Valitse oppimissuunnitelma opintojen aloitusvuoden ja osaamispolun mukaan.
Rami Kallio, rami.kallio@turkuamk.fi, 050 5985258
JOURNALISMI
Johanna Ailio, johanna ailio@turkuamk.fi, 0400 723161
MAINONNAN SUUNNITTELU & TUPRO
Antti Alanko, antti.alanko@turkuamk.fi,
Lähiopetus
Turkuamk.itslearning.com: Av-ilmaisu, syksy 2022
Luennot ja harjoitukset, itsenäinen työskentely yksin tai pienryhmässä. Loppupurussa kaikki antavat ja saavat palautetta toistensa toteutuksista. Opintojakso kehittää aloitekykyä, tiimityötaitoja, kriittistä ajattelua ja luovuutta.
Arviointi perustuu asteikkoon hylätty/1–5. Arvioinnin kohteena on kunkin opiskelijan videon toteutus: idea ja siitä tehty synopsis, kuvaus, äänitys ja editointi.
Suomi
06.09.2022 - 30.11.2022
01.08.2022 - 30.09.2022
12 - 40
Taideakatemia
Media-alan koulutus
Kupittaan kampus
H-5
Opiskelija toimittaa portfolion, jossa osoittaa hallitsevansa videon perusteet. Se sisältää tehtävänantoon sopivan videonäytteen, josta hän kirjoittaa reflektiivisen kuvauksen: missä ja miksi teos on tehty, mikä on ollut opiskelijan rooli sen syntymisessä ja mitä hän on oppinut sitä tehdessään.
Kontaktiopetuksessa käydään läpi kuvakerronnan teoriapohja. Pienryhmissä harjoitellaan tätä käytännössä.
JOURNALISMI
Journalismin osuus alkaa luennolla videouutisen rakenteista, sen jälkeen ideapalavereissa kukin opiskelija esittelee juttuaiheensa ja toimituspalavereissa niistä muokataan kokonaisuus, jossa on uutiskärki ja näkökulma. Tästä kirjoitetaan synopsis, jossa näkyvät myös haastattelukysymykset. Tuotannot kuvataan omalla ajalla ja itsenäisesti. Editplavereissa opettaja antaa kullekin opiskelijalle henkilökohtaista palautetta raakaleikatusta jutusta. Lopuksi kaikkien teokset katsotaan yhdessä ja annetaan niistä palautetta.
MAINONNAN SUUNNITTELU & TUPRO
Alustusluennossa tutustumme yhdessä somemarkkinointivideoiden ympäristöön sekä lyhyeen tarinankerrontaan liikkuvan kuvan ja äänen ilmaisullisiin keinoihin. Omasta videosta kirjoitetaan lyhyt käsikirjoitus/synopsis, johon saa palautetta. Tuotannot kuvataan omalla ajalla. Lopuksi kaikkien teokset katsotaan yhdessä ja annetaan niistä palautetta.
Opintojaksolla omaksutaan tietoa luennoilla ja harjoitellaan käytännössä kuvaamista, äänitystä, valaisun perusteita sekä editointia Premiere-leikkausohjelmalla.
JOURNALISMI
Yhteisten luentojen ja palaverien jälkeen kukin opiskelija toteuttaa joko yksin tai työparin kanssa 90 sekunnin mittaisen uutisen, jossa on kaksi haastateltavaa ja selkeä kärki. Jokaisen opiskelijan tehtävänä on sekä kuvata että toimittaa juttu. Editointi on toimittajan vastuulla.
MAINONNAN SUUNNITTELU & TUPRO
Yhteisten luentojen jälkeen kukin opiskelija toteuttaa joko yksin tai työparin kanssa 90 sekunnin mittaisen videon, jossa esitellään itselleen tärkeä esine tai asia innostavalla ja kiinnostavalla tavalla. Jokaisen opiskelijan tehtävänä on sekä kuvata että editoida video.
Opintojaksolla käydään läpi kuvauksen, äänityksen ja leikkauksen perusteet yhteisillä luennoilla ja tämän lisäksi tehdään harjoituksia kummankin hakukohteen mukaisissa pienryhmissä.
JOURNALISMI
Journalismin opiskelijoiden tehtävänä on suunnitella ja toteuttaa 90 sekunnin mittainen uutisjuttu, jossa on kaksi haastateltavaa ja oma spiikki sekä uutisaiheeseen sopiva videokerronta. Jokainen kuvaa ja on toimittajana yhdessä uutisjutussa, joko vain omassaan (yksin tehtävä työ) tai sitten parin kanssa vaihtaen.
Uutisen toteutusta edeltävät idea- ja toimituspalaveri, jossa käydään opettajan johdolla läpi jokaisen oma uutisaihe. Uutisjuttu kuvataan omalla ajalla. Jokainen opiskelija varaa editpalaveriajan, jossa saa palautetta omasta uutisjutustaan. Opintojakson päätteeksi ne katsotaan yhdessä opettajien kanssa ja jokainen saa palautteen kontaktiopetuksessa.
Opintojakson aikataulu ja tilat näkyvät Pmedis21jour-lukujärjestyksessä.
MAINONNAN SUUNNITTELU
Mainonnan suunnittelun ja tuotannon ja projektinhallinnan opiskelijoiden tehtävänä on suunnitella ja toteuttaa 90 sekunnin mittainen video, jossa esitellään itselleen tärkeä esine tai asia. Laadullisesti tavoitellaan some-valmista videota. Jokainen osallistuja tuottaa oman videon. Tuotannossa voi tehdä yhteistyötä ryhmän muiden jäsenten kanssa kuvauksen, valaistuksen tai äänityksen yhteydessä.
Oman videon aiheeseen saa ohjausta ITS:iin palautettavan tehtävän avulla. Video kuvataan omalla ajalla. Jokainen opiskelija varaa itse tarvitsemansa laitteet ja edit-tilat. Opintojakson päätteeksi videot katsotaan yhdessä opettajien kanssa ja jokainen saa palautteen kontaktiopetuksessa.
Opintojakson aikataulu ja tilat näkyvät Pmedis21masn-lukujärjestyksessä.
Opiskelija ei ole palauttanut hyväksyttävää suoritusta.
Opiskelijan teos on julkaisukelpoinen ja tehtävänannon mukainen. Se sisältää kuitenkin merkittäviä teknisiä puutteita tai työprosessi on ollut haparoivaa ja myöhästelevää. Osallistuminen palautteeseen on passiivista.
Opiskelijan työprosessi on oma-aloitteinen ja päämäärätietoinen. Opiskelija perehtyy myös itsenäisesti taustoihin voidakseen hoitaa teoksen valmiiksi. Teoksen idea ja journalisteilla näkökulma ovat kirkkaat ja kiinnostavat yleisöä. Teos on teknisesti ja ilmaisullisesti hyvä ja osoittaa luovuutta.
Edellisten lisäksi opiskelijan työprosessi osoittaa erityistä aloitteellisuutta ja perehtyneisyyttä. Hän on palautetilanteissa rakentava ja kriittinen. Opiskelijan teos on erityisen luova ja ilmaisullisesti taitava. Hän osoittaa vahvaa välineen hallintaa.
vastuuopettajat Marko Luukkonen (elokuva), Elli Vuorinen (animaatio)
äänisuunnittelun opetus Mika Niinimaa
leikkauksen teoriakoulutus Jari Innanen, Premiere-ohjelmistokoulutus Rami Kallio ja leikkausklinikointi Outi Hyytinen
animaation kalustokoulutus Ville Muurinen
Trail- ja turvallisuuskoulutus Esa Pukero
Lähiopetus
Ennakkomateriaalina opiskelijan tulee ladata, tallentaa, lukea ja omaksua seuraavaa:
1. Turun AMK Taideakatemian Lyhyt tuotanto-opas: Tuotanto-opas löytyy tuotantotalo Karusellin Teams-alustalta (tuotantotalo Karuselli->Yleinen->Tiedostot) sekä Messistä.
2. TV- ja Elokuva-alan työsuojeluopas: https://ttk.fi/koulutus_ja_kehittaminen/julkaisut/ladattavat_julkaisut/elokuva-_ja_tv-tuotantoalan_tyosuojeluopas
Tutustu lisäksi seuraaviin sivustoihin:
https://www.teme.fi/fi/neuvonta/tyoturvallisuus/
https://ttk.fi/tyoturvallisuus_ja_tyosuojelu/toimialakohtaista_tietoa/elokuva-_ja_tv-tuotanto
Luennot, katselut, keskustelut, itsenäinen työskentely, harjoitukset pienryhmissä ja kritiikki
Media-alan koulutuksen arviointikehikon mukaisesti, arviointi 1-5 / hylätty.
Arvosana perustuu läsnäoloon, aktiivisuuteen, ryhmätyötaitoihin, minuuttisen harjoitustyön tuotannon prosessiin, toteutukseen ja presentaatioon.
Suomi
01.08.2022 - 31.12.2022
02.07.2022 - 30.09.2022
Taideakatemia
Media-alan koulutus
H-5
-
Kurssi järjestetään kerran vuodessa.
Luennot, katselut, keskustelut, adhoc, itsenäinen työskentely, pienryhmätyöskentely, vertaisoppiminen, projektioppiminen.
Osaamisperustaisuus, henkilökohtaistaminen ja Innovaatiopedagogiikka (INNOPEDA)
Kurssikokonaisuus sisältää suuntautumisaloittain eritellyn pienryhmäharjoituksen.
Aktiivinen opiskelija harjoittelee kurssilla oman ajankäytönhallintaa. Yksi opintopiste (1op) vastaa 27 tunnin työmäärää. Viiden opintopisteen suoritus vastaa 135 tunnin työmäärää. Nykyisen oppimissuunnitelman mukaisesti itsenäisen opiskelun ja pienryhmätyöskentelyn osuus on merkittävä.
Opintojaksolla tutustutaan audiovisuaalisen ilmaisun perusrakenteisiin ja terminologiaan elokuvassa. Ilmaisullisia keinoja lähestytään elokuvauksen, äänisuunnittelun ja elokuvaleikkauksen historian avainkohtia tarkastelemalla. Opintojaksolla perehdytään kevyttuotantokalustoihin, opetellaan valaisun, äänittämisen ja leikkaamisen alkeet.
Opintojakson aikana omaksutaan keskeisimmät turvalliseen kevyttuotantotyöskentelyyn liittyvät toimintatavat ja käytännöt Turun AMK Taideakatemiassa. Opintojaksolla suunnitellaan, esitellään ja toteutetaan elokuvallinen pienryhmäharjoitus.
Tarkempi aikataulutus kalenterissa.
Läsnäoloissa ja tehtäväpalautuksissa merkittäviä puutteita.
Opiskelija osaa toimia ohjeiden mukaan. Osaa tunnistaa keskeiset ammattikäsitteet ja –välineet. Opiskelija osallistuu yhteisön vuorovaikutustilanteisiin.
Edellisten lisäksi opiskelija osaa käyttää ammattikäsitteitä ja –välineitä. Osaa yhdistää teoreettisen tiedon osaksi omaa työskentelyään. Etsiä alan tietoa eri lähteistä.
Edellisten lisäksi opiskelija osaa toimia itsenäisesti ja tavoitteellisesti. Tunnistaa ammattialansa osaamistarpeita ja kehittää itsenäisesti osaamistaan. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta yhteisön vuorovaikutustilanteissa.
Vastuuopettajat Mika Niinimaa, Kaarina Leinonen
Opiskelija - hahmottaa dialogin ja kohtauksen käsikirjoittamisen erityispiirteitä ja lainalaisuuksia - hahmottaa versioinnin merkityksen käsikirjoitukselle - osaa käsikirjoituksen kirjoittamisen prosessin vaiheet ja käsikirjoituksen rakenteen - syventää omaa kirjoittajan identiteettiään
Lähiopetus
Alan syventävä ammattikirjallisuus, teokset ja oppimateriaalit.
Kurssin työskentelymuotoja ovat esim. keskusteleva luennointi, pari- ja ryhmätyöt, harjoitustyöt, kirjoitusharjoitukset, kokemuksellinen oppiminen, itsenäinen työskentely sekä oheiskirjallisuus ja/tai teokset. Opetus sisältää myös ammatillisten ryhmätyötaitojen ja esiintymisen harjoitteita sekä palautetaitojen harjoittelua ohjatusti.
Opetukseen osallistuminen ja harjoitustehtävien suorittaminen sekä oheiskirjallisuuden haltuunoton osoittaminen.
Suomi
10.10.2022 - 31.12.2022
02.07.2022 - 10.10.2022
0 - 20
Taideakatemia
Media-alan koulutus
H-5
5 op
Kurssin aikana perehdytään vuorovaikutuksen dynamiikkaan sekä sen näkymiseen kielessä ja dialogin muodostumisessa sekä osana kohtauksia. Erilaisten harjoitteiden tavoitteena on syventää opiskelijan kykyä tunnistaa omaa luontaista kirjoittajatyyliään, tekstin ja teosten analysointitaitoja sekä syventää dramaturgista osaamista ja tutustua erilaisiin kirjoittajan työkaluihin. Lisäksi opiskelija kehittää omaa käsikirjoitusta.
vko 41
11.10. 9-16
12.10. 9-16
13.10. 9-16
vko 43
25.10. klo 9-16
26.10. klo 9-16
27.10. klo 9.16
Vastaava opettaja Mika Niinimaa
Vierailevia opettajia
Lähiopetus
Alan syventävä ammattikirjallisuus, teokset ja oppimateriaalit.
-luennot
-harjoitustyöt
-ryhmätyöt
-analysointitehtävät
-itsenäinen työskentely
Opetukseen osallistuminen ja harjoitustehtävien suorittaminen sekä oheiskirjallisuuden haltuunoton osoittaminen.
