Valitse oppimissuunnitelma opintojen aloitusvuoden ja osaamispolun mukaan.
Ohjausvastuut
Rami Kallio, rami.kallio@turkuamk.fi, 050 5985258
JOURNALISMI
Johanna Ailio, johanna ailio@turkuamk.fi, 0400 723161
MAINONNAN SUUNNITTELU
Antti Alanko, antti.alanko@turkuamk.fi,
Lähiopetus
Turkuamk.itslearning.com: Av-ilmaisu, syksy 2023
Luennot ja harjoitukset, itsenäinen työskentely yksin tai pienryhmässä. Loppupurussa kaikki antavat ja saavat palautetta toistensa toteutuksista. Opintojakso kehittää aloitekykyä, tiimityötaitoja, kriittistä ajattelua ja luovuutta.
Arviointi perustuu asteikkoon hylätty/1–5. Arvioinnin kohteena on kunkin opiskelijan videon toteutus: idea ja siitä tehty synopsis, kuvaus, äänitys ja editointi.
Suomi
01.09.2023 - 31.12.2023
21.08.2023 - 30.09.2023
Kullekin kurssin opettajalle viestitään erikseen sovituilla tavoilla.
Itsin yleiskatsaus-sivulla kannattaa esittää kysymyksiä, jotka kiinnostavat koko opiskelijaryhmää.
Taideakatemia
Media-alan koulutus
H-5
Opiskelija toimittaa portfolion, jossa osoittaa hallitsevansa videon perusteet. Se sisältää tehtävänantoon sopivan videonäytteen, josta hän kirjoittaa reflektiivisen kuvauksen: missä ja miksi teos on tehty, mikä on ollut opiskelijan rooli sen syntymisessä ja mitä hän on oppinut sitä tehdessään.
Kontaktiopetuksessa käydään läpi kuvakerronnan teoriapohja. Pienryhmissä harjoitellaan tätä käytännössä.
JOURNALISMI
Journalismin osuus alkaa luennolla videouutisen rakenteista, sen jälkeen ideapalavereissa kukin opiskelija esittelee juttuaiheensa ja toimituspalavereissa niistä muokataan kokonaisuus, jossa on uutiskärki ja näkökulma. Tästä kirjoitetaan synopsis, jossa näkyvät myös haastattelukysymykset. Tuotannot kuvataan omalla ajalla ja itsenäisesti. Editplavereissa opettaja antaa kullekin opiskelijalle henkilökohtaista palautetta raakaleikatusta jutusta. Lopuksi kaikkien teokset katsotaan yhdessä ja annetaan niistä palautetta.
MAINONNAN SUUNNITTELU & TUPRO
Alustusluennossa tutustumme yhdessä somemarkkinointivideoiden ympäristöön sekä lyhyeen tarinankerrontaan liikkuvan kuvan ja äänen ilmaisullisiin keinoihin. Omasta videosta kirjoitetaan lyhyt käsikirjoitus/synopsis/kuvasuunnitelma, johon saa palautetta. Tuotannot kuvataan omalla ajalla. Lopuksi kaikkien teokset katsotaan yhdessä ja annetaan niistä palautetta.
Opintojaksolla omaksutaan tietoa luennoilla ja harjoitellaan käytännössä kuvaamista, äänitystä, valaisun perusteita sekä editointia Premiere-leikkausohjelmalla.
JOURNALISMI
Yhteisten luentojen ja palaverien jälkeen kukin opiskelija toteuttaa joko yksin tai työparin kanssa 90 sekunnin mittaisen uutisen, jossa on kaksi haastateltavaa ja selkeä kärki. Jokaisen opiskelijan tehtävänä on sekä kuvata että toimittaa juttu. Editointi on toimittajan vastuulla.
MAINONNAN SUUNNITTELU & TUPRO
Yhteisten luentojen jälkeen kukin opiskelija toteuttaa joko yksin tai työparin kanssa 90 sekunnin mittaisen videon, jossa esitellään itselleen tärkeä esine tai asia innostavalla ja kiinnostavalla tavalla. Jokaisen opiskelijan tehtävänä on sekä kuvata että editoida video.
Opintojaksolla käydään läpi kuvauksen, äänityksen ja leikkauksen perusteet yhteisillä luennoilla ja tämän lisäksi tehdään harjoituksia kummankin hakukohteen mukaisissa pienryhmissä.
JOURNALISMI
Journalismin opiskelijoiden tehtävänä on suunnitella ja toteuttaa 90 sekunnin mittainen uutisjuttu, jossa on kaksi haastateltavaa ja oma spiikki sekä uutisaiheeseen sopiva videokerronta. Jokainen kuvaa ja on toimittajana yhdessä uutisjutussa, joko vain omassaan (yksin tehtävä työ) tai sitten parin kanssa vaihtaen.
Uutisen toteutusta edeltävät idea- ja toimituspalaveri, jossa käydään opettajan johdolla läpi jokaisen oma uutisaihe. Uutisjuttu kuvataan omalla ajalla. Jokainen opiskelija varaa editpalaveriajan, jossa saa palautetta omasta uutisjutustaan. Opintojakson päätteeksi ne katsotaan yhdessä opettajien kanssa ja jokainen saa palautteen kontaktiopetuksessa.
Opintojakson aikataulu ja tilat näkyvät Pmedis23jour-lukujärjestyksessä.
MAINONNAN SUUNNITTELU &TUPRO
Mainonnan suunnittelun ja tuotannon ja projektinhallinnan opiskelijoiden tehtävänä on suunnitella ja toteuttaa 90 sekunnin mittainen video, jossa esitellään itselleen tärkeä esine tai asia. Laadullisesti tavoitellaan some-valmista videota. Jokainen osallistuja tuottaa oman videon. Tuotannossa voi tehdä yhteistyötä ryhmän muiden jäsenten kanssa kuvauksen, valaistuksen tai äänityksen yhteydessä.
Oman videon aiheeseen saa ohjausta ITS:iin palautettavan tehtävän avulla. Video kuvataan omalla ajalla. Jokainen opiskelija varaa itse tarvitsemansa laitteet ja edit-tilat. Opintojakson päätteeksi videot katsotaan yhdessä opettajien kanssa ja jokainen saa palautteen kontaktiopetuksessa.
Opintojakson aikataulu ja tilat näkyvät Pmedis23masn-lukujärjestyksessä.
Opiskelija ei ole palauttanut hyväksyttävää suoritusta.
Opiskelijan teos on julkaisukelpoinen ja tehtävänannon mukainen. Se sisältää kuitenkin merkittäviä teknisiä puutteita tai työprosessi on ollut haparoivaa ja myöhästelevää. Osallistuminen palautteeseen on passiivista.
Opiskelijan työprosessi on oma-aloitteinen ja päämäärätietoinen. Opiskelija perehtyy myös itsenäisesti taustoihin voidakseen hoitaa teoksen valmiiksi. Teoksen idea ja journalisteilla näkökulma ovat kirkkaat ja kiinnostavat yleisöä. Teos on teknisesti ja ilmaisullisesti hyvä ja osoittaa luovuutta.
Edellisten lisäksi opiskelijan työprosessi osoittaa erityistä aloitteellisuutta ja perehtyneisyyttä. Hän on palautetilanteissa rakentava ja kriittinen. Opiskelijan teos on erityisen luova ja ilmaisullisesti taitava. Hän osoittaa vahvaa välineen hallintaa.
vastuuopettajat Marko Luukkonen (elokuva), Elli Vuorinen (animaatio)
äänisuunnittelun opetus Mika Niinimaa
leikkauksen teoriakoulutus ja Premiere-ohjelmistokoulutus Jari Innanen. Leikkausklinikointi Outi Hyytinen
animaation ja elokuvan kamera- ja valokalustokoulutus Ville Muurinen
Trail- ja turvallisuuskoulutus Esa Pukero ja Rami Kallio
Lähiopetus
Luennot, katselut, keskustelut, itsenäinen työskentely, harjoitukset pienryhmissä ja kritiikki
Media-alan koulutuksen arviointikehikon mukaisesti, arviointi 1-5 / hylätty.
Arvosana perustuu läsnäoloon, aktiivisuuteen, ryhmätyötaitoihin, minuuttisen harjoitustyön tuotannon prosessiin, toteutukseen ja presentaatioon.
Suomi
01.08.2023 - 31.12.2023
02.07.2023 - 30.09.2023
Taideakatemia
Media-alan koulutus
H-5
Ennakkomateriaalina opiskelijan tulee ladata, tallentaa, lukea ja omaksua seuraavaa:
1. Turun AMK Taideakatemian Lyhyt tuotanto-opas: Tuotanto-opas löytyy tuotantotalo Karusellin Itslearning-alustalta (tuotantotalo Karuselli->Ohjeet ja lomakkeet->Tuotanto-opas animaatiolle ja elokuvalle) sekä Messistä.
2. TV- ja Elokuva-alan työsuojeluopas: https://ttk.fi/koulutus_ja_kehittaminen/julkaisut/ladattavat_julkaisut/elokuva-_ja_tv-tuotantoalan_tyosuojeluopas
Tutustu lisäksi seuraaviin sivustoihin:
https://www.teme.fi/fi/neuvonta/tyoturvallisuus/
https://ttk.fi/tyoturvallisuus_ja_tyosuojelu/toimialakohtaista_tietoa/elokuva-_ja_tv-tuotanto
Kurssi järjestetään syksyisin kerran vuodessa.
Luennot, katselut, keskustelut, adhoc, itsenäinen työskentely, pienryhmätyöskentely, vertaisoppiminen, projektioppiminen.
Osaamisperustaisuus, henkilökohtaistaminen ja Innovaatiopedagogiikka (INNOPEDA)
Kurssikokonaisuus sisältää suuntautumisaloittain eritellyn pienryhmäharjoituksen.
Aktiivinen opiskelija harjoittelee kurssilla oman ajankäytönhallintaa. Yksi opintopiste (1op) vastaa 27 tunnin työmäärää. Viiden opintopisteen suoritus vastaa 135 tunnin työmäärää. Nykyisen oppimissuunnitelman mukaisesti itsenäisen opiskelun ja pienryhmätyöskentelyn osuus on merkittävä.
Opintojaksolla tutustutaan audiovisuaalisen ilmaisun perusrakenteisiin ja terminologiaan elokuvassa.
Ilmaisullisia keinoja lähestytään elokuvauksen, äänisuunnittelun ja elokuvaleikkauksen historian avainkohtia tarkastelemalla. Opintojaksolla perehdytään kevyttuotantokalustoihin, opetellaan valaisun, äänittämisen ja leikkaamisen alkeet.
Opintojakson aikana omaksutaan keskeisimmät turvalliseen kevyttuotantotyöskentelyyn liittyvät toimintatavat ja käytännöt Turun AMK Taideakatemiassa.
Opintojaksolla suunnitellaan, esitellään ja toteutetaan elokuvallinen pienryhmäharjoitus.
Tarkempi aikataulutus kalenterissa.
Läsnäoloissa ja tehtäväpalautuksissa merkittäviä puutteita.
Opiskelija osaa toimia ohjeiden mukaan. Osaa tunnistaa keskeiset ammattikäsitteet ja –välineet. Opiskelija osallistuu yhteisön vuorovaikutustilanteisiin.
Edellisten lisäksi opiskelija osaa käyttää ammattikäsitteitä ja –välineitä. Osaa yhdistää teoreettisen tiedon osaksi omaa työskentelyään. Etsiä alan tietoa eri lähteistä.
Edellisten lisäksi opiskelija osaa toimia itsenäisesti ja tavoitteellisesti. Tunnistaa ammattialansa osaamistarpeita ja kehittää itsenäisesti osaamistaan. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta yhteisön vuorovaikutustilanteissa.
Vastuuopettaja: Turku AMK:n markkinoinnin lehtori Minna Teittinen
minna.teittinen@turkuamk.fi
Etäopetus
Brändimarkkinointiin liittyvää lähdemateriaalia oman valinnan mukaan - tarkemmat ohjeet ja lähdemateriaalivinkkejä ItsLearningissä.
itsenäinen opiskelu, tutkiva oppiminen, kehittämistehtävä, verkko-opiskelu, itse-reflektointi
Tehtäväkohtaiset ohjeet ja arviointikriteerit ItsLearningissä.
Opintojakso arvioidaan sen päättymisen 22.4.2024 jälkeen. Tehtävistä ei anneta erillistä palautetta.
Suomi
22.01.2024 - 22.04.2024
15.11.2023 - 15.01.2024
10 - 50
Viestintäkanavana käytetään ItsLearning-alustaa ja sähköpostia.
Opintojakson vastuuopettaja: Minna Teittinen (minna.teittinen@turkuamk.fi)
Opiskelijakiintiöt:
* Turku AMK: 25 opiskelijaa
* Muut AMK:t 15 opiskelijaa
* Avoin AMK: 10 opiskelijaa
Jos paikkoja vapautuu, paikat täytetään varasijoilta.
Taideakatemia
Media-alan koulutus
Paikasta riippumaton
5 op
H-5
-
-
itsenäinen opiskelu, verkko-opiskelu, tutkiva oppiminen, kehittämistehtävä, työelämälähtöisyys, itse-reflektointi
Opintojakso koostuu kahdesta osasta:
Osa 1. Opitaan tuntemaan brändimarkkinoinnin uusia mahdollisuuksia perehtymällä erityisesti verkkomediassa ilmeneviin brändimarkkinoinnin trendeihin, uusiin ilmiöihin ja keinoihin. Aihepiiriä tutkitaan ja analysoidaan omavalintaisen ja omaan kiinnostukseen pohjautuvan lähdemateriaalin sekä esimerkkien avulla ja kirjoitetaan aiheesta essee/raportti.
Osa 2. Sovelletaan edellä opittua käytäntöön tutustumalla jonkin itse valittavan brändin toteutuneisiin markkinointitoimenpiteisiin sekä pohtimalla ko. markkinoinnin onnistumista suhteessa brnändimarkkinoinnin uusiin mahdollisuuksiin. Laaditaan kehittämissuunnitelma ko. brändille uusiin verkkomarkkinoinnin keinoihin pohjautuen.
Tarkemmat tiedot ja ohjeet tehtävistä tulevat ItsLearning-alustalle. Opintojakso on suoritettavissa itsenäisesti täysin opiskelijan oman aikataulun mukaan, tehtävien palautus kuitenkin viimeistään 22.4.2024.
Sisältö: Opintojaksolla perehdytään brändimarkkinoinnin uusiin ilmiöihin ja kanaviin sekä teoriassa että käytännössä. Omavalintaisen ja oman kiinnostuksen pohjalta valitun lähdemateriaalin avulla tutustutaan erityisesti verkkomarkkinoinnin uusiin keinoihin ja toimintatapoihin (esim. sisältömarkkinointi, vaikuttajamarkkinointi, videosisällöt, peli- ja virtuaalimaailmat, kohdentaminen, vastuullisuus, bränditeot, datan ja luovuuden liitto jne.), haetaan niistä tietoa ja analysoidaan niiden tehokkuutta ja toimivuutta brändinhallinnassa. Käytännön soveltamistehtävässä perehdytään itse valitun brändin markkinointitoimenpiteisiin ja kehitetään sen verkkopresenssiä soveltamalla hankittua tietoa.
Työskentelytavat ja aikataulutus:
Opintojakso toteutetaan verkossa ItsLearning-alustalla, joten voit edetä itsenäisesti ja omaan tahtiisi ajasta ja paikasta riippumatta. Ohjeet ja tehtävät avataan ilmoittautuneille 22.1.2024. Tehtävien palautus ItsLearning-alustalle 22.4.2024 mennessä.
Edeltävyysehdot: Markkinoinnin perusteiden hallinta edesauttaa tehtävien suorittamisessa.
Markkinoinnin lehtori Minna Teittinen
minna.teittinen@turkuamk.fi
80% Lähiopetus, 20% Etäopetus
* ilmoitetaan opintojakson alkaessa
* materiaali jaetaan pääosin lähiopetuksen yhteydessä
lähiopetusta luentojen ja harjoitusten avulla, projektioppiminen, tehtäväperustainen opiskelu, vertaisoppiminen ja pienryhmätyöskentely, vierailijaluennot
Brändinhallinnan perusteiden haltuunotto, medioiden ja muiden markkinointiviestintäkeinojen soveltaminen brändimarkkinoinnissa, aktiivisuus lähiopetuksessa, tiimityöskentelyssä ja vierailijaluennoilla, asiakasprojektin läpivienti toimeksiannon mukaisesti
Suomi
01.01.2024 - 01.02.2024
02.12.2023 - 05.01.2024
12 - 20
HUOM! EDELTÄVYYSEHDOT: Markkinoinnin perusteet ja Konseptisuunnittelun perusteet
Viestintäkanavana sähköposti ja ItsLearning-alusta
Taideakatemia
Media-alan koulutus
Kupittaan kampus
1 op
H-5
-
-
työelämälähtöisyys, projektioppiminen, tiimioppiminen, kestävän kehityksen huomiointi
tehtäväperustaisia luentoja sekä harjoituksia ja tehtäviä pienryhmissä ja itsenäisesti, työelämään tutustumista vierailijaluentojen avulla, asiakasprojektin teko tiimityönä
(tehtävänannot tarkemmin ItsLearningissä)
Brändinhallinnan teoria ja brändikonseptin suunnittelu, brändimarkkinoinnin ideointi ja soveltaminen, asiakasprojekti.
Lähiopetuksen aikataulu lukujärjestyksessä ja tarkempi ohjelma ItsLearning-alustalla.
Huom! Opintojakso sisältää runsaasti lähiopetuspäiviä, joissa läsnäolo on edellytyksenä opintojakson suorittamiselle.
Media-alan koulutuksen arviointikehikon mukaisesti
Media-alan koulutuksen arviointikehikon mukaisesti
Media-alan koulutuksen arviointikehikon mukaisesti
Media-alan koulutuksen arviointikehikon mukaisesti
Lähiopetus
Opettajan ohjeistama.
Yksilö- ja ryhmätyöt, palautekeskustelut
Markkinointi- ja mainoskampanjan tekstien kirjoittaminen, luova ideointi, tiimityöskentely,
kirjallisen työn harjoittelu, kielen huoltamisen opettelu.
Mahdollinen yhteistyö AD-opiskelijoiden kanssa tarvittaessa.
Arviointi opintojakson tehtävien avulla, ei tenttiä.
Suomi
01.08.2023 - 31.12.2023
17.05.2023 - 30.09.2023
Tiina Vesalainen:
ma 25.9. klo 13-16
ke 27.9. klo 9-12
ma 2.10. klo 13-16
ke 4.10 klo 9-15
ke 11.10. klo 9-12
ti 24.10. klo 9-12
pe 27.10. klo 9-15
ti 31.10 klo 9-12
Johanna Vaaherkumpu:
Taideakatemia
Media-alan koulutus
H-5
-
Innopedagogiikan menetelmät.
Yksilö- ja ryhmätyöskentely
kirjoitusharjoitukset
luova ideointi
toimeksiannon avulla oppiminen, yhteistyö muiden opiskelijoiden kanssa.
Kielen ja kirjoittamisen moninaisuuden ymmärtäminen ja harjoittelu, kielen ilmiöt ja muuntautuminen ajassa.
Mainoskampanjan tekstien harjoittelu, luova ideointi ja suunnittelu. Kielen joustavuus eri medioissa.
Ryhmätyöt ja itsenäinen työskentely.
