Ravitsemuksen perusteet (1 op)
Toteutuksen tunnus: TH00BV24-3021
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
02.07.2022 - 09.09.2022
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
01.08.2022 - 31.12.2022
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 1 op
- Lähiosuus
- 1 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- Terveys ja hyvinvointi
- Toimipiste
- Kupittaan kampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 15 - 45
- Koulutus
- Sairaanhoitajakoulutus
Arviointiasteikko
H-5
Sisällön jaksotus
• Ravintoaineiden tarve ja tehtävät elimistössä
• Asiakkaiden ravitsemustilan arviointi ja sen merkitys
• Ravitsemussuositusten mukainen ruokavalio terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä eri ikäkausina
Tavoitteet
Ravitsemuksen perusteet 1op RAV1
Tavoitteet
Opiskelija
• tietää ravintoaineet, ravintoaineiden tarpeen ja merkityksen
• osaa arvioida ihmisen ravitsemustarpeita
• osaa soveltaa suomalaisia ravitsemussuosituksia kansansairauksien ehkäisyssä ja hoidossa
Sisältö
Sisältö
• Ravintoaineiden tarve ja tehtävät elimistössä
• Asiakkaiden ravitsemustilan arviointi ja sen merkitys
• Ravitsemussuositusten mukainen ruokavalio terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä eri ikäkausina
Oppimateriaalit
Voutilainen E, Fogelholm M & Mutanen M. 2015. Ravitsemustaito. Sanoma Pro.
Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014. Valtion ravitsemusneuvottelukunta. Helsinki 2014 (www.vrn.fi)
Tarkemmin oppimateriaali annetaan ensimmäisellä verkko-opetustunnilla.
Opetusmenetelmät
Keskusteleva verkko-opetus, itsenäinen opiskelu, ryhmätyöskentely ja yksilötentti
Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys
Tiimioppiminen ja ryhmätyöskentely
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Ravitsemuksen perusteet 1 op, 27 tuntia opiskelijan työtä, joista verkko-opetustunteja 4 ja opiskelijan itsenäistä opiskelua ja ryhmätyöskentelyä 23 tuntia (sis. tentin). Tentin sekä I -uusintatentin ja II-uusintatentin ajankohdat löytyvät ItsLearning-alustalta.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Tentti: numeerinen arviointi