Suomi
01.08.2022 - 31.12.2022
02.07.2022 - 17.11.2022
0 - 16
Taideakatemia
Media-alan koulutus
H-5
-kontaktiopetus
-harjoitustehtävät
-itsenäinen työskentely
-ryhmätyöt
-kirjoitustehtävät
5 op, 135h
Kurssilla keskitytään ohjaamisen osa-alueella näyttelijän ja ohjaajan vuorovaikutuksen hahmottamiseen osana elokuvan tekemistä. Käsikirjoittamisen kurssiosuudessa keskitytään dramaturgian eri ulottuvuuksiin osana käsikirjoittajan työtä. Käsikirjoittamisen kurssi sisältää myös itsenäistä työskentelyä verkkoympäristössä ja tiedonhakutaitojen harjoittelu
Näyttelijän ohjauksen osuus:
21.-25.11. klo 9-16
lisäksi itsenäisesti toteutettavat ryhmätehtävät
Dramaturgian osuuden lähipäivät ilmoitetaan tarkemmin myöhemmin
Vastuuopettaja Mika Niinimaa
Opettajat Mika Niinimaa, Marko Luukkonen sekä vierailija (TBA)
Lähiopetus
Opettajat jakavat tarvittaessa
Kontaktiopetukseen osallistuminen ja harjoitustehtävien suorittaminen
Analysointi- ja reflektointitaitojen osoittaminen
deadlinessa pysyminen
Arviointi H-5
Suomi
28.11.2022 - 31.12.2022
02.07.2022 - 25.11.2022
0 - 16
Osallistujilta vaaditaan:
Käsikirjoitus-, ohjaus ja tuotanto-kurssin hyväksytty suoritus-
Leikkausohjelman käyttötaito.
Taideakatemia
Media-alan koulutus
H-5
Harjoitustyöt, ryhmä- ja yksilötyöt, palautteenanto
Kontaktiopetus 35h
Itsenäinen työskentely ja harjoitustehtävät 100h
Tarvittaessa toteutustapana myös pienryhmätyöskentely
Kurssilla tutkitaan oman elokuvallisen havainnon tekemistä ja teeman tutkimista elokuvassa omien pienharjoitustöiden kautta viikon intensiivikurssilla.
Kurssi on viiden päivän intensiivikurssi, jonka aikana joka päivä tehdään yksi harjoituselokuva tehtävänannon mukaan jokaisen kurssille osallistuvan opiskelijan itsenäisenä työnä. Seuraavan päivän aamupäivällä kurssilla käydään palaute tehdyistä teoksista kahden opettajan johdolla ja annetaan tehtävänanto seuraavaa päivää varten.
Kurssin lopuksi opiskelijat toteuttavat yhdessä yhden kokonaisen teoksen valitun teeman mukaan showrunnerin ja pääleikkaajan johdolla.
Intensiivikurssin ajankohta on viikko 48 (28.11.-2.12.2022)
Ensimmäinen tapaamiskerta kontaktissa 28.11. klo 9-12, jonka jälkeen kurssi jatkuu etätapaamisina zoomissa.
Kurssilla läsnäolovelvollisuus.
Henni Syrjänen, henni.syrjanen@turkuamk.fi
Marko Luukkonen, marko.luukkonen@turkuamk.fi
Lähiopetus
Opintojakson materiaalit kerätään itslearning-oppimisympäristöön.
Luennot, katselut, keskustelut, harjoitukset pienryhmissä
Suomi
06.09.2022 - 09.09.2022
06.06.2022 - 07.09.2022
10 - 100
Taideakatemia
Media-alan koulutus
Hyväksytty/Hylätty
Innovaatiopedagogiikka (INNOPEDA)
Konstruktiivinen ote, eli tiedon rakentelu
Ryhmätyöskentely, vertaisoppiminen
Käänteinen luokkahuone (flipped class room) eli ongelmalähtöinen ja ratkaisukeskeinen oppiminen
1 opintopiste vastaa 27 h työskentelyä
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa:
• kertoa elokuvan ja tuotannon erikoistumisaloista opiskeluyhteisönä
• kertoa, mitä ja miten omalla erikoistumisalalla opiskellaan eri vuosikurssien yhteistyö huomioiden
• kertoa oman ammatillisen polun mahdollisuuksista: ammattikentän tarpeista sekä oman osaamisen soveltamisesta eri työtehtäviin
• esitellä elokuvan ja tuotannon opiskelijakollegat
• tunnistaa elokuvan ja tuotannon erikoistumisalojen tuotantotoimintaan liittyvät keskeiset järjestelmät, tuotantorakenteet, toimenkuvat ja oppimisen työkalut
• suunnitella omaa työskentelyään tulevissa tuotannoissa yhteistyössä eri alojen opiskelijoiden kanssa.
Opintojaksolla orientoidutaan elokuvan ja tuotannon erikoistumisalojen vuosikurssit ylittävään tuotantotoimintaan, eri opiskeluryhmiin sekä elokuvan ja tuotannon opiskeluun työyhteisönä. Opintojaksolla perehdytään elokuvan ja tuotannon koulutusten yhteisiin oppimisympäristöihin ja työkaluihin, jotka ovat mm. oppilaitoksen elokuvatuotannoissa käytössä. Keskeistä on, että opiskelija ymmärtää yhteistyön, työparityöskentelyn, jaetun johtamisen sekä itsenäisen työskentelyn ja yhteistyötaitojen merkityksen.
Lähitapaamiset EduCity-kampuksella:
ti 6.9. klo 10.00-14.00
ke 7.9. klo 10.00-16.00
to 8.9. klo 10.00-16.00
pe 10.9. klo 10.00-16.00
Opintojakso on osa opiskelijan vapaaehtoisia tai vaihtoehtoisia opintoja.
Opettaja: Patrik Sigmundt, patrik.sigmundt@turkuamk.fi
Vastuuopettaja: Henni Syrjänen, henni.syrjanen@turkuamk.fi
Etäopetus
Itslearning-alustan materiaali, tehtävät sekä verkkoluennot
Yksilötehtävät, ryhmätehtävä, pari- ja ryhmätehtävät verkkotapaamisissa, itsenäinen opiskelu, työskentely Zoomissa.
Opintojakso arvioidaan arvosanalla 1-5/hylätty.
Kukin oppimistehtävä pisteytetään 0-5, ja tehtävien keskiarvo muodostaa arvosanan. Arviointiin vaikuttavat:
a) tehtävänannonmukainen suoritustapa
b) perusteellisuus
c) edellytetyn lähdemateriaalin (suppea-laaja) käyttö
d) analyyttisyys
e) monipuolisuus
Suomi
14.09.2022 - 02.11.2022
01.04.2022 - 07.09.2022
0 - 30
Kiintiö Avoimen AMK:n opiskelijoille 2 henkilöä
Kiintiö CampusOnline:n opiskelijoille 3 henkilöä
Taideakatemia
Media-alan koulutus
5 op
H-5
AHOT:
Oppimistavoitteiden osaamisen osoittaminen työnäytteiden avulla. Neuvottele opettajan kanssa.
Konstruktiivinen ote, eli tiedon rakentelu
Vertaisarvioinnit ja ryhmätyöskentely
Käänteinen luokkahuone (flipped class room) eli ongelmalähtöinen ja ratkaisukeskeinen oppiminen
Oppimistehtävät (2 kpl):
Oppimistehtävä 1A ja 1B (DL 2.11.) Tuottajan työkalupakki: 1A yksilötehtävä, 1B ryhmätehtävä
Oppimistehtävä 2: Tuotantoidea, rahoitussuunnitelma ja budjetti (DL 2.11.)
Tarkemmat ohjeet, ryhmät ja tehtävänannot julkaistaan itslearningissä, kun opintojakso alkaa.
Opintojakso alkaa 14.9.2022 ja päättyy 2.11.2022. Läpileikkaavat teemat ovat esituotanto, tuotanto ja jälkituotanto.
Aikataulu verkkotapaamisille ja opintojakson tarkemmat osa-alueet:
Ke 14.9. klo 9-11.30 Tuotannon kehittely ja tuotannon vaiheet esituotannosta jälkituotantoon: mitä missäkin vaiheessa tapahtuu, tuotantosuunnitelma sekä eri av-alan kotimaiset toimijat ja yritykset
Ke 21.9. klo 9-11.30 Resurssit, kustannusarvio ja rahoitussuunnitelma (sis. rahoituskanavat)
Ke 28.9. klo 9-11.30 Johtaminen: työryhmän johtaminen ja koordinointi sekä Työkalut: digitaaliset työkalut ja muut menetelmät
Ke 5.10. klo 9-11.30 Markkinointi ja levitys, keskeiset sidosryhmät
Ke 2.11. klo 9-11.30 PRESENTAATIOT: Tuottajan työkalupakki -ryhmäpresentaatiot
Heli Söderlund
Etäopetus
Englanti
01.08.2022 - 31.12.2022
02.07.2022 - 30.09.2022
15 - 30
Taideakatemia
Media-alan koulutus
Paikasta riippumaton
3 op
H-5
Etäopetus
Englanti
01.08.2022 - 31.12.2022
02.07.2022 - 30.09.2022
15 - 40
Taideakatemia
Media-alan koulutus
Paikasta riippumaton
3 op
H-5
vastuuopettajat Marko Luukkonen ja Mika Niinimaa
käsikirjoitusklinikointi Kaariina Leinonen
sopimusasiantuntija Markus Hatakka
leikkausklinikointi Outi Hyytinen
Lähiopetus
itsenäinen pienryhmätyöskentely, pitchaustilaisuus, keskustelut, palaverit, esittelyt, ennakkosuunnittelu (preprod) - kuvaus (prod) - jälkituotanto (postprod) prosessit, raportointi ja kritiikki.
Aktiivisuus, sitoutuminen, pienryhmätyöskentelytaidot, oppimistaidot, osaamisen kehittyminen, työskentely tuotannoissa, asenne.
Arvionnin lähtokohtana käytetään opiskelijan itsearviointia (valmis raportointipohja tuotantotalo Karusellin Teams-alustalla)
Arvioinnissa sovelletaan AMK-tutkinto-opiskelijan osaamisen arviointikehikkoa.
Suomi
01.08.2022 - 31.12.2022
02.07.2022 - 30.09.2022
Taideakatemia
Media-alan koulutus
H-5
Harjoituselokuva 2 suoritus voi koostua useammasta harjoituselokuvatuotannosta.
keskustelut, klinikointi, adhoc, pienryhmätyöskentely, itsenäinen työskentely
Taideakatemian pedagogiikassa sovelletaan INNOPEDA -oppimismenetelmää.
Yksi (1 op) opintopiste vastaa noin 27 tunnin työmäärää. Viiden (5 op) opintopisteen konaisuus vastaa 135 tunnin työmäärää.
Kurssikokonaisuus koostuu kontaktitilaisuuksista, aktiivisesta pienryhmä- ja itsenäisestä työskentelystä.
HE2 esituotantoon pitchausvaiheessa valitut tuotannot ovat:
- Leviathana (peruuntui keväältä, edellyttää uuden tuotantolupakäsittelyn, alustava uusi kuvausslotti vko 43)
- Roadtripping (kuvattiin vkolla 20 -> jälkituotantoprosessissa)
- Kanit eivät itke (kuvataan viikolla 39)
Harjoituselokuvatuotantojen reunaehdot ja prosessi
Harjoituselokuva II (HE2) -tuotannolliset reunaehdot
- kolme elokuvaa
- neljä kuvauspäivää / tuotanto
- kesto alle kymmenen (10) minuuttia, tavoiteideaali viisi (5) minuuttia.
- värillinen
- dialogi
- 2 tupro tuottajaa
Jokaisen käsikirjoituksen tulee käydä Kaarina Leinosen käsikirjoitusklinikalla 1 - 2 kertaa.
Esituotantovaihe ennen tuotantolupakäsittelyä sisältää: työryhmäkiinnitykset, casting, kuva- ja äänityssuunnittelu, location scouting, riittävän kattavat koekuvaukset, aikataulutus jne.
Ennen tuotantotalo Karusellin tuotantolupakäsittelyä on hyvä kerrata:
- tuotantotalo Karusellin Teams-alustan pohjat
- tuotanto-opas
- valmistelkaa ao. ohjeistuksen mukainen kokonaisuus tuotantoesittelyyn
Tuotantolupa annetaan vasta tuotantotalo Karusellin käsittelyssä, mikäli suunnitelmat osoittavat tuotannon olevan riittävän valmis kuvausvaiheeseen.
HE2 tuotantojen käsittelyyn on ensisijaisesti 'korvamerkitty' Karusellin tuotantokäsittelyajankohta ti 29.3. klo 15 - 16.30. Palauttakaa materiaalit hyvissä ajoin ja ilmoittakaa tuotantonne käsittelyyn.
Tuotannoille on varattu kuvausviikoiksi vkot 19 ja 20 + syysajankohta avoinna (Jokaisella tuotannolla neljä (4) kuvauspäivää + kalustonoudot ja palautukset. Mahdolliset erityiskuvaukset neuvoteltava erikseen.) Koekuvaukset ovat olennaisia kaikkiin tuotantoihin.
Tuotantohakemus koostuu seuraavista kokonaisuuksista:
Käsikirjoitus
Ohjaussuunnitelma
Tuotantosuunnitelma
Budjetti
Aikataulu (tuotanto ja jälkituotantoaikataulu)
Työryhmä
Muut ko. tuotannon kannalta olennaiset tiedot
Tuotannosta vastaavien opiskelijoiden yhteystiedot
Ennen kuvauksia tulee sopimukset olla kunnossa seuraavasti:
tekijä- ja työryhmäsopimukset
näyttelijäsopimukset
kuvauspaikkasopimukset
riskianalyysi
Lisäksi ennen kuvauksia:
- kuvaus ja valaisusuunnitelmat käydään läpi Marko Luukkosen kanssa
- äänisuunnitelmat käydään läpi Mika Niinimaan kanssa
- sopimuskysymyksissä asiantuntija on Markus Hatakka
- callsheetit tarkastukseen hyvissä ajoin ennen kuvauksia
Kuvausten jälkeen tarvitaan sopimusten osalta:
jälkituotannon tekijä- ja ryhmäsopimukset (edit, fx, grade, äänisuunnittelu, masteroinnit, sävellys ja sovitus)
teostosopimus
elokuvan valmistumislomake
+ levitys- ja markkinointisuunnitelma
Tarkemmat yksityiskohdat masterin arkistoinnista ja muista jälkituotannollisista askelmerkeistä myöhemmin (ja tuotanto-oppaasta).
prosessointi:
- lyhytelokuvaideoista karsitaan kolme (3) pitchaustilaisuudessa (maaliskuu 2022)
- valitut kolme valmistellaan tuotantoesittelykuntoon tuotantotalo Karuselliin, josta haetaan tuotantolupaa
- jokaista valittua käsikirjoitusta on kehiteltävä käsikirjoitusklinikalla vähintään kaksi (2) kertaa - mieluiten ennen Karusellin tuotantolupakäsittelyä
- äänisuunnitelmat on esiteltävä Mika Niinimaalle ja kuvaussuunnitelmat (storyboard, valaisusuunnitelma, kalustolistat) Marko Luukkoselle ennakkosuunnitteluvaiheessa (preproduction) mahdollisimman hyvissä ajoin ennen kuvauksia (production)
- tuotantosuunnitelmat (mukaan lukien aikataulut, callsheetit) ja tuotantopalaverit ilmoitetaan hyvissä ajoin ja pidetään päivitettyinä. Opettajat osallistuvat keskeisimpiin tuotantopalavereihin mahdollisuuksien mukaan.