Opintokokonaisuuden suoritettuaan opiskelija osaa:
• analysoida ja tunnistaa puhutun ja kirjoitetun kielen rakenteita ja ilmiöitä
• vertailla, valita ja käyttää kielen sanastoa monipuolisesti
• tuottaa ja käsikirjoittaa markkinointiviestintäideoita eri ilmaisukanaville
Opintojaksolla perehdytään mainonnan kieleen, sen ominaispiirteisiin ja muuttumiseen eri medioissa. Opiskelijat syventävät osaamistaan kielen monipuolisessa käytössä, kirjoittamisessa ja huoltamisessa. Opintojaksolla kehitetään omaa osaamista tekstin tuottamisessa, tiiivistämisessä ja analysoimisessa. Tiimityönä tehtävä luova ideointi on myös tärkeä osa opintojaksoa. Opiskelija toimii luovan suunnittelutiimin vastuullisena jäsenenä..
Opiskelija tekee yhteistyötä teatteri-ilmaisuohjaajaopiskelijoiden kanssa. Hän laatii eri tekstityyppejä, some-suunnitelman ja mahdollisuuksien mukaan myös visuaalista viestintää teatteriohjaustyölle.
Opintojaksolla kehitetään opiskelijan ideointikykyä sekä ammatillisia suunnittelu-, presentointi- ja ryhmätyöskentelytaitoja.
Vastuuopettajat Mika Niinimaa, Kaarina Leinonen
Lähiopetus
Alan syventävä ammattikirjallisuus, teokset ja oppimateriaalit.
Kurssin työskentelymuotoja ovat esim. keskusteleva luennointi, pari- ja ryhmätyöt, harjoitustyöt, kirjoitusharjoitukset, kokemuksellinen oppiminen, itsenäinen työskentely sekä oheiskirjallisuus ja/tai teokset. Opetus sisältää myös ammatillisten ryhmätyötaitojen ja esiintymisen harjoitteita sekä palautetaitojen harjoittelua ohjatusti.
Suomeksi
Opetukseen osallistuminen ja harjoitustehtävien suorittaminen sekä oheiskirjallisuuden haltuunoton osoittaminen.
Suomi
01.08.2023 - 31.12.2023
02.07.2023 - 27.10.2023
0 - 20
Taideakatemia
Media-alan koulutus
H-5
135h, 5op
Opiskelija - hahmottaa dialogin ja kohtauksen käsikirjoittamisen erityispiirteitä ja lainalaisuuksia - hahmottaa versioinnin merkityksen käsikirjoitukselle - osaa käsikirjoituksen kirjoittamisen prosessin vaiheet ja käsikirjoituksen rakenteen - syventää omaa kirjoittajan identiteettiään.
Kurssin aikana perehdytään vuorovaikutuksen dynamiikkaan sekä sen näkymiseen kielessä ja dialogin muodostumisessa sekä osana kohtauksia. Erilaisten harjoitteiden tavoitteena on syventää opiskelijan kykyä tunnistaa omaa luontaista kirjoittajatyyliään, tekstin ja teosten analysointitaitoja sekä syventää dramaturgista osaamista ja tutustua erilaisiin kirjoittajan työkaluihin. Lisäksi opiskelija kehittää omaa käsikirjoitusta.
Kontaktiopetuksen ajankohdat:
1.11. 9-15 LEM B170 Sampo
7.11. 9-15 Dromberg
8.11. LEM B170 Sampo
9.11. 9-15 Domberg
21.11. 9-15 Dromberg
22.11. 9-15 LEM B170 Sampo
Vastuuopettajat Mika Niinimaa, Elli Vuorinen
Vierailevia opettajia
Lähiopetus
-luennot
-oppimispäiväkirja
Suomi
01.08.2023 - 31.12.2023
02.07.2023 - 02.10.2023
10 - 70
Taideakatemia
Media-alan koulutus
Kupittaan kampus
H-5
-luennot
-oppimispäiväkirja
1 op = 27,5h
Case studies-opintojaksolla tutustutaan dokumenttielokuvan tekemisen prosessiin vierailijoiden töiden kautta. Jokaisella päivällä on yksi vierailija. Vierailuista kirjoitetaan oppimispäiväkirja.
Case studies-tapahtumat;
4.10, klo 9-16 LIN H115 Kuvateatteri
5.10. klo 9-16 LIN H115 Kuvateatteri
11.10. klo 9-16 LIN H115 Kuvateatteri
12.10. klo 9-16 LIN H115 Kuvateatteri
13.10. klo 9-16 LIN H115 Kuvateatteri
opintojakso on tarkoitettu pääasiassa elokuvan ja animaation opiskelijoille.
Vastuuopettajat Mika Niinimaa, Elli Vuorinen
Vieraileva opettaja Jaana Puhakka
Lähiopetus
Opettaja toimittaa tarvittaessa
Ryhmätyöt, kontaktiopetus, itsenäinen työskentely
Suomi
01.08.2023 - 31.12.2023
02.07.2023 - 25.09.2023
10 - 25
Taideakatemia
Media-alan koulutus
H-5
-luennot
-näytteet
-kontaktiopetus
-ryhmätyö
-itsenäinen työskentely
4 op=108h
Opintojaksolla tutustutaan dokumenttielokuvan eritysipiirteisiin ja -ennakkotyöhön sekä kehitellään lyhyen dokumenttielokuvan käsikirjoitus.
Tapaamiskerrat;
28.9. klo 9-16 LEM B146
29.9. klo 9-16 LEM B161
20.11.. klo 9-16 ICT B1026 Gamma
21.11. klo 9-16 EDU 1090 Ringsberg
28.11. klo 10-16 LIN H115 Kuvateatteri
Kurssi on tarkoitettu ensisijaisesti elokuvan ja animaation opiskelijoille.
Vastuuopettaja Mika Niinimaa
vierailevia opettajia
Lähiopetus
Alan syventävä ammattikirjallisuus, teokset ja oppimateriaalit.
-luennot
-harjoitustyöt
-ryhmätyöt
-analysointitehtävät
-itsenäinen työskentely
Opetukseen osallistuminen ja harjoitustehtävien suorittaminen sekä oheiskirjallisuuden haltuunoton osoittaminen. Henkilökohtainen kehittyminen. Aikataulussa pysyminen.
Suomi
01.08.2023 - 31.12.2023
02.07.2023 - 06.10.2023
0 - 20
Taideakatemia
Media-alan koulutus
H-5
-kontaktiopetus
-harjoitustehtävät
-itsenäinen työskentely
-ryhmätyöt
-kirjoitustehtävät
5 op, 135h
Kurssilla keskitytään ohjaamisen osa-alueella näyttelijän ja ohjaajan vuorovaikutuksen hahmottamiseen osana elokuvan tekemistä. Käsikirjoittamisen kurssiosuudessa keskitytään dramaturgian eri ulottuvuuksiin osana käsikirjoittajan työtä. Käsikirjoittamisen kurssi sisältää myös itsenäistä työskentelyä verkkoympäristössä ja tiedonhakutaitojen harjoittelu
Näyttelijän ohjauksen osuus:
vko 42 workshop
lisäksi itsenäisesti toteutettavat ryhmätehtävät
Dramaturgian osuus 11.9..klo 9-15 Dromberg, 12.9.. klo 9-15 Dromberg
Henni Syrjänen, henni.syrjanen@turkuamk.fi
Marko Luukkonen, marko.luukkonen@turkuamk.fi
Lähiopetus
Opintojakson materiaalit kerätään itslearning-oppimisympäristöön.
Luennot, katselut, keskustelut, harjoitukset pienryhmissä
Hyväksytty/Hylätty
Suomi
05.09.2023 - 07.09.2023
02.07.2023 - 05.09.2023
0 - 100
Taideakatemia
Media-alan koulutus
H-5
Innovaatiopedagogiikka (INNOPEDA)
Konstruktiivinen ote, eli tiedon rakentelu
Ryhmätyöskentely, vertaisoppiminen
Käänteinen luokkahuone (flipped class room) eli ongelmalähtöinen ja ratkaisukeskeinen oppiminen
1 opintopiste vastaa 27 h työskentelyä
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa:
• kertoa elokuvan ja tuotannon erikoistumisaloista opiskeluyhteisönä
• kertoa, mitä ja miten omalla erikoistumisalalla opiskellaan eri vuosikurssien yhteistyö huomioiden
• kertoa oman ammatillisen polun mahdollisuuksista: ammattikentän tarpeista sekä oman osaamisen soveltamisesta eri työtehtäviin
• esitellä elokuvan ja tuotannon opiskelijakollegat
• tunnistaa elokuvan ja tuotannon erikoistumisalojen tuotantotoimintaan liittyvät keskeiset järjestelmät, tuotantorakenteet, toimenkuvat ja oppimisen työkalut
• suunnitella omaa työskentelyään tulevissa tuotannoissa yhteistyössä eri alojen opiskelijoiden kanssa.
• huomioida kestävän kehityksen (ekologinen, sosiaalinen, taloudellinen ja teknologinen) näkökulmat omassa työskentelyssään
Opintojaksolla orientoidutaan elokuvan ja tuotannon erikoistumisalojen vuosikurssit ylittävään tuotantotoimintaan, eri opiskeluryhmiin sekä elokuvan ja tuotannon opiskeluun työyhteisönä. Opintojaksolla perehdytään elokuvan ja tuotannon koulutusten yhteisiin oppimisympäristöihin ja työkaluihin, jotka ovat mm. oppilaitoksen elokuvatuotannoissa käytössä. Keskeistä on, että opiskelija ymmärtää yhteistyön, työparityöskentelyn, jaetun johtamisen sekä itsenäisen työskentelyn ja yhteistyötaitojen merkityksen.
Lähitapaamiset EduCity-kampuksella:
ti 5.9. 10-16 Koulun tuotannot oppimisympäristöinä: Järjestelmät, tuotantorakenteet, toimenkuvat ja oppimisen työkalut
ke 6.9. 10-16 Teemapäivä: Kestävä kehitys ja alan kuulumiset
to 7.9. 10-16 Teemapäivä: Yhteistyökumppanit ja työllistyminen alueelle (mm. Länsi-Suomen Elokuvakomissio, paikalliset tuotantoyhtiöt), syksyn tuotannot ja verkostoituminen
Opintojakso on osa opiskelijan vapaaehtoisia tai vaihtoehtoisia opintoja.
Opintojakson aikana keskustellaan ja kehitetään oppimisympäristöjä kuten tuotantotalo Karusellia palvelemaan mahdollisimman hyvin tuotantoprosesseja ja oppimista.
Huom! itslearning-työtila on käytössä ja päivitettynä 5.9., kun opintojakso alkaa.
Henni Syrjänen, henni.syrjanen@turkuamk.fi
Marko Luukkonen, marko.luukkonen@turkuamk.fi
Lähiopetus
Opintojakson materiaalit kerätään itslearning-oppimisympäristöön.
Luennot, katselut, keskustelut, harjoitukset pienryhmissä
Hyväksytty/Hylätty
Suomi
01.08.2023 - 31.12.2023
02.07.2023 - 30.09.2023
0 - 100
Media-alan koulutus
H-5
Innovaatiopedagogiikka (INNOPEDA)
Konstruktiivinen ote, eli tiedon rakentelu
Ryhmätyöskentely, vertaisoppiminen
Käänteinen luokkahuone (flipped class room) eli ongelmalähtöinen ja ratkaisukeskeinen oppiminen
1 opintopiste vastaa 27 h työskentelyä
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa:
• kertoa elokuvan ja tuotannon erikoistumisaloista opiskeluyhteisönä
• kertoa, mitä ja miten omalla erikoistumisalalla opiskellaan eri vuosikurssien yhteistyö huomioiden
• kertoa oman ammatillisen polun mahdollisuuksista: ammattikentän tarpeista sekä oman osaamisen soveltamisesta eri työtehtäviin
• esitellä elokuvan ja tuotannon opiskelijakollegat
• tunnistaa elokuvan ja tuotannon erikoistumisalojen tuotantotoimintaan liittyvät keskeiset järjestelmät, tuotantorakenteet, toimenkuvat ja oppimisen työkalut
• suunnitella omaa työskentelyään tulevissa tuotannoissa yhteistyössä eri alojen opiskelijoiden kanssa.
• huomioida kestävän kehityksen (ekologinen, sosiaalinen, taloudellinen ja teknologinen) näkökulmat omassa työskentelyssään
Opintojaksolla orientoidutaan elokuvan ja tuotannon erikoistumisalojen vuosikurssit ylittävään tuotantotoimintaan, eri opiskeluryhmiin sekä elokuvan ja tuotannon opiskeluun työyhteisönä. Opintojaksolla perehdytään elokuvan ja tuotannon koulutusten yhteisiin oppimisympäristöihin ja työkaluihin, jotka ovat mm. oppilaitoksen elokuvatuotannoissa käytössä. Keskeistä on, että opiskelija ymmärtää yhteistyön, työparityöskentelyn, jaetun johtamisen sekä itsenäisen työskentelyn ja yhteistyötaitojen merkityksen.
Lähitapaamiset EduCity-kampuksella:
ti 5.9. 10-16 Koulun tuotannot oppimisympäristöinä: Järjestelmät, tuotantorakenteet, toimenkuvat ja oppimisen työkalut
ke 6.9. 10-16 Teemapäivä: Kestävä kehitys ja alan kuulumiset
to 7.9. 10-16 Teemapäivä: Yhteistyökumppanit ja työllistyminen alueelle (mm. Länsi-Suomen Elokuvakomissio, paikalliset tuotantoyhtiöt), syksyn tuotannot ja verkostoituminen
Opintojakso on osa opiskelijan vapaaehtoisia tai vaihtoehtoisia opintoja.
Opintojakson aikana keskustellaan ja kehitetään oppimisympäristöjä kuten tuotantotalo Karusellia palvelemaan mahdollisimman hyvin tuotantoprosesseja ja oppimista.
Huom! itslearning-työtila on käytössä ja päivitettynä 5.9., kun opintojakso alkaa.
Etäopetus
Englanti
01.08.2023 - 31.12.2023
02.07.2023 - 30.09.2023
20 - 30
Taideakatemia
Media-alan koulutus
Paikasta riippumaton
3 op
H-5
Etäopetus
Englanti
01.08.2023 - 31.12.2023
02.07.2023 - 15.09.2023
20 - 30
Taideakatemia
Media-alan koulutus
Paikasta riippumaton
3 op
H-5
vastuuopettaja, tuotantotalo Karusellin puheenjohtaja ja elokuvausklinikointi Marko Luukkonen
äänisuunnittelu Mika Niinimaa
käsikirjoitusklinikointi Kaariina Leinonen
leikkausklinikointi Outi Hyytinen
sopimusasiantuntija Markus Hatakka (tekijäsopimukset, kuvauspaikkaluvat, teostoilmoitukset)
Harjoituselokuvien vastaavat tuottajat Luukkonen, Niinimaa, Syrjänen
Tuotantotalo Karusellin tuotantolupakäsittelyssä jokaiselle harjoituselokuvatuotannoille määritellään vastaava tuottaja.
Lähiopetus
Lisäohjeistukset ja materiaalit Itslearning alustoilla (Harjoituselokuva 1, Elokuvan info & tuotantotalo Karuselli)
itsenäinen pienryhmätyöskentely, pitchaustilaisuus, keskustelut, palaverit, esittelyt, klinikointi, ennakkosuunnittelu (preprod) - kuvaus (prod) - jälkituotanto (postprod) prosessit sekä loppukritiikki.
Aktiivisuus, sitoutuminen, pienryhmätyöskentelytaidot, oppimistaidot, osaamisen kehittyminen, työskentely tuotannoissa, asenne, toimiminen tuotantoympäristöissä ja palautteen vastaanottokyky.
Arvionnin lähtokohtana käytetään opiskelijan itsearviointia (valmis raportointipohja tuotantotalo Karusellin Itslearning-alustalla)
Arvioinnissa sovelletaan AMK-tutkinto-opiskelijan osaamisen arviointikehikkoa.
Suomi
01.01.2024 - 31.07.2024
02.12.2023 - 14.01.2024
Itslearning + sähköposti tarvittaessa.
HARJOITUSELOKUVA I (pmedis23elok ja pmedis23tupro) -reunaehdot
· kolme (3) elokuvaa
· kolme (3) kuvauspäivää (per tuotanto + check ja palautus)
· kolme (3) minuuttia (kolme liuskaa tai alle)
· mustavalkoinen
· ei dialogia, ei mykkä
· kuvausslotit: vko 9, vko 10, vko11 (kevät 2023)
- valmiiden elokuvien ensi-lta deadline kevätnäytöksessä 28.5.
prosessista
Lyhytelokuvaideoista/käsikirjoituksista karsitaan kolme (3) pitchaustilaisuudessa (loppuvuosi 2023).
Presentoitavat käsikirjoitukset on toimitettava ennakkotutustumista varten viimeistään pe 8.12.22 klo 14 mennessä.
Pitchaustilaisuudessa tulee esittää alustava suunnitelma tuotannon HOD:eista (Head of Department).
Jokaista valituksi tullutta käsikirjoitusta on kehiteltävä käsikirjoitusklinikalla vähintään kaksi (2) kertaa ennen Karusellin tuotantolupakäsittelyä.
Valitut kolme kokonaisuutta valmistellaan tuotantoesittelykuntoon tuotantotalo Karuselliin, josta haetaan tuotantolupaa (tarkka ohjeistus infotilaisuudessa (tammikuu), tuotanto-oppaassa ja tuotantotalo Karusellin -Itslearning alustalla).
Jokaiselle tuotannolle valitaan tuotantolupakäsittelyssä vastaava tuottaja, joka seuraa tuotannon edistymistä.
Äänisuunnitelmat on esiteltävä Mika Niinimaalle ja kuvaussuunnitelmat (storyboard, valaisusuunnitelma, kalustolistat) Marko Luukkoselle ennakkosuunnitteluvaiheessa (preproduction) mahdollisimman hyvissä ajoin ennen kuvauksia (production),
Aikataulutuksen tulee kattaa ennakkosuunnitteluvaihe (preproduction), kuvaukset (production), jälkituotantovaihe (postproduction), ensi-ilta, levitys- ja markkinointisuunnitelmat (vähintään hypoteettiset).
Opiskelijatuottaja (tuotantopäällikkö) vastaa kokonaisuuden hallinnasta tiiviissä yhteistyössä HODien ja muun tuotantoryhmän kanssa.
Tuotantosuunnitelmat (mukaan lukien kuvauspaikkaluvat, työryhmä- ja näyttelijäsopimukset, riskianalyysi, aikataulut (callsheetit)) ja tuotantopalaverit ilmoitetaan hyvissä ajoin ja tiedostot pidetään päivitettyinä tuotantotalo Karusellin Itslearning -alustalla.
Sopimus- ja lupa-asioissa erityisasiantuntija on koulutusvastaava Markus Hatakka.
Harjoituselokuvien kuvausvaiheen jälkeen järjestetään yhteinen materiaalikatselutilaisuus, jossa käydään läpi otteita kuvatusta ja äänisynkatusta materiaalista.
Leikkausversioita tulee versioida leikkausklinikalla (Outi Hyytinen) vähintään kaksi (2) kertaa.
Opintopisteet harjoituselokuvista annetaan raportointia vastaan tuotantotalo Karusellin ohjeistuksen mukaisesti. Raportointiin on valmis pohja.
Huom. opiskelijatuottaja, ohjaaja, leikkaaja ja äänisuunnittelija saavat opintopisteet, kun valmis elokuva +presskit ovat palautettu koulun arkistoon.
Taideakatemia
Media-alan koulutus
H-5
-
-
keskustelut, adhoc, pienryhmätyöskentely, itsenäinen työskentely
Yksi (1 op) opintopiste vastaa noin 27 tunnin työmäärää. Viiden (5 op) opintopisteen konaisuus vastaa 135 tunnin työmäärää.
Kurssikokonaisuus koostuu kontaktitilaisuuksista, aktiivisesta pienryhmä- ja itsenäisestä työskentelystä.
Kurssisuoritukset arvioidaan opiskelijan palauttaman tuotantoraportin pohjalta.
