Skip to main content

Physical expression 1 (2 cr)

Code: 2011395-3003

General information


Enrollment
01.08.2019 - 30.08.2019
Registration for the implementation has ended.
Timing
31.08.2019 - 01.01.2020
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
2 cr
Local portion
2 cr
Mode of delivery
Contact learning
Unit
Arts Academy
Campus
Linnankatu Arts Campus
Teaching languages
Finnish
Seats
8 - 15
Degree programmes
Degree Programme in Performing Arts
Teachers
Mervi Rankila-Källström
Course
2011395
No reservations found for realization 2011395-3003!

Evaluation scale

H-5

Content scheduling

Opiskelija tutustuu kehon mahdollisuuksiin ilmaista itseään erilaisten liikeimprovisaatioiden avulla. Opintojaksolla lisäämme kehotietoisuutta liikeimpulssin ja yhteisen vuorovaikutuksen kautta käyttäen hyväksi eri harjoitteita mm. fyysisestä teatterista, miimistä, tanssista ja kontakti-improvisaatiosta. Opiskelija kehittyy fyysisessä ilmaisussa suhteessa itseensä, aikaan, tilaan ja liikkuessa muiden kanssa. Opiskelija osaa käyttää hyväkseen materiaalia perustellessaan omaa oppimistaan teatteri-ilmaisun ohjaajana. Opiskelija oppii erilaisia fyysien ilmaisun keinoja ja saa monipuolisia valmiuksia toteuttaa fyysistä ilmaisua erilaisten ryhmien kanssa. Tutkimme kehoa ja liikettä erilaisten kehollisten tekniikoiden kautta; es. Lecoq ja Brosovski; ja tutustumme liikelaatuihin. Opiskelija omaa kyvyn monipuoliseen liikeilmaisuun kehollisen integraation ymmärtämisen kautta.

Objective

Student knows basics of physical expression.

Content

-

Teaching methods

Tunneilla tapahtuvat soolo-ja ryhmätehtävät sekä niiden reflektointi ja keskustelu.
Opettajajohtoiset keskustelut.
Opintojakson lopussa mahdollinen ryhmäkompositiotehtävä tai lyhyt soolo.

Pedagogic approaches and sustainable development

Yksilö, -pari- ja ryhmätyöskentely käytännönharjoitteiden kautta.
Pari -ja ryhmäkeskustelut sekä oman työn reflektointi.

Student workload

Lähiopetuksessa tapahtuvat soolo-, pari- ja ryhmätehtävät. Opintojakson lopussa lyhyet mahdolliset demot; ryhmäkompositiotehtävä tai soolo.

Evaluation methods and criteria

Opintojaksossa arvioidaan:
1) läsnäolo sekä osallistuminen lähiopetuksen aikana tehtäviin oppimistehtäviin
2) pienryhmässä tehty ryhmäkompositio
3) lyhyt sooloteos
4) oppimispäiväkirjatiivistelmä sekä observaatioparin tiivistelmä

Failed (0)

Opiskelija ei osallistu opintojakson lähitunneille eikä suorita annettuja oppimistehtäviä.

Assessment criteria, satisfactory (1-2)

Opiskelija osaa toimia annettujen ohjeiden mukaisesti. Osaa tunnistaa opintojakson keskeiset fyysisen ilmaisun ammattikäsitteet. Opiskelija on läsnä ja osallistuu vuorovaikutustilanteisiin. Opiskelija on tehnyt kaikki oppimistehtävät. Oppilas ottaa vastuuta sekä omasta että muiden turvallisuudesta oppimisympäristössä.

Assessment criteria, good (3-4)

Lisäksi opiskelija osaa käyttää opintojaksolla käsiteltyjä käsitteitä kehollisesti, kirjallisesti sekä suullisesti. Osaa yhdistää teoreettisen tiedon osaksi omaa työskentelyään. Oppilas omaa taidon monipuoliseen kokonaisvaltaiseen liiketyöskentelyyn ja hallitsee parityöskentelyn perusteita yhteisentilan sekä jaetun painon kautta. Ymmärtää kehollisen vuorovaikutuksen potentiaalin teatterin ja tanssin tekemiselle. Oppilas osaa käsitellä liikettä suhteessa aikaan, henkilökohtaiseen kinesfääriin sekä liikkeen tilaan. Lisäksi osaa tutkia kehollisuuttaan somaattisten menetelmien avulla.

Assessment criteria, excellent (5)

Lisäksi opiskelija osaa toimia itsenäisesti ja tavoitteellisesti. Osaa reflektoida ja yhdistää oppimaansa aiempaan osaamiseensa. Oppilas osaa tarkastella, arvioida sekä omaa että observaatioparinsa oppimista. Osaa myös soveltaa tunneilla opittua materiaalia soolo -ja ryhmätyössään. Opiskelijalla on monipuolinen sekä avartunut näkemys tanssitaiteesta ja liikkeestä. Osaa ottaa vastuuta ryhmän myönteisestä ilmapiiristä ja kehittyy myös vuorovaikutuksessa toisiin opiskelijoihin. Opiskelijalla on selkeä käsitys kehollisuudesta ja uskaltaa rohkeasti tutkia liikettä niin yksin kuin toistenkin opiskelijoiden kanssa. Oppilas osaa käyttää tanssi/liiketeoksen valmistamiseen tarvittavia taitoja sekä ammentaa omaa luovuutta osana oppimaansa. Oppilas on motivoitunut tutkimaan ja havainnoimaan liikettä, kehollista artikulaatiota sekä ymmärtää liikelaatuja.

Go back to top of page