Student's schedule and workload

    Ravitsemushoito I-osa 2 op, 54 tuntia opiskelijan työtä, joista opetustunteja 10 ja opiskelijan itsenäistä opiskelua (sis.tehtävät, tenttiin valmistautumisen ja tentin) ja ryhmätyöskentelyä 44 tuntia.

    Ravitsemushoito II-osa 1 op, 27 tuntia opiskelijan työtä, josta opetustunnit 7 ja itsenäistä opiskelua ja ryhmätyöskentelyä 20 h. (not translated)

    Content scheduling

    Ravitsemushoito I-osa 2 op syksyllä 2022
    • Ravintoaineiden tarve ja tehtävät elimistössä
    • Asiakkaiden ravitsemustilan arviointi ja sen merkitys
    • Ravitsemussuositusten mukainen ruokavalio terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä eri ikäkausina

    Ravitsemushoito II-osa 1 op keväällä 2023
    • Sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemushoito ja ohjaus sekä sairauksiin liittyvät yleisimmät erityisruokavaliot. Keskeisinä teemoina ovat sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemustilan arviointi, ravitsemushoidon suunnittelu, toteutus ja arviointi. (not translated)