Ravitsemushoito (1op)
Toteutuksen tunnus: TH00BU65-3005
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 02.12.2020 - 28.02.2021
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 01.01.2021 - 31.07.2021
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 1 op
- Lähiosuus
- 1 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- Terveys ja hyvinvointi
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 10 - 30
- Koulutus
- Sairaanhoitajakoulutus
- Opettajat
- Johanna Kurtti
- Opintojakso
- TH00BU65
Toteutukselle Ravitsemushoito TH00BU65-3005 ei valitettavasti löytynyt varauksia. Varauksia ei ole mahdollisesti vielä julkaistu tai toteutus on itsenäisesti suoritettava.
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
                    
Sisällön jaksotus
Ravitsemushoito keväällä 2021: 
Sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemushoito ja ohjaus sekä sairauksiin liittyvät erityisruokavaliot
                    
Tavoitteet
Opiskelija
•	osaa integroida ravitsemushoitoa ja -ohjausta yhdessä monialaisen asiantuntijaverkoston kanssa sisätauti- ja kirurgisen potilaan hoitotyössä
                    
Sisältö
•	Sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemushoito ja ohjaus sekä sairauksiin liittyvät yleisimmät erityisruokavaliot
                    
Oppimateriaalit
- Valtion ravitsemusneuvottelukunta 2010 Ravitsemushoito. Suositus sairaaloihin, terveyskeskuksiin, palvelu- ja hoitokoteihin sekä kuntoutuskeskuksiin. 
- Voutilainen E. Fogelholm M. & Mutanen M. 2015 Ravitsemustaito s. 169 - 202. 
- Sinisalo, L. 2015. Ravitsemus hoitotyössä. 
Tarkemmin oppimateriaali ensimmäisellä tunnilla.
                    
Opetusmenetelmät
• Toteutetaan keskustelevana opetuksena, pienryhmätyöskentelynä sekä oppimistehtävinä. Kurssi toteutetaan Optima-alustalla.
• Keskeisinä teemoina ovat sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemustilan arviointi, ravitsemushoidon suunnittelu, toteutus ja arviointi. Näihin liittyvät taidot opitaan pienryhmissä työskennellen. Työskentelyn tulokset esitetään koko ryhmälle.
                    
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Ravitsemushoito 1 op = opiskelijan työtä 27 h; josta opetustunnit 4 h (sisätautipotilaan ravitsemus, kirurgisen pot. rav. tilan arviointi ja seuranta, ryhmätehtävien anto ja ohjaus, tehtävien esitykset) ja itsenäinen työskentely 23 h (itsenäinen opiskelu ja ravitsemustehtävien teko).
                    
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
RAVITSEMUSHOITO: Arviointi hyväksytty / hylätty. Hyväksytyn suorituksen edellytyksenä on yksilö- ja ryhmätehtävien suorittaminen. Ryhmätyöhön liittyvä poissaolo korvataan osallistumalla rinnakkaisryhmän vastaaviin tunteihin; ryhmätehtävien tekemiseen, esittämiseen ja opponointiin tai muulla erikseen sovittavalla tavalla.