Food Project (5op)
Toteutuksen tunnus: TE00BR60-3003
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 11.12.2021 - 09.01.2022
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 10.03.2022 - 29.04.2022
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- Tekniikka ja liiketoiminta
- Opetuskielet
- englanti
- Koulutus
- Bio- ja kemiantekniikan koulutus
Toteutukselle Food Project TE00BR60-3003 ei valitettavasti löytynyt varauksia. Varauksia ei ole mahdollisesti vielä julkaistu tai toteutus on itsenäisesti suoritettava.
Arviointiasteikko
H-5
                    
Sisällön jaksotus
Sisältö:
Oluen valmistusprosessit;  mäskäys, vierteen keitto, hiivaus, pääkäyminen, jälkikäyminen ja astiointi
Oluen kemia
Prosessin omavalvonta sekä laadunvarmistusanalyysit
Tutkimustyö liittyen projektin toimeksiantoon
                    
Tavoitteet
Opiskelija osaa:
•	hankkia tietoa elintarvikeprojektista (esim. projektin vaatima teoria, työmenetelmät, työturvallisuus)
•	toimia laboratoriossa elintarvikeprojektin vaatimalla tavalla (hygienia, toiminta tuotekehityskeittiössä)
•	työskennellä projektin jäsenenä ja osaa suunnitella työnsä ajankäytön
•	 soveltaa teoriaa käytännön ongelmien ratkaisemiseen
•	toimia tutkimus- ja kehittämishankkeissa sekä esitellä projektin etenemistä
•	raportoida asianmukaisella tavalla projektin eri vaiheissa
                    
Sisältö
Työn vaatima:
• projektisuunnitelma
• teoria (määritellään opintojakson alussa)
• työmenetelmät
• laadukkaan tuloksen vaatimat toimenpiteet (koejärjestelyjen ja tilastollisen tuloksen tulkinnan vaatimukset)
• raportointi ja viestintä (suullinen ja kirjallinen)
• ajankäytön seuranta
                    
Oppimateriaalit
Materiaali its learning -alustalla sekä yhteisellä Teams-sivustolla.
                    
Opetusmenetelmät
Projektityö
Tehtäväperusteinen oppiminen
Tutkimus
Kirjallisuusselvitys
Verkko-oppiminen
                    
Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys
KV-opinnot
Tiimiopinnot
Tehtäväperusteinen oppiminen
Työelämäperusteisuus
Projektityö
                    
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Ei valinnaista suoritustapaa.
                    
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opiskelijat oppivat valmistamaan olutta yhteistyössä kurssin Turun yliopiston opiskelijoiden kanssa.
-Ryhmät valmistavat olutta toimeksiannon mukaisesti. Tehtävä koostuu seuraavista osioista: projektisuunnitelma (word), oluen valmistus ja analysointi , joiden pohjalta analyysien tulokset (excel) sekä raportti (PowerPoint)
-aistinvaraisten testien suunnittelu sekä toteutus
                    
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Course includes assessed tasks
Tasks are evaluated(mainly) on a scale:
excellent 2 p
good 1 p
To be added/late -1 
Given points from each task are summed up to give final grade
                    
Lisätiedot
Opintojakso toteutetaan englanniksi ja kurssi on yhteiskurssi Turun yliopiston elintarvikekemian kanssa.
Opintojakson pohjavaatimuksena on 2 vuotta kemiantekniikan koulutusta tai vastaavat tiedot ja osaaminen.
Näitä voi olla esim 2 vuoden työskentely laboratoriympäristössä tai tekniikan alalla.