Ravitsemuksen perusteet (2 op)
Toteutuksen tunnus: TH00BW28-3002
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
02.12.2021 - 03.03.2022
Ajoitus
01.01.2022 - 31.05.2022
Opintopistemäärä
2 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Terveys ja hyvinvointi
Toimipiste
Kupittaan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
15 - 25
Koulutus
- Terveydenhoitajakoulutus
Opettaja
- Johanna Kurtti
Ryhmät
-
PTERTK22Terveydenhoitaja (AMK), päivätoteutus K22
Tavoitteet
Tavoitteet
Opiskelija
• tietää ravintoaineet, ravintoaineiden tarpeen ja merkityksen
• osaa arvioida ihmisen ravitsemustarpeita
• osaa soveltaa suomalaisia ravitsemussuosituksia kansansairauksien ehkäisyssä ja hoidossa
Sisältö
Sisältö
• Ravintoaineiden tarve ja tehtävät elimistössä
• Asiakkaiden ravitsemustilan arviointi ja sen merkitys
• Ravitsemussuositusten mukainen ruokavalio terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä eri ikäkausina
Oppimateriaalit
Voutilainen E, Fogelholm M & Mutanen M. 2015. Ravitsemustaito. Sanoma Pro.
Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014. Valtion ravitsemusneuvottelukunta. Helsinki 2014 (www.vrn.fi)
Tarkemmin oppimateriaali käsitellään ensimmäisellä opetustunnilla.
Opetusmenetelmät
Toteutetaan keskustelevana opetuksena, pienryhmätyöskentelynä ja oppimistehtävinä ja -tenttinä.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Ravitsemuksen perusteet 2 op, 54 tuntia opiskelijan työtä, joista etäopetustunteja 10 ja 44 tuntia opiskelijan itsenäistä opiskelua (sis.ryhmätyöskentelyn, tehtävät, tenttiin valmistautumisen ja tentin).
Opetus yhdessä PENHOK22-ryhmän kanssa.
Sisällön jaksotus
Ravintoaineiden tarve ja tehtävät elimistössä
Asiakkaiden ravitsemustilan arviointi ja sen merkitys
Ravitsemussuositusten mukainen ruokavalio terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä eri ikäkausina
Arviointiasteikko
H-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Ravitsemuksen perusteet: Numeerinen arviointi (HYL – K5)