Opiskelija voi osallistua ja kurssisuoritus koostua useasta tuotannosta opintopistemitoutuksen huomioiden. Maksimi opintopistesuoritus yhdestä harjoituselokuvasta on 10 op. Ylimääräiset opintopisteet kirjataan projektiopintoihin. Suositus on toimia vain yhdessä HOD roolissa harjoituselokuva 1 -tuotantovaiheessa. Assistoivia toimenkuvia voi tehdä useammassa tuotannossa.
Harjoituselokuva 1 on lyhytelokuvatuotanto. Kokonaisuudessa käydään läpi kaikki tuotannon vaiheet käsikirjoituksesta valmiiseen lyhytelokuvaan. Vuosittain toteutetaan 2-3 harjoituselokuva 1 tuotantoa.
AIKATAULU
SYKSY 2023
- Käsikirjoituksia harjoituselokuva 1 (HE1) ehdokkaiksi voi kirjoittaa syksyn aikana käsikirjoituskurssien ja käsikirjoitusklinikan oppeja hyödyntäen.
- ma 11.12. klo 13-16 HE1 pitchaustilaisuus: valitaan kolme (3) kokonaisuutta jatkokäsittelyyn.
KEVÄT 2024
- ti 9.1. HE1 infotilaisuus + Q&A
- valitut käsikirjoituksia versioidaan käsikirjoitusklinikalla vähintään kaksi kertaa pe 26.1. mennessä
- HE1 tuotantolupakäsittelyt ti 30.1.
- kuvauksiin valmistautuminen (preprod) helmikuu
Kuvausslotit
VKO 9 ti - pe HE1 A KUVAUKSET (3 päivää + kalustocheck)
VKO 10 ti - pe HE1 B KUVAUKSET (3 päivää + kalustocheck)
VKO 11 ti - pe HE1 C KUVAUKSET (3 päivää + kalustocheck)
Harjoituselokuvien materiaalikatselut 27.3.
Jälkituotanto alkaa välittömästi kuvausten jälkeen.
Leikkausklinikointi tuotantokohtaisesti opiskelijatuottajan johdolla sopien.
Harjoituselokuva 1 tuotantojen deadline, loppukritiikki ja katselmus kevätnäytöksessä 28.5.
Läsnäolossa ja aktiivisuudessa on merkittäviä puutteita ja/tai ei ole osallistunut harjoituksiin tai palauttanut tehtävänantoja.
Opiskelija osaa käyttää keskeisiä ammattikäsitteitä ja –välineitä. Opiskelija osallistuu dialogisesti ja vastuullisesti vuorovaikutustilanteisiin. Opiskelija osaa asettaa omia oppimistavoitteitaan ja toimia niiden mukaisesti
Edellisten lisäksi opiskelija osaa arvioida työn vaatiman ajan ja aikatauluttaa työskentelynsä. Osaa suunnitella ja kehittää omaa työskentelyprosessiaan. Osoittaa hallitsevansa alansa tietoperustan.
Kykenee työskentelmään keskittyneesti ryhmää tukien paineenalaisessa tilanteessa.
Edellisten lisäksi opiskelija osaa analysoida työskentelyprosessinsa vaiheet. Osaa soveltaa työssään teoreettista tietoa ja omia käytännön kokemuksiaan sekä kehittää erilaisia ratkaisumalleja.
Kykenee paineenalaisessa tilanteessa ratkomaan ongelmatilanteita ja toimimaan rakentavasti.
Anna Kuusela
anna.kuusela@turkuamk.fi
050 475 4959
Lähiopetus
turkuamk.itslearning.com / Journalismi vaikuttamisen kohteena
Retkipäivän materiaali
Vuorovaikutteiset lähitapaamiset, ulkopuolisen tahon järjestämä juttukeikka, tiimityöskentely, verkkotyöskentely Itslearningissa ja itsenäinen työskentely.
Arviointiin vaikuttavat omalla ajalla suoritettavien tehtävien ja jutun laatu, aktiivisuus tapaamisissa ja tapaamisissa suoritettaviin tehtäviin sekä koko päivän retkelle osallistuminen. Tiimityötaidot, oma-aloitteellisuus. Poissaolojen määrä. Tehtävän tai jutun myöhästyminen määräajasta laskee kyseisen osa-alueen arvosanaa.
Suomi
14.09.2023 - 31.12.2023
02.07.2023 - 21.09.2023
8 - 20
Itslearning ja opettajan sähköposti ja puhelin.
Taideakatemia
Media-alan koulutus
Kupittaan kampus
H-5
Sovitusti portfoliolla, jossa on vähintään yksi kurssin vaatimuksia vastaava juttu. Lisäksi taustamateriaaliin perehtyminen ja essee, jossa pohditaan omaa juttuprosessia sekä käsitellään journalismiin kohdistuvia vaikutusyrityksiä ja lähdekritiikin merkitystä laajemmin.
Vuorovaikutteinen, monipuolinen oppiminen sekä lähiopetuksena, juttukeikalla että itsenäisesti.
Lähitapaamisissa ja itsenäisissä tehtävissä perehdytään aiheeseen eli journalismiin kohdistuviin vaikuttamisyrityksiin sekä kurssin teemaan, joka on metsien käyttö ja siihen liittyvät kysymykset.
Käytännön harjoituksena Metsäyhdistyksen järjestämä koko päivän retki 28. syyskuuta, joka on samalla juttukeikka. Retkellä tutustutaan metsäteollisuuteen sekä metsien talouskäyttöön.
Opiskelija suunnittelee ja kirjoittaa metsiin liittyvästä aiheesta julkaisukelpoisen noin 3500 - 4000 merkin jutun, jonka tekemisessä hän hyödyntää vierailulta saatavaa materiaalia sekä omaa tiedonhankintaa. Opiskelija myös ottaa juttuun sopivan valokuvan/valokuvia, mahdollisesti myös somemateriaalia.
Aihepiiriä syvennetään lähitapaamisissa ja juttua työstetään samalla.
Jutun lisäksi opiskelija kirjoittaa kurssin loppupuolella pohdiskelevan analyysin siitä, millaisia asioita juttuprosessi hänelle opetti.
14.9.-2.11.2023
Journalismi on paitsi vaikuttava toimija yhteiskunnassa, myös erilaisten vaikuttamisyritysten kohde. Miten toimia kriittisenä journalistina silloin, kun jokin taho yrittää lobata omaa asiaansa tai jopa yrittää vaikuttaa journalistin päätösvaltaan? Aiheeseen perehdytään sekä vuoroaikutteisilla luennoilla, toimitustyössä että käytännön juttukeikalla.
Huom! Kurssiin sisältyy viikoittaista lähiopetusta sekä yksi koko päivän retki 28.9.
to 14.09.2023 09.00 - 14.00 Kupittaan kampus
to 21.09.2023 09.00 - 14.00 Kupittaan kampus
to 28.09.2023 7.30-17.30 Koko päivän retki ja juttukeikka Metsäyhdistyksen järjestämään kohteeseen.
to 05.10.2023 09.00 - 14.00 Kupittaan kampus
to 12.10.2023 09.00 - 14.00 Kupittaan kampus
to 26.10.2023 09.00 - 14.00 Kupittaan kampus
to 02.11.2023 09.00 - 14.00 Kupittaan kampus
Opiskelijalta puuttuu kurssisuoritukseen vaadittavia tehtäviä, tehtävät eivät täytä vaatimuksia tai poissaoloja ei ole korvattu sovitulla tavalla.
Opiskelija toteuttaa harjoitukset tehtävänannon mukaisesti. Tehtävien sisältö sopii kontekstiin ja niiden kieli on asiallista. Opiskelija kohtaa haastateltavat asiallisesti ja noudattaa journalistin ohjeita. Opiskelija osallistuu tunneilla keskusteluun ja palautteenantoon.
Opiskelija toteuttaa harjoitukset tehtävänannon mukaisesti, aikataulussa ja laadukkaasti. Harjoitusjuttujen aiheet ovat mielenkiintoisia ja julkaisukelpoisia ja niissä käytetty kieli on sujuvaa. Opiskelija osaa harjoittaa lähdekritiikkiä, faktantarkistusta ja monipuolista tiedonhankintaa ja noudattaa journalistin ohjeita. Opiskelija osallistuu opetuksessa keskusteluun aktiivisesti ja rakentavasti.
Edellisten lisäksi opiskelija osoittaa harjoitusjutussaan erityistä osaamista tai kunnianhimoa, esimerkiksi jutun näkökulman, sisällön, tiedonhankinnan tai faktantarkistuksen osalta. Opiskelijan tekemiä harjoitusjuttuja voi tarjota median julkaistavaksi. Opiskelijan käyttämä kieli on rikasta, sujuvaa ja oikeakielistä. Opiskelija osallistuu opetuksessa keskusteluun erittäin aktiivisesti ja rakentavasti ja tuo omia ideoitaan esille sekä pohtii omaa juttuprosessiaan harjoitustehtävässä monipuolisesti.
Mari Loikkanen, mari.loikkanen@turkuamk.fi
Lähiopetus
Johdantoluennot ja toimitustyön kaltainen toiminta: juttujen ideointi, toteuttaminen, työn loppuun vieminen, palautteen saaminen.
Arviointiin vaikuttavat:
Omalla ajalla suoritettavien tehtävien ja harjoitusjuttujen laatu. Tuntiaktiivisuus ja tunnilla suoritettaviin tehtäviin osallistuminen. Poissaolojen määrä.
Suomi
24.10.2023 - 31.12.2023
02.07.2023 - 30.10.2023
12 - 26
Taideakatemia
Media-alan koulutus
H-5
Luennot ja itsenäinen työskentely.
Opintojaksolla harjoitellaan journalististen tekstien kirjoittamisen alkeita. Opiskelijat pääsevät kirjoittamaan ideoimiaan uutisaiheita. Jutun teko hoidetaan omalla ajalla.
Opintojaksolla hiotaan yhdessä aiheita, jutun toteutusta ja haastattelukysymyksiä.
Opiskelija ottaa omalla ajallaan yhteyden haastateltavaan sekä hoitaa haastattelun ja jutun kirjoittamisen.
Opintojaksolla sparrataan, editoidaan ja arvioidaan kokonaisuutta yhdessä. Jutuista annetaan ja saadaan palautetta.
Opiskelija hoitaa mahdolliset juttukeikat, kuten tiedotustilaisuudet, haastattelut ja gallupit, omalla ajalla ja sovitusti.
Opintojaksolla mietitään yhdessä jutun kuvittamista ja visuaalista ilmettä.
Uutistuotannon prosessi käydään läpi yhdessä aina jutun sisällöstä ja rakenteesta lähtien kielenhuoltoon ja editointiin asti.
Juttu versioidaan printtiin, verkkoon, premille ja somejulkaisuksi.
24.10.-14.12.2023
24.10. Journalistin ammatillinen asema, uutistoimituksen arki ja toimittajan tehtävät journalistisessa prosessissa
25.10. Erilaiset journalistiset juttutyypit ja niiden ominaispiirteet
31.10. Journalistiset uutiskriteerit ja uutiskynnys
2.11. Uutiskirjoittamisen perusteet: uutisen rakenne, kielenhuolto
9.11. Toimittajan tapa työskennellä: haastattelu, tiedonlähteet
16.11. Tiedonhankinnan perusteet: ideointi ja toteutus
21.11. Uutistuotanto: ideointi, haastattelu, lähteiden hankinta, lähdekritiikki
23.11. Uutistuotanto: haastattelukysymysten laadinta, haastateltavan tavoittaminen, juttukeikka
28.11. Uutistuotanto: jutun kirjoittaminen, eri kirjoitustyylit, palaute
30.11. Uutisen rakenne, editointi ja uutiskieli
7.12. Uutistuotanto: editointi, palautteen antaminen ja saaminen
12.12. Uutistuotanto ja erilaiset juttutyypit: kestävä kehitys
14.12. Oman jutun versiointi: uutinen, premi, nettiuutinen ja somejulkaisu
Opiskelijalta puuttuu kurssisuoritukseen vaadittavia tehtäviä tai poissaoloja ei ole korvattu sovitulla tavalla.
Opiskelija toteuttaa harjoitukset tehtävänannon mukaisesti. Tehtävien sisältö sopii kontekstiin ja niiden kieli on asiallista. Opiskelija osallistuu tunneilla keskusteluun ja palautteenantoon.
Opiskelija toteuttaa harjoitukset tehtävänannon mukaisesti ja laadukkaasti. Harjoitusjuttujen aiheet ovat mielenkiintoisia, julkaisukelpoisia ja niissä käytetty kieli on sujuvaa. Opiskelija osaa hyödyntää harjoituksissaan erilaisia journalistisia tyylilajeja. Hän kykenee rakentamaan selkeän ja informatiivisen otsikko- ja ingressikokonaisuuden. Opiskelija osallistuu tunneilla keskusteluun aktiivisesti ja rakentavasti.
Edellisten lisäksi opiskelija osoittaa harjoitusjutuissaan erityistä luovuutta tai kunnianhimoa, esimerkiksi aiheen tai asiaan perehtymisen osalta. Opiskelijan tekemiä harjoitusjuttuja voi tarjota median julkaistavaksi. Opiskelijan käyttämä kieli on rikasta, sujuvaa ja oikeakielistä. Opiskelija osallistuu tunneilla keskusteluun erittäin aktiivisesti ja rakentavasti.
Anna Kuusela
anna.kuusela@turkuamk.fi
050 475 4959
Lähiopetus
turkuamk.itslearning.com / Henkilöjuttu
Vuorovaikutteiset lähitapaamiset, tiimityöskentely, verkkotyöskentely Itslearningissa ja itsenäinen työskentely.
Arviointiin vaikuttavat omalla ajalla suoritettavien tehtävien ja juttujen laatu, aktiivisuus tapaamisissa ja tapaamisissa suoritettaviin tehtäviin osallistuminen. Tiimityötaidot, oma-aloitteellisuus. Poissaolojen määrä. Tehtävän tai jutun myöhästyminen deadlinesta laskee kyseisen osa-alueen arvosanaa.
Suomi
05.09.2023 - 05.12.2023
02.07.2023 - 19.09.2023
5 - 25
Itslearning ja opettajan sähköposti.
Taideakatemia
Media-alan koulutus
Kupittaan kampus
H-5
Sovitusti portfoliolla, jossa on vähintään kaksi julkaistua, kurssin vaatimuksia vastaavaa itse kirjoitettua henkilökuvajuttua itse otettuine valokuvineen ja lisäksi sovitun sisältöinen reflektointi juttujen syntyprosessista.
Vuorovaikutteinen, monipuolinen oppiminen sekä lähiopetuksena että itsenäisesti.
- Kurssilla tutustutaan ja perehdytään lähitapaamisissa ja kotitehtävissä siihen, millainen on hyvä henkilöjuttu ja mitä erityispiirteitä liittyy syvällisen henkilökuvan tekemiseen.
- Opiskelija osallistuu viikoittaisiin lähitapaamisiin, joissa sekä perehdytään aiheeseen että harjoitellaan toimitustyöskentelyä tiimissä.
- Opiskelija kirjoittaa kurssilla kaksi eripituista ja -tyyppistä henkilöjuttua: noin 3 000 merkin pituisen ja noin 5 000 merkin pituisen julkaisukelpoisen henkilökuvan. Haastateltavista vähintään toinen, pidemmän jutun haastateltava, ei kuulu opiskelijan omaan lähipiiriin. Opiskelija ottaa vähintään kaksi vaihtoehtoista julkaisukelpoista henkilökuvaa kummastakin haastateltavasta, mahdollisesti myös videota ja/tai kuvaa someen.
- Opiskelija etsii itse kiinnostavat haastateltavat ja tekee haastattelut kasvokkain omalla ajallaan. Opiskelija tarkistaa henkilöjuttujen faktat ja noudattaa journalistin ohjeita ja eettisyyttä jutunteossa.
- Opiskelija editoi juttujen rakenteen sujuvaksi sekä ideoi jutuille myyvän verkko-otsikon sekä printtiotsikon.
- Opiskelija lukee pitkän henkilökuvan myös ääneen audiona julkaistavaksi.
- Opiskelija voi hyödyntää sosiaalista mediaa esimerkiksi haastateltavan etsimisessä ja tekee ainakin toisesta jutustaan myös somejulkaisun tai somejulkaisusuunnitelman.
- Jutut julkaistaan Tutkassa.
5.9.-31.10.2023
Teema: Henkilöjuttu.
Miten kirjoitan hyvän henkilöjutun? Kuinka löydän kiinnostavan haastateltavan: tavis vai julkkis? Kuinka kohtaan haastateltavan? Millainen on hyvän henkilöjutun rakenne, mitkä ovat tarinallisuuden mahdollisuudet ja vaarat? Faktantarkistus henkilöjutussa ja haastateltavan oikeudet. Miten editoin, hion ja otsikoin jutun sekä myyn sen lukijoille?
Kurssi toteutetaan lähiopetuksena ja itsenäisenä työskentelynä (juttujen kirjoittaminen, muut tehtävät).
Lähiopetuspäivät tiistaisin kl 13-16, LEM_B156 Luuppi, alustavat sisällöt:
5.9. Intro ja ensimmäinen tehtävänanto: Millainen on hyvä henkilöjuttu? Toimitustyötä: lyhyet jutut aluille, juttusarjan ideointi.
12.9. Haastattelun pelisäännöt ja haastateltavan oikeudet. Toimitustyötä: isot jutut aluille.
19.9. Haastattelutekniikat: mikä on hyvä kysymys. Toimitustyötä: Lyhyiden juttujen palautteet.
26.9. Taustatyön tärkeys. Miten rajaan näkökulmaa? Toimitustyötä.
3.10. Haastattelusta jutuksi, hyvä rakenne. Toimitustyötä: Lyhyet jutut Tutkaan.
10.10. Tarkistamisen dilemma ja muut hankalat tilanteet. Toimitustyötä: Isojen juttujen palautteet.
24.10. Miten myyn jutun lukijoille? Kärki ja otsikko. Toimitustyötä. Jutut audioksi.
31.10. Juttujen julkaisu Tutkassa, juttujen läpikäynti tunnilla. Loppupalautteet ja keskustelut.
Opiskelijalta puuttuu kurssisuoritukseen vaadittavia tehtäviä, tehtävät eivät täytä vaatimuksia tai poissaoloja ei ole korvattu sovitulla tavalla.
Opiskelija toteuttaa harjoitukset tehtävänannon mukaisesti. Tehtävien sisältö sopii kontekstiin ja niiden kieli on asiallista. Opiskelija kohtaa haastateltavan asiallisesti ja noudattaa journalistin ohjeita. Opiskelija osallistuu tunneilla keskusteluun ja palautteenantoon.
Opiskelija toteuttaa harjoitukset tehtävänannon mukaisesti, aikataulussa ja laadukkaasti. Harjoitusjuttujen aiheet ovat mielenkiintoisia ja julkaisukelpoisia ja niissä käytetty kieli on sujuvaa. Opiskelija osaa hyödyntää harjoituksissaan erilaisia journalistisia kerronnan keinoja, kohtaa haastateltavan asiallisesti ja noudattaa journalistin ohjeita. Opiskelija osallistuu tunneilla keskusteluun aktiivisesti ja rakentavasti.
Edellisten lisäksi opiskelija osoittaa harjoitusjutuissaan erityistä luovuutta tai kunnianhimoa, esimerkiksi haastateltavan valinnan, valokuvien, somesisällön tai jutun näkökulman tai rakenteen osalta. Opiskelijan tekemiä harjoitusjuttuja voi tarjota median julkaistavaksi. Opiskelijan käyttämä kieli on rikasta, sujuvaa ja oikeakielistä. Opiskelija osallistuu tunneilla keskusteluun erittäin aktiivisesti ja rakentavasti ja tuo omia ideoitaan esille.
