Skip to main content

Finnish Language and Communication (3 cr)

Code: 1001006-3024

General information


Enrollment
04.08.2018 - 01.12.2018
Registration for the implementation has ended.
Timing
03.09.2018 - 31.12.2018
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
3 cr
Local portion
1 cr
Virtual portion
2 cr
Mode of delivery
Blended learning
Unit
Arts Academy
Campus
Linnankatu Arts Campus
Teaching languages
Finnish
Seats
3 - 30
Degree programmes
Degree Programme in Performing Arts
Teachers
Ilona Tanskanen
Teacher in charge
Ilona Tanskanen
Groups
PTEATS18
Teatteri-ilmaisunohjaaja syksy 2018
Course
1001006
No reservations found for realization 1001006-3024!

Evaluation scale

H-5

Content scheduling

Suomen kielen ja viestinnän opinnoissa perehdytään oma ammattialan asiantuntija- ja työyhteisöviestintään sekä harjoitellaan työelämässä tarvittavia viestintä- ja vuorovaikutustaitoja.

Tavoitteet ja sisällöt:

Tavoitteena on, että opintojensa jälkeen opiskelija osaa
• toimia oman ammattialansa viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa
• kehittää omia viestinnällisiä valmiuksiaan
• ottaa huomioon vastaanottajan, tilanteen ja ammattialan käytännöt.

Opintojakson sisältöalueet:
• oman ammattialan tekstien analyysi, tulkinta ja kirjoittaminen
• asiatyylin tunnuspiirteet
• työelämän puheviestintätilanteet
• omien viestintätaitojen arviointi
• palautteen anto ja vastaanotto.

Objective

The student is able to act in a purposeful way in communicating and interacting in working life situations. He/she is able to take into consideration the receiver, the situation and the demands of the field and to communicate in an analytical, understandable and convincing manner.
The student is able and willing to develop his/her skills in the Finnish language and communication as part of his/her professional competence.

Content

Students know how to
-interpret the professional texts in their own field as part of information literacy skills and use their skills in new, different situations (for instance, text analysis and summary)
-write factual, consistent and understandable texts (for instance, small scale studies, reports, essays, professional presentations using source material) and to give references to sources according to given instructions (the basics of research communication)
-use up-to-date tools as support for their own linguistic ability in proof-reading (central contents in correcting language and text)
-act in a professional way in the verbal communication situations in working life, and to prepare for diverse speaking situations in a purposeful way (i.e. with the help of situation analysis and analysis plan)
-express themselves clearly using visual aids and by using language appropriate to the situation
-assess their own communication skills (the language and structure of spoken and written language, factors affecting readability and understandability, the effectiveness of the message)and to give and receive constructive criticism

Location and time

Mo 10.9.2018 klo 13 - 16 Veneluokka H217
Mo 17.9.2018 klo 13 - 16 Veneluokka H217
Mo 24.9.2018 klo 13 - 16 Veneluokka H217
Mo 1.10.2018 klo 13 - 16 Veneluokka H217
Mo 8.10.2018 klo 13 - 16 PC-luokka H212
Mo 22.10.2018 klo 13 - 16 PC-luokka H212

Materials

In Optima

Teaching methods

Opintojaksolla opiskellaan työlähtöisesti, työelämän viestintätilanteisiin ja tekstilajeihin liittyviä asioita. Opiskelu tapahtuu tehtäväperusteisesti. Lähiopetuksessa ammattialaan liittyviä viestintätilanteita tarkastellaan yhdessä keskustellen ja harjoitellen.

Exam schedules

Opintojakso ei sisällä tenttiä vaan perustuu oppimistehtävien hyväksyttyyn suorittamiseen. Arviointi perustuu teoksessa AHOT korkekouluissa. Kielet ja viestintä (2013 toim. Sisko Mällinen & Eeva Piirainen) esitettyihin kulttuurialan suomen kielen ja viestinnän arviointikriteereihin.

Pedagogic approaches and sustainable development

Pedagogisena otteena on innovaatiopedagogiikka. Työskentely sisältää monimuotoisia viestinnän ja vuorovaikutuksen tapoja, myös digitaalisia viestintävälineitä.

Completion alternatives

In Optima

Student workload

In Optima

Evaluation methods and criteria

Arviointi kohdistuu oppimistehtäviin ja työskentelyyn lähiopetustunneilla - mikäli opiskelija on valinnut lähiopetusta sisältävän toteutustavan.

Failed (0)

Jossakin tai joissakin oppimistehtävissä osoitettu osaaminen jää alle arvosanan yksi osaamistason.

Assessment criteria, satisfactory (1-2)

1–2
Omien viestintätaitojen kehittäminen: Opiskelija pystyy nimeämään ja arvioimaan oman viestintänsä ominaispiirteitä ja omia taitojaan saamiensa ohjeiden ja palautteen perusteella. Opiskelija osaa vastaanottaa saamaansa palautetta ja muuttaa omaa viestintäänsä palautteen huomioiden. Opiskelija tunnistaa viestinnän roolin osana ammattitaitoa ja viestintäprosessiin vaikuttavat seikat, esim. kanavan ja häiriöiden vaikutukset.

Työyhteisö- ja vuorovaikutusosaaminen: Opiskelija osaa laatia työyhteisönsä tekstit saamiensa ohjeiden ja mallien mukaisesti. Opiskelija osaa nimetä työkeskustelujen keskeiset menettelytavat ja toimia keskustelun osallistujana niiden mukaisesti. Opiskelija tunnistaa keskustelutaidon piirteitä. Opiskelija osaa esittää ja perustella näkemyksensä sekä antaa ja ottaa vastaan palautetta.