- Sopimus- ja lupa-asioissa erityisasiantuntija on koulutusvastaava Markus Hatakka.
- kullekin tuotannolle määritellään vastaava tuottaja (tuotantotalo Karusellin edustaja), joka saattohoitaa ja seuraa tuotannon kaikkia vaiheita (preprod, prod, postprod, mahd. levitys, arkistointi) ym. työnjako huomioiden.
- Kaikki harjoituselokuvat ovat Turun AMK Taideakatemian tuottamia.
- Aikataulutuksen tulee kattaa ennakkosuunnitteluvaihe (preproduction), kuvaukset (production), jälkituotantovaihe (postproduction), ensi-ilta, levitys- ja markkinointisuunnitelmat (vähintään hypoteettiset).
- Opiskelijatuottaja (tuotantopäällikkö) vastaa kokonaisuuden hallinnasta tiiviissä yhteistyössä HODien ja muun tuotantoryhmän kanssa.
- Leikkausversioita tulee törmäyttää leikkausklinikalla vähintään kaksi (2) kertaa.
- Opintopisteet harjoituselokuvista annetaan raportointia vastaan tuotantotalo Karusellin ohjeistuksen mukaisesti. - Raportointiin on valmis pohja. Huom. opiskelijatuottaja, ohjaaja, leikkaaja ja äänisuunnittelija saavat opintopisteensä vasta kun valmis elokuva +presskit ovat palautettu koulun arkistoon.
Läsnäolossa ja aktiivisuudessa on merkittäviä puutteita ja/tai ei ole osallistunut harjoituksiin tai palauttanut tehtävänantoja.
Opiskelija osaa käyttää keskeisiä ammattikäsitteitä ja –välineitä. Opiskelija osallistuu dialogisesti ja vastuullisesti vuorovaikutustilanteisiin. Opiskelija osaa asettaa omia oppimistavoitteitaan ja toimia niiden mukaisesti
Edellisten lisäksi opiskelija osaa arvioida työn vaatiman ajan ja aikatauluttaa työskentelynsä. Osaa suunnitella ja kehittää omaa työskentelyprosessiaan. Osoittaa hallitsevansa alansa tietoperustan.
Kykenee työskentelmään keskittyneesti ryhmää tukien paineenalaisessa tilanteessa.
Edellisten lisäksi opiskelija osaa analysoida työskentelyprosessinsa vaiheet. Osaa soveltaa työssään teoreettista tietoa ja omia käytännön kokemuksiaan sekä kehittää erilaisia ratkaisumalleja.
Kykenee paineenalaisessa tilanteessa ratkomaan ongelmatilanteita ja toimimaan rakentavasti.
Riitta Monto, riitta.monto@dicto.fi
Lähiopetus
Turkuamk.itslearning.com Journalistinen kirjoittaminen 2022
Johdantoluennot ja työelämän kaltainen toiminta, journalismin harjoittaminen käytännössä, palautteen antaminen ja saaminen.
Arviointiin vaikuttavat:
• omalla ajalla tehtävien harjoitusten saaminen valmiiksi ja harjoitustöiden laatu
• tuntiaktiivisuus ja osallistuminen oppitunneilla tehtäviin harjoituksiin
• poissaolojen määrä
Suomi
01.09.2022 - 31.12.2022
01.08.2022 - 30.09.2022
Taideakatemia
Media-alan koulutus
H-5
Opintojaksolla harjoitellaan innovaatiokompetensseja: kriittisyys, luovuus, aloitteellisuus ja yhteistyökyky.
Oppitunnille opiskelijat tuovat uutislistalle omia aiheita.
Oppitunnin uutishuoneessa aiheiden kehittely ja toteutustavan ideointi yhdessä. Jutun teko omalla ajalla.
Uutishuoneessa yhdessä haastattelun ideointia, kysymysten valmistelua ja juttutyypin valinta. Omalla ajalla yhteydenotto haastateltavaan, haastattelun teko ja jutun kirjoittaminen.
Uutishuoneessa jutun visuaalisen ilmeen suunnittelu, kuvien hankinta, kuvauksen valmistelu, tietojen hankinta infografiikkaan.
Oppitunnilla saman aiheen toteutussuunnitelma printti- ja verkkojuttuna (teksti ja kuvat). Lisäksi suunnitelma jutun somejakoon; sopivien somekanavien valinta ja saate.
Omalla ajalla juttukeikat erilaisiin tilaisuuksiin sovitusti; tiedotustilaisuudet, yksilöhaastattelut, gallupit jne.
Oppitunnilla uutistuotannon prosessin läpikäynti ja arviointi: toimittajan rooli, jutun sisältö ja rakenne, uutiskieli, ilmaisu ja visuaalinen toteutus, lähdekritiikki, toisen jutun editointi ja palaute.
12.9.-30.12.2021
Ma 12.9. Journalistisen työn perusteet, toimittajan rooli
Ti 13.9. Journalistiset uutiskriteerit ja erilaiset juttutyypit
Ke 14.9. Journalististen juttujen ideointi, haastattelutekniikka
Pe 23.9. Tiedonhankinnan perusteet, tehtävän ideointi ja toteutus
Pe 30.9. Uutiskirjoittamisen alkeet, ilmaisu ja kielenhuolto
To 13.10. Erilaiset journalistiset tekstit ja niiden ominaispiirteet
To 26.10. Monimediajuttujen suunnittelu ja toteutus
Pe 27.10. Tiedonhankinta, uutislähteet ja lähdekritiikki
Ke 2.11. Uutinen ja muut journalistiset juttutyypit, kestävä kehitys
Pe 23.11. Uutistuotannon prosessi ideoinnista tehtävänjakoon ja tiedonhankintaan
To 24.11. Uutistuotannon prosessi haastattelukysymysten laadinnasta juttukeikkaan
Ke 7.12. Uutistuotannon prosessi jutun kirjoittamisesta ja editoinnista palautteeseen
To 8.12. Journalistiset roolit sekä uutiskieli, ilmaisu ja rakenne
Opiskelijalta puuttuu kurssisuoritukseen vaadittavia tehtäviä tai poissaoloja ei ole korvattu sovitulla tavalla.
Opiskelija toteuttaa ohjeiden mukaisesti harjoitukset ajallaan. Ne vastaavat tehtävänantoa ja sopivat määriteltyyn kontekstiin. Niiden kieli on kelvollista, otsikointi ja ingressi sisältävät vaaditun informaation. Opiskelija osallistuu tunneilla keskusteluun ja palautteenantoon.
Edellisen lisäksi opiskelijan harjoitukset käsittelevät mielenkiintoisia ja julkaisukelpoisia aiheita. Kielenkäyttö on luontevaa ja kuhunkin tyylilajiin sopivaa. Otsikko ja ingressi ovat napakat ja selkeät. Opiskelijan panos oppitunneilla on rakentava ja oikealla tavalla kriittinen. Opiskelijalla ei ole poissaoloja kontaktiopetuksesta.
Edellisten lisäksi opiskelijan harjoitukset osoittavat erityistä kunnianhimoa aiheen, haastateltavien tai asiaan perehtymisen osalta. Harjoitusten perusteella tehtyjä juttuja voi tarjota median julkaistaviksi. Opiskelijan käyttämä kieli on erityisen täsmällistä, luovaa tai sujuvaa. Se nostaa kunkin tekstilajin persoonalliselle tasolle. Otsikko ja ingressi houkuttelevat lukijaa. Opiskelijan osallistuminen kontaktitunneilla on erittäin aktiivista ja rakentavaa eikä poissaoloja ole lainkaan.
Rootta Monto, riitta.monto@dicto.fi
Lähiopetus
turkuamk.itslearning.com: Journalistisen sisällön kehittäminen.
Kukin opiskelija ideoi, taustoittaa ja toteuttaa 10000 merkin reportaasin. Siihen otetaan myös valokuvat osaksi kokonaisuutta.
Kunkin opiskelijan toteuttama reportaasi ja sen työprosessi ovat arvioinnin kohteena.
Suomi
19.09.2022 - 31.12.2022
03.06.2022 - 15.08.2022
8 - 16
Opintojakso on tarkoitettu ensisijaisesti Pmedis19- ja Pmedis20-ryhmän opiskelijoille. Heidän ilmoittautumisensa hyväksytään ensin ja vasta sen jälkeen nuorempien vuosikurssien osallistuminen.
Taideakatemia
Media-alan koulutus
H-5
Kurssilla harjoitellaan erityisesti aloitteellisuutta, ideointikykyä, kriittisyyttä ja luovuutta. Myös verkostoitumista tapahtuu, kun opiskelijat etsivät lähteitä juttuihinsa. Yhteinen aiheiden työstäminen kehittää ryhmätyötaitoja. Kaikki nämä ovat osa toimittajan ammatillista kehittymistä.
Luentopäivät sisältävät juttujen työstämistä. Pääasiallinen työ tapahtuu itsenäisesti ja opettajalta saa palautetta prosessin edetessä.
27.9. Luento reportaasista, tehtävänanto.
25.10. Luento tiedonhankinnasta. Opiskelijat esittelevät aiheensa, näkökulmien tarkennusta.
15.11. Luento kuvakerronnasta ja reportaasin kuvituksesta. Työstämistä ja näkökulman terävöittämistä.
29.11. Työstämistä, faktantarkistusta, kielen ja ilmaisun hiomista, otsikointia.
12.12. Juttujen viimeistely.
13.12. Loppupalaute, juttujen julkaisu.
Opiskelija ei ole toteuttanut reportaasia julkaisukelpoiseksi.
Opiskelija on toteuttanut julkaisukelpoisen jutun, jossa on kaikki vaaditut elementit. Sen kieli on sujuvaa ja virheetöntä. Sen valokuvat ovat teknisesti ja ilmaisullisesti kelvolliset julkaistaviksi. Kokonaisuus noudattaa kaikilta osin JSN:n ohjeita.
Edellisten lisäksi reportaasin kokonaisuus tuottaa uusia oivalluksia lukijalle. Sen sisältö on kiinnostavaa ja kieli erittäin sujuvaa. Otsikoinnit vievät asiaa eteenpäin ja houkuttelevat lukemaan. Jutun valokuvat ovat visuaalisesti mielenkiintoisia ja teknisesti erinomaisia.
Edellisten lisäksi reportaasin aihe on vaativa ja yhteiskunnallisesti kiinnostava tai sen päähenkilö/päähenkilöt ovat erityisiä. Teksti on lennokasta ja lukijan on nautinnollista seurata sitä. Sen kuvat ovat oivaltavia ja niistä näkyy luovaote ja valokuvauksen hallinta. Tekstin ja kuvien yllätyksellisyys tekee aiheesta erityisen.
Vastuuopettaja: Minna Teittinen (minna.teittinen@turkuamk.fi)
80% Lähiopetus, 20% Etäopetus
Ilmoitetaan lähiopetuksen alkaessa
lähiopetusta luentojen ja harjoitusten avulla, projektioppiminen, tehtäväperustainen opiskelu, vertaisoppiminen ja pienryhmätyöskentely, vierailijaluentoja
Kampanjasuunnittelun prosessin haltuunotto, ideoinnin toimivuus, aktiivisuus lähiopetuksessa ja tiimityöskentelyssä, medioiden ja muiden markkinointiviestintäkeinojen tavoitteellinen hallinta, asiakasprojektin läpivienti briiffin mukaisesti
Arviointi media-alan koulutuksen arviointikehikon mukaisesti.
Suomi
07.09.2022 - 02.10.2022
22.08.2022 - 09.09.2022
10 - 22
EDELTÄVYYSEHTO: Markkinoinnin perusopinnot ja Markkinointiviestinnän perusopinnot
Taideakatemia
Media-alan koulutus
Kupittaan kampus
1 op
H-5
-
työelämälähtöisyys, projektioppiminen, tiimioppiminen
Harjoituksia ja tehtäviä pienryhmissä ja itsenäisesti
Asiakasprojekti tiimityönä
Tehtävät tarkemmin ItsLearningissä
kampanjasuunnittelun prosessi, kampanjasuunnittelun harjoituksia, asiakasprojekti tiimityönä
kurssiaikataulu ItsLerningissä
Jussi Arvio
Lähiopetus
Media-alan opiskelija, tule mukaan toteuttamaan ja kehittämään kampusradiota! Haemme radioon ohjelmantekijöitä, toimittajia, tuottajia, musiikkitietäjiä, äänisuunnittelijoita, kekseliäitä markkinoijia jne.
Voit tulla radioon mukaan 5-15 op:n työpanoksella omista tavoitteistasi riippuen. Radiossa suoritettuja opintoja voit sijoittaa projektiopintoihin, vaihtoehtoisiin ammattiopintoihin tai vapaasti valittaviin opintoihin.
Opintojakso alkaa suunnittelutunneilla syyskuun 2022 alussa, jolloin jaetaan työroolit, vastuut ja suunnitellaan kevään lähetysjakson aikataulu, sisältö ja tavoitteet.
Radiolähetykset kuullaan osoitteessa http://tutka.pro/radio.
Kampusradio eli opiskelijaradio Tutka on opiskelijavetoinen nettiradio, jossa toimituspäälliköt koordinoivat lähetystoimintaa yhdessä koko työryhmän kanssa. Toimitustiimin lisäksi kampusradiolla on musiikkitiimi, joka vastaa Radio Tutkan musiikkilinjasta ja soittolistoista, markkinointitiimi, joka huolehtii radion markkinoinnista. Kullakin tiimillä on oma päällikkönsä, joka koordinoi toimintaa.
