Siirry suoraan sisältöön

Tapahtumatuotanto (15 op)

Toteutuksen tunnus: KH00BG98-3007

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

03.12.2022 - 31.01.2023

Ajoitus

02.01.2023 - 15.12.2023

Opintopistemäärä

5 - 15

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Liiketalous

Toimipiste

Lemminkäisenkatu

Opetuskielet

  • Suomi

Opettaja

  • Maria Välivirta Havia
  • Päivi Killström
  • Leena Lemola

Ryhmät

  • PLIITS21ba
    PLIITS21ba

Tavoitteet

Opiskelija osaa tavoitteellisesti suunnitella ja toteuttaa tapahtuman.
Opiskelija osaa määrittää kohderyhmiä ja valita kohderyhmälle soveltuvat markkinointitoimenpiteet ja –kanavat. Opiskelija hankkii tapahtumalle tarvittavat sidosryhmät ja yhteistyökumppanit. Opiskelija osaa toteuttaa projektin käytännön reunaehtojen mukaisesti ja tuottaa tapahtumaan asiakkaalle lisäarvoa tuottavaa sisältöä. Opiskelija osaa hoitaa tapahtuman taloudellisen ohjauksen.

Sisältö

Tapahtuman suunnittelu, projektinhallinta, tuotantoprosessi ja tapahtuman toteuttaminen.

Opetusmenetelmät

Opiskelija järjestää tapahtuman tiimityönä opintojaksotavoitteiden mukaisesti. Opiskelija osallistuu tapahtuman ideointiin, suunnitteluun, tuotantoprosessiin, toteutukseen ja jälkimarkkinointiin. Opiskelija hoitaa tapahtuman järjestämisprojektissa hänelle sovitut vastuut ja tehtävät.

Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys

Opintojakso toteutetaan BisnesAkatemiassa joko oman osuuskunnan projektina tai asiakkaan toimeksiannosta. BisnesAkatemiassa käytetään nelivetomallia, johon kuuluvat treenit, projektit, lukeminen sekä oppimissopimus. Opiskelija osoittaa oppimistaan koko opintojakson ajan osuuskunnassaan ja BisnesAkatemiassa. Opiskelija täydentää tarvittaessa portfoliotaan ja raportointiaan.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opiskelija pitää kirjaa työtuntinsa tuntikirjanpitoon. Opintopisteet muodostuvat tehdyn tuntimäärän ja saavutettujen tuotosten perusteella. Opintoon tulee sisältyä myös riittävä määrä kirjallisuuden lukemista ja tiedonhankintaa.

Sisällön jaksotus

Tapahtuman suunnittelu, projektinhallinta, tuotantoprosessi ja tapahtuman toteuttaminen.

Viestintäkanava ja lisätietoja

Tarkoitettu vain BisnesAkatemian osuuskunnissa työskenteleville opiskelijoille.

Arviointiasteikko

H-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opiskelija saa palautetta toiminnastaan asiakkailta, vertaisiltaan sekä valmentajalta. Hän tekee myös jatkuvaa itsearviointia ja reflektointia toiminnastaan. Arviointi kohdistuu opiskelijan toimintaan tiimissä ja projekteissa. Opiskelija laatii portfolion toiminnastaan ja tuotoksistaan sekä kirjoittaa reflektioraportin. Portfolio pitää sisällään hänen tuntikirjanpitonsa, kirjareflektionsa sekä tuotoksia toiminnasta (dokumentteja, raportteja, kuvia, linkkejä, videoita, ym.). Opiskelija vakuuttaa portfoliollaan ja raportillaan osaamisensa ja oppimisensa.

Hylätty (0)

Opiskelija ei täytä hyväksytyn kriteereitä.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Arvosana hyväksytty (1-2), opiskelija osaa
- huomioida asiakastarpeet ja -vaatimukset sekä markkinatilanteen
- tuottaa tapahtuman asiakkaalle tarjottavaksi
- tekee tiimissä työtä tavoitteiden eteen
- osaa toimia talousarvion mukaisesti

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Arvosana hyvä (3-4), opiskelija osaa
-kehittää tapahtumaa ammattimaisesti
- osaa kehittää toimivat asiakaskohtaamiset
- määritellä palvelun sisällön ja rakenteen markkinoille sopivaksi
-tuottaa tapahtuman ja hyödyntää asiakaspalautetta tapahtuman edelleen kehittämisessä
- löytää parannusideoita ja poikkeamia toiminnasta, ja kykenee ratkaisemaan asiat yhdessä tiimin kanssa
- soveltaa hinnoittelun keinoja tapahtuman tuottamisessa
- tekee aktiivisesti työtä tavoitteiden eteen
- osaa ohjata taloutta aktiivisesti

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Arvosana kiitettävä (5), opiskelija osaa
- kehittää tapahtumaa ammattimaisesti ja uudistaen
- palautteen, markkinareaktioiden ja analysoinnin avulla osaa tuottaa tapahtuman markkinoille sopivaksi
- kaupallistaa ja myy tapahtuman osa-alueita
- on valmis ottamaan riskejä, ja panostamaan osaamistaan ja voimavarojaan sekä muuttamaan toimintaansa muuttuvan toimintaympäristön mukaan