Asiantuntijana viestiminen: Opiskelija osaa suunnitella, esittää jäsentyneesti, ymmärrettävästi ja vakuuttavasti omaa tulevaa tai jo päättynyttä työskentelyään saamiensa ohjeiden mukaisesti. Opiskelija osaa ohjatusti hankkia alansa tietoa ja tuoda esiin keskeiset asiat ymmärrettävästi ja perustellen teksti- ja kielenkäyttösuositusten mukaisesti.

Tekstuaalinen osaaminen: Opiskelija osaa hankkia ohjatusti alansa tietoa ja käyttää sitä tehtävänannon mukaisesti. Opiskelija tuntee työelämän ja alansa keskeisiä tekstilajeja niihin liittyvine kielenkäyttösuosituksineen.

Eettinen ja kulttuurinen osaaminen: Opiskelija toimii annettujen ohjeiden ja toimintatapojen mukaisesti ja laatii tekstejä vuorovaikutuskumppaninsa huomioiden. Opiskelija tuntee plagioinnin, siteeraamisen ja referoinnin erot. Hän ilmoittaa käyttämänsä tietolähteet. Opiskelija kykenee yhteistyöhön myös kulttuuritaustaltaan erilaisten ihmisten kanssa.

Assessment criteria, good (3-4)

Omien viestintätaitojen kehittäminen: Opiskelija pystyy analysoimaan viestintäänsä, arvioimaan omaa viestintäosaamistaan ja muodostamaan tämän pohjalta viestinnällisiä kehittämistavoitteita. Opiskelija osaa hyödyntää palautteessa osoitettuja vahvuusalueitaan ja kehittää muita osaamisalueitaan uusissa viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa. Opiskelija osaa pyytää palautetta omasta vuorovaikutuksestaan. Opiskelija ymmärtää viestintätaitojen merkityksen ammatillisessa toiminnassa.

Työyhteisö- ja vuorovaikutusosaaminen: Opiskelija osaa soveltaa alansa tekstimalleja ja ohjeita tilanteisiin sopivalla tavalla. Opiskelija kuuntelee, havainnoi ja tulkitsee viestejä analyyttisesti ja muuttaa toimintatapojaan joustavasti kuullun ja havaitun perusteella. Opiskelija osaa toimia viestinnässään dialogisesti ja rakentaa osallistujien välille vuorovaikutusta esim. puheenvuoroja siirtämällä. Opiskelija hyödyntää viestintäkanavia, tekstilajeja ja medioita tarkoituksenmukaisesti.

Asiantuntijana viestiminen: Opiskelija osaa hankkia alansa tietoa kriittisesti, tulkita erilaisia viestintätilanteita sekä tulkita viestintäkumppaninsa toimintaa ja vastata siihen yhteistyötä rakentaen. Opiskelija osaa esittää asiat eri viestintäkumppaneiden kanssa toimiessaan eri tavoin, tilanteen ja vastaanottajan mukaisesti. Opiskelija osaa laatia projektin asiakirjat itsenäisesti.

Tekstuaalinen osaaminen: Opiskelija hankkii alansa tietoa ja soveltaa sitä kriittisesti ja monipuolisesti. Opiskelija osaa työstää tavoitteellisen kirjallisen, suullisen, visuaalisen tai multimodaalisen esityksen kohdeyleisölle ja hyödyntää erilaisia ilmaisutapoja esityksessään. Opiskelija käyttää viesteissään hyvää ja tilanteeseen sopivaa kieltä, tyyliä ja rakenteita.

Eettinen ja kulttuurinen osaaminen: Opiskelija soveltaa teksteissään kulttuurisesti vaihtelevia viestinnän keinoja. Opiskelija ilmaisee käyttämänsä lähteet ja erottaa hankitun tiedon omista ajatuksistaan. Hän osaa arvioida lähteidensä luotettavuutta ja soveltuvuutta. Opiskelija ottaa eri kulttuurien piirteet huomioon ja osaa luoda yhteistyöhön myönteisen ilmapiirin.

Assessment criteria, excellent (5)

Omien viestintätaitojen kehittäminen: Opiskelija hankkii sellaista viestinnän tukea, koulutusta ja tätä kautta osaamista, jota hän saamansa palautteen perusteella tarvitsee ammatillisessa viestinnässään. Opiskelija osaa kehittää suomen kielen ja viestinnän taitojaan osana omaa ammattitaitoaan sekä pystyy viestimään tarkoituksenmukaisesti, luovasti ja persoonallisesti.

Työyhteisö- ja vuorovaikutusosaaminen: Opiskelija osaa etsiä erilaisia viestintätapoja ja viestinnällisiä ratkaisuvaihtoehtoja, perustella valintojaan ja kokeilla uudenlaisia viestinnän toimintamalleja. Opiskelija käyttää viestintätapoja luovasti ja dialogisesti sekä hyödyntää viestintäkanavia tarkoituksenmukaisesti yhteisöjen sisäisissä ja ulkoisissa vuorovaikutustilanteissa.

Asiantuntijana viestiminen: Opiskelija osaa ennakoida viestintätilannetta ja viestintäprosessia omassa viestinnässään. Opiskelija osaa hankkia tietoa itsenäisesti ja asiantuntevasti tuottaakseen uutta tietoa tai uusia näkökulmia. Opiskelija osaa soveltaa ja yhdistelee erilaisia viestintävälineitä ja keinoja luovasti alansa viestintätilanteissa sekä sopeuttaa kielenkäyttönsä valittuun välineeseen.

Tekstuaalinen osaaminen: Opiskelija hankkii tietoa itsenäisesti ja asiantuntevasti tuottaakseen uutta tietoa tai uusia näkökulmia. Opiskelija käyttää kieltä ja visuaalisia ilmaisutapoja luovasti sekä alansa käytänteiden ja suositusten mukaisesti.

Further information

In Optima

Go back to top of page