Occupational Performance Assessment in Practice (5 cr)
Code: TH00BF47-3004
General information
- Enrollment
-
01.08.2020 - 30.08.2020
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
31.08.2020 - 31.12.2020
Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 5 cr
- Mode of delivery
- Contact learning
- Unit
- Health and Well-being
- Campus
- Kupittaa Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 10 - 40
- Degree programmes
- Degree Programme in Occupational Therapy
- Teachers
- Johanna Kurtti
- Irina Katajisto-Korhonen
- Anu Kuikkaniemi
- Kaarina Rajala
- Mary-Ann Kaukinen
- Teacher in charge
- Mary-Ann Kaukinen
- Course
- TH00BF47
Evaluation scale
Hyväksytty/Hylätty
Content scheduling
Ravitsemus, Johanna Kurtti
A- ryhmä 18.9. ja 2.10. B- ryhmä 9.9 ja 30.9.
Sisältöalueena: Ravitsemussuositusten mukainen ruokavalio terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä. Ravitsemus eri ikäkausina.
Hätäensiapu, mikrobiologia ja aseptiikka, Kaarina Rajala (zoom -linkki tapaamiseen lähetetään sähköpostitse jaksoon ilmoittautuneille)
Vk 43, tiistai 20.10.2020 A-ryhmä: 2t Hätäensiapu, mikrobiologia ja aseptiika työskentelyn ohjeistukset (verkkotapaaminen klo 8.15-9.45)
Vk 43, tiistai 20.10.2020 B-ryhmä: 2t Hätäensiapu, mikrobiologia ja aseptiikka (verkkotapaaminen 20.10. klo 10-11.30).
Hätäensiavun yksilötehtävien palautus 30.10.2020 ja ryhmätehtävän palautus 13.11.2020. Mikrobiologian ja aseptiikan tehtävän palautus 20.11. 2020 mennessä, (2.palautuskerta kummassakin on 30.3.2021 ja 3.palautuskerta on 30.8.2021)
Toiminnallisuuden arviointien käytännön harjoittelu, Ankku, Anu ja Irina:
vko 44 Info Toiminnallisuuden arviointi haastattelun ja havainnoinnin avulla (käytännön toteutus viikot 44-49), Anu
vko 45 Taitojen arviointi havainnoimalla, kaikki opet
vko 48 Sensomotoristen ja toiminnallisten arviointimenetelmien pop-up, Ankku ja Anu
vko 49 palautetunti etä Teams, Anu ja Irina
Objective
Opiskelija osaa
• arvioida ja kirjata yksilön toiminnallisuutta,
• toimia ensiaputilanteissa sekä tunnistaa infektioiden riskitekijöitä ja osaa toimia noudattaen aseptiikan perusperiaatteita,
• tunnistaa terveellisen ruokavalion ja erityisruokavalioiden perusteita se-kä soveltaa niitä käytäntöön.
Content
Asiakkaan toiminnallisuuden arviointi
Asiakkaan toiminnallisuuden dokumentaatio
Hätäensiapu sekä mikrobiologia ja aseptiikka
Terveellinen ruokavalio ja erityisruokavalioiden perusteet
Materials
Tieto oppimateriaaleista löytyy Itslearning oppimisympäristöstä.
RAV: Käydään läpi ensimmäisellä lähiopetuskerralla.
Hätäensiapu: Ilmoitetaan verkkoympäristössä
Mikrobiologia ja aseptiikka: ilmoitetaan verkkoympäristössä
Teaching methods
Ravitsemus: Keskusteleva lähiopetus, ryhmätyöskentely, itsenäinen työskentely
Hätäensiapu: Itsenäinen yksilö- ja pienryhmätyöskentely
Mikrobiologia ja aseptiikka: Itsenäinen yksilö- ja pienryhmätyöskentely
Toiminnallisuuden arviointi käytännössä: Opintojakso sisältää itsenäistä opiskelua verkkoympäristössä, tiimityöskenteyä tiimipäivissä (lähipäivissä) ja käytännön toteutusta. Poissaolot tiimipäivistä osoitetaan osaamisen näyttönä.
Pedagogic approaches and sustainable development
Ravitsemus luentoja, ryhmätyöskentelyä, verkkotyöskentelyä
Hätäensiapu: Verkkotyöskentely yksin ja pienryhmässä
Mikrobiologia ja aseptiikka: Verkkotyöskentely, pienryhmätehtävä
Ohjeistus tiimityöskentelystä löytyy Tiimioppijan käsikirjasta.
Completion alternatives
Mikäli opiskelijalla on esittää voimassa oleva Hätäensiapu 8h- tai Ensiapu 1 -kortti, niin sisäinen hyväksi luku hätäensiavun osalta on mahdollista > yhteys opettajaan ennen jakson alkua
Student workload
1 op vastaa 27 tuntia opiskelijan työtä
RAV 27h, joista lähitunteja 7 ja opiskelijan itsenäistä opiskelua 20 tuntia (sis. ryhmätyöskentelyn ja itsenäisen opiskelun sekä tehtävät).
Hätäensiapu ja mikrobiologia ja aseptiikka 1 op:
-Hätäensiapu 8h
-Mikrobiologia ja aseptiikka 19h
Toiminnallisuuden arviointi käytännössä:
Käsikirja arviointimenetelmistä sisältäen reflektion toiminnallisuuden arviointi ja toiminnallisuuden arviointi käytännössä opintojaksoista.
Evaluation methods and criteria
RAV: HYV/HYL (Osallistuminen lähiopetukseen sekä annettujen ryhmä- ja yksilötehtävien suorittaminen)
Hätäensiapu: Yksilötehtävien ja pienryhmätehtävän suoritus: hyv/hyl
Mikrobiologia ja aseptiikka: kirjallinen raportti: hyv/hyl-täyd.
Toiminnallisuuden arviointi käytännössä
Hyväksytty suoritus edellyttää opintojakson tehtävien suoritusta hyväksytysti. Opintojakso arvioidaan hyväksytty / hylätty