Suomi
01.09.2022 - 31.12.2022
02.07.2022 - 30.09.2022
Taideakatemia
Media-alan koulutus
H-5
Kampusradio on opiskelijavetoinen projekti, joka toteutetaan amk:n radio-oppimisympäristössä ja jossa opiskelijat saavat paljon vastuuta. Opettajat eivät monitoroi tiiviisti jokapäiväistä tekemistä, vaan toiminta perustuu opiskelijoiden aktiivisuuteen, yhdessä sovittuihin pelisääntöihin ja opiskelijoiden henkilökohtaisiin oppimistavoitteisiin.
Opettajat ovat läsnä kampusradion suunnittelussa, pelisääntöjen sopimisessa ja viikoittaisissa toimituspalavereissa. Päivittäinen palaute pohjautuu vertaispalautteeseen. Opettajat arvioivat kunkin opiskelijan oppimista ja onnistumisia portfolion ja raportin perusteella.
Opiskelijaradion tavoitteena on tulla tunnetuksi, vaikuttavaksi ja kuunnelluksi paitsi Turun amk:n sisällä, myös laajemmin turkulaisten opiskelijoiden keskuudessa. Radio Tutka on mukana kansallisessa ja kansainvälisessä opiskelijaradioverkostossa, mikä tarkoittaa yhteistyön kehittämistä niin suomalaisten kuin kansainvälistenkin opiskelijaradioiden kanssa.
Opintojakson tavoitteet:
Opintojakson suoritettuaan opiskelija
• ymmärtää yhteisöllisen opiskelijaradion toimintaperiaatteet
• osaa kantaa vastuuta opiskelijaradion toiminnasta ja kehittämisestä omasta työroolistaan käsin
• osaa arvioida omaa kehittymistään suhteessa asettamiinsa oppimistavoitteisiin
• osaa toimia osana moniammatillista työryhmää
• osaa antaa palautetta työryhmän toiminnasta
Opintojakson sisältö:
• Yhteisöradion toimintaperiaatteet ja lainalaisuudet
• Osallistuminen radion sisällöntuotantoon ja / tai markkinointiin
• Kampusradion kehittäminen
• Opiskelijavetoisuus
• Oman ja työryhmän toiminnan arviointi
Opintojakso alkaa syyskuussa 2022 suunnittelulla:
- 4 kpl viikottaisia suunnittelupalavereita, joissa käsitellään kampusradion toimintaympäristön lainalaisuudet, määritellään lähetysjakson sisällöt/ohjelmat, ohjelmapaikat, lähetysaikataulu
Lähetysjakso lokakuun puolesta välistä joulukuun puoleen väliin. Lähetysajat sijoittuvat pääsääntöisesti myöhäiseen iltapäivään ja ilta-aikaan.
Viikoittaiset toimituspalaverit pidetään suunnittelujakson jälkeen kerran viikossa suunnittelupalaverien tapaan lähetyskauden loppuun asti.
- yhteinen loppupurku (aika sovitaan yhdessä)
Animaatio ja elokuva, tupro/elokuva
Asiakirjoittaminen/ Johanna Vaaherkumpu
Käsikirjoittaminen: Kaarina Leinonen
Mainonta, journalismi, tupro/mainonta
Asiakirjoittaminen: Johanna Vaaherkumpu
Käsikirjoittaminen: Ville Solkinen
Lähiopetus
Opettajan ohjeistama.
Kurssien työskentelymuotoja ovat esim. keskusteleva luennointi, pari- ja ryhmätyöt, harjoitustyöt, kirjoitusharjoitukset, kokemuksellinen oppiminen, itsenäinen työskentely sekä oheiskirjallisuus ja/tai teokset. Opetus sisältää myös ammatillisten ryhmätyötaitojen ja esiintymisen harjoitteita sekä palautetaitojen harjoittelua ohjatusti.
Kirjalliset tehtävät.
Suomi
01.08.2022 - 31.12.2022
02.07.2022 - 30.09.2022
Asiakirjoittamisen osuus keskittyy asiakteksteihin, kuten essee, arvostelu, mieleipideteksti yms.
Asiakirjoittamisen opiskelija oppii käyttämään luovuuttaan myös asiapitoisissa teksteissä. Hän osaa hyödyntää myös argumentoinnin keinoja osana tekstiä.
Keskissä on sujuvan kielen ja sisällön tuottaminen.
Käsikirjoittamisen opiskelija - tunnistaa draaman peruspiirteet - hyödyntää käsikirjoituksen metodeja omaan työhönsä ja oppii formaattiin kirjoittamista
Hän tunnistaa draaman, proosan, dialogin kirjoittamisen eroja - käyttää luovuuttaan kirjallisesti taiteen välineenä
Taideakatemia
Media-alan koulutus
H-5
Ei tenttiä.
Kirjalliset tehtävät
Yhteiset tunnit, ryhmätyöt ja itsenäinen työskentely.
1 op= 27 tuntia työtä
Yhteensä 5 op
Kirjallinen ilmaisu 5 op
Asiakirjoittaminen 2,5 op
Käsikirjoittaminen 2,5
Anielo, tupro: Asiakirjoittamisen osuus aina klo 9-12.00,
28.10. lähiopetus
1.11. lähiopetus
8.11. lähiopetus
10.11. lähiopetus
15.11. Zoom
Anielo, Käsikirjoittaminen aina klo 9-16.00, lähitunnit
19.9.
20.9.
23.9.
26.9.
30.9.
Mainonta, journalismi, tupro: Asiakirjoittamisen osuus aina klo 9-12
28.9. lähi
29.9.lähi
6.10.lähi
12.10. lähi
25.10. Zoom
Mainonta, journalismi, tupro: Käsikirjoittaminen aina klo 9-12
31.10. lähi
7.11. lähi
14.11. lähi
21.11. lähi
28.11. lähi
aina klo 9-12.
Ei paikalla tunneilla, tehtävät tehty puutteellisesti.
Paikalla tunneilla vaihtelevasti, tehtävät tehty välttävästi.
Paikalla lähes jokaisella tunnilla, tehtävät tehty hyvin.
Paikalla tunneilla, tehtävät tehty kiitetettävästi.
Vastuuopettaja: Minna Teittinen (minna.teittinen@turkuamk.fi)
80% Lähiopetus, 20% Etäopetus
Pete Barry: The Advertising Concept Book
Muu materiaali ilmoitetaan lähiopetuksen alkaessa
lähiopetusta luentojen ja harjoitusten avulla, projektioppiminen, tehtäväperustainen opiskelu, vertaisoppiminen ja pienryhmätyöskentely, vierailijaluentoja
Konseptisuunnittelun prosessin haltuunotto, medioiden ja muiden markkinointiviestintäkeinojen soveltaminen konseptisuunnittelussa, mahdollisen asiakasprojektin läpivienti tavoitteiden mukaisesti, aktiivisuus lähiopetuksessa ja tiimityöskentelyssä
Arviointi media-alan koulutuksen arviointikehikon mukaisesti.
Suomi
11.10.2022 - 11.11.2022
22.08.2022 - 10.10.2022
10 - 22
EDELTÄVYYSEHTO: Markkinoinnin perusteet ja Markkinointiviestinnän perusteet
Taideakatemia
Media-alan koulutus
Kupittaan kampus
1 op
H-5
-
työelämälähtöisyys, projektioppiminen, tiimioppiminen
Harjoituksia ja tehtäviä pienryhmissä ja itsenäisesti
Mahdollinen asiakasprojekti tiimityönä
Tehtävät tarkemmin ItsLearningissä
Konseptisuunnittelun prosessi, konseptisuunnittelun ideointi ja soveltaminen, mahdollisesti asiakasprojekti
Kurssiaikataulu ItsLearningissä
Vastuuopettaja: Minna Teittinen (minna.teittinen@turkuamk.fi)
Etäopetus
tehtäväperustaisuus, reflektointi
Esseetehtävän analyyttinen ja reflektoiva suorittaminen
Hops-keskustelu
Tehtävien palautus 30.11.2022 mennessä, arviointi 13.12.2022 mennessä.
Suomi
01.09.2022 - 15.12.2022
02.07.2022 - 30.11.2022
10 - 25
Taideakatemia
Media-alan koulutus
Kupittaan kampus
1 op
Hyväksytty/Hylätty
analyyttinen lähestyminen ja reflektointi omaan ammatilliseen kehittymiseen liittyen
1) ESSEETEHTÄVÄ 1 op
Esseen tarkoitus on opintojen loppuvaiheessa arvioida omaa ammatillista osaamista, sen kehittymistä ja valmiuksia integroitua työelämään.
Laadi vähintään kahden A4-sivun mittainen kirjoitus, joka on yhteenveto neljän vuoden opinnoistasi. Käsittele tekstissä omia ammatillisia vahvuuksiasi ja arvioi niiden vahvuuksien kehittämistä tulevaisuudessa. Pohdi millaisena näet tulevan työsi markkinointiviestinnän parissa. Pohdi myös millaisia eettisiä periaatteita haluat noudattaa ammatissasi.
Palauta essee s-postilla: minna.teittinen@turkuamk.fi, viimeistään 30.11.2022.
2) HOPS-keskustelu opintojakson sisällön teemojen pohjalta syyslukukauden 2022 aikana.
Innovaatiokompetenssit -itsearviointi
o työhakemus ja CV
o työllistymis- ja urasuunnitelma
o kehityskeskustelu
o HOPSin päivittäminen
o monikulttuurisuus ja oma kansainvälistyminen
o valmistumisprosessi
o jatko-opiskelumahdollisuudet
Vastuuopettaja Mika Niinimaa
-vierailevia opettajia
Lähiopetus
2 alan ammatillista kirjaa sekä 2 elokuvakäsikirjoitusta sekä katsottavia teoksia. Opettajan jakama ja ohjeistama materiaali tarvittaessa.
Kurssin työskentelymuotoja ovat esim. keskusteleva luennointi, pari- ja ryhmätyöt, harjoitustyöt, kirjoitusharjoitukset, kokemuksellinen oppiminen, itsenäinen työskentely sekä oheiskirjallisuus ja/tai teokset. Opetus sisältää myös ammatillisten ryhmätyötaitojen ja esiintymisen harjoitteita sekä palautetaitojen harjoittelua ohjatusti.
Opetukseen osallistuminen ja harjoitustehtävien suorittaminen sekä oheiskirjallisuuden haltuunoton osoittaminen.
Suomi
01.08.2022 - 31.12.2022
02.07.2022 - 22.11.2022
0 - 20
Taideakatemia
Media-alan koulutus
H-5
Kurssin työskentelymuotoja ovat esim. keskusteleva luennointi, pari- ja ryhmätyöt, harjoitustyöt, kirjoitusharjoitukset, kokemuksellinen oppiminen, itsenäinen työskentely sekä oheiskirjallisuus ja/tai teokset. Opetus sisältää myös ammatillisten ryhmätyötaitojen ja esiintymisen harjoitteita sekä palautetaitojen harjoittelua ohjatusti.
Käsikirjoitus 2,5op
Ohjaus ja tuotanto 2,5op
Opiskelija
· Tutustuu tv:n ja elokuvan tuottamisen, ohjaamisen ja käsikirjoittamisen perusperiaatteisiin ja -työkaluihin sekä ymmärtää koulun tuotantoympäristöt
· Hahmottaa ja kehittää omaa kirjoittajan identiteettiään sekä kirjoittajatyyliään
Kurssilla opiskellaan elokuvan tuottamisen, ohjaamisen ja käsikirjoittamisen perustaitoja ja tutustutaan elokuvahistoriaan oheismateriaalien ja kirjallisuuden kautta.
Käsikirjoittamisen kurssin osuudessa tutustutaan käsikirjoittamisen perusteisiin; hahmo, juoni, jännite, maailma, teema, synopsis, storyline, dialogi. Harjoitusten kautta saadaan ymmärrystä käsikirjoittajan työn luonteesta.
Keskitymme tarinalinjojen kehittämiseen ja lyhyen formaatin harjoittelemiseen sekä kirjoittamalla että pitchaamalla. Kurssilla luodaan omaa lyhytelokuvaa.
Käsikirjoituksen opetus:
vko 46 ke 16.11.22 klo 9-16
to 17.11.22 klo 9-16
vko 47 ke 23.11.22 klo 9-16
to 24.11.22 klo 9-16
Ohjauksen opetus:
13.-14.12. klo 9-16
Tuotannon opetus:
7.-8.12. klo 9-16
Vastuuopettaja: Minna Teittinen (minna.teittinen@turkuamk.fi)
80% Lähiopetus, 20% Etäopetus
Kurssikirjat:
* Markkinoinnin maailma (Bergström ja Leppänen 2007)
* Kestävä markkinointi (Lillberg, Mattila 2020)
Muu materiaali jaetaan lähiopetuksessa
Lähiopetuksessa luentoja ja harjoituksia tehtäväperustaisesti ja vuorovaikutuksellisesti, tiimityöskentelyä ja itsenäisiä harjoituksia, itsenäinen tiedonhaku
Aktiivinen osallistuminen lähiopetukseen ja harjoituksiin, tiimityöskentelyn aktiivisuus ja tehtävien suorittaminen ohjeistuksen mukaan, itsenäisten tehtävien ohjeistuksen mukainen suorittaminen
Arviointi media-alan koulutuksen arviointikehikon mukaisesti
Suomi
06.09.2022 - 01.12.2022
29.08.2022 - 30.09.2022
10 - 24
Taideakatemia
Media-alan koulutus
Kupittaan kampus
1 op
H-5
-
-
tiimityöskentely, vertaisoppiminen, interaktiiviset luennot ja harjoitukset, työelämälähtöisyys, itsenäinen tiedonhaku
harjoituksia pienryhmissä ja itsenäisesti
kurssikirjaan perustuva etätehtävä tai tentti
tehtävät tarkemmin ItsLearningissä
Markkinoinnin peruskäsitteet, kohderyhmäajattelu, tärkeimmät kilpailukeinot, asiakaslähtöinen markkinoinnin suunnittelu
Opettaja: Taru Lehtinen, taru.lehtinen@turkuamk.fi
Vastuuopettaja: Henni Syrjänen, henni.syrjanen@turkuamk.fi
Etäopetus
Löytyy Itslearning-alustalta.
Itslearning-alustan tehtävät ja verkkosparraus
Opintojakso arvioidaan arvosanalla 1-5/hylätty.