Vastuuopettaja: Minna Teittinen (minna.teittinen@turkuamk.fi)
80% Lähiopetus, 20% Etäopetus
Ilmoitetaan lähiopetuksen alkaessa
lähiopetusta luentojen ja harjoitusten avulla, projektioppiminen, tehtäväperustainen opiskelu, vertaisoppiminen ja pienryhmätyöskentely, vierailijaluentoja
Kampanjasuunnittelun prosessin haltuunotto, ideoinnin toimivuus, aktiivisuus lähiopetuksessa ja tiimityöskentelyssä, medioiden ja muiden markkinointiviestintäkeinojen tavoitteellinen hallinta, asiakasprojektin läpivienti briiffin mukaisesti
Arviointi media-alan koulutuksen arviointikehikon mukaisesti.
Suomi
05.09.2023 - 03.10.2023
01.08.2023 - 01.09.2023
15 - 20
HUOM. EDELTÄVYYSEHTO: Markkinoinnin perusopinnot ja Markkinointiviestinnän perusopinnot
Taideakatemia
Media-alan koulutus
Kupittaan kampus
1 op
H-5
-
-
työelämälähtöisyys, projektioppiminen, tiimioppiminen
Lähiopetuksessa harjoituksia ja tehtäviä pienryhmissä ja itsenäisesti
Asiakasprojekti tiimityönä
(tehtävät tarkemmin ItsLearningissä)
* kampanjasuunnittelun prosessi, kampanjasuunnittelun harjoituksia, asiakasprojekti tiimityönä
* huomioi, että opintojaksolla on runsaasti lähipäiviä, eli erillistä verkkototeutusta ei järjestetä
* päiväkohtainen kurssiaikataulu, ohjelma ja tehtävät ItsLerningissä
Jussi Arvio, Aleksi Hakala
Lähiopetus
Radio Tutkan oppimisympäristö, hands-on-training.
Suomi
01.08.2023 - 31.12.2023
02.07.2023 - 15.09.2023
8 - 30
Kampusradion Teams-alusta syksy 2023
Taideakatemia
Media-alan koulutus
Kupittaan kampus
H-5
Yksilöllisen oppimissuunnitelman pohjalta. Sisältää radiossa tehtävän substanssioppimisen lisäksi saamistavoitteiden asettamisen, seuraamisen sekä opitun reflektoinnin ja raportoinnin.
Jakson alustava aikataulu syyskaudelle 2023 (4.9.2023-15.12.2023):
Vko 36: Ti 5.9. klo 15-16:30 suunnittelu 1
Vko 37: Ti 12.9. klo 15-16:30 suunnittelu 2
Vko 38: Ti 19.9. klo 16-17:00 suunnittelu 3
Vko 39: Ti 26.9. klo 16-17:00 suunnittelu 4
Vko 40: lähetykset alkavat aikaisintaan (tarvittaessa lisää suunnittelupäiviä)
vko 42 VAPAAJAKSO (ei lähetyksiä)
Vkot 43-50 lähetyksiä
Vko 50: Jouluspesiaali + pe 15.12. jakson päätös ja palautetilaisuus
HUOM! Viikkopalaverien sekä lähestyspäivien aikataulut tarkentuvat suunnitteluviikkojen aikana.
Lähiopetus
Opettajan ohjeistama.
Kurssien työskentelymuotoja ovat esim. keskusteleva luennointi, pari- ja ryhmätyöt, harjoitustyöt, kirjoitusharjoitukset, kokemuksellinen oppiminen, itsenäinen työskentely sekä oheiskirjallisuus ja/tai teokset. Opetus sisältää myös ammatillisten ryhmätyötaitojen ja esiintymisen harjoitteita sekä palautetaitojen harjoittelua ohjatusti.
Kirjalliset tehtävät.
Suomi
01.08.2023 - 31.12.2023
02.07.2023 - 10.09.2023
10 - 40
Asiakirjoittamisen osuus keskittyy asiakteksteihin, kuten essee, arvostelu, mieleipideteksti yms.
Asiakirjoittamisen opiskelija oppii käyttämään luovuuttaan myös asiapitoisissa teksteissä. Hän osaa hyödyntää myös argumentoinnin keinoja osana tekstiä.
Keskissä on sujuvan kielen ja sisällön tuottaminen.
Käsikirjoittamisen opiskelija - tunnistaa draaman peruspiirteet - hyödyntää käsikirjoituksen metodeja omaan työhönsä ja oppii formaattiin kirjoittamista
Hän tunnistaa draaman, proosan, dialogin kirjoittamisen eroja - käyttää luovuuttaan kirjallisesti taiteen välineenä
Taideakatemia
Media-alan koulutus
H-5
Ei tenttiä.
Kirjalliset tehtävät
Yhteiset tunnit, ryhmätyöt ja itsenäinen työskentely.
1 op= 27 tuntia työtä
Yhteensä 5 op
Kirjallinen ilmaisu 5 op
Asiakirjoittaminen 2,5 op
Käsikirjoittaminen 2,5
Anielo, tupro: Asiakirjoittamisen osuus aina klo 9-12.00,
1.11.
8.11.
15.11.
22.11.
29.11.
Anielo, Käsikirjoittaminen
Mainonta, journalismi, tupro: Asiakirjoittamisen osuus aina klo 9-12
28.9.
2.10.
9.10.
10.10.
25.10.
Mainonta, journalismi, tupro: Käsikirjoittaminen aina klo 9-12
30.10.
6.11.
13.11.
20.11.
27.11.
Ei paikalla tunneilla, tehtävät tehty puutteellisesti.
Paikalla tunneilla vaihtelevasti, tehtävät tehty välttävästi.
Paikalla lähes jokaisella tunnilla, tehtävät tehty hyvin.
Paikalla tunneilla, tehtävät tehty kiitetettävästi.
Vastuuopettaja: Minna Teittinen (minna.teittinen@turkuamk.fi)
80% Lähiopetus, 20% Etäopetus
Pete Barry: The Advertising Concept Book
Muu materiaali ilmoitetaan lähiopetuksen yhteydessä
lähiopetusta luentojen ja harjoitusten avulla, projektioppiminen, tehtäväperustainen opiskelu, vertaisoppiminen ja pienryhmätyöskentely
Konseptisuunnittelun prosessin haltuunotto, medioiden ja muiden markkinointiviestintäkeinojen soveltaminen konseptisuunnittelussa, tehtävien läpivienti annettujen tavoitteiden mukaisesti, aktiivisuus lähiopetuksessa ja tiimityöskentelyssä
Arviointi media-alan koulutuksen arviointikehikon mukaisesti.
Suomi
09.10.2023 - 05.11.2023
01.08.2023 - 30.09.2023
15 - 22
EDELTÄVYYSEHTO: Markkinoinnin perusteet ja Markkinointiviestinnän perusteet, Kampanjasuunnittelun perusteet
Taideakatemia
Media-alan koulutus
Kupittaan kampus
1 op
H-5
-
-
työelämälähtöisyys, projektioppiminen, tiimioppiminen
Lähiopetuksessa harjoituksia ja tehtäviä pienryhmissä, itsenäisesti ja mainostoimistovierailijoiden kanssa
(tehtävät ja aikataulu tarkemmin ItsLearningissä)
* konseptisuunnittelun prosessi, konseptisuunnittelun ideointi ja soveltaminen, mainostoimistovierailijoiden ja ekskursioiden tuottama sisältö
* huomioi, että opintojaksolla on runsaasti lähipäiviä, eli rinnakkaista verkkototeutusta ei järjestetä
* päiväkohtainen aikataulu ja ohjelma ItsLearningissä
Vastuuopettaja Mika Niinimaa
Muut opettajat; Kaarina Leinonen, Markus Hatakka
Vierailevat opettajat; TBA
Lähiopetus
2 alan ammatillista kirjaa sekä 2 elokuvakäsikirjoitusta sekä katsottavia teoksia. Opettajan jakama ja ohjeistama materiaali tarvittaessa.
Kurssin työskentelymuotoja ovat esim. keskusteleva luennointi, pari- ja ryhmätyöt, harjoitustyöt, kirjoitusharjoitukset, kokemuksellinen oppiminen, itsenäinen työskentely sekä oheiskirjallisuus ja/tai teokset. Opetus sisältää myös ammatillisten ryhmätyötaitojen ja esiintymisen harjoitteita sekä palautetaitojen harjoittelua ohjatusti.
Opetukseen osallistuminen ja harjoitustehtävien suorittaminen sekä oheiskirjallisuuden haltuunoton osoittaminen. Henkilökohtainen kehittyminen. Aikataulussa pysyminen.
Suomi
01.08.2023 - 31.12.2023
02.07.2023 - 02.11.2023
Taideakatemia
Media-alan koulutus
H-5
Kurssin työskentelymuotoja ovat esim. keskusteleva luennointi, pari- ja ryhmätyöt, harjoitustyöt, kirjoitusharjoitukset, kokemuksellinen oppiminen, itsenäinen työskentely sekä oheiskirjallisuus ja/tai teokset. Opetus sisältää myös ammatillisten ryhmätyötaitojen ja esiintymisen harjoitteita sekä palautetaitojen harjoittelua ohjatusti.
Käsikirjoitus 2,5op
Ohjaus ja tuotanto 2,5op
Yhteensä 135h=5op
Opiskelija
· Tutustuu tv:n ja elokuvan tuottamisen, ohjaamisen ja käsikirjoittamisen perusperiaatteisiin ja -työkaluihin sekä ymmärtää koulun tuotantoympäristöt
· Hahmottaa ja kehittää omaa kirjoittajan identiteettiään sekä kirjoittajatyyliään
Kurssilla opiskellaan elokuvan tuottamisen, ohjaamisen ja käsikirjoittamisen perustaitoja ja tutustutaan elokuvahistoriaan oheismateriaalien ja kirjallisuuden kautta.
Käsikirjoittamisen kurssin osuudessa tutustutaan käsikirjoittamisen perusteisiin; hahmo, juoni, jännite, maailma, teema, synopsis, storyline, dialogi. Harjoitusten kautta saadaan ymmärrystä käsikirjoittajan työn luonteesta.
Keskitymme tarinalinjojen kehittämiseen ja lyhyen formaatin harjoittelemiseen sekä kirjoittamalla että pitchaamalla. Kurssilla luodaan omaa lyhytelokuvaa.
Käsikirjoituksen opetus:
2.11. 9-16 Dromberg
3.11. 9-16 Dromberg
16.11. 9-16 Dromberg
17.11. 9-16 Dromberg
Käsikirjoituksen palautteet 7.-8.12.
Ohjauksen opetus:
13.-14.12. 9-16 Dromberg
Tuotannon opetus:
11.12. 9-12 Dromberg
12.12. 9-16 Dromberg
Lisäksi opintojaksoon kuuluu vierailupäivä Helsigissä 30.11. (koko päivä)
Vastuuopettaja: Minna Teittinen (minna.teittinen@turkuamk.fi)
80% Lähiopetus, 20% Etäopetus
Kurssikirjat:
* Markkinoinnin maailma (Bergström, Leppänen 2007)
* Kestävä markkinointi (Lillberg, Mattila 2020)
Muu materiaali jaetaan lähiopetuksessa
Lähiopetuksessa luentoja ja harjoituksia tehtäväperustaisesti ja vuorovaikutuksellisesti, tiimityöskentelyä ja itsenäisiä harjoituksia, itsenäinen tiedonhaku
Aktiivinen osallistuminen lähiopetukseen ja harjoituksiin, tiimityöskentelyn aktiivisuus ja tehtävien suorittaminen ohjeistuksen mukaan, itsenäisten tehtävien ohjeistuksen mukainen suorittaminen
Arviointi media-alan koulutuksen arviointikehikon mukaisesti
Suomi
06.09.2023 - 01.12.2023
01.08.2023 - 01.09.2023
15 - 22
ItsLearning, sähköposti
Taideakatemia
Media-alan koulutus
Kupittaan kampus
1 op
H-5
-
-
tiimityöskentely, vertaisoppiminen, interaktiiviset luennot ja harjoitukset, työelämälähtöisyys, itsenäinen tiedonhaku
Lähiopetuksessa harjoituksia pienryhmissä ja itsenäisesti, kurssikirjoihin perustuva itsenäinen etätehtävä
(tehtävät tarkemmin ItsLearningissä)
Markkinoinnin peruskäsitteet, kohderyhmäajattelu, tärkeimmät kilpailukeinot, asiakaslähtöinen markkinoinnin suunnittelu
Opintojakso jakautuu kolmeen osaan:
* Markkinoinnin suunnittelun perusteet
* Mainostoimistotyöskentely
* Markkinointimix
Näkökulma markkinointiin on vahvasti mainonnan suunnittelun ja markkinointiviestinnän näkökulma.
Vastuuopettaja: Markkinoinnin lehtori Minna Teittinen (minna.teittinen@turkuamk.fi)
80% Lähiopetus, 20% Etäopetus
Ilmoitetaan opintojakson alkaessa
Lähiopetuksessa luentoja ja harjoituksia tehtäväperustaisesti ja vuorovaikutuksellisesti
Tiimityöskentelyä, itsenäisiä harjoituksia
Aktiivinen osallistuminen lähiopetukseen, tiimityöhön ja harjoituksiin, harjoitustehtävien yhteydessä annettavat arviointikriteerit
Tiimityöskentelyn ja itsenäisten tehtävien aktiivinen, analyyttinen ja luova ote
Suomi
07.02.2024 - 07.04.2024
02.01.2024 - 31.01.2024
12 - 24
HUOM! EDELTÄVYYSEHTO: Markkinoinnin perusteet
Opintojaksoon liittyvä viestintä tapahtuu sähköpostitse sekä ItsLearning-alustalla
Taideakatemia
Media-alan koulutus
Kupittaan kampus
1 op
H-5
-
-
tiimityöskentely, vertaisoppiminen, interaktiiviset luennot ja harjoitukset, työelämälähtöisyys, kestävän kehityksen periaatteet harjoitustehtävien yhteydessä
tiedonhankintaa, analysointia, presentaatioita, ideointi- ja suunnitteluharjoituksia pienryhmissä ja itsenäisesti
Opintojakso koostuu kolmesta osasta kevään 2024 aikana:
1) Markkinointiviestinnän muodot, mediat ja keinot
2) Kampanjasuunnittelun perusteet
3) Kampanja-analyysi.
Lähipäivien aikataulutus lukujärjestyksessä ja tarkempi ohjelma ItsLearning-alustalla.
HUOM! Opintojakso sisältää runsaasti lähiopetusta, johon osallistuminen on edellytyksenä opintojakson suorittamiselle. Lähipäivät on merkitty lukujärjestykseen.
Media-alan koulutuksen arviointikehikon mukaisesti
Media-alan koulutuksen arviointikehikon mukaisesti
Media-alan koulutuksen arviointikehikon mukaisesti
Media-alan koulutuksen arviointikehikon mukaisesti
Johanna Ailio: johanna.ailio@turkuamk.fi
Teija Laakso: teija.laakso@maailma.net
Lähiopetus
itslearning: Media eriarvoisuuden purkajana, luentosarja
Opiskelija tuottaa kustakin luennosta tiiviin oppimispäiväkirjan, jonka muoto ohjeistetaan itslearningin tehtävässä. Tämän lisäksi opiskelijalle tulee ennakkotehtäviä kutekin luentoa varten, osa näistä on ryhmässä toteutettavisa pieniä pohdintoja ja kysymyksiä luennoitsijoille.
Opiskelijan oppimispäiväkirja on arvioinnin kohteena.
Suomi
13.09.2023 - 31.10.2023
07.06.2023 - 13.09.2023
10 - 30
Taideakatemia
Media-alan koulutus
Kupittaan kampus
2 op
H-5
Opiskleija harjoittaa opintojaksolla kriittistä ajattelua ja aloitteellisuutta perehtyessään tiedollisiin materiaaleihin. Myös verkostoituminen lisääntyy, koska asiantuntijoiden kohtaaminen lisää myöhemmin mahdollisuuksia hyödyntää heidän tietojaan.
Opintojaksolla tuotetaan kustakin luennosta tiivis oppimispäiväkirja.
Opintojakso toteutetaan asiantuntijaluentoina verkossa keskiviikkoisin klo 9:00 - 11:00.
Opintojakso käsittelee journalismia mutta aiheita on mahdollisuus tarkastella myös laajemmin median näkökulmasta, tervetuloa siis myös mainonnan ja tuotannon opiskelijat!
13.9.2023: Mitä eriarvoisuus on yhteiskuntatieteellisen tutkimuksen näkökulmasta? Yliopistotutkija, dosentti Meri Kulmala, Inequality Initiative, Helsingin yliopisto ja Miksi toimittajan pitäisi kiinnostua eriarvoisuudesta? Toimittaja Kukka-Maria Ahokas
20.9.2023: Globaali taloudellinen eriarvoisuus. Yliopistonlehtori Matti Ylönen, Kestävyystieteiden instituutti, Helsingin yliopisto ja Onko media keskiluokkainen? Toimittaja Auli Viitala
27.9.2023: Vammaisaktivistina Suomessa. Ihmisoikeusaktivisti Riikka Leinonen ja Vammaisaktivistina Vietnamissa (engl.). Ihmisoikeusaktivisti Huyen Thi Doe
4.10.2023: Miksi on ”kehitysmaita” ja ”teollisuusmaita?” (engl.). Yliopisto-opettaja, kehitystutkija Bonn Juego, Jyväskylän yliopisto ja Median kehitysmaakuva(sto) (engl.). Post doc -tutkija, aktivisti Leonardo da Costa Custódio, Åbo akademi
11.10.2023:Kenen ääni kuuluviin? - Media eriarvoisuutta purkamassa, panelikeskustelu
Panelistit:
päätoimittaja Maria Pettersson, Journalistilehti
journalistinen projektipäällikkö Kati Puustinen, Ylen uutis- ja ajankohtaistoimitus
KOLMAS, VIELÄ VAHVISTAMATON PUHUJA
Zoom-linkki luennoille on: https://turkuamk.zoom.us/j/61827049900?from=addon
Luennoitsijat ilmoitetaan, kun heidät on varmistettu.
Tehtäviä puuttuu tai ne on toteutettu niin, että suoritus ei ole hyväksyttävissä.
Opiskelija kirjoittaa asiallisen luentopäiväkirjan, joka osoittaa opetussisällön ymmärtämistä. Opiskelijan juttu/jutut ovat julkaisukelpoisia sisällön ja ilmaisun puolesta. Niiden faktat on tarkistettu ja ne noudattavat tehtävänantoja.
Opiskelijan luentopäiväkirja on pohdiskeleva ja oivaltava. Hän tuottaa siihen omia ajatuksiaan. Opiskelijan juttu/jutut ovat luovia, ilmaisultaan hyviä ja vastaanottajalle kiinnostavia.
Opiskelijan luentopäiväkirja osoittaa asian syvällistä ymmärrystä ja pohdintaa. Sen ajatukset ovat tuoreita ja kriittisiä. Se tuottaa synteesiä käsitellystä asiasta. Opiskelijan juttu/jutut ovat erinomaisia sisällön ja ilmaisun puolesta. Niiden aihepiiri tai käsittelytapa osoittaa paneutumista ja itsensä ylittämistä.
Johanna Ailio: johanna.ailio@turkuamk.fi
Teija Laakso: teija.laakso@maailma.net
Lähiopetus
itslearning: Media eriarvoisuuden purkajana, työpaja
Opiskelija toteuttaa omatoimisesti reportaasin opintojakson kattoteemasta.
Parhaat jutut voidaan julkaista Maailma.net -verkkojulkaisussa, jossa niidtä maksetaan juttupalkkio.
Opiskelijan kirjoittama artikkeli on arvioinnin kohteena. Myös aikataulun noudattaminen arvioidaan.
Suomi
25.10.2023 - 30.11.2023
07.06.2023 - 25.10.2023
5 - 15
Taideakatemia
Media-alan koulutus
Kupittaan kampus
3 op
H-5
Opintojakso harjoittaa innovaatiokmpetensseista oma-aloitteisuutta, kriittistä ajattelua, luovuutta, ryhmätyötaitoja ja verkostoitumista.
