Occupational Performance Assessment in Practice (5 cr)
Code: TH00BF47-3008
General information
- Enrollment
- 03.09.2022 - 02.10.2022
- Registration for the implementation has ended.
- Timing
- 03.10.2022 - 16.12.2022
- Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 5 cr
- Mode of delivery
- Contact learning
- Unit
- Health and Well-being
- Teaching languages
- Finnish
- Degree programmes
- Degree Programme in Occupational Therapy
- Teachers
- Kirsi Kero
- Johanna Kurtti
- Kaarina Rajala
- Mary-Ann Kaukinen
- Teacher in charge
- Mary-Ann Kaukinen
- Course
- TH00BF47
Evaluation scale
Hyväksytty/Hylätty
Content scheduling
Ravitsemus
Sisältöalueena: Ravitsemussuositusten mukainen ruokavalio terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä. Ravitsemus eri ikäkausina. Tunnit viikoilla 39-43.
Hätäensiapu, mikrobiologia ja aseptiikka torstai 27.10.2022 klo 8.15-9.45 (Zoom-linkki), kaikki,
Torstai 10.11.2022 klo 12.30-14 ensiapuharjoitukset A-ryhmä
Perjantai 11.11.2022 klo 8.15-10 ensiapuharjoitukset B-ryhmä
Hätäensiavun yksilötehtävien tietotestit 17.11.2022 mennessä. Mikrobiologian ja aseptiikan pienryhmätehtävän palautus 24.11. 2022 mennessä (2.palautuskerta kummassakin on 31.12.2022 ja 3.palautuskerta on 30.3.2022)
Toiminnallisuuden arviointimenetelmien käytännön harjoittelu,
vko 45 4t 10.11. Toiminnallisuuden arviointi haastattelun ja havainnoinnin avulla (käytännön toteutus viikoilla 44-47)
vko 46 6t 18.11.Taitojen arviointi havainnoimalla. Kunnon koti.
vko 49 6t 29.11. Asiakaspalautteiden käsittely
vko 49 1.12. 6t Käsien käytön arviointimenetelmien käytännön harjoittelu
Objective
Opiskelija osaa
• arvioida ja kirjata yksilön toiminnallisuutta,
• toimia ensiaputilanteissa sekä tunnistaa infektioiden riskitekijöitä ja osaa toimia noudattaen aseptiikan perusperiaatteita,
• tunnistaa terveellisen ruokavalion ja erityisruokavalioiden perusteita se-kä soveltaa niitä käytäntöön.
Content
Asiakkaan toiminnallisuuden arviointi
Asiakkaan toiminnallisuuden dokumentaatio
Hätäensiapu sekä mikrobiologia ja aseptiikka
Terveellinen ruokavalio ja erityisruokavalioiden perusteet
Materials
Tieto oppimateriaaleista löytyy Itslearning oppimisympäristöstä.
RAV: Itslearning oppimisympäristössä. Käydään läpi tarkemmin ensimmäisellä opetuskerralla.
Hätäensiapu: Ilmoitetaan verkkoympäristössä
Mikrobiologia ja aseptiikka: ilmoitetaan verkkoympäristössä
Teaching methods
Ravitsemus: Keskusteleva opetus, ryhmätyöskentely, itsenäinen työskentely
Hätäensiapu: Yksilö- ja pienryhmätyöskentely (ensiapuharjoitukset)
Mikrobiologia ja aseptiikka: Itsenäinen yksilö- ja pienryhmätyöskentely
Toiminnallisuuden arviointi käytännössä: Opintojakso sisältää itsenäistä opiskelua verkkoympäristössä, tiimityöskenteyä tiimipäivissä (lähipäivissä) ja käytännön toteutusta. Poissaolot tiimipäivistä osoitetaan osaamisen näyttönä.
Pedagogic approaches and sustainable development
Ravitsemus: keskusteleva opetus, ryhmätyöskentely, verkkotyöskentely
Hätäensiapu: ensiapuharjoitukset, yksilötehtävät
Mikrobiologia ja aseptiikka: verkkotyöskentely, pienryhmätehtävä
Ohjeistus tiimityöskentelystä löytyy Tiimioppijan käsikirjasta.
Completion alternatives
Mikäli opiskelijalla on esittää voimassa oleva Hätäensiapu 8h- tai Ensiapu 1 -kortti, niin sisäinen hyväksi luku hätäensiavun osalta on mahdollista > yhteys opettajaan syksyllä 2022 ennen jakson alkua
Student workload
1 op vastaa 27 tuntia opiskelijan työtä
RAV 1,5 op, joista opetustunteja 10 ja loput ryhmätyöskentelyä ja opiskelijan itsenäistä opiskelua
Hätäensiapu ja mikrobiologia ja aseptiikka 1 op:
-Hätäensiapu 8h
-Mikrobiologia ja aseptiikka 19h
Toiminnallisuuden arviointi käytännössä:
Toiminnallisuuden arviointi haastattelun ja havannoinnin avulla-oppimistehtävä
Reflektion toiminnallisuuden arviointi ja toiminnallisuuden arviointi käytännössä opintojaksoista.
Evaluation methods and criteria
RAV: hyväksytty/hylätty (Hyväksytty suoritus edellyttää annettujen tehtävien hyväksyttyä suorittamista)
Hätäensiapu: Yksilötehtävät (käytännön harjoittelu ja tietotestit): hyv/hyl
Mikrobiologia ja aseptiikka: pienryhmissä laadittava kirjallinen raportti: hyv/hyl-täyd.
Toiminnallisuuden arviointi käytännössä:
Opintojakson tehtävien suorittaminen hyväksytysti.
Osallistuminen käytännön harjoituksiin hyväksytysti
Opintojakso arvioidaan hyväksytty / hylätty