Kukin tehtävä pisteytetään 0-5, ja tehtävien keskiarvo muodostaa arvosanan.
Arvosanan (1-5/hyl) muodostuminen:
Yrittäjyysvalmiudet ja -identiteetti 20 %
Yritysmuodot, yrityksen perustaminen & tukipalvelut 20 %
Ideasta liikeideaksi 20 %
Lisäteeman tehtävät 2 kpl (40 %)
Suomi
12.09.2022 - 16.12.2022
01.04.2022 - 09.09.2022
0 - 100
Kiintiö Avoimen AMK:n opiskelijoille 15 henkilöä
Kiintiö CampusOnline:n opiskelijoille 15 henkilöä
Taideakatemia
Media-alan koulutus
5 op
H-5
-
Itsenäisesti tehtävät oppimistehtävät.
Opintojakso ajalla 12.9.-16.12.2022 koostuu neljästä osasta:
Perusteemat:
1. Yrittäjyysvalmiudet ja -identiteetti (1 tehtävä), 27 h
2. Yritysmuodot, yrityksen perustaminen & tukipalvelut (1 tehtävä), 27 h
3. Ideasta liikeideaksi (1 tehtävä), 27 h
Lisäksi opiskelija valitsee yhden kolmesta lisäteemasta (osat 4-6), johon syventyy tarkemmin opintojakson aikana:
Lisäteemat – valitse sinulle sopivin:
4. Yrityksen talous (2 tehtävää), 54 h
5. Strategiaprosessit ja yritystoiminnan kehittäminen (2 tehtävää), 54 h
6. Oman johtajuuden kehittäminen (2 tehtävää), 54 h
Voit suorittaa opintojakson itsenäisesti valitsemalla sinua palvelevan kokonaisuuden!
Vapaaehtoinen verkkosparraus tehtäviin (Huom! Varaa aika etukäteen ajanvarauskalenterista!)
30.9. klo 12-14
14.10. klo 12-14
4.11. klo 12-14
11.11. klo 12-14
25.11. klo 12-14
Opintojakso ajalla 12.9.-16.12.2022 koostuu neljästä osasta, ks. oppimistehtävät ja opiskelijan työn mitoitus.
Opintojaksolla ei ole lähiopetusta. Opintojaksoon sisältyy vapaaehtoisia verkkosparraus-tapaamisia.
Kaikkien tehtävien deadline on 16.12.2022. Opintojakso arvioidaan tammikuussa 2023.
Ilmoittautumiset: avoinamk@turkuamk.fi
Kurssin suorittamiseen liittyvissä kysymyksissä sinua autetaan osoitteessa nonstop@turkuamk.fi.
Etäopetus
turkuamk.itslearning.com > Mobiilivideo 2 op.
Itsenäinen työskentely ilman opettajan ohjausta.
Kurssin materiaali: turkuamk.itslearning.com > Mobiilivideo 2 op.
Suomi
01.08.2022 - 31.12.2022
02.07.2022 - 31.07.2022
1 - 300
Taideakatemia
Media-alan koulutus
2 op
Hyväksytty/Hylätty
Opintojakso harjoittaa paitsi videon osaamista myös aloitekykyä, kriittistä ajattelua ja luovuutta.
Mobiilivideon opintojakso koostuu seuraavista osioista:
1. Ohjeet opintojakson suorittamiseen.
2. Älypuhelin kamerana.
3. Kuvakerronta rakentuu kohtauksista.
4. Video tarvitsee rakenteen suunnitelman.
5. Editoiminen ja julkaiseminen YouTubessa.
6. Palaute ja itsearviointi.
Kohdat 2-5 kontrolloidaan testeillä, joita opiskelija voi yrittää rajattoman monta kertaa. Niistä on saatava 80 prosenttisesti oikeat vastaukset, jotta suoritus on hyväksytty.
1.8.-31.12.2022
Hyväksytyn suorituksen saamiseksi testit pitää läpäistä vähintään 80 prosentin osuudella.
vastuuopettaja Marko Luukkonen
marko.luukkonen@turkuamk.fi
p. 050 598 5243
Lähiopetus
Infoissa jaettu materiaali ja opettajan tarvittaessa jakama.
Orientoivalla viikolla sovelletaan innovaatiopedagogiikkaa.
Suomi
01.08.2022 - 31.12.2022
02.07.2022 - 30.09.2022
Opiskelija tarvitsee muistiinpanovälineet ja laitteen etäinfoihin osallistumisiin.
Taideakatemia
Media-alan koulutus
H-5
luennot, katselut ja keskustelu.
Aktiivinen läsnäolo, ryhmään tutustuminen ja pienryhmätehtävät.
Ajoitus
Opintoihin orientoitumisviikko on ma 29.8.- pe 2.9.21
Sisältö
Opintojakson aikana opiskelija perehtyy Turun ammattikorkeakouluun organisaationa ja työyhteisönä.
•Opiskelija tutustuu omaan opiskeluryhmäänsä ja ammattikorkeakouluun työyhteisönä
•Opiskelija osaa kertoa Turun ammattikorkeakoulusta oppimisympäristönä
•Opiskelija osaa kertoa, mitä ja miten omalla alalla opiskellaan
•Opiskelijaa osaa kertoa opiskelukykyyn vaikuttavista asioista ja niihin liittyvistä käytänteistä
Opintojakson sisältö
•yhteistyötaidot ja ryhmässä toimiminen
•opiskelijakunta TUO
•erilaisiin oppimisympäristöihin ja työkaluihin tutustuminen: tilat, Peppi, Messi, Itslearning, sähköposti, työjärjestys, kirjasto
•korkeakouluopiskelun erityispiirteet verrattuna toisen asteen opiskeluun: mm. ajankäytön suunnittelun tärkeys, suuri itsenäisen työskentelyn määrä
•koulutusalan erityispiirteet, oman koulutuksen rakenne, HOPS eli henkilökohtainen oppimissuunnitelma
•ohjaus- ja neuvontapalvelut, opintososiaaliset asiat, terveydenhuolto, vakuutukset
Henni Syrjänen, henni.syrjanen@turkuamk.fi
Lähiopetus
Suomi
29.08.2022 - 02.09.2022
02.07.2022 - 31.08.2022
Taideakatemia
Media-alan koulutus
H-5
Orientaatiota ajalla 29.8.-2.9.2022.
Johanna AIlio, johanna.ailio@turkuamk.fi, 0400 723161
Lähiopetus
Turkuamk.itslearning.com: Pmedis22 Journalistit
Luennoille ja tapahtumiin osallistuminen,
Essetehtävä ja Innovaatiokompetenssikysely on tehty.
Suomi
29.08.2022 - 30.09.2022
01.08.2022 - 30.09.2022
Taideakatemia
Media-alan koulutus
Hyväksytty/Hylätty
Opiskelija ottaa itsenäisesti selvä orientoivan viikon informaatiosta ja tekee vaaditut tehtävät.
Opintojakso johdattaa korkeakouluopintoihin, jotka vaativat aloitteellisuutta, itsenäistä työskentelyä, ryhmätyötaitoja, verkostoitumiskykyä, kriittistä ajattelua ja luovuutta.
Oppimistehtävänä on vastata Turkuamk.itslearning.com verkkoalustalla olevan oppimisympärstön tehtävänantoon ja innovaatiokompetenssikyselyyn.
Opiskelija voi suorittaa lisäopintopisteen Vapaasti valittaviin opintoihin lähettämällä Johanna Ailiolle sähköpostilla osaamismerkin itslearningissa olevasta Pmedis22 Journalistit Opiskelijan digistartti-kurssista.
Opintoihin orientoituminen 29.8.- 2.9.2022 sisältää luentoja ja pienryhmätapaamisia.
Kun opiskelija on tehnyt molemmat vaaditut tehtävät, hän saa hyväksytyn suorituksen opintojaksosta.
Johanna Vaaherkumpu
suomen kielen ja viestinnän lehtori
p. 040 849 8443
Lähiopetus
Opettajan tarvittaessa jakama.
Yksilöosaamisen innovaatiokompetenssit, yhteisöosaamisen innovaatiokompetenssit, verkosto-osaamisen innovaatiokompetenssit.
Suomi
01.08.2022 - 31.12.2022
02.07.2022 - 30.09.2022
1.9.-5.9. klo 9-15 tilanna B_163, Vellamo
Ke 3.9. Taideakatemian yhteinen päivä
Taideakatemia
Media-alan koulutus
H-5
Yksilöosaamisen innovaatiokompetenssit, yhteisöosaamisen innovaatiokompetenssit, verkosto-osaamisen innovaatiokompetenssit.
Aktiivinen läsnäolo, ryhmään tutustuminen.
Opiskelijan orientoiva viikko.
Opintojakson aikana opiskelija perehtyy Turun ammattikorkeakouluun organisaationa ja työyhteisönä.
•Opiskelija tutustuu omaan opiskeluryhmäänsä ja ammattikorkeakouluun työyhteisönä
•Opiskelija osaa kertoa Turun ammattikorkeakoulusta oppimisympäristönä
•Opiskelija osaa kertoa, mitä ja miten omalla alalla opiskellaan
•Opiskelijaa osaa kertoa opiskelukykyyn vaikuttavista asioista ja niihin liittyvistä käytänteistä
Opintojakson sisältö
•yhteistyötaidot ja ryhmässä toimiminen
•opiskelijakunta TUO
•erilaisiin oppimisympäristöihin ja työkaluihin tutustuminen: tilat, Peppi, Messi, Optima, Itslearning, sähköposti, työjärjestys, kirjasto
•korkeakouluopiskelun erityispiirteet verrattuna toisen asteen opiskeluun: mm. ajankäytön suunnittelun tärkeys, suuri itsenäisen työskentelyn määrä
•koulutusalan erityispiirteet, oman koulutuksen rakenne, HOPS eli henkilökohtainen oppimissuunnitelma
•ohjaus- ja neuvontapalvelut, opintososiaaliset asiat, terveydenhuolto, vakuutukset.
Opettajat: Taru Lehtinen, taru.lehtinen@turkuamk.fi ja Patrik Sigmundt, patrik.sigmundt@turkuamk.fi
Vastuuopettaja: Henni Syrjänen, henni.syrjanen@turkuamk.fi
Etäopetus
Yksilötehtävät, pari- ja ryhmätehtävät verkkotapaamisissa, itsenäinen opiskelu, työskentely Zoomissa.
Suomi
08.09.2022 - 17.10.2022
01.04.2022 - 05.09.2022
0 - 30
Kiintiö CampusOnlinen opiskelijamäärälle 5 opiskelijaa
Kiintiö Avoimen AMK:n opiskelijamäärälle 5 opiskelijaa
Taideakatemia
Media-alan koulutus
5 op
H-5
AHOT:
Oppimistavoitteiden osaamisen osoittaminen työnäytteiden avulla. Neuvottele opettajan kanssa.
Konstruktiivinen ote, eli tiedon rakentelu
Vertaisarvioinnit ja ryhmätyöskentely
Käänteinen luokkahuone (flipped class room) eli ongelmalähtöinen ja ratkaisukeskeinen oppiminen
Palautettavat tehtävät:
DL 14.9. Harjoitustehtävä 1
DL 21.9. Harjoitustehtävä 2
DL 28.9. Harjoitustehtävä 3
DL 5.10. Harjoitustehtävä 4
DL 17.10. Harjoitustehtävä 5
Opintojakso alkaa 8.9.2022 ja päättyy 17.10.2022.
Verkkotapaamisten aikataulu:
8.9. klo 14-16
15.9. klo 14-16
22.9. klo 14-16
29.9. klo 14-16
6.10. klo 14-16
13.10 klo 9-12 ryhmätöiden esitykset ja palautukset
Vastuuopettaja: Milla Järvipetäjä, lehtori, tutkimusryhmän vetäjä
Opettaja: Taru Lehtinen
Lähiopetus
Kerrotaan its:ssä
Verkkotapaamiset, oppimistehtävät
Opintojakson arviointi perustuu tehtäväpalautuksiin. Tehtäväohjeissa itslearningissä kerrotaan tehtävän osuus kokonaisarvosanasta ja tehtäväkotaiset arvosanat.
Palautettuja dokumentteja arvioidaan vertaamalla niitä tehtävänantoon. Arvioinnissa kiinnitetään huomiota:
- Sisältö ja käsittelyn laajuus vastaavat tehtävänasettelua
- Ilmaisu ja tehtävän jäsentely ovat selkeitä
- Aihetta on käsitelty analyyttisesti ja ongelmakeskeisesti
- Esitettyjen lähteiden luotettavuus ja pätevyys on perusteltu (myös teorian näkökulmasta)
- Asiasisältö on oikein ja riittävän laaja
- Tekstistä välittyy asioiden omakohtainen ymmärtäminen
- Tehtävä luo aiheesta selkeä kokonaiskuvan
Suomi
01.08.2022 - 31.12.2022
02.07.2022 - 30.09.2022
Taideakatemia
Media-alan koulutus
H-5
Opintojakson ahotointi kokonaan tai osittain. Ota yhteyttä Milla Järvipetäjään ennenopintojakson alkua, ja ehdota, miten voit osaamisesi näyttää eri oppimistavoitteiden osalta:
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa
· kehittää idean toteuttamiskelpoiseksi mediaprojektiksi
· laatia tuotanto- tai projektisuunnitelman ja osittaa projektin
· laatia projektin seuranta- ja arviointisuunnitelman
· suunnitella projektille tai tuotannolle sopivan johtamistavan
· suhteuttaa erilaisia projektinhallinnan työvälineitä erityyppisissä projekteissa
· arvioida immateriaalioikeuksien myymiseen ja ostamiseen liittyviä tekijöitä ja sopimuksia
Oppimistehtävät yksilö- ja ryhmätehtävänä, vertaispalaute, työelämäorientaatio.
Julkaistaa itslearning ympäristössä.
Opintojakson voi suorittaa kokonaan etänä, mutta opintojakson aloitus tapahtuu lähiopetuksena Turussa Kupittaan kampuksella
AJOITUS:
26.8. PE klo 12.30-15.15 EDU CITY Teoriatila muunto byod EDU_4071 (tai etänä)
30.8. TI klo 16-18 verkkotapaaminen
13.9. TI klo 16-18 verkkotapaaminen
15.11. TI klo 16-18 verkkotapaaminen
SISÄLTÖ:
Projektin osittaminen ja arviointisuunnitelma
Projektin johtaminen
Projektinhallinnan työvälineet
IPR-oikeudet ja sopimukset
Oppimistehtäviä ei ole palautettu tai ne on tehty hyvin suppeasti ja ilman lähteidenkäyttöä.
