Skip to main content

Occupational Performance Assessment in Practice (5 cr)

Code: TH00BF47-3004

General information


Enrollment
01.08.2020 - 30.08.2020
Registration for the implementation has ended.
Timing
31.08.2020 - 31.12.2020
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
5 cr
Mode of delivery
Contact learning
Unit
Health and Well-being
Campus
Kupittaa Campus
Teaching languages
Finnish
Seats
10 - 40
Degree programmes
Degree Programme in Occupational Therapy
Teachers
Johanna Kurtti
Irina Katajisto-Korhonen
Anu Kuikkaniemi
Kaarina Rajala
Mary-Ann Kaukinen
Teacher in charge
Mary-Ann Kaukinen
Course
TH00BF47
No reservations found for realization TH00BF47-3004!

Evaluation scale

Hyväksytty/Hylätty

Content scheduling

Ravitsemus, Johanna Kurtti
A- ryhmä 18.9. ja 2.10. B- ryhmä 9.9 ja 30.9.
Sisältöalueena: Ravitsemussuositusten mukainen ruokavalio terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä. Ravitsemus eri ikäkausina.

Hätäensiapu, mikrobiologia ja aseptiikka, Kaarina Rajala (zoom -linkki tapaamiseen lähetetään sähköpostitse jaksoon ilmoittautuneille)
Vk 43, tiistai 20.10.2020 A-ryhmä: 2t Hätäensiapu, mikrobiologia ja aseptiika työskentelyn ohjeistukset (verkkotapaaminen klo 8.15-9.45)
Vk 43, tiistai 20.10.2020 B-ryhmä: 2t Hätäensiapu, mikrobiologia ja aseptiikka (verkkotapaaminen 20.10. klo 10-11.30).
Hätäensiavun yksilötehtävien palautus 30.10.2020 ja ryhmätehtävän palautus 13.11.2020. Mikrobiologian ja aseptiikan tehtävän palautus 20.11. 2020 mennessä, (2.palautuskerta kummassakin on 30.3.2021 ja 3.palautuskerta on 30.8.2021)

Toiminnallisuuden arviointien käytännön harjoittelu, Ankku, Anu ja Irina:
vko 44 Info Toiminnallisuuden arviointi haastattelun ja havainnoinnin avulla (käytännön toteutus viikot 44-49), Anu
vko 45 Taitojen arviointi havainnoimalla, kaikki opet
vko 48 Sensomotoristen ja toiminnallisten arviointimenetelmien pop-up, Ankku ja Anu
vko 49 palautetunti etä Teams, Anu ja Irina

Objective

Opiskelija osaa
• arvioida ja kirjata yksilön toiminnallisuutta,
• toimia ensiaputilanteissa sekä tunnistaa infektioiden riskitekijöitä ja osaa toimia noudattaen aseptiikan perusperiaatteita,
• tunnistaa terveellisen ruokavalion ja erityisruokavalioiden perusteita se-kä soveltaa niitä käytäntöön.

Content

Asiakkaan toiminnallisuuden arviointi
Asiakkaan toiminnallisuuden dokumentaatio
Hätäensiapu sekä mikrobiologia ja aseptiikka
Terveellinen ruokavalio ja erityisruokavalioiden perusteet

Materials

Tieto oppimateriaaleista löytyy Itslearning oppimisympäristöstä.
RAV: Käydään läpi ensimmäisellä lähiopetuskerralla.
Hätäensiapu: Ilmoitetaan verkkoympäristössä
Mikrobiologia ja aseptiikka: ilmoitetaan verkkoympäristössä

Teaching methods

Ravitsemus: Keskusteleva lähiopetus, ryhmätyöskentely, itsenäinen työskentely
Hätäensiapu: Itsenäinen yksilö- ja pienryhmätyöskentely
Mikrobiologia ja aseptiikka: Itsenäinen yksilö- ja pienryhmätyöskentely

Toiminnallisuuden arviointi käytännössä: Opintojakso sisältää itsenäistä opiskelua verkkoympäristössä, tiimityöskenteyä tiimipäivissä (lähipäivissä) ja käytännön toteutusta. Poissaolot tiimipäivistä osoitetaan osaamisen näyttönä.

Pedagogic approaches and sustainable development

Ravitsemus luentoja, ryhmätyöskentelyä, verkkotyöskentelyä
Hätäensiapu: Verkkotyöskentely yksin ja pienryhmässä
Mikrobiologia ja aseptiikka: Verkkotyöskentely, pienryhmätehtävä
Ohjeistus tiimityöskentelystä löytyy Tiimioppijan käsikirjasta.

Completion alternatives

Mikäli opiskelijalla on esittää voimassa oleva Hätäensiapu 8h- tai Ensiapu 1 -kortti, niin sisäinen hyväksi luku hätäensiavun osalta on mahdollista > yhteys opettajaan ennen jakson alkua

Student workload

1 op vastaa 27 tuntia opiskelijan työtä
RAV 27h, joista lähitunteja 7 ja opiskelijan itsenäistä opiskelua 20 tuntia (sis. ryhmätyöskentelyn ja itsenäisen opiskelun sekä tehtävät).

Hätäensiapu ja mikrobiologia ja aseptiikka 1 op:
-Hätäensiapu 8h
-Mikrobiologia ja aseptiikka 19h

Toiminnallisuuden arviointi käytännössä:
Käsikirja arviointimenetelmistä sisältäen reflektion toiminnallisuuden arviointi ja toiminnallisuuden arviointi käytännössä opintojaksoista.

Evaluation methods and criteria

RAV: HYV/HYL (Osallistuminen lähiopetukseen sekä annettujen ryhmä- ja yksilötehtävien suorittaminen)
Hätäensiapu: Yksilötehtävien ja pienryhmätehtävän suoritus: hyv/hyl
Mikrobiologia ja aseptiikka: kirjallinen raportti: hyv/hyl-täyd.
Toiminnallisuuden arviointi käytännössä
Hyväksytty suoritus edellyttää opintojakson tehtävien suoritusta hyväksytysti. Opintojakso arvioidaan hyväksytty / hylätty

Go back to top of page