Skip to main content

Swedish in working life, written communication (3 cr)

Code: 100117-3030

General information


Enrollment
01.12.2021 - 17.01.2022
Registration for the implementation has ended.
Timing
10.01.2022 - 29.04.2022
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
3 cr
Local portion
3 cr
Mode of delivery
Contact learning
Campus
Kupittaa Campus
Teaching languages
Swedish
Degree programmes
Degree Programme in Business
Teachers
Minna Björkberg-Suominen
Groups
LTOPS21A
LTOPS21A
LTOPS21C
LTOPS21C
Course
100117
No reservations found for realization 100117-3030!

Evaluation scale

H-5

Content scheduling

Opintojakso on tutkintoon kuuluva ruotsin kielen kurssi PLIITS21 vuosikurssin opiskelijoille. Opintojakson jälkeen opiskelija osaa kommunikoida tavallisissa työelämän viestintätilanteissa, kertoa itsestään ja työkokemuksestaan, esitellä työympäristöään, viestiä asiakaslähtöisesti ja käyttää oman alansa terminologiaa.

Opintojakso alkaa viikolla 2 ja päättyy viikolla 16.

Objective

   The student can communicate in writing in different work-life situations.

Content

The student
- can describe the content and structure of his/her studies, training and work experience
- can describe his/her working environment and operations of a company, products and processes
- can communicate in various business life situations appropriately
- is able to use appropriate vocabulary and phrases when presenting tasks of his/her own field

Materials

Hanska-Aare, Keränen, Lehtoviita, Pirttila: Gå med vinst! Affärssvenska för högskolor. Porvoo 2014 tai uudempi. Saatavana myös e-kirjana. Oppikirjan lisäksi käytetään myös Itsin työtilassa olevaa materiaalia.

Teaching methods

Opintojakso suoritetaan osallistumalla lähiopetukseen 2 h viikossa (75% läsnäolovaatimus), tekemällä lähiopetusta tukevia tehtäviä ja reflektoimalla omaa oppimista.

Exam schedules

Välitentti viikolla 7 ja lopputentti viikolla 15. Uusinnat huhtikuun lopussa ja toukokuun ensimmäisellä viikolla.

Pedagogic approaches and sustainable development

Lähiopetuksessa harjoitellaan työelämässä tarvittavia viestintätaitoja pari- ja ryhmätyönä, harjoituksissa opiskelija kohentaa sanaston ja rakenteiden hallintaa ja saa palautetta edistymisestään.

Student workload

vk 2-5: oman taustan, koulutuksen ja työkokemuksen esittely, rekrytointi, työhaastattelun harjoittelu. Suullinen näyttö (työnhakuvideo).
vk 6-9: oman työympäristön ja eri toimialojen yritysten toiminnan esittely. Suullinen näyttö (esitys omalle ryhmälle).
vk 10-14: liiketalouden terminologiaa, myynnin ja markkinoinnin tilanteita, sanavaraston laajennusta, asiakaslähtöistä viestintää.
vk 15-16: suullinen näyttö: työpaikkahaastattelu (suullinen tentti)
vk. 16. kirjallinen tentti.

80 h opiskelijan työtä.

Evaluation methods and criteria

Arvosana (1-5) muodostuu kahdesta kirjallisesta tentistä (40% ja 60%), aktiivisesta osallistumisesta opetukseen (läsnäolovelvoite 75%) ja opintojaksoon kuuluvien kirjallisten ja suullisten tehtävien hyväksytystä suorittamisesta. Tehtävien arviointi asteikolla 1-5 taitotasokuvausten mukaan (esitellään työtilassa).

Opintojakson lopussa annetaan erillinen arvosana ruotsin kielen kirjallisesta ja suullisesta kielitaidosta. Arvosana 1-3 vastaa tyydyttäviä taitoja, arvosana 4-5 vastaa hyviä taitoja ruotsin kielessä.

Failed (0)

Opiskelija ei suoriudu opintojaksolla vaadittavista oppimistehtävistä eikä selviydy viestinnän eri tilanteista. Tuotos on niukkaa sekä kirjallisen että suullisen viestinnän ymmärtäminen on vaikeaa. Poissaoloja kertyy yli sallitun (väh. 75 % läsnäolo), opiskelija keskeyttää opintojakson.

Assessment criteria, satisfactory (1-2)

Opiskelija selviytyy tyydyttävästi opintojakson viestinnällisissä kielenkäyttötilanteissa. Opiskelija pystyy välittämään viestin, vaikka viestintä on hidasta, katkonaista ja osin epätarkkaa. Opiskelija osallistuu vuorovaikutukseen tutuissa tilanteissa ja on osin aloitteellinen. Sanavaraston niukkuus ja virheellisyys rajoittavat viestintää. Ääntämisessä voi olla epätarkkuutta ja lauserytmi voi olla katkonainen ja hidas. Muiden kielten vaikutus selvästi havaittavissa.

Assessment criteria, good (3-4)

Opiskelija selviytyy hyvin monipuolisissa opintojakson viestinnällisissä kielenkäyttötilanteissa. Opiskelija pystyy viestimään sopivalla tavalla ja ottamalla muut huomioon. Puhe on melko sujuvaa. Opiskelija hallitsee laajahkon sanaston sekä käyttää sitä monipuolisesti. Sanavalinnoissa ja ääntämisessä voi esiintyä satunnaista epätarkkuutta. Opiskelija ääntää selkeästi ja luontevasti. Opiskelija käyttää rakenteita melko monipuolisesti; satunnaisia virheitä esiintyy vaativissa rakenteissa. Opiskelija osallistuu aktiivisesti opintojaksoon.

Assessment criteria, excellent (5)

Opiskelija selviytyy hyvin monipuolisissa ja vaativissakin opintojakson viestinnällisissä kielenkäyttötilanteissa. Opiskelija pystyy viestimään tilanteeseen sopivalla tavalla ja huomio keskustelukumppaninsa kohteliaasti. Puhe on sujuvaa ja vaivatonta. Opiskelija hallitsee laajan oman alan ja yleiskielen sanaston. Opiskelija käyttää rakenteita monipuolisesti ja hallitsee ne lähes virheettömästi. Opiskelija ääntää erittäin selkeästi ja luontevasti. Opiskelija osaa tarvittaessa käyttää kiertoilmaisuja. Opiskelija osallistuu hyvin aktiivisesti opintojaksoon.

Further information

Tenttioikeuden ja arvosanan saaminen edellyttää aktiivista osallistumista lähiopetukseen (75% läsnäolovelvoite), kaikkien oppimistehtävien palauttamista ja osallistumista tentteihin.
Kielitaitotaso B1, ks. eurooppalainen viitekehys.

Edeltävyysehtona ruotsin kielen aiemmat opinnot joko lukiossa tai ammatillisessa oppilaitoksessa.
Opintojaksolla käytetään Its Learningissa olevaa työtilaa lähiopetuksen rinnalla.
Palaute kerätään opintojakson aikana ja siitä keskustellaan opintojakson lopussa.

Go back to top of page