Oppimistehtävät on tehty tehtävänannon mukaisen tuotoksen, mutta tuotos on jäänyt sisällöltään vaatimattomaksi ja laajuudeltaan suppeaksi.
Yksilö/ryhmä on omaksunut opintojakson ja lähdeaineiston keskeisen sisällön ja osannut hyödyntää näitä oppimistehtävien laatimisessa. Tehtävät on tehty tehtävänannon mukaisesti ja palautettu dokumentti on sisällöltään ja laajuudeltaan hyvä.
Yksilö/ryhmä on omaksunut erinomaisesti opintojakson sekä lähdeaineiston sisällön ja osannut hyödyntää näitä työssään tehokkaasti. Yksilö/ryhmä on etsinyt aktiivisesti informaatiota, uusia ratkaisuja ja näkökulmia. Oppimistehtävistä palautetut dokumentit ovat laadultaan ja laajuudeltaan erinomaisia. Ne osoittavat syvää perehtymistä lähdeaineistoihin sekä kykyä soveltaa näistä ammennettuja oppeja tarkoituksenmukaisella tavalla.
Opettaja: Taru Lehtinen, taru.lehtinen@turkuamk.fi
Vastuuopettaja: Henni Syrjänen, henni.syrjanen@turkuamk.fi
Etäopetus
Itslearning-alustan materiaali, tehtävät sekä verkkoluennot
Itslearning-alusta ja verkkotapaamiset.
Opintojakso arvioidaan arvosanalla 1-5/hylätty.
Kukin tehtävä pisteytetään 0-5, ja tehtävien keskiarvo muodostaa arvosanan. Arviointiin vaikuttavat:
a) tehtävänannonmukainen suoritustapa
b) perusteellisuus
c) edellytetyn lähdemateriaalin (suppea-laaja) käyttö
d) analyyttisyys
e) monipuolisuus
Suomi
12.09.2022 - 13.11.2022
01.04.2022 - 05.09.2022
0 - 35
Kiintiö CampusOnlinen opiskelijamäärälle 5 opiskelijaa
Kiintiö Avoimen AMK:n opiskelijamäärälle 5 opiskelijaa
Taideakatemia
Media-alan koulutus
5 op
H-5
OPINTOJAKSON SUORITTAMINEN OMATOIMISESTI
Opintojakso on mahdollista suorittaa myös omatoimisesti. Omatoimisuus tarkoittaa, että et osallistu verkkotapaamisiin, et ole oikeutettu palautteeseen ja noudatat omaa aikataulua tehtäväpalautuksissa siten, että koko opintokokonaisuus on tehtävien osalta suoritettu 13.11.2022 mennessä. Lukupiirin osalta opettaja ohjeistaa sinut, kuinka toimia.
Ilmoitathan 10.9.2022 mennessä osoitteeseen taru.lehtinen@turkuamk.fi, mikäli suoritat opintojakson omatoimisesti.
AHOTOINTI
Voit myös ahotoida opintojakson osittain tai kokonaan riippuen näytöstäsi. Perustele ahottisi suhteessa opintojakson tavoitteisiin: ehdota miten näytät osaamisesi kunkin tavoitteen osalta.
Konstruktiivinen ote eli tiedon rakentelu
Ryhmätyöskentely
Käänteinen luokkahuone (flipped class room) eli ongelmalähtöinen ja ratkaisukeskeinen oppiminen
AIKATAULU – verkkotapaamiset
12.9. klo 9-15 Projektijohtaminen ja projektiosaaminen
23.9. klo 9-11 Projektin suunnittelu ja johtaminen
3.10. klo 9-12 Projektityön menetelmät ja välineet
6.10 klo 13-16 Tavoitteiden määrittely ja menetelmien soveltaminen
10.10. klo 9-12 Oikeuksien ostaminen ja myyminen, sopimukset
28.10. klo 9-11 Tiimityö
31.10. klo 9-12 Rekrytointi
8.11. Klo 13-16 Lukupiirin purku, itsearviointi
Palautettavat tehtävät:
DL 22.9. Tehtävä 1. Projektijohtaminen, itsearviointi
DL 5.10. Tehtävä 3. Menetelmien vertailu
DL 20.10. Tehtävä 2. Tuotantoidea, tavoitteiden määrittely, aktiviteettiluettelo ja SWOT
DL 1.11. Tehtävä 6. Lukupiiri / Osa 1: presentaation palautus
DL 8.11. Tehtävä 4. Tiimin kokoaminen projektiin
DL 8.11. Tehtävä 5. Rekrytointisuunnitelma ja toteutus
DL 8.11. Tehtävä 6. Lukupiiri / Osa 2: presentaation pitäminen
DL 13.11. Tehtävä 6. Lukupiiri / Osa 3: kaikkien osien palautus
Työn mitoitus:
Projektijohtaminen ja projektiosaaminen 16 h
Projektin suunnittelu ja johtaminen 16 h
Projektityön menetelmät ja välineet 20 h
Tavoitteiden määrittely ja menetelmien soveltaminen 19 h
Oikeuksien ostaminen ja myyminen, sopimukset 16 h
Tiimityö 16h
Rekrytointi 16 h
Lukupiirin purku, itsearviointi 16 h
Opintojakso alkaa 12.9.2022 ja päättyy 13.11.2022. Opintojakso suoritetaan kokonaan etänä, ja siihen sisältyy kahdeksan verkkotapaamista (Zoom-luennot) sekä itsenäistä työskentelyä tehtävien parissa kunkin teema-alueen osalta. Jokaisen teema-alueen tehtävät tulee suorittaa vasta ko. teemaluennon jälkeen.
Opettajat: Taru Lehtinen, taru.lehtinen@turkuamk.fi ja Jirka Silander, jirka.silander@turkuamk.fi
Vastuuopettaja: Henni Syrjänen, henni.syrjanen@turkuamk.fi
Etäopetus
Tenttikirja:
Mäntyneva, Mikko: Hallittu projekti: jäntevästä suunnittelusta menestykselliseen toteutukseen. 2016
Saatavilla: Finna: E-kirja
Its-alustan materiaalit
Yksilötehtävät, pari- ja ryhmätehtävät verkkotapaamisissa, itsenäinen opiskelu, työskentely Zoomissa.
Opintojakso arvioidaan arvosanalla 1-5/hylätty.
Kukin oppimistehtävä pisteytetään 0-5 tai hyv/hyl.
Arvioinnin kohteena oppimistehtävät ja tentti.
Arviointi media-alan arviointikehikon mukaan.
Suomi
03.10.2022 - 09.12.2022
01.04.2022 - 26.09.2022
0 - 110
Opintojakson suoritustavat, tehtävät ja Zoom-linkki löytyvät itslearningistä, kun opintojakso alkaa.
Kiintiö Avoimen AMK:n opiskelijoille 18 henkilöä
Kiintiö CampusOnline:n opiskelijoille 12 henkilöä
Taideakatemia
Media-alan koulutus
5 op
H-5
AHOT:
Oppimistavoitteiden osaamisen osoittaminen työnäytteiden avulla. Neuvottele opettajan kanssa.
Verkkotentti kirjasta:
Mäntyneva, Mikko (2016) Hallittu projekti: jäntevästä suunnittelusta menestykselliseen toteutukseen
Kyseessä on monivalintatentti.
ma 21.11. klo 13.00-15.30 Tentti
ma 28.11. klo 13.00-15.30 Rästitentti
Konstruktiivinen ote, eli tiedon rakentelu
Vertaisarvioinnit ja ryhmätyöskentely
Käänteinen luokkahuone (flipped class room) eli ongelmalähtöinen ja ratkaisukeskeinen oppiminen
Opintojakso alkaa 3.10.2022 ja päättyy 9.12.2022.
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa:
- laatia projektisuunnitelman pienimuotoiselle projektille
- määritellä projektin toimenpiteet ja resurssit sekä arvioida projektin riskejä
- kehittää omaa ajankäyttöään sekä suunnitella toteuttamiskelpoisen aikataulun
- laatia pienimuotoisen projektin kustannusarvion
- määritellä tiimin kokoamiseen ja toimintaan vaikuttavia seikkoja
- arvioida omia tiimi- ja projektityöskentelytaitojaan
Opintojakson sisältö:
Projektisuunnitelman laatiminen, projektien kustannusarvio ja aikatauluttaminen, tiimityöskentelytaidot.
Muoto:
Verkkotapaamiset / ryhmätehtävät, itsenäisesti tehtävät oppimistehtävät, verkkotentti
Opintojakso koostuu kuudesta osa-alueesta:
1. Yleistä projekteista
2. Tiimityö
3. Ajanhallinta
4. Budjetointi
5. Excel
6. Projektisuunnitelma
Verkko-opetuksen tapaamiset:
Zoom-linkki kaikkiin syksyn 2022 verkkotapaamisiin julkaistaan itslearningissä.
Syksy 2022 - verkkotapaamiset – AIKATAULU
ma 3.10. klo 13.00-15.30 Yleistä projekteista
ma 10.10. klo 13.00-15.30 Tiimityö I
pe 14.10. klo 9.00-11.30 Tiimityö II
ma 24.10. klo 13.00-15.30 Ajanhallinta
ma 31.10. klo 13.00-15.30 Budjetointi (opettaja: Jirka Silander)
pe 4.11. klo 9.00-11.30 Excel (opettaja: Jirka Silander )
ma 7.11. klo 13.00-15.30 Projektisuunnitelma
pe 11.11. klo 9.00-11.30 Verkkosparraus Excel-tehtäviin ajanvarauksella (vapaaehtoinen) (opettaja: Jirka Silander)
pe 18.11. klo 9.00-11.30 Kertausta ja sparrausta tenttiin pienryhmissä
ma 21.11. klo 13.00-15.30 Tentti
pe 25.11. klo 9.00-11.30 Verkkosparraus tehtäviin ajanvarauksella (vapaaehtoinen)
ma 28.11. klo 13.00-15.30 Rästitentti
pe 2.12. klo 9.00-11.30 Verkkosparraus tehtäviin ajanvarauksella (vapaaehtoinen)
pe 9.12. klo 9.00-11.30 Loppupalaute
Huomaa! Osa tapaamiskerroista on vapaaehtoisia verkkosparrauksia, joihin tulee varata aika etukäteen, ks. itselarning. Verkkosparrausten tarkoitus on auttaa sinua tehtävien kanssa, mikäli kaipaat apua tai tukea tehtävien suorittamiseen.
Opettajat: Taru Lehtinen, taru.lehtinen@turkuamk.fi ja Sami Nummela, sami.nummela@turkuamk.fi
Vastuuopettaja: Henni Syrjänen, henni.syrjanen@turkuamk.fi
Etäopetus
Itslearning-alusta ja verkkotapaamiset.
Suomi
31.10.2022 - 08.12.2022
01.04.2022 - 24.10.2022
0 - 30
Kiintiö CampusOnlinen opiskelijamäärälle 5 opiskelijaa
Kiintiö Avoimen AMK:n opiskelijamäärälle 5 opiskelijaa
Taideakatemia
Media-alan koulutus
5 op
H-5
AHOT:
Oppimistavoitteiden osaamisen osoittaminen työnäytteiden avulla. Neuvottele opettajien kanssa.
Konstruktiivinen ote, eli tiedon rakentelu
Vertaisarvioinnit ja ryhmätyöskentely
Käänteinen luokkahuone (flipped class room) eli ongelmalähtöinen ja ratkaisukeskeinen oppiminen
Palautettavat tehtävät:
DL 17.11. Harjoitustehtävä 1
DL 17.11. Harjoitustehtävä 2
DL 17.11. Harjoitustehtävä 3
DL 24.11. Harjoitustehtävä 4
DL 1.12. Harjoitustehtävä 5
DL 8.12. Harjoitustehtävä 6
Opintojakso alkaa 31.10.2022 ja päättyy 8.12.2022.
Verkkotapaamiset:
31.10. klo 14-16
7.11. Klo 14-16
11.11. Klo 9-11
18.11 klo 9-11.30
25.11. klo 9-11.30
2.12. klo 9-11.30
vastuuopettaja Jussi Arvio
Lähiopetus
- Jakson toteutus tapahtuu luento- ja työpajaopetuksena
- Lähiopetus tapahtuu kampusradion Tutka -työ- ja studiotiloissa
- Jakso saattaa sisältää etäluentoja
- Teoria- ja harjoitusosuuden yhteydessä jaksolla suunnitellaan ja toteutetaan radiolähetys yhteistyössä syksyn kampusradion toimituksen kanssa.
Suomi
01.08.2022 - 31.12.2022
02.07.2022 - 30.09.2022
8 - 25
Taideakatemia
Media-alan koulutus
Kupittaan kampus
H-5
Opetus tapahtuu ensisijaisesti työpaja- ja luentomuotoisesti. Jakson aikana opiskelijan suoritusta arvioidaan erilaisin tehtävin ja harjoituksin. Jakson arviointi on asteikolla h-5.
Jakso suoritetaan ajalla vko 44 - 49:
Ti 1.11. klo 9-16
Ke 2.11. klo 13-15
Ti 8.11. klo 9-11
Pe 11.11. klo 14:15-16
Ti 22.11. klo 9-12
Ke 30.11. klo 12-15
Ke 7.12. klo 9-16
To 8.12. klo 9-16
Pe 9.12. klo 9-16
Muutoksia päivien pituuksissa saattaa ilmetä, ei kuitenkaan päivien kestoa pidentävästi.
Jakson suoritettuaan opiskelija:
- ymmärtää yksin- ja parijuonnon dynamiikkaa
- osaa toimia radiossa eri rooleissa (tuottaja, juontaja, toimittaja)
- osaa hyödyntää radiota viestintävälineenä
- osaa toimia kampusradion studiossa ja tehdä/ajaa lähetystä
- ymmärtää radion merkityksen nykyisessä mediakentässä
FM Ann-Katrin Tyni-Nummelin
Etäopetus
Suomi
06.09.2022 - 01.11.2022
01.06.2022 - 30.09.2022
10 - 25
Taideakatemia
Media-alan koulutus
Paikasta riippumaton
1 op
H-5
KATSO KAIKKI TIEDOT KURSSISTA KIRJALLISESSA OSASSA:
100115-3221 Svenska i arbetslivet, skriftlig kommunikation Svenska i arbetslivet, skriftlig kommunikation 2 - 2 op
- skriftlig och muntlig del är samma kurs!
