Siirry suoraan sisältöön

Majoitus-, ruoka- ja liikennepalvelukonseptit sekä palveluprosessit (5 op)

Toteutuksen tunnus: KH00BY73-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
01.12.2022 - 20.01.2023
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
09.01.2023 - 28.04.2023
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
4 op
Virtuaaliosuus
1 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Opetuskielet
suomi
Paikat
16 - 50
Koulutus
Tradenomi (ylempi AMK), yrittäjyys ja liiketoimintaosaaminen
Opettajat
Annika Karppelin
Susanna Saari
Telle Tuominen
Ryhmät
PMMWES22
Myyntityö, matkailu ja wellness liiketoimintana, S22
Opintojakso
KH00BY73
Toteutukselle KH00BY73-3002 ei löytynyt varauksia!

Arviointiasteikko

H-5

Sisällön jaksotus

Susanna Saari (vkot 2-5):
1) Toteutussuunnitelman esittely ja ennakkotehtävän purku, kertausta syksyltä, asiakaspolku ja SOP
2) Turvallisuus (opetusharjoittelija Mari-Johanna Välisarja)
3) Vastuullinen liiketoiminta (opetusharjoittelija Mari-Johanna Välisarja)
4) HR -asioita, keskeiset tunnusluvut ja RM, matkamessutehtävän purku
5) Viikolla 5 itsenäistä työskentelyä

Annika Karppelin (vkot 7, 9 -12):
Viikko 8: opetuksen viikko
Ravitsemus, erityisruokavaliot
Ravintolakonseptit sekä asiakaskokemus
Ravintolapalvelun prosessit
(Huom! Ennakkotehtävät)

Telle Tuominen (vkot 13, 15, 16):
Keskeiset käsitteet liittyen saavutettavuuteen, kehittämislinjaukset sekä keskeiset liikennepalvelusektorit
Esimerkkejä Varsinais-Suomen liikenne- ja liikkumispalveluista ja reiteistä sekä liikkumispalveluista osana matkapaketteja, liikkumispalveluiden myyntikanavia
Liikkumisen ja liikenteen tulevaisuusnäkymiä, vastuullisuus- sekä turvallisuusnäkökulmia
Learning cafe liikennepalveluosiossa opitusta sekä palautekeskustelu

Lisäksi koko päivän opintomatka MATKA2023-messuille Helsinkiin pe 20.1.23, messuihin liittyen pienryhmätehtävä.

Tavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa:
• luokitella kansallisesti ja alueellisesti merkittäviä matkailun ja vapaa-ajan palveluiden toimijoita
• kuvata majoituspalveluiden keskeiset prosessit
• tunnistaa laadukkaat ja turvalliset ruoka- ja ravintolapalvelut sekä osaa hahmottaa niiden merkityksen osana palvelukokonaisuutta
• Analysoida matkailijoiden liikkumistarpeita sekä yrityksen ja matkailukohteen saavutettavuutta

Sisältö

• Palvelutuotteena majoitus, sen keskeiset prosessit ja turvallisuus
• Ruoka- ja ravintolapalveluiden konsepteja sekä turvallisuus
• Liikennepalvelut, liikenneinformaatio, matkaketjut sekä liikennepalveluiden turvallisuus

Oppimateriaalit

Wood, R. C. 2015. Hospitality management: A brief introduction. (Luvut 3, 4 ja 5. Kirja löytyy ekirjana Finnasta)
Vastuullisen matkailun portaat -hankkeen materiaali
Itsiin vietävät luento- yms. oppimateriaalit.

Opetusmenetelmät

Monimuotototeutus, jossa lähtökohtana on Innopeda (ks. alla) ja siihen liittyen monimuotoiset itsenäisen opiskelun sekä aktiivisen oppimisen menetelmät, jotka edistävät tietoperustan ja käytännön yhdistämistä, työelämäkontekstiin tutustumista sekä tiedon jakamista ja rakentamista.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Ei tenttiä.

Kansainvälisyys

Turun ammattikorkeakoulun pedagogista lähestymistapaa kutsutaan innovaatiopedagogiikaksi tai lyhyesti Innopedaksi. Se on oppimiskäsitys, joka perustuu kokeiluihin, tiedon ja asiantuntemuksen jakamiseen sekä erilaisten näkökulmien yhdistämiseen. Innovaatiopedagogiikka perustuu työelämälähtöisyyteen ja yhteistyöhön, kansainvälisyyteen, yrittäjyyteen ja systeemiseen ajatteluun.

Tulevaisuudessa tarvitset opiskelemiesi ydintaitojen lisäksi innovaatiotaitoja, joita tarvitaan kaikilla liiketoiminnan aloilla. Sinulta odotetaan myös luovuutta ja aloitteellisuutta, mutta myös kriittistä ajattelua ja kykyä työskennellä tiimeissä ja verkostoissa. Harjoittelet kaikkia näitä aktiivisesti, mutta eri painotuksin kullakin kurssilla, koko opintojesi ajan.

Lisätietoja Innopedasta osoitteessa https://innopeda.turkuamk.fi/

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Ei ole

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Oaamisnäyttö koostuen kolmesta eri osiosta (majoituspalvelut, ruokapalvelut, liikenne- ja liikkumispalvelut; ruokapalveluiden osioon liittyy myös menetelminä kyselyn ja havainnoinnin harjoitus)
Kokonaistyömäärä 5 op = 135 h opiskelijan työtä eli keskimäärin noin 9 h per viikko käsittäen niin lukujärjestykseen merkityn kontaktiopetuksen kuin itsenäisen työskentelyn. Majoituspalveluiden osuus 2 op, ruokapalveluiden 2 op ja liikennepalveluiden 1 op.

Lisäksi 20.1.23 matkamessumatkasta erikseen palautettava kolmiosainen 2 - 4 hengen pienryhmätehtävä (a) "parhaimmat" messuosastot, b) kiinnostavin majoitus-, ruoka- ja liikennepalvelu sekä c) potentiaaliset harjoittelu-, työ- tai opinnäytetyön toimeksiantajayritykset)
Lukujärjestykseen merkityn työskentelyn osuus 63 h. Etätyöskentelyn osuus yhteensä n. 72 h

Siirry alkuun