Skip to main content

Developing Environments and Services of the Occupational Health Care Promotion (5 cr)

Code: TH00BY88-3001

General information


Enrollment
02.12.2021 - 21.01.2022
Registration for the implementation has ended.
Timing
01.01.2022 - 31.07.2022
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
0 cr
Virtual portion
5 cr
RDI portion
1 cr
Mode of delivery
Distance learning
Unit
Health and Well-being
Campus
Kupittaa Campus
Teaching languages
Finnish
Seats
25 - 30
Degree programmes
Master's Degree Programme in Health Promotion
Teachers
Hille Halonen
Ritva Laaksonen-Heikkilä
Course
TH00BY88
No reservations found for realization TH00BY88-3001!

Evaluation scale

H-5

Content scheduling

• terveyden edistämisen asiantuntijuus
• työterveys Suomessa
• terveyden edistämisen rakenteet (muuttuvat toimintaympäristöt ja säädökset, SOTE-uudistus)
• sisäinen yrittäjyys ja itsensä johtaminen
• terveyden edistämisen pedagoginen osaaminen ja oppiminen (elinikäinen oppiminen, modernit oppimisympäristöt, innovaatiopedagogiikka ja innovatiiviset ongelmanratkaisutaidot)
• kansainväliset toimintaympäristöt terveyden edistämisessä
• innovaatiokyvykkyys osana terveyden edistämistä
• Työterveyshuolto uusien haasteiden edessä

Toteutus 16t:
20.1.2022 klo 10.00-15.45 opetus (6t); Orientaatio aiheeseen ja opintojakson esittely tehtävineen.

21.1.2022 klo 8.15-9.45 (8.15--11.30) opetus (2t); Terveyden edistämisen pedagoginen osaaminen ja ongelmanratkaisu. Kansainvälinen näkökulma terveyden edistämiseen.

Työterveyden palvelujärjestelmään liittyvät Työterveyslaitoksen videot katsotaan tammi-helmikuun aikana.

9.2.2022 klo 8.15-11.30 opetus (4t); Kolmas sektori ja toimintaympäristöt.

21.4.2022 10.00-14.00 (4t) Yksilötehtävän seminaari, jossa esitellään tulevaisuustehtävien keskeiset seikat.

Tulevaisuustehtävän (numeerisesti arvioitava yksilötyö) viimeistely ja palautus 14.4.2022 klo 23.55 mennessä.

Opintojakson kaikki tehtävät tulee olla hyväksytysti tehtyinä ja palautettuina, jotta saat arvosanan rekisteriin.

Objective

After completing the course, the student is able to
• analyze and assess their own challenges regarding life-long learning, pedagogical competence and professional development as part of profound expertise
• analyze and assess their competence in health promotion as part of profound expertise and build a foundation for self-management and the development of profound expertise as experts in health management
• recognize and develop innovative problem-solving skills in broad regional, national and international contexts of occupational health promotion
• gain deeper insight into the social and health care industry and identify business opportunities in their own field
• develop innovative health promotion solutions in regional, national and international research and development projects

Content

• Expertise in health promotion and growth as an expert
• Occupational health care in Finland
• Structures of health promotion (changing operating environments and regulations, social welfare and health care reform)
• Internal entrepreneurship and self-management
• Pedagogical competence and learning in health promotion (life-long learning, modern learning environments, innovation pedagogy and innovative problem-solving skills)
• International operational environments in health promotion
• Innovation competence in health promotion
• Occupational health care and new challenges

Materials

Oppimisympäristössä ilmoitettu soveltuva verkkomateriaali ja oheiskirjallisuus.
Osa oopimateriaalista on Työterveyslaitoksen tuottamaa.

Teaching methods

Verkko-opiskelu, itsenäinen opiskelu

Exam schedules

Opintojakso ei sisällä tenttiä

Pedagogic approaches and sustainable development

Innovaatiopedagogiikka eli konstruktivistinen ja ongelmalähtöinen tekemällä ja soveltamalla oppiminen on keskiössä kaikissa Turun ammattikorkeakoulun (YAMK) koulutuksissa. Opiskelijat opiskelevat työnsä ohessa ja haluavat laajentaa ja syventää teoriaosaamistaan sekä saada malleja teorian soveltamiseksi omassa työssään.

Kurssin oppimistehtävissä orientoidutaan opintojakson teemoihin ja pohditaan aihetta. Etäopetuksessa perehdytään sote-alan tietolähteisiin sekä Työterveyslaitoksen tuottamaan materiaaliin ja asiantuntijaluentoihin. Etäopetuksen aikana pohditaan myös SOTE-uudistuksen mahdollisuuksia ja haasteita Työterveyshuollon palveluissa ja toimintaympäristöissä.

