Siirry suoraan sisältöön

Food Processes 2 (5 op)

Toteutuksen tunnus: TE00BY03-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

11.12.2021 - 09.01.2022

Ajoitus

10.01.2022 - 07.03.2022

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Tekniikka ja liiketoiminta

Opetuskielet

  • Suomi
  • Englanti

Opettaja

  • Eija Kulju
  • Piritta Saipa

Ryhmät

  • PBIOKES19
    Bio- ja kemiantekniikan koulutus koulutus
  • PBIOKES19elintarvike
    PBIOKES19elintarvike

Tavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa:
• nimetä elintarviketeollisuuden keskeisimmät prosessit
• Käyttää ja tunnistaa elintarviketeollisuuden keskeisimpiä yksikköprosesseja
• Arvioida elintarviketuotantoa kestävän kehityksen periaatteiden kannalta
• arvioida elintarvikkeiden säilyvyyteen vaikuttavia tekijöitä
• arvioida prosessivaiheiden vaikutukset tuotelaatuun
• määritellä maidon erityispiirteet raaka-aineena ja maidon eri komponenttien hyödyntämismahdollisuudet sekä maitotuotteiden valmistusprosessit ja –laitteistot
• määritellä eri viljalajit ja tunnistaa viljan erityispiirteet raaka-aineena ja niiden eri komponenttien hyödyntämismahdollisuudet sekä arvioida viljan laatuun vaikuttavia tekijöitä ja määritellä viljatuotteiden valmistusprosessit ja –laitteistot
• tunnistaa liha-alan raaka-aineet, lihan laatuun ja käyttöominaisuuksiin vaikuttavia tekijöitä ja osaa soveltaa tärkeimpiä lihavalmisteiden valmistusprosesseja

Sisältö

• Elintarviketeollisuuden keskeisimmät yksikköprosessit
• Elintarviketeollisuuden keskeisimmät tuotantoprosessit
• Uuselintarvikkeet
• Kestävä kehitys elintarviketuotannossa

Oppimateriaalit

Itslearningin kurssialustalla.

Opetusmenetelmät

Käytännön läheinen laboratoriotyöskentely sekä parityöskentely, tiedonhakua, web materiaali

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Kurssin lopulla lopputentti.

Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys

Käytännön läheinen oppiminen
Laboratoriotyöskentely
Tiimityöskentely
Kv-opiskelu
Ongelmanratkaisu

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Valinnainen suoritustapa sovitaan Eija Kuljun kanssa.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Lähiopetus: Laboratoriotyöskentely 5x8h sekä introkerta 2h ja tulosten arviointi-kerta 2h : 44h
Verkko- ja etäopiskelu: Verkko-opiskelua ja itsenäistä työskentelyä yksin tai pienryhmässä: 91 h

Sisällön jaksotus

Opintojakso toteutetaan laboratoriotyökurssina. Opintojaksolla tehdään pakolliset laboratoriotyöt, jotka pitävät sisällään yleisiä elintarviketeollisuudessa käytettyjä prosessilaitteita. Tämän lisäksi jaksoon kuuluu itsenäisesti suoritettava teoriaosuus, jossa käsitellään yleisimpiä elintarviketeollisuuden kokonaisprosesseja. Teoriaosuuteen kuuluvat myös itsenäisesti tehtävät kotitehtävät aihekokonaisuuteen liittyen. Kurssi pitää sisällään vierailijaluennoitsijan.

Laboratoriotyöt ajoittuvat ajanjaksolle 7.2.-17.3.21, laboratoriotyöt ajoittuvat maanantaille sekä torstaille viikottain.

Kurssin lopulla pidetään lopputentti.

Arviointiasteikko

H-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arviointi kohdistuu oppimistehtäviin sekä aktiiviseen osallistumiseen laboratoriotyöskentelyyn.
Opintojakson suorittaminen hyväksytysti edellyttää kaikkien oppimistehtävien suorittamista hyväksytysti sekä kaikkien laborratoriotöiden suorittamista hyväksytysti raportoiden.
Lopputentti arvioidaan 1-5.

Arviointi:
Laboratoriotöiden raportit 40%
Itsenäisesti suoritettavat esitehtävät ja laboratoriotyöskentely 10%
Lopputentti 50%.

Hylätty (0)

Opiskelija ei ole suorittanut hyväksytysti annettuja tehtäviä/osioita.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot. Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä ja ajatuksia aiemmin oppimaansa soveltaen