Toimituspalaverit ja aetikkelin kirjoittaminen vastaavat 3 op:n työmäärää.
Työpaja toteutetaan keskiviikkoiltapäivisin klo 13:00 - 16:00 Lem_B156 Luuppi -tilassa:
25.10.2023
1.11.2023
8.11.2023
15.11.2023 (tässä välissä on kahden viikon tauko juttujen työstämistä varten)
29.11.2023
Tehtäviä on suorittamatta tai opiskelijan toteuttama juttu ei ole julkaisukelpoinen.
Opiskelijan juttu/jutut ovat julkaisukelpoisia sisällön ja ilmaisun puolesta. Niiden faktat on tarkistettu ja ne noudattavat tehtävänantoja.
Opiskelijan juttu/jutut ovat luovia, ilmaisultaan hyviä ja vastaanottajalle kiinnostavia.
Opiskelijan juttu/jutut ovat erinomaisia sisällön ja ilmaisun puolesta. Niiden aihepiiri tai käsittelytapa osoittaa paneutumista ja itsensä ylittämistä.
Opettaja: Johanna Itkonen
Vastuuopettaja: Taru Lehtinen, taru.lehtinen@turkuamk.fi
Lähiopetus
Itslearning-alustan tehtävät ja verkkosparraus.
Opintojakso arvioidaan arvosanalla 1-5/hylätty.
Kukin tehtävä pisteytetään 0-5, ja tehtävien keskiarvo muodostaa arvosanan.
Suomi
11.09.2023 - 15.12.2023
15.08.2023 - 10.09.2023
0 - 100
Kiintiö Avoimen AMK:n opiskelijoille 15 henkilöä
Kiintiö CampusOnline:n opiskelijoille 15 henkilöä
Media-ala
Media-alan koulutus
H-5
Itsenäisesti tehtävät oppimistehtävät.
Opintojakso koostuu neljästä osasta:
Perusteemat:
1. Yrittäjyysvalmiudet ja -identiteetti (1 tehtävä), 27 h
2. Yritysmuodot, yrityksen perustaminen & tukipalvelut (1 tehtävä), 27 h
3. Ideasta liikeideaksi (1 tehtävä), 27 h
Lisäksi opiskelija valitsee yhden kolmesta lisäteemasta (osat 4-6), johon syventyy tarkemmin opintojakson aikana:
Lisäteemat – valitse sinulle sopivin:
4. Yrityksen talous (2 tehtävää), 54 h
5. Strategiaprosessit ja yritystoiminnan kehittäminen (2 tehtävää), 54 h
6. Oman johtajuuden kehittäminen (2 tehtävää), 54 h
Voit suorittaa opintojakson itsenäisesti valitsemalla sinua palvelevan kokonaisuuden!
Vapaaehtoinen verkkosparraus tehtäviin (Huom! Varaa aika etukäteen ajanvarauskalenterista!)
Opintojakso ajalla 11.9.-15.12.2023 koostuu neljästä osasta, ks. oppimistehtävät ja opiskelijan työn mitoitus.
Opintojaksolla ei ole lähiopetusta. Opintojaksoon sisältyy vapaaehtoisia verkkosparraus-tapaamisia.
Kaikkien tehtävien deadline on 15.12.2023. Opintojakso arvioidaan tammikuussa 2024.
Taru Lehtinen
Lähiopetus
Itslearning-alustan tehtävät ja verkkosparraus.
Opintojakso arvioidaan arvosanalla 1-5/hylätty.
Kukin tehtävä pisteytetään 0-5, ja tehtävien keskiarvo muodostaa arvosanan.
Suomi
11.09.2023 - 15.12.2023
14.08.2023 - 04.09.2023
0 - 15
Kiintiö Avoimen AMK:n opiskelijoille 15 henkilöä
Kiintiö CampusOnline:n opiskelijoille 15 henkilöä
Media-ala
Media-alan koulutus
H-5
Itsenäisesti tehtävät oppimistehtävät.
Opintojakso koostuu neljästä osasta:
Perusteemat:
1. Yrittäjyysvalmiudet ja -identiteetti (1 tehtävä), 27 h
2. Yritysmuodot, yrityksen perustaminen & tukipalvelut (1 tehtävä), 27 h
3. Ideasta liikeideaksi (1 tehtävä), 27 h
Lisäksi opiskelija valitsee yhden kolmesta lisäteemasta (osat 4-6), johon syventyy tarkemmin opintojakson aikana:
Lisäteemat – valitse sinulle sopivin:
4. Yrityksen talous (2 tehtävää), 54 h
5. Strategiaprosessit ja yritystoiminnan kehittäminen (2 tehtävää), 54 h
6. Oman johtajuuden kehittäminen (2 tehtävää), 54 h
Voit suorittaa opintojakson itsenäisesti valitsemalla sinua palvelevan kokonaisuuden!
Vapaaehtoinen verkkosparraus tehtäviin (Huom! Varaa aika etukäteen ajanvarauskalenterista!)
Opintojakso ajalla 11.9.-15.12.2023 koostuu neljästä osasta, ks. oppimistehtävät ja opiskelijan työn mitoitus.
Opintojaksolla ei ole lähiopetusta. Opintojaksoon sisältyy vapaaehtoisia verkkosparraus-tapaamisia.
Kaikkien tehtävien deadline on 15.12.2023. Opintojakso arvioidaan tammikuussa 2024.
Kurssin suorittamiseen liittyvissä kysymyksissä sinua autetaan osoitteessa avoinamk@turkuamk.fi.
Etäopetus
turkuamk.itslearning.com > Mobiilivideo nonstop syksy 2023.
Itsenäinen työskentely ilman opettajan ohjausta.
Kurssin materiaali: turkuamk.itslearning.com > Mobiilivideo nonstop syksy 2023.
Opintojakso arvioidaan asteikolla hyväksytty-hylätty. Hyväksytty opintosuoritus edellyttää kurssin sisältämien testien suorittamista hyväksytysti.
Suomi
01.08.2023 - 31.12.2023
01.08.2023 - 30.11.2023
Media-ala
Media-alan koulutus
2 op
Hyväksytty/Hylätty
Opintojakso harjoittaa paitsi videon osaamista myös aloitekykyä, kriittistä ajattelua ja luovuutta.
Suoritat kurssin verkko-oppimisympäristö itslearningissä täysin itsenäisesti, ajasta ja paikasta riippumatta. Kurssi on suoritettavissa 31.12. saakka. Kurssin suorittamiseen liittyvissä kysymyksissä sinua auttaa avoinamk@turkuamk.fi.
Mobiilivideon opintojakso koostuu seuraavista osioista:
1. Ohjeet opintojakson suorittamiseen.
2. Älypuhelin kamerana.
3. Kuvakerronta rakentuu kohtauksista.
4. Video tarvitsee rakenteen suunnitelman.
5. Editoiminen ja julkaiseminen YouTubessa.
6. Palaute ja itsearviointi.
Kohdat 2-5 kontrolloidaan testeillä, joita opiskelija voi yrittää rajattoman monta kertaa. Niistä on saatava 80 prosenttisesti oikeat vastaukset, jotta suoritus on hyväksytty.
Opintojakson suoritusaika on 1.8.- 31.12.2023.
Hyväksytyn suorituksen saamiseksi testit pitää läpäistä vähintään 80 prosentin osuudella.
Vastuuopettaja: Turku AMK:n markkinoinnin lehtori Minna Teittinen
minna.teittinen@turkuamk.fi
Etäopetus
Pirjo Vuokko: Nonprofit-organisaatioiden markkinointi (Sanoma Pro Oy, 2010).
itsenäinen opiskelu, tutkiva oppiminen, kehittämistehtävä, verkko-opiskelu, itse-reflektointi
Tehtäväkohtaiset ohjeet ja arviointikriteerit ItsLearning-alustalla. Opintojakso arvioidaan sen päättymisen 15.4.2024 jälkeen. Tehtävistä ei anneta erillistä palautetta.
Suomi
15.01.2024 - 15.04.2024
15.11.2023 - 10.01.2024
10 - 50
Viestintä opintojaksolla tapahtuu ItsLearning-alustan kautta sekä sähköpostitse.
Vastuuopettaja: Minna Teittinen (minna.teittinen@turkuamk.fi)
Opiskelijakiintiöt:
* Turku AMK: 25 opiskelijaa
* Muut AMK:t 15 opiskelijaa
* Avoin AMK: 10 opiskelijaa
Jos paikkoja vapautuu, paikat täytetään varasijoilta.
Taideakatemia
Media-alan koulutus
Paikasta riippumaton
5 op
H-5
-
-
itsenäinen opiskelu, verkko-opiskelu, tutkiva oppiminen, kehittämistehtävä, työelämälähtöisyys, itse-reflektointi
Opintojakso koostuu kahdesta osasta:
Osa 1. Perehdytään em. kysymyksiin lähdemateriaalin avulla ja näin opitaan ymmärtämään nonprofit-markkinoinnin mahdollisuuksia.
Osa 2. Sovelletaan opittua käytäntöön perehtymällä jonkin itse valitun, omaa elämää lähellä olevan nonprofit-organisaation markkinointiin (markkinointianalyysi) ja tehdään pienimuotoinen markkinoinnin kehittämissuunnitelma ko. organisaation markkinoinnin tueksi.
Tarkemmat tiedot ja ohjeistus tehtävien suorittamiseen tulevat ItsLearning-alustalle.
Opintojakso on suoritettavissa itsenäisesti täysin opiskelijan oman aikataulun mukaan, tehtävien palautus kuitenkin viimeistään 15.4.2024.
Opintojaksolla perehdytään nonprofit-markkinointiin niin teoriassa kuin käytännössäkin.
Teoriatasolla aihepiiriä tarkastellaan lähdekirjallisuuden avulla seuraavista näkökulmista:
* mitä ovat nonprofit-organisaatiot
* mikä on markkinoinnin rooli nonprofit-organisaatiossa
* millaisia strategisia ja taktisia päätöksiä markkinoinnissa tehdään
* millaista markkinoinnillista yhteistyötä voidaan tehdä
* markkinoinnin suunnittelun merkitys nonprofit-organisaatiossa
* markkinoinnin eettiset kysymykset
Käytännön tasolla sovelletaan opittua tekemällä pienimuotoinen markkinoinnin kehittämissuunnitelma analysoimalla ja kehittämällä jonkin itse valitun nonprofit-organisaation markkinointia.
Työskentelytavat ja aikataulutus:
Opintojakso toteutetaan verkossa ItsLearning-alustalla, joten voit edetä itsenäisesti ja omaan tahtiisi ajasta ja paikasta riippumatta. Materiaalit ja tehtävät avataan opintojaksolle hyväksytyille 15.1.2024. Tehtävien palautus ItsLearning-alustalle 15.4.2024 mennessä.
Edeltävyysehdot: Markkinoinnin perusteiden hallinta edesauttaa tehtävien suorittamisessa, mutta ei ole välttämätöntä.
vastuuopettaja Marko Luukkonen
sivutoiminen opettaja Petri Erkkilä
Lähiopetus
On suositeltavaa perehtyä Nuke (Foundryn) esittelyvideoihin ja tutoriaaleihin ennakolta. Ohjelmiston education version voi asentaa ilmaiseksi. Ohjelmiston valmistajan sivusto: https://www.foundry.com/products/nuke-family/nuke
Tehtävänannot ja lisäohjeistukset ilmoittautuneille ennen kurssia ja kontaktiopetuksen aikana.
luennot, näytteet, tehtävänannot, itsenäiset harjoitukset ja kritiikki
Läsnäolo, aktiivisuus, työskentelytaidot, oppimistaidot, osaamisen kehittyminen, tehtäväpalautukset, asenne
Arvioinnissa sovelletaan AMK-tutkinto-opiskelijan osaamisen arviointikehikkoa.
Suomi
01.08.2023 - 31.12.2023
01.06.2023 - 26.10.2023
5 - 10
Tehtävänannot ja lisäohjeistukset kerätään kurssin Itslearning sivustolle.
Yhteydenotot sähköpostitse marko.luukkonen@turkuamk.fi
Taideakatemia
Media-alan koulutus
Kupittaan kampus
H-5
-
-
Kurssilla sovelletaan seminaarimuotoista luennointia, keskusteluja, vertaisoppimista, projekti- ja workshop-oppimista sekä adhoc opetusta.
Yksi (1 op) opintopiste vastaa noin 27 tunnin työmäärää. Viiden (5 op) opintopisteen konaisuus vastaa 135 tunnin työmäärää.
Kurssikokonaisuus koostuu kontaktiopetuksesta ja aktiivisesta itsenäisestä työskentelystä.
Tehtävänannot ja lisäohjeistukset kurssin luento-osuuksilla.
Digitaalinen kompositointi ja visuaaliset tehosteet (vfx) Nuke ympäristössä.
Kurssi ajoittuu syksyyn 2023.
Opiskelija ei ole läsnä kontaktiopetuksessa ja/tai jättää tehtävänannot tekemättä.
Opiskelija osaa käyttää keskeisiä ammattikäsitteitä ja –välineitä. Opiskelija osallistuu dialogisesti ja vastuullisesti vuorovaikutustilanteisiin. Opiskelija osaa asettaa omia oppimistavoitteitaan ja toimia niiden mukaisesti
Edellisten lisäksi opiskelija osaa arvioida työn vaatiman ajan ja aikatauluttaa työskentelynsä. Osaa suunnitella ja kehittää omaa työskentelyprosessiaan. Osoittaa hallitsevansa alansa tietoperustan.
Edellisten lisäksi opiskelija osaa analysoida työskentelyprosessinsa vaiheet. Osaa soveltaa työssään teoreettista tietoa ja omia käytännön kokemuksiaan sekä kehittää erilaisia ratkaisumalleja.
vastuuopettaja Marko Luukkonen
marko.luukkonen@turkuamk.fi
p. 050 598 5243
Lähiopetus
Infoissa jaettu materiaali ja opettajan tarvittaessa jakama.
Luennoille ja tapahtumiin osallistuminen.
Suomi
01.08.2023 - 31.12.2023
02.07.2023 - 30.09.2023
Opiskelija tarvitsee muistiinpanovälineet ja laitteen etäinfoihin osallistumisiin.
Taideakatemia
Media-alan koulutus
Hyväksytty/Hylätty
-
-
Opintojakso johdattaa korkeakouluopintoihin, jotka vaativat aloitteellisuutta, itsenäistä työskentelyä, ryhmätyötaitoja, verkostoitumiskykyä, kriittistä ajattelua ja luovuutta.
Aktiivinen läsnäolo, ryhmään tutustuminen ja pienryhmätehtävät.
Digistartin suorittamisesta Itslearning alustalla saa lisäopintopisteen vapaasti valittaviin opintoihin. Opintopiste annetaan diplomia vastaan.
Ajoitus
Opintoihin orientoitumisviikko on ma 28.8.- pe 1.9.23
Sisältö
Opintojakson aikana opiskelija perehtyy Turun ammattikorkeakouluun organisaationa ja työyhteisönä.
•Opiskelija tutustuu omaan opiskeluryhmäänsä ja ammattikorkeakouluun työyhteisönä
•Opiskelija osaa kertoa Turun ammattikorkeakoulusta oppimisympäristönä
•Opiskelija osaa kertoa, mitä ja miten omalla alalla opiskellaan
•Opiskelijaa osaa kertoa opiskelukykyyn vaikuttavista asioista ja niihin liittyvistä käytänteistä
Opintojakson sisältö
•yhteistyötaidot ja ryhmässä toimiminen
•opiskelijakunta TUO
•erilaisiin oppimisympäristöihin, tiloihin ja alustoihin tutustuminen: Peppi, Messi, Itslearning, työjärjestys, kirjasto
•korkeakouluopiskelun erityispiirteet verrattuna toisen asteen opiskeluun: mm. ajankäytön suunnittelun tärkeys, suuri itsenäisen työskentelyn määrä
•koulutusalan erityispiirteet, oman koulutuksen rakenne, HOPS eli henkilökohtainen oppimissuunnitelma
•ohjaus- ja neuvontapalvelut, opintososiaaliset asiat, terveydenhuolto, vakuutukset
Lähiopetus
Opettajan tarvittaessa jakama.
Yksilöosaamisen innovaatiokompetenssit, yhteisöosaamisen innovaatiokompetenssit, verkosto-osaamisen innovaatiokompetenssit.
Suomi
01.08.2023 - 31.12.2023
02.07.2023 - 10.09.2023
10 - 35
Aikataulu löytyy Pmedis22masu-lukujärjestyksestä.
Maanantaina 31.8. aloitetaan ilmoittautumisella Lemminkäisenkadun aulassa.
Taideakatemia
Media-alan koulutus
H-5
Yksilöosaamisen innovaatiokompetenssit, yhteisöosaamisen innovaatiokompetenssit, verkosto-osaamisen innovaatiokompetenssit.
Aktiivinen läsnäolo, ryhmään tutustuminen.
Opiskelijan orientoiva viikko.
Opintojakson aikana opiskelija perehtyy Turun ammattikorkeakouluun organisaationa ja työyhteisönä.
•Opiskelija tutustuu omaan opiskeluryhmäänsä ja ammattikorkeakouluun työyhteisönä
•Opiskelija osaa kertoa Turun ammattikorkeakoulusta oppimisympäristönä
•Opiskelija osaa kertoa, mitä ja miten omalla alalla opiskellaan
•Opiskelijaa osaa kertoa opiskelukykyyn vaikuttavista asioista ja niihin liittyvistä käytänteistä
Opintojakson sisältö
•yhteistyötaidot ja ryhmässä toimiminen
•opiskelijakunta TUO
•erilaisiin oppimisympäristöihin ja työkaluihin tutustuminen: tilat, Peppi, Messi, Optima, Itslearning, sähköposti, työjärjestys, kirjasto
•korkeakouluopiskelun erityispiirteet verrattuna toisen asteen opiskeluun: mm. ajankäytön suunnittelun tärkeys, suuri itsenäisen työskentelyn määrä
•koulutusalan erityispiirteet, oman koulutuksen rakenne, HOPS eli henkilökohtainen oppimissuunnitelma
•ohjaus- ja neuvontapalvelut, opintososiaaliset asiat, terveydenhuolto, vakuutukset.
Henni Syrjänen, henni.syrjanen@turkuamk.fi
Taru Lehtinen, taru.lehtinen@turkuamk.fi
Lähiopetus
Suomi
28.08.2023 - 01.09.2023
02.07.2023 - 29.08.2023
0 - 12
Taideakatemia
Media-alan koulutus
H-5
Ma 28.8.
9.30-10.00 Ilmoittautuminen Lempparin A-osan Aulassa
10-15 Vertaistuutoreiden esittely, Oppilaitoksen ja koulutuksen esittely, tutustumista (Luuppi muunto LEM B156, Lemppari),
Illalla vertaistuutorien ohjelmaa
Ti 29.8.
10-15 Orientaatio jatkuu (Luuppi muunto LEM B156, Lemppari)
Ke 30.8.
9.00-12.00?Taideakatemian esittely ja yhteiset palvelut ?
10-16 Study in Turku -messut, ICT-CITY, EDUCITY
17.00 eteenpäin Kickstart My Art (vertaistuutorit)
To 31.8.
10-14 Orientaatio jatkuu (Luuppi muunto LEM B156, Lemppari)
14-16 Ruotsin kieli-info (Zoom)
Pe 1.9.