Completion alternatives

Ei valinnaisia suoritustapoja.

Student workload

1. Paritehtävä:
Tutustukaa pareittain yhteen kolmannen sektorin toimijaan, jonka toimintakenttänä ja/tai perustehtävänä on terveyden ja/tai hyvinvoinnin edistämisen.
Kun olette valinneet tutustuttavan kolmannen sektorin toimijan, laittakaa sen nimi ja nettilinkki Itslearning keskustelualueelle viimeistään 24.1.2022, opettaja käy hyväksymässä valinnan (ts. arvioi ko. kolmannen sektorin toimijan soveltuvuuden tehtävään).
Käyttäkää apuna nettisivuja, tiedotteita mainoksia sekä käykää tutustumassa toimijaan tai haastatelkaa. Selvitä kolmannen sektorin toimijan perustehtävä ja tarjottavat palvelut. Pohtikaa/arvioikaa miten terveyden edistäminen on yrityksessä ymmärretty.
Laatikaa ko. kolmannen sektorin toimijasta ja selvitystyöstänne diaesitys ja palauttakaa esitysdiat Itselearning palautuslaatikkoon 2.2.2022 mennessä.
Esitys arvioidaan asteikolla hyväksytty/täydennettävä.

Työterveyslaitoksen tuottamat palvelujärjestelmä - videot katsotaan tammi-helmikuun aikana.

2. Yksilötehtävä:
Visioi tutkimus- ja muun näyttöön perustuvan kirjallisuuden perusteella suomalaisten terveys ja terveyshaasteet vuonna 2050. Voit kohdentaa työsi tietyn väestöryhmän terveyteen. Laadi tästä kirjallinen työ (max 8-10 sisältösivua), johon sisältyy johdanto, itse otsikoidut sisältösivut sekä pohdinta ja lähdeluettelo. Tehtävä esitellään pienryhmissä 21.4.2022 ja kootaan yhteenveto ryhmittäin.


Opintojakson työmäärä 5op (=135t)
Etäopetus 16 t
Paritehtävä 19 t
Yksilötehtävä 25 t
Itsenäinen työskentely 75t

Evaluation methods and criteria

Paritehtävä HYV / Täydennettävä / HYL
Yksilötehtävä numeerinen arvio:0-5

Arviointi kohdistuu kurssin aikana suoritettaviin oppimistehtäviin sekä aktiiviseen osallistumiseen lähipäivien työskentelyyn. Kurssin suorittamiseksi kaikki tehtävät tulee olla palautettuina annettuihin määräaikoihin mennessä ja hyväksytysti suoritettuina. Kurssin kokonaisarvosana annetaan asteikolla 0-5 ja se perustuu oppimistehtävien arviointeihin.

Failed (0)

Hylätty: Ei ole palauttanut kaikkia tehtäviä määräaikaan mennessä ja/tai osallistunut lähiopetukseen. Palautetut tehtävät ovat ylimalkaisia/eivät vastaa tehtävänantoon/tehtävissä on havaittavissa plagiointia.

Assessment criteria, satisfactory (1-2)

On palauttanut kaikki tehtävät määräaikaan mennessä ja osallistunut lähiopetukseen. Osoittaa oppimistehtävissän hallitsevansa kurssin sisällöt pintapuolisesti. Lähdemateriaalien käyttö on niukkaa, tekstissä on asia-/käsitevirheitä ja työ on sisällöllisesti hajanainen/ulkoasultaan viimeistelemätön.

Assessment criteria, good (3-4)

On palauttanut kaikki tehtävät määräaikaan mennessä ja osallistunut lähiopetukseen. Osoittaa oppimistehtävissän hallitsevansa kurssin sisällöt hyvin, sekä osaavansa myös soveltaa oppimaansa. Oppimistehtävät ovat huoliteltuja ja tehtävänantojen mukaisia, lähdemateriaalien käyttö on asianmukaista, eikä tekstissä juurikaan ole havaittavissa käsite- tai asiavirheitä.

Assessment criteria, excellent (5)

On palauttanut kaikki tehtävät määräaikaan mennessä ja osallistunut lähiopetukseen. Osoittaa oppimistehtävissään kurssin sisältöjen monipuolista hallintaa ja soveltamisosaamista. Oppimistehtävät ovat huoliteltuja ja tehtävänantojen mukaisia, lähdemateriaalien käyttö on monipuolista, eikä tekstissä ole käsite- tai asiavirheitä. Esitetyt näkökulmat ja väitteet perustellaan ja oppimistehtävistä välittyy tutkiva ja pohtiva ote.

Go back to top of page