- ilmoittautuminen molempiin osiin!
- arvosanat tulevat erikseen kirjallisesta ja suullisesta osasta
FM Ann-Katrin Tyni-Nummelin
Etäopetus
Opettajan ja opiskelijoiden oma materiaali, verkko-opetusmateriaali
Itsenäinen työskentely, oman kirjallisen ja suullisen materiaalin tuottaminen verkkoympäristössä, interaktiiviset tehtävät ryhmän muiden jäsenten kanssa, suulliset harjoitukset verkkotapaamisissa koko ryhmänä ja pienryhmissä. Kontaktiopetuksessa keskitytään puhumisen harjoitteluun ja siinä rohkaistumiseen.
Arvosana (1-5) muodostuu kirjallisesta ja suullisesta tentistä, aktiivisesta osallistumisesta opetukseen ja opintojaksoon kuuluvien kirjallisten ja suullisten tehtävien hyväksytystä suorittamisesta.
Tuntityöskentely on tärkeä arviointiin vaikuttava kriteeri, siksi läsnäolo kontaktiopetuksessa on välttämätön!
Suomi
25.08.2022 - 31.12.2022
02.07.2022 - 30.09.2022
10 - 30
Opintojakson hyväksytysti suorittaminen ja arvosanan saaminen edellyttää aktiivista osallistumista lähiopetukseen, kaikkien oppimistehtävien palauttamista ja osallistumista tentteihin.
Opintojakson suoritettuaan opiskelija on vähintään kielitaitotasolla B1, ks. eurooppalainen viitekehys.
Taideakatemia
Media-alan koulutus
Paikasta riippumaton
2 op
H-5
Sovitaan erikseen opintojakson päätteeksi.
Opintojaksolla harjoitellaan työelämässä tarvittavia käytännön viestintätaitoja itsenäisesti työskennellen ja ryhmissä, tehtävissä opiskelija kohentaa sanaston ja rakenteiden hallintaa ja saa palautetta edistymisestään.
Itsenäisesti tehtävät etätehtävät, verkkotapaamisten harjoitukset ja ennakkotehtävät. Kirjallinen ja suullinen tentti.
Kirjallinen osa 2 op, suullinen osa 1 op
Yht. 3 op = n. 80 t opiskelijan työtä
Mediatuotannon monimuoto-opiskelijoille suunnattu virkamiesruotsin kelpoisuuden antava työelämälähtöinen ruotsin opintojakso verkossa.
Kirjallinen 2 op ja suullinen 1 op osa ovat samaa kurssia, arviointi erikseen. YHT. 3 op
Opintojakson jälkeen opiskelija osaa kommunikoida tavallisissa työelämän viestintätilanteissa, kertoa itsestään ja työkokemuksestaan, esitellä työympäristöään, viestiä asiakaslähtöisesti ja käyttää oman alansa terminologiaa.
Pääosin itsenäinen työskentely verkossa itslearning - oppimisalustalla. Kontaktiopetusta verkkotapaamisissa lukujärjestyksen mukaan. Lisäksi pienryhmätapaamisia ja suulliset tentit erikseen sopien verkossa.
Opiskelija ei ymmärrä yksinkertaisiakaan lauseita, ei pysty tuottamaan ymmärrettäviä lauseita itse, vain yksittäisiä sanoja tai fraaseja. Ei pysty kommunikoimaan helpoissakaan työelämän tilanteissa kirjallisesti tai suullisesti.
Etätehtävät ja kirjallinen / suullinen tentti tekemättä/puutteelliset.
Opiskelija pystyy käyttämään kieltä yksinkertaisissa kielenkäyttötilanteissa, tuottamaan lyhyitä tekstejä, kuvailemaan tuttuja tilanteita ja neuvomaan niissä. Suoriutuu tenteistä hyväksyttävästi ja kaikki pyydetyt etätehtävät on palautettu.
Opiskelija pystyy käyttämään puhuttua ja kirjoitettua kieltä useimmissa spontaaneissa arki- ja työelämän kielenkäyttötilanteissa.
Opiskelija pystyy viestimään kohdekielellä sujuvasti ja luontevasti kaikissa vastaantulevissa arki- ja työelämän tilanteissa.
Johanna Ailio, johanna.ailio@turkuamk.fi, 0400723161
Antti Alanko, antti.alanko@turkuamk.fi
Lähiopetus
Turkuamk.itslearning.com: Toimitustyö eli Tutka S 2022
TUTKAN KOHDERYHMÄ
Tutkan sisältö syyslukukaudella 2022 suunnataan Turun korkeakouluyhteisöille. Sen juttuaiheiden tulee olla yhteiskunnallisesti kiinnostavia ja nuorille aikuisille suunnattuja. Valtakunnallisista uutisaiheista pyritään löytämään paikallinen tai nuoria aikuisia kiinnostava näkökulma. Yksi juttuaiheista käsittelee kestävää kehitystä. Tutkan uutiset voivat olla myös valtakunnallista mediaa marginaalisemmista aiheista mutta niiden ote on aina asiallinen.
Tutkan seuraajakuntaan kuuluu myös mediavälineissä työskenteleviä ja johtavia journalisteja. Tutkassa julkaistut jutut antavat myös heille käsityksen tulevien toimittajien osaamisesta. Tutkan avulla opiskelijan on mahdollista koota näyteportfolio työnhakuunsa.
Uutisaiheiden vertailukohtana ovat YLE Turku, Turun Sanomat, ylioppilaslehtien tai YLEX-kanavan yhteiskunnalliset osiot.
Suomi
01.09.2022 - 31.12.2022
12.05.2022 - 31.10.2022
TOIMITUSPALAVERI
Toimituspalaveri on jokaisen journalistisen toimituksen keskeisimpiä ideointi- ja suunnittelukokouksia. Hyvässä toimituspalaverissa jokainen toimittaja ideoi kaikkien muidenkin juttuideasta. Pyritään luovaan journalistiseen yhteisajatteluun.
Toimituspalaveriin opiskelija tuo valmistellun juttuideansa, jonka suunnittelussa hän on jo tehnyt alustavaa journalistista tiedonhankintaa. Tiedonhankintatoiminnassaan opiskelijan tulee noudattaa itslearningissa olevia tiedonhankinnan ohjeita ja vaatimuksia. Opiskelija valmistautuu toimituspalaveriin perjantain yhteisessä tapaamisessa ja saa siellä apua ja kritiikkiä oman toimitusryhmänsä opiskelijoilta.
Toimituspalaverissa jokaisen jutuntekijän tulee esittää juttuideansa pääkysymys/pääkysymykset. Hänen tulee myös osata selostaa juttuaiheensa pääfaktat ja lähteet.
Toimituspalaverissa jokainen jutuntekijä esittelee aiheensa, jonka jälkeen keskustellaan ja ideoidaan siitä yhteisesti. Päämäärä on, että toimituspalaverikäsittelyn jälkeen, jutuntekijällä olisi terävämpi ja kirkkaampi ajatus juttunsa sisällöstä, kärjestä ja esitystavoista.
Opiskelijan juttuideaa, jonka eteen ei ole tehty yllä mainittua journalistista ennakkotiedonhankintaa, ei toimituspalaverissa käsitellä.
_______________________________________________________________________________________________________________
VÄLIPURKU
Välipurun tarkoitus on saada väliaikatietoja työn etenemisestä sekä edelleen terävöittää juttujen journalistista sisältöä. Välipurussa pyritään niin ikään hyödyntämään koko toimituksen journalistista luovuutta ja tietämystä.
Välipurkua johtavat toimituspäälliköt, yhdessä opettajan kanssa.
Välipurku on pakollinen. Tutka-jutun tiedonhankinta voi, opettajan luvalla, vapauttaa opiskelijan välipurusta.
______________________________________________________________________________________________________________
TUOTANTO JA JULKAISU
Kukin opiskelija päivittää itse oman juttunsa Tutkan julkaisujärjestelmään. Juttua ei julkaista ennen kuin siihen on opettajalta julkaisulupa
Jutun julkaisun jälkeen jokainen jutuntekijä twiittaa oman juttunsa myyvällä tavalla omalta tililtään. Tämän lisäksi toimituspäälliköt markkinoivat juttuja käyttäen Tutkan Twitter-tiliä ja -ohjeita.
_______________________________________________________________________________________________________________
JULKAISUN PURKU
Kun päivän Tutka on julkaistu, julkaisu puretaan toimituksessa. Purun tarkoitus on oppia viikonmittaisesta journalistisessa toimitusprosessista ja mahdollisesti vielä tehdä pienehköjä laadullisia korjauksia. Purkutilannetta johtavat toimituspäälliköt. Purku on pakollinen.
Taideakatemia
Media-alan koulutus
H-5
Opiskelija osoittaa portfoliolla ja työraportilla saavuttaneensa oppimistavoitteet. Portfoliossa on kaksi lyhyehköä tekstijuttua kuvineen, yksi valokuvareportaasi ja yksi videouutinen. Lisäksi opiskelija kirjoittaa selostuksen toimituspäällikkyyttä vastaavasta työskentelystä.
Opiskelija toteuttaa neljä julkaisukelpoista journalistista juttua Tutkaan ja työskentelee kerran toimituspäällikkönä. Jokainen opiskelija osallistuu siis viiteen eri julkaisuun.
Juttutyypit:
- Kaksi tekstijuttua: Jokaisessa tekstivetoisessa jutussa on oltava etusivun otsikko, ingressi sekä mielekäs julkaisukuva, tekstijutussa vähintään 2 kuvaa. Haastatelluista henkilöistä pyritään saamaan jokaisesta julkaisukelpoinen kuva. Tekstijutun maksimimerkkimäärä on 3000.
- Kuvareportaasi: toteuttaa ennalta harkittua teemaa ja sisältää myös mielekkäät kuvatekstit.
- Video: voi olla mobiililla toteutettu. Videouutisen enimmäispituus on 2 min. Videouutisen haastateltavien nimet ja tittelit sekä videon tekijätiedot sijoitetaan jutun sisään Tutkan tekstiplanssina.
Juttu on hyväksytty julkaisukelpoiseksi vasta, kun opettaja on sen hyväksynyt, ja kun opiskelija on itse päivittänyt oikeassa muodossa kaikkine elementteineen Tutkan julkaisujärjestelmään. Opiskelija tuottaa itse kaikki juttunsa elementit (teksti, kuvat, video, audion). Jotta juttu voidaan julkaista pääuutisena, sen etusivun valokuvan on oltava hyvä.
Kun kaikki neljä juttua ja toimituspäällikkövuoro on täytetty, opiskelija kokoaa jutuistaan portfolion, johon linkittää Tutkasta julkaistut jutut ja analysoi itse jokaisen niistä sekä kirjoittaa selostuksen ja arvion työstään toimituspäällikkönä. Tämän lisäksi opiskelija kirjoittaa arvion omasta työskentelystään ja antaa palautetta Tutkasta kokonaisuutena. Portfolion pituus on 2000–4000 merkkiä. Portfolio palautetaan Itslearningiin sille varattuun paikkaan 12.12. klo 9:00 mennessä arviointia varten.
TOIMITUSPÄÄLLIKKÖVUORO
Toimituspäälliköt vetävät julkaisua edeltävän viikon perjantaina ideointipalaverin omalle toimitusryhmälleen. Opettaja ei osallistu tähän palaveriin. Aika n merkitty lukujärjestykseen ja sille on varattu tila. Toimituspäälliköt johtavat myös toimituspalaveria, jossa ohjaava opettaja on paikalla. Siellä he jakavat keskenään opiskelijatoimittajat vastuulleen niin, että kukin auttaa vastuullaan olevia saamaan jutun valmiiksi perjantain julkaisuun mennessä. Toimituspäällikön on koko ajan tiedettävä, mikä on juttujen tilanne ja hän pitää yhteyttä ohjattaviinsa. Hän on vastuussa oman ryhmänsä juttujen valmistumisesta aikataulussa.
Julkaisupäivänä toimituspäälliköt päättävät yhdessä ohjaavan opettajan kanssa juttujen julkaisupaikan Tutkassa. Julkaisun jälkeen pidetään purku, jossa keskustellaan jokaisen jutun kohdalla lyhyesti seuraavista asioista:
- Jutun uutisarvo ja mielenkiintoisuus
- Otsikoinnit, ingressit, oikeakielisyys ja kielen lennokkuus, valokuvien laatu ja mielekkyys
- Videon tekninen ja ilmaisullinen toteutus
- Haastateltavien rooli osana juttua
- Jäikö jotakin oleellista puuttumaan? Olisiko jotakin turhaa voinut jättää pois?
Perjantain nopean purun lisäksi jokainen opiskelija saa julkaisupäivän aikana palautetta ohjaavalta opettajalta.
Opintojakso toteutetaan Tutkan toimituksessa. Opiskelijat toimittavat Tutkaa kahdessa ryhmässä, joka toinen viikko on ryhmän julkaisuvuoro välillä 16.9.-1.12.2022
Julkaisuprosessi koostuu neljästä tilanteesta: ideointipalaveri, toimituspalaveri, välipurku ja julkaisupäivä, joka sisältää purkutilanteen. Opiskelijan on toimitusvuorollaan osallistuttava aktiivisena toimijana jokaiseen näistä. Palavereihin tai julkaisuun ei voi osallistua etänä, mikäli sovitaan läsnäoloa vaativasta toteutuksesta. Toimitusvuoron vaihtamisesta on sovittava hyvissä ajoin etukäteen sijaisen ja kyseisellä julkaisuviikolla vastuuvuorossa olevan opettajan sekä toimituspäälliköiden kanssa. Tutkassa toimitaan kuten työpaikalla.
TOIMITUSRYTMI JA RYHMÄJAKO
PE ideointipalaveri 9-11/12-14
MA 9-11 toimituspalaveri
KE 10-11 välipurku
TO 9-16 julkaisu ja purku
Ryhmäjako ja toimituspäällikkövuorot näkyvät Itslearningissa.