9-11 Tupro-MASUT
9-11 Tupro-ELOT
12-12.45 Info-hyväksilukuperiaatteista (Zoom)
14.30-15.10 Kirjastoesittely
Journalistien järjestämä Piknik
Johanna AIlio, johanna.ailio@turkuamk.fi, 0400 723161
Lähiopetus
Luennoille ja tapahtumiin osallistuminen,
Suomi
02.08.2023 - 30.09.2023
02.07.2023 - 30.09.2023
12 - 24
Turkuamk.itslearning.com: Pmedis23 Journalistit
Taideakatemia
Media-alan koulutus
Kupittaan kampus
Hyväksytty/Hylätty
Opiskelija ottaa itsenäisesti selvä orientoivan viikon informaatiosta ja tekee vaaditut tehtävät.
Opintojakso johdattaa korkeakouluopintoihin.
Oppimistehtävänä on vastata Turkuamk.itslearning.com verkkoalustalla olevan oppimisympäristön kahteen eri tehtävänantoon.
Opiskelija voi suorittaa lisäopintopisteen Vapaasti valittaviin opintoihin lähettämällä Johanna Ailiolle sähköpostilla saamansa osaamismerkin todisteeksi itslearningissa olevasta Opiskelijan digistartti-kurssin suorituksesta.
Opintoihin orientoituminen 28.8.- 1.9.2022 sisältää luentoja ja pienryhmätapaamisia.
Kun opiskelija on tehnyt hyväksytyn esseetehtävän, hän saa suorituksen opintojaksosta.
Opettajat: Lotta Luukka, lotta.luukka@turkuamk.fi
Vastuuopettaja: Taru Lehtinen, taru.lehtinen@turkuamk.fi
Etäopetus
Yksilötehtävät, pari- ja ryhmätehtävät verkkotapaamisissa, itsenäinen opiskelu, työskentely Zoomissa.
Suomi
14.09.2023 - 31.12.2023
15.08.2023 - 12.09.2023
0 - 30
Kiintiö CampusOnlinen opiskelijamäärälle 5 opiskelijaa
Kiintiö Avoimen AMK:n opiskelijamäärälle 5 opiskelijaa
Media-ala
Media-alan koulutus
5 op
H-5
AHOT:
Oppimistavoitteiden osaamisen osoittaminen työnäytteiden avulla. Neuvottele opettajan kanssa.
Konstruktiivinen ote, eli tiedon rakentelu
Vertaisarvioinnit ja ryhmätyöskentely
Käänteinen luokkahuone (flipped class room) eli ongelmalähtöinen ja ratkaisukeskeinen oppiminen
Projektien toiminta- ja työskentely-ympäristöjen tapaamiset on ZOOM:issa seuraavina ajankohtina:
14.9. klo 14-16
21.9. klo 14-16
28.9. klo 14-16
5.10. klo 14-16
12.10. klo 14-16
Lotta Luukka
Taru Lehtinen
Etäopetus
Yksilötehtävät, pari- ja ryhmätehtävät verkkotapaamisissa, itsenäinen opiskelu, työskentely Zoomissa.
Suomi
14.09.2023 - 31.12.2023
14.08.2023 - 31.08.2023
0 - 5
Kiintiö CampusOnlinen opiskelijamäärälle 5 opiskelijaa
Kiintiö Avoimen AMK:n opiskelijamäärälle 5 opiskelijaa
Media-ala
Media-alan koulutus
5 op
H-5
AHOT:
Oppimistavoitteiden osaamisen osoittaminen työnäytteiden avulla. Neuvottele opettajan kanssa.
Konstruktiivinen ote, eli tiedon rakentelu
Vertaisarvioinnit ja ryhmätyöskentely
Käänteinen luokkahuone (flipped class room) eli ongelmalähtöinen ja ratkaisukeskeinen oppiminen
Projektien toiminta- ja työskentely-ympäristöjen tapaamiset on ZOOM:issa seuraavina ajankohtina:
14.9. klo 14-16
21.9. klo 14-16
28.9. klo 14-16
5.10. klo 14-16
12.10. klo 14-16
Vastuuopettaja: Taru Lehtinen, taru.lehtinen@turkuamk.fi
Etäopetus
Verkkotapaamiset, oppimistehtävät
Opintojakson arviointi perustuu tehtäväpalautuksiin. Itslearningissa kerrotaan tehtävän osuus kokonaisarvosanasta ja tehtäväkohtaiset arvosanat.
Palautettuja dokumentteja arvioidaan vertaamalla niitä tehtävänantoon. Arvioinnissa kiinnitetään huomiota:
- Sisältö ja käsittelyn laajuus vastaavat tehtävänasettelua
- Ilmaisu ja tehtävän jäsentely ovat selkeitä
- Aihetta on käsitelty analyyttisesti ja ongelmakeskeisesti
- Esitettyjen lähteiden luotettavuus ja pätevyys on perusteltu (myös teorian näkökulmasta)
- Asiasisältö on oikein ja riittävän laaja
- Tekstistä välittyy asioiden omakohtainen ymmärtäminen
- Tehtävä luo aiheesta selkeä kokonaiskuvan
Suomi
27.09.2023 - 13.12.2023
01.08.2023 - 20.09.2023
0 - 30
Taideakatemia
Media-alan koulutus
5 op
H-5
Opintojakson ahotointi kokonaan tai osittain. Ota yhteyttä Taru Lehtiseen ennen opintojakson alkua, ja ehdota, miten voit osaamisesi näyttää eri oppimistavoitteiden osalta:
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa
· kehittää idean toteuttamiskelpoiseksi mediaprojektiksi
· laatia tuotanto- tai projektisuunnitelman ja osittaa projektin
· laatia projektin seuranta- ja arviointisuunnitelman
· suunnitella projektille tai tuotannolle sopivan johtamistavan
· suhteuttaa erilaisia projektinhallinnan työvälineitä erityyppisissä projekteissa
· arvioida immateriaalioikeuksien myymiseen ja ostamiseen liittyviä tekijöitä ja sopimuksia
Oppimistehtävät yksilö- ja ryhmätehtävänä, vertaispalaute, työelämäorientaatio.
Opintojakso suoritetaan etänä.
Tapaamiset:
27.9. Projektijohtaminen, klo 16-18
15.11. Projektijohtaminen, klo 16-18
13.12. Projektijohtaminen, klo 16-18
20.12. Projektijohtaminen, klo 16-18
SISÄLTÖ:
Projektin osittaminen ja arviointisuunnitelma
Projektin johtaminen
Projektinhallinnan työvälineet
IPR-oikeudet ja sopimukset
Oppimistehtäviä ei ole palautettu tai ne on tehty hyvin suppeasti ja ilman lähteidenkäyttöä.
Oppimistehtävät on tehty tehtävänannon mukaisen tuotoksen, mutta tuotos on jäänyt sisällöltään vaatimattomaksi ja laajuudeltaan suppeaksi.
Yksilö/ryhmä on omaksunut opintojakson ja lähdeaineiston keskeisen sisällön ja osannut hyödyntää näitä oppimistehtävien laatimisessa. Tehtävät on tehty tehtävänannon mukaisesti ja palautettu dokumentti on sisällöltään ja laajuudeltaan hyvä.
Yksilö/ryhmä on omaksunut erinomaisesti opintojakson sekä lähdeaineiston sisällön ja osannut hyödyntää näitä työssään tehokkaasti. Yksilö/ryhmä on etsinyt aktiivisesti informaatiota, uusia ratkaisuja ja näkökulmia. Oppimistehtävistä palautetut dokumentit ovat laadultaan ja laajuudeltaan erinomaisia. Ne osoittavat syvää perehtymistä lähdeaineistoihin sekä kykyä soveltaa näistä ammennettuja oppeja tarkoituksenmukaisella tavalla.
Vastuuopettaja: Taru Lehtinen, taru.lehtinen@turkuamk.fi
Etäopetus
Itslearning-alustan materiaali, tehtävät sekä verkkoluennot
Itslearning-alusta ja verkkotapaamiset.
Opintojakso arvioidaan arvosanalla 1-5/hylätty.
Kukin tehtävä pisteytetään 0-5, ja tehtävien keskiarvo muodostaa 70 % arvosanasta. Arviointiin vaikuttavat:
a) tehtävänannonmukainen suoritustapa
b) perusteellisuus
c) edellytetyn lähdemateriaalin (suppea-laaja) käyttö
d) analyyttisyys
e) monipuolisuus
Lopullisen arviointi:
- 30 % aktiivinen läsnäolo oppitunneilla
- 70 % palautettujen harjoitustöiden arviointien keskiarvo
Suomi
25.09.2023 - 28.11.2023
15.08.2023 - 18.09.2023
0 - 35
Kiintiö CampusOnlinen opiskelijamäärälle 5 opiskelijaa
Kiintiö Avoimen AMK:n opiskelijamäärälle 5 opiskelijaa
Media-ala
Media-alan koulutus
5 op
H-5
OPINTOJAKSON SUORITTAMINEN OMATOIMISESTI
Opintojakso on mahdollista suorittaa myös omatoimisesti. Omatoimisuus tarkoittaa, että et osallistu verkkotapaamisiin, et ole oikeutettu palautteeseen ja noudatat omaa aikataulua tehtäväpalautuksissa siten, että koko opintokokonaisuus on tehtävien osalta suoritettu 28.11.2023 mennessä. Lukupiirin osalta opettaja ohjeistaa sinut, kuinka toimia.
Ilmoitathan 25.9.2022 mennessä osoitteeseen taru.lehtinen@turkuamk.fi, mikäli suoritat opintojakson omatoimisesti.
AHOTOINTI
Voit myös ahotoida opintojakson osittain tai kokonaan riippuen näytöstäsi. Perustele ahottisi suhteessa opintojakson tavoitteisiin: ehdota miten näytät osaamisesi kunkin tavoitteen osalta.
Konstruktiivinen ote eli tiedon rakentelu
Ryhmätyöskentely
Käänteinen luokkahuone (flipped class room) eli ongelmalähtöinen ja ratkaisukeskeinen oppiminen
Työn mitoitus:
Projektijohtaminen ja projektiosaaminen 16 h
Projektin suunnittelu ja johtaminen 16 h
Projektityön menetelmät ja välineet 20 h
Tavoitteiden määrittely ja menetelmien soveltaminen 19 h
Oikeuksien ostaminen ja myyminen, sopimukset 16 h
Tiimityö 16h
Rekrytointi 16 h
Lukupiirin purku, itsearviointi 16 h
Opintojakso alkaa 25.9.2023 ja päättyy 28.11.2023. Opintojakso suoritetaan kokonaan etänä, ja siihen sisältyy seitsemän verkkotapaamista (Zoom-luennot) sekä itsenäistä työskentelyä tehtävien parissa kunkin teema-alueen osalta. Jokaisen teema-alueen tehtävät tulee suorittaa vasta ko. teemaluennon jälkeen.
Tapaamiset:
25.9. klo 9-15
2.10. klo 9-11
5.10. klo 9-11:30
24.10. klo 9-11:30
30.10. klo 9-11
6.11. klo 9-11
28.11. klo 10-14
Taru Lehtinen
Etäopetus
Itslearning-alustan materiaali, tehtävät sekä verkkoluennot
Itslearning-alusta ja verkkotapaamiset.
Opintojakso arvioidaan arvosanalla 1-5/hylätty.
Kukin tehtävä pisteytetään 0-5, ja tehtävien keskiarvo muodostaa arvosanan. Arviointiin vaikuttavat:
a) tehtävänannonmukainen suoritustapa
b) perusteellisuus
c) edellytetyn lähdemateriaalin (suppea-laaja) käyttö
d) analyyttisyys
e) monipuolisuus
Suomi
25.09.2023 - 28.11.2023
14.08.2023 - 18.08.2023
0 - 5
Kiintiö CampusOnlinen opiskelijamäärälle 5 opiskelijaa
Kiintiö Avoimen AMK:n opiskelijamäärälle 5 opiskelijaa
Media-ala
Media-alan koulutus
5 op
H-5
OPINTOJAKSON SUORITTAMINEN OMATOIMISESTI
Opintojakso on mahdollista suorittaa myös omatoimisesti. Omatoimisuus tarkoittaa, että et osallistu verkkotapaamisiin, et ole oikeutettu palautteeseen ja noudatat omaa aikataulua tehtäväpalautuksissa siten, että koko opintokokonaisuus on tehtävien osalta suoritettu 28.11.2023 mennessä. Lukupiirin osalta opettaja ohjeistaa sinut, kuinka toimia.
Ilmoitathan 25.9.2022 mennessä osoitteeseen taru.lehtinen@turkuamk.fi, mikäli suoritat opintojakson omatoimisesti.
AHOTOINTI
Voit myös ahotoida opintojakson osittain tai kokonaan riippuen näytöstäsi. Perustele ahottisi suhteessa opintojakson tavoitteisiin: ehdota miten näytät osaamisesi kunkin tavoitteen osalta.
Konstruktiivinen ote eli tiedon rakentelu
Ryhmätyöskentely
Käänteinen luokkahuone (flipped class room) eli ongelmalähtöinen ja ratkaisukeskeinen oppiminen
Työn mitoitus:
Projektijohtaminen ja projektiosaaminen 16 h
Projektin suunnittelu ja johtaminen 16 h
Projektityön menetelmät ja välineet 20 h
Tavoitteiden määrittely ja menetelmien soveltaminen 19 h
Oikeuksien ostaminen ja myyminen, sopimukset 16 h
Tiimityö 16h
Rekrytointi 16 h
Lukupiirin purku, itsearviointi 16 h
Opintojakso alkaa 25.9.2023 ja päättyy 28.11.2023. Opintojakso suoritetaan kokonaan etänä, ja siihen sisältyy seitsemän verkkotapaamista (Zoom-luennot) sekä itsenäistä työskentelyä tehtävien parissa kunkin teema-alueen osalta. Jokaisen teema-alueen tehtävät tulee suorittaa vasta ko. teemaluennon jälkeen.
Tapaamiset:
25.9. klo 9-15
2.10. klo 9-11
5.10. klo 9-11:30
24.10. klo 9-11:30
30.10. klo 9-11
6.11. klo 9-11
28.11. klo 10-14
Vastuuopettaja: Milla Järvipetäjä, milla.jarvipetaja@turkuamk.fi
Opettaja: Taru Lehtinen, taru.lehtinen@turkuamk.fi
Lähiopetus
Mäntyneva, Mikko: Hallittu projekti: jäntevästä suunnittelusta menestykselliseen toteutukseen. 2016
Saatavilla: Finna: E-kirja
Yksilötehtävät, pari- ja ryhmätehtävät, itsenäinen opiskelu, luennot, kirjallisuus.
Opintojakso arvioidaan arvosanalla 1-5/hylätty.
Kukin oppimistehtävä pisteytetään 0-5 tai hyv/hyl.
Arvioinnin kohteena on oppimistehtävät ja tentti.
Arviointi media-alan arviointikehikon mukaan.
Suomi
09.10.2023 - 11.12.2023
02.07.2023 - 09.10.2023
0 - 75
Opintojakson suoritustavat, tehtävät ja Zoom-linkki löytyvät itslearningistä, kun opintojakso alkaa.
Kiintiö Avoimen AMK:n opiskelijoille 5 henkilöä.
Media-ala
Media-alan koulutus
H-5
AHOT:
Oppimistavoitteiden osaamisen osoittaminen työnäytteiden avulla. Neuvottele opettajan kanssa.
Tentti kirjasta:
Mäntyneva, Mikko (2016) Hallittu projekti: jäntevästä suunnittelusta menestykselliseen toteutukseen
Kyseessä on monivalintatentti. Tentti on 27.11. klo 13-15:30.
Konstruktiivinen ote, eli tiedon rakentelu
Vertaisarvioinnit ja ryhmätyöskentely
Käänteinen luokkahuone (flipped class room) eli ongelmalähtöinen ja ratkaisukeskeinen oppiminen
Opintojakso alkaa ma 9.10.2023 ja päättyy pe 4.12.2023.
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa:
- laatia projektisuunnitelman pienimuotoiselle projektille
- määritellä projektin toimenpiteet ja resurssit sekä arvioida projektin riskejä
- kehittää omaa ajankäyttöään sekä suunnitella toteuttamiskelpoisen aikataulun
- laatia pienimuotoisen projektin kustannusarvion
- määritellä tiimin kokoamiseen ja toimintaan vaikuttavia seikkoja
- arvioida omia tiimi- ja projektityöskentelytaitojaan
Opintojakson sisältö:
Projektisuunnitelman laatiminen, projektien kustannusarvio ja aikatauluttaminen, tiimityöskentelytaidot.
Muoto:
Lähiopetus, ryhmätehtävät, itsenäisesti tehtävät oppimistehtävät, verkkotentti
Opintojakso koostuu kuudesta osa-alueesta:
SYKSY 2023
9.10. klo 13-15:30 Yleistä projekteista
23.10. klo 13-15:30 Tiimityö
30.10. klo 13-15:30 Ajanhallinta
6.11. klo 13-15:30 Budjetointi
13.11. klo 13-15:30 Excel
20.11. klo 13-15:30 Projektisuunnitelma
27.11. klo 13-15:30 Tentti
4.12. klo 14-15 Palautekerta (vapaaehtoinen)
Lisäksi opintojakson aikana on vapaaehtoinen verkkosparraus tehtäville.
Rästitentti järjestetään tarvittaessa vkolla 49.
Opettaja: Emma Uotinen, emma.uotinen@turkuamk.fi
Vastuuopettaja: Taru Lehtinen, taru.lehtinen@turkuamk.fi
Etäopetus
Itslearning-alusta ja verkkotapaamiset.
Verkkotapaamisiin osallistuminen ja aktiivisuus on perusedellytys kurssin hyväksyttävään suorittamiseen. Opettaja arvioi kurssisuorituksen, kun tehtävät on palautettu.
Suomi
03.10.2023 - 31.12.2023
02.07.2023 - 25.09.2023
0 - 30
Taideakatemia
Media-alan koulutus
5 op
H-5
AHOT: Oppimistavoitteiden osaamisen osoittaminen työnäytteiden avulla. Neuvottele opettajan kanssa.
Konstruktiivinen ote, eli tiedon rakentelu
Vertaisarvioinnit ja ryhmätyöskentely
Käänteinen luokkahuone (flipped class room) eli ongelmalähtöinen ja ratkaisukeskeinen oppimine
Tapaamiset ZOOM:ssa: https://turkuamk.zoom.us/j/63718909663
3.10. klo 14-16
9.10. klo 14-16
23.10. klo 14-16
30.10. klo 13-15
13.11. klo 14-16
Opiskelija ei osallistu opetukseen, tai ei palauta kurssitehtäviä.
Opiskelija osallistuu opetukseen, sekä palauttaa kurssitehtävät joko myöhässä tai joiden taso ei ole riittävä suhteessa kurssin vaatimustasoon.
Opiskelija osallistuu aktiivisesti opetukseen, sekä palauttaa ajoissa kurssitehtävät, jotka ovat hyvin tehtyjä.
Opiskelija osallistuu aktiivisesti opetukseen, sekä palauttaa ajoissa kurssitehtävät, jotka ovat erinomaisesti tehtyjä.
Jussi Arvio, Aleksi Hakala
Lähiopetus
Oppimateriaali jaetaan jakson alustalla.
Opiskelija tutustuu radion työrooleihin Tutka-kampusradion oppimisympäristössä. Opetus tapahtuu monimuotoisena sisältäen mm. luento-, harjoitus- sekä käytännön hands-on-training-opetus- ja oppimistapoja.
Jakso arvioidaan asteikolla H-5. Arvosana perustuu tehtäviin, harjoitteisiin sekä lähetysjakson suoritteiden arviointiin.
Suomi
01.08.2023 - 31.12.2023
02.07.2023 - 18.08.2023
Jaksolla hyödynnetään Teams-alustaa:
- viestintä
- opetusmateriaalit
- tehtäväpalautukset
Taideakatemia
Media-alan koulutus
H-5
Opetus tapahtuu monimuotoisena sisältäen mm. luento-, harjoitus- sekä käytännön hands-on-training-opetus- ja oppimistapoja.