Tehtävistä puuttuu osa tai ne on toteutettu julkaisukelvottomasti.
Opiskelija tuo valmistellun juttuidean toimituspalaveriin ja huolehtii sen saattamisesta julkaistavaksi aikataulun mukaan. Jutussa on selvä kärki, järkevä otsikko ja nosto. Se täyttää julkaistavalle jutulle asetetut muoto- ja sisältövaatimukset: Juttutyyppi on tilatun mukainen, sisältö noudattaa journalistin ohjeita ja on uutismainen. Jutussa esiintyy journalistinen tasapaino, ja jutulla on näkökulma. Opiskelija osallistuu palautekeskusteluihin purkutilanteissa. Hän hoitaa toimituspäällikkötyöskentelyn tehtävät vaaditulla tavalla.
Jutun myöhästyminen julkaisupäivästä muusta kuin opettajien hyväksymästä syystä aiheuttaa ko. jutun osalta arvosanan laskun yhdellä numerolla.
Opiskelija esittelee huolellisesti valmistellun juttuidean ja huolehtii omatoimisesti sen julkaisemisesta aikataulun mukaan. Juttutyyppi noudattaa hyvin tilattua, jutulla on selkeä näkökulma ja sen kärki on kiinnostava ja otsikko houkutteleva. Jutun tekninen ja sisällöllinen anti on hyvä ja sillä on selkeä näkökulma. Opiskelijan osallistuminen palavereihin on aktiivista ja hänen panoksensa ryhmälle on merkittävä. Toimituspäällikkötyöskentely osoittaa vastuullisuutta ja aktiivisuutta sekä muiden jutuista annetut arvioinnit ovat rakentavia ja huolellisia.
Jutun myöhästyminen julkaisupäivästä muusta kuin opettajien hyväksymästä syystä aiheuttaa ko. jutun osalta arvosanan laskun yhdellä numerolla.
Opiskelija esittelee omaperäisen ja houkuttelevan juttuidean toimituspalaverissa. Hän julkaisee juttunsa taitavasti ja mahdollisesti auttaa myös muita julkaisussa. Jutun kärki, otsikko ja nosto ovat erinomaiset ja herättävät käyttäjässä uusia ajatuksia ja erityisen kiinnostuksen perehtyä juttuun. Jutun sisältö osoittaa perusteellista tiedonhankintaa, tai sen haastateltavat ovat aiheen kannalta erityisen merkittäviä henkilöitä. Jutun näkökulma on omaperäinen tai erityisen kiinnostava. Jutun tekninen toteutus on luova ja erinomainen. Opiskelijan aktiivisuus palavereissa on merkittävää, hän on ryhmän kantava voima. Toimituspäällikkötoiminta on hyvin vastuullista ja omatoimista. Muiden jutuista annetut arvioinnit osoittavat paneutumista juttuideoihin ja antavat opetuksellisesti merkittäviä havaintoja tai parannusehdotuksia.
Jutun myöhästyminen julkaisupäivästä muusta kuin opettajien hyväksymästä syystä aiheuttaa ko. jutun osalta arvosanan laskun yhdellä numerolla.
Vastuuopettaja
Antti Alanko (antti.alanko@turkuamk.fi)
Lähiopetus
Jaetaan ITS:ssä-
Opiskelu jakaantuu työpajatyyppiseen lähiopetukseen ja itsenäisiin tehtäviin. Valokuvausta harjoitellaan verkkoaineistojen pohjalta itsenäisesti. Kuvankäsittelyn opetus tapahtuu ATK-luokissa. Itsenäiset tehtävät opiskelija voi toteuttaa joko ATK-luokissa tai omalla koneellaan, edellyttäen että opiskelijalla on sama ohjelmistopaketti ladattuna. Itsenäiset valokuvatehtävät opiskelija voi toteuttaa omalla tai oppilaitoksesta lainaamallaan kameralla. Kirjallinen tai sähköinen oppimismateriaali jaetaan oppituntien aikana ja tallennetaan ITS.iin. Valmiit harjoitustyöt tallennetaan myös itslearning-alustalle.
Työpajatyöskentelyssä tärkeää on oman osaamisen kehittäminen vertaisoppiminen ja keskustelu muiden opiskelijoiden kanssa harjoitustöihin liittyvästä problematiikasta. Opettaja toimii työpajoissa tuutorina ja teknisenä tukena.
Jakson tehtävistä kootaan lopuksi portfolio, johon saa palautetta ja joka arvioidaan suorituksessa.
Osallistuminen verkko- ja lähiopetukseen Oppimistehtävät, visuaaliset ja kirjalliset osa-alueet. Yksilö- ja ryhmätyöt. Palautteen antaminen ja saaminen, vuorovaikutus ryhmässä.
Suomi
01.08.2022 - 31.12.2022
02.07.2022 - 30.09.2022
Taideakatemia
Media-alan koulutus
H-5
Portfolion voi jakson tavoitteiden mukaisesti koostaa myös itsenäisesti ja osoittaa oma osaaminen (AHOT).
Luennot kuvan sommittelusta ja kameran asetusten sekä lisälaitteiden käytöstä. Itsenäiset harjoitukset ja tekemällä oppiminen. Työpajat kuvankäsittelystä, jossa ryhmän jäsenet yhdessä työstävät harjoituskuvia sekä omia ottamiaan valokuvia oman suuntautumisvaihtoehdon mukaisissa käyttötilanteissa. Jakson tehtävistä koostetaan lopuksi portfolio.
Osallistuminen verkkoluentoon tai tämän tallenteen katsominen. Itsenäisesti tehtävät oppimistehtävät, joista opintojakson lopussa koostetaan portfolio. Portfolioon saa palautetta ja se arvioidaan
Opintojaksolla opiskelijat oppivat perustiedot valokuvauksesta, digikameran käytöstä ja sen ominaisuuksista. Lisäksi opintojaksolla käsitellään kuvankäsittelyn perusteet ja kuvankäsittelyohjelman käyttöä.
Valokuvausosiossa perehdytään kameran käyttämiseen, erilaisiin kuvatyyppeihin, digitaalisen valokuvan säätöihin ja tekniikkaan, kuvalliseen ideointiin, sekä ammattialakohtaisiin kuvakäytänteisiin.
Kuvankäsittelyosiossa tutuiksi tulevat kuvan peruskäsittely ja sävyjen säätäminen, häviämättömän kuvamuokkauksen periaate, sisällön tunnistavat retusointityökalut, maskit, tasot, sekoitustilat, taustan poistaminen kuvasta, kuvayhdistelyt ja kuvamanipulaatioiden tekeminen.
Opiskelija ei ole suorittanut lainkaan oppimistehtäviä ja portfolio palauttamatta. Opiskelija on osallistunut ryhmän työskentelyyn vain vähän tai ei ollenkaan.
Opiskelija on palauttanut portfolion, mutta saavuttanut oppimistavoitteet niukasti ja pintapuolisesti.
Opiskelija on palauttanut portfolion ja saavuttanut oppimistavoitteet hyvin. Opiskelija on hankkinut ja hyödyntänyt ajankohtaista ja tarkoituksenmukaista tietoa tehtävissään. Opiskelija on työskennellyt aktiivisesti.
Opiskelija on palauttanut portfolion, saavuttanut oppimistavoitteet ja osoittanut laajaa perehtyneisyyttä valokuvauksen ja kuvankäsittelyn teemoihin. Opiskelija on hyödyntänyt ajankohtaista ja tarkoituksenmukaista tietoa monipuolisesti ja luovasti. Opiskelija on sitoutunut työskentelyyn ja omalta osaltaan edistänyt tavoitteiden saavuttamista.
Johanna Ailio, johanna.ailio@turkuamk.fi
Lähiopetus
Oppimateriaali ja lähdekirjallisuuden listaus ovat tarjolla verkko-oppimisalustalla turkuamk.itslearning.com Visuaalinen kulttuuri ja media-analyysi.
Omaehtoisesti perustettu lukupiiri tai keskusteluryhmä voi olla avuksi tehtävien ymmärtämisessä.
Jokainen tehtävä arvioidaan erikseen ja opintojakson arvosana muodostuu viiden hyväksytyn tehtävän keskiarvosta, joka pyöristetään ylöspäin.
Opiskelijan tulee osoittaa ymmärtävänsä kussakin tehtävässä käytetyt käsitteet. Hänen tulee soveltaa näitä omassa tuotoksessaan, joka on teksti tai valokuva tehtävästä riippuen.
Suomi
12.09.2022 - 28.11.2022
01.08.2022 - 07.11.2022
12 - 80
Taideakatemia
Media-alan koulutus
Paikasta riippumaton
H-5
AHOT-menettely, jolla osoitetaan jonkun toisen korkeakoulun vastaavan tai lähes vastaavan opintojakson suoritus.
Opiskelija osoittaa itseohjautuvuutta, kriittisyyttä ja luovuutta soveltaessaan teoriatekstejä käytäntöön. Hänen on kyettävä analysoimaan lukemaansa ja asettamaan se oikeaan kontekstiin.
Kukin tehtävä on yhden opintopisteen laajuinen ja opiskelija valitsee tarjonnasta viisi itseään kiinnostavaa tehtävää. Opintojakson suoritus vaatii siis, että viisi tehtävää on palautettu hyväksytysti.
Opiskelija saa jokaisesta tehtävästä henkilökohtaisen palautteen.
Tehtävät käsittelevät seuraavia teorioita ja tutkimusmenetelmiä:
1. Representaatio
2. Metafora-analyysi
3. Semiotiikka
4. Mainosanalyysi
5. Merkityksellistäminen
6. Diskurssianalyysi
7. Argumentaatioanalyysi
Itslearningissa oleva oppimisympäristö tarjoaa teoriaosuudet, joihin opiskelija perehtyy. Näiden tekstien perusteella kukin opiskelija tekee viisi soveltavaa tehtävää, joiden avulla hän osoittaa ymmärtäneensä media-analyysin ja visuaalisen kulttuurin keskeisiä teorioita ja tutkimusmenetelmiä.
Opiskelija ei ole tehnyt kaikkia tehtäviä tai ne / osa niistä on ymmärretty selkeästi väärin. Käsitteitä ei käytetä oikein eikä oikeassa kontekstissa.
Opiskelija osoittaa ymmärtäneensä teoriateksteissä käytetyt käsitteet oikein ja pystyy tuottamaan niiden perusteella soveltavan tehtävän. Hän noudattaa tehtävänantoja tarkasti ja käyttää tekstissä esiintyviä käsitteitä oikein. Esseetehtävien kieli ja tekstin jäsentely ovat ehjiä. Kuvalliset tehtävät todistavat käsitteiden sisäistämisestä.
Edellisen lisäksi opiskelijan tuottamat tehtävät osoittavat analyyttisyyttä ja kriittisyyttä. Hän todistaa ymmärtäneensä kaikki käsitteet ja käyttää niitä omassa tekstissään luontevasti. Esseetehtävien kieli on huolellista ja jäsennys looginen. Kuvalliset tehtävät ovat huolellisia ja osoittavat käsitteiden sisäistämisen lisäksi luovaa ajattelua sekä teknistä osaamista.
Edellisen lisäksi opiskelijan palauttamat tehtävät tuottavat uusia oivalluksia ja / tai osoittavat erinomaista kriittistä ajattelua myös teoriatekstien käsitteitä kohtaan. Esseetehtävien kieli on täsmällistä ja jäsennys erinomainen. Kuvalliset tehtävät osoittavat poikkeuksellisen luovaa ajattelua, huolellista ja teknisesti taitavaa toteutusta tai vahvaa persoonallista otetta.
Vastuuopettaja Antti Alanko
Lähiopetus
jaetaan itslearning-kurssilla
Alustusluennot ja niihin liittyvät oppimistehtävät
Laajempi harjoitustyö
toimeksiantojen kautta oppiminen
Osallistuminen verkko- ja lähiopetukseen. Oppimistehtävät, visuaaliset ja kirjalliset osa-alueet. Yksilö- ja ryhmätyöt. Palautteen antaminen ja saaminen, vuorovaikutus ryhmässä.
Suomi
15.11.2022 - 31.12.2022
09.05.2022 - 30.11.2022
0 - 20
Taideakatemia
Media-alan koulutus
H-5
AHOT/portfolio
Innopeda
Alustusluennot
Harjoitustyöt yksin ja ryhmässä.
Työpajoja ja etätehtäviä
Jaksolla on monta tiivistä työpajaa, joissa aina yksi selkeä teema.
Lopuksi jokainen osallistuja toteuttaa yhden laajemman soveltavan tehtävän, joka arvioidaan.
Opiskelija tutkii medioiden ominaisuuksia ja perehtyy junior-AD:n toimenkuvaan ratkomalla erilaisia yritysten tai yhteisöjen toimintaan liittyviä ongelmia, joihin voidaan vaikuttaa markkinointiviestinnällä. Harjoitustyöt sisältävät perehtymistä ja reagointia toimeksiantoihin, ideointia, graafista muotoilua, typografiaa, mediatekniikoita, kuvankäsittelyä ja vektorigrafiikkaa.
Opiskelija ei ole suorittanut oppimistehtäviä hyväksytysti tai tehtävä/yksittäinen tehtävä puuttuu kokonaan. Opiskelija on osallistunut ryhmän työskentelyyn vain vähän tai ei ollenkaan.
Opiskelija on suorittanut kaikki oppimistehtävät, mutta saavuttanut oppimistavoitteet niukasti ja pintapuolisesti.
Opiskelija on suorittanut kaikki oppimistehtävät ja saavuttanut oppimistavoitteet hyvin. Opiskelija on hankkinut ja hyödyntänyt ajankohtaista ja tarkoituksenmukaista tietoa tehtävissään. Opiskelija on työskennellyt aktiivisesti.
Opiskelija on suorittanut kaikki oppimistehtävät, saavuttanut oppimistavoitteet ja osoittanut laajaa perehtyneisyyttä opintojakson teemoihin. Opiskelija on hyödyntänyt ajankohtaista ja tarkoituksenmukaista tietoa monipuolisesti ja luovasti. Opiskelija on sitoutunut työskentelyyn ja omalta osaltaan edistänyt tavoitteiden saavuttamista.
Koulutukseen ei ole liitetty toteutuksia.