Yksilö- sekä ryhmästudioharjoitteet, palautettavat tehtävät, lähetysviikon roolitukset radiossa (tuottaja, juontaja, toimittaja).
TUNTISUUNNITELMA JA AIKATAULU
Vko 41
ti 10.10. 9-16 Jussi/Aleksi jakson sisältö, tavoitteet, arviointi, aikataulut,
ryhmäjako. Aleksi aloittaa oman osuutensa, arvioitava tehtävänanto Vko 43
ti 24.10. 9-16 Aleksi Aleksin sisällöt + lähetyksen suunnittelukalenteri eri
rooleille (tuottaja, yksin- ja parijuonnont)
pe 27.10. 9-12 Aleksi Aleksin sisällöt + lähetyksen suunnittelukalenteri eri
rooleille (tuottaja, yksin- ja parijuonnont)
Vko 44
ti 31.10. 9-16 Jussi ryhmät 1-3 tekniikka 1/3
Vko 45
ti 7.11. 9-16 Jussi ryhmät 1-3 tekniikka 2/3
Vko 46
ti 14.11. 9-16 Jussi ryhmät 1-3 tekniikka 3/3
ke 15.11 13-16 Aleksi johdanto juontoharjoitusten ryhmätöihin yms.
pe 17.11. 9-16 Aleksi ryhmät 1-3 juontoharjoituksia studiossa
Vko 47
ti 21.11. 9-16 Aleksi ryhmät 1-3 juontoharjoituksia studiossa
pe 24.11. 9-16 Aleksi ryhmät 1-3 juontoharjoituksia studiossa
Vko 48
ma 27.11. 9-15 Jussi/Aleksi lähetys + palaute
ti 28.11. 9-15 Jussi/Aleksi lähetys + palaute
ke 29.11. 9-15 Jussi/Aleksi lähetys + palaute
to 30.11. 9-15 Jussi/Aleksi lähetys + palaute
Vko 49
ma 27.11. 9-15 Jussi/Aleksi lähetys + palaute
ti 28.11. 9-15 Jussi/Aleksi lähetys + palaute
ke 29.11. 9-15 Jussi/Aleksi lähetys + palaute
to 30.11. 9-15 Jussi/Aleksi lähetys + palaute
Oppilas ei suoriudu annetuista tehtävistä.
Oppilas osaa:
- suoriutua tehtävistä osana työryhmää
- suorittaa vaaditut työtehtävät
- tukee työryhmän toimintaa kannustavasti
Oppilas osaa:
- toimia rakentavasti osana työryhmää
- suorittaa työtehtävät tavoitteiden saavuttamiseksi
- tukee työryhmän toimintaa kannustavasti
- ymmärtää kampusradion toiminnan viitekehyksen ja sen vaikutuksen/merkityksen omassa toiminnassa kaikissa työrooleissa (JSN:n journalistin ohjeet, AMK toimintaympäristönä ja sen vaikutus toimintaan, laki, moraali, etiikka)
Oppilas osaa:
- toimia ammattimaisesti osana työryhmää
- suorittaa työtehtävät kiitettävästi tavoitteiden saavuttamiseksi
- ottaa omaehtoista vastuuta toiminnan ylläpitämiseksi ja/tai kehittämiseksi
- tukee työryhmän toimintaa kannustavasti
- ymmärtää kampusradion toiminnan viitekehyksen ja sen vaikutuksen/merkityksen omassa toiminnassa kaikissa työrooleissa (JSN:n journalistin ohjeet, AMK toimintaympäristönä ja sen vaikutus toimintaan, laki, moraali, etiikka)
- kykenee objektiivisesti reflektoimaan toimintaansa
Vastuuopettaja: Lotta Kinnunen (Strategist, Creative Content Lead)
Opintojakson koordinointi: Pia Oförsagd
Lähiopetus
Suomi
01.08.2023 - 31.12.2023
31.07.2023 - 08.09.2023
8 - 25
Taideakatemia
Media-alan koulutus
Kupittaan kampus
H-5
Opintojakso on suunnattu ensisijaisesti mainonnan suunnittelun opiskelijoille. Jos paikkoja jää, niin opiskelijoita voidaan ottaa muiltakin erikoistumisaloilta. Mainonnan suunnittelun opiskelijoiden "etuajo-oikeus" päättyy 4.9. klo 16, jonka jälkeen kursslle hyväksytään osallistujia muiltakin erikoistumisaloilta ilmoittautumisjärjestyksessä.
Opintojakson toteutussuunnitelma täydentyy.
Kontaktiopetuksen ajankohdat:
12.9. klo 9-12
19.9. klo 9-12
10.10. klo 9-12
24.10. klo 9-12
31.10. klo 9-12
7.11. klo 9-12
14.11. klo 9-12
Vastuuopettaja: Taru Lehtinen, taru.lehtinen@turkuamk.fi
Etäopetus
Itslearning-alustan materiaalit.
Yksilötehtävät, itsenäinen opiskelu, työskentely Zoomissa, vertaisoppiminen ja -arviointi, itsearviointi
Koko opintojakso ja sen tehtävät arvioidaan arvosanalla 1-5/hylätty
Arviointiin vaikuttavat:
a) tehtävänannonmukainen suoritustapa
b) perusteellisuus
c) edellytetyn lähdemateriaalin (suppea-laaja) käyttö
d) analyyttisyys
e) monipuolisuus
Tehtävät arvioidaan numeraalisesti. Opintojakson arviointi perustuu harjoitustehtävien keskiarvoon. Sponsorointisuunnitelman arvion painotus on 50 % ja muiden tehtävien painotus yhteensä 50 %.
Suomi
10.01.2024 - 17.03.2024
15.11.2023 - 11.01.2024
0 - 30
Avoimen AMK:n kiintiö 10 opiskelijapaikkaa
CampusOnlinen kiintiö 5 opiskelijapaikkaa
Taideakatemian media-alan muut erikoistumisalat 5 opiskelijapaikkaa
Taideakatemia
Media-alan koulutus
5 op
H-5
Neuvottele suoraan opettajan kanssa.
Konstruktiivinen ote, eli tiedon rakentelu
Vertaisarvioinnit
Käänteinen luokkahuone (flipped class room) eli ongelmalähtöinen ja ratkaisukeskeinen oppiminen
Opintojaksolla palautetaan arvioitavia töitä 5 kpl. Ne julkaistaan 10.1.2024. Itslearningissa.
Yksi opintopiste vastaa 27 h työskentelyä.
Yhteensä 135 h (5 op).
Opintojakso alkaa ke 10.1.2024 ja päättyy 17.3.2024. Opintojakso koostuu verkkotapaamisista sekä harjoitustehtävistä. Verkkoluennot tapahtuvat osoitteessa: https://turkuamk.zoom.us/j/69452479093.
Keskiviikkona 10.1. julkaistaan ennakkotehtävä, joka tulee olla tehtynä ennen 1. tapaamista.
Verkkotapaamisten ajankohdat:
ma 15.1. klo 13-15
ma 22.1. klo 13-15
ma 5.2. klo 13-15
Tapaamisten teemat:
Sponsorointi ja yritysyhteistyö käsitteinä
Sponsoroinnin tavoitteet
Sponsoriyhteistyön suunnittelu ja organisointi
Sponsorointisuunnitelma
Mikäli et pääse osallistumaan verkkoluennolle, tutustu ko. luennon Power Point -materiaalin, joka julkaistaan itslearning-alustalla heti luennon jälkeen. Opintojakson suorittaminen hyväksyttävästi edellyttää kaikkien tehtävien suorittamista ajallaan.
Lisäksi tukenasi ovat vapaaehtoiset tehtäväsparraukset verkossa (Zoom). Sparrausten ajanvarauskalenteri julkaistaan opintojakson alkaessa 10.1.2024.
Lähiopetus
Suomi
09.01.2024 - 01.03.2024
02.12.2023 - 31.01.2024
0 - 30
Taideakatemia
Media-alan koulutus
Kupittaan kampus
H-5
Kirjallinen ja suullinen osa (skriftlig + muntlig del) ovat samaa kurssia, ilmoittautuminen erikseen
Lähiopetus
Suomi
01.03.2024 - 30.04.2024
31.01.2024 - 29.02.2024
0 - 30
Taideakatemia
Media-alan koulutus
Kupittaan kampus
H-5
Kirjallinen ja suullinen osa (skriftlig + muntlig del) ovat samaa kurssia, ilmoittautuminen erikseen
Lähiopetus
Suomi
09.01.2024 - 01.03.2024
02.12.2023 - 31.01.2024
0 - 30
Taideakatemia
Media-alan koulutus
Kupittaan kampus
H-5
Kirjallinen ja suullinen osa (skriftlig + muntlig del) ovat samaa kurssia, ilmoittautuminen erikseen
Lähiopetus
Suomi
01.03.2024 - 30.04.2024
31.01.2024 - 29.02.2024
0 - 30
Taideakatemia
Media-alan koulutus
Kupittaan kampus
H-5
FM Ann-Katrin Tyni-Nummelin
Etäopetus
Opettajan ja opiskelijoiden oma materiaali, verkko-opetusmateriaali
Itsenäinen työskentely, oman kirjallisen ja suullisen materiaalin tuottaminen verkkoympäristössä, interaktiiviset tehtävät ryhmän muiden jäsenten kanssa, suulliset harjoitukset verkkotapaamisissa koko ryhmänä ja pienryhmissä. Kontaktiopetuksessa keskitytään puhumisen harjoitteluun ja siinä rohkaistumiseen.
Arvosana (1-5) muodostuu kirjallisesta ja suullisesta tentistä, aktiivisesta osallistumisesta opetukseen ja opintojaksoon kuuluvien kirjallisten ja suullisten tehtävien hyväksytystä suorittamisesta.
Tuntityöskentely on tärkeä arviointiin vaikuttava kriteeri, siksi läsnäolo kontaktiopetuksessa on välttämätön!
Suomi
01.09.2023 - 30.11.2023
02.06.2023 - 30.09.2023
5 - 25
Opintojakson hyväksytysti suorittaminen ja arvosanan saaminen edellyttää aktiivista osallistumista lähiopetukseen, kaikkien oppimistehtävien palauttamista ja osallistumista tentteihin.
Opintojakson suoritettuaan opiskelija on vähintään kielitaitotasolla B1, ks. eurooppalainen viitekehys.
Taideakatemia
Media-alan koulutus, Mediatuotannon koulutus
Paikasta riippumaton
2 op
H-5
Jos opiskelijalla on aiemmin hankittu vahva osaaminen ruotsin kielessä media-alan sanaston osalta, voidaan sopia vaihtoehtoisesta suoritustavasta.
Sovitaan erikseen opintojakson päätteeksi.
Opintojaksolla harjoitellaan työelämässä tarvittavia käytännön viestintätaitoja itsenäisesti työskennellen ja ryhmissä, tehtävissä opiskelija kohentaa sanaston ja rakenteiden hallintaa ja saa palautetta edistymisestään.
Itsenäisesti tehtävät etätehtävät, verkkotapaamisten harjoitukset ja ennakkotehtävät. Kirjallinen ja suullinen tentti.
Kirjallinen osa 2 op, suullinen osa 1 op
Yht. 3 op = n. 80 t opiskelijan työtä
Mediatuotannon monimuoto-opiskelijoille suunnattu virkamiesruotsin kelpoisuuden antava työelämälähtöinen ruotsin opintojakso verkossa.
Kirjallinen 2 op ja suullinen 1 op osa ovat samaa kurssia, arviointi erikseen. YHT. 3 op
Opintojakson jälkeen opiskelija osaa kommunikoida tavallisissa työelämän viestintätilanteissa, kertoa itsestään ja työkokemuksestaan, esitellä työympäristöään, viestiä asiakaslähtöisesti ja käyttää oman alansa terminologiaa.
Pääosin itsenäinen työskentely verkossa itslearning - oppimisalustalla. Kontaktiopetusta verkkotapaamisissa lukujärjestyksen mukaan. Lisäksi pienryhmätapaamisia ja suulliset tentit erikseen sopien verkossa.
Opiskelija ei ymmärrä yksinkertaisiakaan lauseita, ei pysty tuottamaan ymmärrettäviä lauseita itse, vain yksittäisiä sanoja tai fraaseja. Ei pysty kommunikoimaan helpoissakaan työelämän tilanteissa kirjallisesti tai suullisesti.
Etätehtävät ja kirjallinen / suullinen tentti tekemättä/puutteelliset.
Opiskelija pystyy käyttämään kieltä yksinkertaisissa kielenkäyttötilanteissa, tuottamaan lyhyitä tekstejä, kuvailemaan tuttuja tilanteita ja neuvomaan niissä. Suoriutuu tenteistä hyväksyttävästi ja kaikki pyydetyt etätehtävät on palautettu.
Opiskelija pystyy käyttämään puhuttua ja kirjoitettua kieltä useimmissa spontaaneissa arki- ja työelämän kielenkäyttötilanteissa.
Opiskelija pystyy viestimään kohdekielellä sujuvasti ja luontevasti kaikissa vastaantulevissa arki- ja työelämän tilanteissa.
50% Lähiopetus, 50% Etäopetus
Suomi
09.01.2024 - 01.03.2024
02.12.2023 - 31.01.2024
0 - 30
Taideakatemia
Media-alan koulutus
Kupittaan kampus
1 op
H-5
Kirjallinen ja suullinen osa (skriftlig + muntlig del) ovat samaa kurssia, ilmoittautuminen erikseen
Ann-Katrin Tyni-Nummelin
50% Lähiopetus, 50% Etäopetus
Suomi
09.01.2024 - 01.03.2024
02.12.2023 - 31.01.2024
0 - 30
Taideakatemia
Media-alan koulutus
Kupittaan kampus
1 op
H-5
Kirjallinen ja suullinen osa (skriftlig + muntlig del) ovat samaa kurssia, ilmoittautuminen erikseen
Lähiopetus
Turkuamk.itslearning.com: Toimitustyö eli Tutka S 2023
TUTKAN KOHDERYHMÄ
Tutkan sisältö syyslukukaudella 2023 suunnataan Turun korkeakouluyhteisöille. Sen juttuaiheiden tulee olla yhteiskunnallisesti kiinnostavia ja nuorille aikuisille suunnattuja. Valtakunnallisista uutisaiheista pyritään löytämään paikallinen tai nuoria aikuisia kiinnostava näkökulma. Yksi juttuaiheista käsittelee kestävää kehitystä. Tutkan uutiset voivat olla myös valtakunnallista mediaa marginaalisemmista aiheista mutta niiden ote on aina asiallinen.
Tutkan seuraajakuntaan kuuluu myös mediavälineissä työskenteleviä ja johtavia journalisteja. Tutkassa julkaistut jutut antavat myös heille käsityksen tulevien toimittajien osaamisesta. Tutkan avulla opiskelijan on mahdollista koota näyteportfolio työnhakuunsa.
Uutisaiheiden vertailukohtana ovat YLE Turku, Turun Sanomat, ylioppilaslehtien tai YLEX-kanavan yhteiskunnalliset osiot.
Jokainen juttu arvioidaan erikseen. Hyväksytty juttu on julkaistu Tutkassa.
Suomi
04.09.2023 - 31.12.2023
07.06.2023 - 15.09.2023
12 - 24
TOIMITUSPALAVERI
Toimituspalaveri on jokaisen journalistisen toimituksen keskeisimpiä ideointi- ja suunnittelukokouksia. Hyvässä toimituspalaverissa jokainen toimittaja ideoi kaikkien muidenkin juttuideasta. Pyritään luovaan journalistiseen yhteisajatteluun.
Toimituspalaveriin opiskelija tuo valmistellun juttuideansa, jonka suunnittelussa hän on jo tehnyt alustavaa journalistista tiedonhankintaa. Tiedonhankintatoiminnassaan opiskelijan tulee noudattaa itslearningissa olevia tiedonhankinnan ohjeita ja vaatimuksia. Opiskelija valmistautuu toimituspalaveriin perjantain yhteisessä tapaamisessa ja saa siellä apua ja kritiikkiä oman toimitusryhmänsä opiskelijoilta.
Toimituspalaverissa jokaisen jutuntekijän tulee esittää juttuideansa pääkysymys/pääkysymykset. Hänen tulee myös osata selostaa juttuaiheensa pääfaktat ja lähteet.
Toimituspalaverissa jokainen jutuntekijä esittelee aiheensa, jonka jälkeen keskustellaan ja ideoidaan siitä yhteisesti. Päämäärä on, että toimituspalaverikäsittelyn jälkeen, jutuntekijällä olisi terävämpi ja kirkkaampi ajatus juttunsa sisällöstä, kärjestä ja esitystavoista.
Opiskelijan juttuideaa, jonka eteen ei ole tehty yllä mainittua journalistista ennakkotiedonhankintaa, ei toimituspalaverissa käsitellä.
_______________________________________________________________________________________________________________
VÄLIPURKU
Välipurun tarkoitus on saada väliaikatietoja työn etenemisestä sekä edelleen terävöittää juttujen journalistista sisältöä. Välipurussa pyritään niin ikään hyödyntämään koko toimituksen journalistista luovuutta ja tietämystä.
Välipurkua johtavat toimituspäälliköt, yhdessä opettajan kanssa.
Välipurku on pakollinen. Tutka-jutun tiedonhankinta voi, opettajan luvalla, vapauttaa opiskelijan välipurusta.
______________________________________________________________________________________________________________
TUOTANTO JA JULKAISU
Kukin opiskelija päivittää itse oman juttunsa Tutkan julkaisujärjestelmään. Juttua ei julkaista ennen kuin siihen on opettajalta julkaisulupa
Jutun julkaisun jälkeen jokainen jutuntekijä markkinoi omaa juttuaan sosiaalisessa mediassa.
_______________________________________________________________________________________________________________
JULKAISUN PURKU
Kun päivän Tutka on julkaistu, julkaisu puretaan toimituksessa. Purun tarkoitus on oppia viikonmittaisesta journalistisessa toimitusprosessista ja mahdollisesti vielä tehdä pienehköjä laadullisia korjauksia. Purkutilannetta johtavat toimituspäälliköt. Purku on pakollinen.
Taideakatemia
Media-alan koulutus
Kupittaan kampus
H-5
Opiskelija osoittaa portfoliolla ja työraportilla saavuttaneensa oppimistavoitteet. Portfoliossa on kaksi lyhyehköä tekstijuttua kuvineen ja kaksi videouutista. Lisäksi opiskelija kirjoittaa selostuksen toimituspäällikkyyttä vastaavasta työskentelystä.
Opiskelija toteuttaa neljä julkaisukelpoista journalistista juttua Tutkaan ja työskentelee kerran toimituspäällikkönä. Jokainen opiskelija osallistuu siis viiteen eri julkaisuun.
Juttutyypit:
- Kaksi tekstijuttua: Jokaisessa tekstivetoisessa jutussa on oltava etusivun otsikko, ingressi sekä mielekäs julkaisukuva, tekstijutussa vähintään 2 kuvaa. Haastatelluista henkilöistä pyritään saamaan jokaisesta julkaisukelpoinen kuva. Tekstijutun maksimimerkkimäärä on 3000. Tekstijuttu luetaan myös ääneen audioksi ja harjoitellaan hyvää spiikkaamista.
- Kaksi videota: Ne voi toteuttaa mobiililla. Videouutisen enimmäispituus on 90 sek. Videouutisen haastateltavien nimet ja tittelit sekä videon tekijätiedot sijoitetaan jutun sisään Tutkan tekstiplanssina.
Juttu on hyväksytty julkaisukelpoiseksi vasta, kun opettaja on sen hyväksynyt, ja kun opiskelija on itse päivittänyt oikeassa muodossa kaikkine elementteineen Tutkan julkaisujärjestelmään. Opiskelija tuottaa itse kaikki juttunsa elementit (teksti, kuvat, video, audion). Jotta juttu voidaan julkaista pääuutisena, sen etusivun valokuvan on oltava hyvä.
Kun kaikki neljä juttua ja toimituspäällikkövuoro on täytetty, opiskelija kokoaa jutuistaan portfolion, johon linkittää Tutkasta julkaistut jutut ja analysoi itse jokaisen niistä sekä kirjoittaa selostuksen ja arvion työstään toimituspäällikkönä. Tämän lisäksi opiskelija kirjoittaa arvion omasta työskentelystään ja antaa palautetta Tutkasta kokonaisuutena. Portfolion pituus on 2000–4000 merkkiä. Portfolio palautetaan Itslearningiin sille varattuun paikkaan arviointia varten.
TOIMITUSPÄÄLLIKKÖVUORO
Toimituspäälliköt ottavat jo ennakkoon vastuuta tulevan viikon jutuista. He pitävät ennakkotapaamisen joko kampuksella tai chatin kautta itsenäisesti ja auttavat oman ryhmänsä seuraavalla viikolla vuorossa olevia toimittajia kehittelemään maanantaille hyviä juttuideoita. Toimituspäälliköt johtavat myös maanantain toimituspalaveria, jossa ohjaava opettaja on paikalla. Siellä he jakavat keskenään opiskelijatoimittajat vastuulleen niin, että kukin auttaa vastuullaan olevia saamaan jutun valmiiksi perjantain julkaisuun mennessä. Toimituspäällikön on koko ajan tiedettävä, mikä on juttujen tilanne ja hän pitää yhteyttä ohjattaviinsa. Hän on vastuussa oman ryhmänsä juttujen valmistumisesta aikataulussa.
Julkaisupäivänä toimituspäälliköt päättävät yhdessä ohjaavan opettajan kanssa juttujen julkaisupaikan Tutkassa. Julkaisun jälkeen pidetään purku, jossa keskustellaan jokaisen jutun kohdalla lyhyesti seuraavista asioista:
- Jutun uutisarvo ja mielenkiintoisuus
- Otsikoinnit, ingressit, oikeakielisyys ja kielen lennokkuus, valokuvien laatu ja mielekkyys
- Videon tekninen ja ilmaisullinen toteutus
- Haastateltavien rooli osana juttua
- Jäikö jotakin oleellista puuttumaan? Olisiko jotakin turhaa voinut jättää pois?
Perjantain nopean purun lisäksi jokainen opiskelija saa julkaisupäivän aikana palautetta ohjaavalta opettajalta.
Opintojakso toteutetaan Tutkan toimituksessa. Opiskelijat toimittavat Tutkaa kahdessa ryhmässä, joka toinen viikko on ryhmän julkaisuvuoro.
Julkaisuprosessi koostuu neljästä tilanteesta: ideointipalaveri, toimituspalaveri, välipurku ja julkaisupäivä, joka sisältää purkutilanteen. Opiskelijan on toimitusvuorollaan osallistuttava aktiivisena toimijana jokaiseen näistä. Palavereihin tai julkaisuun ei voi osallistua etänä, mikäli sovitaan läsnäoloa vaativasta toteutuksesta. Toimitusvuoron vaihtamisesta on sovittava hyvissä ajoin etukäteen sijaisen ja kyseisellä julkaisuviikolla vastuuvuorossa olevan opettajan sekä toimituspäälliköiden kanssa. Tutkassa toimitaan kuten työpaikalla.
TOIMITUSRYTMI JA RYHMÄJAKO
PE ideointipalaveri 9-11/12-14
MA 9-11 toimituspalaveri
KE 10-11 välipurku
TO 9-16 julkaisu ja purku
Ryhmäjako ja toimituspäällikkövuorot näkyvät Itslearningissa.
Tehtävistä puuttuu osa tai ne on toteutettu julkaisukelvottomasti.
Opiskelija tuo valmistellun juttuidean toimituspalaveriin ja huolehtii sen saattamisesta julkaistavaksi aikataulun mukaan. Jutussa on selvä kärki, järkevä otsikko ja nosto. Se täyttää julkaistavalle jutulle asetetut muoto- ja sisältövaatimukset: Juttutyyppi on tilatun mukainen, sisältö noudattaa journalistin ohjeita ja on uutismainen. Jutussa esiintyy journalistinen tasapaino, ja jutulla on näkökulma. Opiskelija osallistuu palautekeskusteluihin purkutilanteissa. Hän hoitaa toimituspäällikkötyöskentelyn tehtävät vaaditulla tavalla.
Jutun myöhästyminen julkaisupäivästä muusta kuin opettajien hyväksymästä syystä aiheuttaa ko. jutun osalta arvosanan laskun yhdellä numerolla.
Opiskelija esittelee huolellisesti valmistellun juttuidean ja huolehtii omatoimisesti sen julkaisemisesta aikataulun mukaan. Juttutyyppi noudattaa hyvin tilattua, jutulla on selkeä näkökulma ja sen kärki on kiinnostava ja otsikko houkutteleva. Jutun tekninen ja sisällöllinen anti on hyvä ja sillä on selkeä näkökulma. Opiskelijan osallistuminen palavereihin on aktiivista ja hänen panoksensa ryhmälle on merkittävä. Toimituspäällikkötyöskentely osoittaa vastuullisuutta ja aktiivisuutta sekä muiden jutuista annetut arvioinnit ovat rakentavia ja huolellisia.
Jutun myöhästyminen julkaisupäivästä muusta kuin opettajien hyväksymästä syystä aiheuttaa ko. jutun osalta arvosanan laskun yhdellä numerolla.
Opiskelija esittelee omaperäisen ja houkuttelevan juttuidean toimituspalaverissa. Hän julkaisee juttunsa taitavasti ja mahdollisesti auttaa myös muita julkaisussa. Jutun kärki, otsikko ja nosto ovat erinomaiset ja herättävät käyttäjässä uusia ajatuksia ja erityisen kiinnostuksen perehtyä juttuun. Jutun sisältö osoittaa perusteellista tiedonhankintaa, tai sen haastateltavat ovat aiheen kannalta erityisen merkittäviä henkilöitä. Jutun näkökulma on omaperäinen tai erityisen kiinnostava. Jutun tekninen toteutus on luova ja erinomainen. Opiskelijan aktiivisuus palavereissa on merkittävää, hän on ryhmän kantava voima. Toimituspäällikkötoiminta on hyvin vastuullista ja omatoimista. Muiden jutuista annetut arvioinnit osoittavat paneutumista juttuideoihin ja antavat opetuksellisesti merkittäviä havaintoja tai parannusehdotuksia.
Jutun myöhästyminen julkaisupäivästä muusta kuin opettajien hyväksymästä syystä aiheuttaa ko. jutun osalta arvosanan laskun yhdellä numerolla.
Vastuuopettaja Mika Niinimaa
Lähiopetus
Opettaja toimittaa tarvittaessa
Ryhmä- ja harjoitustehtävät, itsenäinen tekeminen, luennot.
Suomi
08.09.2023 - 31.12.2023
16.08.2023 - 08.09.2023
10 - 25
Taideakatemia
Media-alan koulutus
Kupittaan kampus
H-5
Ryhmä- ja harjoitustehtävät, itsenäinen tekeminen, luennot.
5op=135h
Opintojaksolla toteutetaan lyhyitä kohtausharjoituksia ryhjmätyönä eri tyylilajeissa ideasta aina valmiiksi kohtaukseksi.
Tapaamiskerrat:
8.9. klo 10-16 LEM B161 Ahti
22.9. klo 10-16 ICT B1032 Beta
6.10. klo 10-16 LEM A308
4.12. klo 13-16 LEM B170 palautetilaisuus
Kohtaukset kuvataan viikolla 45 (6.-10.11.).
Vastuuopettaja
visuaalisen viestinnän lehtori
Antti Alanko (antti.alanko@turkuamk.fi)
Lähiopetus
Jaetaan ITS.ssä
Opiskelu jakaantuu työpajatyyppiseen lähiopetukseen ja itsenäisiin tehtäviin. Valokuvausta harjoitellaan verkkoaineistojen pohjalta itsenäisesti. Kuvankäsittelyn opetus tapahtuu IT-luokissa. Itsenäiset tehtävät opiskelija voi toteuttaa joko IT-luokissa tai omalla koneellaan, edellyttäen että opiskelijalla on sama ohjelmistopaketti ladattuna. Itsenäiset valokuvatehtävät opiskelija voi toteuttaa omalla tai oppilaitoksesta lainaamallaan kameralla. Kirjallinen tai sähköinen oppimismateriaali jaetaan oppituntien aikana ja tallennetaan ITS.iin. Valmiit harjoitustyöt tallennetaan myös itslearning-alustalle.
Työpajatyöskentelyssä tärkeää on oman osaamisen kehittäminen vertaisoppiminen ja keskustelu muiden opiskelijoiden kanssa harjoitustöihin liittyvästä problematiikasta. Opettaja toimii työpajoissa tuutorina ja teknisenä tukena.
Jakson tehtävistä kootaan lopuksi portfolio, johon saa palautetta ja joka arvioidaan suorituksessa.
Osallistuminen verkko- ja lähiopetukseen Oppimistehtävät, visuaaliset ja kirjalliset osa-alueet. Yksilö- ja ryhmätyöt. Palautteen antaminen ja saaminen, vuorovaikutus ryhmässä.
Suomi
18.09.2023 - 08.12.2023
14.08.2023 - 01.11.2023
Taideakatemia
Media-alan koulutus
H-5
Portfolion voi jakson tavoitteiden mukaisesti koostaa myös itsenäisesti ja osoittaa oma osaaminen (AHOT).
Luennot kuvan sommittelusta ja kameran asetusten sekä lisälaitteiden käytöstä. Itsenäiset harjoitukset ja tekemällä oppiminen. Työpajat kuvankäsittelystä, jossa ryhmän jäsenet yhdessä työstävät harjoituskuvia sekä omia ottamiaan valokuvia oman suuntautumisvaihtoehdon mukaisissa käyttötilanteissa. Jakson tehtävistä koostetaan lopuksi portfolio.
Osallistuminen verkkoluentoon tai tämän tallenteen katsominen. Työpajaopetukseen osallistuminen.
Itsenäisesti tehtävät oppimistehtävät, joista opintojakson lopussa koostetaan portfolio. Portfolioon saa palautetta ja se arvioidaan
Opintojaksolla opiskelijat oppivat perustiedot valokuvauksesta, digikameran käytöstä ja sen ominaisuuksista. Lisäksi opintojaksolla käsitellään kuvankäsittelyn perusteet ja kuvankäsittelyohjelman käyttöä.
Valokuvausosiossa perehdytään kameran käyttämiseen, erilaisiin kuvatyyppeihin, digitaalisen valokuvan säätöihin ja tekniikkaan, kuvalliseen ideointiin, sekä ammattialakohtaisiin kuvakäytänteisiin.
Kuvankäsittelyosiossa tutuiksi tulevat kuvan peruskäsittely ja sävyjen säätäminen, häviämättömän kuvamuokkauksen periaate, sisällön tunnistavat retusointityökalut, maskit, tasot, sekoitustilat, taustan poistaminen kuvasta, kuvayhdistelyt ja kuvamanipulaatioiden tekeminen.
Opiskelija ei ole suorittanut lainkaan oppimistehtäviä ja portfolio palauttamatta. Opiskelija on osallistunut ryhmän työskentelyyn vain vähän tai ei ollenkaan.
Opiskelija on palauttanut portfolion, mutta saavuttanut oppimistavoitteet niukasti ja pintapuolisesti.
Opiskelija on palauttanut portfolion ja saavuttanut oppimistavoitteet hyvin. Opiskelija on hankkinut ja hyödyntänyt ajankohtaista ja tarkoituksenmukaista tietoa tehtävissään. Opiskelija on työskennellyt aktiivisesti.
Opiskelija on palauttanut portfolion, saavuttanut oppimistavoitteet ja osoittanut laajaa perehtyneisyyttä valokuvauksen ja kuvankäsittelyn teemoihin. Opiskelija on hyödyntänyt ajankohtaista ja tarkoituksenmukaista tietoa monipuolisesti ja luovasti. Opiskelija on sitoutunut työskentelyyn ja omalta osaltaan edistänyt tavoitteiden saavuttamista.
Lähiopetus
Suomi
12.09.2023 - 31.12.2023
07.06.2023 - 28.09.2023
Taideakatemia
Media-alan koulutus
H-5
Johanna Ailio: johanna.ailio@turkuamk.fi vastaa opintojakson sisällöstä ja Turun AMK:n tutkinto-opiskelijoista.
Avoimen AMK:n opiskelijoiden ilmoittautumisia ja opinto-oikeuksia hallinnoi avoinamk@turkuamk.fi
Campusonline-opiskelijoiden ilmoittautumisia ja opinto-oikeuksia hallinnoi Campusonline@turkuamk.fi
Etäopetus
turkuamk.itslearning.com HAKA-kirjautuminen: Visuaalinen kulttuuri ja media-analyysi syksy 2023.
Opintojakso suoritetaan itsenäisesti. Aloitusluento 8.9. klo 9:00 on vapaaehtoinen kurssin esittely.
https://turkuamk.zoom.us/j/65099795296
Jokainen vastaus arvioidaan erikseen arvosanalla 0-5. Hylätyn suorituksen voi uusia niin kauan kuin kurssi on auki. Viidestä tehtvästä on saatava hyväksytty suoritus, jotta kurssista saa arvosanan. Sen keskisarvo lasketaan viiden suorituksen perusteella ylöspäin pyöristäen.
Suomi
04.09.2023 - 30.11.2023
07.06.2023 - 30.09.2023
12 - 100
Opettaja vastaa kysymyksiin pääasiassa itsin kautta. Kannattaa kysyä kurssin yleskatsauksen ilmoituksessa, jotta kaikki hyötyvät vastauksesta.
CampusOnline paikkamäärä 20 opiskelijaa.
AvoinAMK paikkamäärä 20 opiskelijaa.
Media-ala
Media-alan koulutus
Paikasta riippumaton
5 op
H-5
AHOT-menettely, jolla osoitetaan jonkun toisen korkeakoulun vastaavan tai lähes vastaavan opintojakson suoritus.
Opiskelija osoittaa itseohjautuvuutta, kriittisyyttä ja luovuutta soveltaessaan teoriatekstejä käytäntöön. Hänen on kyettävä analysoimaan lukemaansa ja asettamaan se oikeaan kontekstiin.
Kukin tehtävä on yhden opintopisteen laajuinen ja opiskelija valitsee tarjonnasta viisi itseään kiinnostavaa tehtävää. Opintojakson suoritus vaatii siis, että viisi tehtävää on palautettu hyväksytysti.
Opiskelija saa jokaisesta tehtävästä henkilökohtaisen palautteen.
Tehtävät käsittelevät seuraavia teorioita ja tutkimusmenetelmiä:
1. Representaatio
2. Metafora-analyysi
3. Semiotiikka
4. Mainosanalyysi
5. Merkityksellistäminen
6. Diskurssianalyysi
7. Argumentaatioanalyysi
Itslearningissa oleva oppimisympäristö tarjoaa teoriaosuudet, joihin opiskelija perehtyy. Näiden tekstien perusteella kukin opiskelija tekee viisi soveltavaa tehtävää, joiden avulla hän osoittaa ymmärtäneensä media-analyysin ja visuaalisen kulttuurin keskeisiä teorioita ja tutkimusmenetelmiä.
Omaehtoisesti perustettu lukupiiri tai keskusteluryhmä voi olla avuksi tehtävien ymmärtämisessä.
Opintojakso on auki 4.9.-30.11.2023 eikä sen jälkeen ole mahdollista palauttaa enää tehtäviä.
Opettaja antaa kustakin tehtävästä palautteen erikseen jokaiselle opiskelijalle. Koska kurssin lopussa on yleensä ruuhkaa tehtävien palauttamisessa, viimeisellä viikolla palautteet kestävät kauemmin. Kannattaa siis palauttaa tehtävät ajoissa.
Opiskelija ei ole tehnyt kaikkia tehtäviä tai ne / osa niistä on ymmärretty selkeästi väärin. Käsitteitä ei käytetä oikein eikä oikeassa kontekstissa.
Opiskelija osoittaa ymmärtäneensä teoriateksteissä käytetyt käsitteet oikein ja pystyy tuottamaan niiden perusteella soveltavan tehtävän. Hän noudattaa tehtävänantoja tarkasti ja käyttää tekstissä esiintyviä käsitteitä oikein. Esseetehtävien kieli ja tekstin jäsentely ovat ehjiä. Kuvalliset tehtävät todistavat käsitteiden sisäistämisestä.
Edellisen lisäksi opiskelijan tuottamat tehtävät osoittavat analyyttisyyttä ja kriittisyyttä. Hän todistaa ymmärtäneensä kaikki käsitteet ja käyttää niitä omassa tekstissään luontevasti. Esseetehtävien kieli on huolellista ja jäsennys looginen. Kuvalliset tehtävät ovat huolellisia ja osoittavat käsitteiden sisäistämisen lisäksi luovaa ajattelua sekä teknistä osaamista.
Edellisen lisäksi opiskelijan palauttamat tehtävät tuottavat uusia oivalluksia ja / tai osoittavat erinomaista kriittistä ajattelua myös teoriatekstien käsitteitä kohtaan. Esseetehtävien kieli on täsmällistä ja jäsennys erinomainen. Kuvalliset tehtävät osoittavat poikkeuksellisen luovaa ajattelua, huolellista ja teknisesti taitavaa toteutusta tai vahvaa persoonallista otetta.
vastuuopettaja:
Antti Alanko
Lähiopetus
Jaetaan ITS.ssä
Työpajat ja soveltava itsenäinen oppimistehtävä
Osallistuminen verkko- ja lähiopetukseen. Oppimistehtävät, visuaaliset ja kirjalliset osa-alueet. Yksilö- ja ryhmätyöt. Palautteen antaminen ja saaminen, vuorovaikutus ryhmässä.
Suomi
02.10.2023 - 15.12.2023
01.06.2023 - 31.10.2023
0 - 20
Taideakatemia
Media-alan koulutus
H-5
AHOT-portfolio. Ole yhteydessä vastuuopettajaan
Työpajaopetus sekä laajempi itsenäinen soveltava oppimistehtävä.
Opiskelija tutkii medioiden ominaisuuksia ja perehtyy visuaalisen viestinnän suunnittelijan toimenkuvaan ratkomalla erilaisia yritysten tai yhteisöjen toimintaan liittyviä ongelmia, joihin voidaan vaikuttaa viestinnällä. Harjoitustyöt sisältävät perehtymistä ja reagointia toimeksiantoihin, ideointia, graafista muotoilua, typografiaa, mediatekniikoita, kuvankäsittelyä ja vektori- ja liikegrafiikkaa.
Opiskelija ei ole suorittanut oppimistehtäviä hyväksytysti tai tehtävä/yksittäinen tehtävä puuttuu kokonaan. Opiskelija on osallistunut ryhmän työskentelyyn vain vähän tai ei ollenkaan.
Opiskelija on suorittanut kaikki oppimistehtävät, mutta saavuttanut oppimistavoitteet niukasti ja pintapuolisesti.
Englanniksi
Opiskelija on suorittanut kaikki oppimistehtävät ja saavuttanut oppimistavoitteet hyvin. Opiskelija on hankkinut ja hyödyntänyt ajankohtaista ja tarkoituksenmukaista tietoa tehtävissään. Opiskelija on työskennellyt aktiivisesti.
Opiskelija on suorittanut kaikki oppimistehtävät, saavuttanut oppimistavoitteet ja osoittanut laajaa perehtyneisyyttä opintojakson teemoihin. Opiskelija on hyödyntänyt ajankohtaista ja tarkoituksenmukaista tietoa monipuolisesti ja luovasti. Opiskelija on sitoutunut työskentelyyn ja omalta osaltaan edistänyt tavoitteiden saavuttamista.
Koulutukseen ei ole liitetty toteutuksia.